Olet täällä

Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 17.4.2020 01.15

Hurricane kirjoitti:

Ja nyt kyseistä turbo warrea ei enää näy Nordnetissä. Kertokaa shorttineitsyytensä menettäjälle mitä tässä tarkalleen tapahtui kun tuotteessa näytti vielä olevan yli 10% arvoa jäljellä.

Itse en keksi kuin että knock-out taso olisi Dextran ongelmien aikana tullut vastaan (en muistanut ottaa sitä ylös, mutta laskin alkuperäisestä vivusta että näin ei olisi käynyt) tai sitten tapahtui joku liikkeellelaskijan riski, muttei sekään nyt todennäköiseltä tunnu.

Prkle frown

Kirjoitit aiemmassa viestissä, että tuote ei ole liikahtanut pääsiäisen jälkeen. Tämä viittaisi siihen, että se on ollut jo silloin erääntynyt. Aktiivisilla tuotteilla tarjoustasot päivittyvät koko ajan. Erääntyneen tuotteen tunnistaa siitä, että se näkyy salkussasi erääntymistä seuraavasta päivästä eteenpäin harmaalla, eri tavalla kuin muut salkun rivit. Erääntyneenkin tuotteen arvoksi jää salkkuun sen viimeisin noteeraus, eli mihin hintaan viimeisin kauppa on tehty.

Näet erääntyneen ja salkustasi poistuneen tuotteen kohdasta "Tapahtumat ja laskelmat". Jos palaat tuotekoodin kera, voidaan katsoa milloin se on erääntynyt.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 27.3.2020 10.57

rockafella kirjoitti:

Kiitos vastauksista Jukka ja Lee2sos!

Oletan, että ostolaita lasketaan suoraan daxista/futuurista? 

Kyllä vaan! Nordnet Markets -tuotteissa on pääsääntöisesti kohde-etuutenakin juuri futuuri, ei indeksi.

Kirjoitin uuden blogin sopivimman Unlimited turbon valitsemisesta. Tämän perusteella toivottavasti hinnanmuodostus ja tuote selkeytyy entisestään: https://blogi.nordnet.fi/nain-valitset-oikean-viputuotteen-ja-hyodynnat-...

/Jukka L.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 26.3.2020 02.17

rockafella kirjoitti:

Käyttäytyykö Nordnetista ostetut minifutuurit ja turbot teillä oudosti?

Esimerkkinä vaikka tämä. Ostin eilen, vipua piti olla vähän alle kaksi. Tänään DAX +5%, koko myyntilaita katosi ja taulussa -15,46%. WTF, mitä täällä tapahtuu?

Mitä tässä kannattaisi tehdä, myydä samantien paperi pois vai voiko tähän toimintaan luottaa?

 

Turboissa logiikka on aika simppeli. Yksi DAX-piste vastaa 1 sentin muutosta tuotteen hinnassa.

Kyseisen tuotteen stop loss / rahoitustaso on 10 587 (näet tuotteen tiedot täältä: https://www.nordnet.fi/markkinakatsaus/unlimited-turbot?freeTextSearch=t...), eli kun DAX treidaa juuri nyt vähän yli 1000 pistettä tuon alapuolella, short-turbon arvo on vähän yli 10 euroa.

Turboissa vipu ei ole kiinteä, vaan siihen vaikuttaa DAX:in etäisyys stop loss -tasosta. Mitä lähempänä DAX treidaa stop loss -tasoa, sitä suuremmaksi vipu kasvaa (koska 1 DAX-piste on aina 1 snt muutos turbossa).

Kun tarkastelee tuotteen prosentuaalista muutosta suhteessa indeksiin, kannattaa muistaa, että DAX-indeksi menee kiinni klo 18.30 ja DAX-turbot klo 21.00. Jollei DAX ole ollut samassa pisteluvussa eilen klo 18.30 ja 21, tästä muodostuu eroa. Klo 18.30 jälkeen DAX-turbot seuraavat DAX-futuureita.

/Jukka Lepikkö

 

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 11.3.2020 10.52

ScatterBrain kirjoitti:

 

rockafella kirjoitti:

Miksi Nordnetilla on tarjolla minifutuureissa S&P 500 shortteja vain kruunuissa? Longeja löytyy myös euroissa. Voihan noita kruunuillakin ostaa, mutta ihan turhaan menee valuutanvaihtokulut.

 

 

 

Kuinka isot kulut näissä minifutuureissa on? Lainanottokustannukset (vivutus) tuotteen sisällä?

Kulut jakautuvat välityspalkkioon (Nordnet Markets -tuotteissa yli 100 € kaupoissa 0 €), spreadiin (osto- ja myyntilaitojen erotus) sekä rahoituskustannukseen ja hallinnointipalkkioon.

Rahoituskustannus ja hallinnointipalkio riippuu tuotteesta ja vipukertoimesta. Ne on keskimäärin noin 5 % vuodessa, mutta koska tuotteet on tarkoitettu lyhytaikaseen kauppaan, näiden kulujen merkitys on aika pieni. Kulut veloitetaan tuotteen hinnasta (tuotteen rahoitustaso muuttuu) päivittäin (kokonaiskulu / 360 pv). Päivänsisäisessä kaupassa rahoituskustannusta ja hallinnointipalkkiota ei veloiteta.

