Olet täällä

Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 12.11.2019 10.30
Lyyrikko kirjoitti:

En yleensä kitise hinnoista tai muista palveluntarjoajan ominaisuuksista, mutta nyt lienee ensimmäinen kerta. Tänään Nordnet ilmoitti superluotto-ehtojen muutoksesta, jonka vuoksi kulta-tason luottoa saa enää 20% lainoitusarvosta vanhan 40%-sijaan. Tuottanee huomattavia vaikeuksia saada osakkeita ylipainoon kohtuullisilla kuluilla, kunhan sen aika koittaa. 

Lienee rahastuskeino. Riskien alasajosta tuskin on kyse, kun tavallisilla lainoitusarvoilla sijoitusasteen saa jonnekin max 115 prosenttiin tuolla parhaalla tasolla. Ja silloinkin luotonantajalla on täydet vakuudet ja pakkomyyntioikeus.

Kopioin tähän maajohtaja Suvin kommentit luottokeskusteluun Sharevillestä:

"Superluoton kultatason rajan laskeminen on osa isompaa muutosta, joka liittyy Nordnetin kaupankäyntiluoton muutokseen. Uusi malli on jo käytössä Norjassa ja nyt se tulee myös muihin maihin joulukussa.

Eniten ollaan Suomessa saatu palautetta siitä, että vakuusarvot ovat liian matalat. Nimenomaan tähän palautteeseen vastataan muutoksella: hajautetulla salkulla saa jatkossa enemmän luottoa ja todella moni asiakas hyötyy ja ilahtuu tästä. Tämä toive on tullut siis asiakkailta.

Norjassa superluotto poistui kokonaan, meille se kuitenkin Suomeen jätettiin. Suomessa ehdot superluotolle ovat muuten jatkossa paremmat kuin Ruotsissa. Tämä ei tietenkään vähennä harmitusta niiltä, joita 40 % rajan lasku 20 %:iin koskee. Kokonaisuudessa muutos ei ole suoraan tuo 40 % rajan lasku 20 %:iin, koska salkun lainoitusarvo nousee isolla määrää asiakkaita. Saatat siis silti saada kultatason koron.

Hopeatasolla (vastaava raja 60 %) muutosta ei tehty, joten osa listakorkoa 4,85 % maksava asiakas pääseekin nyt nauttimaan hopetason korosta. "

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 8.11.2019 09.33
hauturi kirjoitti:
luxa kirjoitti:

jos ilmainen ETF kuukausisäästäminen loppuu ja kk maksu tulee

 

Koskas tällainen on odotettavissa?

Mitään tällaista ei ole tulossa. Tilin sulkemismaksu koskee osakesäästötiliä, mikä on manuaalinen prosessi.

@Aki ja @Erik. Välittäjäerittelyä ei vielä ole uudella puolella, mutta se on tulossa!

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 24.10.2019 10.50
Aki Pyysing kirjoitti:

Olen sisukkaasti käyttänyt nyt uutta sivustoa, kun olen ajattellut, että se pitää opetella kuitenkin. Yleensä muutosvastarintaisena vaihda vasta kun on pakko ja tiedän saman toimiston kollegojen kaikkien käyttävän vanhaa. Yleensä miekin olen kyllä uuden teknologian suhteen JOMO enkä ainakaan FOMO. 

Vertailuindekseistä on poistettu OMXGI, joka on miulle ja luultavasti useimmille muillekin suomalaisille relevantein vertailuindeksi. Toki pelkillä hintaindekseillä tulee parempi mieli, mutta kyllä ne useimmat yhtiöt osinkoakin jakavat ja rahat saa pitää. Saisiko sen sinne sekaan vielä? Ymmärrän, että paljon koodaamista, eikä paljon lisätuottoja, joten en ole kovin toiveikascrying.

 

Uusia vertailuindeksejä on tulossa palveluun seuraavien päivityksiä aikana. Mm. juuri Helsingin pörssin tuottoindeksi tullaan lisäämään.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 24.10.2019 10.48

Palvelussamme on tällä hetkellä teknisiä häiriöitä, jotka vaikuttavat verkkopalveluun, mobiilisovellukseen sekä Infrontin kaupankäyntityökaluihin. Pahoittelemme häiriöitä ja korjaamme ne mahdollisimman nopeasti. Jos palvelussa on ongelmia ja haluat tehdä kaupan, ota yhteyttä meklareihimme numerossa 020 198 5898.

 

Näytä koko viesti
Mandatum Trader - 21.10.2019 01.08
Mandatum Trader kirjoitti:
muugg kirjoitti:

Löytyykö Mandatum Traderistä ns viputuotteille stop loss ja stop win/tp -ominaisuutta? Nordnetistä nämä puuttuvat edelleen.

