Olet täällä

|||>>Kryptomarkkinat - Faktaa ei ole muualla kuin matematiikassa<<||| - 23.9.2019 07.42

Nassim Talebbia lainatakseni, "Don't tell me what you think, tell me what you have in your portfolio"

Eli top5 kryptot mielestäsi?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.8.2019 12.27

Ehkä haastattelun perustelut hiukan vajaat ja haastattelija ei hirveen innokkaalta vaikuttanut juuri tuossa, mutta toisaalta et voi väittää että kaikki argumentit oli ihan huuhaata.

Näytä koko viesti
Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 8.7.2019 07.28

Hyvää settiä terveyteen liittyvistä jutuista jne! 

Pätkäpaasto on kyllä ollut jo jonkin aikaa hypen kohteena, miten näet lähinnä tieteellisen tutkimuksen näkökulmasta mahdollisesti IF + ketoosi tai pelkkä ketoosi, käsittääkseni nuiden kahden kombolla saadaan tehokkaiten minimoitua kumuloituvat terveysriskit mitä ite tiedän. 

Tässä yksi esimerkki lähdelinkki, en tiedä miten merkittävä julkaisu mut jotain silti: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5981249/

Tietyt "sosiaaliset" tilanteet voi aiheuttaa pientä haastetta mutta tää vs "hh-pitoinen" ruokavalio niin melkeen joka mittarilla ketoosi mielestäni vie, health-wise.

Näytä koko viesti
34 miljardin suursijoittaja: "Suurin uhka meille sijoittajille on EMP." - 2.7.2019 12.27

Itseasiassa potentiaalinen ratkaisu on ollu olemassa jo kauan, nyt ollaan teknologisella tasolla pääsemällä käsiksi siihen, datan tallennus DNA:han: 

https://youtu.be/tBvd7OSDGgQ

Huikeeta ajatella kun kirjoitus- ja lukunopeus viel kehittyy niin mitä mahdollistaa. DNA:han pitäisi kestää EMP koska sehän indusoi vaan sähköä johtaviin materiaaleihin virtaa. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 28.6.2019 03.33

Pientä faktaa alkuun isoista kolikoista.

Bitcoinin average kulu pyörii noin 2 dollarin paikkeilla, Ethereumin puolestaan noin 0,1 dollarin paikkeilla.

Bitcoinin ylläpito kuluttaa energiaa 68 TWh per vuosi, suhteutettuna esim. Tornion Outokummun terästehdas kuluttaa 3,5 TWh vuodessa, Tsekit kuluttaa saman verran kuin BTC ja Suomi kulutti 87 TWh 2018.

Yksi BTC transaktio kuluttaa energiaa 535 kWh, suhteutettuna esim. Tesla 3 malli kuluttaa 18kWh per 100km. https://en.wikipedia.org/wiki/Tesla_Model_3

Jos nyt ees suunnilleen oikeen tajusin niin tuntuu hurjalta että esim. 10d siirto kaverille (toistaseksi) vie 2d välistä + lisäks käyttää ton verran globaalisti energiaa.cool

Eli käytännössä ylläolevien lähteiden mukaan BTC transaktiot pyörii pitkälti hiilen voimalla, johtuen Kiinaan keskittyvästä mainauspowerista.

En jaksa Ethereumin lukuja liittää tähän mutta sen vuosittainen kulutus pyörii 7 TWh tasolla mikä on selvästi vähemmän, ja siirtyy POW-konsensus metodista POS-metodiin mikä käsittääkseni tiputtaa kulutuksen dramaattisesti. https://digiconomist.net/ethereum-energy-consumption

Nämä luvut siis "Pää" lohkoketju-tasolla. Onko syvempää ymmärrystä miten Lighting Networkin tulo Bitcoiniin muuttaa homman nimeä/kuin paljon paljon siirtoja tapahtuu jo "Off-Chain" suhteessa Pääketjuun? Ethereumissa Plasma ajaa käsittääkseni samaa asiaa mut ymmärrys loppuu jo tässä vaiheessa kesken.

 

 

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 22.6.2019 11.40

Onki tietoa kellään mikä vetää AION:n projektia hinnan suhteen alaspäin voimakkaasti? Muistelisin et "interoperabilityllä" mainostettiin ketjua? 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 27.5.2019 05.45

Tosta samasta eventistä minkä Casteliero linkkas edellisellä sivulla löyty kans mielenkiintonen haastattelu Prediction Marketeista:

https://www.youtube.com/watch?v=jO3Ug6zfjlw

Augur käsittääkseni tällä hetkellä vakuuttavin näistä, rakennettu Ethereumin päälle. Toki vielä mitä itsekkin saittia testanneena niin eihän sielä likviditeettiä ole juurikaan kuin pariin isompaan tapahtumaan, esim. 2020 US vaalit. Jokatapauksessa, tänä vuonna tuosta tulee v2 jossa korjataan monia bugeja ekasta versiosta, jännä seurata miten muuttuu saitti ja miten toki markkinatkin vastaavat tähäncool

Oon kelaillut jonku verran eri näkökulmista ja tällä hetkellä siinä käsityksessä että plus-summapeliä kokonaisuutena. Kela johtopäätökseen: vaikkakin näen että ite bettaajien välinen "kilpailu" tapahtuman lopputuloksesta on maksimissaan nolla summapeliä, niin bettaajilla on erityisen hyvä motivaatio/insentiivi löytää totuus koska on ns. Skin in the game(Nassim Talebin lukijat tietää ;)) ja markkinat(wisdom of the crowd?) asettaa lopputuloksen todennäköisyyden sinnepäin ainakin teoriassa. No tästähän saadaan sit todennäköisyyttä ulos ja tästä voi joku jatkaa miten eri entiteetit voi hyödyntää tätä näkemystäsmiley

Tässä vielä loppuun tiivistys näistä ennustus markkinoista ja ite Augurista:

https://www.youtube.com/watch?v=UlFb91ZDFWQ

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 27.5.2019 05.15
Aki Pyysing kirjoitti:

Jos olisi pakko ollut ottaa positio Bitcoinissa tämän vuoden maaliskuussa, kun se oli alta USD 4.000, olisi tullut pahasti pataan. Näin jälkikäteen voinen uskottavasti kertoa, että maaliskuussa näkemykseni oli, että Bitcoin ei maksa enää ikinä sen @8773, mitä juuri nyt noteeraa. Onneksi ei ollut mitään helpon napin takana olevaa mahdollisuutta shortatacool.

Rispektit rehellisestä analyysistäwink

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 19.5.2019 05.01

Mäkin kuulen lisää näkemyksiä tästä ja tässä mielenkiintonen artikkeli kanssa: 

https://www.cryptoguides.org/what-is-binance-coin/

 

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 13.5.2019 06.15

"That’s no guarantee that it will happen like that, but past performance is still the best indicator for future results, even if it’s not always right."

Eikö toi nyt ole ihan BS, käsittääkseni lyhyellä aika välillä hype/psykologia määrää pitkälti hinnan ja ei välttämättä ole ollenkaan linjalla teknologian kehityksen kanssa, pitkällä aika välillä teknologia/sen käyttö tulee muodostaa hinnan. Huhuh.

Näytä koko viesti