Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa

9.11.2017 - 06:27 #15762

PelleSnuslos

+90
Liittynyt:
25.9.2015
Viestejä:
145
Basti kirjoitti:

Itse urheiluvedonlyönnistä kiinnostuneena ja ahkerana vedonlyöjäna mulla olisi muutama pointti mitä haluaisin ottaa esille. Mielestäni vedonlyönnin etuja verrattuna perinteiseen sijoittamiseen on se että vedonlyönnissä raha sitoutuu vain hetkellisesti eli näin ollen saman rahan kiertonopeus on suuri ja voi tuottaa vuositasolla merkittävästikin olettaen että on voittava vedonlyöjä. Lisäksi yksittäiset betting tapahtumat ovat täysin erillisä tapahtuma toisistaan eikä sisällä markkinariskiä. Onko tässä minun logiikassani mielestänne järkeä? 

On järkeä, toi toisistaan riippumattomuus on selvä homma ja lisäks riippumattomuus muusta taloudesta ja maailmasta mikä onkin jo täällä mainittu. Toi että raha sitoutuu vain hetkeksi aikaa vois olla iso etu pankkiiriliikkeelle joka pystyy käyttämään sitä kassaa tehokkaasti vetojen välissä. Perus ammattibetsari ei varmaan saa siitä kassasta muuta kuin maksimissaan minimaalisen käyttötilikoron jos jaksaa venkslata kassaa vedonlyöntibookkerille sisään ja bookkerilta pois. Toinen vaihtoehto pankkiiriliikkeelle olis että ei ole kassaa sidottuna ollenkaan vaan otetaan lainaa vaan tunneiksi ennen pelejä jollain jatkuvalla sopimuksella. En tiedä onko tollanen käytännössä mahdollista ja edullista mutta periaatteessa ainakin pitäis onnistua. Lainaa voi kans ottaa oman firman sisältä toisilta tileiltä samalla idealla.

0
0
9.11.2017 - 18:42 #15801

Kekkonen

+1
Liittynyt:
28.6.2017
Viestejä:
5

Hei

Tää viesti on kohdennettu etenkin sijoitustiedon kovaa grindaavalle pokeriväelle; onko teillä jotain kikkoja, miten pystytte keskittymään päivässä  8h tosi kovalla focuksella esim opiskeluun tai pokeriin? Nyt kaivattaisi oikeasti toimivia vinkkejä ammattilaisilta.

0
0
9.11.2017 - 19:39 #15803

PelleSnuslos

+90
Liittynyt:
25.9.2015
Viestejä:
145

Ritalin. Sopii myös vilkkaille lapsille.

Sivuvaikutuksia ovat yli-inhimilliset ponnistukset rintamalla sekä ennakkoluulottomat ratkaisut yli-päällikkönä.

 

0
0
9.11.2017 - 22:55 #15808

JiSe

+88
Liittynyt:
20.2.2016
Viestejä:
91

Mikä taho tarjoaa esim. tuollaiselle sijoitusfirmalle tarpeeksi actionia että saavutetaan riittävä volyymi kattamaan tuollaiset kulut? Mites yksittäiselle lyöjälle? Onko moniakin markkinoita jotka haluavat/pystyvät tarjoamaan tarpeeksi "tyhmä rahaa"? Entä millaiseksi arvioitte veikkausmarkkinoiden riskit niihin sijoittavan näkökulmasta?

0
0
12.11.2017 - 23:47 #15841

nessii

Liittynyt:
12.11.2017
Viestejä:
3

Moi Jens! Mun kysymys ei aivan suoranaisesti liity sijoittamiseen ja saattaa olla vähän off-topic, mutta oisin halunnut kysyä hieman pokerista. Oon 18-vee kundi ja kohta lukio alkaa oleen lopuillaan.

Oot monesti sanonut, että pokerin pelaaminen ei ole enää nykyään niin kannattavaa kuin mitä se oli silloin kun aloittelit. Perustelit tätä sillä, että pelaajien taso on parantunut ja ”paisteja” on yhä vähemmän. Oon kuitenkin miettinyt että onko pienempienkin panoksien peleissä taso paljon noussut? Pokeri voisi olla ihan potentiaalinen keino tehdä hieman extra tienestiä, mitä sitten pistää eteenpäin sijoituksiin, vaatteisiin jne. Eikä puhuta mistään järjettömistä summista, ihan muutamista satasista, jotka ovat kuitenkin opiskelijalle suuri raha.

Haluaisin vain kuulla miten sä näät tän asian. Onko mitään järkeä lähtee edes koittamaan vai onko järkevämpi vain säästää/sijoittaa vähätkin rahat? Olis kiva jos voisit vähän avata ja kertoo omia mietteitäs vaikka ihan yleisellä tasolla.

Kiitos!

(P.S. Ei ole tarkotus tehdä tästä mitään amatöörien Q&A palstaa. Täällä käydään keskustelua isolla rahalla tehtävistä sijoituksista, aattelin vaan kirjoittaa kun eihän tässä mitään menetä! )

 

0
0
15.11.2017 - 16:35 #15902

Juhlapaikanhakija

-20
Liittynyt:
13.8.2017
Viestejä:
47

En ole Jens mut jos oot looginen ihminen, kävit pitkän matikan ja pärjäsit hyvin todennäköisyys ja tilastot kurssilla ni pari kuukautta jos opiskelet pokeria kunnolla +8 tuntia päivässä ni sulla olis varmasti taidot tienata semmoset 5e-10e per tunti pokerista, mut saman tienaisit kun menisit mäkkäriin tai kaupan kassalla ja vähemmällää stressillä.

Sitä suurempiin tuntipalkkoihin on vaikeeta nykyjään päästä. Pokeri ei ole mitään jota kannattaa mennä "koittamaan", pokerissa on kova kilpailu ja jos haluat menestyä ni sun pitää juoda, syöda ja hengittää pokeria.

Olet niin nuori että suosittelisin sua pysymään poissa pokerista, kirjasto on paljon parempi paikka. Se on täynnä freerolleja, joskus riittää yksi ajatus muuttamaan sun koko elämän.

0
0
16.11.2017 - 01:04 #15915

nessii

Liittynyt:
12.11.2017
Viestejä:
3

Kiitos asiallisesta vastauksesta!

Oon tuota juuri kelaillutkin, että pokeri on ammatti siinä missä muukin. Ei ole mitään oikotietä ja pokeriammattilaisethan ovatkin kuin huippu-urheilijoita, jotka ovat uhranneet omalle lajilleen erittäin paljon.

Toi 5-10e tuntipalkka ei kyllä järin houkuttelevalta kuulosta, jos sen saisi jostain ilman sitä riskiä ja jopa vähän enemmän. Vedonlyönti antaa ihan mukavasti rahaa tämän ikäiselle kundille, kun en ihan pelkkä hupibetsari ole. Taidankin pysyttäytyä siinä uhkapeli muodossa ja käydä aina välillä kasinoilla rentoutumassa!

Pystyisitkö vielä vähän avata tuota kirjasto-freeroll juttua? Ei taida yön pikkutunneilla oikein leikata...

0
0
16.11.2017 - 12:33 #15926

big bad bear

+501
Liittynyt:
18.11.2016
Viestejä:
274

Mitäs parhaat CH:n täysipäiväiset pikkupelien liveregut Suomessa tienaa tänä päivänä vuositasolla?

Oma veikkaus 25-30bb/h jossain 2.5 teksussa, ompussa  guesstimoisin 20% enemmän mutta isommalla varianssilla. 6h illassa, 5 päivää viikossa ilman lomaviikkoja se olis 100k netto vuodessa ja omahaan sitten vaikka se 120k. Puhdasta arvailua, sillä en ole kovin paljon peleissä viimevuosina viihtynyt. Varmaan tulee vielä alaspäin jos pelit heikkenee pelipaikkauudistusten myötä. Onko arvio pahasti vinossa?

Se, onko tuo raha paljon vai vähän on subjektiivista. Jos tuollaisia tuloksia varten pitää opiskella tuntimääräisesti saman verran kuin KTM-tutkintoon (tehokasta opiskeluaikaa, eikä 5 vuotta lorvimista ja kaljan lipittämistä), niin omasta mielestäni se ei ole kummoinen palkka streassaavasta yötyöstä ja sosiaalisesta eristäytymisestä. Viikonloppuillat kun on pakko kököttää pöydässä ja odotella niitä lakerikenkäisiä pikkujoululaisia.

Jos olet fiksu niin parempaa EV:tä ja lifestylea on tarjolla opiskelemisen ja palkkatöiden tai yrittämisen kautta. Jos olet fiksu ja kaiken lisäksi vielä ahkera ja sosiaalisesti lahjakas, on päätös täysin no-brainer opiskelemisen ja "normaalien" töiden puolesta.

Kuitenkin jos pääset täysipäiväisten ammattilaisten top 5%:iin pokerihommissa, voi se olla aika palkitsevaa sekä saavutusmielessä, että elämäntyylimielessä. Toisaalta jos olet vaikka traderi tai PM hyvässä fundissa, ja olet niissä hommissa top 5%:ssa, olet aivan yhtä golden kuin pokerissa sekä ansioiltasi, saavutuksiltasi että elämäntyyliltäsi.

