+60
Liittynyt:
2.9.2019 - 17:39
Viestejä:
42

Olen stalkannut valtakunnan laadukkainta sijoitusfoorumia pari vuotta ja vaikka palstalla puhutaan yleisesti kiinteistö- ja asuntosijoittamisesta, niin rohkenen kirjoittaa ensimmäisen viestin ja avata samalla oman Airbnb-keskustelun. Olisi hauska kuulla, millaisia hilloja muut purkittavat Airbnb:llä ja kuinka ammattimaista toiminta on? Onko jopa ostettu asuntoa pelkkään Airbnb-käyttöön?

Olen harrastanut Airbnb-hostausta pääkaupunkiseudulla muutaman vuoden ja majoittanut lähemmäs 60 asiakasta, mikä tarkoittaa 150-200 hengen virtaa kaksioni läpi. Toiminta on minulle sivubisnestä, koska pk-seudulla sijaitsevan päivätyön myötä tarvitsen asuntoa arkisin. En ole kiinnostunut asumaan kämpällä samaan aikaan vieraiden kanssa, vaikka senkin palvelu mahdollistaisi.

Nyt elokuussa vuokrasin asuntoa jopa 12 vuorokautta neljälle eri asiakkaalle ja sain ennätykselliset 1200 euron bruttokuukausitienestit. Keskimäärin huvittaa vuokrata asuntoa noin 600-700 bruttoeuron edestä per kuukausi, mikä tarkoittaa kahta tai kolmea viikonloppua. Tyypillinen asiakkaani on 3-4 henkinen perhe tai kaveriporukka, joka tarvitsee asuntoa kaksi yötä perjantaista sunnuntaihin. Eksoottisin tapaus taitaa olla joku singaporelainen pariskunta, joka pysähtyi Helsingissä matkallaan Lappiin katsomaan revontulia. Majoitin samat vieraan niin ikään paluumatkalla ja kuulin, ettei ollut näkynyt revontulia. laugh

Perinteisellä vuokrauksella kaksiostani saisi kalustamattomana noin tuhat euroa kuukaudessa, joten Airbnb:n kautta saatavat tulot ovat reilusti yli kaksinkertaiset per vuokrattu päivä – etenkin kesän turistikaudella. Airbnb:n suurin etu minulle on kuitenkin siinä, että pystyn asumaan asunnossa tavallisesti ja silti tienaamaan vuokratuloa silloin, kun asunnosta ei ole minulle muuta hyötyä.

Airbnb-vuokraushintani on hieman alueen keskivertoa korkeampi ja olen valikoiva hyväksymieni varauspyyntöjen suhteen, mutta silti kysyntää on runsaasti. Hieman hintaa pudottamalla ja varattavuusasetuksia väljentämällä vuokralaisia olisi jonoksi, mutta mieluummin kuorin kermaa. Kiinnostaisi kuulla, millainen markkinatilanne on pk-seudun ulkopuolella?

Mitään vaivatonta tuloahan Airbnb-hostaus ei ole. Siivoukseen yms. järjestelyyn kuluu noin pari tuntia sekä ennen että jälkeen majoituksen, minkä lisäksi elän ”asiakkaan ehdoilla” jos lento on myöhässä tai jokin muu ongelma vaivaa. Asunnon voisi luovuttaa muillakin tavoilla, mutta mieluiten tapaan asiakkaat henkilökohtaisesti ja esittelen asunnon heille. Toisaalta tämä työ ei juuri tunnu työltä, kun saa puuhastella kotonaan omaan tahtiin.

Joskus kuitenkin miettii, saisiko suuremman lisäarvon käyttämällä Airbnb-ruljanssiin kulutetun ajan jo kohtuulliseksi kasvaneen osakeportfolion tarkempaan tutkimiseen, mutta jokin hostauksessa vetää puoleensa. Työn hyviä puolia – kivojen rahavirtojen lisäksi – on se, että välillä kohtaa hyvällä tapaa kiinnostavia ihmisiä ja toisaalta tuntee yrittäjänomaista ylpeyttä, kun palvelee asiakkaat hyvin ja saa korkeimmat viiden tähden palautearviot.

