Olet täällä

Anton

Anton

  • Liittynyt 8.8.2018
  • 3 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 15.8.2018 10.37

Veikkaan että eivät mene pois pörssistä, siinä ei ole paljon järkeä, eikä funding ollut secured.. Tulee olemaan todella mielenkiintoinen earnings call. Luultavasti myyvät lisää osakkeita seuraavat pari vuotta, näyttäisi olevan ostajia edelleen. Musk ja tuhlaaminen ovat teslan akillesjänne mutta samalla musk antaa yritykselle arvoa.

Paha paikka, koska valuaatio on niin korkea ja tulosta ei vielä synny maksamaan kulut eikä johtoon voi luottaa raha asioissa. 

Tesla tarvitsee konsultointia, turhat kustannukset pois ja parempi suunnitelma rahan käytölle tässä vähän esviittaa miten musk tekee kalliita päätöksiä https://youtu.be/P06X2TZUKZU?t=197 

On tässä yrityksessä paljon punaisia lippuja mutta samalla paljon mahdollisuuksia. 

( vähän ot mutta sellainen kutina että musk on lukenut "the secret" kirjan missä sanotaan että "The three steps of the law of attraction are asking, believing, and receiving", eli jos se sanoo funding secured ja we will be cashflow positive sekä uskoo siihen tarpeeksi niin siitä tulee realiteetti? :D ) 

Tässä vielä hyvä video missä osa mahdollisuuksista "ekosysteemi" otetaan esiin https://www.youtube.com/watch?v=65CW2z5YX_o

shorttaamisen downside tällä hetkellä 22% upside mahdollisesti noin 40% 

Verkkokauppa.com - 10.8.2018 13.38

Aki Pyysing kirjoitti:

Tämän tulosviikon hilpeyksiä on, että Tokmannin myynnin kasvu biittasi Verkkokaupan vastaavan selvästi. Tokmanni on markkina-arvoltaan melkein tuplaten isompi 452M vs 238M ja liikevaihdolla (FIM2018e) 800M vs 430M samaten. Kumpaan hevoseen laittaisit ärmpäri- vai verkkokauppaancheeky? Miulla ei ole kumpaakaan, mutta nämä ovat hauskat verrokit. Verkkokaupasta ostin viimeksi kai telkkarin ja Tokmannilta putkenavausrakeita, joten asiakaskokemuksia on molemmista.

Suosittelen muuten FIMin aamukatsauksen tilaamista, siellä on tuloskausi kattavimmin ilmaiseksi paketissa. 

 

Sama vertailu kävi mielessä, yritin katsoa miten helle olisi auttanut. Valitettavasti eivät myy ilmalämpöpumppuja, ja grilleissä ei tähän oltu varauduttu sillä suurin osa malleista ei saanut lisäystä varastoon kesä-toukokuun jälkeen. Myivät kuitenkin paljon kalliita tuulettimia ja jotain kalliita grillejä. Tämä ei tainnut auttaa tarpeeksi. Tokmanilla on paljon omia tuotteita ja kesällä siellä vieraillaan mökin takia joten helle auttoi heitä paljon enemmän

Akin kysymykseen vastaus: en pitkässä juoksussa ostaisi kumpaakaan, ostin aikoinaan tokmannin muovipusseja ja ne vuotivat läpi jonka jälkeen iisiä ei ole enään ostettu, sitäpaitsi suurimman osan tuotteista saa suoraann kiinasta 1/5 hintaan toki kestää että ne saapuvat suomeen, mutta suuri määrä kiinteitä kustannuksia ei houkuttele, varsinkaan kun mennään enemmän ja enemmän nettiin (positiivista on heidän reaktio tähän siten että pystyy ostamaan netin kautta). Verkkokauppalla taas on eu-verkkokaupat ja kiristynyt kivijalkakauppa kilpailu joka pitkässä juoksussa tulee olemaan ongelma, ja he puhuvat ainoastaan suomesta, joten ei heillä oikein ole suuria kasvu suunnitelmia tällä hetkellä. Onhan näissä potentiaalia tehdä vaikka mitä, tokmanni voisi kasvaa ja mennä ulkomaille, ostaa toiset halpaketjut, tai tajuavat parhaiten netin kautta myymisen esim droppshipping suoraan kiiinasta halvemalla, saada omat tuotteet toisiin ketjuihin etc. Verkkokauppa voisi tehdä yhteistyötä eu-kauppojen kanssa ja alkaa mymään myös eu:n sisällä.

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 8.8.2018 13.07

Itsekin seurannut viimeiset vuodet teslan tarinaa. Oma tulkinta on että eivät kykene tekemään voittoa q3 eikä edes q4 (tai jos voivat niin se on marginaalista ja tuottaa vihaisia asiakkaita) ja Elon tietää että tämä romuttaisi osakkeen arvon, ja johtaisi siihen että suurin osa auton tilaajista jotka viimeistään tajuavat että $35k autoja ei valmisteta 2-5 vuoteen q4 jälkeen peruvat tilauksen joka johtaa osakkeen äkkilaskuun. Jostain syystä elon ei voi niellä omaa ylpeyyttään vaan on pakkomieli "voittaa" shorttaajat ja samalla pitää kulttinsa uskovaisina joten mielummin kuin antaa tämän tapahtua ja sen jälkeen kun osake on laskenut rajusti mennä saneeraukseen tai tehdä kumppanien kanssa ostotarjous hän päätti tehdä sen nyt jäätävällä preemiolla. 

Jotenkin tuntuu siltä että raha ei ole elonin mielessä ollenkaan, hän haluaa vain tehdä jotain suurta, ja joskus 30v päästä mahdollisesti rahaa voi syntyä. 

Ps. Amazon on rakentanut uskon siihen että yhtiö joka ei tee voittoa on hyvä asia kunhan liikevaihto kasvaa, tämä tulee johtamaan moneen konkurssiin kuten tällä hetkellä Helios and Matheson Analytics Inc. kanssa näyttäisi tapahtuvan. Aina voi luvata mutta lopussa talk is cheap. 

Jos nyt laitan vielä tähän että teslan autot ovat tyylikkäitä ja toivon että joku rahoittaa firmaa siten että siitä $35k autosta tulisi todellisuus ja korjaukset helppo hoitaa, niin ostan mielelläni heiltä seuraavan auton. Ja samalla uskon että itseajava-teknologia tulee olemaan mahdollista asentaa perus atuomalleihin ennen tätä, ja se on minulle suurin myyntipiste, joten ostan mielummin sen laitteen ja asennan omaan bensa-autoon jos tämä tapahtuu sitä ennen. itseasiassa olisi paljon muutakin sanottavaa solarcitystä ja teslan rahan käytöstä, musk-perheestä mutta jätetään tähän.