Oma mielipide on, että ellet tiedä olevasi todella poikkeuksellisen lahjakas yksilö, tai todella poikkeuksellisen lahjaton, kannattaa pelata EV-mielessä varman päälle ja lammastella muun lauman mukana normaaleissa hommissa, ahkerasti. Todella lahjakas voi tehdä mitä huvittaa koska tulee hyväksi ja pärjää joka tapauksessa. Todella lahjattoman kannattaa ottaa helvetisti riskiä ja kokeilla rajoja koska voi käydä hyvät, mutta jos käykin huonot niin sossusuomi pitää silti leivässä kiinni.

 

0
0
16.11.2017 - 19:02 #15936

Farseer

+1992
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1566

Suurin ongelma pokeriammattilaisuudessa on että toisin kuin palkkatöissä palkan odotusarvo laskee roimasti iän myötä kun jaksaminen ja kyky painaa pitkiä sessioita yms. heikkenee. Kaupan päälle eläkejärjestelyistä joutuu (oikeastaan toki nykyjärjestelmällä pääsee) päättämään itse. Ja onhan tämä tällä hetkellä taantuva ala ja nettipokeri kuitenkin muuttuu koko ajan jos ei kuole hitaasti pois, ja suurin osa luopuu leikistä kun ei pysty muuttumaan ja oppimaan uutta.

Toisaalta jos ei lähde tavoittelemaan kuuta taivaalta ja matemaattis-loogisesti on kohtuullisen hyvä + muut avut ovat hyvällä mallilla niin ei pokerin opiskeluun oikeasti tarvitse panostaa paljoa aikaa tai rahaa. Lähtemällä alimmilta tasoilta pelaamalla sen moni oppii.

Toisaalta nettipokerin tavoitteellinen pelaaminen (todennäköisyydet, psykologia, riskinsietokyvyn määritteleminen, työmoraali, ylipäätään kyky analysoida tilanteita) antaa kyllä apuja myös muille elämänalueille, esimerkiksi sijoittamiseen. Hyvä mahdollinen harrastus edelleen opintojen oheen josta opiskelija voi saada kohtuullisia lisätuloja tai esimerkiksi "maksuttomia ulkomaanreissuja" pienehköllä panostuksella jotka eivät vaikuta edes opintotukiin, mutta ei sovi peliongelmaisille. Pitkäkestoiseksi työksi en suosittelisi nykyään juuri kenellekään, vielä vähemmän eläketyöksi.

0
0
20.11.2017 - 00:11 #15978

nessii

Liittynyt:
12.11.2017
Viestejä:
3
Farseer kirjoitti:

Toisaalta nettipokerin tavoitteellinen pelaaminen (todennäköisyydet, psykologia, riskinsietokyvyn määritteleminen, työmoraali, ylipäätään kyky analysoida tilanteita) antaa kyllä apuja myös muille elämänalueille, esimerkiksi sijoittamiseen. Hyvä mahdollinen harrastus edelleen opintojen oheen josta opiskelija voi saada kohtuullisia lisätuloja tai esimerkiksi "maksuttomia ulkomaanreissuja" pienehköllä panostuksella jotka eivät vaikuta edes opintotukiin, mutta ei sovi peliongelmaisille. Pitkäkestoiseksi työksi en suosittelisi nykyään juuri kenellekään, vielä vähemmän eläketyöksi.

 

Juuri näin. Varsinkin armeijan jälkeinen puolikas välivuosi voisi olla hyvä sauma pokerin opiskeluun ja pelaamiseen töiden ohella. 

Haluaisin kuitenkin kysyä vielä joltain asiaa paremmin tuntevalta pokerisivustojen huijauksista. Olen lukenut kymmeniä kommentteja pokerisivustojen boteista, epätodellisista käsistä ja tilanteista jotka kerta toisensa jälkeen menevät aivan todennäköisyyksiä vastaan. Maalaisjärjellä ajateltuna en ymmärrä miten kukaan voi nettipokerista tehdä vuosien ajan voittoa, JOS loogisuudella ei ole huijausten takia mitään merkitystä. Suht. lähdekriittisenä ihmisenä en osaa kuitenkaan sanoa, onko tämä epäonnistuneiden ongelmapelaajien ulinaa, vaiko nettipokeribuumin laantuessa pokerisivustojen käyttöönottama tosiasia?

0
0
21.11.2017 - 11:00 #16003

elvis

Liittynyt:
21.11.2017
Viestejä:
1

Hitto että kestänyt ennenkuin sain vihdoin tehtyä profiilin ja kirjoitettua tänne. Suuri arvostus Jenssille tästä blogista ja siitä että jaksaa nähdä vaivaa kirjoittaa, minä en meinannut tätäkään viestiä saada aikaiseksi, joten ymmärrän hyvin että tekstin tuottaminen vaatii paljon energiaa.

Jensin blogi on inspiroiva siksi, koska se antaa sijoittamisesta täysin erilaisen kuvan, mitä siitä Suomessa muuten annetaan. Yksinkertaiset asiat kuten korkoa korolle ilmiö ja pienikuluisiin indeksirahastoihin kuukausisäästäminen pitäisi olla itsestään selvä tieto kaikille nuorille Suomessa, mutta se ei todellakaan ole. Osakesäästäminen ja sijoittaminen vaikuttaa lähinnä tylsältä rikkaiden eläkeläisten harrastukselta ja todella kaukana nykynuorten maailmasta. Esikuvia ei oikeastaan ole, Henri Elot ja Oksaharjut yms. "nuoret gurut" on habitukseltaankin niin kaukana omasta maailmasta, ettei vaan kykene samaistumaan. Tämän takia oli todella raikasta lukea Jensin juttuja ja tajuta miten mielenkiintoinen finanssimaailma on. Teki jopa mieli Jensin työharjoittelun inspiroimana hakea Nordnetin aspaan (itsellä ei päivisin muuta duunia ei ole), jotta olisi päässyt haistelemaan Suomen Wall Streetin tunnelmaa, lol. 
Omakin tausta on se, että harrastuksesta tuli duuni ja "räppirahaa" alkoi jäädä sen verran talteen, ettei oikein tietänyt mihin sitä laittaa. Kun sijoitusasunto oli ostettu, mersun ja kolmannen rollen jälkeen ei ollut mitään hajua mitä rahalla tehdä. Kävin kaksi kertaa Nordean rahastomyyjääkin kuuntelemassa, mutta tämä ei herättänyt mitään mielenkiintoa, koska myyjä ei osannut korkoa korolle ilmiötäkään kunnolla selittää. Sitten massia alkoi mennä urheiluvedonlyöntiin, lottoon, lobbasin kansanedustajia lähettämällä vaalirahaa yms kaikkea turhaa ja yleensäkään ei tullut katsottua hirveästi asioiden hintalappua. Ympärillä olevilla kavereillakin näytti lähtevän homma käsistä, osa alkoi pelata pokeria vaikka sitä ei osaa ja kämppien koko se tärkein kriteeri. Nyt harmittaa paljon, ettei ympärillä kukaan neuvonut että kannattaa laittaa raha poikimaan lisää rahaa, korkoa korolle ja että osakkeilla voi tavallaan pitää huolta siitä, ettei tarvitse tehdä niin paljoa duunia tulevaisuudessa. Hyvä jossitella, mutta jos koulussa olisi tästä opetettu, nyt olisi sen verran massia, että olisi voinut muuttaa hilusti maailmaa, ainakin itsensä ympärillä. Ja ennenkaikkea siitä ei kukaan puhu, miten isot "ostosävärit" saa osakkeista. Ennen sitä ostosäväriä piti hakea jostain tavarasta, lenkkareista tjs, mutta nyt nautinnollisinta on oman analyysin jälkeen löytää uusi osake joka sopii omaan strategiaan ja painaa sitä ostonappulaa. Olen myös ruvennut säästäväiseksi, mikä on jäätävä muutos omassa elämässä. Ostan pirkkabisseä, aamukahvin alepasta ja yritän välttää turhaa ulkona syömistä, koska jokainen lati pitää saada pörssiin poikimaan. Autonkin vaihdoin ruttuseen Korealaiseen, vaikka tein hetkessä 20% tappiota, on jännittävää yrittää tehdä vapautuneella pääomalla tuon verran voittoa niin nopeasti kuin mahdollista.
Tässäkin ketjussa puhuttiin mitä Jensin tai muiden taloudellisen riippumattomuuden saaneiden kannattaisi tehdä, mutta minusta ainakin tuntuu että tärkeää on levittää sijoitustietoa koko Suomen kansalle omin sanoin. Kotimainen sijoitusmedia on niin jäykkä ja tylsä, ettei se kiinnitä mitään mielenkiintoa. Jos osakesäästämisestä tulee kansanhuvi lottoamisen sijaan, monilta suurilta ongelmilta vältytään ainakin näin mutu-tuntumalta. 

