Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina

Sivu:

Sivut

9.8.2018, 01:55
Liittynyt:
7.7.2014, 03:48
Viestejä:
1024
Pisteet:
+1659

Näiden "institutionaalinen raha on ihan nurkan takana"-artikkeleiden sijaan, sit kun Castelierolla on aikaa, kiinnostaisi kuulla miten Bitcoinin ja Ethereumin teknologia on kehittynyt tämän vuoden aikana ja mitä voidaan odottaa loppuvuodelta ja ensi vuodelta?

0
+1
0
-1
0
0
10.8.2018, 13:52
Liittynyt:
16.12.2013, 13:48
Viestejä:
4341
Pisteet:
+4162

Bitcoinin ja Ethereumin tukitasot ovat pitäneet paremmin kuin Suomen yleisurheilumaajoukkueen mitalitavoite EM-kisoissa. Joku 6200 Bitcoin ja 360 Ethereum lienevät nämä vastustustasot suurin piirtein. Olen melko varma, että pian kryptot joko laskevat tai nousevat tuntuvasti. Tuskin ainakaan paikalleen jäävät kovin pitkäksi aikaacool.

0
+1
0
-1
0
0
11.8.2018, 22:11
Liittynyt:
28.1.2018, 18:21
Viestejä:
3
Pisteet:
+1

0
+1
0
-1
0
0
11.8.2018, 22:11
Liittynyt:
28.1.2018, 18:21
Viestejä:
3
Pisteet:
+1

Olisi Jens kiva, jos jakaisit enemmän ajatuksia Saifedeanin kirjasta löytyneistä "epäkohdista", kunhan olet saanut luettua. Kryptobullina on välillä vaikea löytää oikeasti fiksujen tyyppien objektiivista kritiikkiä, jonka eteen olisi tehty taustatutkimusta. Aina kun sellaiseen törmää, kuuntelen erittäin mielelläni. Kirja on varsinainen raamattu Bitcoin-maximalistien keskuudessa, joten mielenkiintoista kuulla millainen sun lukukokemus oli.

Sun näkemykset kryptoista on ollut erittäin kuranttia kamaa, kiitos siitä. Oot saanut ainakin mut miettimään paria juttua toiselta kantilta, vaikken luonnollisesti monesta asiasta olekaan aina samaa mieltä. 

1
+1
0
-1
1
0
4/29
12.8.2018, 15:50
Liittynyt:
7.7.2014, 03:48
Viestejä:
1024
Pisteet:
+1659

White kirjoitti:

Kryptobullina on välillä vaikea löytää oikeasti fiksujen tyyppien objektiivista kritiikkiä, jonka eteen olisi tehty taustatutkimusta. Aina kun sellaiseen törmää, kuuntelen erittäin mielelläni.

Mielenkiintoista kuulla, sillä mun kokemusten mukaan asia on jotakuinkin päinvastoin. Casteliero tulee mieleen ainoana bullina, jonka näkemyksiä oon pitänyt loogisina ja todellisuudenläheisinä, vaikka oon esim. monen muuten fiksun pokeripelaajabullinkin kanssa keskustellut aiheesta. Isolle osalle kryptobulleista aihe tuntuu olevan hieman kuin uskonto ja maailmankatsomukseen kuuluu pahat valtiot, keskuspankit ja sijoituspankit sekä finanssijärjestelmä, joka on minä hetkenä hyvänsä romahtamassa. Silloin ei voi kuin hämmästellä elämmekö samassa todellisuudessa, kun itse en näe lainkaan niitä uhkakuvia, joita kryptobullit jatkuvasti maalailevat. Ymmärrän tosin hyvin pointtisi, sillä myös bear-puolella, kuten tämäkin lanka on osoittanut, on paljon henkilöitä, jotka eivät ole perehtyneet aiheeseen lainkaan ja dumaavat kryptot vaan suoraan. Toivon, että jaksaisit itsekin raapustaa alas positiivisen sijoitusanalyysisi kryptoista niin saataisiin tänne enemmän järkeviä bullipuolen argumentteja, jotka varmasti herättäisivät keskustelua.

Jos kaipaat fiksujen tyyppien objektiivista kritiikkiä, suosittelen lukemaan Toothsayerin kirjoitukset Bitcoin-ketjuun 2+2 foorumeilla. Vaikka hänellä voi välillä olla hieman trollaava keskustelutyyli niin hän tuo esiin omasta mielestäni todella vakuuttavasti bearkeissin Bitcoinille, jota kukaan bulleista ei (imo) pysty osoittamaan vääräksi. Hän on kirjoittanut ketjuun aikasemminkin, joten jos aika vaan riittää niin käy ihmeessä selailemassa aikasempiakin juttuja, mutta esimerkiksi hyvä paikka aloittaa on viimeisimmistä kolmen kuukauden viesteistä. Siitäkin tähän päivään threadiin on tullut ~1000 viestiä, mutta suurimman osan muiden kirjoituksista voi skipata.

Saifedeanin kirja on tauolla, kun yritän aloittaa GMATiin harjoittelut, mutta pitää laittaa tänne mietintöjä kun oon saanut luettua sen loppuun.

1
+1
0
-1
1
0
13.8.2018, 16:08
Liittynyt:
4.3.2016, 20:21
Viestejä:
473
Pisteet:
+472

Jeans kirjoitti:

Näiden "institutionaalinen raha on ihan nurkan takana"-artikkeleiden sijaan, sit kun Castelierolla on aikaa, kiinnostaisi kuulla miten Bitcoinin ja Ethereumin teknologia on kehittynyt tämän vuoden aikana ja mitä voidaan odottaa loppuvuodelta ja ensi vuodelta?

Bitcoinin osalta oon varmaan väärä mies kertomaan mitään, kun sen teknologista kehitystä en niin seuraa. Tuskin siellä mitään kummempaa tapahtuukaan, eiköhän ne pyörittele sormia sen lightningin ympärillä ja ihmettele, miksi sen kiinnostus yleisenä maksuvälinepalveluna ei kasva. On siellä tietty rootstockeja jne valmisteilla, mut ei ne tuo lisäarvoo siihen mikä on Bitcoinin paras ominaisuus eli store of value ja spekulatiivinen sijoitusinstrumentti.

Ethereumin puolella tapahtuu viikottain todella paljon pieniä asioita, jotka helpottaa devaajien hommia. Jos kiinnostaa seurata mitä siellä tapahtuu, niin kannattaa tilata Week in Ethereum newsletteri (http://www.weekinethereum.com/). Siellä on todella mielenkiintoisia linkkejä lohkoketju-teknologiaan liittyen yleensäkkin, eikä pelkästään Ethereumiin liittyen ja varmasti ihan mielenkiintoista luettavaa vaikka ei olisi sijoitusmielessä kryptoista kiinnostunut.

Isompia päivityksiä mitä Ethereumissa on tapahtumassa, niin Constantinople päivitys on tulossa lokakuun lopussa, joka on jälkimmäinen Metropoliksen päivitys. Siinä on tulossa State Channelit ja Smart Contractien pakkaus, eli toisen layerin skaalautuvuusmahdollisuuksia ja kevennyksiä/nopeutuksia Smart Contractien suorittamiseen. Keskusteluissa on myös seuraavan difficulty bombin siirtäminen, mikä on siis mainauksen vaikeuden kasvaminen eksponentiaalisesti, joka on ajettu protokollaan sisään sen takia, että päivityksiä olisi pakko tehdä. Ja toinen asia josta keskustellaan on myös lohkopalkkioiden pienentäminen. Todennäköisesti se pienenee kolmesta etheristä kahteen per lohko. Näistä tehdään päätökset lähempänä hard fork päivitystä.

