Olet täällä

Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 22.1.2020 12.08

Asiakaspalvelussamme on tällä hetkellä poikkeuksellisen paljon ruuhkaa, minkä vuoksi vastausaika asiakaspalveluun lähetettyihin viesteihin on jopa pari viikkoa. Ruuhka näkyy myös siten, että alaikäisten ja yritysten asiakashakemusten käsittelyssä ja asiakkuuden avauksessa voi kestää yli kolme viikkoa.

Kiireellisissä asioissa voit myös soittaa asiakaspalveluumme 020 198 5898.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 20.1.2020 02.17
kabu kirjoitti:

Vanhalla puolellahan nuo kurssihälytykset oli olemassa. Luulisi tulevan uudellekin puolelle pian kun muitakin toimintoja sinne on vähitellen lisätty. Odotellessa noita voi laittaa vanhalta puolelta edelleen vaikka onkin hieman rasittavaa.

Kurssihälytykset on tulossa myös uudelle puolelle! Tämä toiminto on vielä kehitystiimillä työn alla.

hans kirjoitti:

Pystyykö ost:n kautta osallistumaan listautumisanteihin?

Kyllä pystyy.

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 3.1.2020 06.36

On mulla varmaankin herkempi korva luoton kyselijöille :)

Aki sen tietää, mutta muillekin täsmennyksenä, että osakesäästötilin sisällä ei voi lain mukaan olla luottoa. Sen sijaan me ollaan Nordnetissä mietitty sitä vaihtoehtoa, että OSTin kylkeen voisi liimautua erillinen luottotili, jonka voisi nostaa miinukselle ja vakuutena toimisi OSTin osakkeet. Näin ollen OSTin osakkeita voisi käyttää samaan tapaan meillä vakuutena, kuten jo nyt voi tehdä arvo-osuustilin omistusten kanssa. 

Tätä ei ole ehditty vielä teknisesti kehittämään, koska itse tilin tekeminen nostorajoituksineen ja raportteineen vei kaiken käytettävissä olevan ajan syksyllä. On myös järkevä odottaa, että OSTeja on riittävä määrä, koska vain pieni määrä sijoittajista hyödyntää luottoa sijoitustoiminnassaan.

Tämä tarve on siis tiedostettu eikä erillisen luottotilin kehittämiselle ole tällä hetkellä muuta estettä kuin riittävä potentiaali siitä kiinnostuneista asiakkaista ja priorisointi kehitysresursseja jaettaessa. En lupaa mitään, mutta voin vahvistaa idean olevan mun listoilla.

t. Suvi Tuppurainen 

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 18.12.2019 12.56
Aki Pyysing kirjoitti:

En tarkoittanut aamukatsausta, vaan näkymää Markkina/Maailma/Yleiskatsaus etusivulta haettuna ja vanhaa softaa käyttämällä. Siinä on maailma pimentynyt. Aamukatsaus tuli miullakin mailiin normaalisti.

Osa vanhoista toiminnallisuuksista alkaa pikku hiljaa siirtymään uudelle puolelle.

Nyt on muuten instrumentti-sivuillakin paljon enemmän toiminnallisuuksia sekä ne välittäjätilastot, joita aiemmin kaipailit!

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 13.12.2019 10.46
Lokki kirjoitti:

Yhtiöiden lainoitusasteen muutos oli itselleni positiivinen, koko salkun lainoitusarvo nousi selvästi.

Eri yhtiöiden lainoitusasteen määrittelyä en vain täysin ymmärrä, mutta suurin kysymysmerkki on silti ulkomaalaisten osakkeiden lainoitusarvot. Esim. biotech-yhtiö Illuminan aste on lähes 70% kun taas useilla saman alan se on 0%. Tullaankohan näitä lainoitusasteita aktiivisesti lisäilemään ulkomaisille osakkeille ajan kuluessa?

Kiva kuulla, että muutos oli positiivinen kohdallasi!

Lista kaikista lainoitusasteen omaavista yhtiöistä löytyy täältä: https://www.nordnet.fi/fi/palvelut/lainat-ja-luotot/lainoitusasteet.

Jos jollain tietyllä yhtiöllä ei ole lainoitusastetta, voit pyytää sitä asiakaspalvelun kautta lähettämällä viestin viestikeskuksen kautta. Luottotiimi arvioi, onko ks. osakkeelle mahdollista asettaa lainoitusarvoa.

 

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 11.12.2019 10.54
Trolli kirjoitti:

Onko tarkotuksena hinnotella jatossa osakesäästötilin välityshinnat eri kriteerein kuin arvo-osuustilin kautta tehtävät kaupat. Nyt toi osakesäästötilin varhaisen avaajan tarjouksen hintatarjous 3e/kauppa taitaa koskea vain osakesäästötilin kauppoja. Onkohan jatkossakin siis riski, että osakesäästötilin hinnoittelu eroaa arvo-osuustilin hinnoittelusta? Ensin asiakkaat lukitaan ja sitten siirtomaksujen kautta saadaan asiakkaat pysymään, vaikka hintoja korotellaan x) Lasketaanko jatkossa siis kaikki tehdyt kaupat määritettäessä palkkiotasoa siis sekä arvo-osuustilin kaupat ja osakesäästötilin kaupat.