Toivottavasti jaksat jatkaa kirjoittamista Jens ja ei haittaa vaikka vähän menisi läpät överiksikin, Suomen Wolf of wall streettiä aka Leonardo DiCapriota tarvitaan :D

Sijoitustiedon väelle vinkkejä, saitin ulkoasu voisi olla vähän rennompi, uusista artikkeleista kannattaisi lähettää linkit ja tiedotteet muihin medioihin, sitten fb:n sijoituskerhoon ainakin nostot uusista bloggauksista. Jos siellä on jollain aikaa tehdä, www.sijottaminenonhauskaa.fi tyylinen sivusto voisi olla taviksille helppo päästä sisään, missä rennosti haastateltaisi tavallisia osakesijoittajia.

0
0
23.11.2017 - 20:27 #16074

Viltsu

-3
Liittynyt:
5.3.2017
Viestejä:
55

Pari yleistä kysymystä:

  • Tulisiko pelipöydän ulkopuolella käytetyt tunnit huomioida tuntipalkkaa laskiessa tai verratessa normiduuniin? Kuinka suuri osuus huippupelaajan työtunneista mahtaa kulua pokeripöydän ulkopuolella?
  • Onko koneet vs ihmiset -taistosta selkeitä graafeja tai analyysejä joissa muuttujina on esimerkiksi päätöksiä tekevien pokerisoftien kehittyminen aika-akselilla ja pilvestä saatavan laskentatehon hinta?
  • Onko olemassa pilvisoftia jotka tekevät päätöksiä pelaajien puolesta? Esimerkiksi siten, että asiakkaat lisäävät palveluun käsihistoriansa ja palvelu tekee reaaliaikaisia päätöksiä pelaajien puolesta? Kuinka tällaisten softien kehitysvauhtia voisi arvioida?
  • Asiasta toiseen: Mitä mieltä olette siitä, että pankkien myöntämien lainojen korot maksetaan kokonaisuudessaan pankeille? Emmekö toimi lainaajina siinä kuin pankitkin velanluonnin aiheuttaman ostovoiman heikentymisen seurauksena? (voisi olla myös kiinnostavaa pohtia että kuinka lainat hoidettaisiin kryptovaluuttoihin perustuvassa yhteiskunnassa ja minkälaisia vaikutuksia tällä olisi talouteen tai sen valtarakenteisiin. Onkohan tästä kirjallisuutta olemassa...)
  • Jens, minkälaisen tarjouksen Susquehanna teki täyspäiväisen duunin osalta? Tai toinen kysymys: Oliko huippuvuosinasi miljardöörejä/monimiljonäärejä jotka muodostivat merkittävän osan tuntipalkastasi? Laliberten osuus lienee ollut ainakin melko suuri (ainakin ellei One Dropia lasketa :)
0
0
26.11.2017 - 01:38 #16147

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Opiskelut

Onneksi pokeripelit ovat selvästi rauhoittuneet, niin on ehtinyt keskittyä täysillä opiskeluun. Reippaasti joutunut kirimään muita kiinni. Tänään oli mikrotaloustieteen kurssin ekan puolikkaan tentti. Ensi keskiviikkona on Excel-kurssin tentti ja vähän ennen joulua CSR-peruskurssin tentti (Corporate social responsibility, kauheeta kuraa) ja mikrokurssin toisen puolikkaan tentti. Keväällä ei sit olekaan kandista enää jäljellä kuin International Economics, Ekonometria, suomen kielen kurssit, suullinen ja kirjallinen, ja itse kandi.

Tällä viikolla tuli 83/100 viimeisestä rahoituksen pakollisesta pääaineen kurssista Företagsvärdering. Semipettymys, mutta kurssissa ei ollut tenttiä vaan se koostui pelkästään erilaisista projekteista ja tajusin heti, että 90+ saamiseksi se olisi vaatinut liikaa duunia verrattuna mun käytettävissä olevaan aikaan ja motivaatioon. Skaala vastaa siis 1-5 skaalalla, 80-89=4, 90+=5 Muuten tässä on arvosanat:

Finansiering och investering on peruskurssi. Capital, Corporate, Pricing ja Företagsvärdering pakolliset, jotta riittää pääaineeksi kandiin. Value Investing ja Mergers and Acquisitions ovat maisteritason rahoituksen kursseja, jotka päätin lukea vapaavalintaisiin kursseihin. Statistisk analys on pakollinen tilastotieteen kurssi, joka kuuluu pääainekokonaisuuteen.

Matematiikan peruskurssista tuli täysi 100/100 ja makrotaloustieteen kurssin tulos ehti tulla ja sekin meni nappiin. Oli siistiä vihdoin alkaa ymmärtämään enemmän asioista, kuten siitä miten finanssi- ja rahapolitiikka vaikuttavat talouteen lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä jne. En kyllä koe, että ymmärtäisin silti lähellekkään tarpeeksi. Nyt jälkeenpäin ajateltuna olisin luultavasti mielummin lukenut taloustiedettä ja erityisesti makrotaloustiedettä pääaineena ja rahoitusta sivuaineena. Mun mielestä rahoituksen kurssit ovat jo menneet vähän itsensä toistamiseksi ja tuntuu, että kaikki relevantit asiat on jo osannut jonkin aikaa.

Muista pakollisista kursseista on sit tullut suurimmaksi osaksi jotain 75-85 väliltä. Useassa niistä olen kyllä todellakin mennyt siitä mistä aita on ollut matalin. Huomaa kyllä miten paljon miellyttävämpää on opiskella sellaista, mikä kiinnostaa ja minkä kokee relevantiksi. En yhtään ihmettele, että niin moni hajoilee opiskellessa, kun ei oo tajunnut valita jotain mikä oikeasti kiinnostaa.

Kaiken kaikkiaan oon helvetin ylpeä näistä arvosanoista ja ne merkkaavat mulle oikeasti paljon. Jossain vaiheessa tuli mukaan tavoite hakea maisteriopintoihin ulkomaille, jolloin arvosanat ovat muutenkin tärkeässä roolissa. Päätin kesän työharjoittelun jälkeen, että vaikka alunperin oli tarkoitus, niin en kuitenkaan aio hakea huippuyliopistoihin jenkkeihin MBAta lukemaan. En vaan jaksa olla kahta vuotta niin kaukana Suomesta. Suunnitelmissa olisi lähteä Iso-Britanniaan, jossa maisterin tutkinto kestää ainoastaan vuoden. Ykkösvaihtoehto olisi varmaan Lontoo, jossa olisi muutenkin siisti asua ja joka olisi pelkästään kolmen tunnin lennon päässä Suomesta. Oxford ja Cambridge ovat myös mahdollisia, mutta erityisesti tähtäimessä olisi London School of Economics, joka on monen mielestä Euroopan kovin koulu rahoitukseen ja ainakin koulun brändi on hyvin tunnettu maailmalla. Saa nähdä riittääkö mulla sisälle. Aika paljon riippuu vissiin tuloksista GMATissa, jonka suoritan ens vuoden kesällä. Silloin varmaan viimeistään selviää onko mahiksia. Rahoituslinjalle LSEhen pitää vissiin saada vähintään 700/800, jotta on edes mahikset. Tähän mennessä oon suorittanut hyvin kaikessa, jota olen pitänyt tärkeänä, joten sinsänsä en näe syytä, miksi en pärjäisi siinäkin. Kvantitatiivinen osuus on iso osa GMATia ja mitä laskutehtäviä katsonut, niin pitäisi olla just sen tyylistä, jossa oon hyvä.

Se on muutenkin hauska juttu, minkälaista itsevarmuutta pokeri on tuonut. Välillä koulussa on asioita, mitkä vaikuttavat helvetin monimutkaista eikä ole niin relevantteja kurssissa menestymiseen. Joskus lukiossa tuli vaan suosiolla skipattua ne liian vaikeina, mutta nyt on aina sellainen asenne, että jos joku muu ihminen näitä ymmärtää, niin miksi en mäkin voisi. Ja kun niitä miettii rauhassa tarpeeksi niin yleensä ne aukee. Toki lahjakkuudella on osansa, mutta mä uskon aidosti, että asenne on tärkeä monimutkaisten asioiden oppimisessa. Esimerkiksi jos jollekkin sanotaan pienestä asti, että ei sulla ole matikkapäätä, turha noita yrittää oppia ja sellaiseen uskoo itse, niin ei varmasti tule oppimaan vaikka oikeasti voisi olla potentiaalia.

Kiitti hyvistä kommenteista, vastaan lähipäivinä niihin!

0
0
26.11.2017 - 18:02 #16151

muugg

+29
Liittynyt:
2.8.2017
Viestejä:
108
Jeans kirjoitti:

...Joskus lukiossa tuli vaan suosiolla skipattua ne liian vaikeina, mutta nyt on aina sellainen asenne, että jos joku muu ihminen näitä ymmärtää, niin miksi en mäkin voisi. Ja kun niitä miettii rauhassa tarpeeksi niin yleensä ne aukee. Toki lahjakkuudella on osansa, mutta mä uskon aidosti, että asenne on tärkeä monimutkaisten asioiden oppimisessa. Esimerkiksi jos jollekkin sanotaan pienestä asti, että ei sulla ole matikkapäätä, turha noita yrittää oppia ja sellaiseen uskoo itse, niin ei varmasti tule oppimaan vaikka oikeasti voisi olla potentiaalia. ...

