Olet täällä

kabu

kabu

  • Liittynyt 4.10.2018
  • 16 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Ajankohtaisia kirjoituksia taloudesta - 12.2.2019 13.21

Pari kappaletta katkeaa kesken:

" Tämä tarkoittaisi, että EU:n integraatiokehityksen rattaisiin tuli hiekkaa, mutta rikki  "

" Toisaalta monet haluavat sijoituksista vuotuista tuottovirtaa, ja suora sijoittaminen "

Tuo vastapuoliriski pankin omien rahastojen suhteen on sellainen, mitä en ollut juuri tullut ajatelleeksi. Kymmeniksi vuosiksi sijoittaessa jos puolivälissä joutuisikin likvidoimaan rahastoja ja maksamaan verot välissä, menettäisi kyllä aika paljon korkoa korolle. Aki taisi tätä joskus sivuta, joskin eri yhteydessä, toteamalla, että pitää olla tyytyväinen jos välittäjä tekee hyvää tulosta.

Sirkka buumi! - 11.2.2019 14.02

Sirkoissa on ainakin omaan silmään sellainen fundamentaalinen ongelma, että en tiedä kenelle ne on suunnattu. Jos ihmistä kiinnostavat ilmastoasiat, hän todennäköisesti syö paljon kasvisruokaa, missä löytyy monia hyviä proteiinivaihtoehtoja. Ja tälle henkilölle sirkat ovat huonompi valinta. Toisaalta jos ihmistä ei kiinnosta ilmastoasiat, ei asia vaikuta hänen ruokavalioonsa, vaan lähinnä valintoihin vaikuttavat maku, hinta ja terveys, jolloin sirkat eivät tällekään henkilölle ole todennäköisesti houkutteleva valinta. Helpoiten sirkkojen yleistymisen voisi kuvitella tapahtuvan, jos tuote olisi halpaa bulkkituotetta jauhelihan tyylisesti, mutta tällöin tuskin katetta jää kasvattajalle paljoa.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 7.2.2019 12.15

Makkone kirjoitti:

Ramadaniin liittyen oman aiemman vuorokausirytmin vastainen syöminen on erittäin merkittävä tekijä arvioitaessa vaikutusta vointiin.

Tosiaan tuo Ramadanin kuukauden mittainen paasto on aika lyhyt aika arvioida muutoksia voinnissa. Hiirikokeissa näyttäisi, että tuo seuranta-aika on tyypillisesti luokkaa 6-12kk.

Huomasitko MentallCase merkittäviä eroja tuon paastokokeilun alku- ja loppupäässä?

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 7.2.2019 10.13

Selailin hyvin pikaisesti tieteellisiä artikkeleja aiheesta. Paljon löytyy tutkimuksia, joissa hiirille on tehty esimerkiksi alternate-day fasting kokeita ja todettu olevan hyviä terveysvaikutuksia aivojen terveyden sekä insuliini- ja glukoositasojen puolesta. Näyttäisi myös joissain tutkimuksissa todettu olevan ihmiselle hyödyllistä.

Toisaalta löytyy myös useita tutkimuksia, joissa on tutkittu ihmisiä Ramadanin aikana, jolloin muslimit eivät syö kuin auringonlaskun ja -nousun välissä eli paastoa tulee n. 16h, ja todettu, että ei ollut vaikutusta metaboliaan tai hormonitasoihin, mutta ihmiset nukkuivat huonommin, vireystila laski ja motoriikka heikkeni. Lisäksi todetaan, että Ramadanin aikaan on enemmän liikenneonnettomuuksia ja ihmiset tekevät vähemmän töitä.

Mielenkiintoinen aihe. Pitänee perehtyä lisää.

Nordea - 4.1.2019 20.45

kabu kirjoitti:

Onko tuosta tiedossa minkä päivän/ajanjakson kurssin mukaan market capit katsotaan, kun indeksi päivitetään? En löytänyt tuosta tietoa.

Löytyihän sieltä tällainen:

Review frequency: The index is reviewed annually in September. The review cut-off date is the last trading day of August.
 

Eli Market capit otetaan ilmeisesti elokuun viimeisen pörssipäivän mukaisina. Hieman erikoista, että tammikuussa sitten kirjoitellaan, että ei mahdu indeksiin kun ollaan parin vuoden pohjilla. Eri asia tietenkin sitten jos Tukholman runsaamman vaihdon takia lasketaan kuitenkin ruotsalaiseksi.

 

Nordea - 4.1.2019 14.24

Onko tuosta tiedossa minkä päivän/ajanjakson kurssin mukaan market capit katsotaan, kun indeksi päivitetään? En löytänyt tuosta tietoa.

Indeksiin noususta ja ylituotosta muistelisin lukeneeni tutkimuksen, että tällaiseen isoon indeksiin nousevat osakkeet tekevät lähes pari prosenttia ylituottoa. Ylituotto on tietenkin syöty jo siinä kohtaa kun oikeasti nousee indeksiin.

Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 17.12.2018 21.35

Tomi Haataja kirjoitti:

Matlab

Plussat

  • Nopein ohjelmointikieli

Tällä varmaan tarkoitat nopein ohjelmointikieli oppia ja kirjoittaa? Matlabihan on monessa asiassa, kuten esimerkiksi looppien pyörittämisessä, huomattavan hidas. Matriisilaskentaa Matlab kyllä suorittaa ihan kelpo vauhtia.

Tomi Haataja kirjoitti:

Matlab

Plussat

  • Matlabin pystyy kääntämään helposti C++:aan, jos haluaa esim. nopean ja tehokkaamman "Instituutiotason" toteutuksen.

Tätä puolta en ole käyttänyt, mutta toisin päin jonkin verran. Matlabiin voi tehdä funktioita C/C++/Fortranilla, joita voi ajaa Matlabin sisässä kuin Matlab-funktioita. Tuo on aika kätevä ominaisuus esimerkiksi jos tarvitsee pyörittää pitkiä looppeja. Toki vaatii osaamista ko. kielillä, mutta joidenkin yksinkertaisten juttujen tekeminen ei ole kovin hankalaa.

Matlab on kaikenlaiseen testailuun kyllä hyvä työkalu. Koodaaminen ja visualisointi ovat nimenomaan helppoja ja nopeita. Aiemmassa työpaikassa käytettiin tätä juuri niin, että ensin ideat testattiin Matlabilla ja jos havaittiin hyväksi kirjoitettiin C++:lla varsinainen toteutus, lähinnä koska koodi pyörii nopeammin.

Nordea - 5.12.2018 14.20

tupla

Nordea - 5.12.2018 14.20

Nythän Nordea on juuri palkkaamassa yli 200 asiakaspalvelijaa Suomeen.

Sen jälkeen voi sitten kirota odottelun sijaan sitä kun henkilöstökustannukset ovat nousseet.

Sijoitustiedon kysymysketju - 18.11.2018 12.12

MissV kirjoitti:

Hajauttaisitko vähemmän, painottaisitko etf:iä enemmän vai laittaisitko johonkin muihin etf/karsisitko niitä?

Hajautuksessa hyvä ajatus on, että mitä vähemmän hajautat, sitä enemmän otat näkemystä ja päinvastoin. Eli jos ei ole vahvaa näkemystä niin runsas hajautus on todennäköisesti ihan hyvä ajatus. Noista ETF:istä MSCI World menee aika paljon päällekkäin S&P 500 ja Euro stoxx 50 kanssa eli voi olla vähän turha olla molempia.