Osakesäästötilin kaupankäyntihinnoittelu on sama kuin arvo-osuustilin puolella ja näin on tarkoitus olla myös jatkossa.

Kaupat arvo-osuustilillä ja osakesäästötilillä lasketaan yhteen ja ne määrittävät kaupankäyntitason.

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 20.11.2019 12.00

Osakesäästötilejä voi nyt avata! Nordnet tarjoaa ensimmäisenä pankkina Suomessa osakesijoittajille mahdollisuuden avata osakesäästötilejä. Samalla hyödyt Early Bird -erikoistarjouksista, joissa mukana mm. Inderes. Lue lisää Nordnet Blogissa!

https://blogi.nordnet.fi/nordnet-tarjoaa-osakesaastotileja-ensimmaisena-...

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 20.11.2019 11.57
Lyyrikko kirjoitti:

Haluaisin kovasti tietää, voiko Nordnetissä tulevaisuudessa avattavaa osakesäästötiliä käyttää vakuutena luototuksessa. Tietysti kivempi olisi, mikäli tilin sisällä voisi käyttää luottoa, mutta tämä lienee juridisesti mahdotonta, vai onko? Tämä tulee ratkaisemaan omalta osaltani tilin avaamisen. Maksimin (50k) tuoma vakuusarvo on melko olennainen ainakin saavuttaakseen superluoton ehdot pienehköllä salkulla.

Foorumilla lienee pyörivän Nordnetin edustajia?

Osakesäästötilille ei lain mukaan saa luottoa, mutta voit käyttää arvo-osuustilisi luottoa vakuuksineen ja siirtää käteistä osakesäästötilille.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 12.11.2019 10.30
Lyyrikko kirjoitti:

En yleensä kitise hinnoista tai muista palveluntarjoajan ominaisuuksista, mutta nyt lienee ensimmäinen kerta. Tänään Nordnet ilmoitti superluotto-ehtojen muutoksesta, jonka vuoksi kulta-tason luottoa saa enää 20% lainoitusarvosta vanhan 40%-sijaan. Tuottanee huomattavia vaikeuksia saada osakkeita ylipainoon kohtuullisilla kuluilla, kunhan sen aika koittaa. 

Lienee rahastuskeino. Riskien alasajosta tuskin on kyse, kun tavallisilla lainoitusarvoilla sijoitusasteen saa jonnekin max 115 prosenttiin tuolla parhaalla tasolla. Ja silloinkin luotonantajalla on täydet vakuudet ja pakkomyyntioikeus.

Kopioin tähän maajohtaja Suvin kommentit luottokeskusteluun Sharevillestä:

"Superluoton kultatason rajan laskeminen on osa isompaa muutosta, joka liittyy Nordnetin kaupankäyntiluoton muutokseen. Uusi malli on jo käytössä Norjassa ja nyt se tulee myös muihin maihin joulukussa.

Eniten ollaan Suomessa saatu palautetta siitä, että vakuusarvot ovat liian matalat. Nimenomaan tähän palautteeseen vastataan muutoksella: hajautetulla salkulla saa jatkossa enemmän luottoa ja todella moni asiakas hyötyy ja ilahtuu tästä. Tämä toive on tullut siis asiakkailta.

Norjassa superluotto poistui kokonaan, meille se kuitenkin Suomeen jätettiin. Suomessa ehdot superluotolle ovat muuten jatkossa paremmat kuin Ruotsissa. Tämä ei tietenkään vähennä harmitusta niiltä, joita 40 % rajan lasku 20 %:iin koskee. Kokonaisuudessa muutos ei ole suoraan tuo 40 % rajan lasku 20 %:iin, koska salkun lainoitusarvo nousee isolla määrää asiakkaita. Saatat siis silti saada kultatason koron.

Hopeatasolla (vastaava raja 60 %) muutosta ei tehty, joten osa listakorkoa 4,85 % maksava asiakas pääseekin nyt nauttimaan hopetason korosta. "

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 8.11.2019 09.33
hauturi kirjoitti:
luxa kirjoitti:

jos ilmainen ETF kuukausisäästäminen loppuu ja kk maksu tulee

 

Koskas tällainen on odotettavissa?

Mitään tällaista ei ole tulossa. Tilin sulkemismaksu koskee osakesäästötiliä, mikä on manuaalinen prosessi.

@Aki ja @Erik. Välittäjäerittelyä ei vielä ole uudella puolella, mutta se on tulossa!

Näytä koko viesti