Isompia asioita mitä taustalla puuhataan on Ethereum 2.0. Eli Lohkoketjujen tutkimus ja kehitys on parissa vuodessa kehittynyt niin nopeasti, ja tietämys Shardingista ja Proof-of-Stakesta on kasvanut niin paljon, että ei ole järkeä ajaa uutta teknologiaa sisään vanhaan ketjuun, niin on alettu tekemään kokonaan uutta ketjua, Beacon Chain, joka tulee kulkemaan vanhan Proof-of-Work ketjun rinnalla. Tämä uusi ketju toimii Proof-of-Stake konsensusmekanismilla ja steikkaukseen tarvitsee 32 Etheriä. Tämä ketju mahdollistaa myös Shardingin ja muita teknologioita esim. Starksit ja Snarksit, sekä Ethereum Virtual Machinen korvaamisen eWASM:lla.

Starksit ja Snarksit mahdollistaa salauksen ja ne tekee myös ketjusta kvanttitietokoneiden kestäviä. Ne voi myös mahdollisesti nopeuttaa transaktioita, mutta se ei niiden pääasiallinen tarkoitus ole. eWASM, eli Web Assembly myös nopeuttaa ketjua, mutta se myös mahdollistaa muiden koodikielten käyttämisen, esim C/C++ jne. Sitä kehittää mm. Mozilla, Apple, Microsoft, Google jne, eli sillä on iso osaajapohja ja tuki.

Ilmeisesti tulee myös "vuokran" maksaminen Smart Contracteille ja datalle, ettei ketjun koko kasva liian suureksi.

Beacon chain tulee todennäköisesti 2019 ja Shard ketjuja jne saa varmaankin odotella 2020 vuoteen.

Muita mielenkiintoisia uutisia viimeviikolta on esim. Volkswagen Groupin ulostulo liittyen heidän kryptotestauksiin, jossa he ilmoittivat tekevänsä testejä Bitcoinilla, IOTA:lla, sekä Ethereumilla (https://www.volkswagenag.com/en/news/stories/2018/08/putting-blockchains...).

NASA:aa kiinnostaa myös Ethereum ja he tutkivat myös miten he voisivat käyttää sitä omiin tarpeisiin (https://hackernoon.com/ethereums-blockchain-draws-attention-from-nasa-6f...).

Microsoft julkaisi myös Azure palvelussaan suljetun Ethereum pohjaisen Proof-of-Authority ketjun, jossa yritykset jne. pääsee testailemaan Ethereum ketjua ja tekemään esim. konsortioketjuja (https://www.investopedia.com/news/microsoft-quietly-releases-gamechangin...)

Opera-selaimeen tulee sisäänrakennettu kryptolompakko (https://altpocket.io/article/opera-launching-crypto-wallet-for-its-web-b...)

CBA myös myönsi(?) ensimmäisen bondin Ethereum ketjuun. Suljettuun ketjuun vielä tosin. (https://finance.yahoo.com/news/world-bank-picks-australia-cba-080644301....).

Myös ensimmäisiä tokenisoituja gaming assetteja on alkanut tulemaan, sekä non-fungible tokenit nähdään seuraavina isoina asioina, jotka tulevat nostamaan kiinnostusta kryptoihin. Esim. MLB on kehittelemässä jotain baseballiin liittyviä keräilytuotteita Ethereumin päälle, sekä tietty CryptoKittiesit, pelattavat keräilykortit ja virtuaalimaailmoiden omaisuudet on tullut/tulossa ketjuihin.

Jeans kirjoitti:

Mielenkiintoista kuulla, sillä mun kokemusten mukaan asia on jotakuinkin päinvastoin. 

Itseasiassa on todella vaikea löytää kunnon keskusteluja ihan kummaltakin puolen. Bullit vetää herkästi just tuonne ideologian puolelle ja se tosiaan vaikuttaa uskonnolta koko touhu, varsinkin noiden Bitcoin maksimalistien kanssa. Samoin toiselta puolen harvoin löytyy keskustelijoita, jotka on oikeasti ottanut teknologiasta selvää ja argumentit jää helposti pinnalliseksi, sekä yleensä koskee helposti vain Bitcoinia. Se menee helposti huuteluksi sen jälkeen. Sillä olen itse tykännyt tänne kirjoitella näistä, kun keskustelu on pääasiassa parempaa kuin muualla ja pysyy järkevissä rajoissa. Niinkun sanoit, niin bullit maalailee aika vahvasti noita uhkakuvia ja se ainakin itsellä tappaa välittömästi mielenkiinnon niistä keskusteluista.

3
+1
0
-1
3
0
13.8.2018, 20:22
Liittynyt:
30.12.2015, 10:33
Viestejä:
25
Pisteet:
+21

"... ja 360 Ethereum lienevät nämä vastustustasot suurin piirtein. Olen melko varma, että pian kryptot joko laskevat tai nousevat tuntuvasti. "

 

Aika hyvä arvaus Akilta. Noin yksi pörssipäivää myöhemmin ethereum huitelee 285.

0
+1
0
-1
0
0
13.8.2018, 20:29
Liittynyt:
4.3.2016, 20:21
Viestejä:
473
Pisteet:
+472

Reeti kirjoitti:

"... ja 360 Ethereum lienevät nämä vastustustasot suurin piirtein. Olen melko varma, että pian kryptot joko laskevat tai nousevat tuntuvasti. "

 

Aika hyvä arvaus Akilta. Noin yksi pörssipäivää myöhemmin ethereum huitelee 285.

Kryptoissa jokainen päivä on pörssipäivä. Markkinat on auki 24/7/365.

0
+1
0
-1
0
0
8/29
13.8.2018, 20:36
Liittynyt:
30.12.2015, 10:33
Viestejä:
25
Pisteet:
+21

juu, tämä tiedossa.Viittasin tuolla pörssipäivällä yleisesti kuluneeseen aikaan tuosta akin kommentista, tässä kohtaa siis vajaa neljä päivää viikonlopun yli.

0
+1
0
-1
0
0
13.8.2018, 21:48
Liittynyt:
28.1.2018, 18:21
Viestejä:
3
Pisteet:
+1

Jeans kirjoitti:
White kirjoitti:

Kryptobullina on välillä vaikea löytää oikeasti fiksujen tyyppien objektiivista kritiikkiä, jonka eteen olisi tehty taustatutkimusta. Aina kun sellaiseen törmää, kuuntelen erittäin mielelläni.

