Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut

29.9.2018 - 08:23 #21615

Daytrader

OP
+637
Liittynyt:
12.1.2016
Viestejä:
441

Kommervenkki kirjoitti:

Kryptoissa taitaa olla osaavalle treidaajalle kyllä ihan hyvää päivätuottoa olemassa. Vipuakin saa hyvin hyödynnettyä.

Varmasti on tilaisuuksia. En vain ole osallistunut kryptojen treidaukseen viimeisen puolen vuoden aikana. Ostin minimaalisesti Bitcoinia ja Ethereumia, ja tarkoitus on pysyä jossain määrin kärryillä, mitä tässä maailmassa tapahtuu. On liikaa kysymysmerkkejä liittyen kryptoihin. Kulujen korkeus, tiedon tasapuolisuus, volyymien pysyvyys ovat itselleni vähän avoimia kysymyksi, niin miksen pysyisi asiassa, jonka varmasti osaan? Varmasti viime vuoden puolella siellä oli paljon enemmän löysää rahaa arbitraaseina yms, mutta nythän sinne on ammattilaisia ja jopa trading-firmoja rynnännyt tehostamaan kaupankäyntiä. Yleensäkin jos vipu on tärkeä syy treidata jotain omaisuuslajia, ottaa luultavasti liikaa riskejä. Käytän valtioiden velkakirjojen suhteen vipua ja voisin kuvitella valuuttojen kanssa myös meneväni vivun puolelle, jos joskus olisi todella hyvä näkemys. Osakemarkkinoilla taas voin käyttää vipua lähinnä jos sekä valuaatio että lyhyen aikavälin näkymät ovat molemmat suotuisia. Käytännössä en ole käyttänyt viimeisen viiden vuoden aikana kuin muutamien päivien ajan, kun markkinat ovat tuntuneet reagoivan kohtuuttomasti (esim Brexit ja Kiinan devalvointiin liittyneet paniikit 2015 elokuu ja 2016 tammikuu).

schwimwager kirjoitti:

Mitäs mielipiteitä Daytraderilla Fellow Financen listautumisesta. Kannattavaa kasvua on ollut toistaiseksi ja hyvällä kulmakertoimella, meinaatko lähteä mukaan? Itse ainakin pitänyt kyseisestä palvelusta ja nään jonkinmoista kilpailuedun poikasta platformin ja luottoluokitusten suhteen.

Luin Inderesin analyysin ja alkuun innostuin. Olisiko tässä nyt sitten se vauhdilla kasvava platform-yhtiö, joka moninkertaistuu? Instituutioantiin vaan kunnon merkinnät sisään? Tuote vaikuttaa ihan näppärältä. Tässä ei ole mielestäni moraalisia ongelmia samalla tavoin kuin GF Moneyssä. Toki palvelu tarjoaa vertaislainoja yksityishenkilöille, mutta ensinäkemältä diili vaikuttaa edes vähän reilummalta. Pitää varmaan katsoa vielä tarkemmin.

Kaikki on kuitenkin kiinni kansainvälisestä laajentumisesta. Se kun ei ole ollut kovin helppoa suomalaisille brändeille. Onko Fellow Finance poikkeus? Voipi olla. Meinaan nyt vielä katsoa yhtiötä tarkemmin ja seurata ihmisten kiinnostusta antiin. Ankkuriomistajina olisin halunnut nähdä jonkun tunnetun päteväksi tiedetyn sijoittajan, muttei sieltä oikein sellaista löydy. En vielä tiedä merkkaanko ollenkaan. Palaan asiaan, kun olen tutkinut yhtiötä vähän enemmän kuin vartin.

Petrowich kirjoitti:

Moi ja kiitos parhaasta suomenkielisestä blogista! 

Mitä mieltä Teslasta? Pre marketissa yli 12% alas. Romahtaako Elonin sekoilujen takia vai hyvä aika ostaa? 

Moi ja kiitokset kehuista!

Olen edelleen 100 kpl shorttina. Nyt tosin kurssilaskun myötä shortin paino on laskenut alle 2%:n salkusta. Tästä syystä mietin shortin lisäämistä tähän uutiseen, mutta jätin sen tekemättä. Olen kurssilaskusta huolimatta aika negatiivinen yhtiöön. Varmasti Q3-Q4 tulevat olemaan kassavirralta ja tulokseltaan paljon edellisiä parempia. Silti itselleni on täysi kysymysmerkki, miten kasvun mahdollistavat investoinnit rahoitetaan. Kilpailu alkaa tosissaan ensi vuonna korkeamman hintaluokan tuotteissa. Ja Tesla ei pysty alle 40 tuhannen dollarin autoja valmistamaan kannattavasti. Punaisia lippuja on enemmän kuin missään tapauksessa, mitä muistan (sekoileva hallitus&CEO, shorttareiden syyttäminen, johdon joukkolähdöt, kiristyvä lyhytaikainen likviditeetti). Toinen kysymysmerkki, miten Musk voisi jatkaa kaiken tämän jälkeen yhtiössä?

Kannattaa lukea koko SEC:n teksti: https://www.sec.gov/litigation/complaints/2018/comp-pr2018-219.pdf

Kun miettii 60 miljardin EV:n yhtiöön sijoittamista, niin kannattaa harkita vielä kerran seuraavan lainauksen lukemisen jälkeen:

"he rounded the price up to $420 because he had recently learned about the number’s significance in marijuana culture and thought his girlfriend “would find it funny, which admittedly is not a great reason to pick a price.”

En usko, että Tesla menee konkurssiin toisin kuin monet Tesla bearit uskovat. Jos Tesla laskee tästä vielä sata taalaa, otan osakkeet luultavasti sieltä kiinni. Kannattaa toki muistaa, että 30% osakekannasta on shorttina. Tällöin kurssi voi nousta nopeasti vähän järjenvastaisestikin. Riskienhallinnallisista syistä pidän hyvätkin short-caset pienemmillä painoilla kuin hyvät long-positiot.

0
0
2.10.2018 - 16:53 #21649

Accounting 101

+754
Liittynyt:
28.7.2018
Viestejä:
417

Onkos sinulla näkemystä Italian tilanteesta, mitkä oddsit annat eskaloitumiselle? Kiitoksia etukäteen.

0
0
3.10.2018 - 09:19 #21656

Daytrader

OP
+637
Liittynyt:
12.1.2016
Viestejä:
441
Accounting 101 kirjoitti:

Onkos sinulla näkemystä Italian tilanteesta, mitkä oddsit annat eskaloitumiselle? Kiitoksia etukäteen.

Tilanne on turhauttava. Mitä pitäisi tapahtua on seuraavaa: Euroopasta tarjottaisiin Italialle reilu kädenojennus sillä ehdolla, että he ylläpitävät reformeita ja eivät paisuta budjettivajetta. Näin Italian johto pystyisi toteuttamaan riittävästi populistisia fantasioitaan lisäpelimerkeillä. Eurooppa lupaisi Italialle seuraavaksi viideksi vuodeksi kymmeniä ja kymmeniä miljardeja infrastruktuurin parantamiseen yms ja EKP lupaisi ostaa tarvittaessa Italian velkakirjoja, jos lupauksissa pysytään.

