Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Kyllä, ja toistan hiukan itteä, Vitalikin ja Ericin haastattelu videolla, Vitalik ei vaatetuksella yllätä! ;)

https://www.youtube.com/watch?v=8TwNNgiNZ7Y

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? -
Joonatan kirjoitti:

Hiphei. Taitaa olla eka postaukseni tänne, joten tulen vähän avaamaan näkemyksiäni.

1) Jobs vs. Musk: kannattaa lukea Jobsin elämäkerta jos on sitä mieltä ettei ollut yhtä sekopää kuin Musk. Luultavasti oli enemmän. "LSD on paras asia mitä olen tehnyt elämässäni", syövän parantaminen porkkanansyönnillä ja ekan lapsensa kohtelu sisältäen isyyden kiistämisen DNA-testin jälkeen hyviä esimerkkejä.

2) Mitä akku- ja muuhun teknologiaan tulee, jos Tesla ei ole edelläkävijä niin miksi kilpailijat tarjoavat kalliimpia autoja huonommilla teknisillä spekseillä? Epäilen että Teslan autojen polkumyynti ei välttämättä ole se syy.

3) Tesla ei loppupeleissä ole pelkkä autonvalmistaja vaan ehkä jopa enemmän softafirma. Kävimme viime viikolla testaamassa ystävieni kanssa Model 3:n täydellä autopilotilla. Espoon maaseudun pimeillä mutkaisilla teillä itsestään ajava auto vakuutti. Muut ovat vähintään vuosia jäljessä. Teslalla on ainoana teillä iso fleetti autoja jotka keräävät jatkuvasti dataa jota jalostetaan autojen ajoalgoritmeiksi. Ja se alkaa näkyä. Koneoppimisen sovellutuksissa datan määrä ratkaisee, eli käytännössä ajokilometrien määrä.

 

Vältellen Jensin ja parin muun matemaattista debaattia josta ei ymmärrystä, mut toi "softafirma" pointti oikeestikkin kiinnostaa paljon, näin mutuillen. Mitä arvioita teillä on miten markkinat arvostaa "dataa" joka periaatteessa Teslalla on taseessa? Toki ymmärrän että "rautatasolla" eli autojen tuotantokulut laahaa vs. valuaatio mut jos se onkin toi data mikä pitää valuaatiota ja ehkä jopa tulee olemaan "the valuaatio"?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Hauska sattuma, just ku aloin kelaa enemmän mitä Ethereum ekosysteemiin kuuluu niin löysin mielenkiintoisen haastattelun Eric Weinsteiniltä joka käsittääkseni Peter Thielin rahaston hoitaja kovalla matikka/fysiikka taustalla ja Vitalikki haastateltava.

Ois tosi mielenkiintonen kuulla mitä mieltä enemmän talousjutuista ymmärtävät on mieltä tästä haastattelusta, tässäpä ois: https://open.spotify.com/episode/7Fik4rz7881Me5MbHjOkK7?si=WVUg_HuoTROAXnha44o-pA

Itellä ei todellakaan riitä kompetenssi antamaan valistunutta laajempaa näkemystä keskustelusta. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Liittyy ylläolevaan, MakerDAO DAI on alkanut kiinnostamaan minua viimeaikoina, te ketkä tiedätte tästä enemmän kuin mitä parin tunnin googlaamisen jälkeen ymmärrän niin eikö tämä vaikuta olevan yksi vahva ehdokas ns. oikeaksi StableCoiniksi? Oikealla meinaan tässä yhteydessä kanssa sitä että on "Open Source" ni auditit pitäs olla legiteimpiä. 

Menee DAI-tokenin siirto ETH-verkon päällä ihan normaalilla transaction feellä? Jos joku voisi vielä valottaa Use caseja niin ois mielenkiintoista, ainakin ekana tulee mieleen että jos on etukäteen sovittu FIAT-määränen summa maksuun jne. ni tämä voisi olla yksi tapa siihen. Itselle ei ainakaan iha vielä auennut miten tokenin siis pidetään vakaana FIAT:iin nähden, ilmeisesti joku  älysoppari tehdään jonne depotaan ETH:ta.

Toinen ns. potentiaalinen killer appi mistä diggaan lukea välillä ja omistankin niin Augur. No limit tyyliin kuka vaan voi perustaa vetoja ja toisaalta kuka vaan voi mistäpäin maailmaa ottaa osaa, kuulostaa jännältä. Se vielä hämärän peitossa että mistä tuo REP-tokeni saa valuaation, kait kun jengi alkaa oikeesti kunnol käyttää tota appia niin toi tokeni on ikäänkuin bensaa?