Mielenkiintoista kuulla, sillä mun kokemusten mukaan asia on jotakuinkin päinvastoin. Casteliero tulee mieleen ainoana bullina, jonka näkemyksiä oon pitänyt loogisina ja todellisuudenläheisinä, vaikka oon esim. monen muuten fiksun pokeripelaajabullinkin kanssa keskustellut aiheesta. Isolle osalle kryptobulleista aihe tuntuu olevan hieman kuin uskonto ja maailmankatsomukseen kuuluu pahat valtiot, keskuspankit ja sijoituspankit sekä finanssijärjestelmä, joka on minä hetkenä hyvänsä romahtamassa. Silloin ei voi kuin hämmästellä elämmekö samassa todellisuudessa, kun itse en näe lainkaan niitä uhkakuvia, joita kryptobullit jatkuvasti maalailevat. Ymmärrän tosin hyvin pointtisi, sillä myös bear-puolella, kuten tämäkin lanka on osoittanut, on paljon henkilöitä, jotka eivät ole perehtyneet aiheeseen lainkaan ja dumaavat kryptot vaan suoraan. Toivon, että jaksaisit itsekin raapustaa alas positiivisen sijoitusanalyysisi kryptoista niin saataisiin tänne enemmän järkeviä bullipuolen argumentteja, jotka varmasti herättäisivät keskustelua.

Jos kaipaat fiksujen tyyppien objektiivista kritiikkiä, suosittelen lukemaan Toothsayerin kirjoitukset Bitcoin-ketjuun 2+2 foorumeilla.

Kiitti Toothsayer -vinkistä, ilman muuta käyn lukemassa. Jos kryptobulli, jonka suurin osa networthista on kryptoissa, ei löydä aikaa lukea vastapuolen hyvin perusteltuja argumentteja, on joku pielessä. 

Voisin tosiaan jossain vaiheessa kirjoittaa pidemmän kelan siitä miksi itse treidaan / sijoitan kryptoihin, kunhan vaan saan ajatuksia jäsenneltyä helposti ymmärrettävään muotoon. Mutta tosiaan, paino sanalla treidaan. Omat näkemykset on hyvin kaukana perinteisestä, fanaattisesta kryptobullista. En todellakaan uskalla väittää, että kryptot olisivat varma long-term sijoituskohde. Se onko kryptoissa hyvä risk to reward long-term, on väiteltävissä. 

Esimerkiksi bullien yleinen argumentti siitä, että ihmisen on luontaisesti vaikea hahmottaa, miten paljon uudet teknologiat tulevat muuttamaan maailmaa (lisää tähän geneerinen internet/auto/puhelin -vertaus), on ihan totta, mutta argumentti toimii kumpaankin suuntaan. Keneltäkään kun ei kristallipalloa löydy, on myös helvetin vaikea tietää missä muodossa nämä teknologiat tulevat disruptoimaan asioita, jos ollenkaan. Niin, ja mitkä projektit näistä tän hetkisistä +1800 coinista? Puhumattakaan niistä, jotka ovat lähivuosina tulossa valtioiden tai maailman isoimpien firmojen tukemina. 

Bitcoinin tai Ethereumin ostaminen / holdaaminen yli viiden tai kymmenen vuoden tähtäimellä verkostoefektien, hyvien devaajien tai kauniiden desentralisaatio-ajatusten takia, on lievästi sanottuna rohkea veto. Alttien ostaminen taas samalla aikajänteellä on kamikaze tai korkeintaan lottokuponki. 

Lähinnä itsestäänselvyyksiähän tässä on tähän asti tullut lauottua. Pointti, jota kohti ehkä yritän tässä mennä on, että kryptobulleissa tosiaan on leveleitä. Rationaaliset bullit tiedostaa, että kryptot on high risk, high reward -play, mutta näkevät sen silti olevan +EV. Saatan jopa olla samaa mieltä monista bearien esille tuomista ongelmista, mutta näkemysero tulee siinä pystytäänkö ongelmat ratkaisemaan ja miten todennäköisesti.  

Henkilökohtainen näkemys on short-term (6-12kk) bearish, mid-term (1-3v) bullish. Long-term (+5v) on vielä kysymysmerkki, jossa on kuitenkin kelvollisesti ajoitetulla entryllä saavutettavissa selkeästi epäsymmetrinen tuottoprofiili. Pyrin itse käyttämään aikani sen analysoimiseen, mitä tulee tapahtumaan lähiviikkoina, kuukausina ja vuosina, sen sijaan, että väittelisin jatkuvasti onko Bitcoinin arvo vuonna 2030 miljoona vai nolla. 

 

1
+1
1
-1
1
1
13.8.2018, 22:22
Liittynyt:
18.7.2014, 23:53
Viestejä:
46
Pisteet:
-5

Tiedän olevani pihalla tekniikasta ja tulevaisuuden mahdollisuuksista, mutta eikö ethereum synny louhinnan ( siirtojen ja tietokannan hoitamisen) palkkiona? Miksi ethereumilla olisi mitään arvoa? järjestelmällä kyllä, mutta kolikoilla? vai omistanko palan jostain suuremmasta jos minulla on esim 1ETH?

 

0
+1
0
-1
0
0
13.8.2018, 23:03
Liittynyt:
4.3.2016, 20:21
Viestejä:
473
Pisteet:
+472

Osake kirjoitti:

Tiedän olevani pihalla tekniikasta ja tulevaisuuden mahdollisuuksista, mutta eikö ethereum synny louhinnan ( siirtojen ja tietokannan hoitamisen) palkkiona? Miksi ethereumilla olisi mitään arvoa? järjestelmällä kyllä, mutta kolikoilla? vai omistanko palan jostain suuremmasta jos minulla on esim 1ETH?

Kyllä, Ethereum syntyy louhinnan palkkiona. Ethereum on lohkoketju-alusta, jonka päälle rakennetaan sovelluksia, jotka käyttävät lohkoketju-teknologiaa. Nämä palvelut joutuvat maksamaan käyttömaksua Ethereinä joka kerta kun todentaavat dataa lohkoketjuun. Ja mitä enemmän palveluita tulee ja käyttäjiä, sitä enemmän tarvitaan Ethereitä niiden pyörittämiseen ja niitä pitää vapailta markkinoilta hankkia. Tämä on siis vaan se yksi Etherin käyttötarkoitus, se tärkein.

0
+1
0
-1
0
0
12/29
13.8.2018, 23:44
Liittynyt:
7.7.2014, 03:48
Viestejä:
1024
Pisteet:
+1659

Kiitokset Castelierolle päivityksestä. Onko selvinnyt tarkemmin, kuinka paljon Sharding tulee auttamaan skaalautuvuusongelmissa? Joitain kuukausia sitten lueskelin, että ollaan vielä hyvin kaukana mistään riittävän tason järkevästä ratkaisusta Ethereumin skaalausongelmiin uhraamatta liikaa turvallisuudesta. Jos Sharding auttaa tarpeeksi se olisi jättimäinen harppaus teknologiassa eteenpäin. Sun laittamat linkit eivät oikein vakuuta. Vielä paljon testausta ja vähän aitoja käyttötarkoituksia. Noh pikkuhiljaa...

White kirjoitti:

Kiitti Toothsayer -vinkistä, ilman muuta käyn lukemassa. Jos kryptobulli, jonka suurin osa networthista on kryptoissa, ei löydä aikaa lukea vastapuolen hyvin perusteltuja argumentteja, on joku pielessä. 

....

Kävit juuri läpi monta syytä olla sijoittamatta oikein tuomatta esille ainuttakaan syytä sijoittaa...

White kirjoitti:

Bitcoinin tai Ethereumin ostaminen / holdaaminen yli viiden tai kymmenen vuoden tähtäimellä verkostoefektien, hyvien devaajien tai kauniiden desentralisaatio-ajatusten takia, on lievästi sanottuna rohkea veto. Alttien ostaminen taas samalla aikajänteellä on kamikaze tai korkeintaan lottokuponki. 