Haluaisinko antaa rahaa italialaisille perseiltäväksi? En tietenkään. Mutta en toisaalta halua Eurooppaan uutta taantumaa vaiheessa, jossa edellisestäkään ei vielä olla toivuttu. Ja mikä johtaisi euron hajoamisen kautta mahdollisesti pahimmillaan laman kaltaiseen tilaan. Kustannus kädenojennuksen antajille olisi kova. Asian hyväksyjät heitettäisiin seuraavissa vaaleissa sivuun. En silti tajua, mitä järkeä koko eurossa on, ellei tällaista tilannetta pystytä ratkomaan, maksoi mitä maksoi. Valuutta-alue on valuvikainen. Koska Italialle rahan antaminen lienee mahdotonta, toinen vaihtoehto olisi, että Saksa laittaisi rahaa palamaan itse. Eletään villisti ja pyydetään EKP:ta ostamaan tarvittaessa lisää velkakirjoja, niin budjettivajeet eivät ole ongelma. Kaupanpäälle saadaan halpa valuutta. No sitten arvailemaan, mitä saksalaiset ovat tästä mieltä.

Saksan älyttömät politiikat ovat jossain määrin suurin syy euron ongelmille, koska niihin olisi helpoin puuttua. Saksan ylijäämät heittivät bensaa liekkeihin velkakuplan paisuttamisessa ja mitään vastaantuloa ei ole sen jälkeen nähty, vaikka Saksalle menojen lisäys ei olisi oikein minkäänlainen ongelma. On helppo syyttää espanjalaisia ja italialaisia kaikesta. Ja kyllä siellä on suuria rakenteellisia ongelmia. Mutta heidän on ollut todella vaikea korjata niitä, koska talous on ollut romuna. Ainakaan ilman, että populismi nujertaa järkevämmät puolueet aivan täysin. Saksa olisi voinut tilannetta helpottaa, mutta on päättänyt vain hyötyä halvasta valuutasta ja alhaisista koroista. Saksa on siis loiseläjä siinä missä Italia.

Uskon tilanteen pahenevan, mutta tuskin aivan vielä. Tölkkiä potkitaan eteenpäin potku potkulta. Jossain vaiheessa paska iskee tuulettimeen. Uskon, että toistaiseksi tämä Italian pieni perseily taas painuu taka-alalle ja Euroopan talous jatkaa kasvuaan. Sitten vuoden-parin vuoden päästä tilanne on vielä hankalampi ja koko maailman talous lähtee laskuun Yhdysvaltojen ja Kiinan vanavedessä. Sitten joko eurosta lähtee maita tai sitten tapahtuu ihme, ja tehdään järkeviä päätöksiä. Tietenkin tuo ensimmäinen on todennäköisempi. Ja kun se tapahtuu huolellisen valmistelun sijaan kriisitilanteessa, jälki voi olla rumaa.

Uskon, että Trumpin kauppasotiin saadaan kädenlämpöinen kompromissi. Eli tariffeja jää, mutta tilanteen kiristyminen loppuu ja markkinat saavat syyn nousta. Hyvä sentimentti auttaa taas unohtamaan Italian kriisin ja Euroopassakin osakkeet nousevat. Italia jää kytemään, mutta ei räjähdä silmille.

Koska osakkeiden arvostustasot ovat melko korkeita ja skenaario perustuu tyhmien ihmisten kykyyn rajoittaa tyhmyyksiään, en ole valmis laittamaan rahaa näkemykseeni. Ja makrotalouden ennustaminen on useimmiten enemmän kolikonheittoa kuin mitään muuta. Olen suojannut yli puolet osakepainostani indeksifutuureilla ja puteilla. Itselleni treidaus ja markkinaneutraalit ideat ovat tällä hetkellä houkuttelevampia riski/tuotto näkökulmasta. En kuitenkaan suosittele ihmisiä siirtymään pääosin käteiseen tai mitään vastaavaa, koska vaihtoehtoiset sijoitusmahdollisuudet tuottavat nekin surkeasti.

Aika harva taitaa olla samaa mieltä näistä näkemyksistä. En haluaisi alkaa niistä kovasti vänkäämään. Turhauttaa, että päättäjät ovat täysin kyvyttömiä tekemään skenaarioanalyysejä ja suunnitelmia eri tilanteisiin. Eletään harhoissa ja toivotaan parasta. Seuraavien vaalien voittaminen taitaa olla ainoa asia, mikä kiinnostaa.

0
0
3.10.2018 - 12:50 #21662

EkeKeke

+71
Liittynyt:
23.2.2015
Viestejä:
117

Hyvää pohdintaa. Kyllä se valuutta- ja velkakriisi sieltä jossain vaiheessa varmasti puskee päälle. Kenties jälleen USA ja dollari ensin.

Olen jonkunlaisia bear market kuvioita miettinyt. Viime taantuma meni jonkun verran osakepainoa keventäen, mutta pääosin holdaillessa.

En osannut silloin tehdä mitään järkeviä bear market liikkeitä.

Olen suojannut yli puolet osakepainostani indeksifutuureilla ja puteilla.

Onko putit myös indekseihin vai yksittäisiin yhtiöihin ?

Mietin vaan, että eikö olisi järkevää poimia joitain yksittäisiä kannattamattomia tai etenkin velkaisia yhtiöitä joihin ostaa pidemmän ajan putti ?

 

0
0
3.10.2018 - 13:26 #21667

Aki Pyysing

+11665
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6529
Daytrader kirjoitti:

Aika harva taitaa olla samaa mieltä näistä näkemyksistä. En haluaisi alkaa niistä kovasti vänkäämään. Turhauttaa, että päättäjät ovat täysin kyvyttömiä tekemään skenaarioanalyysejä ja suunnitelmia eri tilanteisiin. Eletään harhoissa ja toivotaan parasta. Seuraavien vaalien voittaminen taitaa olla ainoa asia, mikä kiinnostaa.

Tähän vänkään vastaan. Aika monet (tai ainakin mie) nimittäin ovat kanssasi samoilla linjoilla. Demokratian ongelma on se, että ihmiset pääsevät äänestämään. Tähän ratkaisua on yritetty keksiä jo pitkään...

0
0
3.10.2018 - 14:26 #21669

Daytrader

OP
+637
Liittynyt:
12.1.2016
Viestejä:
441

Tässä juttu, missä Italian talousministeri ehdottaa vähän samaa kuin itse(taitaa lukea Sijoitustietoa), eli että ylijäämämaiden pitää myös tulla vastaan. Maailman maksutasejärjestelmä on sellainen, että jonkun ylijäämä on määritelmällisesti jonkun toisen alijäämä. Helpoiten korjaus onnistuu, kun ylijäämämaat alkavat kuluttaa:

(Bloomberg) -- Italian government intends to play a critical and proactive role in expanding the monetary union and improving EU policies, Finance Minister Giovanni Tria says at an event in Rome.
Banking and Capital Markets unions must be completed, Tria says, adding that they should be set up in context of higher economic and social growth, as well as re-balancing of member states in terms of output and employment
“Member nations’ economic imbalances must be corrected in a symmetrical fashion, involving more the nations that now have elevated current-account and budget surpluses”
“The distortions in the current multilateral correction mechanism and the budget rules must be overcome in order to reduce deflationary pressure still faced by many nations and restore a climate of optimism over the economic prospects of the euro area and Europe in general”

 

Ekekeke: On mulla yksittäisiinkin osakkeisiin shortteja, mutta alle 10% salkun arvosta. Muut ovat indeksiin. Nyt Russell 2000 shortti on alkanut toimimaan. Huonojen yhtiöiden valitseminen saattaa tuntua helpolta, muttei se ole sitä. Ellei ammatikseen yrityksiä perkaa, niin melkein suosittelisin suojauksia vaan indeksituotteisiin, jos välttämättä suojausta halajaa.

