11.2.2024 - 11:32

Mustakasi

+19
Liittynyt:
19.12.2014
Viestejä:
74

Demokraattien ongelma on se, että Bidenin takana ei ole ketään varteenotettavaa ehdokasta. Republikaaneilla taas ei ole ketään joka voisi haastaa Trumpin. 

Bidenin voi myydä tällä hetkellä kertoimella 4.1 eli valueta löytyy.

0
0
11.2.2024 - 11:46

Bingo53

+2927
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2074

Trump myy USA:n aseellisen tuen rahasta, Biden ei aina muista kuka oli luurin päässä

USA:n edellinen presidentti sanoi lauantaina yllyttävänsä Venäjän vapaasti niiden NATO-maiden kimppuun, jotka eivät ole maksaneet rahana puolustusliitolle niiden sovittua osuutta: ... he would “encourage” Russia “to do whatever the hell they want” to countries that had not paid the money they owed to the military alliance.

Linkki The New York Times: https://www.nytimes.com/2024/02/10/us/politics/trump-nato-russia.html

Tämä hermostuttaa entistä pahemmin niitä NATO:n jäsenmaita, jotka ovat jo tähänkin asti olleet kauhuissaan Trumpin paluusta maan johtoon. Tämän nähdään olleen myös vastaus Putinille, joka on Ukrainan sodan alusta alkaen kinunut päästä kosketuksiin NATO:n aseellisesti vahvimman valtion kanssa - ja vain sen. Biden sen sijaan on pitänyt jenkit kokonaan erossa tästä sodasta raha-apua lukuun ottamatta ja erityisesti vedettyään jenkkijoukot pois Afganistanin sotkusta.

Joten tuoretta NATO-maata eli Suomea varmasti kiinnostaa mikä tulee olemaan pelin henki tämän vuoden vaihteessa, kun jenkkien henkilövalinta ratkeaa. Sama koskee ketä tahansa Eurooppa-sijoittajaa, jolla on kiinteätä omaisuutta tai sen jako-osia vanhalla mantereella.

Trumpin esteenä on yllytys kapinaan ja USA:n perustuslain 14 lisäys ja sen kolmas kohta, joka estää aiemmin valan vannonutta tulemasta valituksi hallinnon tehtäviin:

Constitution_14th_amendment_3_sect

Tähän perustuvat aiemmin aloitetut oikeudenkäynnit. Yksi tulkinta on jo, ettei lisäys estä hakemista presidentin työhön, mutta valituksi tuleminen ja uudelleen vannomaan pääseminen on toinen juttu.

Linkki: https://constitutioncenter.org/the-constitution/amendments/amendment-xiv

Trump on jo diskattu kahdessa osavaltiossa - Coloradossa ja Mainessa - osallistumisesta presidentinvaaliin, mutta nämä päätökset on viety korkeimpaan oikeuteen.

Trump_disqualification_states

Linkki The New York Times: https://www.nytimes.com/interactive/2024/01/02/us/politics/trump-ballot-removal-map.html

Muodolliset pyynnöt evätä Trumpin oikeus ryhtyä presidentin vaalin ehdokkaaksi on tehty 35 osavaltiossa The New York Timesin mukaan. Näistä osavaltioista Biden voitti edellisissä vaaleissa 22:ssa ja Trump 13:sta. Pyyntöjen läpi menemisen todenäköisyyttä pidetään vielä vähäisenä. Asia kuitenkin kehittyy ja oikeudenkäynnit leimaavat Trumpia valtion viholliseksi ja muut riidat rikolliseksi.

Biden, 81, on neljä vuotta Trumpia, 77, vanhempi, mutta ikä näkyy Bidenin käyttäytymisessä enenmmän kuin oranssilla plankilla puleeratussa Trumpissa. Kumpikin tekee asiavirheitä, mutta Bidenin kömmähdykset otetaan selvästi useammin esiin. Asia tulee esiin myös äänestäjätutkimuksissa: In a New York Times/Siena College poll of six battleground states, an overwhelming majority of voters said they had serious concerns about Mr. Biden’s age, with 70 percent saying he is too old to be president. Fewer than half of voters have expressed similar misgivings about Mr. Trump.

Siena_polls_candidates

Tutkimus on viime vuoden marraskuulta ja uutta tietoa tulee keväällä.

Ikäkysymys on siitä hankala, ettei äänestäjän vaste perustu mihinkään numerotietoon - 81 on neljää suurempi luku kuin 77 - vaan siihen kuinka Biden esiintyy ja miltä hän kuulostaa. Vähäinenkin heikkous tai epävarmuus rankaisee pahasti: Mr. Biden seems to have crossed an invisible line demarking whether a candidate isn’t just old but “too” old in the view of many voters; Mr. Trump has not.