Miksi? Ja jos pidät kryptoja yliarvostettuina tällä hetkellä suhteessa pitkän tähtäimen potentiaaliin, niin miksi arvelet, ettei tuo yliarvostus purkaudu aiemmin mielummin kuin myöhemmin?

White kirjoitti:

Henkilökohtainen näkemys on short-term (6-12kk) bearish, mid-term (1-3v) bullish. Long-term (+5v) on vielä kysymysmerkki, jossa on kuitenkin kelvollisesti ajoitetulla entryllä saavutettavissa selkeästi epäsymmetrinen tuottoprofiili. Pyrin itse käyttämään aikani sen analysoimiseen, mitä tulee tapahtumaan lähiviikkoina, kuukausina ja vuosina, sen sijaan, että väittelisin jatkuvasti onko Bitcoinin arvo vuonna 2030 miljoona vai nolla. 

Olisi mukavaa saada perusteluja näille. Toki mainitsit, että voisit joskus kirjoittaa pidemmän kelan, mutta jos vaikka nyt sitten lyhyttä kelaa.

1
+1
0
-1
1
0
14.8.2018, 00:05
Liittynyt:
4.3.2016, 20:21
Viestejä:
473
Pisteet:
+472

Jeans kirjoitti:

Kiitokset Castelierolle päivityksestä. Onko selvinnyt tarkemmin, kuinka paljon Sharding tulee auttamaan skaalautuvuusongelmissa? Joitain kuukausia sitten lueskelin, että ollaan vielä hyvin kaukana mistään riittävän tason järkevästä ratkaisusta Ethereumin skaalausongelmiin uhraamatta liikaa turvallisuudesta. Jos Sharding auttaa tarpeeksi se olisi jättimäinen harppaus teknologiassa eteenpäin. Sun laittamat linkit eivät oikein vakuuta. Vielä paljon testausta ja vähän aitoja käyttötarkoituksia. Noh pikkuhiljaa...

Tällä hetkellä ajatus taitaa olla sellainen, että ensimmäisissä Shardingin vaiheissa transaktioita sekunnissa kasvaa vähintään 100x ja viimeisessä vaiheessa kasvu on eksponentiaalista kun shardeilla voi olla sub-shardeja. Eli viimeistään silloin pitäisi olla skaalautuvuusongelmat ratkaistu. Tietty palvelut voi käyttää myös noita kakkoslayerin ratkaisuja siinä samalla, millä saa sitten lisää vauhtia. Ensimmäinen Shardingin osa on siis tulossa näillä näkymin vuonna 2020 ja siihen asti pitäisi pärjätä pienillä parannuksilla ja noilla kakkoslayerin ratkaisuilla.

Noiden linkkien ei silleen ollut tarkoituskaan vakuuttaa tai muutenkaan merkata kummemmin mitään muuta, kuin että mitä uutisia esim. viime viikolla tuli. Nuo ja muut vastaavanlaiset palvelut on varmaan vielä 2-5 vuoden päässä, paitsi selaimien kryptolompakot voi olla iso juttu ja nopeuttaa niiden käyttöä maksamiseen verkossa. Tosin se vaatii, että esim. Chrome sisäänrakentaisi sellaisen selaimeensa.

0
+1
0
-1
0
0
14.8.2018, 10:02
Liittynyt:
9.11.2017, 17:46
Viestejä:
248
Pisteet:
+97

Nyt on taas aika rajua lasku kryptoissa, Bitcoin painelee alle 6k ja ETH lähestyy 250 rajaa. Kokonais market cap on jo alle 200 miljardia. Mistä mahtaa johtua tämän kertainen lasku?

0
+1
0
-1
0
0
14.8.2018, 11:29
Liittynyt:
7.10.2014, 18:23
Viestejä:
84
Pisteet:
+65

Kiitos Lierolle tilannepäivityksistä yes

 

Joo mielenkiintoista seurattavaa ollut nyt kryptopörssi. Kaikki kryptoassetit näyttävät valuvan aina samaansuuntaan ja poikkeuksia on coinmarketcapin mukaan harvassa. Niistäkin osa on tehty jollain muutaman sadan USD:n vaihdolla, joten ei kannata niitä liikaa tuijotella. Varsinkin noitten pienempien tokenien altcoin/USD -arvo määriytyy ihan sen mukaan paljonko BTC tai ETH on ja altcoin/BTC -kurssi pysyy vakiona ainakin parilla kolikolla, joita on nyt tullut seurattua ja tankattuakin. Eli mikäli omaa näkemystä jostain pienemmästä tokenista pitkällä aikavälillä, joutuu kuitenkin ottamaan huomioon tankatessa/myydessä lyhyen aikavälin heilahtelun Bitcoinilla, mutta se voi tarjota myös maistuvia treidausmahdollisuuksia, mikäli pystyy määrittämään arvoa jollekin pienemmälle altcoinille. Ja ainakin itse uskon, että on paljon helpompaa määritellä vaikkapa omaan alaan liittyvien projektien sekä niiden tokenien markkina- ja -käyttöarvoa tulevaisuudessa, jos perusymmärrys lohkoketjuteknologiasta ja sen mahdollisuuksista on hallussa. 

Ethereumin Mcap nyt about 27 mrd$. Kävin tätä ketjua läpi ja kun ETH treidasi noin 700$ tienoilla, niin keskustelu kävi kiivaana, onko tuo valuaatio perusteltu. Ilmeisesti ainakaan merkittävää downsidea Ethereumin kehityksessä ei ole tapahtunut? Eli jos tuolloin on uskonut, että arvostus on perusteltu, niin nyt on tietysti itsestäänselvää hypätä mukaan. Ja kyllä ainakin Castelieron esittämissä skenaarioissa, missä Ethereum-alustan päälle rakennettaisiin lähes kaikki, eli määräävä asema olisi Ethereumilla, niin tuo nykyinen arvo voikin olla perusteltu, mutta siihenkin vaikuttaa paljon jokaisen meidän tuottovaatimukset käteiselle rahalle. Joku joka ei aktiivisesti sijoita, niin paljon pienempi vaihtoehtoiskustannus pitää vaikkapa se steikkaukseen vaadittava osa kiinni Ethereumissa, kuin niillä, jotka löytää ylituottoa jo muutenkin.  

Omat ajatukset tällä hetkellä on muotoutunut enemmänkin siihen, että tällä hetkellä markkina on niin tehoton, että perustyönsä hyvin tekevä sijoittaja saattaa kyllä löytää ihan hyviäkin tuottoja markkinalta, esimerkiksi tekemällä huolellista arvonmääritystä ihan perustyökaluilla joko pienemmän cäpin kolikoille, tai miksei näille isoimmillekin. Tai sitten, jos on näppärä niin ihan arbitraaseilla, en ole tutkinut pärjääkö niissä käsipelissä, kuten vedonlyöntimarkkinalla, mutta kuten on ollut puhettakin niin ainakin jos osaa naputtaa hieman koodia. Treidailussa vaan joutuu verotussyistä olemaan tarkkana, joten ehkä yksityissijoittajalle järkevintä on keskittyä arvioimaan onko jollain tokenilla tämänhetkistä arvoa peilaten tulevaisuuden arvoon. Joka tapauksessa mielenkiinnolla olen nyt kryptoihin perehtynyt ja, kun teknologiasta en juuri mitään ymmärrä, niin siitä kyllä lukee mielellään niiden tekstiä, jotka ymmärtävät.    