0
0
3.10.2018 - 15:22 #21672

EkeKeke

+71
Liittynyt:
23.2.2015
Viestejä:
117

On mulla yksittäisiinkin osakkeisiin shortteja, mutta alle 10% salkun arvosta. Muut ovat indeksiin. Nyt Russell 2000 shortti on alkanut toimimaan. Huonojen yhtiöiden valitseminen saattaa tuntua helpolta, muttei se ole sitä. Ellei ammatikseen yrityksiä perkaa, niin melkein suosittelisin suojauksia vaan indeksituotteisiin, jos välttämättä suojausta halajaa

Kiitos vastauksesta. Indeksi varmaan vähäriskisempi, mutta on sen verran pienet pääomat ettei suurempi riski haittaa.

Lähinnä ajatuksena etsia nyt etenkin velkaantuneita  yrityksiä ja ostella niihin muutamat putit 2-3 vuoden päähän. Näistä voi kenties saada tuottoa ilman global market crashiä ja romahduksen kanssa vähän enemmän tuottoa. Ei ole toki helppoa löytää sopivia yhtiöitä tai sitten niiden shorttausmahdollisuudet eivät ole kovin hyvät ainakaan minulle.

 

 

 

0
0
3.10.2018 - 17:11 #21675

Daytrader

OP
+637
Liittynyt:
12.1.2016
Viestejä:
441

Treidailut ja sijoitukset ovat sujuneet edelleen hyvin. Vuosituotto 48 % kulujen jälkeen. 32 % päivätuotoilla ja 16% pitemmillä positioilla.

Olen päättänyt tehdä päinvastoin kuin Druckenmiller ja Soros neuvoisivat, ja hyvän alkuvuoden jälkeen otan riskiä pois pöydältä.

Öljy on mennyt oikeaan suuntaan. Myin nyt pari vuoden ja kahden päähän ulottuvaa futuuria, koska ne olivat seuranneet yllättävän tarkasti lähikuukausien futuuria. Markkinat näyttävät olevan tiukoilla, mutta varaventtiilejä löytyy(SPR), enkä ole ihan varma talouskasvun jatkumisen vahvuudesta. Siitä syystä pelaan niitä jatkossa optioilla. Jos öljy ei nouse, häviän alle prosentin salkusta. Jos se nousee puolessa vuodessa vaikka 120 dollariin, voitan 15 % verran salkusta.

Öljystä on siis tullut hyvää, vaikka nyt viimeisen viikon aikana Italian sekoilut ovat antaneet vähän takapakkia korkopositioille. Indeksisuojat ovat viime viikot rokottaneet, kun ne olen shortannu Yhdysvaltojen indeksejä itsepintaisesti pääosin eurooppalaisia osakeomistuksia vastaan. Vielä se jossain vaiheessa alkaa toimia!

Tanskalaisesta Ambun shortista pääsin hyvin voitoin kokonaan eroon, kun se melkein puolittui huipuista.Muuten aika tasaista. Tässä odotellaan tuloskautta, ja katsotaan sitten salkku uuteen uskoon.

Päivätreidien seuraamisen lopetan nyt, niinkuin aiemmin tänne kirjoitin. Siitä on vähän vaivaa ja antaa vääriä houkuttimia. Vuoden päivittäinen kirjaaminen riitti tekemään hyviä havaintoja. Päätös ottaa tänä vuonna aika vähän riskiä näkyy hyvin kuvaajassa (toki rokottaa myös tuottoja):

377 teur / 1v on parempi kuin olisin toivonut viime vuonna samaan aikaan.

Mihin en ole tyytyväinen, on tuotto Interactive Brokersilla. 18% vuosituotto antaa väärän kuvan, koska pidän siellä hyvin vähän käteistä, koska käteisestä joutuu maksamaan korkoa pankille ja toisaalta limiittikäytännöt ovat todella hyvät. Nordnetissa tarvitsen taas paljon pääomaa, koska toisin kuin IB, järjestelmä ei osaa netottaa shortteja ja longeja tai oikeastaan mitään muutakaan. Eli 50 tuhannen euron tuotto ei ole kovin hyvä. Toki  hedgaus-kulut rassaavat tulosta, mutta mikäs tekosyy se nyt on. Tässä tuottokäyrä:

 

Vaikka Nordnet aina välillä käyriin tekeekin ihme suorakaiteta erikoistilanteissa, niin pitkän ajan käyrät näyttävät edelleen olevan noususuuntaan, eli tuuri jatkuu:

 

Olen panostanut työajastani aika paljon oppimiseen, kirjoittamiseen ja muutamaan projektiin - vaikka työaikani onkin nykyään rajatumpaa. Siihen nähden vuosi on todella hyvä. Jos se jatkuu hyvänä, se voisi mennä vuoden 2011 kanssa sinne parhaimpien vuosien kategoriaan, vähän heiluntaa ja hyvät tuotot. Nyt taisin kyllä jinxata sen.

0
0
4.10.2018 - 12:44 #21691

Sijoitustieto

+1800
Liittynyt:
9.6.2014
Viestejä:
1212

Daytrader 4.10.2018: Kannabista, tekoälyä ja geeniterapiaa sijoitussalkkuun?

"Kannabis on vain yksi lukuisista villityksistä, mitä sijoitusmarkkinoilla aika ajoin kohtaamme. Ajattelin, että voisi tehdä hyvää palauttaa jotain lähihistorian sijoitusteemoja, joita suurin osa asiantuntijoista piti niin sanotusti varmoina nakkeina. Sijoittajien hurahtaminen villityksiin ei ole mikään uusi juttu. Vuosisatojen ajan vähän väliä tulee uusia villityksiä. Sitten kerran vuosikymmenessä tai kahdessa sijoittajilla on tapana painaa aivot off-tilaan, ja menettää rahansa täysin maalaisjärjen vastaisissa sijoituskuplissa."

0
0
4.10.2018 - 13:01 #21694

Aki Pyysing

+11665
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6529
Sijoitustieto kirjoitti:

Daytrader 4.10.2018: Kannabista, tekoälyä ja geeniterapiaa sijoitussalkkuun?

"Kannabis on vain yksi lukuisista villityksistä, mitä sijoitusmarkkinoilla aika ajoin kohtaamme. Ajattelin, että voisi tehdä hyvää palauttaa jotain lähihistorian sijoitusteemoja, joita suurin osa asiantuntijoista piti niin sanotusti varmoina nakkeina. Sijoittajien hurahtaminen villityksiin ei ole mikään uusi juttu. Vuosisatojen ajan vähän väliä tulee uusia villityksiä. Sitten kerran vuosikymmenessä tai kahdessa sijoittajilla on tapana painaa aivot off-tilaan, ja menettää rahansa täysin maalaisjärjen vastaisissa sijoituskuplissa."

Tämä piristi päivää. Kahdeksasta tässä mainitusta sijoitusvillityksestä väistin kahdeksan.

Jos suorat osakesijoitukset ovat edes harkinnassa, tämä olisi syytä lukea. Pelkästään väistämällä pahimmat kuplaostot pärjäilee massoille ihan kivasti.

Niille pelureille, jotka omasta mielestään jo tietävät kaikesta kaiken, vähintään ansiokas historiakatsaus.