Kun juttelen ihmisten kanssa Airbnb:stä, niin melkein kaikki tiedustelevat ensiksi aiheutuneista ongelmista. Hassua, että Airbnb assosioituu monen mielessä ongelmiin – vai kammottaako oman kodin luovuttaminen tuntemattomalle niin paljon? Itse mietin, että bisnekseen kuuluu pieni riski ja sillä selvä. Toistaiseksi suurimman ongelman on aiheuttanut hongkongilainen asiakas, joka onnistui polttamaan kuumalla nuudelikipolla ympyrän Laulumaan ruokapöytään. Varsin ehjästi on siis selvitty. Millaisia kokemuksia muilla on tästä bisneksestä?

2.9.2019 - 18:52
#27797
+421
Liittynyt:
29.3.2015 - 10:02
Viestejä:
440

Ideaalia varmaan olis, jossa sulla olisi 1-2 muuta asuntoa naapurissa joita tarjoaisit myös AirBnB:ssä. Pystyis tekemään asiat aika paljon tehokkaammin.

 

...kammottaako oman kodin luovuttaminen tuntemattomalle niin paljon...

Kammottaa. Liikaa henkilökohtaista tavaraa ja arvostan yksityisyyttä. En myöskään ole oikein koskaan hahmottanut AirBnB:n etuja asiakkaana - aina asuntoa etsiessä about samalla hinnalla saa lähistöltä hotellin. Just esim toi sunkin 100€/yö mitä saat, AirBnB:n kulujen jälkeen maksaa asiakkaalle jotain 120-130€? Ympäri Helsinkiä saa huoneen ihan tasokkaasta hotellista ens viikonlopulle 140-150€/yö. 

2.9.2019 - 19:02
#27801
+9
Liittynyt:
4.9.2017 - 12:53
Viestejä:
38

Itsellä toimii mainiosti. 2 vuotta kohta takana, noin 130 varausta. Isossa ylopistokaupungissa kuitenkin PK-seudun ulkopuolella painan, ja saan noin 2xmarkkinavuokran verran. Omaa duunia pitää tehdä, mutta toistaiseksi olen pitänyt sitä kannattavana aika-investointina. Heinäkuussa 44m2 kaksiosta 2400€ oli aika kiva potti (muutamat festarit kaupungissa, sai myytyä isolla).

Vain muutama negatiivinen kokemus, eikä nekään vakavia.

2.9.2019 - 20:46
#27809
OP
+60
Liittynyt:
2.9.2019 - 17:39
Viestejä:
42

Itselläkin oli ensimmäisten varausten kohdalla sellainen kutkuttava "joku on mun kodissa" -fiilis, mutta nykyään ei voisi juuri kiinnostaa kuka on kodissani, kunhan maksaa siitä riittävästi. Olen sisustanut asuntoni väljästi ja pidän henkilökohtaisia esineitä toisaalla, joten sinänsä kämpästä ei löydy mitään kovin kiinnostavaa. Tietokoneet yms. päivittäiset käyttöesineet roudaan joko autoon tai häkkivarastoon, mutta muuten saavat vieraat olla kuin kotonani.

Voihan joku vieras saada tuhoakin aikaan vaikka tulipalon tai vesivahingon muodossa, mutta onhan sen jo muuan firenzeläinen valtiomies todennut, että ikinä ei ole mitään suurta saavutettu ilman riskiä. laugh

En ole ikinä käyttänyt Airbnb:tä asiakkaan roolissa, koska itsekin preferoin tavallisia hotelleja matkustellessa.

4.9.2019 - 12:25
#27847
+810
Liittynyt:
2.11.2018 - 12:56
Viestejä:
1145
Anssi A kirjoitti:

En myöskään ole oikein koskaan hahmottanut AirBnB:n etuja asiakkaana - aina asuntoa etsiessä about samalla hinnalla saa lähistöltä hotellin. 

AirBnB:n edut asiakkaalle ovat halvempi hinta ja paremmat kämpät. AirBnB:stä saa huvilan tai luksuslukaalin halvemmalla kuin hotellista kopin. Jos hotelli sopii yksinäiselle työmatkalaiselle, AirBnB käy vapaa-aikaan ja seurueelle, jonka koko on enemmän kuin 2 henkeä tai joka viettää kohteessa enemmän kuin yhden yön. AirBnB:stä saa kokonaisen asunnon eikä yleensä tarvitse mennä toisten nurkkiin, vaan kyseessä on varta vasten turisteja varten varusteltu huoneisto tai rakennus. Tarjonta on hyvin vaihtelevaa. Osa kohteista on varsin persoonallisia ja/tai tilavia. Vaativa matkailija saa enemmän vastinetta rahalleen. Miinuksena hotellipalvelut puuttuvat, ei ole vastaanottoa, aamiaista, minibaaria, uima-allasta ym.