Eka oma sijoitus tuli tehtyä kuplan huipulla, mutta sen tarkoitus oli lähinnä opetella, miten noita treidataan, siirrellään ja holdataan. Varmaankin -80% tuo positio, mutta koko oli luokkaa betsi puolikkaaseen MM-futispeliin. Toinen entry oli, kun ETH oli noin 400 usd, jolloin tarkoituksena oli ottaa se noin 10 ETH positio holdiin, mutta päädyin lopulta ostamaan sillä ja ekan position rauniolla yhtä pientä coinia, jossa imo voi olla potentiaalia. Nyt kun markkina punertaa vahvasti, niin nyt on sitten tosissaan alkanut kiinnostaa, onko nämä nykyisetkin kurssit vielä liian kalliita, jolloin talven kupla oli ihan naurettavissa mitoissa vai löikö markkina nyt jo liian isosti kolikkoa laitaan ja nyt saisi hyvää halvalla.

0
+1
0
-1
0
0
16/29
14.8.2018, 18:40
Liittynyt:
13.1.2017, 22:52
Viestejä:
94
Pisteet:
+15

Bitcoin ideologiana (uskontona?) on edelleen enemmän ja enemmän mielenkiintonen mitä enemmän sitä kelailee. Nää on mun erittäin tod näk yksinkertasia keloja mut mitä tulee ekana mieleen, meinaan että eikö nykymaailmassa kaikki valuutat ole käytännössä suurimmassa määrin digitaalisessa muodossa jo? Eli käteisenä nuita on käsittääkseni enää murto-osa. Tällä meinaan sitä että yksinkertasesti aateltuna kaikki nykyiset ns oikeat valuutatkin on "digivaluuttoja", ja käsittääkseni keskuspankit on jokseenkin kontrolloivana nappulana tässä, mutta vissiin konsensuksen(yhteiskunnan) usko(uskonto?) on määräävä silti kyseiseen valuuttaan.

Tuolla hain sitä että että eikö ns oikeat valuutat ole samanlainen kollektivinen uskonto missä btc? 

Toki tekniikka ei ole samalla tasolla(voit antaa kaverille 2e kolikon eikä feetä mene käytännössä jne)

Sitten volatitilitteetti debattiin niin eikai ~100mrd usd valuuttaa(btc) voi edes verrattana esim usd:een jonka arvo esim euroina on varmaan 1000x isompi mcapissa.

En ymmärrä makrotaloudesta juuri mitään mutta eikö btc ratkaise ainakin rahanväärentämisen täysin, sen lisäksi vuotuista inflaatiota tapahtuu mainaamisen takia jonku aikaa ja inflaatio päättyy kunnes 21m kolikkoa on liikenteessä, jopa deflatio käynnistyy koska jengi varmasri hukkaa avaimia kyberverkkoonsa. Mutta sanokaa ketkä ymmärrätte taloutta paremmin ni onko inflaatio tavallaan pakollista että talous toimii ja miksi.?

Mutta etten kuulosta ihan btc maximalistiltä(koska en ole) ni niinku castelieroki puhunut yllä niin niin eihän btc pois sulje fiiatteja ja päin vastoin, tuo päättely onkai perus mustavalkoista ajattelua koska eihän ihmistä ole edes suunniteltu miettimään laajasti koska kontrastit on vähemmän energiaa kuluttavaa ihmis organismille..nyt tais lähteä aiheesta :D Mutta nykyiset fiatit toimivat vallan mainiosti jokapäiväses vaihdos jne perus setis.

Sitten mitä tulee varsinaisesti "raha" konseptiin tai ideologiaan niin eikö sen fundamentaalinen idea ole olla vaihdannan väline? No jos miettii sanalleen niin btc ei ole varsinaisessa "vaihdannan väline" merkitysessä sellainen koska on aivan liian jäykkä(eli on kulua ja aivan liian hidas, mahdollisesti VIELÄ?) Joo, tämä on imo bear argumentti ainakin toistaseksi, mutta tämän bear argumentin päällä seisoo ainoastaa nykyinen tekniikka(fee ja hitaus) ja jos tekniikka hioutuu kunnolla niin tämä bear voidaan pyyhkiä pois. Mutta jokatapauksessa tuo "jos" sana on bear imo.

Sitten, rahan ainakin toinen ideologia on olla arvon(hinnan mitta). Tähän näkisin btc:n sopivan paremmin "store of value" ajatuksessa. Tulee vahvasti analogia kulta 2.0 mieleen mutta btc:n näen tuhat kertaa univeraalinpana sen käytännöllisyyden kannalta. Meinaan että btc on ns substrate free, meinaan että kullan on aina oltava fyysisesti kultaa ja sitä voi vain kultana siirtää fyysisesti ja tämä on käytännöllisesti imo suht epäkäytännöllista ja ei-likdvidiä. Btc casessa riittää teoriassa 12 random englanninkielistä sanaa ja voit myyä omaisuutes ja lähtä maailmanmatkalle muistamalla nämä sanat :D

Kaks bull kaveria keille vahva rispekti niin Naval ja Thiel, suht päteviä tech alan kavereita. Toki voi sanoa että buffet ja mungerki ovat beareja ja superviisaita hekin, ehkä vaik kaavoihin kangistuneita?!

Sori, punanen lanka pätkii tässä mun ajatuksenjuokussa mut ku suhteutan nuita mahd risk/reward potentiaaliin niin en voi olla ostamatta yhtä btc:tä lisää, ainoa ongelma että eurot puuttuu :D

0
+1
0
-1
0
0
14.8.2018, 18:40
Liittynyt:
13.1.2017, 22:52
Viestejä:
94
Pisteet:
+15

Bitcoin ideologiana (uskontona?) on edelleen enemmän ja enemmän mielenkiintonen mitä enemmän sitä kelailee. Nää on mun erittäin tod näk yksinkertasia keloja mut mitä tulee ekana mieleen, meinaan että eikö nykymaailmassa kaikki valuutat ole käytännössä suurimmassa määrin digitaalisessa muodossa jo? Eli käteisenä nuita on käsittääkseni enää murto-osa. Tällä meinaan sitä että yksinkertasesti aateltuna kaikki nykyiset ns oikeat valuutatkin on "digivaluuttoja", ja käsittääkseni keskuspankit on jokseenkin kontrolloivana nappulana tässä, mutta vissiin konsensuksen(yhteiskunnan) usko(uskonto?) on määräävä silti kyseiseen valuuttaan.

Tuolla hain sitä että että eikö ns oikeat valuutat ole samanlainen kollektivinen uskonto missä btc? 

Toki tekniikka ei ole samalla tasolla(voit antaa kaverille 2e kolikon eikä feetä mene käytännössä jne)

Sitten volatitilitteetti debattiin niin eikai ~100mrd usd valuuttaa(btc) voi edes verrattana esim usd:een jonka arvo esim euroina on varmaan 1000x isompi mcapissa.

En ymmärrä makrotaloudesta juuri mitään mutta eikö btc ratkaise ainakin rahanväärentämisen täysin, sen lisäksi vuotuista inflaatiota tapahtuu mainaamisen takia jonku aikaa ja inflaatio päättyy kunnes 21m kolikkoa on liikenteessä, jopa deflatio käynnistyy koska jengi varmasri hukkaa avaimia kyberverkkoonsa. Mutta sanokaa ketkä ymmärrätte taloutta paremmin ni onko inflaatio tavallaan pakollista että talous toimii ja miksi.?