0
0
4.10.2018 - 16:28 #21702

Drontti

+10
Liittynyt:
7.11.2016
Viestejä:
26
Sijoitustieto kirjoitti:

Daytrader 4.10.2018: Kannabista, tekoälyä ja geeniterapiaa sijoitussalkkuun?

"Kannabis on vain yksi lukuisista villityksistä, mitä sijoitusmarkkinoilla aika ajoin kohtaamme. Ajattelin, että voisi tehdä hyvää palauttaa jotain lähihistorian sijoitusteemoja, joita suurin osa asiantuntijoista piti niin sanotusti varmoina nakkeina. Sijoittajien hurahtaminen villityksiin ei ole mikään uusi juttu. Vuosisatojen ajan vähän väliä tulee uusia villityksiä. Sitten kerran vuosikymmenessä tai kahdessa sijoittajilla on tapana painaa aivot off-tilaan, ja menettää rahansa täysin maalaisjärjen vastaisissa sijoituskuplissa."

TLRY on ollut kyllä yksi mukavimpia/hauskimpia osakkeita treidata, mitä koskaan tullut vastaan. Niin paljon volatiliteettiä että voi keräillä IV preemioita hyvillä mielin, koko kaupankäynti itsellä käytännössä muuttunut volatiliteetti treidaamiseksia ja market making aktiviteettien harjoittamiseksi kyseisen osakkeen johdannaisilla pääsääntöisesti optioilla.

0
0
5.10.2018 - 11:50 #21726

sharkie

+9
Liittynyt:
27.9.2015
Viestejä:
22

Ensinnäkin kiitokset loistavasta blogista ja mainioista kolumneista!

Itseäni viimeisin kolumni hieman huvitti sillä siellä missä on mania meneillään niin siellä on yleensä myös sharkie :-)

Kuten kaikki pokeriammattilaiset (poislukien Aki ja Jens?) niin kryptokupla tuli koettua enkä usko olevani siitä kokonaan pihalla vieläkään vaan tulevaisuudessa todennäköisesti uutta positiota. 

Lähinnä mua kiinnosti viimeisimmässä kolumnissa tuo kannabis osio. Itse tykännyt gämblätä kyseisiä osakkeita jo 3ssa kuplassa.  

Kirjoitit:

"Kyse on tietenkin pörssien uusimmasta villityksestä eli kannabiskuplasta. En tiedä vielä, missä vaiheessa tällä hetkellä mennään, mutta näen paljon yhteyksiä vuosituhannen vaihteen internetkuplaan. Tuloksilla ei nytkään ole mitään väliä, ja pelkkä kannabiksen lisääminen yhtiön liiketoiminnaksi moninkertaistaa osakekurssin. Luultavasti tälläkin kertaa kupla paisuu vielä paljon suuremmaksi. Nordnetin mukaan kannabis on asiakkaiden kuumin peruna tällä hetkellä, joten ihan alkuvaiheessakaan tuskin ollaan. "

Ensimmäinen kannabismania osui siihen kun Coloradon osavaltio laillistui. Sijoittajat olivat ikäänkuin pokerinpelaajat 2005 kun oppimateriaalia ei juurikaan ollut. Kukaan ei tuntenut firmoja ja spekulointi oli vaan siitä ketkä tästä hyötyy. Nyt kuulostaa hauskalta että raha virtasi firmoihin ja kauppoihin jotka tekee valoja ja astioita joissa kannabista voi kasvattaa :-) . Ikäänkuin kannabiksen kasvatus alkaisi jokaisen olohuoneessa.

Kun Kalifornian kannabismania oli päällä viimevuoden vaihteessa niin yhtiöt joita ostaa oli jo paljon selkeämpiä. Nyt on sitten Kanadamania 14.10 laillistumisen johdosta.

Alustuksen pointti on lähinnä se että toisinkuin montaa muuta maniaa niin kannabismaniaa on yhdistänyt yksi tekijä. Kurssit nousevat voimakkaasti kohti laillistumispäivää ja laskevan voimakkaasti sen jälkeen kun savupilvi hälvenee. Eli kuplan huipun ennustettavuus on ollut jotenkin helppoa. Sharevillen kannabisryhmä jota ainoana ryhmänä itse olen jaksanut seurata manioiden välillä on ollut järkevää keskustelua yhtiöiden tilasta,kuinka grammahinnat tulee laillistumisen myötä alas yms yms. Ny viimeseen 2kk kun mania päällä niin tommosia kirjoituksia on ihan etsiä ja spekulointia on vain erinäisistä pikkufirmoista jotka voisi olla alihinnoiteltuja ja uusia raketteja kuuhun.

Jos ajatukseni 14.10 jälkeen alkavasta kannabisosakkeiden syöksystä olisi oikea niin haluaisin jotenkin hyötyä siitä. Itse olen osakesijoittajana täysi paisti pokeritermein ja eilen koitin googletella ja ymmärtää esim mitä shorttaaminen on :-) 

Joten kysymykseni on miten tuosta mahdollisesta laskusta pystyisi hyötymään? Jos ymmärsin oikein niin kannabisosakkeita pitäisi shortata. Nordnet joka on itselle ainut välittäjä lukee näin lyhyeksi-myynti artikkelissa näin:

https://www.nordnet.fi/asiakaspalvelu/alkaa/kaupankaynti-ja-arvopaperit…

"Nordnet ei tarjoa lyhyeksi myyntiä Yhdysvalloissa tai Kanadassa."

 

Kiitokset jo etukäteen sille joka jaksaa vastata smiley

 

 

 

 

0
0
5.10.2018 - 12:43 #21727

Daytrader

OP
+637
Liittynyt:
12.1.2016
Viestejä:
441
sharkie kirjoitti:

Joten kysymykseni on miten tuosta mahdollisesta laskusta pystyisi hyötymään? Jos ymmärsin oikein niin kannabisosakkeita pitäisi shortata. Nordnet joka on itselle ainut välittäjä lukee näin lyhyeksi-myynti artikkelissa näin:

https://www.nordnet.fi/asiakaspalvelu/alkaa/kaupankaynti-ja-arvopaperit/...

"Nordnet ei tarjoa lyhyeksi myyntiä Yhdysvalloissa tai Kanadassa."

Kiitokset jo etukäteen sille joka jaksaa vastata smiley

Kiitos palautteesta! Mukavaa, että mun kirjoituksia jaksetaan lukea.

Jos sulla on tommoinen näkemys, niin paras vaihtoehto(?) lienee ostaa putteja eri osakkeisiin. En ole itse tutustunut tarkemmin, mutta olettaisin tämän huvin olevan melko kallista. Tämä jo siitäkin syystä, että puttien myyjän on hyvin hankala saada hedgattua itseään, koska osakkeiden saaminen lainaan on usein mahdotonta, ja joskus vain älyttömän kallista.

Varmaan drontti tietäisi paremmin, kun on kokemusta näiden optiokaupasta?

Kyllä osakkeita pystyy suoraankin jossain tapauksissa shorttaamaan, mutta kyllä nuo lainojen korot ovat poskettomia niissäkin lapuissa, joita shortata ylipäätänsä pystyy. Tämä lienee yksi syy, miksi osakkeet nousevat kohtuuttomiin arvostuksiin. Ei vain ole mahdollisuutta myydä määriä lyhyeksi.

Toki molempiin tarvitaan tili ulkomailta ja aika paljon pääomaa (>25k usd?), jotta kauppaa voi ylipäätänsä tehdä. Tämä on mielestäni ihan hyvä homma. Tällaisten lappujen shorttaaminen on niin vaarallista, ettei sen pidäkään olla helppoa.

