Olet täällä

Serenity

Serenity

  • Liittynyt 17.6.2018
  • 17 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Mandatum Trader - 5.4.2019 13.50

Onko mitään superluoton kaltaista tulossa?

Aallon Group - 26.3.2019 23.58

Itse olen eniten huolissani näistä Pienimäistä.

 

Tomin sanottiin laittaneen tämä proggis aluilleen ja hänen viime pestinsä jäi aika lyhyeen. Siinä yhdistettiin virolaisliigan ICT-pulju Vincittiin, jossa ei ollut käytännössä mitään järkeä. Noh, tämä ICT-osasto myytiinkin jo ja Vincit keskittyy jälleen ydinosaamiseen. Tätä ennen oltiin Jollalla seilaamassa ja kariin taisi sekin proggis osua. Vincitin pestikin jäi varsin lyhyeen, koska kaveri vaikuttaa olevan ihan omissa sfääreissä, jolloin Kuitunen otti ohjaimet takaisin itselleen ja passitti Tomin vilttiketjuun. Tästäkin puljusta kaveri on saanut puhuttua itselleen 2,5 pinnaa ja emännän? toimariksi. Aalto vaikutti ihan lunkilta kaverilta, mutta nämä vähän korkealentoisemmat kaverit kuumottaa kyllä "pikkaisen".

Laita nyt Lalli vähän lisää liikevaihtoakin tälle vuodelle, niin saadaan vähän parempia lukuja - ei viitsi tätä vuotta viime vuoden luvuilla vetää. ^^

Aallon Group - 26.3.2019 22.47

En itse kanssa yhtään käsitä, että miksi pitäisi tilitoimistojen alkaa ohjelmointitaloiksi, kun luulisi, että ohjelmointitaloilla on vähän paremmat resurssit kehittää näitä järjestelmiä kuin Talenomilla. Ostaa sitten noita modeja Goforelta, Vincitiltä ja kumppaneilta. Ei ainakaa tehokkuudessa pahemmin vielä näy tuo Talenomin oma softa vs. Aallon. Enemmän vaikuttaa hypeltä, vaikka en itsekään tosiaan tiedä ja oma tilitoimisto on Administer. Niistä mammoista ainakaan miksikään konsulteiksi ole, kun 10+ hengen tiimi ei ymmärrä hölkäsen pöläystä sijoitusyhtiön kirjanpidosta, vaan piti itse niille laskea se. Ekasta laskelmasta viime vuonna puuttui 50 pinnaa tuloksesta. yes <---irony thumb

 

Ei esim. Nokiakaan omaa ERP:tä väsännyt, vaan kesittyi ydinosaamiseen, eli puhelimiin ja käytti Sappia. Hienostihan sekin päättyi, vaikka vika ei tosin ollut erpin. =P

Aallon Group - 26.3.2019 21.55

von Fyrckendahl kirjoitti:

Pankkifuusiossa yksi ensimmäisiä töitä on yhdistää pankkijärjestelmät. Aallon aikoo ajaa montaa järjestelmää ja silti saada synergiat. Ei saada mitään suuruuden ekonomiaa, jos samaa työtä varten täytyy maksaa ja käyttää 6 eri järjestelmää. Lisäksi omien softakuorrutusten integrointityö on 6-kertainen. Ongelma vain pahenee, kun hankitaan lisää yrityksiä, joilla on jälleen erilaiset järjestelmät. Tilannetta ei tietenkään voi jättää tällaiseksi, vaan annin jälkeen "paljastuu", että yhtiön täytyy varautua järjestelmien yhdistämiseen ja se maksaa. Inderes vaikenee asiasta.

Noh, nyt ei onneksi ollakaan tekemässä pankkifuusiota ja Frykke ei vaikene. wink

Laita video kohtaan 1.03 ja katso, kun aihetta käsitellään mm. siinä ja monessa muussakin kohdassa.

Aallon Group - 26.3.2019 20.38

Lyyrikko kirjoitti:

Oliko joku esittelytilaisuudessa? Jos näin niin pientä raporttia kuulisin mielelläni.

 

Sen voi katsoa täältä: https://www.inderes.fi/fi/videot/aallon-group-yhtioesittelyn-webcast-suo...