Mutta etten kuulosta ihan btc maximalistiltä(koska en ole) ni niinku castelieroki puhunut yllä niin niin eihän btc pois sulje fiiatteja ja päin vastoin, tuo päättely onkai perus mustavalkoista ajattelua koska eihän ihmistä ole edes suunniteltu miettimään laajasti koska kontrastit on vähemmän energiaa kuluttavaa ihmis organismille..nyt tais lähteä aiheesta :D Mutta nykyiset fiatit toimivat vallan mainiosti jokapäiväses vaihdos jne perus setis.

Sitten mitä tulee varsinaisesti "raha" konseptiin tai ideologiaan niin eikö sen fundamentaalinen idea ole olla vaihdannan väline? No jos miettii sanalleen niin btc ei ole varsinaisessa "vaihdannan väline" merkitysessä sellainen koska on aivan liian jäykkä(eli on kulua ja aivan liian hidas, mahdollisesti VIELÄ?) Joo, tämä on imo bear argumentti ainakin toistaseksi, mutta tämän bear argumentin päällä seisoo ainoastaa nykyinen tekniikka(fee ja hitaus) ja jos tekniikka hioutuu kunnolla niin tämä bear voidaan pyyhkiä pois. Mutta jokatapauksessa tuo "jos" sana on bear imo.

Sitten, rahan ainakin toinen ideologia on olla arvon(hinnan mitta). Tähän näkisin btc:n sopivan paremmin "store of value" ajatuksessa. Tulee vahvasti analogia kulta 2.0 mieleen mutta btc:n näen tuhat kertaa univeraalinpana sen käytännöllisyyden kannalta. Meinaan että btc on ns substrate free, meinaan että kullan on aina oltava fyysisesti kultaa ja sitä voi vain kultana siirtää fyysisesti ja tämä on käytännöllisesti imo suht epäkäytännöllista ja ei-likdvidiä. Btc casessa riittää teoriassa 12 random englanninkielistä sanaa ja voit myyä omaisuutes ja lähtä maailmanmatkalle muistamalla nämä sanat :D

Kaks bull kaveria keille vahva rispekti niin Naval ja Thiel, suht päteviä tech alan kavereita. Toki voi sanoa että buffet ja mungerki ovat beareja ja superviisaita hekin, ehkä vaik kaavoihin kangistuneita?!

Sori, punanen lanka pätkii tässä mun ajatuksenjuokussa mut ku suhteutan nuita mahd risk/reward potentiaaliin niin en voi olla ostamatta yhtä btc:tä lisää, ainoa ongelma että eurot puuttuu :D

0
+1
0
-1
0
0
15.8.2018, 16:27
Liittynyt:
14.7.2016, 14:27
Viestejä:
624
Pisteet:
+123

Iletus kirjoitti:

Eka oma sijoitus tuli tehtyä kuplan huipulla, mutta sen tarkoitus oli lähinnä opetella, miten noita treidataan, siirrellään ja holdataan. Varmaankin -80% tuo positio, mutta koko oli luokkaa betsi puolikkaaseen MM-futispeliin. Toinen entry oli, kun ETH oli noin 400 usd, jolloin tarkoituksena oli ottaa se noin 10 ETH positio holdiin, mutta päädyin lopulta ostamaan sillä ja ekan position rauniolla yhtä pientä coinia, jossa imo voi olla potentiaalia. Nyt kun markkina punertaa vahvasti, niin nyt on sitten tosissaan alkanut kiinnostaa, onko nämä nykyisetkin kurssit vielä liian kalliita, jolloin talven kupla oli ihan naurettavissa mitoissa vai löikö markkina nyt jo liian isosti kolikkoa laitaan ja nyt saisi hyvää halvalla.

Sanoisin että kyseiset kurssit ovat edelleen liian kalliita, ja se on jo nyt päivänselvää että loppuvuoden 2017-alkuvuoden 2018 kupla jossa käytiin 800+ miljardissa oli täysin posketon kupla. Joulukuussa 2017 töissä alkoi 60+ täti juttelemaan kryptoista niin ajattelin että nyt ollaan kyllä kuplan huipulla. Aikaisemmin väittelin jonkun kanssa (en muista oliko täällä vai toisella foorumilla) että suurin osa kryptoihin sijoittaneista on tappiolla, ja uskon tämän pitävän paikkansa. Monet näistä ovat uskoakseni todenneet koko hommaan kusetukseksi ja realisoineet tappiot. Osa kenties istuu ostamiensa kolikoiden päällä toivoen niiden joskus nousevan takaisin.. Ja osa on ehkä jäänyt seuraamaan markkinaa ja pyrkimään tekemään treidausta. Nämä siis oletuksia, ja tunnen kaikkia edellä mainittuja henkilöitä oikeassa elämässä :p

Market cap tätä kirjoittaessa on 205 miljardia joka on muuten tajuton kasa rahaa. Mitään isompaa ei tehdä vielä millään kryptolla, eli hintaan on leivottu sisään todella isot odotukset. Jos miettii onko näissä hinnoissa vielä ilmaa, niin market cap on edelleen 10x vuoden 2017 alusta. En näe miksi market cap ei voisi tippua alle 100 miljardin.

En tiedä mihin kryptomarkkinaa kannattaisi verrata, mutta jos nyt katsotaan market cappia ja verrataan oikeisiin pörssiyhtiöihin niin voi saada jotain perspektiiviä. Kryptomarkkinan market cap on melkein täysin sama kun Pfizerin markkina-arvo (207 miljardia).

Yhtiöitä joiden market value on pienempi kun kryptomarkkinan:

  • Boeing (199 miljardia)
  • AT&T (198 miljardia)
  • Coca-Cola (179 miljardia)
  • Walt Disney (152  miljardia)
  • McDonalds (129 miljardia)
  • Volkswageneita mahtuu kaksi kryptomarkkinan sisään (101 miljardia).

En tiedä onko tämä edes hyvä vertaus, mutta antaa ehkä ajateltavaa...

Ai niin, yksi mielenkiintoinen pointti koko kryptomarkkinaan on tether. Tether on printannut 400 miljoonan edestä USDT:ta elokuun aikana. Sillä pidetään markkinaa jonkin aikaa pinnalla kyllä. https://omniexplorer.info/address/1NTMakcgVwQpMdGxRQnFKyb3G1FAJysSfz/1 

En jaksa koko Tether keissiä tähän avata. Luulisin että kryptoista perillä olevat asian kutienkin tuntevat.