Linkki: https://www.nytimes.com/2024/02/09/upshot/biden-age-presidency.html

Bidenin etuna on ja asemaa parantaa se, että USA:n talous on vahva ja  voimakkaasti kehittyvä, mikä historiallisesti on edesauttanut istuvaa presidenttiä jatkoon. Hän voitti saman kandidaatin edellisissä kisoissa ja tämän pisteitä laskee nyt syytteet rikoksista.

Election Betting Odds

Betting_odds

Linkki: https://electionbettingodds.com/

This site averages live odds that it pulls from FTX.com, Betfair.com, PredictIt.org, Smarkets.com, and Polymarket.com. The odds are then volume-weighted.

Sijoittajakin joutuu nyt tukeutumaan vedonlyöntimarkkinan 'varmaan tietoon' pohtiessaan millä mantereella varat olisivat ensi vuonna todennäköisimmin turvassa kimppuun yllytetyiltä tai mieluiten kasvaisivat.

0
0
13.2.2024 - 12:30

Bingo53

+2927
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2074

Jenkkivaalien tuloksen pähkäily on alkanut epätavallisen aikaisin

Normaalisti vaalivuonna sijoittajat seurailisivat tässä vaiheessa tätä satunnaisella kiinnostuksella ja olisivat vakuuttuneita, että asiassa menee vielä kuukausia ennen kuin tämä alkaisi vaikuttaa heidän rahankäyttöönsä. Vaaleihin on keskitytty vasta syksyllä, vähän ennen äänestämään menoa.

Tänä vuonna on toisin; sijoittajatkin ovat alkaneet kiinnittää huomiota vaaliteemoihin - osaksi poliittisten panosten suuruuden ja osaksi kisan luonteen vuoksi, kirjoittaa Financial Timesissä Jennifer Hughes.

Markkina alkaa arvuutella Biden-Trumpin keskinäisen taistelun uusiutumista, joka olisi ensimmäinen kerta sitten 1892, jolloin voitettu kilpakumppani on haastanut istuvan presidentin, joka voitti hänet neljä vuotta aikaisemmin.

Nyt pohditaan mikä muuttuisi, jos Trump voittaisi. Vuonna 2016 S&P500 indeksi nousi kuusi prosenttia kuutena viikkona Trumpin voiton jälkeen. Koko hänen kautenaan Sepe nousi 57 prosenttia, jota voi verrata 49 prosentin nousuun Bidenin kaudella tähän asti. Sykliset osakkeet pärjäsivät poikkeuksellisen hyvin molempien presidenttien kauden kuuden ensimmäisen kuukausien ajan.

Koska Trump on Trump, hänen kohdallaan taloudessa voi tapahtua mitä tahansa täysin odottamatonta. Lyhyellä aikavälillä voi arvata, että alku olisi hyvä yhtiöille ja joillekin sektoreille, kuten puolustusteollisuudelle sekä otollinen aika verojen alentamiseen.

Toinen sijoittajia huolettava asia olisi lisääntyvä kauppakiistely Kiinan kanssa. The Washington Post kirjoittaa, että Trumpin ilmoittama aikomus nostaa hurjasti kauppatariffeja jenkkien taloudellista pääkilpailijaa vastaan johti kiina-osakkeiden myyntitulvaan jokin aika sitten. Puhumattakaan muista vaikutuksista. Ekonomistit arvelevat Trumpin tiukkenevan maahanmuutto- ja kauppapolitiikan johtavan inflaation kiihtymiseen.

Trump ei myöskään myöntäisi Jay Powellille jatkoaikaa FED:ssä oman kertomansa mukaan. Pankkien analyytikot arvelevat keskuspankin itsenäisyyden säilyvän, mutta epäilevät siinä käyvän niin, että Trumpin hallinto de facto määrittelisi rahapolitiikan.

Sekä Bidenin, että Trumpin edessä tulevat olemaan kulujen karsiminen, sillä jenkkien valtiontalous on kestämättömällä tiellä: "unsustainable fiscal path". Kongressin budjettivirasto arvioi, että hallinnon korkokulut muodostaisivat kolme neljäsosaa 900 miljardin dollarin arvoisesta jenkkien alijäämän noususta ensi vuosikymmenelle mentäessä.

"For all this, the main advice being given to investors is, for now, to hold still. A lot can change in the nine months before the polls."