Matematiikan kursseilla yliopistossa törmäsi aika samanlaisiin mietteisiin usein. Jos tehtäviä piti maailman vaikeimpia tajuta niin tuskaa tuli, mutta jos pystyi asennoitumaan että ovat läpsyttelyä ja kuka tahansa keksii ratkaisut niin usein ne myös menivät kivuttomammin.

0
0
27.11.2017 - 21:57 #16193

Kapteeni Ilmiselva

+33
Liittynyt:
15.4.2017
Viestejä:
160

Ykkösvaihtoehto olisi varmaan Lontoo, jossa olisi muutenkin siisti asua ja joka olisi pelkästään kolmen tunnin lennon päässä Suomesta. Oxford ja Cambridge ovat myös mahdollisia, mutta erityisesti tähtäimessä olisi London School of Economics, joka on monen mielestä Euroopan kovin koulu rahoitukseen ja ainakin koulun brändi on hyvin tunnettu maailmalla.

Lontoo toki jees, hyva nimi CV:hen ja hienoja kokemuksia tarjolla, mutta suuresti uutta tuskin kurssilla opit, jos kandi on jo rahoituksesta. Kurssi kestaa vuoden, ja mukana on myos muita aineita opiskelleita, joten aika perusteista lahdetaan. Mitaan erityisen akateemisia kursseja ei ole, vaan tarkoituksena on prepata kalliita lukukausimaksuja maksavat hyvapalkkaisiin toihin CItyyn ja muualle. Oxbridgessa tuskin sen kummempaa, paitsi yliopistokaupunki-idylli ja toisaalta matkaa Lontooseen. MPhilit sitten asia erikseen toki, mutta varmaankin taught mastersia katselit?

SIG ja full-time offer CV:ssa, pokeriammattilaisuus, extracurriculars ja hyvat arvosanat Hankenista taitavat antaa ihan hyvat mahdollisuudet kaikkiin kolmeen kouluun.

0
0
27.11.2017 - 22:41 #16197

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
Kapteeni Ilmiselva kirjoitti:
MPhilit sitten asia erikseen toki, mutta varmaankin taught mastersia katselit?

Millä tavalla muuten Mphil eroaa M.Sc.stä?

Kapteeni Ilmiselva kirjoitti:

Kurssi kestaa vuoden, ja mukana on myos muita aineita opiskelleita, joten aika perusteista lahdetaan.

Onko omaa kokemusta? Juttelin yhden vanhan Hankenlaisen kanssa, joka on tällä hetkellä London Business Schoolissa vuoden mittaisella Masters in Financial Analysis. Hän sanoi, että todella kovalla opiskelutahdilla väännetään. Kuulemma ekojen kuukausien aikana käyty läpi lähes kaikki, mitä Hankenilla kandiin oppi. Toki saattaa olla värikynää mukana. Juttelin myös toisen vanhan Hankenlaisen kanssa, joka on tällä hetkellä LSEn finance linjalla. En tosin kysynyt sen kummemmin kurssin haastavuudesta. Pitää kysyä.

Dharma kirjoitti:

Opiskele mandariinikiinaa.

Tällä hetkellä sijoitetaan niin paljon rahaa live translation -teknologiaan, että musta tuntuu, ettei uusien kielien opettelu välttämättä ole +ev. Ainakaan sellaisten, jotka kestää 5v+ oppia kunnolla. Mä oon vaan pintapuolisesti lukenut tästä joten saatan olla väärässä. Toiseksi en näe ikinä asuvani Kiinassa, jolloin kielen opettelusta saisi maksivaluen irti. Toki siitä olisi varmasti paljon hyötyä muutenkin, sillä ihan sama missä päin maailmaa ollaan niin tulevaisuudessa joudutaan enemmän tekemisiin kiinalaisten kanssa bisneksessä.

0
0
27.11.2017 - 22:43 #16200

Dharma

+101
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
1515

Kiinalainen raha tulee/on isointa Euroopassa. Tämä siis jo nyt, mutta yhä enemmän jatkossa. Kiinalainen raha ei myöskään puhu englantia ja on henkilökohtaista. Molemmissa hyvä mandariinikiinan osaaminen nostaa tasoja samantien.

Lontoon sijaan voisit tehdä MBA:n Singaporen parhaassa kauppiksessa ja samalla opiskella kybällä kiinaa. Pääsisit verkoistutumaan kasvumarkkinaan samalla paremmin kuin Lontoossa. On top-40:ssä rangingeisakin, joten CV referenssi riittävä. FT:ssä oli just MBA-ranking-liite, mutten nyt muista tarkkaa sijoittumista. Hyvä se kuitenkin on tässäkin tiukassa joukossa, mistä puhutaan.

Singaporesta lentää muuten Suomeen ihan kivasti pitkäksi viikonlopuksi.

0
0
28.11.2017 - 08:31 #16209

jules

+8
Liittynyt:
31.5.2017
Viestejä:
10

Nyt kun sinäkin Jens olet ainakin osa-aika eläkeläinen pokerista niin olisko aika postata tuollainen graindereita inspiroiva alltime graph peleistäsi! Viittaan tuohon alla olevaan käppyrään, jonka "cumicon" postasi 2+2 forumille. Graphi on viimeiseltä 4 vuodelta ja siitä on sortattu pois 100/200 ja 200/400 tasot, koska vääristävät hänen mukaansa liikaa, koska iso osa actionista ollut myytynä niissä. (HSDB:n mukaan niissäkin up yli 1M.)  Kiinostaisi tietää mitä mieltä olet hänen väittestään, että tulokset on saavutettu käytännössä ilman pelin opiskelua pöydän ulkopuolella? Täytyy olla melkoinen lahjakkuus jos tuo on totta? Omasta mielestä on myös käsittämätöntä, että noin korkean varianssin pelissä pystyy harjaamaan kaikki tasot mukaan lukien ~25bb/100. 

0
0
28.11.2017 - 10:08 #16212

Kapteeni Ilmiselva

+33
Liittynyt:
15.4.2017
Viestejä:
160

Millä tavalla muuten Mphil eroaa M.Sc.stä

?

Mphil lahinna askel kohti vaikkaria ja PhD:ta (ja painottaa omaa tutkimusta), MSc useimmiten enemman koulumainen ja painotus tyoelamaan siirtymisessa.

Juttelin yhden vanhan Hankenlaisen kanssa, joka on tällä hetkellä London Business Schoolissa vuoden mittaisella Masters in Financial Analysis. Hän sanoi, että todella kovalla opiskelutahdilla väännetään. Kuulemma ekojen kuukausien aikana käyty läpi lähes kaikki, mitä Hankenilla kandiin oppi. Toki saattaa olla värikynää mukana. Juttelin myös toisen vanhan Hankenlaisen kanssa, joka on tällä hetkellä LSEn finance linjalla.

Kyllahan siella varmasti hyvaa tahtia mennaan, mutta ei kahden kymmenviikkoisen termin aikana silti mitaan uskomatonta ehdita opettaa. Ja koska tutkinto maksaa helposti sen £30k, monella sen maksaneella on aika vahan halua sanoa, ettei siella mitaan ihmeita opi. Kuitenkin opiskelu-uran huipennus (eraanlainen eksklusiivinen kerho, jonka arvo perustuu siihen, ettei kaikki sinne paase), ja kyllahan se tutkinto tyoelamassa ovia avaa joka tapauksessa (tosin en tieda miten relevanttia tama sinulle on, kun voit taloudellisesti myos tehda omia juttujasi). Kokemuksena toki mukava muistella jalkikateen ja hyvia kavereita siella tapaa.

Itse petyin kurssin sisaltoon, kun kansiksen kandilla ja pari harjoittelua alla tuntui, ettei haastavampia asioita kayty lapi vasta kuin fixed income markets ja financial engineering -kursseilla. Muilta osin ei toki ollut valittamista: suht paljon aikaa opetushenkilokunnan kanssa, hyva careers service, ja muut opiskelijat kurssilla enimmakseen valkkyja. Ja CV:ssa erittain hyva lisa. Tutkinnon sisaltoa on toki voitu sittemmin muuttaa, mutta ekalla termilla nimenomaan kaytiin perusteet lapi ja kevaalla sai valita muutamasta tarkemman aihealueen kurssista.

0
0
28.11.2017 - 13:07 #16226

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Okei kiitti infosta Ilmiselvä. Olitko LSEn lippulaiva finance linjalla?

Kapteeni Ilmiselva kirjoitti:
Kuitenkin opiskelu-uran huipennus (eraanlainen eksklusiivinen kerho, jonka arvo perustuu siihen, ettei kaikki sinne paase)

Näkisin, että se on just tää missä on suurin value. En usko, että itse opetus olisi niin paljon parempaa missään koulussa, mutta se signaali, että on onnistunut läpäisemään hyvin tiukan seulan ihan vaan pääsemällä opiskelemaan tällaiseen mestaan kertoo jo paljon kyvyistä.

