Olet täällä

Drontti

Drontti

  • Liittynyt 7.11.2016
  • 15 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 12.1.2018 19.24

Lyhyt aikaisessa treidaamisessa jos haluaa alhaista volatiliteettiä niin se tulee juuri transaktioiden määrästä? Määrä laskee volatiliteettia, mutta 50% allokaatioilla ei montaa treidia voi tehdä per päivä joka oli juuri pointtini. Virtu tekee tosi paljon transaktioita pienillä allokaatioilla ja siksi pystyvät olemaan systemaattisesti voitollisia.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 11.1.2018 17.05

Onhan lyhytaikaisessa kaupankäynnissä aina korkeampi volatiliteetti kuin pitkän aikavälin sijoittamisessa? Muutenkin lyhyt aikainen kauppa on itsessään riskisempää kuin pitkän ajan holdit ja kasvanut riski myös tarkoittaa korkeampia mahdollisia keskimääräisiä tuottoja, tosin myös kuluja. Tilastollisesti pienemmät positiot aina laskevat volatiliteettiä ja myös riskiä pääoman suuriin romahduksiin, 50% allokaatioilla pari huono treidiä putkeen pyyhkii jo melko makoisasti pääoman menemään. 

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 11.1.2018 15.46

Kelly:n kaava on melko surkea riskien määrittämiseen ja sitä pitäisi ajatella enemmän hypoteettisena riskimaksimina, eikö melko standardi metodi ole käyttää allokaatio tasoina 1/2 kellyä tai 1/4, joidenkin mielestähän nämä ovat edelleen liian isot positiot etenkin jos käy short-term kauppaa. Joten siinä mielessä omasta mielestäni pienten positioiden sijoittaminen on täysin oikea metodi jos haluaa olla systemaattisesti pitemmällä aikavälillä voitollinen treidaaja.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 17.12.2017 15.16

Koitanpa tuossa illemmalla pistää viestiä, pahoittelen että en ole laittanut vielä mitään vähän kiireitä ollut tässä viime päivinä. 

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 13.12.2017 20.27

Daytrader kirjoitti:

Ilmeisesti rahalle on vaikea saada tuottoa. Viime viikolla joku ruotsalainen lähestyi yhteistyöehdotuksella. Hän ensin kyseli juttuja ja yhdessä vastaukset ja sharevillessä näkyvät tuotot saivat hänet tarjoamaan pääomaa. Kuulemma pystyisi järkkäämään kymmeneen miljoonaan euroon asti pääomaa. Ei kyllä yhtään kiinnosta järjestely varsinkaan hänen ehdottamallaan 10% tuotto-osuudellaan mulle. Lisäksi Fiva haluaisi jossain vaiheessa toimiluvan ja valtio keräisi ALV:n. Nojoo, en pysty mitenkään vahvistamaan, että kaverilla tämmöisiä rahoja edes olisi. Mutta aika paljon viime vuosina on tullut kyselyitä. Prosenttiosuus tuotosta kuulostaa hyvältä kun downside riskiä ei ole. Olen kuitenkin koittanut muiden rahojen hoitamista muutaman vuoden. Päänsärkyä se aiheuttaa. Voisin nähdä olevani jossain hyvässä tiimissä mukana joka hoitaa varoja, mutta yksin ei kyllä ole mitään kiinnostusta moiseen ainakaan lähivuosina.

Olen itse miettinyt kovasti oman fundin perustamista, mutta tähän kyllä tarvitsisin rehellisesti nuorena kundina jonkun kokeneemman treidaajan/mentorin avuksi, etenki kun suuremmilla pääomilla ja muiden rahoilla sijoittaminen on psykologisesti aivan eri asia kuin omilla rahoilla treidaaminen. Toistaiseksi minulla ei ole muutenkaan riittävästi varallisuutta että voisin elättää itseni treidaamisella, joten ulkoisen rahoituksen etsiminen olis käytännössä välttämätöntä, jos näihin hommiin Suomessa haluaisi jäädä. Toinen vaihtoehtohan on toki aina lähteä ulkomaille töihin, mutta eipä sitä Suomesta kauheasti noin vain ilman aikaisempaa kokemusta alalta saa jalkaa oven väliin. Kuten sanoit että et yksin haluaisi muiden rahoja lähteä hoitamaan ja kun fundissa päänsärkyä aiheuttaa homman hallinnolliset puoletkin eikä vain sijoittaminen niin harvapa sitä fundia yksin pystyykään toimivasti pyörittämään, siinä mielessä ajattelin asiasta kysyä jos sinulla ideasta olisi jotain mielipidettä.  

Btw: Macro fundeihin on tänä vuonna ollut suurimmat inflow:t markkinoilla.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 2.12.2017 2.55

Macro sijoittamisen huonoja puolia on juuri se, että markkinoiden konsensus voi olla niin pitkään kohde-etuuden "oikeasta" arvosta irrallaan, tästä syystä Teslaakaan ei voi shortata kuin kunnon dipeissä. Macro sijoittajan salkku kärsii muutenkin suuresta volatiliteestistä sekä drawdownit voivat olla turhan isoja omaan makuuni. Itse enemmän olen keskittynyt sijoittamaan nykyään pitkän aikavälin salkun lisäksi quantitatiivisiin strategioihin ja erikoistilanteisiin (viimeisin esimerkki short EA). Erikoistilanteisiin sijoittamisessa se on taas huonoa, että sijoitusvarallisuutesi makaa suurimman osan ajasta turhanpanttina tililläsi, kun odotat seuravaa tilaisuutta mistä nyhjästä tuotot. Tosin tämä pitää sitten ajatella jonkin sortin "maksuna" mahdollisuuksien luonnista. Quantitatiiviset strategiat taas ovat siitä mukavia että strategioita voi testailla ja muokata niin kauan kunnes ne vaativat omat tuotto ja maxDD odotusarvosi, tosin todelliset tuotot ovat aina heikompia kuin backtest tuotot, mutta jos tämän tiedostaa voi aina vaatia backtest tuloksille turvamarginaalia, mikä heikentää riskiä pettyä strategiaasi.