Linkki Financial Times: https://www.ft.com/content/4bbfbde3-dd82-4e8f-a065-380f9a2ae1e1

Mahdollisuuksien kirjosta on vedetty esiin vuosi 1992, jolloin George HW Bush johti Clintonia 22 pisteellä ja Clinton voitti. Joten toistaiseksi olisi hyvä pysytellä suunnitelmissaan eikä tehdä vielä liikaa oletuksia.

Trumpin NATO-kommentit sen sijaan ovat saaneet myrskyn aikaiseksi - ja Venäjä pidättelee hiljaa nauruaan.

Biden kutsuu kommentteja epäasiallisiksi ja vaarallisiksi. Lauantaina Etelä-Carolinassa pitämänsä puheen jälkeen Trump on vielä vakuuttanut, että hänellä on hyvät suhteet Venäjään.

Kreml irtautuu asiasta ja Peskov väittää kysyttäessä, etteivät he ole Trumpin puhemiehiä: The Kremlin declined to address Trump’s remarks. “I am still [Russian President Vladimir] Putin’s press secretary, but not Trump’s,” Kremlin spokesperson Dmitry Peskov told reporters, according to Reuters.

“Sadly, they are also predictable coming from a man who is promising to rule as a dictator like the ones he praises on day one if he returns to the oval office,” Biden said Sunday in a statement.

Trumpin haastaja Nikki Haley irtautuu oitis asiasta ja sanoi sunnuntaina, että viimeinen asia mitä he (amerikkalaiset) koskaan haluavat tehdä on olla Venäjän puolella. Myös muut republikaanit kritisoivat lausumia ja Chris Christie sanoi tämän olleen juuri se syy miksi hän pitää Trumpia epäsopivana USA:n presidentiksi.

Kolmannes NATO-maista kuluttaa kaksi prosenttia tai yli bruttokansantuotoksestaan puolustukseen. Monet maat ovat koko ajan nostaneet osuuttaan.

Linkki CNBC: https://www.cnbc.com/2024/02/12/russia-keeps-quiet-as-trumps-nato-comments-stir-up-a-political-storm.html

NATO:n viides artikla eli keskinäisen puolustuksen säännös merkitsee sitä, että hyökkäys yhtä NATO-maata vastaan on hyökkäys niitä kaikkia vastaan. Euroopan Unionin ulkomaan politiikan johtaja Joseph Borrell sanoi eilen, ettei yhteenliittymä voi olla riippuvainen Yhdysvaltain polittisen johdon päähänpistoista.

“NATO cannot be an ‘a la carte’ military alliance ... depending on the humor of the president of the U.S.,” Borrell said when asked to respond to Trump’s comments, Reuters reported.

Linkki Reuters: https://www.reuters.com/world/eus-borrell-nato-cannot-be-an-a-la-carte-military-alliance-2024-02-12/

Puolan puolustusministeri Wladyslaw Kosiniak-Kamysz sanoi sunnuntaina, että NATO:n motto 'yksi kaikkien, kaikki yhden puolesta' on täysin aito ja pitävä sopimus. Sen kyseenalaiseksi asettaminen heikentää koko yhteenliittymää eikä mikään (poliittinen) kampanja ole syy sellaiseen peliin.

Euroopan puolustuskonferenssissa; Münchenissa puheenjohtaja Christoph Heusgen totesi Trumpin riehuneen asiassa ennenkin ja lisännyt, että "He is how he is".

Brysseli alkaa asennoitua: In Brussels, the European Commission said: “We are setting up a structural internal process to prepare for all possible outcomes of the United States’ presidential elections.”

Linkki Financial Times: https://www.ft.com/content/5e859788-7d75-4194-a848-6afb75ae29e8

The Wall Street Journal katsoo Trumpin menneen nyt liian pitkälle ja pitää näitä lausumia hyvänä syynä siihen, miksi amerikkalaiset voivat jättää äänestämättä Trumpia.

... But his (Trump's) comments Saturday that he once told the leader of a NATO ally that he’d invite Vladimir Putin to invade is the reason many Americans won’t vote for him again even against a mentally declining President Biden.

Russia has invaded Ukraine, bombed its cities and civilians, mused about using nuclear weapons, and threatened Finland and Sweden for seeking to join NATO. Article 5 of the North Atlantic Treaty pledges every member of the alliance to aid another treaty member if attacked.

Linkki WSJ: https://www.wsj.com/articles/trump-and-nato-deterrence-putin-article-v-russia-rally-2024-95e1f4b1?mod=hp_opin_pos_1

The Wall Street Journal muistuttaa vielä milloin NATO:n viidettä artiklaa on ainoan kerran otettu käyttöön:

The only time it has been invoked was after the 9/11 attacks on America.