0
0
5.10.2018 - 14:10 #21731

EkeKeke

+71
Liittynyt:
23.2.2015
Viestejä:
117

 

Jos sulla on tommoinen näkemys, niin paras vaihtoehto(?) lienee ostaa putteja eri osakkeisiin. En ole itse tutustunut tarkemmin, mutta olettaisin tämän huvin olevan melko kallista. Tämä jo siitäkin syystä, että puttien myyjän on hyvin hankala saada hedgattua itseään, koska osakkeiden saaminen lainaan on usein mahdotonta, ja joskus vain älyttömän kallista.

Kyllähän noita puttien myyjiäkin aina löytyy jotka tykkäävät lähinnä ottaa preemiota eivätkä varsinaisesti halua osaketta omistaa.

Pelottavan paljon löytyy "asiantuntioiden" neuvoja  unlimited risk preemion myynti strategioihin. Näissä kun on hyvä hit ratio, niin hulluja preemion myyjiä löytyy aina.

Varmasti spredi on iso, mutta ehdottomasti halvempaa kuin suora shorttaaminen osakkeella.

EDIT:

Jaa näyttää olevan lainaaminen törkeän kallista ja optiotkin älyttömän hintaisia.

https://seekingalpha.com/article/4206238-avoid-tilray-buy-literally-anything-else-instead

Tähän itseasiassa voisi sopia joku no directional implied volatility strategia.

 

0
0
5.10.2018 - 15:50 #21745

Drontti

+10
Liittynyt:
7.11.2016
Viestejä:
26
EkeKeke kirjoitti:

 

Jos sulla on tommoinen näkemys, niin paras vaihtoehto(?) lienee ostaa putteja eri osakkeisiin. En ole itse tutustunut tarkemmin, mutta olettaisin tämän huvin olevan melko kallista. Tämä jo siitäkin syystä, että puttien myyjän on hyvin hankala saada hedgattua itseään, koska osakkeiden saaminen lainaan on usein mahdotonta, ja joskus vain älyttömän kallista.

Kyllähän noita puttien myyjiäkin aina löytyy jotka tykkäävät lähinnä ottaa preemiota eivätkä varsinaisesti halua osaketta omistaa.

Pelottavan paljon löytyy "asiantuntioiden" neuvoja  unlimited risk preemion myynti strategioihin. Näissä kun on hyvä hit ratio, niin hulluja preemion myyjiä löytyy aina.

Varmasti spredi on iso, mutta ehdottomasti halvempaa kuin suora shorttaaminen osakkeella.

EDIT:

Jaa näyttää olevan lainaaminen törkeän kallista ja optiotkin älyttömän hintaisia.

https://seekingalpha.com/article/4206238-avoid-tilray-buy-literally-anything-else-instead

Tähän itseasiassa voisi sopia joku no directional implied volatility strategia.

 

Optioiden myynnissäkin on aina riskinsä etenkin TLRY, heikon lainattavuuden ja korkean short-interest vuoksi, joten jos optioita kys. osakkeella menee myymään kannattaa myydä far-out-the-money call tai put spreadeja koska silloin riski on sentään rajattu ja niistäkin hankkitua viimeistään eroon kun aletaan mennä in-the-moneyn puolelle. Liian suuri riski odottaa että vastapuoli menisi toteuttamaan sinulle myymänsä option, koska korkokulut tulee olemaan sairaat. Tämän voin kertoa kokemuksesta kun joku hölmö meni toteuttamaan hänelle myymäni option marginaalisesti yli strike hinnalla. Varmasti hävisi option arvossa verrattuna saatuun arvoon vähintään 1t$, mutta itse jouduin sitten pulittelemaan korkokuluja short-positiolle sen 150$. TLRY volatiliteetti on niin korkealla että itseasiassa volatiliteetin muutos määrittää tällä hetkellä optioiden hintoja enemmän kuin itse alla oleva hinta. Esim parhaimpana päivänä ostamieni put:ien arvo kasvoi lähes 100% päivän aikana vaikka itse kurssi laahasi väärään suuntaan sen 10%.

Varmaan paras ja turvallisin tapa sharkie:lle shortata TLRY tällä hetkellä olisi ostaa jotain far-out-money putteja kohtuullisella juoksuajalla. TLRY myös kannattaa huomioida että 10$ välein menevät striket on likvidimpiä kuin 5$ ja 2,5$ väli toteutushinnat joten kannattaa katsoa likvidimpiä strikeja niin saat toimeksiannot helpommin läpi ja spreadit ei ole niin kauheat tai vuorostaan voit käydä kauppaa väli pareilla ja käydä vaikka minun kanssa kauppaa etenkin jos far-out-of-money optioita päädyt katselemaan. Mutta optiot tällä osakkeella vastaa sitä kuin katsoisi riepua myrskytuulessa hinnat seilaa voimakkaasti päivänsisäisesti miten sattuu ja välillä näkemyksesi voi olla oikea, mutta IV muutoksen ansiosta omistustesi arvo vain laskee. Optio positiot kannattaa siis pistää tulille kun on IV on vähän vakaampana ja välttää niiden ostoa volatiliteetti piikkien aikaan, koska silloin niistä aina maksaa aivan järkyttävää ylihintaa. 

Unlimited risk preemion myynti strategiat on niitä perinteisiä pennien keräys-strategioita junaradan kiskoilta. Yksi huono treidi ja se on koko tili sulanut kerralla atomeiksi, etenkin optioilla en itse koskaan harjoita strategioita joissa riski ei olisi rajattu. 

0
0
5.10.2018 - 17:18 #21749

Drontti

+10
Liittynyt:
7.11.2016
Viestejä:
26

"Liian suuri riski odottaa että vastapuoli menisi toteuttamaan sinulle myymänsä option"

"Vastapuoli toteuttaisi hänelle myymäsi option" piti sanoa, mutta eiköhän asia kuitenkin tullut ilmaistua jotenkin ymmärrettävässä muodossa.

0
0
11.10.2018 - 09:28 #21837

Daytrader

OP
+637
Liittynyt:
12.1.2016
Viestejä:
441

Tuli vähän puskista tämä romahduksenpoikanen. Tullut juuri viime päivät keräiltyä treidiluonteisesti halventuneita osakkeita salkkuun, joten lähtötilanne päivään ei ole ihan optimaalinen. Otin treidinä S&P500 suojia pois eilen alkuillasta, kun ajattelin, että tähän markkinaan tuommoinen 2,5% lasku on jo ihan tukeva. No se oli tyhmä liike. Lopulta ollaan pitkälti päälle 4% alhaalla vuorokauden takaisesta. Hyvänä vuotena sitä alkaa helposti ottamaan turhan rennosti. Mulla on reilusti JD.com, Nokiaa, Ameria, Lehtoa yms ja shortteja taas olen kevennellyt. Eli yhtäkkiä onkin melkein 50% osakepositio, mikä ei ole strategiani mukainen.

Eli vaikka päivään lähdetään parin prosentin sisältä ATH:sta, niin tänään tulee tukkapöllyä aika paljon yli kymppitonni. En näe oikein mitään merkittävää yksittäistä syytä reilulle laskulle. Mutta teknisesti nousutrendi on vaikeuksissa, takaisinostojen blackout periodi, turhan bullish positioitumissentimentti ja korkeat arvostukset tarkoittavat, ettei markkinoilla ole kovin tukevaa lattiaa lähiviikkoina.