Lisätietoja kuluista täältä: https://www.nordnet.fi/fi/markkina/nordnet-markets/kulut-ja-palkkiot

 

Markkinan volatiliteetin takia suuri osa tuotteista on viimeisten viikkojen aikana erääntynyt. Uusia tuotteita pyritään lanseeraamaan nopeassa aikataulussa. Myös muissa kuin euroissa listattuja tuotteita voi hyvin käyttää. Jos sinulla on valuuttatili ja rahaa esim. Ruotsin kruunuissa, kulut eivät ole yhtään euroissa listattuja tuotteita korkeammat. Itse asiassa tuotevalikoima ruotsalaisissa tuotteissa on laajempi ja voit löytää pienemmällä spreadilla ja itselle sopivammalla rahoitus/stop loss -tasolla varustetun tuotteen.

 

 

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 3.2.2020 04.29

rearku kirjoitti:

Uudelta sivustolta en löydä Nordean volawarreja. Esim. nämä:

https://classic.nordnet.fi/mux/web/marknaden/kurslista/warranter.html?fl...

Kaikki viputuotteet löytyvät uudesta palvelusta kohdasta Pörssit ja markkinat > Muut viputuotteet > Warrantit, turbot ja minifutuurit.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 22.1.2020 12.08

Asiakaspalvelussamme on tällä hetkellä poikkeuksellisen paljon ruuhkaa, minkä vuoksi vastausaika asiakaspalveluun lähetettyihin viesteihin on jopa pari viikkoa. Ruuhka näkyy myös siten, että alaikäisten ja yritysten asiakashakemusten käsittelyssä ja asiakkuuden avauksessa voi kestää yli kolme viikkoa.

Kiireellisissä asioissa voit myös soittaa asiakaspalveluumme 020 198 5898.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 20.1.2020 02.17

kabu kirjoitti:

Vanhalla puolellahan nuo kurssihälytykset oli olemassa. Luulisi tulevan uudellekin puolelle pian kun muitakin toimintoja sinne on vähitellen lisätty. Odotellessa noita voi laittaa vanhalta puolelta edelleen vaikka onkin hieman rasittavaa.

Kurssihälytykset on tulossa myös uudelle puolelle! Tämä toiminto on vielä kehitystiimillä työn alla.

hans kirjoitti:

Pystyykö ost:n kautta osallistumaan listautumisanteihin?

Kyllä pystyy.

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 3.1.2020 06.36

On mulla varmaankin herkempi korva luoton kyselijöille :)

Aki sen tietää, mutta muillekin täsmennyksenä, että osakesäästötilin sisällä ei voi lain mukaan olla luottoa. Sen sijaan me ollaan Nordnetissä mietitty sitä vaihtoehtoa, että OSTin kylkeen voisi liimautua erillinen luottotili, jonka voisi nostaa miinukselle ja vakuutena toimisi OSTin osakkeet. Näin ollen OSTin osakkeita voisi käyttää samaan tapaan meillä vakuutena, kuten jo nyt voi tehdä arvo-osuustilin omistusten kanssa. 

Tätä ei ole ehditty vielä teknisesti kehittämään, koska itse tilin tekeminen nostorajoituksineen ja raportteineen vei kaiken käytettävissä olevan ajan syksyllä. On myös järkevä odottaa, että OSTeja on riittävä määrä, koska vain pieni määrä sijoittajista hyödyntää luottoa sijoitustoiminnassaan.

Tämä tarve on siis tiedostettu eikä erillisen luottotilin kehittämiselle ole tällä hetkellä muuta estettä kuin riittävä potentiaali siitä kiinnostuneista asiakkaista ja priorisointi kehitysresursseja jaettaessa. En lupaa mitään, mutta voin vahvistaa idean olevan mun listoilla.

t. Suvi Tuppurainen 

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 18.12.2019 12.56

Aki Pyysing kirjoitti:

En tarkoittanut aamukatsausta, vaan näkymää Markkina/Maailma/Yleiskatsaus etusivulta haettuna ja vanhaa softaa käyttämällä. Siinä on maailma pimentynyt. Aamukatsaus tuli miullakin mailiin normaalisti.

Osa vanhoista toiminnallisuuksista alkaa pikku hiljaa siirtymään uudelle puolelle.

Nyt on muuten instrumentti-sivuillakin paljon enemmän toiminnallisuuksia sekä ne välittäjätilastot, joita aiemmin kaipailit!

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 13.12.2019 10.46

Lokki kirjoitti:

Yhtiöiden lainoitusasteen muutos oli itselleni positiivinen, koko salkun lainoitusarvo nousi selvästi.

Eri yhtiöiden lainoitusasteen määrittelyä en vain täysin ymmärrä, mutta suurin kysymysmerkki on silti ulkomaalaisten osakkeiden lainoitusarvot. Esim. biotech-yhtiö Illuminan aste on lähes 70% kun taas useilla saman alan se on 0%. Tullaankohan näitä lainoitusasteita aktiivisesti lisäilemään ulkomaisille osakkeille ajan kuluessa?

Kiva kuulla, että muutos oli positiivinen kohdallasi!

Lista kaikista lainoitusasteen omaavista yhtiöistä löytyy täältä: https://www.nordnet.fi/fi/palvelut/lainat-ja-luotot/lainoitusasteet.

Jos jollain tietyllä yhtiöllä ei ole lainoitusastetta, voit pyytää sitä asiakaspalvelun kautta lähettämällä viestin viestikeskuksen kautta. Luottotiimi arvioi, onko ks. osakkeelle mahdollista asettaa lainoitusarvoa.

 

Näytä koko viesti