Trumpin ylilyönnit ja vaalien meno alkavat suututtaa jenkkibusineksen tärkeätä, suuren levikin äänenkannattajaa WSJ:ia, joka koventaa lausumiaan:

The U.S. should be having an election debate over the growing dangers to U.S. security and how to counter them. Instead we have an incumbent who has presided over the collapse of U.S. deterrence, and a GOP front-runner who dotes on dictators. No wonder Mr. Putin is looking so confident these days.

Vastapuoli Putin sai julkisuuskuoppaan langenneen Trumpin tekemään juuri haluamansa ja varmaan nauraa makeasti. Sijoittajaa ei naurata.

7
-1
16.2.2024 - 23:42

LappuLiisa

+278
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
258

Trumpille 355m $ tuomio Nykistä:

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010234912.html

”Korvausten maksun lisäksi Trump määrättiin New Yorkissa liiketoimintakieltoon kolmen vuoden ajaksi, kertoo Reuters. Hänen aikuiset poikansa saivat liiketoimintakiellon kahdeksi vuodeksi. Trump tai yritysrypäs eivät myöskään voi hakea osavaltion pankeista lainaa kolmeen vuoteen.”

2
0
17.2.2024 - 02:28

JR

+5096
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1507

Tää menee hiton mielenkiintoseks. Tää on oikeastaan ainoa viimeaikojen Trumpiin kohdistunut oikeudenkäynti, mitä olen vähän jännännyt, koska se satuttaa oikeasti.

Niitä poliittisempia oikeudenkäyntejä joko viivytetään rajattomasti, tai niillä ei ole todellista merkitystä, mutta tällä on. Jotta Trump pystyy edes valittamaan tästä tuloksesta, hänen olis asetettava alkuperäisen korvaussumman kokoinen vakuus, ja en usko että hänellä on tämmöisiä varoja, eli tästä tulee täysi katkeaminen.

Samalla se ei suoraan kai vaikuta hänen vaalikampanjaansa - toki välillisesti voi saada hänet vaikuttamaan heikolta, mutta eiköhän Trump onnistu esittämään asiat edukseen. "I made the best decisions, I made perfect decision, and still they come after me!" tms, eli tämänkin jälkeen hän on todennäköinen seuraava presidentti. Ja Trumphan ei välitä mistään vakiintuneista tavoista, vaan käyttää kaikkea mahdollista valtaa omaksi edukseen, eli jos tulee valituksi, tulee väärinkäyttämään presidentin valtaoikeuksia niin rajusti kuin osaa tilanteen "korjaamiseksi".

Mulla ei ole hajuakaan miten tämä päättyy, mutta kuvainnolliset popparit menee mikroon.

5
-1
21.2.2024 - 22:27

1UP

+140
Liittynyt:
3.3.2023
Viestejä:
186

Tässä ei kyllä tiedä vielä yhtään miten käy. Demokratit saattaa joutua esittelemään uuden ehdokkaan just ennen vaaleja kun Joe-setä ei oikeesti muistaa kohta enää nimeään. Trump vaikuttaa lähes yhtä höppänältä nykyään ja tyhmähän se on aina ollut, nyt kun vielä rikostuomioita tippuu läjä matkan varrelta niin alkaa vaikuttaa, että kumpi puolue vain esittelisi ehdokkaan, joka löytää edes omin avuin ulos huoneesta, voittaisi koko potin. Piti tämänkin vielä nähdä.

2
-1
22.2.2024 - 06:45

mskomu

+1326
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
666

Oishan se hieno hetki, kun jenkkien pressanvaalien väittelyssä olisi 2 dementoitunutta ehdokasta höpisemässä sekavia. Erikoista on se, että jotain tällaista saattaa oikeasti tapahtua.

Jos kuitenkin luotetaan siihen, että Biden tai Trump eivät ole enää ehdolla 2028, niin löytyyköhän seuraavasta aallosta keski-ikäisiä kandidaatteja, vai saataisiinko sinne vähintään 7-kymppisiä, niin ei tulisi äänestäjillekään liian suurta shokkia.

1
0
4.3.2024 - 21:21

Tekijä

+143
Liittynyt:
8.7.2021
Viestejä:
98

LappuLiisa wrote:

Trump pääsee ehdolle Coloradoon, 9-0 päätös korkeimmasta oikeudesta:

https://www.foxnews.com/politics/supreme-court-rules-unanimously-for-trump-in-colorado-ballot-disqualification-dispute

Läpihuutojuttu, koska selvää oli, ettei osavaltio voi yksipuolisesti sorvata liittovaltion vaalista paikallista ratkaisua. Ei siis millään lailla kannanotto ehdokkaan puolesta.