EDIT: Vielä yksi pointti jota kryptobullit pitää hyvänä argumenttina, eli että kryptot ovat desentralisoituja. En tiedä onko tämä isolle massalle oikeasti hyvä asia ja pitävätkö hyvänä ratkaisuna(?). Itse pidän rahojani mieluummin pankissa ja tiedän että pääsen niihin käsiksi vaikka en muista pankkikortin PIN koodia. Olisin koko ajan paniikissa jos mun lompakkoon pääsy on kiinni siitä muistanko jonkun helkkarin pitkän koodin sattumanvaraisia merkkejä. Itse annan mieluummin rahani pankkiin säilytettäväksi kun olen itse vastuussa niistä. Toki tälle on varmasti tulossa ratkaisuja jos jonkinlaisia, mutta toistaiseksi kryptot on ihan liian helppo kadottaa. (Itse kadotin 2015 ostetut ripplet johonkin :/)

1
+1
2
-1
1
2
15.8.2018, 18:05
Liittynyt:
25.6.2014, 10:25
Viestejä:
1016
Pisteet:
+723

Artsipappa kirjoitti:

EDIT: Vielä yksi pointti jota kryptobullit pitää hyvänä argumenttina, eli että kryptot ovat desentralisoituja. En tiedä onko tämä isolle massalle oikeasti hyvä asia ja pitävätkö hyvänä ratkaisuna(?). Itse pidän rahojani mieluummin pankissa ja tiedän että pääsen niihin käsiksi vaikka en muista pankkikortin PIN koodia. Olisin koko ajan paniikissa jos mun lompakkoon pääsy on kiinni siitä muistanko jonkun helkkarin pitkän koodin sattumanvaraisia merkkejä. Itse annan mieluummin rahani pankkiin säilytettäväksi kun olen itse vastuussa niistä. Toki tälle on varmasti tulossa ratkaisuja jos jonkinlaisia, mutta toistaiseksi kryptot on ihan liian helppo kadottaa. (Itse kadotin 2015 ostetut ripplet johonkin :/)

Tähän voisi vielä lisätä, että maailmassa on iso joukko ihmisiä, jotka eivät osaa käyttää älypuhelinta, tablettia tai tietokonetta. Nämä tuskin ottavat kryptoja käyttöön. Joukko toki pienenee koko ajan, mutta on silti olemassa.

0
+1
0
-1
0
0
20/29
15.8.2018, 18:12
Liittynyt:
10.5.2018, 14:56
Viestejä:
50
Pisteet:
+20

hauturi kirjoitti:
Artsipappa kirjoitti:

EDIT: Vielä yksi pointti jota kryptobullit pitää hyvänä argumenttina, eli että kryptot ovat desentralisoituja. En tiedä onko tämä isolle massalle oikeasti hyvä asia ja pitävätkö hyvänä ratkaisuna(?). Itse pidän rahojani mieluummin pankissa ja tiedän että pääsen niihin käsiksi vaikka en muista pankkikortin PIN koodia. Olisin koko ajan paniikissa jos mun lompakkoon pääsy on kiinni siitä muistanko jonkun helkkarin pitkän koodin sattumanvaraisia merkkejä. Itse annan mieluummin rahani pankkiin säilytettäväksi kun olen itse vastuussa niistä. Toki tälle on varmasti tulossa ratkaisuja jos jonkinlaisia, mutta toistaiseksi kryptot on ihan liian helppo kadottaa. (Itse kadotin 2015 ostetut ripplet johonkin :/)

Tähän voisi vielä lisätä, että maailmassa on iso joukko ihmisiä, jotka eivät osaa käyttää älypuhelinta, tablettia tai tietokonetta. Nämä tuskin ottavat kryptoja käyttöön. Joukko toki pienenee koko ajan, mutta on silti olemassa.

Miten tämä kommentti nyt taas liittyi mihinkään? Tämä joukko siis ei myöskään käytä älypuhelinta, tablettia tai tietokonetta, mutta niitäkin maailma kuitenkin näyttää tarvitsevan...?

0
+1
0
-1
0
0
15.8.2018, 18:16
Liittynyt:
25.6.2014, 10:25
Viestejä:
1016
Pisteet:
+723

THAIMING kirjoitti:
hauturi kirjoitti:
Artsipappa kirjoitti:

EDIT: Vielä yksi pointti jota kryptobullit pitää hyvänä argumenttina, eli että kryptot ovat desentralisoituja. En tiedä onko tämä isolle massalle oikeasti hyvä asia ja pitävätkö hyvänä ratkaisuna(?). Itse pidän rahojani mieluummin pankissa ja tiedän että pääsen niihin käsiksi vaikka en muista pankkikortin PIN koodia. Olisin koko ajan paniikissa jos mun lompakkoon pääsy on kiinni siitä muistanko jonkun helkkarin pitkän koodin sattumanvaraisia merkkejä. Itse annan mieluummin rahani pankkiin säilytettäväksi kun olen itse vastuussa niistä. Toki tälle on varmasti tulossa ratkaisuja jos jonkinlaisia, mutta toistaiseksi kryptot on ihan liian helppo kadottaa. (Itse kadotin 2015 ostetut ripplet johonkin :/)

Tähän voisi vielä lisätä, että maailmassa on iso joukko ihmisiä, jotka eivät osaa käyttää älypuhelinta, tablettia tai tietokonetta. Nämä tuskin ottavat kryptoja käyttöön. Joukko toki pienenee koko ajan, mutta on silti olemassa.

Miten tämä kommentti nyt taas liittyi mihinkään? Tämä joukko siis ei myöskään käytä älypuhelinta, tablettia tai tietokonetta, mutta niitäkin maailma kuitenkin näyttää tarvitsevan...?

Liittyi edelliseen kommenttiin ja siihen mikseivät kryptot välttämättä ainakaan ihan nopeasti syrjäytä perinteisiä valuuttoja. Kaikki eivät tarvitse tietokonetta, mutta käytännössä kaikki kuitenkin tarvitsevat rahaa jossain muodossa.

0
+1
0
-1
0
0
15.8.2018, 19:48
Liittynyt:
4.3.2016, 20:21
Viestejä:
473
Pisteet:
+472

hauturi kirjoitti:
THAIMING kirjoitti:
hauturi kirjoitti:
Artsipappa kirjoitti:

EDIT: Vielä yksi pointti jota kryptobullit pitää hyvänä argumenttina, eli että kryptot ovat desentralisoituja. En tiedä onko tämä isolle massalle oikeasti hyvä asia ja pitävätkö hyvänä ratkaisuna(?). Itse pidän rahojani mieluummin pankissa ja tiedän että pääsen niihin käsiksi vaikka en muista pankkikortin PIN koodia. Olisin koko ajan paniikissa jos mun lompakkoon pääsy on kiinni siitä muistanko jonkun helkkarin pitkän koodin sattumanvaraisia merkkejä. Itse annan mieluummin rahani pankkiin säilytettäväksi kun olen itse vastuussa niistä. Toki tälle on varmasti tulossa ratkaisuja jos jonkinlaisia, mutta toistaiseksi kryptot on ihan liian helppo kadottaa. (Itse kadotin 2015 ostetut ripplet johonkin :/)

Tähän voisi vielä lisätä, että maailmassa on iso joukko ihmisiä, jotka eivät osaa käyttää älypuhelinta, tablettia tai tietokonetta. Nämä tuskin ottavat kryptoja käyttöön. Joukko toki pienenee koko ajan, mutta on silti olemassa.

Miten tämä kommentti nyt taas liittyi mihinkään? Tämä joukko siis ei myöskään käytä älypuhelinta, tablettia tai tietokonetta, mutta niitäkin maailma kuitenkin näyttää tarvitsevan...?

Liittyi edelliseen kommenttiin ja siihen mikseivät kryptot välttämättä ainakaan ihan nopeasti syrjäytä perinteisiä valuuttoja. Kaikki eivät tarvitse tietokonetta, mutta käytännössä kaikki kuitenkin tarvitsevat rahaa jossain muodossa.

Edelleenkin n. 1850 eri kryptosta vain n. 10-15 pyrkii olemaan valuuttoja, muut ei yritä syrjäyttää perinteisiä valuuttoja vaan niillä on muita käyttötarkoituksia.

