Olet täällä

Viltsu

Viltsu

  • Liittynyt 5.3.2017
  • 26 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 15.2.2018 9.06

Juhlapaikanhakija kirjoitti:
Viltsu kirjoitti:
eke kirjoitti:

Onko salaliittoteoriointia jos väitän että rahajärjestelmä luotiin tahallaan monimutkaiseksi?

Niin ja vois nähdä että rahajärjestelmän jättäminen opetusohjelmista pois tahallaan tekee jo itsessään siitä monimutkaista (tahallaan) ihmisten kannalta katsottuna

Aika paljon muutakin jätetään opetusohjelmista pois tahallaan joiden opettamisesta valtio ja sen sponsorit eivät hyötyisi. Esim. peruskoulussa ei opetata miten tehdä vallankumous tai näpistää kaupasta oikeaoppisesti.

Taikuri ei koskaan paljasta temppujaan smiley

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 14.2.2018 10.23

eke kirjoitti:

Onko salaliittoteoriointia jos väitän että rahajärjestelmä luotiin tahallaan monimutkaiseksi?

Niin ja vois nähdä että rahajärjestelmän jättäminen opetusohjelmista pois tahallaan tekee jo itsessään siitä monimutkaista (tahallaan) ihmisten kannalta katsottuna

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 13.2.2018 12.52

Aki Pyysing kirjoitti:
Viltsu kirjoitti:

Meinaatko sanoa että jos yrityksen vaakakupissa on kassavirtojen nykyarvon maksimointi versus Euroopan kansalaisten palveleminen, niin yrityksen johto päätyy palvelemaan Euroopan kansaa?

En viitannut mihinkään sellaiseen.

Ok. En vielä ihan käsittänyt että kuinka pakolaisvirtojen ohjailu olisi salaliittoteoriaa, mutta ehkä tästä on turhaa jankata smiley

Pankit, raha, valuutat - 13.2.2018 12.41

Aki Pyysing kirjoitti:
Viltsu kirjoitti:

- Olisiko loogista että koroista osa kuuluisi kansalaisille kun liikepankit alentavat kansalaisten valuutan arvoa myöntäessään lainoja?

Ei

Jaahas, vastaus on lyhyt ja ytimekäs kuin taisi olla urasi pankkimaailmassa taannoin smiley Mitä mieltä olet seuraavista vai kannattaako siirtyä muihin aiheisiin:

  • Minkälaisia vaikutuksia pankkien lainanannolla on mielestäsi kansalaisten ostovoimaan?
  • Mitä tapahtuu ostovoimalle kun lainaa ei pystytä maksamaan takaisin?
Aki Pyysing kirjoitti:
Viltsu kirjoitti:

- Kansallisomaisuuden myynti: Onko niin että nousu- ja laskukausia vuorottelemalla kansallisomaisuudet päätyvät hiljalleen pankeille? Onko tässä salaliittoteorialta kalskahtavassa ajatuksessa perää?

Ei

Ok :)

Viltsu kirjoitti:

- Puhutaan usein että politiikka on vain kulissia ja teatteria mutta kuka päätöksiä oikeasti tekee ja naruja taustalla vetelee? Intuitiivisesti ajatellen Suomen valtion velkojat, mutta mitä mieltä olette? Kuinka paljon velkojilla on sananvaltaa valtiomme asioihin ja kansakuntien tulevaisuuteen yleensä?

Ei mitään sananvaltaa niin kauan kuin velkaantuminen ei nouse liian korkealle tasolle, eli rahoitusta on saatavissa hyvin. Poliitikot tekevvät ihan itse paljon päätöksiä, toki kuunnellen avustajiaan ja intressipiirejään. Yleensä lähinnä salaliittoteoreetikot puhuvat, että politiikka on vain kulissia ja taustalla joku Lucifer vetelee naruista.

OK

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 12.2.2018 21.17

Meinaatko sanoa että jos yrityksen vaakakupissa on kassavirtojen nykyarvon maksimointi versus Euroopan kansalaisten palveleminen, niin yrityksen johto päätyy palvelemaan Euroopan kansaa? Eikö tuosta voisi tulla johdolle sanomista? Vai sovitaanko näistä salaa kabineteissa, kertomatta asiasta meille osakkeenomistajille?

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 12.2.2018 13.54

Mitä mieltä olet muuten maahanmuuton vaikutuksista Euroopan väestörakenteeseen seuraavien 100-200 vuosien aikana?