2
0
6.3.2024 - 13:32

1UP

+140
Liittynyt:
3.3.2023
Viestejä:
186

Tulee siis neljän vuoden takaisen vaalin uusinta ja käräjillähän se voittaja sitten perinteisesti lopulta ratkaistaan. 👍

1
0
22.3.2024 - 22:31

LappuLiisa

+278
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
258

Trumpista tuli kuin tulikin miljardööri. Mutta hän ei voi myydä osakkeita puoleen vuoteen.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/trumpin-some-yhtion-porssitaival-varmistui/62118f64-a269-4020-b74d-ca0f944e02ad

Trump koittaa käyttää 8. pykälää päästäkseen eroon lunnaistaan. Eli "Excessive bail shall not be required, nor excessive fines imposed, nor cruel and unusual punishments inflicted".

On ollut juttua että Mar Lago voisi mennä myyntiin, mutta en usko. Mar Lagon hinta on väittelyn alainen: https://www.bbc.com/news/world-us-canada-67644052

0
0
6.4.2024 - 18:55

Juha

+1312
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
1458

Täällä ollut hiljaisempaa, mutta pakko nostaa ketju, sillä Sleepy Joe on kirinyt itsensä tasakertoimiin Trumpin kanssa (betukalla). Ehkä tästä on tulossa sittenkin jännittävää Joellakin. 2.36 nyt molemmilla.

Trumpin ongelmista on ollut jotain lööppejä, mutten ole jaksanut tutkia millä on oikeasti väliä. Gallupeissa Biden on tainnut hieman kiriä viime aikoina.

2
0
6.4.2024 - 19:16

LappuLiisa

+278
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
258

Pientä kiriä on tosiaan havaittavissa.

asdasd

Eikä mitään ihmeellistä ole tapahtunut. Trumpin lunnaat pienenivät ja hän saa kuulemma vakuutusyhtiön maksamaan ne. Stormy Daniels hyssyttely-oikeudenkäynti alkaa kohta.

Trump myi MAGA-raamattuja. Biden julisti pääsiäisen Transseksuaalis-tietoisuuden päiväksi. Papoilla menee kovaa kun vuorotellen alittavat riman.

Trump oletettavasti jatkaa kampanjointia. Biden oli käynyt Conanin vieraana podcastissa, muusta en tiedä.

Vaa-ankieli osavaltioissa Trumpilla menee todella hyvin ja voitto näyttää niiden puolesta varmemmalta. Pennsylvania on iso kyssäri. Muissa on taas Trump-johtoisuutta. Niissäkin jotka Biden käänsi viimeksi (Arizona, Georgia)

https://www.realclearpolling.com/polls/president/general/2024/trump-vs-biden

North Carolina Trump +4.6, Arizona Trump +4.5, Georgia Trump +3.8,  Nevada Trump +3.2, Michigan Trump +2.8, Wisconsin Trump +0.6 ja Pennsylvania Biden +0.1

1
-1
6.4.2024 - 21:53

TL

+1162
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
899

Juha wrote:

Täällä ollut hiljaisempaa, mutta pakko nostaa ketju, sillä Sleepy Joe on kirinyt itsensä tasakertoimiin Trumpin kanssa (betukalla). Ehkä tästä on tulossa sittenkin jännittävää Joellakin. 2.36 nyt molemmilla.

Trumpin ongelmista on ollut jotain lööppejä, mutten ole jaksanut tutkia millä on oikeasti väliä. Gallupeissa Biden on tainnut hieman kiriä viime aikoina.

Yllättävän paljon on sille ettei kumpikaan tulee valituksi. Löisin kumpaankin, jollen olisi lukenut niin paljon ongelmista edellisten vaalien vedonlyönnissä. Löisin luokkaa 2*500€ mutta en viitsi laittaa tonnia kiinni yrittääkseni voittaa180€ vain huomatakseni rahojen olevan jumissa ja homman vatuttavan vähintään kolmen tonnin edestä....

5
0
22.4.2024 - 20:54

LappuLiisa

+278
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
258

Dr. Philissä oli jakso inflaation vaikutuksesta arkiseen elämään. Kahdella työllä ei tule toimeen. Pidän tätä positiivisena ajurina Trumpin kannalta, koska protestiäänien määrä lisääntyy. Inflaatio on myös suosittu aihe konservatiivi-tubettajien keskuudessa. Niissä on pieniä pätkiä TikTok-videoista jossa valitetaan elämisen kustannuksista (ja pistetään Bidenin piikkiin), mutta nyt näin ensi kertaa TV-episodin käsittelevän aihetta.


https://m.youtube.com/watch?v=G3oWfVF-31E

Trump saisi bensan hinnat heti alas aloittamalla öljyn poraamisen fracking-tekniikalla, joka taas ei ole EPA:n mieleen.

