Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -
Daytrader kirjoitti:
Drontti kirjoitti:

Oletko Daytrader muuten koskaan miettinyt mentoroivasi ketään? 

Tämä oli jäänyt huomaamatta edellisen sivun alalaidasta. Mä en ihan tarkkaan tiedä, mitä kaikkea mentorointi käsittää. On muhun moni ottanut yhteyttä ja monta mielenkiintoista tyyppiä tavannutkin täältä tulleiden yhteydenottojen jäljiltä. Eli kyllä mä ihan mielelläni asioista juttelen ja vaihdan ajatuksia. En nyt ihan suoralta kädeltä sitoutuisi ketään mentoroimaan, ennen kuin olen tutustunut.

No mentoroinnilla itse en meinaa mitään kädestä pitelyä että kaikki opetettaisiin vaan justiin että voisi keskustella eri treidaamiseen liittyvistä asioista ja kysyä ehkä neuvoa miten itse olet vaikka kokenut, kuinka kannattaisi toimia kun tulee pitempiä tappio putkia jne. Strategioista ja ideoista voisi toki myös sepostella, tosin itse vielä tykkään testailla ja kokeilla eri strategioita ihan laidasta laitaan, joka vielä vain kuvastaa sitä että vielä etsin sitä toimivaa strategiaa joka olisi omalle luonteelleni se kaikkein optimaalisinen ja luontevin. 

Miten muuten pystyt käymään jouhevasti kauppaa Helsingin pörssissä, osakkeiden shorttaaminen tuntuu olevan erittäin nihkeää jos kyseessä ei ole pörssin isoimmat yhtiöt kuten Nokia, Kone jne. Johdannaisia ei myöskään löydy kuin isoimmille yhtiöille ja suurimman osan ajasta vain kys. pörssissä kiroan koko reunamarkkinaa kun löydän hyviä tilaisuuksia, joita monesti en loppujen lopuksi pääse hyödyntämään edellä mainituista syistä.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Oletko Daytrader muuten koskaan miettinyt mentoroivasi ketään? 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -
vemi kirjoitti:

Luitko muuten muutama viikko sitten jutut siitä norjalaisesta menestyneestä treidarista joka teki konkurssin huolimatta vuosia kestäneestä hurjasta menestyksestä? Ja tuo konkurssi tuli vielä ihan muutaman päivän treidauksilla. Oletko tehnyt omasta toiminnasta riskianalyysiä ts voitko välttää samanlaisen tilanteen?

Ikävä kyllä en muista enää herran nimeä mutta menestyi treidaamisella mm niin että osti kaikki naapurien tontit ja talot niin että sai elellä omassa rauhassa :)

Herra oli Einar Aas, mutta hän harjoitti enemmänkin spread-/mean-reversal treidaamista, mikä on riskiprofiililtaan melko lähellä market-making aktiviteettejä eikä sinänsä nyt ole rinnastettavissa "daytraderin" harjoittamiin sijoitus-aktiviteetteihin.

Einar Aasin ongelma riskien-hallinan näkökulmasta oli se, että hän oli itse rekisteröitynyt välittäjäksi eli hän toimi itse omana välittäjänään, jolloin kukaan ei ollut tarkistamassa hänen positioilla olevaa riskiä ja ainoa risk-management mitä hänellä oli pörssin vaatimat minimum margin vaatimukset. Kyseinen järjestely on suoraan sanottuna melko omituinen, sillä pörssin ei olisi missään mielessä pitänyt suostua tämän kaltaiseen toimintaan, mutta Einar oli iso asiakas niin tämän kaltaiset riskit katsottiin sitten läpi sormien komissio-tulojen takia. 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

"Liian suuri riski odottaa että vastapuoli menisi toteuttamaan sinulle myymänsä option"

"Vastapuoli toteuttaisi hänelle myymäsi option" piti sanoa, mutta eiköhän asia kuitenkin tullut ilmaistua jotenkin ymmärrettävässä muodossa.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -
EkeKeke kirjoitti:

 

Jos sulla on tommoinen näkemys, niin paras vaihtoehto(?) lienee ostaa putteja eri osakkeisiin. En ole itse tutustunut tarkemmin, mutta olettaisin tämän huvin olevan melko kallista. Tämä jo siitäkin syystä, että puttien myyjän on hyvin hankala saada hedgattua itseään, koska osakkeiden saaminen lainaan on usein mahdotonta, ja joskus vain älyttömän kallista.