Moi muugg,

Kyllä löytyy. Koko positiolle käytettävissä take profit / stop loss, ja position osalle OCO (one cancels the other order) stop- ja limit-toimeksiannoilla.

Ystävällisin terveisin,
Tomi / Mandatum Trader

Vastaan tähän kysymykseen myös Nordnetin puolesta. Stop loss -toimeksiannot viputuotteille ovat yksi toivotuimmista uusista ominaisuuksista asiakkaidemme keskuudessa. Uusi verkkopalvelumme on vaatinut paljon resursseja kehitystiimiltämme ja nyt kun uusi verkkopalvelu on valmistumassa, vapautuu resursseja myös tämän tyyppiseen kehitystyöhön. Uskon, että viputuotteiden stop loss -toimeksiannot ovat käytössä ensi vuoden aikana.

Jatkokysymys Mandatumille. Alkuperäisessä kysymyksessä viitataan Nordnetin tarjoamiin viputuotteisiin, eli warrantteihin ja sertifikaatteihin. Löytyykö Mandatum Traderista stop loss -toimeksianto näille tuotteille, joka huomioi osto/myyntilaidan ja toteuttaa stopin näiden muutoksien mukaan? Yleensähän stop loss -toimeksiannon triggeri on viimeisin kauppahinta. Valtaosalla tuhansista viputuotteista käydään kauppaa niin harvakseltaan tai ei ollenkaan koko päivän aikana, että viimeiseen kauppahintaan perustuva stop loss -toimeksianto ei ole käyttökelpoinen näille tuotteille, vaan vaaditaan osto/myyntilaitoihin reagoiva stop loss -toimeksianto. Tässä tärkeää on myös miten stop loss -toimeksianto reagoi tilanteeseen, jossa markkinatakaajalta häviävät laidat hetkeksi?

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 27.9.2019 04.44
Jeans kirjoitti:

Mandatum tulee siis isolla profiililla Suomen arvopaperivälitysmarkkinoille Mandatum Traderilla. Hinnastoon tutustuessani huomasin, että palvelu on mulle selvästi kilpailijoita parempi, koska pääsen tohon Best-luokkaan pelkästään sillä, että mulla on 500k euroa palvelussa (100 kauppaa/kk pääsee myös). Tällä tasolla välityskulut ovat Pohjoismaissa, Briteissä, Kanadassa ja Jenkeissä 0,03%/3e min per kauppa ja 0,05%/5e min per kauppa muualla. Esim. Nordnetin vastaava taso mulle ois “Private Banking”, johon pääsee jos sijoitusvarallisuus on vähintään 200k euroa. Siellä kaupankäyntikulut ovat 0,08%/5e min Suomessa ja 8e min muualla. Tämän lisäksi Mandatum Traderilla on huomattavasti laajempi valikoima maita, joiden pörsseissä voi tehdä kauppaa.

Ehkä isolle osalle lukijoista realistisempi Mandatum Traderin taso on Plus-taso. Siihen pääsee jos on vähintään 50ke varat palvelussa (tai 20 kauppaa/kk), jolloin kaupankäyntikulut Pohjoismaissa, Briteissä, Kanadassa ja Yhdysvalloissa ovat 0,04%/6e min ja muualla 0,07%/8e min. Käytännössä tämä meinaa esim. Suomessa aina 6 euron palkkiota per kauppa, koska harva <500ke varallisuuden omistava tekee yli 15000 euron yksittäisiä kauppoja. Jos esim. Nordnetiin verrataan, niin tämä vastaisi jotakuinkin Taso 3 ja Taso 2 välistä tasoa. Tasolle 3 siellä pääsee jos edellisellä kalenterikuukaudella on tehty 1-10 kauppaa ja Tasolle 2 jos on tehty 10-50 kauppaa. Eikä tässä siis ole lainkaan tarkoitus puhua huonoon sävyyn Nordnetista. Päinvastoin otin Nordnetin vastaesimerkiksi, koska olen itse käyttänyt sitä ennen ja ollut erittäin tyytyväinen. Kannattaa vertailla hinnastoja ja tsekata voisiko olla itselle edullisempi: Mandatum Trader hinnasto tässä ja Nordnet hinnasto tässä.

Tähän lisäyksenä vielä se, että aktiiviset kaupankävijät käy meillä kauppaa volyymiin perustuvalla henkilökohtaisella palvelupaketilla ja hinnoittelulla. Active Trader -tasolle pääsee kun tekee 100 kauppaa tai vaihto on 1 M€ kuukaudessa – varmaan moni tällä palstalla täyttää toisen näistä ehdoista. Active Trader -hinnoittelu on 0,055 % min. 3 € ja tästä vielä alaspäin kaupankäyntiaktiivisuuden mukaan. Jos kauppaa ei tule ihan näin paljon, mutta kuitenkin vähintään 11 kuukaudessa, niin silloin osuu tasolle 2, missä on 5 € minimi.