Mistä eri päätekijöistä pakolaismäärät mielestäsi johtuvat, tai miksi määrä jatkuu niin suurena? Valtteri kommentoi että pakolaiset pyrkivät oman elämänsä parantamiseen mutta voisivatko myös korkeamman tason päätöksentekijät (tai iso raha) hyötyä maahanmuuton pitkän aikavälin vaikutuksista (voisi olettaa että siellä jossain oikeasti pohditaan niitä pitkän aikavälin vaikutuksia) ja jos niin kuinka? (vai onkohan tämä väärä paikka tällaiselle pohdinnalle...)

 

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 12.2.2018 1.08

Top 10 opukset jotka on tehnyt suurimman vaikutuksen tai mitä suosittelisit lukemisiksi muille? Yleissivistyksen vuoksi tai mitkä ovat auttaneet urassasi? Kerkesitkö jo kahlaamaan joululahjaksi listaamiasi opuksia; Mitä mieltä olet esimerkiksi " Extraordinary Popular Delusions and The Madness of Crowds":sta tai Bankers Who Broke the Worldista (tai joku mainitsi Amazonin kommenteissa että "Creature from Jekell Island" olisi hyvää esilukemista Bankersille)?

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 12.2.2018 0.08

Viltsu & al :n tutkimukset rahajärjestelmän perusteista on nyt koottu tänne

Pankit, raha, valuutat - 11.2.2018 23.59

Yhteenvetona edellisistä kysymyksistä:

- Kuinka voitaisiin arvioida raha- ja pankkijärjestelmämme hintaa kansalaisten näkökulmasta? Paljonko yksityiset pankit ikään kuin vetävät välistä? Kuinka paljon korkoihin mahtaa mennä rahaa? Yllä olin yrittänyt laskeskella että US maksaisi korkoja 2.24%:lla 74 miljardia muille pankeille kuin fedille, 56 miljardia fedille ja 324 miljardia muille kuin pankeille. Jos tätä jatkaa että paljonko tuloveroista menisi yksityisille pankeille niin sain tulokseksi 4%; Vuoden 2016 $1 836 miljardin tuloveroilla (https://www.thebalance.com/current-u-s-federal-government-tax-revenue-3305762)
- 4% tuloveroista ( $74 billion) --> Korkoa US:n velasta pankeille, muut kuin FED
- 0.15% tuloveroista ( $56 billion) --> Korkoa US:n veloista FED:lle (3% ennen 95%:n takaisinmaksua hallitukselle)
- 17% tuloveroista ($324 billion) --> Korkoa US:n veloista muille
- 25% tuloveroista ($462 billion) --> Korkoa US:n veloista yhteensä
Eli tuloveroista 25% menisi korkojen maksuun mutta vain 4% suoraan yksityisille pankeille. Onkohan luvuissa perää ja kuinka tuo yksityisten pankkien osuus pitäisi laskea? Korkoja maksetaan muille valtioille, tai kun muut valtiot ovat velkaa jenkeille? Onko tätä avattu jossain tai mitä ajatuksia on asiasta?

- Olisiko loogista että koroista osa kuuluisi kansalaisille kun liikepankit alentavat kansalaisten valuutan arvoa myöntäessään lainoja?

- Kansallisomaisuuden myynti: Onko niin että nousu- ja laskukausia vuorottelemalla kansallisomaisuudet päätyvät hiljalleen pankeille? Onko tässä salaliittoteorialta kalskahtavassa ajatuksessa perää? Maalaisjärjellä ajateltuna tuntuisi että mikäli pankeilla on yksinoikeus rahan painamiseen (ja suurin osa rahasta syntyy yksityisten pankkien toimesta) vs valtiot niin kansallisomaisuudet välttämättä valuvat pankeille tai niiden rahoittamille tahoille (yksityisille pelureille). Ajatuksia?

- Puhutaan usein että politiikka on vain kulissia ja teatteria mutta kuka päätöksiä oikeasti tekee ja naruja taustalla vetelee? Intuitiivisesti ajatellen Suomen valtion velkojat, mutta mitä mieltä olette? Kuinka paljon velkojilla on sananvaltaa valtiomme asioihin ja kansakuntien tulevaisuuteen yleensä?