Luontainen tunteeni olisi lähteä taistelemaan markkinoita vastaan, ostaa vähän lisää osakkeita, koska en näe syytä kurssilaskulle. Lähden kuitenkin toimimaan tätä intuitiota vastaan, ja yritän laskea huonoihinkin kursseihin riskejä viikon tai kahden takaisille tasoille. En tiedä, kannattaako dippeihin enää ostaa.

Tämä lasku nyt on vielä pieni aivastus isommassa kuvassa. Mutta itse olen aiemmin päättänyt, että mennään riskinhallinta edellä, niin tänään sitä toteutetaan, vaikka joutuu osakkeita myymään epämielyttävän halvalla. Jos osakkeet nousevat tänään 3% tai jouluun mennessä 15%, se on silti oikea päätös. Olisin hyvin tarkka strategian muuttamisesta päivinä, jolloin markkinoilla kolisee ja tuntee olonsa hieman epämielyttäväksi. 

Kirjoitetaan varmuuden vuoksi, että tämä ei ole säästäjille suositus myydä osakkeita. En tiedä minne markkinat tästä painavat.

0
0
11.10.2018 - 13:43 #21846

Daytrader

OP
+637
Liittynyt:
12.1.2016
Viestejä:
441

Kyyti oli salkuissa kylmää. Päivä oli vahinkokontrollia ja siinä mielessä onnistui hyvin. Vaikka salkut laskivat yli 10 teur, sain melkein puolet takaisin treidaamalla. Olisi ollut tänään helppo tehdä jotain tyhmää, koska eilen tuli ainakin jälkikäteen katsottuna mokattua reilusti. Salkusta riskiä vähennetty jonkin verran. Tärkeintä on, että siinä mennään oikeaan suuntaan. Voi myös ajatella, että puhtaammalla pöydällä päivään lähtemällä, olisi ollut paljon mahdollisuuksia etenkin ostopuolella. Elämässä on kuitenkin sellainen ominaisuus, että sitä pitää elää nykyisyydessä. Niillä korteilla mennään, mitä kädessä on.

Bayerilta tuli vihdoin positiivistakin uutisvirtaa. Samoin Amer Sports case etenee, joskin itselleni pettymystahdilla. Pandorasta liikkuu M&A huhuja (+7%). Joten tähän päivään mahtui positiivisia uutisia. Markkinat ovat Euroopassa olleet suhteellisen vahvoja, joskin moni lappu Pohjoismaissa on saanut kovaa kyytiä. Ei pysty laittamaan shortteja takaisin Yhdysvaltojen indekseihin tämmösen myllyn jälkeen. Perusolettamus on, että kyse on aika teknisestä korjauksesta.

0
0
11.10.2018 - 15:45 #21847

muugg

+29
Liittynyt:
2.8.2017
Viestejä:
108
Daytrader kirjoitti:
Perusolettamus on, että kyse on aika teknisestä korjauksesta.

Samaa mieltä, ketjureaktiota ja yleistä panikointia. Suomen OMXH-indeksin päivänen RSI on nyt alle 20 eli todella ylimyyty. Ennustan helpotusralleja ylöspäin (eli mun tuurilla lasku kuitenkin jatkuu).

0
0
17.10.2018 - 15:35 #21950

Daytrader

OP
+637
Liittynyt:
12.1.2016
Viestejä:
441

Tosiaan oli erittäin hyvä päivä pörssissä eilen tiistaina. Yleensä todella hyvistäkin treidipäivistäkin jää vähän sellainen fiilis, ettei nyt ihan kaikkea saatu irti. Eilisen 117 tuhannen euron päivävoitto taas jätti fiiliksen, että ei ainoastaan tehnyt työtään hyvin, mutta myös tuuri oli kohdillaan.

Onni on kuitenkin suhteellinen käsite. Yleensä onnekkuus vaatii, että altistaa itsensä sille. Yritän aina miettiä muutamia caseja, joissa upside treidille olisi tavallista isompi. Tällä kertaa jopa aamulla mietin, että myyn tai ostan tänään Genmab-nimistä yhtiötä 10 tuhatta kappaletta, jos tiedot lääkemyynnistä yllättävät. Olin jopa vähän hermostunut. Näin iso positio on todella suuri, mutta kävin läpi edellisten Johnsson&Johnson osavuosikatsausten julkaisun reaktioita, ja huomasin että reagointi on hidasta. Tällöin jopa väärässä ollessaan, on mahdollista päästä suhteellisen kuivin jaloin treidistä pois.

Genmab on siis tanskalainen lääkeyritys, jonka menestys riippuu suurelta osin J&J:n kanssa yhteistyössä markkinoidusta Darzalex-lääkkeestä. Se on ylösajo vaiheessa vielä, joten positiiviset ja negatiiviset yllätykset saavat voimakkaan reaktion aikaan.

Uutistreiderinä kaikkein parhaat treidit ovat yleensä sellaisia, joissa uusi tieto ei tule yhtiön itsensä pörssitiedottamana. Silloin reagointi on monin verroin hitaampaa, ja konekaupankäynti ei yleensä pysty samalla sekunnilla iskemään laitaa tyhjäksi.

Niihin pitää olla valmistautunut. Pitää tietää odotukset ja arvioida potentiaalinen kurssiliike. Lähes aina kaikki tämä valmistautuminen menee hukkaan, kun uutinen jää tulematta tai se osuu liian lähelle odotuksia. Vain kauaksi odotuksista tapahtuvia uutisia voi treidata isolla positiolla. Kun saa laitettua treidin päälle ennen kurssimuutosta, on usein yli 95% todennäköisyys tehdä suurehko voitto. Jos yllätys on vain pieni, ei voi ottaa isosti riskiä, koska todellinen odotus asioista on aina häilyvä käsite. Sitä ei voi varmasti tietää.

Tiesin parin sekunnin tarkkuudella, koska J&J osari tulee. Tiesin sen muodon ja keinon löytää tarvittavat tiedot nopeasti. Tiesin, koska olin vastaavan duunin tehnyt pari vuotta joka osavuosikatsauskaudella, parantaen prosessia. Oli niistä voittoa tullut. Kävin läpi arvioita myynnin kehityksestä ja edellisiä reaktioita samaan uutiseen. Tiesin, että tuommoisen yli miljoonan euron position voi ottaa helposti niin, että keskihinta tuskin laskee edes yhtä prosenttia edellisistä kaupoista.

Kirjoitin artikkelissani (https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/vuoden-seitseman-ensimmaista-kuukautta-39) muutaman kuukausi sitten näin:

”Olen lisäksi päässyt hyviin tuottoihin oikeastaan kaikissa Pohjoismaissa, mutta Suomen ulkopuoliset positiot ovat olleet turhan pieniä. Nyt kun dataa näinkin hyvästä kannattavuudesta on, pitäisi positioiden kokoa lisätä.”

Joskus pitää puskea itseään vähän epämukavampiin positioihin. Jos osakkeessa tapahtuu jotain yllättävää, alan kerimään positiota kiinni hyvin nopeasti. Jos kurssissa tapahtuu se, mitä odotan, alan pienentää hieman hitaammin. Jos treidi ei ole kovin iso, silloin voi jopa lisätä. Usein otsikkotason luvuissa on se ongelma, että niissä voi olla kertaluonteisia eriä. Tai sitten jossain muualla, jotain vastakkaista informaatiota, joka kumoaa yllättävän ensitiedon. Sen takia isoissa positioissa pitää olla joustava.

