Olet täällä

Gamblerrr3

Gamblerrr3

  • Liittynyt 13.1.2017
  • 75 viestiä
  • 4 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 6.11.2018 13.13

Floodaan viel mut meninköhä tekemään vuosisadan paskimman diilin Bitfinexillä? Käytän tuota 10000 Rippleä esimerkkinä poliittisista syistä mut tein 30 päivän lainan 0.0011 päivä ratella, toihan tuottaa silloin niinkin hurjasti kun 0,11 XRP:tä päivässä, laskinko oikeen? Ja koska tein suoraan 30 päivän lendin niin eiks toi kerrota suoraa 30x eli tienaa 10 000 ripplellä kuussa huimat 3 rippleä? Toihan on melkeen sama kun ei mitään.. vissiin 0.03% kuussa? LOL

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 5.11.2018 10.57

Palatakseni vielä aiempiin esim. Bitfinexin lendaamis prosentteihin, voiko joku asiaan perehtynyt katsoa paljon Ripplestä esim tarjotaan per päivä jos tarjoan 30 päiväksi Ripplejä lainaan? Käytetään esimerkkinä esim 10 000 Rippleä määränä.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 13.10.2018 10.08

Tälläistä pientä yleistä pohdintaa vaa:

Imo yleisesti aliarvostettu tää ketju ja Casteliero erityisesti, eilen sain taas hetkeen viimeisen niitin ko kävin erästä suomalaista Telegram yhteisöö tutkii kryptojen tiimoilta ja samoin pari suomalaista FB-ryhmää, aivan siis melkeen apinamaista keskustelua ja argumentit olemattomia. Hauskinta sekin että vieläkin sen huomioon ottaen miten monimutkaista teknologiaa on ja jengil nii voimakkaat mielipiteet :D

Casteliero pitäs melkeen laittaa tän ketjun modeks ja vähänki trollit suodattaa heti pois! :)

Sijoitustiedon kirjakerho - 11.10.2018 10.44

Yuval Noah Hararin kaikki kirjat yleisymmärryksen parantajina, varsinkin Homo Deus herätti erittäin mielenkiintosia keloja.

TLDR: Vahvisti lähinnä miks varsinki tekoäly/algoritmi -pohjasesta hommasta kandee vähintään olla jotenki perillä.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 11.10.2018 10.40

Itsekin olen kryptomaailmassa eniten kiinnostunut IOTA:sta ja kaikkeen siihen liittyvästä. Toivoisin todellakin että tästä kolikosta(kin) puhuttaisiin enemmän. 

Jännä huomata että koska itselläni on äärimmäisen kova kiinnostus fysiikkaan ja erityisesti AI:hin ni tää tekniikka kiinnostaa aivan järkyttävästi. En tiiä mitä täl lauseel haen varsinaisesti mutta halusin vaa sanoa.

Kiinnostais kuulla mitä ja miten käytännössä toi "distributed computing" on ja mite sitä tehtäs käytännös täl tekniikal.

Sit ko mennään next levelille ni ois kiva kuulla tästä binary vs trinary jutusta mihin IOTA pyrkii ja mitä se taas käytännössä meinaa.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 11.9.2018 13.23

Wanha kunnon Casteliero, miten ois pieni kryptomaailman tilannepäivitys ja tietty oma lähitulevaisuuden näkymä. :)

Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 1.9.2018 20.54

Voisko asiaan enemmän perehtyneet aukasta parilla tiukalla lauseella sitä, että onko käytännössä isoa eroa ostaa itselle uudisasuntoa omalla tontilla VS vuokratontilla?

Olen hiukan perehtynyt vuokratontin riskeihin sopparin päättyessä että vuokrat voi nousta kunnolla, mutta kiinostaisi kuulla tästä asiata lisää eri näkökulmista.

Näkyykö about suoraan ero ainakin sillä että vuokratonttiset kohteet ovat velattomaltaan hinnalta halvempia kuin oma tonttiset jne?

Ja jos teidän pitäisi laittaa about 200ke velaton uudiskohde, onko vuokratontillinen vaihtoehto teille?