1
0
2.5.2024 - 11:44

Aki Pyysing

OP
+12098
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6652

Miulla on USA:N vaaleihin vihdoin peli-idea, joskaan tuottovaateeni ei ainakaan vielä ylity. Robert F Kennedy Jr:ää shorttaamalla on imo printtaamassa rahaa. Vaikka sekä Sleepy Joe että Stable Genius kuolisivat, Robert Jr:ia ei valita. Jenkkien seuraavissa vaaleissa valitaan joko republikaani tai demokraatti, ei riippumatonta. Jotan Michelle O:ta en missään tapauksessa lähtisi näillä tuotoilla shorttaamaan, koska jos Biden kuolee vanhuuteen (maailman laadukkainkin lääkitys auttaa vain niin pitkälle kuin auttaa) pakasta voidaan hyvin nostaa Musta Pirkko.

Toinen olisi tietysti painaa molempia seniilejä setiä, mutta kun niistä tosiaan kumpi tahansa voi heittää hokkarit nurkkaan. Ja kumpikaan ei helpolla voita ketään viriilissä iässä olevaa edes semitäysipäistä ehdokasta. Hengissä pysyen toki mutapaini käydään senikäisten kesken, joita ei enää pitäisi päästää edes katsomoon. 

5
0
2.5.2024 - 15:30

Druuge

+344
Liittynyt:
27.1.2020
Viestejä:
284

Olen leikitellyt mielessäni ajatuksella, että jos SCOTUS päätyy tulkitsemaan lakia niin, että pressan on ihan ok rikkoa lakia virkaa hoitaessaan, niin Bidenhän voisi viime työnään ratkaista vaaliongelman ihan uusien valtaoikeuksiensa rajoissa laittamalla seal-tiimin oranssin jokerin perään. Samalla voisi siivota vähän SCOTUS:ta. Sitten olisikin hyvä jäädä ansaitulle eläkkeelle lepäilemään ja antaa nuorempien tarttua ruoriin. Luulen kyllä, että tämä on ehkä käynyt mielessä myös SCOTUS:in trumpittajilla. Olisi vain jotenkin niin tragikoomista, jos SCOTUS Trumpia suojellessaan tulisi antaneeksi NYKYISELLE presidentille vastaavat immuniteetit ja Joe huomaisi tilaisuuden koittaneen.

0
0
3.5.2024 - 11:22

joeplotter

+371
Liittynyt:
2.7.2014
Viestejä:
214

Ongelma noissa jutuissa on, että kun demokraattinen systeemi, laki, lainhenki jne ovat riittävän iskostuneita, niin ei suorittava taho inahdakaan, jos tulee liian arveluttavia käskyjä ja toimeksiantoja eikä ole vaaraa joutua teloitetuksi tai tarjota huomattavia rahasummia jne. 

1
0
8.5.2024 - 16:00

juuso628

-51
Liittynyt:
22.8.2023
Viestejä:
49

Periaatteessahan demokraatit voivat vielä vaihtaa ehdokkaan kesän puoluekokouksessa.Ei kellään satu olemaan tarkkaa päivämäärää koska se pidetään?Eli meille "hörhöilijöille" jotka emme usko että Biden on ehdolla niin on vielä hetki aikaa tankata muita potentiaalisia presidenttiehdokkaita

0
0
9.5.2024 - 11:12

Antti Hyppänen

+1472
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
595

Kirjoitin Bitcoinkeskukseen tänään tällaisesta aiheesta. Laitan kokonaisuudessan myös tänne, kun saattaa kiinnostaa monia.

Ovatko kryptot Yhdysvaltain presidentivaalien ratkaiseva teema?