Dharma kirjoitti:

FT:n MBA-ranking (kriteerit toki aina summittaiset), Singapore (Ranskan Inseadin affi) ykkösenä:

http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/global-mba-ranking-2017

Tuo mitä olen lapsilleni ajattelut kauppiseksi on sijalla 26. (Singapore National Uni)

Insead on myös ollut mietinnässä ja toki myös London Business Schoolin MBA, joka on pyörinyt samassa rankingissa top 5 monta vuotta ja oli muistaakseni myös ykkösenä joku vuosi. Insead taitaa vielä olla vaan vuoden mittanen. Mutta ylipäätänsä uskon, että rahoituksen maisteri sopisi mulle MBAta paremmin. MBA on ymmärtäkseni enemmän presentaatioita, ryhmäprojekteja, tiimityötä ja aktiivisuutta luennoilla jne. kun maisterissa saisi varmaan rauhassa istua luokan takarivissä hiljaa kuuntelemassa ja päntätä niitä kirjoja. smiley

Kyllä Harvard Business School taitaa kuitenkin se juttu, jos päättäisin taas lähteä mukavuusalueen ulkopuolelle ja täysillä MBAta opiskelemaan. Sinne tosin vaikein noista kaikista päästä.

0
0
28.11.2017 - 17:01 #16242

big bad bear

+501
Liittynyt:
18.11.2016
Viestejä:
274
Jeans kirjoitti:

 MBA on ymmärtäkseni enemmän presentaatioita, ryhmäprojekteja, tiimityötä ja aktiivisuutta luennoilla jne. kun maisterissa saisi varmaan rauhassa istua luokan takarivissä hiljaa kuuntelemassa ja päntätä niitä kirjoja. smiley

 

Mä mietin itse aikoinaan MBA:n vetämistä ja kävin muutaman MBA:n infotilaisuuksissa sekä tutkin curriculumit läpi tarkasti. Päädyin vetämään M.Sc. rahoituksesta, ja hyvä niin. MBA:ssa on se sisäänrakennettu piirre, että ne lähtee poikkeuksetta perusasioista liikkeelle. Pointti on alunperin se, että perusjenkki käy collegessa ensin opiskelemassa kaksi-kolme vuotta jotain taidehistoriaa, biologiaa tai muuta pehmeämpää (ja ehkä osittain myös hyödyllisempää) ja tajuaa sitten, että pakko mennä law schooliin tai business schooliin jos haluaa tehdä fyrkkaa. Sitten business schoolin tapauksessa menee tekemään sen MBA:n ja aloittaa kaupalliset opinnot käytännön nollista. Ainakin mun otoksella koulujen curriculumit pitävät sisällään juuri sitä CSR-kuraa, mihin aiemmin viittasit ym. markkinoinnin perusteiden opettelua ja mitänäitänyton. Toki myös rahoitusta voit valita, mutta lähtötaso paljon matalampi kuin sulla jo nyt. 

Jos päädyt maailmalle duuniin finanssialalle, niin B.Sc rahoituksesta riittää alkuun tosi hyvin mihin vain sell-side duuniin. Sitten jos uraa haluaa edistää niin muutaman työvuoden jälkeen MBA:ta huomattavasti parempi value on mennä opiskelemaan vaikka tilastoja, matematiikkaa tms. johonkin hyvään kouluun. Sen jälkeen voitkin loikata ostopuolen hommiin johonkin fundiin hyvillä mielin kun cv merkinnät ovat opintojen ja töiden osalta kunnossa.

 

0
0
28.11.2017 - 22:24 #16250

Valpuri

+9
Liittynyt:
25.11.2014
Viestejä:
78

Sopiiko kysyä Jens mihin tarviit tutkintoa? Aikaisemmista viesteistäsi olen saanut käsityksen, että et tähtää mihinkään isompaan taloon töihin, vaan pyrit tulevaisuudessakin pysyttelemään varsin itsenäisenä toimijana.

 

0
0
30.11.2017 - 14:20 #16305

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Kiitti big bad bear näkökulmasta.

jules kirjoitti:

Nyt kun sinäkin Jens olet ainakin osa-aika eläkeläinen pokerista niin olisko aika postata tuollainen graindereita inspiroiva alltime graph peleistäsi! Viittaan tuohon alla olevaan käppyrään, jonka "cumicon" postasi 2+2 forumille. Graphi on viimeiseltä 4 vuodelta ja siitä on sortattu pois 100/200 ja 200/400 tasot, koska vääristävät hänen mukaansa liikaa, koska iso osa actionista ollut myytynä niissä. (HSDB:n mukaan niissäkin up yli 1M.)  Kiinostaisi tietää mitä mieltä olet hänen väittestään, että tulokset on saavutettu käytännössä ilman pelin opiskelua pöydän ulkopuolella? Täytyy olla melkoinen lahjakkuus jos tuo on totta? Omasta mielestä on myös käsittämätöntä, että noin korkean varianssin pelissä pystyy harjaamaan kaikki tasot mukaan lukien ~25bb/100. 

Cumiconin käppyrä oli kyllä kieltämättä uskomaton. Heads-upiin tuo käsimäärä on aivan älytön, koska pitää istua pöydissä ja venata actionia, kun taas ringissä pystyy usein suoraan hypätä mukaan actioniin ja pelaamaan paljon suurempaa määrää pöytiä samaan aikaan, vaikka toki HUssa saa enemmän jakoja per tunti. Muistan joidenkin regujen valittaneen että Cumicon ei koskaan nuku, vaan venaa vaan kaikkien verkkojen huppipöydissä kaikilla tasoilla 24/7. 25bb/100 winrate tietty ihan sairas myös. Oli eilen Joeyingramin podcastissa: https://www.youtube.com/watch?v=YE2kKAgU0UU . Mielenkiintoista juttua ja vaikuttaa muutenkin olevan erikoinen jäbä kyseessä. smiley

Harmittaa vähän, että en oo säästänyt kaikkia omia käsihistorioita yhteen databaseen. Jossain vaiheessa oli vielä iso osa kaikista tallella mutta tietokoneen vaihdon yhteydessä ei jotenkin onnistunut siirto, enkä sit jaksanut säästää. Mutta kyllä se käppyrä rahallisesti biittaisi vielä selkeästi Cumiconin. smiley

Valpuri kirjoitti:

Sopiiko kysyä Jens mihin tarviit tutkintoa? Aikaisemmista viesteistäsi olen saanut käsityksen, että et tähtää mihinkään isompaan taloon töihin, vaan pyrit tulevaisuudessakin pysyttelemään varsin itsenäisenä toimijana.

Mun mielestä tää kysymys on hieman samaa kategoriaa kuin et miksi ylipäätänsä tehdä mitään "duunia", kun voisi elää loppuelämän koroilla. Mun tapauksessa suuret pokerivoitot johtivat sijoittamisesta kiinnostumiseen mikä taas johti siihen, että aloitin rahoituksen oppikirjojen lukemisen. Siinä vaiheessa tajusin, että miksi en keräisi samalla opintopisteitä kauppiksessa, kun kerran samoja kirjoja lueskelen. Lähdin kokeilemaan avoimeen kauppikseen (öppna hanken) ja vähän puolivahingossa huomasin, että niin hyvillä arvosanoilla mitä sain niin pääsen helposti sisälle kouluun. Näin jälkeenpäin ajateltuna Hankenin kandi on vaatinut niin paljon ylimääräisten omasta mielestäni turhien kurssien suorittamista, että jos joutuisin ajassa 2,5v taaksepäin niin en lähtisi uudestaan koko tutkintoa suorittamaan. Tässä on loppuvaiheessa on ollut sellanen fiilis, että kun on niin paljon jo suoritettuna niin pakko se on loppuun vetää.

Tosin on sitä tullut opittua paljon uutta ja tuntuu kyllä, että ymmärtää maailmaa paljon paremmin kuin koulua aloittaessa. Muistan myös, että ennen koulua oli jotenkin vaikea lähteä oppimaan rahoituksen oppikirjoista. Kyllä ainakin omalla kohdallani hyödytti selkeästi, että pääsi kursseille, joissa on selkeä struktuuri, mitä pitää oppia, mitä laskuharjoituksia pitää tehdä ja sitten tentti, jossa testataan, että oikeasti on oppinut. Ei me kaikki voida olla yhtä neroja kuin Dharma, jonka mielestä kauppiksessa käynti on täysin turhaa, koska asiat voi oppia himassa lukemalla niin helposti. Toki se pitää sanoa, että vuoden parin opiskelun jälkeen tollanen kotiopiskelu onnistuisi paljon paremmin, kun on saanut eräänlaisen rutiinin päälle.