Aallon Group - 26.3.2019 15.40

von Fyrckendahl kirjoitti:

Paperinpyörittelyn digitalisointi ja automatisointi on alan juttu. Miten automatisoidaan tehokkaasti, jos joka konttori käyttää eri järjestelmiä? Jos ongelmalle ei tehdä mitään, kilpailukyky jää pientoimistojen tasolle ja joku tehokkaampi korjaa potin.

 

Lukee vissiin kaikissa esitteissä... Kannattaisikohan lukea ne ja jos ei ymmärrä, niin voin sitten antaa tukiopetusta. =)

Ainakin Inderesin raportista löytyy myös paljonko liikevaihto\työntekijä, voi laskea itse liikevoitto\työntekijä, jos nappaa ja sitten voi verrata "automatisoidun kirjanpitolinjan" Talenomiin sitä.

Aallon Group - 25.3.2019 9.23

Sijoitustieto kirjoitti:

Aki Pyysing 24.3.2019: Valheella on pitkät jäljet

"Luultavasti merkitsen Aallon Groupia, vaikka omissa intresseissäni luultavasti olisi vaieta asiasta. Vaikuttaa nimittäin vähän siltä, että meille on pitkästä aikaa tulossa ylimerkitty listautumisanti. Ja jokainen lisämerkitsijä leikkaa muiden osuutta."

Jep, vaikeneminen on kultaa. Nyt oli kyllä ihan huikeaa itseruoskintaa kolumnissa ja ihan pieniä patoumia Enersensen koijaus-projektia kohtaan. Vaikuttaa siltä, jotta Aki tarvitsee halin, joten täältä lähtee virtuaalinen sellainen. laugh

Aallon Group - 23.3.2019 8.38

Esitteessä yhtiö arvio saavansa nettovaroja annista 5,3 miljoonaa, jos lisäosake-erä käytetään täysimääräisesti. Onko tästä miinustettu annin kulut, sillä broidin antama summahan annista kerätään rahaa bruttona, jos lisäosake-erä merkitään täysimääräisesti myös?

Aallon Group - 21.3.2019 21.26

Ostaa suurimmat ohjelmat ja muokka niitä ilmeisesti Vincitin kanssa, koska sinne suuntaan on vähän suhteita ja Vincit ostaa heiltä palveluita myös, kuten markkinointiesitteestä selviää.

Ovaro (os. Orava) - 11.3.2019 0.18

Hynägrande kirjoitti:

Mielenkiintoisia havaintoja nämä "terminaalivaiheen" talot. En tunne alueita niin hyvin, mutta uskon että taseessa voi olla pari saattohoidossa olevaa taloa. Eipä siinä.. sitten vaan ei tehdä peruskorjauksia ja ennen pitkää talo tyhjenee. Ei se lopputulos ole viivan alla ihan hirveä välttämättä kun otetaan "korjausvelkaa" sillä että jätetään kaikki ennakoivat remontit ja parannukset tekemättä. Vuokratuottohan on joitakin vuosia aivan hyvä kun ei investoida talon kunnossapitoon kuin välttämätön,

 

Jos tuuri käy, niin se menee noin. Todennäköistä kuitenkin on, että näihin ei löydy asukkaita ja kulut juoksevat koko ajan asunnoista, sillä ne vastikkeet on silti maksettava. Saattohoidossa olevia kämppiä on kyllä aika paljon enemmän kuin pari tuolla taseessa. Kannattaa käydä se tase läpi, jos on tähän sijoittanut. Tuolla vattuilufoorumilla olemme jo useasti käyneet sen läpi ja osakekurssin suunnasta päätellen olemme tulleet konsensuksena oikeaan johtopäätökseen taseen kuranttisuudesta.

 

Taseesta tulee lähtemään myös tuo 10 miljoonaa, jos puskutraktori ajaa 10 vuoden sisällä matalaksi nuo saattohoitokämpät, jonka pitäisi näkyä nykyisessä käyvässä arvossa, mutta kun konventit paukkuu, niin tätä ei voi oikein tehdä, vaan mennään tällä nykyisellä systeemillä.