Jotkut hoitavat AirBnB-vuokrausta etänä niin, että avain löytyy jostain kukkaruukun alta. On helpompaa, jos itse asuu lähistöllä. Asiakkaallekin se mukavampaa varsinkin sitten, kun tulee jotain pientä ongelmaa, tarvitsee opastusta, neuvoa tai korjausta.

4.9.2019 - 12:59
#27849
+1491
Liittynyt:
26.6.2014 - 13:39
Viestejä:
1370

Minä taas  olen yleensä  vuokrannut kämpän kun olen matkustanut. Airbnb:n kautta löytyy käytännössä lähes aina hotellia halvempi majoitus ja pääsee asustelemaan ulkomailla usein Kalliota vastaaviin eläviin kaupunginosiin turistialueiden sijaan tai sitten voi säästää asustelemalla muutaman asemavälin päässä keskustasta aseman vieressä paikallisessa Haagassa.

Mukavimmat kämpät ovat tuntuneet ihan kodilta. Hotelli taas on aina hotelli. 

4.9.2019 - 19:47
#27859
+3013
Liittynyt:
25.6.2014 - 10:25
Viestejä:
2229

Tämän ketjun innoittamana rupesin miettimään uudestaan mökin laittamista myös AirBnB:hen. Siellä ei tosin järkevästi voi laittaa sopivaa hinnoittelurakennetta eikä siellä ole mökkivuokraukseen sopivia peruutusehtoja, mutta ajattelin koittaa.

1. kompastuskivi oli, etten löytänyt mistään miten tehdään esittelytekstit useammalla kielellä. Kyllä se siellä jossain varmasti on, mutta en vaan keksinyt missä. No, ajattelin tehdä ensin suomeksi ja lisätä englanninkieliset sitten kun löydän paikan.

2. kompastuskivi oli, että vaikka toin toimivan ical-linkin google-kalenteriin, ei kalenteri silti päivittynyt. Olin jo julkaissut ilmoituksen, mutta jouduin ottamaan sen pois siksi aikaa kun selvittelin kalenterilinkkiä

3. kompastuskivi oli kuvien lisääminen. Etusivukuva meni kivuttomasti, mutta myöhemmin yritin lisätä reilut 30 kuvaa kohteesta. Kuvasivulle ne menivät nätisti, mutta kun palasin takaisin sieltä, niin ekalla kertaa tallessa ei ollut yhtään, ja toisella kerralla oli yksi. Molemmilla kerroilla yli 30 kuvaa jäi jonnekin. Luultavasti ne olivat yhä siirtymässä, mutta eipä tuo käyttöliittymä sitä kertonut, ja kun siirryin eteenpäin, homma ilmeisesti keskeytyi varoittamatta.

Tässä vaiheessa lähdin käymään kaupassa, ja ajattelin tehdä homman loppuun illemmalla. Takaisin tullessani sähköpostissani oli viesti:

My name is Jerry, and I'm a Trust and Safety specialist at Airbnb

This is a message from Airbnb regarding a listing that was recently activated on your account. We have determined that your listing was either created as a test or activated by accident. As such, we have removed the listing. We apologize if this presents an inconvenience to you, and encourage you to create a new listing if your intent is to list a space on Airbnb.

Aika hyvin, koska ilmoitus oli piilotettu, eikä siitä puuttunut kuin kuvat. 

Voipi olla, etten palaa asiaan.

4.9.2019 - 21:35
#27860
+3013
Liittynyt:
25.6.2014 - 10:25
Viestejä:
2229

Jatkoa edelliseen: kysäisin kuitenkin heidän contact centeristään, että mistäs moinen. Ensin tuli suomeksi viesti, että asiantuntija palaa asiaan, ja sitten englanniksi viesti "support case is closed".

Eipä tarvitse enää pohtia tuota mökin tarjoamista AirBnB:n kautta.

