Olet täällä

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 23.2.2020 06.24

Mikko Mäkinen kirjoitti:

Aika harvoin noita Bloomberg ekslusiivisia juttuja tulee. Joitakin joka vuosi, ja tuntuu että itse missaan ne hyvällä prosentilla. Tämä Kone harmitti aika paljon, kun uutista oli monta kuukautta odottanut. Tuntuu, että parhaat tiedotteet on tippuneet viimeisen vuoden aikana 16-18, kun ei itse koneella.

Varmaan tyhmä kysymys mutta eiks tonne vois tilata joltai koodaritalolta simppelin hälärin halutuista sanoista tyyliin "jos Bloombergin julkaisema uutinen sisältää sanat 'kone, lorem, ipsum' niin tekstaa ja/tai mailaa kyseinen uutinen tähän ja tähän numeroon/osoitteeseen", ja vaikka simppelin toiminnon joissa hälärien sääntöjä voi itse päivittää sen mukaan mikä on milloinkin relevanttia?

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 13.2.2020 09.00

rockafella kirjoitti:

Jeans kirjoitti:

More than 22,000 investors bought Tesla’s stock for the first time on millennial-favored Silicon Valley stock trading app Robinhood in the past three days. Plus, when you type in “should I” on Google’s search engine, the first auto-fill recommendation says “buy Tesla stock,”

Tokana näköjään tulee tällä hetkellä laugh:

 

Näissä kannattaa huomioida, että Googlen hakutulokset ovat personoituja. Eli jos olet hakenut/surffannut paljon Teslaan liittyviä juttuja, näkyy ne sun tuloksissa korkealla.

Sivuhuomiona: Sain about silloin kun Jens ton postasi saman tuloksen (should I buy Tesla stock) vaikka en ollut googlannut Teslaa (toki olin vieraillut samalla selaimella samasta IP:stä sijoitustiedossa. Koitin kyllä pikaisesti silloin incognitollakin mutten tiedä vaikuttaako se)

(btw olis kiinnostava tietää että minkälaisissa työtehtävissä googlella työskentelevät pääsee analysoimaan hakuehdotusten vaikutuksia ihmisten käyttäytymiseen ja kuinka helpoksi on tällainen analysointi googlella tehty erilaisilla sisäisillä apuohjelmilla)

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 27.4.2018 01.07

hauturi kirjoitti:
Viltsu kirjoitti:

Tää voi olla väärä ketju (saa siirtää) kun en heti löytänyt erillistä ketjua palstaan liittyville kehitysehdotuksille (tai helpdeskiä tms).

Tämmöinen on, mutta kieltämättä tällä foorumilla etsiminen ja varsinkin löytäminen on tehty hyvin vaikeaksi: https://www.sijoitustieto.fi/sijoituskeskustelu/sijoitustiedon-kumppanit...

Ai kappas, kiitokset. Nyt tuntuu ihan selvältä et olis pitäny osata hakea "kehitysehdotukset" tai "kehitys". Kopioin ton sinne ja pähkäilin kuinka ketjun löytäis ehkä helpommin https://www.sijoitustieto.fi/sijoituskeskustelu/sijoitustiedon-kumppanit...

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 27.4.2018 12.52

En heti löytänyt tätä ketjua. Etsin varmaankin eri sanamuodoilla tms; en enää tarkasti muista. Ehkä olisi hyvä jos näitä keskustelujen otsikoita pääsisi selailemaan niin että näkyis monta otsikkoa kerralla (vaikka pari sataa) ja voisi sitten käyttää selaimen hakua? Tai ehkä tällainenkin ominaisuus löytyy jostain päin sivustoa

Tai ehkä voisi mainita info-sivulla että laittakaatten palstaa koskevat kehitysehdotukset ja aloite sekä IT-kysymykset tai bugi-ilmoitukset tähän tai vastaavaan ketjuun

Tai ehkä tätä ketjua voisi tägätä jotenkin että kun hakee jollain tähän liittyvillä hakusanoilla niin löytyisi suoraan. Tai olis joku "Kysymyksiä?" otsikko info-sivulla jonka alla bullet pointteja erilaisiin kysymyksiin ja että mistä niihin tulisi hakea vastaukset

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 27.4.2018 12.46

Miten näkee käyttäjän vanhat viestit? Kokeilin näin:

1. Klikkaan käyttäjän nimeä
2. Skrollaan sivun alaosaan
3. Klikkaan "Näytä kaikki --->"
4. Nyt sivu päivittyy ja siirtyy ylälaitaan. Skrollaan alas, jossa on uusi painike "Näytä lisää"
5. Klikkaan "Näytä lisää"