1
+1
0
-1
1
0
15.8.2018, 22:00
Liittynyt:
14.7.2016, 14:27
Viestejä:
624
Pisteet:
+123

Casteliero kirjoitti:
 

Edelleenkin n. 1850 eri kryptosta vain n. 10-15 pyrkii olemaan valuuttoja, muut ei yritä syrjäyttää perinteisiä valuuttoja vaan niillä on muita käyttötarkoituksia.

 

Ei sillä ole merkitystä mihin tarkoitukseen ne on luotu jos niillä on arvoa. Voin kadottaa rahan arvoiset tokenit riippumatta siitä mikä niiden perimmäinen tarkoitus on.

Kryptot on myös hakkereille melko houkuttelevia, koska niitä on lähes mahdoton saada takaisin jos joku ne onnistuu varastamaan. En keksi kovin montaa muuta (en keksi yhtään) vastaavaa rahan arvoista tuotetta jossa asia on näin. 

 

0
+1
0
-1
0
0
24/29
16.8.2018, 00:06
Liittynyt:
19.3.2017, 10:42
Viestejä:
162
Pisteet:
+36

Kun ihmetellään, että mitä kaikkea kryptoilla voidaan tehdä niin tässä on melko päräyttävä projekti

http://tauchain.org/

Currently, large scale discussions and collaborative efforts carried out directly between people are highly inefficient. To address this problem, we developed a paradigm which we call Human-Machine-Human communication: the core principle is that the users can not only interact with each other but also make their statements clear to their Tau client. Our paradigm enables Tau to deduce areas of consensus among its users in real time, allowing the network to boost communication by acting as an intermediary between humans. It does so by collecting the opinions and preferences its users wish to share and logically constructing opinions into a semantic knowledge base.

Able to deduce consensus and understand discussions, Tau can automatically generate and execute code on consensus basis, through a process known as code synthesis. This will greatly accelerate knowledge production and expedite most large scale collaborative efforts we can imagine in today's world.

0
+1
0
-1
0
0
16.8.2018, 15:39
Liittynyt:
19.3.2017, 10:42
Viestejä:
162
Pisteet:
+36

Buterinin tuoreita näkemyksiä missä nyt mennään kryptoissa

https://www.forbes.com/sites/rachelwolfson/2018/08/15/vitalik-buterin-on...

0
+1
0
-1
0
0
21.8.2018, 16:32
Liittynyt:
19.3.2017, 10:42
Viestejä:
162
Pisteet:
+36

Vaikuttaa asiantuntevalta julkaisulta

https://diar.co/
 

The Weekly Institutional Publication on

Digital Currency, Assets, Payments & Regulation

Diar provides concise coverage and analysis of significant developments within the global digital currency industry. This information service delivers the expert insight critical for informed decision making within the constantly evolving global finance & regulatory environment.

0
+1
0
-1
0
0
23.8.2018, 00:56
Liittynyt:
10.5.2018, 14:56
Viestejä:
50
Pisteet:
+20

Casteliero kirjoitti:

Pankit eivät kuitenkaan sijoita, osta tai omista XRP tokeneita. XRP tokenin tarkoitus on estää spämmäys ketjussa, ei mitään muuta. Tämä tarkoittaa, että jokaisen siirron yhteydessä tietty määrä XRP tokeneita tuhotaan. Tällä hetkellä defaulttina määrä on 0.00001 XRP, eli esimerkiksi miljoonaan siirtoon vuodessa pankki tarvitsee tuhota 10 XRP tokenia. Tällä hetkellä päivittäin tuhotaan keskimäärin 8000 XRP tokenia siirtoihin.

.................

Ripplen XRP tokenilla ei siis ole käytännössä mitään merkitystä Ripplen palveluiden käytölle, enkä henkilökohtaisesti nähnyt sen arvoa järkeväksi silloin kun sen market cap oli pari miljardia, nyt se on yli 120 miljardia. Ja vaikka nykyinen Ripplen päivittäisten siirtojen takia tuhottavien tokeneiden määrä nousisi esimerkiksi joskus 100 000 kappaleeseen, niin se tarkottaisi yhteensä 3,65 miljardia tuhottua tokenia seuraavan 100 vuoden aikana, joka olisi n. 3,65% kaikista olemassa olevista Ripplen XRP tokeneista. Varovainen siis kannattaa olla, kun siihen sijoittaa, se voi tulla ryminällä alas...

Kiitos mielenkiintoisesta Ripple kirjoituksesta. 

Uskotko XRP tokenin käytön kasvavan kovasti xRapidin käyttöönoton myötä? Tämän pitäisi tapahtua vielä tämän vuoden loppuun mennessä tuoreimpien tietojen mukaan.

0
+1
0
-1
0
0
3.9.2018, 17:39
Liittynyt:
26.5.2017, 14:03
Viestejä:
180
Pisteet:
+43

Koko kryptovaluuttojen menestys riippuu siitä miten hyvin niitä otetaan yleisesti käyttöön. Minusta vaikuttaa aika heikolta kehitys tämän suhteen, eli kryptot maksuvaluuttana on edelleen pienen piirin homma. Vasta sitten, kun tavikset pystyvät maksamaan ja saamaan maksuja yleisesti ne voivat lyödä itsensä läpi. Epäilen, että perinteisten valuuttojen takuumiehillä ei ole suurta intoa päästää säännöstelemätöntä vaihdannan välinettä sekoittamaan markkinoita. Raha ei ole koskaan ollut ihmisen historiassa vapaa sääntelystä, eikä taloustietäjät käsittääkseni edes pidä sääntelemätöntä valuuttaa hyvänä asiana. Jos katsoo esim. Euroon takuumiehenä olevia valtioita ja heidän valtion velkojaan, niin koko Eurohan on roskapaperia: Yksi hyvä maa ja liki kaksikymmentä huonoa. Silti, Euro on vakaa, koska sillä on luottamusta. Kryptoista puuttuu luotto, koska niiden takana ei ole mitään suurempaa instituutiota kuten valtiota tai kansainliittoa.

0
+1
0
-1
0
0
4.9.2018, 13:04
Liittynyt:
13.8.2017, 15:25
Viestejä:
47
Pisteet:
-20

Onhan Bitcoinia otettu entistä enemmän käyttöön, tässä hyvä graafi joka näyttää kuinka paljon Bitcoinia oikeesti käytetään ja paljonko käyttä kasvanut https://twitter.com/goldtelegraph_/status/1036754240209735680?s=21 Mutta joo kryptot ovat vasta niin nuoria että siinä voi vielä mennä hyvinki jopa kymmeniä vuosia ennenku ne mahdollisesti lyö läpi kunnolla. Perinteiset valuutat jyrää vielä mut kryptot ovat kasvussa ja kryptot syntyivät kasvavasta luottamuksesta matematikkaan ja epäluottamuksesta nykyisiin valuuttoihin, valtioihin ja kansainliittoihin. Nykyiset valuutat ovat alle vuosisadan vanha kokeilu joka voi hyvinki jossain vaiheessa loppua kun ihmiset tajuavat että ne ovat arvottomia ja perustuvat pelkkään luottamukseen valtioihin ja kansainliittoihin jotka ovat kautta historian töpännyt asioita ni miksi eivät töppäisi tätäkin jossain vaiheessa.

0
+1
0
-1
0
0

Sivut