4.9.2019 - 23:56
#27861
OP
+60
Liittynyt:
2.9.2019 - 17:39
Viestejä:
42

Minustakin alusta on jokseenkin kompleksinen, etenkin jos jotain monimutkaisempaa pitää tehdä muulla laitteella kuin tietokoneella, mutta maturiteetin saavuttaneessa ilmoituksessani ei onneksi ole enää päiviteltävää kuin varauskalenterin suhteen. Ihmettelen myös runsaita typoja Airbnb:n suomenkielisessä käännöksessä; tuntuu, että jollekin on joskus maksettu könttäsummana sivuston kääntämisestä ja käännöstyöhön jääneille typoille ei ole enää vaivauduttu tekemään mitään.

Kuvista tuli mieleen, että hetken hostina toimittuani käytin Airbnb:n kuvauspalvelua. Kuvat tuli ottamaan joku freelancer-kuvaaja ja laatu oli erittäin hyvä. Lisäksi kohteen kuviin tuli "Airbnb:n vahvistama" -huomautus, mikä lisännee vuokralaisten intoa valita kohde. Vahvasti muistelen palvelun olleen joskus maksuton, mutta nykyään kuvauspalvelun kustannukset näköjään vähennetään tulevista vuokratuotoista. Tästä huolimatta tilaisin kuvauspalvelun, jos tekisin uutta ilmoitusta.

20.1.2020 - 17:18
#30324
Liittynyt:
15.1.2020 - 13:42
Viestejä:
5
hauturi kirjoitti:

1. kompastuskivi oli, etten löytänyt mistään miten tehdään esittelytekstit useammalla kielellä. Kyllä se siellä jossain varmasti on, mutta en vaan keksinyt missä. No, ajattelin tehdä ensin suomeksi ja lisätä englanninkieliset sitten kun löydän paikan.

 

Onko tähän löytänyt joku vastausta? Itsellä on nyt esittelyt pelkästään englannin kielellä, mutta olisi ilmeisesti mahdollista saada tekstit näkymään ulkomaalaisille englanniksi ja suomalaisille suomeksi, vai?

 

J. C. kirjoitti:

Kuvista tuli mieleen, että hetken hostina toimittuani käytin Airbnb:n kuvauspalvelua. Kuvat tuli ottamaan joku freelancer-kuvaaja ja laatu oli erittäin hyvä. Lisäksi kohteen kuviin tuli "Airbnb:n vahvistama" -huomautus, mikä lisännee vuokralaisten intoa valita kohde. Vahvasti muistelen palvelun olleen joskus maksuton, mutta nykyään kuvauspalvelun kustannukset näköjään vähennetään tulevista vuokratuotoista. Tästä huolimatta tilaisin kuvauspalvelun, jos tekisin uutta ilmoitusta.

 

Kuuluiko kuvauspalveluun kuvien muokkaaminen? Ja paljonko tämän palvelun kustannukset oli?

21.1.2020 - 01:05
#30336
OP
+60
Liittynyt:
2.9.2019 - 17:39
Viestejä:
42

Airbnb:n käyttöliittymä on kieltämättä sekava, etenkin jos käyttää palvelua useilla eri laitteilla. Lisäksi käännösvirheitä on runsaasti, mikä ei käytettävyyttä haittaa, mutta huomaahan ne joka kerta. Tietokoneella käytettäessä löytyy polulta Kohde > Otsikko ja kuvaus > Lisää kieli (oikealle). Samalle sivulle sitten kirjoitetaan kuvaukset valituilla kielillä. Itse olen tyytynyt suomeen ja englantiin. Venäjäksi jos vaivautuisi kääntämään, niin lisäisi myyntiä, sillä kuudesosa minun kohteen varauspyynnöistä tulee jo nyt sieltä suunnalta.

Valokuvausta voi pyytää Tuki > Hakusanaksi "valokuvaus" ja > Pyydä valokuvausta. Muistelisin, että kun joitain vuosia sitten valokuvautin asuntoni, niin en joutunut maksamaan siitä mitään, mutta ainakin nyt valokuvaus maksaa ja sen hinta kuittaantuu tulevista vuokratuotoista. Suosittelisin silti valokuvausta, koska 1) kuvat olivat oikeasti myyvän näköisiä ja 2) kuviin tulee teksti "Airbnb:n vahvistama valokuva", mikä lisää vieraiden luottamusta kohteeseen. Omat valokuvani otti joku englantia taittava freelancer-kuvaaja. Muokkaus kuuluu pakettiin, eikä sinun oikeastaan kuulukaan päästä retusoimaan asuntoasi, koska silloin kuva ei enää voisi olla Airbnb:n vahvistama. wink