Marraskuussa järjestettävät Yhdysvaltain presidentinvaalit ovat yksi vuoden seuratuimmista tapahtumista.  Vastakkain ovat vuoden 2020 vaalien tavoin republikaanien Donald Trump ja demokraattien Joe Biden. Vaaleista ennustetaan tasaväkistä kamppailua, joka ratkeaa jälleen muutamissa ”swing state” -osavaltioissa.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että kryptoista voi tulla jopa vaalien ratkaiseva teema! Ajatus olisi kuulostanut absurdilta vielä neljä vuotta sitten, mutta tilanne on kehittymässä yhä enemmän tähän suuntaan - myös kriittisissä osavaltioissa. Taustalla on kolme selkeää syytä:

1. SEC:n toiminta
2. Donald Trumpin asenne kryptovaluuttoja kohtaan
3. Robert F. Kennedy Jr

Bitcoinkeskus on raportoinut SEC:n ajojahdista useita kertoja – julkaisimme edellisen uutisen aiheesta huhtikuun lopulla. Regulaatiosota on leimahtanut pienen tauon jälkeen liekkeihin Yhdysvalloissa. Uusimpana käänteenä SEC on hyökännyt myös Robinhoodin kimppuun, joka on etenkin piensijoittajien suosima alusta osakkeiden ja kryptojen ostoon.

Robinhoodin lisäksi SEC:n kohteena ovat jo olleet mm. Ripple, Binance, Paxos, Kraken, Coinbase, Uniswap ja MetaMask-lompakon kehittäjä Consensys.

Nykyinen hallitus yrittää ilmeisesti reguloida koko kryptosektorin hengiltä Yhdysvalloissa. Jos nämä päättäjät saavat neljän vuoden jatkokauden, jälki voi olla todella tuhoisaa. Näin Ryan Selkis visioi aiheesta X:ssä.

https://twitter.com/twobitidiot/status/1788209145318977928

Kysymys kuuluu: onko Bidenin hallinto miettinyt strategiansa loppuun saakka? Uusimpien tutkimusten mukaan jopa 50 miljoonaa amerikkalaista omistaa kryptovaluuttoja, mikä tarkoittaa 20 prosenttia aikuisväestöstä. SEC:n hyökkäykset kryptosektoria kohtaan ovat myös isku tätä äänestäjäkuntaa kohtaan.

Myös moni swing state -äänestäjä omistaa kryptovaluuttoja. Tuoreen tutkimuksen mukaan lähes kolmannes näistä äänestäjistä on kryptojen kannattaja, ja 40 prosentille kyseessä on tärkeä aihe. Tämä tarkoittaisi 12 prosenttia swing state -äänestäjistä.

Kryptovaluutat eivät ole tietenkään samanlainen teema kuin puolustus, talous, eläkkeet ja niin edelleen. Kyse on siitä, onko kryptosijoittajien joukko riittävän suuri ja riittävän vihainen sellaisissa osavaltioissa, joissa se voi heiluttaa vaakakuppia vaadittavat pari prosenttia Trumpin suuntaan.

Donald Trump on myös muuttanut asennettaan selvästi kryptomyönteiseksi. Hän ei ollut missään nimessä kryptojen kannattaja 2016–2020 kaudellaan, mutta nyt tilanne on toinen. ”I’m fine with crypto”, mies toteaa.

https://twitter.com/frankdegods/status/1788359051031761269

Trump on julkaissut aiemmin myös oman NFT-kokoelmansa ja hyväksyy uusimpien tietojen mukaan myös kryptoilla tehtyjä lahjoituksia kampanjaansa. Joe Biden ei ole puhunut kryptoista sanallakaan eikä varmasti ymmärrä koko konseptia, joten Trump voittaa tässä asiassa äänestäjät puolelleen sata-nolla.

Kolmas tekijä on Robert F. Kennedy Jr, joka vaihtoi vuoden 2023 lopulla demokraattien riveistä itsenäiseksi ehdokkaaksi. Kennedyllä ei ole mitään asiaa presidentiksi asti kuuluisasta nimestä huolimatta. Hän voi kuitenkin syödä ratkaisevia prosentteja Bidenin äänistä tietyissä osavaltioissa.

Robert Kennedy on profiloitunut erittäin Bitcoin-myönteiseksi ehdokkaaksi. Hänet on nähty puhujana myös Bitcoin-konferensseissa.

https://twitter.com/BTCTN/status/1764191791572451793

Tilanne oli neljä vuotta sitten hyvin erilainen. Kryptosijoittajien määrä oli Yhdysvalloissa huomattavasti pienempi, sillä suurin osa on tullut mukaan vasta vuoden 2021 buumin jälkeen. Myös Donald Trump oli 2016-2020 kaudellaan selkeästi kryptovastainen. Nyt "kryptoäänestäjien" määrä on kymmeniä miljoonia suurempi joukko, minkä lisäksi Trump on profiloitunut selkeästi pro-crypto -ehdokkaaksi.