Nyt latauspainike (alla olevassa kuvaruutukaappauksessa vasemmalla) avautuu hetkeksi (ehkä noin puoleksi sekunniksi) mutta lisää viestejä ei ilmesty:

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 27.4.2018 11.13

Miten näkee käyttäjän vanhat viestit? Kokeilin näin:

1. Klikkaan käyttäjän nimeä
2. Skrollaan sivun alaosaan
3. Klikkaan "Näytä kaikki --->"
4. Nyt sivu päivittyy ja siirtyy ylälaitaan. Skrollaan alas, jossa on uusi painike "Näytä lisää"
5. Klikkaan "Näytä lisää"

Nyt latauspainike (alla olevassa kuvaruutukaappauksessa vasemmalla) avautuu hetkeksi (ehkä noin puoleksi sekunniksi) mutta lisää viestejä ei ilmesty:

 

Tää voi olla väärä ketju (saa siirtää) kun en heti löytänyt erillistä ketjua palstaan liittyville kehitysehdotuksille (tai helpdeskiä tms).

Näytä koko viesti
Uusköyhyys - 19.4.2018 05.52

Kiinnostavan olonen opus toi Gritti

Pitääpä vielä linkata tänne Daytraderin mainio raapustus aiheesta: https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/taloudellinen-lukutaidot...

 

Btw onkohan kansakunnan säästäväisyydellä tai yhä järkevämmäksi muuttuvalla taloudenpidolla oikeesti häviäjiä pitkällä tähtäimellä tai keitä ne vois olla?

Mitenköhän valtiovalta tai valtion velkojat, jos miettis että kansakunta on joko hiton taitavasti säästäviä tarkan markan miehiä ja naisia, tai vaihtoehtoisesti enempi markkinoiden vietävissä ja ilman osaamista säästämiseen / ehkä köyhempiä ja paniikissa duunia vääntäviä jotta sais vaikka ne uusiempien trendien mukaiset tavarat hankittua?

Milläköhän efortilla kouluihin tosiaan sais tällaista säästämistä mukaan opetusohjelmiin / mistä naruista pitäis vetää.

Jos jengi vaikka ottais yhteyttä päättäjiin ja selvitetään oikeasti että mistä johtuu, tai että A) missä määrin tätä on mietitty ja B) kuinka lähellä on ollut opetusohjelmiin pääsyä ja C) mitkä aineet ois ajanu edelle / mistä aineista ois jouduttu luopumaan, tai D) minkä aineiden oheen tällasta vois laittaa? Ehkä vaihtoehtoisena jonkin vapaaehtoisen kansantaloustieteen oheen lukiohin ensin ja sit siitä pikkuhiljaa peruskouluihin tms? Lopulta sit tietty ekaluokkalaisillekin vois opettaa vähän taloudellisen ajattelun alkeita simppeleillä esimerkeillä vaikka parinkyt vuoden päästä.

Täältä http://www.oph.fi/koulutus_ja_tutkinnot/perusopetus/opetussuunnitelma_ja... löytyy ainakin tällanen mailiosoite kuin opetushallitus at oph.fi - ehkä sieltä voisi tiedustella, tai mitkäköhän vois olla parempia kanavia... no lähetin ainakin ton Daytraderin artikkelin sinne

Näytä koko viesti
Uusköyhyys - 14.4.2018 12.31

Toisaalta kyllä yritysten markkinointiyksikötkin ihan ok:sti opettavat ihmisille että tuotteita on järkevää (ja kivaakin) ostaa. Raha kiertää yhteiskunnassa, ihmiset pysyvät toimeliaina ja valtio saa siivunsa.

Ei kai sellaista yhteiskuntaa kukaan haluaisi, jossa kansalaiset tyytyväisinä myhäilisivät rahojensa päällä, laittamatta tikkua ristiin kulutusyhteiskunnan ylläpitämiseksi.

Vai meneekö tuossa ajatus jotenkin pieleen? :)

Näytä koko viesti
Pankit, raha, valuutat - 17.3.2018 10.12

Hyvää settiä lukemisesta btw: https://youtu.be/7bB_fVDlvhc?t=13m59s

Näytä koko viesti
Pankit, raha, valuutat - 16.3.2018 11.13

Skagge kirjoitti:

Onko tuo varmasti oikein? Eikö lauseen pitäisi loppua huutomerkkiin, kysymysmerkkiin tai pisteeseen? Eli pitäisi olla ...but the answer is 5!! tai 5!.? Tällöin niksin hoksaaminen toki tulisi helpommaksi.

Ehkä pähkinän esittäjä halusi välttää turhaa aggressiivisuutta: https://newrepublic.com/article/115726/period-our-simplest-punctuation-m...

Näytä koko viesti