Itselläni oli hiljattain ensimmäistä kertaa koirallinen vieras, vaikka olen asuntoa mainostanut eläimet sallivana jo pitkään. Avaimenkin luovutin R-kioskin avainpalvelun kautta, kun aikataulumme ei kohdannut. Asunto oli viikon vuokrauksen jälkeen kuin nuoltu - siis kuin ihmisen nuolema, eli yhtä siistissä kunnossa kuin sen jätin. Koira haisi ensimmäisellä ovenavauksella vuokrauksen jäljiltä, mutta ei enää vuorokauden päästä. On muuten jännä havaita, millaisia hajuja ihmiset jättää omaan kotiin - vahvimpia lemuja on tietysti parfyymin tuoksu naisporukan jäljiltä, mutta joskus on haissut varsin vahvasti keskioluellekin.

21.1.2020 - 11:31
#30343
Liittynyt:
15.1.2020 - 13:42
Viestejä:
5
J. C. kirjoitti:

Airbnb:n käyttöliittymä on kieltämättä sekava, etenkin jos käyttää palvelua useilla eri laitteilla. Lisäksi käännösvirheitä on runsaasti, mikä ei käytettävyyttä haittaa, mutta huomaahan ne joka kerta. Tietokoneella käytettäessä löytyy polulta Kohde > Otsikko ja kuvaus > Lisää kieli (oikealle). Samalle sivulle sitten kirjoitetaan kuvaukset valituilla kielillä. Itse olen tyytynyt suomeen ja englantiin. Venäjäksi jos vaivautuisi kääntämään, niin lisäisi myyntiä, sillä kuudesosa minun kohteen varauspyynnöistä tulee jo nyt sieltä suunnalta.

Valokuvausta voi pyytää Tuki > Hakusanaksi "valokuvaus" ja > Pyydä valokuvausta. Muistelisin, että kun joitain vuosia sitten valokuvautin asuntoni, niin en joutunut maksamaan siitä mitään, mutta ainakin nyt valokuvaus maksaa ja sen hinta kuittaantuu tulevista vuokratuotoista. Suosittelisin silti valokuvausta, koska 1) kuvat olivat oikeasti myyvän näköisiä ja 2) kuviin tulee teksti "Airbnb:n vahvistama valokuva", mikä lisää vieraiden luottamusta kohteeseen. Omat valokuvani otti joku englantia taittava freelancer-kuvaaja. Muokkaus kuuluu pakettiin, eikä sinun oikeastaan kuulukaan päästä retusoimaan asuntoasi, koska silloin kuva ei enää voisi olla Airbnb:n vahvistama. wink

Itselläni oli hiljattain ensimmäistä kertaa koirallinen vieras, vaikka olen asuntoa mainostanut eläimet sallivana jo pitkään. Avaimenkin luovutin R-kioskin avainpalvelun kautta, kun aikataulumme ei kohdannut. Asunto oli viikon vuokrauksen jälkeen kuin nuoltu - siis kuin ihmisen nuolema, eli yhtä siistissä kunnossa kuin sen jätin. Koira haisi ensimmäisellä ovenavauksella vuokrauksen jäljiltä, mutta ei enää vuorokauden päästä. On muuten jännä havaita, millaisia hajuja ihmiset jättää omaan kotiin - vahvimpia lemuja on tietysti parfyymin tuoksu naisporukan jäljiltä, mutta joskus on haissut varsin vahvasti keskioluellekin.

 

No siellähän se. Kiitokset avusta! :) Eli näkyykö ilmoitus nyt sitten suomalaisille suomeksi ja kaikille muille englanniksi?

 

Näemmä omat kohteet sijaitsee sen verran syrjässä, ettei valokuvauspalvelua ole saatavilla. Mistäköhän tollasen ammattivalokuvaajan vois tilata...?

Katoin netistä ohjevideoita airbnb-hostaamiseen ja niissä näytettiin itse otettuja kuvia versus ammattivalokuvaajan ottamat kuvat samasta tilasta. Siinä tosiaan tuli havahduttua miten tärkeää on olla ammattivalokuvaajan (tai ylipäätään osaavan kuvaajan) ottamat kuvat kohteesta. Oli niiden ero niin valtava, että uskon ton kuvaus-investoinnin maksavan itsensä vielä monenkertaisesti takaisin.