Kandin jälkeen ollaan taas vähän jännässä tilanteessa. Kirjoitin joskus aiemmin siitä, että pokerisaavutusteni "markkina-arvo" on vielä tällä hetkellä korkealla, mutta laskee varmasti vuosi vuodelta. Jo nyt pieni osa tavallisista ihmisistä ymmärtää ylipäätänsä miten kovia saavutuksia ne ovat ja varmasti monet, jotka eivät tiedä pokerista mitään, eivät osaa arvostaa niitä ollenkaan. Siksi tällä hetkellä mielenkiintoinen kysymys on miten pokerisaavutusten markkina-arvoa saisi konvertoitua johonkin pysyvämpään ja sellaiseen, jonka suurempi osa ihmisistä ymmärtää. Näkisin, että se sujuu parhaiten selittämällä saavutukset kerran kunnolla hakuprosessin aikana ja niiden avulla pääsemään johonkin huippuduuniin tai kouluun, johon ei muuten riittäisi. Ulkomailla kun huippukoulut just diggaa niistä vähän erikoisemmista tarinoista. Pari vuotta jossain SIGillä tai sijoituspankissa lontoossa orjatyössä ajaisi varmaan saman asian, mutta vuosi jossain LSEn rahoituslinjalla voisi oikeasti olla siisti ja mielenkiintoinen kokemus. Ja just se juttu ettei tarvis olla niin pitkiä aikoja poissa Suomesta. LSEn M.Sc. Finance tai jollain Harvadin MBA tutkinnolla on hyvin kova signaalivaikutus ihan kelle vaan, missä päin maailmaa ja loppuelämän ajan, verrattuna pokerisaavutuksiin joita pitää hirveällä vaivalla selittää ja senkin jälkeen vielä toivoa, että toinen osapuoli ymmärtää jotain asiasta. Ja se on nyt tällä hetkellä, kun mulla on paras mahdollisuus päästä sisään sellaiseen kouluun. On myös kova opiskelurutiini alla, että sellaisen suorittaminenkin menisi just nyt parhaiten, joten tuntuu vähän, että se on nyt tai ei koskaan. Ja loppujen lopuksi elämä on vielä niin pitkä, että ei sitä koskaan voi olla varma, miten fiilikset muuttu ja mitä haluaa tulevaisuudessa tehdä. Näin ainaki pitää mahdollisimman monta ovea auki.

Uskon myös, että jos joskus päätyisin pyörittelemään muiden rahoja, vaikka perustamalla jonkun rahaston tms. niin siitä rahoituksen tutkinnosta on varmasti hyötyä, kun yrittää ylipuhua jotain vanhanaikaisia instituutiosijoittajia sijoittamaan. Akikin joskus mainitsi, että hän on päätynyt monen firman hallitukseen kun vähissä oli jengi lähipiirissä, jotka täytti kaksi kriteeriä, maisteritutkinto ja ei rikosrekisteriä. laugh

Kaiken tän lisäksi niin oon mä myös digannut opiskelusta. Olin aina tosi hyvä koulussa ennen pokeria ja tieto kirjoista tarttuu tosi helposti. Jotenkin tämä oli ehtinyt unohtua tässä kymmenessä vuodessa. Kyllä siitä kiksejä saa, kun on selvät tavoitteet ja lähestyy niitä pikkuhiljaa.

En myöskään oo unohtanut aikasempia kommentteja, vastailen vielä niihin. On niin perhanasti koulujuttuja ja muitakin asioita meneillään, että koko ajan kiire.

Sijoitusrintamalla on mielenkiintoisia aikoja. Kaksi suurempaa diiliä Espanjan Aurinkorannikolla menossa lukkoon, joiden jälkeen alkaa olla ~1/3 sijoitusrollista siellä kiinni. Alkuperäiset sijoitukset ovat menneet erittäin hyvin ja ajoitus oli täydellinen. KL: Aurinkorannikon asuntomarkkina uhkaa jopa ylikuumentua . Isommatkin pelurit ovat aktivoituneet Espanjassa, eilen luin just tällaisesta: FT: BBVA offloads majority of property assets to Cerberus for €4bn. Ihan hyvä fiilis saada vähän pörssiriskiä piennenttyä muutenkin. Kävi vielä tällä kertää tsägä kun kevensin salkkua näitä sijoituksia varten ennen tätä viimeisintä laskua, tyyliin ~5% korkeemmalla.

Toki tässä pitää olla jäitä hatussa, ettei vauhtisokeus iske ja poistua markkinoilta jos näyttää kuumentuvan liikaa. Näitä kahta projektia ollaan vaan pyöritelty joka kantilta ja vaikuttavat vaan kaiken puolin hyviltä sijoituksilta. Näistä joskus lisää, onnistui ne sitten tai ei. Molemmat pitäisi suurimmaksi osaksi olla alle 1v veivauksia.

Löytyi myös eka listaamaton sijoitus ikinä, josta kiinnostuin kunnolla ja päädyin tekemään bulin sijoituksen. Astetta erilainen sijoitus tällaiselle arvosijoittajalle, kun firman tän vuoden liikevaihto on parisataa tonnia ja valuaatio 10me. Tätä on kyllä tullut mietittyä niin helvetisti ja pitkiä keskusteluja käyty usean fiksun sijoittajan kanssa asiasta. En oo ollut ikinä yhtä fiiliksissäni yksittäisestä sijoituksesta ja pidän valuaatiota halpana. Tästäkin lisää jossain vaiheessa, mutta sen verran erikoinen keissi tosin, että siitä pitää joko kertoa todella perusteellisesti tai sit jättää kokonaan kertomatta.

Teksti saattoi mennä vähän sekavaksi kun vaan oksensin kaikkia random keloja tähän ilman minkäänlaista suunnitelmaa, enkä jaksa lähteä editoimaan. Tosin niin tulee tehtyä aika usein, joten kai te lukijat ootte jo tottuneet siihen. smiley

0
0
2.12.2017 - 21:28 #16401

Jeans

OP
+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
nessii kirjoitti:

Moi Jens! Mun kysymys ei aivan suoranaisesti liity sijoittamiseen ja saattaa olla vähän off-topic, mutta oisin halunnut kysyä hieman pokerista. Oon 18-vee kundi ja kohta lukio alkaa oleen lopuillaan.

Oot monesti sanonut, että pokerin pelaaminen ei ole enää nykyään niin kannattavaa kuin mitä se oli silloin kun aloittelit. Perustelit tätä sillä, että pelaajien taso on parantunut ja ”paisteja” on yhä vähemmän. Oon kuitenkin miettinyt että onko pienempienkin panoksien peleissä taso paljon noussut? Pokeri voisi olla ihan potentiaalinen keino tehdä hieman extra tienestiä, mitä sitten pistää eteenpäin sijoituksiin, vaatteisiin jne. Eikä puhuta mistään järjettömistä summista, ihan muutamista satasista, jotka ovat kuitenkin opiskelijalle suuri raha.

Haluaisin vain kuulla miten sä näät tän asian. Onko mitään järkeä lähtee edes koittamaan vai onko järkevämpi vain säästää/sijoittaa vähätkin rahat? Olis kiva jos voisit vähän avata ja kertoo omia mietteitäs vaikka ihan yleisellä tasolla.

Kiitos!

(P.S. Ei ole tarkotus tehdä tästä mitään amatöörien Q&A palstaa. Täällä käydään keskustelua isolla rahalla tehtävistä sijoituksista, aattelin vaan kirjoittaa kun eihän tässä mitään menetä! )

Juhlapaikanhakija kirjoitti:

En ole Jens mut jos oot looginen ihminen, kävit pitkän matikan ja pärjäsit hyvin todennäköisyys ja tilastot kurssilla ni pari kuukautta jos opiskelet pokeria kunnolla +8 tuntia päivässä ni sulla olis varmasti taidot tienata semmoset 5e-10e per tunti pokerista, mut saman tienaisit kun menisit mäkkäriin tai kaupan kassalla ja vähemmällää stressillä.

Sitä suurempiin tuntipalkkoihin on vaikeeta nykyjään päästä. Pokeri ei ole mitään jota kannattaa mennä "koittamaan", pokerissa on kova kilpailu ja jos haluat menestyä ni sun pitää juoda, syöda ja hengittää pokeria.

Olet niin nuori että suosittelisin sua pysymään poissa pokerista, kirjasto on paljon parempi paikka. Se on täynnä freerolleja, joskus riittää yksi ajatus muuttamaan sun koko elämän.