Vuoden 2024 presidentinvaalit ovat todennäköisesti vedenjakaja koko kryptosektorin tulevaisuudelle Yhdysvalloissa. Jos nykyinen hallinto saa uuden jatkokauden ja onnistuu hyökkäyksissään, lopputulos voi olla todella synkkä kryptovaluuttojen kannalta. Tällaisella politiikalla voi olla heijastusvaikutuksia myös muihin maihin, kuten esimerkiksi Eurooppaan.

5
-4
9.5.2024 - 13:09

Aki Pyysing

OP
+12098
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6652

juuso628 wrote:

Periaatteessahan demokraatit voivat vielä vaihtaa ehdokkaan kesän puoluekokouksessa.Ei kellään satu olemaan tarkkaa päivämäärää koska se pidetään?Eli meille "hörhöilijöille" jotka emme usko että Biden on ehdolla niin on vielä hetki aikaa tankata muita potentiaalisia presidenttiehdokkaita

Elokuun 19.-22. Toivottavasti vaihtavat, mutta en näe tätä edelleenkään kovin todennäköisenä skenaariona. Sleepy Joen pitää joko kuukahtaa (mahdollista) tai muuttaa mieltään jatkokaudesta (liian vanha muuttamaan mieltä enää mistään).

 

0
0
10.5.2024 - 08:52

JP

+411
Liittynyt:
12.2.2019
Viestejä:
248

Antti Hyppänen wrote:

Trump on julkaissut aiemmin myös oman NFT-kokoelmansa ja hyväksyy uusimpien tietojen mukaan myös kryptoilla tehtyjä lahjoituksia kampanjaansa. Joe Biden ei ole puhunut kryptoista sanallakaan eikä varmasti ymmärrä koko konseptia, joten Trump voittaa tässä asiassa äänestäjät puolelleen sata-nolla.

Ovatko Trumpin NFT-griftaukset tai pyrkimykset salata kampanjalahjoitukset varmasti hyvä asia kryptoille?

1
0
20.5.2024 - 19:05

LappuLiisa

+278
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
258

Päivitystä kyselyille. Biden on kuronut kiinni Michiganissa ja Trump taas Pennsylvaniassa.

key statess

'trumpbiden

Ja nyt on 2 vaaliväittelyä sovittu. 27.6 @ CNN ja 10.9 @ ABC News.

1
0
23.5.2024 - 19:57

LappuLiisa

+278
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
258

The Ohio Democratic Party has received weeks of warnings from both LaRose's office and the state legislature saying that Biden is on track to miss the state's deadline for filing as a candidate.
https://www.foxnews.com/politics/bidens-ballot-issues-ohio-arent-going-away-state-democrats-receive-another-urgent-warning.amp

Biden's problems arise from Ohio's requirement that parties certify their presidential candidates at least 90 days before Election Day. The Democratic Party won't certify Biden until its national convention in Chicago, which is scheduled for Aug. 19, just 75 days before the election.


Tuosta voi tehdä omat johtopäätökset että miksi Biden ei kelpaa. Näillä näkymin Biden ei ole Ohion tiketissä.

0
0
23.5.2024 - 20:26

Tekijä

+143
Liittynyt:
8.7.2021
Viestejä:
98

LappuLiisa wrote:

The Ohio Democratic Party has received weeks of warnings from both LaRose's office and the state legislature saying that Biden is on track to miss the state's deadline for filing as a candidate.
https://www.foxnews.com/politics/bidens-ballot-issues-ohio-arent-going-away-state-democrats-receive-another-urgent-warning.amp

Biden's problems arise from Ohio's requirement that parties certify their presidential candidates at least 90 days before Election Day. The Democratic Party won't certify Biden until its national convention in Chicago, which is scheduled for Aug. 19, just 75 days before the election.


Tuosta voi tehdä omat johtopäätökset että miksi Biden ei kelpaa. Näillä näkymin Biden ei ole Ohion tiketissä.

Ohio Capital Journal:

Nobody seems to know why the state extended the deadline from 60 to 90 days in 2010. The change came in an obscure provision of a 341-page bill.

The 90-day deadline has been a problem in almost every presidential election since then. The Legislature waived the deadline in 2012 and 2020, when both parties’ conventions fell after the cutoff date, and those elections ran smoothly. So the state can’t justify sticking with the 90-day rule this year when only one party is holding its convention after the deadline.

Biden probably won’t carry Ohio in any event. But having both major-party candidates on the ballot is necessary for a fair presidential election.

1
0
31.5.2024 - 04:03

1UP

+140
Liittynyt:
3.3.2023
Viestejä:
186

Tuomio tuli Trumpille, mutta marraskuussahan tuo sitten ratkeaa, valitaanko tämä sivistynyt herrasmies USA:n johtoon.

0
0