Markkinoiden hintakehitystä ei saa liikaa kunnioittaa, koska silloin olet ulkona positioista liian helposti. Mutta jos et kunnioita markkinoita ollenkaan, olet päivä päivältä lähempänä tyrmäystä.

Darzalexin odotettu myynti oli miljoonissa dollareissa luokkaa USA:315, muu maailma: 250, yhteensä 565. En tietenkään tiedä kaikkien odotuksia, mutta yleensä nuo harvat konsensusodotukset ovat olleet hyvä ohjenuora kurssikehitykselle.

Nyt kuitenkin tulos oli USA: 318, muu maailma:180, yhtensä 498. Tämä on yhden tuotteen voimakkaan kasvun firma. Jos kasvu yllättäen tökkää, jälki osakekurssissa voi olla raju. Jos nämä olisivat ns. puhtaita lukuja, arvelin kurssin laskevan vähintään 10%, mutta luultavasti 15% tai enemmän. Koska mahdolliset selittävät tekijät tulisivat vasta Genmabin omassa tiedotteessa, piti tästä myydä koko ostolaita. Myin ensin 800 ja sitten 400 kappaleen erissä 940-930 DKK hintoihin, jotta saisin mahdollisimman hyvän toteutuksen. Siitä huolimatta olin käytännössä ainoa myyjä ensimmäisen puolen minuutin aikana.

Koska positioni oli tasoa oma maksimini ja myyntihinta niin hyvä aloin pikkuhiljaa ottamaan shorttia kiinni 900 DKK:n alapuolelta. Kolmessa minuutissa kurssi oli jo laskenut 10% ja aloin ottaa aggressiivisesti osaketta kiinni. Halusin vähintään puolittaa positiotioni ennen Genmabin omaa tiedotetta. Se tuli vähän tavallista nopemmin ja Genmab meni huutokauppaan ilmeisesti 10% laskun takia. Olin kuitenkin puolittanut position, joten hyvä voitto oli jo aika selvä. Olin liian keskittynyt position kiinniottamiseen ja huomasin Genmabin oman tiedotteen liian myöhään. Pieni kämmi, mutta maksoi alle 10 tuhatta euroa. Sain hieman kaverilta apua putsatun luvun laskemisen. Kun voittosarakkeessa on melkein miljoona DKK:ta, niin sitä helposti on vähän hermostunut.

Siellä oli tällainen kappale:

”Johnson & Johnson reported worldwide operational growth (excluding the impact of foreign currency movements) between the two third quarter periods of 60%.The growth was partially offset by a one-time adjustment outside the U.S. related to accruals for retroactive pricing adjustments which negatively impacted this worldwide operational growth by 16 percentage points.”

Tuo kertaluonteinen adjusteeraus selitti yli puolet heikosta myynnistä. Joten arvioni 15% laskusta vaihtui 5-8% laskuun, joten ostin kiinni 400 kappaletta lukuun ottamatta koko treidin. Päätös oli oikea ja osakekurssi hitaasti alkoi toipua pohjista. Omasta mielestäni jopa yllättävän hitaasti. Suurimmillaan kurssireaktio oli yli 12%, mutta päivän päätteeksi vain 6%:

Eli myyntien keskihinta oli 935 DKK ja ostojen 851 DKK. Meni koko tuloskauden budjetti sitten puolessa tunnissa täyteen ja paljon yli.

Miltä iso voitto tuntuu?

Se tässä on jonkinlainen ongelma, että se tuntuu kutakuinkin samalta kuin 20 tuhannen euron voitto. Hyvältä, mutta euforia kestää hyvin lyhyen aikaa. Vuorokausi treidin jälkeen on jopa vähän tyhjä olo, että tätäkö minä olen tavoitellut? Kehut jostain reaalimaailman hyvin tehdystä työstä tuottavat paremman fiiliksen kuin rahan ansaitseminen. Jonkun työn tekeminen pelkästään rahan takia(ainakaan koko elämää) on harvoin kaiken sen arvoista.

Itselläni suurissa summissa tappio tuntuu 5-10 kertaa voimakkaammin kuin voitto. Sen takia yritän hävitä isosti hyvin harvoin. Tämä on ehkä suurin heikkouteni treiderinä. Ja yksi syy, miksi en luultavasti kovin montaa vuotta päätoimisesti näitä hommia enää tee. Toisaalta pitää olla iloinen, kun pääoman kasvun myötä VC-sijoittaminen ja muu optionaalisuus kasvaa.

Mutta kyllähän tämä koko vuoden tilanteen pisti aika hienoksi. Näyttäisi tulevan absoluuttisesti tähän mennessä paras vuosi, ellei loppuvuodesta onnistu jotain tyrimään. Aiemmista vuosista opittu kuitenkin se, ettei auta laittaa mopoa keulimaan. Vähän opetellaan taas nöyryyttä.

Toisaalta kun tulee onnistumisia, niin pitää myös muistaa olla itselleen armollinen, kun aina kaikki ei mene putkeen.

0
0
17.10.2018 - 16:43 #21952

Jeans

+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Huikeeta, että jaksat kirjoitella tänne näistä. Suomesta ei varmasti montaa yhtä kovaa Alphan tekijää löydy. Nyt vaan rahasto pystyyn kohtuullisella hallinnointipalkkiolla niin mä ainakin sijoitan. Ja otat mut sinne hommiin kun valmistun Lontoosta.

0
0
17.10.2018 - 17:15 #21955

AMG

+5
Liittynyt:
20.8.2018
Viestejä:
14

Onnittelut, upea suoritus!

On kyllä hienoa että jaat nämä mielenkiintoiset ajantasaiset treidit luettavaksemme.

Jep, komppaan edellistä, rahasto pystyyn, olen mukana jos vain pääsee osallistumaan.

0
0
18.10.2018 - 09:16 #21973

Late

+402
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
437

Onnittelut!! Todella hienoa tosiaan, että jaksat tänne tekemisistäsi kirjoitella. Pää kylmänä ja jatkat samaan malliin yes !!

0
0
18.10.2018 - 09:37 #21974

Daytrader

OP
+637
Liittynyt:
12.1.2016
Viestejä:
441

Kiitos onnitteluista ja tsempeistä! Mulla on varauksia kirjoitella oikeista summista, mutta kun tuntuu että palaute on vain positiivista, niin ei kait se ole voinut ihan pieleen mennä.

Jeans kirjoitti:

Huikeeta, että jaksat kirjoitella tänne näistä. Suomesta ei varmasti montaa yhtä kovaa Alphan tekijää löydy. Nyt vaan rahasto pystyyn kohtuullisella hallinnointipalkkiolla niin mä ainakin sijoitan. Ja otat mut sinne hommiin kun valmistun Lontoosta.

Kiitos luottamuksesta! Vähän niinkuin jos haluaa huippuammattilaiseksi vaikkapa pikajuoksussa, ei oikein vielä riitä, että on Suomen huipputasoa. Niin pitkään kun huomaa, että on älyttömän paljon vielä opittavaa itsestään, markkinoista ja positioiden skaalaamisesta ylöspäin, en pitäisi kiirettä. Kun tietää omat heikkoutensa, niin tietysti optimaalista on olla osa tiimiä, jossa on kompensoivia taitoja. Kyllä jotkut David Tepperit pelaa tätä hommaa vielä aika eri levelillä.