Ja mites muuten ite emoverkko eli ETH, en ole pahemmin tänä vuonna seuraillut mutta jostain ETH 2.0 puhuttu. Tuleeko ihan forkki et nykyiset ETH-tokenit jää ETH1.0:ksi ja periaatteessa kuin ETC tokeni jäi aikoinaan jälkeen? Onko ajasta mitään arviota ja kans 32ETH POS alarajasta puhetta ollut, vieläkö porukka näkee asian näin? Kiitoksia mahd vastauksista!

 

Näytä koko viesti
|||>>Kryptomarkkinat - Faktaa ei ole muualla kuin matematiikassa<<||| -

Nassim Talebbia lainatakseni, "Don't tell me what you think, tell me what you have in your portfolio"

Eli top5 kryptot mielestäsi?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Ehkä haastattelun perustelut hiukan vajaat ja haastattelija ei hirveen innokkaalta vaikuttanut juuri tuossa, mutta toisaalta et voi väittää että kaikki argumentit oli ihan huuhaata.

Näytä koko viesti
Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset -

Hyvää settiä terveyteen liittyvistä jutuista jne! 

Pätkäpaasto on kyllä ollut jo jonkin aikaa hypen kohteena, miten näet lähinnä tieteellisen tutkimuksen näkökulmasta mahdollisesti IF + ketoosi tai pelkkä ketoosi, käsittääkseni nuiden kahden kombolla saadaan tehokkaiten minimoitua kumuloituvat terveysriskit mitä ite tiedän. 

Tässä yksi esimerkki lähdelinkki, en tiedä miten merkittävä julkaisu mut jotain silti: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5981249/

Tietyt "sosiaaliset" tilanteet voi aiheuttaa pientä haastetta mutta tää vs "hh-pitoinen" ruokavalio niin melkeen joka mittarilla ketoosi mielestäni vie, health-wise.

Näytä koko viesti
34 miljardin suursijoittaja: "Suurin uhka meille sijoittajille on EMP." -

Itseasiassa potentiaalinen ratkaisu on ollu olemassa jo kauan, nyt ollaan teknologisella tasolla pääsemällä käsiksi siihen, datan tallennus DNA:han: 

https://youtu.be/tBvd7OSDGgQ

Huikeeta ajatella kun kirjoitus- ja lukunopeus viel kehittyy niin mitä mahdollistaa. DNA:han pitäisi kestää EMP koska sehän indusoi vaan sähköä johtaviin materiaaleihin virtaa. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Pientä faktaa alkuun isoista kolikoista.

Bitcoinin average kulu pyörii noin 2 dollarin paikkeilla, Ethereumin puolestaan noin 0,1 dollarin paikkeilla.

Bitcoinin ylläpito kuluttaa energiaa 68 TWh per vuosi, suhteutettuna esim. Tornion Outokummun terästehdas kuluttaa 3,5 TWh vuodessa, Tsekit kuluttaa saman verran kuin BTC ja Suomi kulutti 87 TWh 2018.

Yksi BTC transaktio kuluttaa energiaa 535 kWh, suhteutettuna esim. Tesla 3 malli kuluttaa 18kWh per 100km. https://en.wikipedia.org/wiki/Tesla_Model_3

Jos nyt ees suunnilleen oikeen tajusin niin tuntuu hurjalta että esim. 10d siirto kaverille (toistaseksi) vie 2d välistä + lisäks käyttää ton verran globaalisti energiaa.cool

Eli käytännössä ylläolevien lähteiden mukaan BTC transaktiot pyörii pitkälti hiilen voimalla, johtuen Kiinaan keskittyvästä mainauspowerista.

En jaksa Ethereumin lukuja liittää tähän mutta sen vuosittainen kulutus pyörii 7 TWh tasolla mikä on selvästi vähemmän, ja siirtyy POW-konsensus metodista POS-metodiin mikä käsittääkseni tiputtaa kulutuksen dramaattisesti. https://digiconomist.net/ethereum-energy-consumption

Nämä luvut siis "Pää" lohkoketju-tasolla. Onko syvempää ymmärrystä miten Lighting Networkin tulo Bitcoiniin muuttaa homman nimeä/kuin paljon paljon siirtoja tapahtuu jo "Off-Chain" suhteessa Pääketjuun? Ethereumissa Plasma ajaa käsittääkseni samaa asiaa mut ymmärrys loppuu jo tässä vaiheessa kesken.

 

 

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Onki tietoa kellään mikä vetää AION:n projektia hinnan suhteen alaspäin voimakkaasti? Muistelisin et "interoperabilityllä" mainostettiin ketjua? 

Näytä koko viesti