Me ei olla vielä tohon avaintenluovutushommaan uskaltauduttu, tosin kaikki mennyt sen verran hyvin vieraiden kanssa tähän asti, että varmaan sitäkin voisi pian koittaa.

Oliko sulla muuten alunalkaen kuvauspalvelun kuvat? Jos ei niin huomasitko varausten lisääntyneen sen hankkimisen jälkeen?

21.1.2020 - 13:46
#30350
Liittynyt:
15.1.2020 - 13:42
Viestejä:
5
hauturi kirjoitti:

Missäpäin ja minkä tyyppinen kohde?

Tuossa on yksi joka kuvaa mm. vuokramökkejä (ei omakohtaisia kokemuksia): https://ellaolivia.fi/

Kiitti tipsistä, tosin tuo näyttää olevan itä-suomessa. Kohde sijaitsee siis Rauman lähistöllä.

22.1.2020 - 00:41
#30359
OP
+60
Liittynyt:
2.9.2019 - 17:39
Viestejä:
42

Tilasin kuvauspalvelun noin kymmenen varauksen jälkeen, mutta mahdotonta sanoa moniko asiakas on juuri tästä syystä tullut lisää. Asiakkaana minulle olisi tärkeintä asunnon hyvä varattavuus eli soveltuvuus omiin aikatauluihin, sen sijainti, itse asunto (mihin voit vaikuttaa kuvilla) ja lopulta vielä tsekkaisin majoittajan arvostelut.

Hinta on kuitenkin tärkein kriteeri ja aluksi kalastelinkin varauksia (ja hyviä arvosteluita) myymällä asuntoa alle markkinahinnan. Koska tämä on vain harrastus, niin nykyään pidän hintani korkealla ja valikoin enemmän asiakkaita. Tällöin varauspyyntöjä ei välttämättä tule edes viikoittain, mutta tottakai olen valmis vuokraamaan jos joku haluaa maksaa "ylihintaa". Kun omiin menoihini sopii erityisen hyvin antaa asunto vuokralle ja jos kermankuorintastrategialla ei vielä ole tullut varausta, niin pudotan hintaa 20 % ja saan useimmiten soveltuvan asiakkaan. Tämä on minulle kirkastanut sitä, kuinka tärkeä asia hinnoittelu on niin Airbnb-puuhastelussani kuin oikeassakin yritystoiminnassa.

22.1.2020 - 07:04
#30360
+20
Liittynyt:
8.3.2018 - 20:36
Viestejä:
35
timoturpeinen kirjoitti:

Näemmä omat kohteet sijaitsee sen verran syrjässä, ettei valokuvauspalvelua ole saatavilla. Mistäköhän tollasen ammattivalokuvaajan vois tilata...?

 

Katso vaikka oikotieltä tai muusta vastaavasta lähellä sijaitsevia välittäjällä myynnissä olevia asuntoja, joista on hyvät kuvat. Soita välittäjälle ja pyydä kuvaajan yhteystiedot. (oletan että itse asuntoaan myyvät ottavat kuvat itse ja vaikka olisivat hyvät, niin en tiedä mikä on motivaatio lähteä lähteä kuvaamaan muiden asuntoja)

22.1.2020 - 09:07
#30362
+3013
Liittynyt:
25.6.2014 - 10:25
Viestejä:
2229
Musashi kirjoitti:

Soita välittäjälle ja pyydä kuvaajan yhteystiedot. 

Minun kokemukseni mukaan (monet) välittäjät ottavat kuvat itse. Kuinka paljon mahtavat käyttää kuvaajia?

22.1.2020 - 11:21
#30365
+1999
Liittynyt:
14.7.2016 - 14:27
Viestejä:
1865

Välittäjissä on kyllä valtavia eroja. Kun etuovea käy läpi niin osassa on aivan järkyttäviä kuvia, ja toiset taas stailanneet asuntoa ja selkeästi mietitty valaistus yms. kuntoon. Eli joko osa välittäjistä on todella hyviä kuvaajia tai käyttävät kuvaajaa.