Taso on kyllä noussut kaikilla tasoilla. Informaatiota kehittyäkseen löytyy runsaammin ja helpommin kun ennen ja hupipelaajia on vähemmän. Myös se, että suuret pelit kovenee vaikuttaa kaikkiin muihin tasoihin. Heikommat ammattilaiset, jotka eivät enää pärjää joutuvat tiputtaamaan tasoja, mikä tekee näistä tasoista kovempia, mikä taas johtaa siihen, että tältä tasolta osa ammattilaisita joutuu tiputtamaan tasoja ja niin edelleen. Mutta vaikka taso on noussut niin aivan varmasti ahkera ja fiksu kaveri pystyy vielä tehdä hyvää rahaa pitkän aikaa verrattuna muihin hommiin. En tiiä onko 5e-10e/h hyvä arvio muutaman kuukauden harjoittelun jälkeen, mutta miksi ihmeessä siihen lopettais ja kyllä uskon, että vuoden sisään voisi päästä jo muutamien kymppien tuntipalkkoihin. On hyvä muistaa, että tämä on verovapaata tuloa (mikä tosin sekin voi muuttua jossain vaiheessa). Joku 50e/h on vielä ihan realistisesti saavutettavissa grindaamalla 2/4-5/10 eurosaiteilla ja 2,5/5 zoomia Starssilla. Se alkaa jo vaatia ihan kovia taitoja, mutta ei siinä mikään maailman huippu tarvitse olla. 2000 tuntia vuodessa niin 100ke verovapaat tienestit. Vastaavasti verollinen 200ke vuosipalkka normiduunista vaatii jo aika kovan uraputken. Nykyään on niin hyvin informaatiota tarjolla netissä, että uutena pelaajana ei ole koskaan ennen ollut yhtä helppoa kiriä kokeneemman grinderin taitotasolle.

Se on sitten vaikeampi kysymys, kannattaako fiksun ja ahkeran ihmisen silti valita joku toinen tie. Farseerilta ja big bad bearilta hyviä pointteja tähän kysymykseen. Varsinkin kun nettipokerin tulevaisuudennäkymät ei ole niin ruusuiset. Solverit ovat nyt yleistyneet myös omppuun MonkerSolverin kautta. Vaan ajan kysymys, milloin tällaisen avulla saadaan aikaan botti, tai reaaliaikainen ohjelma, joka neuvoo päätöksissä.

big bad bear kirjoitti:

Mitäs parhaat CH:n täysipäiväiset pikkupelien liveregut Suomessa tienaa tänä päivänä vuositasolla?

Oma veikkaus 25-30bb/h jossain 2.5 teksussa, ompussa  guesstimoisin 20% enemmän mutta isommalla varianssilla. 6h illassa, 5 päivää viikossa ilman lomaviikkoja se olis 100k netto vuodessa ja omahaan sitten vaikka se 120k. Puhdasta arvailua, sillä en ole kovin paljon peleissä viimevuosina viihtynyt. Varmaan tulee vielä alaspäin jos pelit heikkenee pelipaikkauudistusten myötä. Onko arvio pahasti vinossa?

Paljonko jakoja livenä tulee tunnissa, 30? Toi tarkottaisi 100bb/100 winratea mitä en kyllä näe, että on mitenkään mahdollista saavuttaa. Muutenkin miten laskit ton 100k netto? otetaan 25bb/h sun ehdottamilla työtunneilla: 25*6*5*52= 39000 isoa blindia eli 2-5 pelissä 195k. Mutta siis joo, toki henkilökohtainen mielipide mutta livepron ammattia Suomessa en kyllä suosittelis kellekkään. Eri asia jos on valmis vähän reissaamaan pelien perässä. Esimerkiksi syksyllä kun kelit viilenee niin vaikka muutaman kuukauden isku Barcelonan kasinolle jossa ymmärtäkseni pyörii säännöllisesti 5/10 (vai jopa 10/20?). Toki silti pelaisin samalla netissä pelitaidon ylläpitämiseksi.

nessii kirjoitti:

Juuri näin. Varsinkin armeijan jälkeinen puolikas välivuosi voisi olla hyvä sauma pokerin opiskeluun ja pelaamiseen töiden ohella. 

Tätä en suosittelisi. Joko useamman vuoden pläänillä tai ei ollenkaan. Toki sen puolen vuoden aikana ehtii saada jonkinlaisen ymmärryksen onko itsestä siihen ja onko pokeri jotain mitä haluaa tehdä.

nessii kirjoitti:

Haluaisin kuitenkin kysyä vielä joltain asiaa paremmin tuntevalta pokerisivustojen huijauksista. Olen lukenut kymmeniä kommentteja pokerisivustojen boteista,

Sivustot saavat silloin tällöin botteja kiinni mutta ei tällä hetkellä ole hirveän vakava ongelma. Sen lisäksi ainakin tähän mennessä ne ovat olleet melko huonoja. Isoin ongelma on, että ne vievät rahaa ulos poker economystä. Silti loppujen lopuksi hyvin marginaalinen ongelma, eikä estä voitollista pelaamista. Ehkä hyvä tapa on  nähdä ne ylimääräisenä rakena.

nessii kirjoitti:

epätodellisista käsistä ja tilanteista jotka kerta toisensa jälkeen menevät aivan todennäköisyyksiä vastaan. Maalaisjärjellä ajateltuna en ymmärrä miten kukaan voi nettipokerista tehdä vuosien ajan voittoa, JOS loogisuudella ei ole huijausten takia mitään merkitystä. Suht. lähdekriittisenä ihmisenä en osaa kuitenkaan sanoa, onko tämä epäonnistuneiden ongelmapelaajien ulinaa, vaiko nettipokeribuumin laantuessa pokerisivustojen käyttöönottama tosiasia?

Tää on häviävien pelaajien ulinaa. Ihan vaan aivojen biasia. Monet ammattilaisetkin ovat sitä mieltä, että ovat keskimääräistä epäonnekkaampia ja hyvin harva jos kukaan pitää itseään keskimääräistä onnekkaampana. Jännä juttu. smiley Pokerisivustoilla ei ole minkäänlaisia intresseja tehdä toisista pelaajista epäonnekkaampia kuin toisista. Ne tekevät rahaa viemällä jokaisesta potista raken.

elvis kirjoitti:

Hitto että kestänyt ennenkuin sain vihdoin tehtyä profiilin ja kirjoitettua tänne. Suuri arvostus Jenssille tästä blogista ja siitä että jaksaa nähdä vaivaa kirjoittaa, minä en meinannut tätäkään viestiä saada aikaiseksi, joten ymmärrän hyvin että tekstin tuottaminen vaatii paljon energiaa.

Suuret kiitokset! Vähän kiinnostuin sun henkillöllisyydestä, kun Suomessa oman kämpän, mersun ja rolexien ostaminen räppirahalla vaatii jo reipasta menestystä. smiley

elvis kirjoitti:

Ja ennenkaikkea siitä ei kukaan puhu, miten isot "ostosävärit" saa osakkeista. Ennen sitä ostosäväriä piti hakea jostain tavarasta, lenkkareista tjs, mutta nyt nautinnollisinta on oman analyysin jälkeen löytää uusi osake joka sopii omaan strategiaan ja painaa sitä ostonappulaa. Olen myös ruvennut säästäväiseksi, mikä on jäätävä muutos omassa elämässä. Ostan pirkkabisseä, aamukahvin alepasta ja yritän välttää turhaa ulkona syömistä, koska jokainen lati pitää saada pörssiin poikimaan. Autonkin vaihdoin ruttuseen Korealaiseen, vaikka tein hetkessä 20% tappiota, on jännittävää yrittää tehdä vapautuneella pääomalla tuon verran voittoa niin nopeasti kuin mahdollista.

Se on just näin ja varmaan tekisin samalla tavalla ellen olisi ehtinyt tienata niin suuria summia pokerilla.

Viltsu kirjoitti:

Pari yleistä kysymystä:

  • Tulisiko pelipöydän ulkopuolella käytetyt tunnit huomioida tuntipalkkaa laskiessa tai verratessa normiduuniin? Kuinka suuri osuus huippupelaajan työtunneista mahtaa kulua pokeripöydän ulkopuolella?

Pitäisi kyllä ehdottomasti, mutta harva varmaan tekee. Mulla itselläni meni isompi osa uran alkuvaiheissa. Ehkä 20%? 2010 eteenpäin oon melko laiskasti tehnyt pokeripöydän ulkopuolista duunia. Suurin osa sitä on ollut opetusvideoiden katselua, mitä on itseasiassa pystynyt tekemään myös samaan aikaan pelatessa muutamaa pöytää.

Viltsu kirjoitti:
  • Onko koneet vs ihmiset -taistosta selkeitä graafeja tai analyysejä joissa muuttujina on esimerkiksi päätöksiä tekevien pokerisoftien kehittyminen aika-akselilla ja pilvestä saatavan laskentatehon hinta?

Limit texas holdem heads-up kräkättiin 2015 alussa Cepheus botin muodossa, joka pelaa hyvin lähelle GTOta. http://poker.srv.ualberta.ca/about

Tän vuoden alussa Carneige Mellonin AI Libratus biittasi selvästi maailman parhaimpiin kuuluvia pokeripelaajia no-limit texas holdem heads-upissa. On kuitenkin vielä kaukana GTO ratkaisusta. Ihmiset vaan vielä kauempana.

