Olet täällä

Serenity

Serenity

  • Liittynyt 17.6.2018
  • 3 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 15.2.2019 12.55

Kiitos vastauksesta Kaaleri.

 

Kaikissa on samat omistusosuudet, joten sulauttamisen pitäisi omasta mielestänikin olla kohtuu helppoa.

D:llä on velkaa ainoastaan A:lle ja muuta toimintaa ei ole. Jos sulauttaminen on halvempaa kuin konkurssi, niin se kannattanee sulauttaa.

Minkähän sortin hakemuksia tässä pitää pyörittää ja olisiko paras aika tilinpäätösten jälkeen, kun asiat ovat parhaiten selvillä? Kaikkien yritysten tilinpäätökset tehdään elo-syyskuussa.

Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 10.2.2019 20.40

Hei Kaleeri,

Jos on enemmän näitä sijoitusyhtiötä ja haluaisi yhdistää ne yhdeksi, niin miten tämä onnistuu näppärämmin?

Yritys A omistaa asuntoja, osakkeita, bondeja ja muuta vastaavaa. Sen toimialaksi on määritelty arvopaperivälitys.

Yhtiö B on Holding-yhtiö, joka omistaa yhtiön C. Sen toimialaksi on määritelty huonekalutehdas

Yhtiö C omistaa teollisuuskiinteistön ja sillä on myös jollain satkulla pääomarahastoja ja se on lainannutkin pari kymppiä yritykselle A. Yhtiön C toimiala on muiden kiinteistöjen vuokraus ja hallinta

Lisäksi on vielä yhtiö D, jonka bisnekset menivät reisille ja sillä on velkaa 200 000 euroa yhtiölle A, eikä juurikaan kassassa rahaa - bisneksetkin ajettu alas jo pari vuotta sitten.

 

Yhtiön A tase on suurin ja sen tase on myös laajimmalle levitetty, niin eikö siihen kannattaisi fuusioida jotenkin nämä kaksi muuta puljua siihen ja laittaa D konkaan? Mitenköhän tämä onnistuu kaikista kätevimmin, kun kaikilla yhtiöillä on samat omistajat?

Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 17.6.2018 10.42

Miten veroja maksetaan sijoitusyrityksen ulkomaisista pörssisijoituksista? Esim. jos saan osinkoja tai myyn vaikka Handelsbankenia, niin tästähän menee lähdeveroa Ruotsiin? Saanko vähennettyä tämän tuloverossa, että veroja ei tarvitse maksaa ensin 15 prosenttia lähdeveroa ja sitten 20 prosenttia tuloveroa?