Kyllähän noita puttien myyjiäkin aina löytyy jotka tykkäävät lähinnä ottaa preemiota eivätkä varsinaisesti halua osaketta omistaa.

Pelottavan paljon löytyy "asiantuntioiden" neuvoja  unlimited risk preemion myynti strategioihin. Näissä kun on hyvä hit ratio, niin hulluja preemion myyjiä löytyy aina.

Varmasti spredi on iso, mutta ehdottomasti halvempaa kuin suora shorttaaminen osakkeella.

EDIT:

Jaa näyttää olevan lainaaminen törkeän kallista ja optiotkin älyttömän hintaisia.

https://seekingalpha.com/article/4206238-avoid-tilray-buy-literally-anything-else-instead

Tähän itseasiassa voisi sopia joku no directional implied volatility strategia.

 

Optioiden myynnissäkin on aina riskinsä etenkin TLRY, heikon lainattavuuden ja korkean short-interest vuoksi, joten jos optioita kys. osakkeella menee myymään kannattaa myydä far-out-the-money call tai put spreadeja koska silloin riski on sentään rajattu ja niistäkin hankkitua viimeistään eroon kun aletaan mennä in-the-moneyn puolelle. Liian suuri riski odottaa että vastapuoli menisi toteuttamaan sinulle myymänsä option, koska korkokulut tulee olemaan sairaat. Tämän voin kertoa kokemuksesta kun joku hölmö meni toteuttamaan hänelle myymäni option marginaalisesti yli strike hinnalla. Varmasti hävisi option arvossa verrattuna saatuun arvoon vähintään 1t$, mutta itse jouduin sitten pulittelemaan korkokuluja short-positiolle sen 150$. TLRY volatiliteetti on niin korkealla että itseasiassa volatiliteetin muutos määrittää tällä hetkellä optioiden hintoja enemmän kuin itse alla oleva hinta. Esim parhaimpana päivänä ostamieni put:ien arvo kasvoi lähes 100% päivän aikana vaikka itse kurssi laahasi väärään suuntaan sen 10%.

Varmaan paras ja turvallisin tapa sharkie:lle shortata TLRY tällä hetkellä olisi ostaa jotain far-out-money putteja kohtuullisella juoksuajalla. TLRY myös kannattaa huomioida että 10$ välein menevät striket on likvidimpiä kuin 5$ ja 2,5$ väli toteutushinnat joten kannattaa katsoa likvidimpiä strikeja niin saat toimeksiannot helpommin läpi ja spreadit ei ole niin kauheat tai vuorostaan voit käydä kauppaa väli pareilla ja käydä vaikka minun kanssa kauppaa etenkin jos far-out-of-money optioita päädyt katselemaan. Mutta optiot tällä osakkeella vastaa sitä kuin katsoisi riepua myrskytuulessa hinnat seilaa voimakkaasti päivänsisäisesti miten sattuu ja välillä näkemyksesi voi olla oikea, mutta IV muutoksen ansiosta omistustesi arvo vain laskee. Optio positiot kannattaa siis pistää tulille kun on IV on vähän vakaampana ja välttää niiden ostoa volatiliteetti piikkien aikaan, koska silloin niistä aina maksaa aivan järkyttävää ylihintaa. 

Unlimited risk preemion myynti strategiat on niitä perinteisiä pennien keräys-strategioita junaradan kiskoilta. Yksi huono treidi ja se on koko tili sulanut kerralla atomeiksi, etenkin optioilla en itse koskaan harjoita strategioita joissa riski ei olisi rajattu. 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -
Sijoitustieto kirjoitti:

Daytrader 4.10.2018: Kannabista, tekoälyä ja geeniterapiaa sijoitussalkkuun?