Muutamien prosenttien alfan teko isommallakaan pääomalla ei ole kovin arvokasta ellei ole jo hyvää asiakaspohjaa. Tuommoinen tulee esiin "taitona" vasta yli vuosikymmenen kuluessa, ellei tosiaan pysty vakuuttamaan rahakirstun vartijoita kommunikoimalla hyvin strategioitaan. Eli joko tulosten pitää olla todella todella hyviä kymmenilläkin miljoonilla euroilla heti alusta tai sitten myös bisneksen rakentamisessa pitää olla taitoa. Pitäisi pystyä ensin todistamaan, että pystyy löytämään enemmän ja isompia strategioita markkinoiden lyömiseksi.

Mutta haudutellaan asiaa...

0
0
19.10.2018 - 09:22 #22003

guggu

+1
Liittynyt:
19.10.2018
Viestejä:
1

Komppaan muita kyllä, että aivan mahtavaa luettavaa! Aina innolla tulee odotettua uusinta postaustasi.

 Itse olen harrastusmielessä swing treidaillut noin puoli vuotta. Suomen Indeksin olen lyönyt ja olen jopa vähän voitolla, mutta toisaalta viimeaikoina jos ei ole ostanut mitään, niin on lyönyt indeksin, koska suunta on ollut alaspäin. Nyt pitäisi ehkä opetella shorttaamaankin, koska tähän asti olen ottanut vain long-positioita. Jotenkin vain pelottaa shorttaaminen, mutta kaipa siihenkin oppii vain tekemällä. Aivan tajuttomasti on opittavaa, mutta joka päivä oppii jotain uutta ja välillä tulee oivalluksiakin. Omassa strategiassa pysyminen tuntuu olevan suurimpia ongelmia voittojen saamisen kannalta itselleni, mutta toisaalta strategiakin varmaan muuttuu tai ainakin hioituu ajan myötä. 

0
0
19.10.2018 - 20:53 #22019

vemi

+2
Liittynyt:
18.9.2018
Viestejä:
13

Luitko muuten muutama viikko sitten jutut siitä norjalaisesta menestyneestä treidarista joka teki konkurssin huolimatta vuosia kestäneestä hurjasta menestyksestä? Ja tuo konkurssi tuli vielä ihan muutaman päivän treidauksilla. Oletko tehnyt omasta toiminnasta riskianalyysiä ts voitko välttää samanlaisen tilanteen?

Ikävä kyllä en muista enää herran nimeä mutta menestyi treidaamisella mm niin että osti kaikki naapurien tontit ja talot niin että sai elellä omassa rauhassa :)

Edit:

Tässä sitä juttua onkin

https://www.hs.fi/talous/art-2000005827694.html

https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/einar-aloitti-30000-eur…

0
0
19.10.2018 - 20:50 #22023

Drontti

+10
Liittynyt:
7.11.2016
Viestejä:
26
vemi kirjoitti:

Luitko muuten muutama viikko sitten jutut siitä norjalaisesta menestyneestä treidarista joka teki konkurssin huolimatta vuosia kestäneestä hurjasta menestyksestä? Ja tuo konkurssi tuli vielä ihan muutaman päivän treidauksilla. Oletko tehnyt omasta toiminnasta riskianalyysiä ts voitko välttää samanlaisen tilanteen?

Ikävä kyllä en muista enää herran nimeä mutta menestyi treidaamisella mm niin että osti kaikki naapurien tontit ja talot niin että sai elellä omassa rauhassa :)

Herra oli Einar Aas, mutta hän harjoitti enemmänkin spread-/mean-reversal treidaamista, mikä on riskiprofiililtaan melko lähellä market-making aktiviteettejä eikä sinänsä nyt ole rinnastettavissa "daytraderin" harjoittamiin sijoitus-aktiviteetteihin.

Einar Aasin ongelma riskien-hallinan näkökulmasta oli se, että hän oli itse rekisteröitynyt välittäjäksi eli hän toimi itse omana välittäjänään, jolloin kukaan ei ollut tarkistamassa hänen positioilla olevaa riskiä ja ainoa risk-management mitä hänellä oli pörssin vaatimat minimum margin vaatimukset. Kyseinen järjestely on suoraan sanottuna melko omituinen, sillä pörssin ei olisi missään mielessä pitänyt suostua tämän kaltaiseen toimintaan, mutta Einar oli iso asiakas niin tämän kaltaiset riskit katsottiin sitten läpi sormien komissio-tulojen takia. 

0
0
19.10.2018 - 20:57 #22024

vemi

+2
Liittynyt:
18.9.2018
Viestejä:
13

Ok, en ymmärtänyt vastauksen ensimmäisestä osiosta paljoakaan mutta erilaista treidaamista kuitenkin :)

Hyvää tiliä kuitenkin on tehnyt ja varmaan vielä palaa kun saa uuden pääoman kasattua.

0
0
22.10.2018 - 11:16 #22067

Daytrader

OP
+637
Liittynyt:
12.1.2016
Viestejä:
441

Luin kyllä norjalaisesta treideristä. Varsinkin Huopaisen juttu oli hyvä kooste tilanteesta. Itse en ihan samoissa sfääreissä liiku riskinoton kanssa. Vatsa ei yksinkertaisesti sitä kestäisi.

Hyvä esimerkki viime viikolta. Viikko oli luultavasti paras viikkoni. On pari koko markkinan dippiä tosin ollut, johon olen ostanut hyvin isosti paniikista, ja öljyn hinnan nousu 2016 OPEC-päätöksen viikolla sekin lihotti kutakuinkin saman verran. Mutta, silti olin viikonloppuna happamalla tuulella, koska perjantaina otin yli 2% tappiota salkkuuni Lehdon ja muutaman muun aliperformoijan takia. Eli inhoan häviämistä, joten en ole kovin riskihaluinen luonteeltani. Tällöin 10-kertaisella vivulla spreadien ottaminen ei ole hyvä tapa toimia.

Oma lähtökohtani on, että 50% salkusta häviämisen todennäköisyys yhtenä vuotena pitää olla nolla. Ei väliä, vaikka markkina laskisi 60%. Olen suht ok sen kanssa, jos holdaan aliarvostettuja assetteja, ja koen silti 20% drawdownin. Mutta 10% häviäminen edes treidipositioiden yhteisvaikutuksella on asia, mitä pyrin välttämään. Tietenkin jätän paljon rahaa pöydälle. Olen mielummin varmasti varakas kuin epävarmasti rikas.

Ehkä hyvä nyrkkisääntö olisi, että yhden position maksimitappio olisi 2-3% koko salkusta. Sitten pitää vielä katsoa, ettei ole liikaa toistensa kanssa korreloivia positioita, ettei nämä pienet tappiot kertaannu. Syklien loppujaksot ovat sekä longien että shorttien kannalta aika herkkiä, joten riskitasoja on hyvä hieman laskea.

Vaikka euromääräisten tulosten valossa viime viikot ovat menneet hyvin, en ole tyytyväinen viime aikojen osakevalintoihini. Toki näissä on paljon satunnaisuutta, mutta olen ollut enemmän keskittynyt treidaukseen, ja vähemmän osaketutkimukseen. Tämä ei ole ihan suunnitelmien mukaista. Ehkä maksimoi lyhyen tähtäimen tienestit toki. Pitkän aikavälin kehittymisen kannalta pitäisi panostaa enemmän pitkän aikavälin ideoihinkin. Toisaalta on ollut muitakin projekteja tässä kuin markkinat ja analysointi. Lähinnä pointtini on, että paljon parannettavaa on vielä.

0
0