Ps. Ray Dalio on kyllä hieno mies. 

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 20.11.2017 0.17

Itse sanoisin että sivuaineena rahoituksessa ja treidaamisessa on nykyään paras tietotekniset taidot, niitä olen itse joutunut opiskelemaan paljon rahoituksen ohella ja niiden painotus tulee vain kasvamaan tulevaisuuteen mennessä. Etenkin jos haluat tehdä mitään kvantitatiiviseen rahoitukseen liittyvää niin koodaamistaidoista on erittäin paljon hyötyä ja urapolulle must jos haluat töitä kyseiseltä linjalta saada. Toki itse perus treidaamista ei yliopistosta opi, että se opetellaan käytännössä, mutta malleja, backtestaus taitoja jne, mitä hyödynnetään kvantitatiivisessa treidaamisessa oppii yliopistosta.

T. M.sc in Finance & M.sc in Financial Engineering

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 13.11.2017 18.02

Hyvä esimerkki ilmiöstä on tämä: Mies x myy markkinoilla mattoa 50€ hintaan, tokaiset hänelle että minä ostan sen, jonka jälkeen lähestytte molemmat toisianne jotta voitte kätellä kaupan merkiksi. Juuri kun koitat kätellä kyseistä henkilöä hän katoaa kuin savuna ilmaan ja ilmestyy välittömästi kauempana uudestaan. Mies x huutaa heti "myydään matto 55€ hintaan" ja suoraan tulee kättelemään sinua tapahtuneen kaupan merkiksi. Etkä itse edes huomaa että hinta oli tosiaan eri kuin alunperin, vasta kun olet jo poistunut markkinoilta.

Vaan onhan näitä koitettu rajoittaa esimerkisi monessa pörssissä on jo asetettu viive ennen kuin toimeksiannon saa purkaa jne. vaan kyllä ne henkilöt jotka näitä oikeasti haluaa tehdä aina ne onnistuu jotenkin kiertämään. Toimeksiantojen piilotuskin minusta perustuu puhtaasti tiettyjen pörssien rakenteellisiin heikkouksiin eli niin sanotusti bugeihin. Ongelmahan monesti tulee juuri siitä että koodaamistaidoiltaan nämä lafkat ovat täysin ylivoimaisia verrattuna pörsseihin. 

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 13.11.2017 17.46

Eivät he näe sitä ennen kuin se tulee markkinalle vaan he näkevät sen samantien kun se käytännössä tulee markkinalle. On ollut myös tapauksia missä voi olla ollut niin, että HFT puljuilla on suhteet välittäjään niin että he näkevät myös välittäjän tarjouskirjan, yleensä pientä maksuavastaan.

Frontrunnaamisestahan HFT yhtiöitä on monesti syytetty sen takia, että on tiettyjä tapoja miten he voivat pitää toimeksiantojaan piilotettuna tarjouskirjassa, vaikka heidän toimeksiantonsa onkin siellä eli voi vaikka näkyä että sinun tarjouksesi on paras, vaikka siinä on 5 parempaa piilotettua tarjousta edelläsi.

Sitten nuo HFT firmojen käyttämät haamutarjouksethan on melko helppo poimia jos sinulla on pääsy HFT hintadataan, koska kyseiset toimijat tekevät ja peruvat samoja toimeksiantoja useita kertoja sekunttien sisällä, eikä kukaan normaali sijoittaja voi näin tehdä. Yhteen väliin mietin sivustoa, joka näyttäisi kuinka paljon milläkin osakkeella käydään algoritmikauppaa ja minkä tyyppiset algoritmit siellä käyvät kauppa. Tosin ne jotka on helppo havaita ovat niitä aggressiivisia algoja, kun sitten älykkäämmät algot on huomattavasti vaikeampi /mahdoton havaita.  

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 13.11.2017 17.29

Mikä noiden haamutarjousten idea on, että HFT pulju ottaa vastaan vaikka toimeksiannon (sillä harvemmin haluavat ottaa itselleen markkinariskiä) myydä Nokiaa 5e/kpl hintaan, no HFT lähtee toteuttamaan toimeksiantoa ja alkaa välkytellä 5e haamu-myyntilaitaa. Sitten joku sijoittaja koittaa tarjoukseen tarttua markkinahintaisella ostotarjouksella, niin HFT purkaa kyseisen toimeksiannon ja muuttaa sen 5,01e hintaiseksi ja koska uhrilla oli markkinahintainen avoin toimeksianto niin kauppa toteutuu kyseisellä hinnalla. Tämän jälkeen HFT maksaa alkuperäiselle toimeksiannon antajalle 5e/kpl - miinus komissiot ja pitää extra 0,01e/kpl itsellään.