Olet täällä

Anton

Anton

  • Liittynyt 8.8.2018
  • 23 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 29.10.2018 14.24

No nyt

 

Ja samalla tämä

 

Ehkä pystyvät pidempään hyviin tuloksiin, tällä on iso merkitys.

 

Samalla jotain FBI:n tutkimus puhetta  ja tämä ei ollut fiksua

Not going up. We will just offer those who ordered bought 3P either $5k back or free lifetime Supercharging.

— Elon Musk (@elonmusk) October 27, 2018

Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 25.10.2018 3.24

On kyllä kova pudotus käynnissä. Itse luulen että Trump jossain vaiheessa tekee diilin Kiinan kanssa koska kurssit on hänelle tärkeä asia. Koron nousu tietenkin myös vaikuttaa jenkeissä mutta jos Kiinan kanssa päästään sopuun niin varmasti tulevat kovaa vauhtia takaisin. Nyt/Kohta alkaa olemaan hyviä osto mahdollisuuksia. Mun puolesta voi venyttää vielä sopimusta kauan vaikka rahaa on kiinni, ostan mielelläni pohjilta hyviä osakkeita. Pelottaa eniten kuka tulee Trumpin jälkeen, ja jos se diili ei ole tehty ennen sitä. 

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 25.10.2018 3.09

Anton kirjoitti:

Erittäin mielenkiintoiset numerot tulossa. Näyttää siltä että kalliimpien autojen markkinat alkavat kuivua? Ilmoittivat ainakin että halvempi malli 45k hintaan voi tilata. Siinä ei varmasti läheskään yhtä hyvä tuotto synny. Joten tämä indikoi että kalliimmat mallit eivät enään lennä käsistä. Samalla jenkeissä oleva tax credit on poistumassa vuoden jälkeen, ja Tammikuun jälkeen se puolittuu, joka varmasti vaikuttaa myyntiin.

Mutta niitä kalliita autoja on nyt myyty ja enemmän kuin koskaan, backlog on kuitenkin kysymysmerkki 

  • Of the 455,000 net reservations that we reported in August 2017, less than 20% have cancelled. We are expecting most of the remaining reservations to gradually convert to orders as we launch more versions of Model 3, introduce other financing options, and begin sales outside North America.
  • Customer deposits decreased slightly compared to Q2 to $906 million as we continue to work through our Model 3 backlog.

 

  • Europe is more than twice as big as the same segment in the US. This is why we are excited to bring Model 3 to Europe early next year.

 

Solarcity näyttäisi olevan täys farssi   Serkkua ja itseä autettiin, teslan omistajia rankaistiin.. Aika törkeä veto.

  • Energy generation and storage revenue should decline slightly in Q4 compared to Q3, mainly due to seasonality of the solar business. As a result of lower solar mix and seasonality, gross margin of this segment should also decline slightly in Q4.

Pääsevätkö plussan puolelle? 

  • GAAP net income of $312M, non-GAAP net income of $516M
  • Automotive gross margin – GAAP 25.8% (ei paha)
  • operating expenses decreased by 5% (Service and Other revenue in Q3 increased by 21% compared to Q2)

 

Täsää on luultavasti maximi tulos mihin pystyvät, jos ei tajuta jotain missä saadaan kustannukset alas. Olen edelleen skeptinen että numeroissa ei ole mitään piilotettua, ovat "valehdelleet" niin paljon että eiköhän tässäkin käytetä kaikki harmaan alueen konstit.

"Our electrified Mobile Service fleet continued to grow further to more than 373 service vehicles" Tämä malli ei vaan voi olla kannattava. 

Isoin kysymys on että pystyväkö sitten lypsimään auton omistajilta lisää rahaa myöhemmin ja miten. Muuten en usko tarinaan.

 

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 24.10.2018 2.09

Kohta Q3 ja citron päätti pumpata osaketta (onnistui myös siinä) saa nähdä milloin myyvät (jos palaavat shorttiin) itse epäilen että palaavat.

Erittäin mielenkiintoiset numerot tulossa. Näyttää siltä että kalliimpien autojen markkinat alkavat kuivua? Ilmoittivat ainakin että halvempi malli 45k hintaan voi tilata. Siinä ei varmasti läheskään yhtä hyvä tuotto synny. Joten tämä indikoi että kalliimmat mallit eivät enään lennä käsistä. Samalla jenkeissä oleva tax credit on poistumassa vuoden jälkeen, ja Tammikuun jälkeen se puolittuu, joka varmasti vaikuttaa myyntiin.