6max NLHE ja PLO ovat vielä kaukana täydellisistä ratkaisuista. Tänä vuonna tuli tosiaan toi MonkerSolver pot-limit omahaan. Oon vähän itsekin pyöritellyt ja varmasti auttanut pelin kehittämiseen. Pitää kirjoittaa siitä joskus vähän enemmän. No-limit teksussahan solvereita on jo ollut vuosia. Ne toimii niin, että niillä pystyy rajaamaan game treen tarpeeksi, että tietokoneen tehot riittävät laskemaan equilibriumin. Esimerkiksi niin, että pakottaa UTG, HJ ja COn kippaamaan. Buttonille annetaan vaan kaksi vaihtoehto, avaus potilla tai kippi. Pienelle blindille annetaan 3bet pot tai kippi ja isolle blindille maksu tai 3bet pot (tai kylmä 4bet pienen blindin 3bettia vastaan). Buttonilla luonnolisesti maksu tai repot vielä vaihtoehtoina preflop. Flopilla sitten rajataan ison blindin donkkausmahdollisuus pois flopilla jos vaan maksaa. Tärkeimpänä niin rajataan postflop lyöntikoko ainoastaan yhteen kokoon, esimerkiksi 70%, jolloin pelaajien postflop valintana on siis aina joko bet 70% tai check. Näin saadaan suhtkoht realistinen kuva todellisesta pelitilanteesta, vaikka ei täydellisen realistista tietenkään. Mulla on lukee MonkerSolverissa vähän samantyylisellä rajauksella Abstraction (20GB/22,22GB) eli toi 22,22GB on maksimi mitä pystyn mun tieteokoneen tehoilla pyörittämään. Jos lisään toisen betsizen tilanteeseen, eli vaikka et vaihtoehdoiksi jää joko 100% pot tai 50% pot, niin tuo luku nousee 900GB/22,22GB eikä siis tilannetta pysty lähellekkään laskemaan auki. Tämä antaisi osviittaa sille, että ollaan vielä kaukana rinkiomahan solvaamisesta. Mutta tietenkin laskentatehot paranevat koko ajan ja niin myös metodit.

Viltsu kirjoitti:
  • Onko olemassa pilvisoftia jotka tekevät päätöksiä pelaajien puolesta? Esimerkiksi siten, että asiakkaat lisäävät palveluun käsihistoriansa ja palvelu tekee reaaliaikaisia päätöksiä pelaajien puolesta? Kuinka tällaisten softien kehitysvauhtia voisi arvioida?

Ne käsihistoriat ei niinkään auta, mutta kieltämättä vähän huolestuttaa jos vaikka solverilla laskee tarpeeksi monta eri tilannetta etukäteen auki ja kehittää softan pyörittämään niitä ja tuomaan esille aina sen relevantin siihen tilanteeseen missä ollaan kun pelit on meneillään. Huhuja on liikkunut, että jotain tän tyylistä olisi olemassa, erityisesti teksussa, ja sinänsä en näe miksi ei. Varmasti hyvä sijoitus koodauskustannukseen verrattuna, ainakin isoissa peleissä.

Viltsu kirjoitti:
  • Jens, minkälaisen tarjouksen Susquehanna teki täyspäiväisen duunin osalta? Tai toinen kysymys: Oliko huippuvuosinasi miljardöörejä/monimiljonäärejä jotka muodostivat merkittävän osan tuntipalkastasi? Laliberten osuus lienee ollut ainakin melko suuri (ainakin ellei One Dropia lasketa :)

Ekaan kysymykseen en voi vastata. Tokaan niin ei kyl tuu muita yksittäisiä nimiä mieleen kuin Laliberte, mutta senkin junan missasin suurimmaksi osaksi. Onnekseni kerkesin 2011 Huhtikuussa sessioon, joka taisi olla hänen viimeinen Full Tiltilla, jossa onnistuin illan aikana voittamaan miljoona dollaria 300/600 pöydissä. Siitä mun kunnon nosebleedgrindi lähti. Hän palasi kyllä Starssille mutta veti muistaakseni vaan 100/200 ja taisi lopettaa 2012 loppupuolella kokonaan. Voitin toki niistäkin peleistä tosi paljon mutta se liittyi myös siihen, että olin noihin aikoihin varmaan eniten muita vakkareita edellä ja erityisesti hänen peräänsä eksyi kaikennäkösiä heikkoja vakkareita joita ownailin pahasti. Muistan vielä niitä fiiliksiä kun tein niin älyttömiä mooveja joitain vastaan koska olin vaan niin hyvin niiden pään sisäl ja tiesin tasan tarkkaan miten pelas. Pitäis tyyliin pyytää ne käsihistoriat Starssilta ja tehdä opetusvideoita niistä. laugh

0
0
2.12.2017 - 21:48 #16407

Viltsu

-3
Liittynyt:
5.3.2017
Viestejä:
55

Oletko miettinyt oman rahaston perustamista? (esim. että kuinka paljon pyörittäminen veisi aikaa; millaisella kassavirralla ja tuntihinnalla voisi olla harkitsemisen arvoista; olisiko järkevämpää ensin työskennellä muutama vuosi suuremmassa firmassa vai ehkä jo opintojen ohessa kokemuksen ja toki tuottojen vuoksi)

0
0
3.12.2017 - 04:02 #16424

doctor877

-5
Liittynyt:
6.1.2016
Viestejä:
8
nessii kirjoitti:

Moi Jens! Mun kysymys ei aivan suoranaisesti liity sijoittamiseen ja saattaa olla vähän off-topic, mutta oisin halunnut kysyä hieman pokerista. Oon 18-vee kundi ja kohta lukio alkaa oleen lopuillaan.

Oot monesti sanonut, että pokerin pelaaminen ei ole enää nykyään niin kannattavaa kuin mitä se oli silloin kun aloittelit. Perustelit tätä sillä, että pelaajien taso on parantunut ja ”paisteja” on yhä vähemmän. Oon kuitenkin miettinyt että onko pienempienkin panoksien peleissä taso paljon noussut? Pokeri voisi olla ihan potentiaalinen keino tehdä hieman extra tienestiä, mitä sitten pistää eteenpäin sijoituksiin, vaatteisiin jne. Eikä puhuta mistään järjettömistä summista, ihan muutamista satasista, jotka ovat kuitenkin opiskelijalle suuri raha.

Haluaisin vain kuulla miten sä näät tän asian. Onko mitään järkeä lähtee edes koittamaan vai onko järkevämpi vain säästää/sijoittaa vähätkin rahat? Olis kiva jos voisit vähän avata ja kertoo omia mietteitäs vaikka ihan yleisellä tasolla.

Kiitos!

(P.S. Ei ole tarkotus tehdä tästä mitään amatöörien Q&A palstaa. Täällä käydään keskustelua isolla rahalla tehtävistä sijoituksista, aattelin vaan kirjoittaa kun eihän tässä mitään menetä! )

 

 

Pokerissa taso on tosiaan noussut vuosien varrella todella exponentiaalisesti ja jos nykyään haluaa pokeriammattilaiseksi, niin joutuu kyllä tehdä todella paljon duunia jotta se olisi järkevää odotusarvon kannalta. Jos ei ole valmis opiskelemaan pokeria kunnolla niin parempi vaihtoehto on käyttää se aika johonkin muuhun.

Mutta se että taso on noussut ei todellakaan tarkoita, ettei pokerissa ole rahaa enää tarjolla. Jos on tarpeeksi fiksu ja omistautunut pokerille niin kyllä pokerissa vielä sen 100-200k verottomana vuoteen pystyy tekemään vaikka ei olisikaan siellä aivan vakkareitten kärjessä. Ja kuten jenssi mainitsi niin oikeastaan nykyään se pohjalta nouseminen on tavallaan nykyään helpompaa kun ikinä, koska informaatiota on niin paljon enemmän saatavilla nykyään, vaikka siitä saattaa joutua maksamaan.

Toisaalta tavallaan suosittelen pokerin aloittamista vieläkin melkein vuonna 2018 mutta en ihan kenelle vaan. Pokeri on kuitenkin edelleen nuorelle  varmaan "helpompia" tapoja takoa 6 numeroinen rolli. Mutta se että tuossa onnistuu vaatii käytännössä samanlaista omistautumista pokerille muutamaksi vuodeksi, kuin yliopistotutkinto vaatii (itse käyttäny pokeriin moninkertaisesti sen ajan mitä yliopistossa käytin opiskeluun).

 

Jos toisaalta lähtee asenteella "tehdään vähän extra tienestiä" niin suosittelen pysymään poissa pokerista.

0
0
3.12.2017 - 11:07 #16434

Viltsu

-3
Liittynyt:
5.3.2017
Viestejä:
55

Vai onko pokerinpelaajan kohtalona olla moderni Don Quijote taistellen virtuaalisia tuulimyllyjä vastaan. Ehkä pokerinpeluuta harkitseva voisikin liittyä voiman pimeälle puolelle opettelemaan ohjelmointia joko harrastuksena tai yrityksen leivissä (jotka taitavat maksaa koulutuksesta ihan mukavasti). Todennäköisyys kuusinumeroiselle kuukausiansiolle viiden - kymmenen vuoden päästä lienee ohjelmoinnin saralla huomattavasti (satoja kertoja?) suurempi kuin pokerilla. Oppii ymmärtämään maailmaa ja myöhemmin voi päästä delegoimaan ja manageeraamaan/johtamaan, pyörimään hallituksissa/advisoreina tai luomaan uusia palveluita startuppien kautta

0
0