Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa -
Farseer kirjoitti:

Suurin aliarvostus purkautui tästä firmasta, vähittäiskauppa on kuitenkin paineessa (rätit ei ota ehkä niin pahaa osumaa, mutta 2021 tulosta tuskin tullaan toistamaan).

Itse uskon tällä hetkellä että 2022 tulos tulee olemaan jonkin verran kovempi kuin 2021. Q1 oltiin liiketuloksessa 17.4 M€ edellä ja nettotuloksessa 32.3 M€ edellä viime vuotta. Lisäksi johto kommentoi Q1 puhelussa huhtikuusta positiiviseen sävyyn ja Päivittäistavarakauppa ry raportoi pukeutumisen tuoteryhmän liikevaihdon kasvaneen huhtiukuussa 26.2 prosenttia. Näillä tiedoilla voidaan odottaa että Q2 tulee ainakin vielä kova tulos. Vaatisi aika merkittävää heikkoutta Q3 ja Q4 näiden jälkeen että tulos laskisi, mikä ei toki ole mahdotonta.

Varsinainen tuloshan tulee olemaan reilusti korkeampi kuin 2021 koska Helsingin kiinteistön myynnistä pitäisi tulla n. 160 M€ myyntivoittoa tasearvoon nähden. wink

Näytä koko viesti
Embracer Group -
RaastupA kirjoitti:

Embracerilta uutisia ja kurssi kimpaisi 96 kruunuun. Tiedote ei itselle auennut aivan täysin ja viisaimmailta olisi kiva kuulla kommenttia!

Yhtiö tekee osakeannin Savvy Gaming Groupille hinnalla 103.47 SEK eli merkittävällä preemiolla eiliseen closeen 89.97 SEK. Tämä taho oli siis valmis maksamaan reilusti yli nykykurssin saadakseen kunnon position. Osakeannin suuruus luokkaa 1 Mrd€, kun firman market cap oli luokkaa 10.5 Mrd€ eli aika merkittävän kokoinen anti myös. Firman nettokassa tämän jälkeen jotain luokkaa 900 M€ eli samalla anti mahdollistaa yritysostoja jatkossakin. Kurssi luonnollisesti ylös siitä että a) joku halusi maksaa tuollaista preemiota b) kassan kerääminen preemiolla on edullista nykyomistajille.

Näytä koko viesti
Embracer Group -

Jos osuu ohjeistuksen alalaitaan on NTM EV/EBIT n. 12 (ylälaidassa n. 10). Näkisin tuossa hyvinkin vielä parikymmentä pinnaa matkaa fair valueen kun orgaanista kasvua tulee yli 10 pinnaa vuodessa. Kannibalisointi on ehkä hieman liikaa sanottu kun yhtiön markkinaosuus on tällä hetkellä prosentin luokkaa. Mutta ei nykyhinta 80 SEK naurettavalta vaikuta. 65 SEK sen sijaan oli hyvinkin halvan näköinen.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia -
luxa kirjoitti:

Kun tili menee luotonpuolelle, niin kk-säästö keskeytyy. Saako tuon kierrettyä jollain?

Tähän voisi vielä lisätä, että pörssinoteeraamattomia rahastoja voi ostaa kuukausisäästönä myös luotolla.

https://www.nordnet.fi/faq/3361-mitae-tapahtuu-jos-saldoni-ei-riitae-ku…

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Saylorista vielä sen verran, että Microstrategy siis omistaa 0.6 % Bitcoinista ja Saylor omistaa MSTR:stä 23.7 %. Lisäksi Saylor on kertonut viime vuoden puolella että hän omistaa itse 17732 BTC eli Saylorin "omistuksessa" (osa ei siis suoraan) on yhteensä 0.23 % Bitcoinista (kun jakajana 21 M).

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju -

Saatan olla väärässä, mutta minulla on sellainen muistikuva, että ainakin Mandatumin kautta näitä pystyy ostamaan.

Näytä koko viesti
Stockmann -
von Fyrckendahl kirjoitti:

Stockmannin osakkeesta maksetaan yli tasearvon. Cityconin osakkeesta maksetaan varsin selvästi alle tasearvon. Stockmannin taseessa on aineetonta liike- ym. arvoa mutta mahdollisesti myös paljon piiloarvoa.

Stockan taseessa nuo kiinteistöt, joiden myyntihinnaksi arvioidaan yleensä luokkaa 500-600 M€, on tosiaan arvostettu 250 M€ arvoisiksi. Alaskirjaus tuohon tehtiin saneerauksen alkaessa ja liittyy siis siihen. Todellinen P/B lienee siis lähempänä puolikasta kuin yhtä.

Näytä koko viesti
Lehto Group -

Olisi jos olisi tehty noin.

Negarirumbahan alkoi 2018 niin, että ensin elokuussa annettiin negari näemmä keskiviikkona kello 15. (https://lehto.fi/cision/lehto-paivittaa-vuotta-2018-koskevaa-liikevoitt…)

Sitten pari kuukautta myöhemmin lokakuussa tuli perjantai-iltapäivän klassikko kello 17:30. (https://lehto.fi/cision/lehto-group-oyj-lehto-alentaa-vuotta-2018-koske…)

Näytä koko viesti
Lehto Group -
Farseer kirjoitti:

P/S ehkä eniten kuvaa, ja joltain osin se EBIT-% mitä firma on historiassa osannut tehdä ennen harhamatkoja. Rahaa on myös edelleen kohtuullisesti kassassa, mutta Q3 tahtiin ei ole varaa polttaa.

Luulisin että huippuvuosien EBITissä on jonkin verran ilmaa, sillä tätä seurasi melkoiset tappiot kun nuo projektit sitten menivät maaliin ja kassavirrassa tuo runsas EBIT ei näkynyt samalla tavalla. Eli tarkkana saa olla mitä lukuja seuraa.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -

Ehkä tämän trollin kommentit penkkipunnerrustuloksista voisi jättää omaan arvoonsa. Esimerkiksi googlaamalla klassisen penkkipunnerruksen SM-kisojen tuloksia tältä vuodelta voi katsoa, että SM-pronssille voi päästä miesten avoimissa lähes kaikissa painoluokissa alle tuolla 2x oma paino tuloksella. :)

Näytä koko viesti