Mutta niitä kalliita autoja on nyt myyty ja enemmän kuin koskaan, backlog on kuitenkin kysymysmerkki 

Solarcity näyttäisi olevan täys farssi   Serkkua ja itseä autettiin, teslan omistajia rankaistiin.. Aika törkeä veto.

Pääsevätkö plussan puolelle? 

Lehto Group - 22.10.2018 2.16

Osake kirjoitti:

Tarkoitukseni ei ole loukata ketään, enkä omista yhtään Lehdon osaketta. Modet toivottavasti poistavat mikäli tarvetta.

Mutta ennen listautumista Lehto oli ostanut suuria määriä palveluita yhtiön työntekijöiltä (omistajilta), jotka kuitenkin pitivät erillislaskutusta (konsultointia) ja käynyt kauppaa kymmenien miljoonien edestä omistajiensa kanssa. Onkohan yleistä? Epäilen, että tässä on hieman pumpattu rahaa yhtiöstä ja autettu kaverinkin yritystä ja nyt pörssiin menon jälkeen tilanne on muuttunut -> tulos paranee. Parantunut tulos nostaa osakkeen kurssia, jonka pääomistajat käyttivät hyödyksi ja myivät osakkeita yli 50 miljoonan euron arvosta.

Nyt tulos saadaan alas ottamalla huonokatteisia diiilejä, kuka tietää onko nämä alihankintaa vai kenelle tehty?  En yllättyisi jos johto ostaisi / olisi tänään ostanut ison määrän osakkeita. 

Lehtoinvestinkin päätoimiala on rakennuskoneiden vuokraus... olisi kiva tietää kuka on suurin asiakas.

Tässä voisi olla tutkivalle ihmiselle hommia..

 

Osake kirjoitti:

https://www.rakennuslehti.fi/2016/04/porssilistautuja-tehnyt-miljoonien-...

eikö tästä noise mitään ajatuksia? 

Ei 5-10 miljoonaa niin kovin suuri summa ole, jos sinulla on 13 lasta, helposti 130 lastenlasta ( seuraavan 20v aikana). Ja haluaisit jättää perintöä kaikille..

 https://ansiomerkit.fi/2013/04/08/mikko-kinnunen-teki-mahdottomasta-proj...

Isot myynnit ipon jälkeen

Luin samat rakennuslehden kirjoitukset ja ne pistivät kyllä miettimään. Saatat olla oikeassa, en ole niin pistäytynyt Lehtoon, tiedättekö jos johdolla on jokin kannustinohjelma? 

 

Alkaa olemaan trendi Loudspring,Orava,Rovio,Gfmoney ja Huhtanen Capital ensimäiset mitä tuli mieleen, kaikki kyseenalaisia toimijoita joilla selfish gene ohjaa.

Smile Henkilöstöpalvelut Oyj - 10.10.2018 14.20

Oho

Ei hyvä Restamaxille, saa nähdä mitä he nyt tekevät

Fellow Finance - 4.10.2018 13.31

Itse merkitsin myös, menin huolella läpi ja uskon että tässä on hyvä upside. Luulen että osake kallistuu muun muossa heidän osinkopolitiikan ja siitä syystä että jos jokin menee mönkään se näkyy vasta vuosien jälkeen, ja jos ei mene niin osake kiitää huolella

-micro cap 55milj, tilaa kasvulle

Mahdollisia liikkeitä listautumisen jälkeen:

-kova yrityslainakasvu

-kansainvälistyminen sujuu

-listaudutaan päälistalle

-10x mahdollisuus tulevaisuudessa 

Smile Henkilöstöpalvelut Oyj - 4.10.2018 13.07

Mielummin sijoittaa restamaxiin kuin smileen, samaa mieltä että tämä ei ole positiivinen restamaxille. Sehän tämän ipon tarkoitus oli, maksaa niille velat takaisin.

Taitaa ne kuitenkin saada omat vaikka miten kehnosti ipo lopulta sujuu

 

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 30.9.2018 15.01

Musk on valehdellut jatkuvasti teslan numeroista

hieno mies.. 

Voisi argumentoida että musk on itse pumpannut osaketta monta vuotta valheilla. Saa nähdä mitä tapahtuu Q3 jälkeen jos kysyntä loppuu 50-100k autoille ja musk ei enään voi sanoa mitä haluaa.