Sijoitustiedon #Teerenpelit 10 - Merja Mähkä -

No joo, en vielä ole vaivaanuttanut itseäni katsomalla yllä olevaa jaksoa.

Toisaalla näin että Mähkä on keksinyt taas uuden konstin esiintyä säästämisen ja sijoittamisen asiantuntijana, kuten hän itseään julkisesti kuvailee.

Mieleeni on tullut mitkä ovat referenssit tai kompetenssi nimittää itseään näin, onko Mähkällä pitkäkin liiketalouden koulutus tms. mikä todistaisi nimityksen puolesta. Itse olettaisi yhtä tai enempää korkeakoulututkintoa liiketaloutta liippaaviista aiheista sekä työskentelyä finanssi- ja liike-elämän alueella kokemusta kartuttaen.

Onko tuo asiantuntija-nimike ansaittu ostamalla osakkeita? Riittääkö se?

T. Tuulipuku-bullero -90 luvulta, Ap-areenan hengessä

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -
Mikko Mäkinen kirjoitti:

.............................

Se vain on pirun hankalaa, jos tykkää ottaa voittoja ja sijoittaa halpaan. Savanniaivoja vastaan pitää vain opetalla taistelemaan. Koska tapa muodostuu vasta kymmenien toistojen jälkeen, melkein kaikille oma ajattelun ja toiminnan muuttaminen on lähes mahdotonta.

Niin on, omalla kohdalla on tullut taas kotiutettua liian aikaisin ja hyvät voitot ovat jääneet treideistä saamatta kun oston kynnys nousee samalla.

Onko Nomad treidannut öljyllä kevään aikana, aika hurja meno on käynnisä öljykaupassa, vaatii hermoja longata päivästä toiseen.

Kiitos hyvästä kirjoituksesta, taas.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -
Daytrader kirjoitti:

Finansavisenin juttu sai ilmeisesti viime perjantain kansainvälisestikin huomioita. Itsekin sain siitä käännöksen perjantaiaamuna sähköpostiin, mutta siinä oli vähänlaisesti lihaa luiden ympärillä ja Ryanair oli antanut samana aamuna tulosvaroituksen. Iltapäivällä ilmeisesti spekuloinnit NAS:n myyntikuntoon laittamisesta levisivät jollekin hedge fundille jossain, ja kurssi nousi hetkissä 10 %. Harmitti, etten ollut ostanut.

Sehän yhtiössä on ongelma, että jos pääomistajat eivät halua myydä, on jossain vaiheessa edessä osakeanti. Vaikea nähdä, että yritys saa muuten lainoittajat lämpenemään. Olen tässä yrittänyt miettiä, otanko yhtiöön position. Tuntuisi, että myynti 250-300 NOK:n väliin IAG:lle tai muulle vastaavalle olisi kaikille järkevin vaihtoehto. Usein vaan olen ajautunut ongelmiin olettaessani ihmisten toimivan järkevästi. Se tässä itselläni tökkii.

Jotenkin tuntuu hölmöltä ostaa just nyt, kun se nousi ilmeisesti vähän noihin höpöhöpö-juttuihin 10 %. Ja pääomistajien jääräpäisyys pelottaa.

 

Nyt se homma käänty katolleen, on tämä arvaamatonta laugh

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/iag-peruu-ostoaikeensa-ja-myy-norweg…

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -
Daytrader kirjoitti:

Päivän case study: Millicom

...................

Mitä tästä voisi oppia? Yksi voisi olla, että vaikka pyrkii suurempiin positioihin, niihin voisi mennä astettain. Tänään sillä strategialla olisi tullut muutaman tuhannen euron sijaan vähintään 5-10x tuotot. Eli joskus kun näkee tilaisuuden, on hyvä hetki vielä harkita. Toinen oppi oli, että kun Kinnevikiin hinnoiteltiin paljon suurempaa arvonnousua kuin oli todellisuus, sitä olisi pitänyt shortata vielä rajummin. Toki isojen muuvien teko on hyvin vaikeaa, kun on isohko tappiopositio jo pohjalla.

Jep, kiitos tarkasta kuvauksesta ja pohdinnasta. Ymmärrettävää että into on päällä kun teillä on uudet järjestelyt ja kova halu tehdä treidiä.

Silloin tulee ehkä juostua kun pitäisi kävellä ja huomioida enemmän, tosin kyllä työskentelysi on ihailtavan tarkkaa.

Näitä raportteja on aina ilo lukea!