- Daytrader oli maininnut keskusteluissaan Jensin kanssa että " Valta on valtaapitävien saavutettu etu, siitä ei luovuta – oli se ansaittua tai ei." Tämä on mielenkiintoinen pointti erityisesti kun mietitään esimerkiksi mahdollisia rahajärjestelmän mullistuksia; kun uudet teknologiat (hajautetut kirjanpidot, uudet innovaatiot valuutoissa jne) mahdollisesti syrjäyttävät rahajärjestelmän niin kuin sen tunnemme niin kuinka tämä vaikuttaa valtarakenteisiin (vai vaikuttaako). Millä menetelmillä esimerkiksi hajautetulla kirjanpidolla, ja kiinteällä rahamäärällä pankkiirit voisivat pitää meitä yhtä kovassa otteessa kuin nyt rahaa painamalla ja koroilla? Nykyinen järjestelmä, jossa inflaatiolla jne voidaan verottaa kansakuntaa vaivihkaa perustallaajien asiaa ymmärtämättä (?) vaikuttaa erittäin tehokkaalta ja pitkään hiotulta menetelmältä. Pitääkö kaikki rakentaa alusta asti uusiksi uusin innovaatioin vai kuinka voimasuhteet saadaan säilytettyä suurin piirtein ennallaan? (tätä voisi myös ehkä verrata IT-megatrendiin jossa uudet disruptiiviset liiketoimintamallit syrjäyttivät vallanpitäjiä keikuttaen vallan tasapainoa mutta eikö kaikki tämä ole aika pientä piiperrystä (ajallisesti ja rahallisesti) verrattuna rahan luontiin liittyvään valtaan)?

 

 

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 10.2.2018 20.52

Oliver kirjoitti:

Rahamääriä(M0-M2) tilastoidaan ja ne löytyvät netistä. FED tosiaan lopetti M3:n julkaisemisen, perusteena taisi olla ettei sen julkaiseminen lisää informaatiota. Vähän ihmeellinen selitys IMO, mutta ei sen takana varmaan mitään salaliittoteoriaa ole cool

Esimerkiksi babylontoday.com -sivustolla oli aiheesta kuvaaja

... ja jonkin sortin ennustus:

 

Oliver kirjoitti:

Keskuspankit (FED, EKP) ovat pyrkineet vaikuttamaan talouteen omien tavoitteidensa mukaisesti.

Yksityiset intressit vaikuttanevat myös päätöksentekoon

Oliver kirjoitti:

Mikäli kaikki haluaisivat nostaa talletuksensa samalla hetkellä, niin pankki ajautuisi maksukyvyttömyyteen. Kuten Kauko toteaa, jo pelkkä huhu aiheuttaisi ongelmia pankille. Talletuspakoja pyritään estämään mm. talletussuojalla.

Jääköhän pohdinta kuitenkin akateemiselle asteelle. M0-M4 taitaisi painaa printattuina $50 seteleinä painaisi pari miljoonaa tonnia (http://1000000-euro.de/how-much-does-a-million-dollars-weigh/index.php#w...)

Oliver kirjoitti:

Siksi että nuo videot eivät tuo oikein mitään lisäarvoa. Ne asiat jotka youtube-videoissa on oikein ovat todennäköisesti oikein myös alan suosituimmissa oppikirjoissa.
En usko, että FED-videon katsominen peruskouluissa muuttaisi mitään. Miksi muuttaisi? Sen sijaan taloustiedettä, kriittistä ajattelua ja luotettavan tiedon etsimistä olisi syytä olla opetusohjelmassa enemmän. Ehkä silloin niitä vakavia sairauksiakin hoidettaisiin lääkärissä eikä millään poppamiehillä. 

Tässä ei edelleenkään ole kysymys mielipiteen muodostamisesta. Se miten raha- ja pankkijärjestelmä toimii, ei ole  mielipidekysymys. Jos olet sitä mieltä, että raha- ja pankkijärjestelmä toimii hyvin/huonosti/jotain, niin se on mielipidekysymys. Ainakin mikäli mitään mittaa sille toimivuudelle ei ole asetettu.

Musta kriittisen ajattelun tuomitseminen saattaa johtaa just "Neuvostoliitto on ikuinen" -tyyliseen konsensukseen

On hyvä tietää kuinka järjestelmät toimivat mutta ihmiset niitä päätöksiä kuitenkin tekevät. Hyvä opus ihmisen ajatteluun liittyen on btw Kahnemanin Thinking Fast and Slow - Jens varmastikin diggaisi ja kaikki muutkin joita matikka ja logiikka sekä ajattelun (epä)rationaalisuus kiinnostaa!

Mitkäköhän Daytraderin joulukuun kirjaostoksista olisi parasta selata https://www.sijoitustieto.fi/sijoituskeskustelu/sijoitusblogit/daytrader... jos joku on lueskellut