Kannattaa myös huomioida ilmaiset reaaliaikaiset kurssit pohjoismaihin (ja myös saksaan/jenkkeihin reaaliaikaiset snapshotit), mahdollisuus edulliseen lainoitukseen, shorttaukseen yms.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 10.9.2019 05.24
Harri Holderi kirjoitti:

Kuinka muuten mobiilivarmenne toimii silloin jos perheen tuoreimmille jäsenille avataan arvo-osuustili? Voiko molemman huoltajan mobiilivarmenteen liittää kirjautumisehdoksi? Voiko heikon tunnistautumisen lapsen tilille estää? Entä lapsen oma mobiilivarmenne, estetäänkö sen käyttö alle 18-vuotiaalta lapselta jonka tiliä hoidetaan huoltajien toimesta?

Kun huoltajilla on valtakirja lasten tilille, pääsee huoltajan omalta tililtä (mobiilivarmenteella kirjautumalla) lapsen tilille. Heikon tunnistautumisen lapsen tilille voi estää, mutta lapsen tunnukset ovat joka tapauksessa vain katselutunnukset, joilla ei voi tehdä kauppoja.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 30.8.2019 03.11
petteri kirjoitti:

Kappas, onko nuo Nordnetilla sitten vihdoinkin kymmemen vuoden jälkeen saaneet autentikoinnin vähän nykyaikaisempaan malliin. Eipä siinä mennytkään kuin vuosikymmen. Toisaalta se, että tietoturvallisesta autentikoinnista peritään osalta asiakkaista lisämaksua on hyvin outoa ja kertoo yhä aika leväperäisestä asenteesta tietoturvaan. On menty siitä mistä aita on matalin.

Kyllä Two-factor autentikaation on syytä palveluissa, joissa kulkevat isot rahat syytä olla oletuksena. Asiakkaalle voidaan kyllä antaa mahdollisuus siitä osassa toiminnoista luopua, ottaa riskiä ja käyttää pelkkää käyttäjätunnusta ja salasanaa, mutta sen sijaan maksullinen optio on hyvin epäilyttävä tapa ja kertoo Nordnetin heikosta tietoturvakulttuurista.

Mobiilivarmenne on tosiaan hiljattain otettu käyttöön. Se on kaksivaiheista tunnistautumista tietoturvallisempi. Nordnet ei veloita Mobiilivarmenteen käytöstä eikä saa operaattoreilta tuottoja – mobiilivarmenne on operaattoreiden tarjoama palvelu, joka toimii myös yli 20 000 muussa palvelussa, joissa voit hoitaa asioita sähköisesti. Mobiilivarmenne on maksuton yritysliittymissä sekä Telialla. DNA:lla ensimmäiset 12 kk ja Elisalla 3 kk ovat ilmaisia.

 

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 30.8.2019 03.04
hauturi kirjoitti:
mattis kirjoitti:
petteri kirjoitti:

Milloinkohan Nordnet on ajatellut laittaa tietoturvan kuntoon?

Vahva tunnistautuminen: https://www.nordnet.fi/mobiilivarmenne

Voisivat tietysti tarjota jonkin tavan joka on käytettävissä mm. niilläkin, joilla on firman liittymä. Ja joka on ilmainen myös muille kuin Telian asiakkaille.

Jos sinut on nimetty yritysliittymän käyttäjäksi, voit käyttää Mobiilivarmennetta. Mobiilivarmenteen käyttö on ilmaista kaikissa yritysliittymissä.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 31.12.2018 10.56

Eikös nämä Smart-fundit ole white label rahastoja JPM:lta?

 

"The investment objective of Nordnet Smart 15 Fund is to provide medium to long-term capital growth through an exposure to the J.P. Morgan Nordnet Multi-Asset 15 Index. "

Eli total return swap JPM:n itsensä rakentamaa indeksiä vastaan. Sisältää siten vastapuoliriskin J.P. Morganista (mikä ei tietysti ole kovin suuri riski kun pankki on niin kovassa kunnossa).

Smart-salkut eivät ole white label rahastoja, vaan ne on kehitetty yhteistyössä Nordnetin ja J.P. Morganin kanssa.

Rahasto on toteutettu kulujen minimoiseksi synteettisesti, swap-sopimuksen avulla. J.P. Morgan Nordnet Multi-Asset 15 -indeksi on siis rahaston sijoitusstrategian mukaisesti kasattu portfolio, jota rahaston kehitys seuraa.

Vastapuoliriski J.P. Morganista on olematon, koska rahaston varat eivät ole J.P. Morganilla. Jos J.P. Morgan kaatuisi, ainoastaan rahaston arvonvaihtelu pysähtyisi.

Näytä koko viesti