Näytä koko viesti
Verkkokauppa.com -

Jaahas,

https://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/yritykset/ruotsissa-kuhis…

 

Amazon tiedottaa huomennna 12.12.18

 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -
Daytrader kirjoitti:

Ollut taas heikko päivä. Lähin ostelemaan Outotecia omien odotusarvolaskujeni mukaan. Kun lähtee treidaamaan uutista vastaan, kannattaisi yleensä odottaa niin pitkään kuin pystyy. Tämä nyt taisi olla sitten se ylimielisyyden multihuipentuma, koska otin rohkeasti näkemystä aivan liian pian. No aina ei vain voi onnistua. Lisäksi luin Outokummun tiedotteen väärin, ja luulin Q4:n olevan samaa tasoa kuin Q3:n EBITDAN kun usein verrataan edelliseen kvarttiin(olikin 2017 Q4). No huomasin kyllä virheeni 20 sekunnissa, mutta oli jo liian myöhäistä. Ostolaitaa ei vain ollut. Kummastakaan ei tullut mitään todella isoa damagea, mutta tähän paikkaan vähän harmi. Jälkimmäisen tapaisia vain sattuu muutaman kerran vuodessa. Toisaalta yksi onnistuminen paikkaa nämä kaikki viimeisen kolmen päivän huonoa tulosta moneen kertaan. Kirjoitin tämän kirjoituksen aika pikaisesti, joten pahoittelut mahdollisista logiikkavirheistä. Voin tarkentaa myöhemmin.

Arvostan erittäin paljon viestiesi rehellisyyttä ja läpinäkyvyyttä, hyvässä ja huonommassa.

Nyt on tullut aika vahvoja tuttuja tuntemuksia markkinoiden epäloogisesta käyttäytymisestä, kun ollaan oikeasti huipulla niin epävakaus ja vola saa uskomattomia piirteitä.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -
Aki Pyysing kirjoitti:

Oliko tässä aihetta?

 Luin Twitterissä tuota jo tuoreeltaan, Mähkä on ryhtynyt julkiseksi henkilöksi sijoitusbloggailulla, -twiittailulla ja -journalismilla, odottais olevan aika paljon paksunahkaisempi kuin mitä tapaus osoittaa. Oletan että ottaa laskupäivät raskaasti ja hermo on tiukalla, päätellen reagoinnista Akin hurttiin mutta silti ihan hyvän maun rajoissa olevaan twiittailuun. Kyseessähän oli sarkastinen kiusoittelu "kollegoille" jotka pyörivät ja kirjoittavat samojen asioiden ympärillä.

Ehkä muutama pörssin tasokorjaus tulevaisuudessa auttaa Mähkää kokemuksena  ja opettaa hillitsemään välittömiä reaktioita.

Sarkasmille taitaa löytyä runsaasti lisää aihetta laskevassa markkinassa.

Olisi hyvä elää niin kuin julkisesti opettaa mutta ei tahdo onnistua itseltäkään cheeky

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Onnittelut, upea suoritus!

On kyllä hienoa että jaat nämä mielenkiintoiset ajantasaiset treidit luettavaksemme.

Jep, komppaan edellistä, rahasto pystyyn, olen mukana jos vain pääsee osallistumaan.

Näytä koko viesti
Fellow Finance -

Olikos tämä ehto vielä validi?

 

Instituutioannissa Tarjottavat Osakkeet ovat valmiina toimitettaviksi maksua vastaan arviolta 15.10.2018 Euroclear Finland Oy:n kautta

 

https://www.fellowfinance.fi/Styles/Documents/FellowFinance_Listautumis…

 

Saattaa aiheuttaa pikku volan maanantaina.

 

 

Näytä koko viesti
Fellow Finance -

Merkitsin myös muutaman sata, tuli samassa rytäkässä rekisteröidyttyä FF:n sijoittaja-asiakkaaksi. Takaavat min. 500kpl annissa, muussa tapauksessa takaus oli 75 kpl.

"Yhtiö pyrkii hyväksymään Yleisöannissa annetut merkintäsitoumukset kokonaan 500 Tarjottavaan Osakkeeseen saakka per sijoittaja Yhtiöön asiakassuhteessa olevien sijoittaja-asiakkaiden osalta ja 75 Tarjottavaan Osakkeeseen saakka per sijoittaja muiden Yleisöannissa merkintäsitoumuksen antaneiden osalta, ja jakamalla näiden määrien ylittäviltä osin Tarjottavia Osakkeita Yleisöannissa annettujen merkintäsitoumusten täyttämättä olevien määrien keskinäisessä suhteessa."

 

Kotimaan markkinoita ajatellen FF saa listautumisella mainosta, uskottavuutta ja luullakseni kasvavasti markkinaosuutta sekä liikevaihtoa. Ei siitäkään ole haittaa jos laajentuminen ulkomailla on oikeasti main target, 

Reilu kuusi tuntia on aikaa mahdolliseen keskeyttämiseen, mielenkiintoista nähdä onko tavara mennyt kaupaksi.

Näytä koko viesti