"Kannabis on vain yksi lukuisista villityksistä, mitä sijoitusmarkkinoilla aika ajoin kohtaamme. Ajattelin, että voisi tehdä hyvää palauttaa jotain lähihistorian sijoitusteemoja, joita suurin osa asiantuntijoista piti niin sanotusti varmoina nakkeina. Sijoittajien hurahtaminen villityksiin ei ole mikään uusi juttu. Vuosisatojen ajan vähän väliä tulee uusia villityksiä. Sitten kerran vuosikymmenessä tai kahdessa sijoittajilla on tapana painaa aivot off-tilaan, ja menettää rahansa täysin maalaisjärjen vastaisissa sijoituskuplissa."

TLRY on ollut kyllä yksi mukavimpia/hauskimpia osakkeita treidata, mitä koskaan tullut vastaan. Niin paljon volatiliteettiä että voi keräillä IV preemioita hyvillä mielin, koko kaupankäynti itsellä käytännössä muuttunut volatiliteetti treidaamiseksia ja market making aktiviteettien harjoittamiseksi kyseisen osakkeen johdannaisilla pääsääntöisesti optioilla.

Näytä koko viesti
Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset -

Enpäs ole hoksannut ajatella edes kyseistä tilannetta. Saattaa olla että olisi jopa mahdollista kiertää tuolla kys. rajoituksia. Tilit itselläkin on IB:llä, mutta ajattelin yrittää hakea tilini muuttamista retail kategoriasta ammattisijoittajaksi, jolloin pääsisin eroon näistä Midif 2 tuomista rajoituksista.

Näytä koko viesti
Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset -

"Olen tehnyt tätä tämän vuoden puolella jo muutamaan kertaan ETF:ien kautta, mutta nyt kun jenkki- ETF:llä treidaaminen on kielletty, niin pitänee tehdä tätä joko ETF-optioiden tai sitten suoraan futuurien kautta tuolla 6:1 suhtella."

Itseänikin nauratti kun koitin tuossa shortata iShares MSCI Turkey ETF eli TUR:ria, mutta eihän minulla ollut oikeutta käydä suoraan kyseisellä etf:llä kauppaa niin piti sitten latoa optio-positioita menemään. Kyllä on taas piensijoittajat turvattu, ettei vaan mentäisi sijoittamaan "monimutkaisiin" tuotteisiin, kun eihän sitä kukaan englantia Suomessa osaa.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Oli niin harvinaisen iso spread M&A kaupalle, joten ajattelin että nyt testimielessä opettelen miten nämä M&A arbitrage kaupat toimii käytännössä. Useimmiten kun nuo M&A arb treidit vissiin tuotta kulujen jälkeen noin 2-3%, joten kertoo vain siitä että markkinat ei ollut kovin luottavaisia että menisi kyseinen kauppa läpi. Mutta eipä tuossa kummoista riskiä ollut, koska jos kauppa ei olisi mennyt läpi niin tappioita olisi tullut käytännössä vain kaupankäyntikulujen verran sekä tietenkin optioissa aika-arvon menetys.

Mielenkiintoisesti jalkapallon MM-kisat on tehnyt hyvää Venäjä sijoituksille, kun Assadin kaasuisku fiaskosta seuranneen romahduksen aikaan sieltä osakkeita latasin salkkuun, saattaapi olla kyllä ihan sattumaa...

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Treidasitko muuten Bayer Monsanto M&A kauppaa? Itse tein ensimmäisen M&A arbitrage kauppani kun tarjous- ja markkinahinnan ero oli Monsanto:n osakkeessa vähän reilu 9%. Kulujen jälkeen nettosin sen hieman yli 6%, maltillisella velkavivulla höystettynä sain ihan hyvän tuoton omalle pääomalle n. 2kk holdilla. 

Näytä koko viesti