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 23.8.2018 12.57

Vähä erilaista näkemystä, mitä mieltä?

https://ark-invest.com/research/tesla-private

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 14.8.2018 18.40

Bitcoin ideologiana (uskontona?) on edelleen enemmän ja enemmän mielenkiintonen mitä enemmän sitä kelailee. Nää on mun erittäin tod näk yksinkertasia keloja mut mitä tulee ekana mieleen, meinaan että eikö nykymaailmassa kaikki valuutat ole käytännössä suurimmassa määrin digitaalisessa muodossa jo? Eli käteisenä nuita on käsittääkseni enää murto-osa. Tällä meinaan sitä että yksinkertasesti aateltuna kaikki nykyiset ns oikeat valuutatkin on "digivaluuttoja", ja käsittääkseni keskuspankit on jokseenkin kontrolloivana nappulana tässä, mutta vissiin konsensuksen(yhteiskunnan) usko(uskonto?) on määräävä silti kyseiseen valuuttaan.

Tuolla hain sitä että että eikö ns oikeat valuutat ole samanlainen kollektivinen uskonto missä btc? 

Toki tekniikka ei ole samalla tasolla(voit antaa kaverille 2e kolikon eikä feetä mene käytännössä jne)

Sitten volatitilitteetti debattiin niin eikai ~100mrd usd valuuttaa(btc) voi edes verrattana esim usd:een jonka arvo esim euroina on varmaan 1000x isompi mcapissa.

En ymmärrä makrotaloudesta juuri mitään mutta eikö btc ratkaise ainakin rahanväärentämisen täysin, sen lisäksi vuotuista inflaatiota tapahtuu mainaamisen takia jonku aikaa ja inflaatio päättyy kunnes 21m kolikkoa on liikenteessä, jopa deflatio käynnistyy koska jengi varmasri hukkaa avaimia kyberverkkoonsa. Mutta sanokaa ketkä ymmärrätte taloutta paremmin ni onko inflaatio tavallaan pakollista että talous toimii ja miksi.?

Mutta etten kuulosta ihan btc maximalistiltä(koska en ole) ni niinku castelieroki puhunut yllä niin niin eihän btc pois sulje fiiatteja ja päin vastoin, tuo päättely onkai perus mustavalkoista ajattelua koska eihän ihmistä ole edes suunniteltu miettimään laajasti koska kontrastit on vähemmän energiaa kuluttavaa ihmis organismille..nyt tais lähteä aiheesta :D Mutta nykyiset fiatit toimivat vallan mainiosti jokapäiväses vaihdos jne perus setis.

Sitten mitä tulee varsinaisesti "raha" konseptiin tai ideologiaan niin eikö sen fundamentaalinen idea ole olla vaihdannan väline? No jos miettii sanalleen niin btc ei ole varsinaisessa "vaihdannan väline" merkitysessä sellainen koska on aivan liian jäykkä(eli on kulua ja aivan liian hidas, mahdollisesti VIELÄ?) Joo, tämä on imo bear argumentti ainakin toistaseksi, mutta tämän bear argumentin päällä seisoo ainoastaa nykyinen tekniikka(fee ja hitaus) ja jos tekniikka hioutuu kunnolla niin tämä bear voidaan pyyhkiä pois. Mutta jokatapauksessa tuo "jos" sana on bear imo.

Sitten, rahan ainakin toinen ideologia on olla arvon(hinnan mitta). Tähän näkisin btc:n sopivan paremmin "store of value" ajatuksessa. Tulee vahvasti analogia kulta 2.0 mieleen mutta btc:n näen tuhat kertaa univeraalinpana sen käytännöllisyyden kannalta. Meinaan että btc on ns substrate free, meinaan että kullan on aina oltava fyysisesti kultaa ja sitä voi vain kultana siirtää fyysisesti ja tämä on käytännöllisesti imo suht epäkäytännöllista ja ei-likdvidiä. Btc casessa riittää teoriassa 12 random englanninkielistä sanaa ja voit myyä omaisuutes ja lähtä maailmanmatkalle muistamalla nämä sanat :D

Kaks bull kaveria keille vahva rispekti niin Naval ja Thiel, suht päteviä tech alan kavereita. Toki voi sanoa että buffet ja mungerki ovat beareja ja superviisaita hekin, ehkä vaik kaavoihin kangistuneita?!

Sori, punanen lanka pätkii tässä mun ajatuksenjuokussa mut ku suhteutan nuita mahd risk/reward potentiaaliin niin en voi olla ostamatta yhtä btc:tä lisää, ainoa ongelma että eurot puuttuu :D