 

Mutta itse AIrBnB:sta niin kokemusta on v. 2014 lähtien. Vuokrannut sekä kerrostaloasuntoja että omaa taloa kesällä kun itsekin poissa ja lomalla. Varmasti toista sataa asukasta yhteensä ja kokemukset pääosin positiivisia. Omaa asuntoa vuokratessa harmittavasti yksi lasiovi hajosi ja vessan ovi saatiin lukkoon niin ettei auennut muuten kun vetämällä karmi hajalle. Kerrostalossa pidin pikavarausta päällä (omassa talossa en, halusin valita asiakkaat tarkemmin), ja se johti siihen että varauksia alkoi tulemaan esim. marraskuussa yksin matkustavilta nuorilta kauniilta naisilta tsekeistä, kreikasta, romaniasta jne,. Tämän jälkeen otin pikavarauksen pois. Ongelmatapauksia ehkä max 5, ja varauksia tosiaan yli 100 eli pääosin mennyt hienosti. Tulijoita on kaikenlaisia ja tulot todella paljon paremmat kun normaalilla vuokrauksella, tosin vaatiihan se työtä. Ja verokarhu pitää huolen ettei pääse liikaa rikastumaan. 

 

Omaa asuntoa vuokratessa on hyvä muistaa tämä:

"Tavallisesti asunnon voi myydä ilman luovutusvoittoveron maksamista, jos siellä on asunut yhtäjaksoisesti kaksi vuotta. Luovutusvoittovero pitää kuitenkin maksaa, jos asunnon myyntihinta on korkeampi kuin ostohinta, eikä asunnon omistaja ole asunut asunnossa kahta vuotta yhtäjaksoisesti. Jos asunnosta vuokraa vain osan, kahden vuoden kausi ei katkea.

“Ei ole väliä, mitä kautta vuokralainen tulee. Jos koko asunto vuokrataan, se panee kahden vuoden poikki”, kertoo verohallinnon henkilöverotusyksikön ylitarkastaja Petri Manninen Helsingin Sanomille."

 

Eli jos on tapana vuokrata omaa omistusasuntoa kesällä niin myydessä voi joutua maksamaan verot koska 2v ei täyty.

23.1.2020 - 09:42
#30383
Liittynyt:
15.1.2020 - 13:42
Viestejä:
5
Artsipappa kirjoitti:

Kerrostalossa pidin pikavarausta päällä (omassa talossa en, halusin valita asiakkaat tarkemmin), ja se johti siihen että varauksia alkoi tulemaan esim. marraskuussa yksin matkustavilta nuorilta kauniilta naisilta tsekeistä, kreikasta, romaniasta jne,. Tämän jälkeen otin pikavarauksen pois. Ongelmatapauksia ehkä max 5, ja varauksia tosiaan yli 100 eli pääosin mennyt hienosti. Tulijoita on kaikenlaisia ja tulot todella paljon paremmat kun normaalilla vuokrauksella, tosin vaatiihan se työtä. Ja verokarhu pitää huolen ettei pääse liikaa rikastumaan. 

Osaatko heittää arvion, mitä luokkaa varaustason nousu oli pikavaraus -toimintoa käytettäessä?

Tässä itse koittanut punnita sen kannattavuutta, että moniko jättää varaamatta, jos ei pikavarausta ole käytössä...

23.1.2020 - 14:45
#30388
+1999
Liittynyt:
14.7.2016 - 14:27
Viestejä:
1865
timoturpeinen kirjoitti:
Artsipappa kirjoitti:

Kerrostalossa pidin pikavarausta päällä (omassa talossa en, halusin valita asiakkaat tarkemmin), ja se johti siihen että varauksia alkoi tulemaan esim. marraskuussa yksin matkustavilta nuorilta kauniilta naisilta tsekeistä, kreikasta, romaniasta jne,. Tämän jälkeen otin pikavarauksen pois. Ongelmatapauksia ehkä max 5, ja varauksia tosiaan yli 100 eli pääosin mennyt hienosti. Tulijoita on kaikenlaisia ja tulot todella paljon paremmat kun normaalilla vuokrauksella, tosin vaatiihan se työtä. Ja verokarhu pitää huolen ettei pääse liikaa rikastumaan. 

Osaatko heittää arvion, mitä luokkaa varaustason nousu oli pikavaraus -toimintoa käytettäessä?

Tässä itse koittanut punnita sen kannattavuutta, että moniko jättää varaamatta, jos ei pikavarausta ole käytössä...

 

Tosi vaikea sanoa koska vaihtelu on aika isoa kuukausittain muutenkin.. Mutta sanoisin että kyllä se jotain vaikuttaa. Tosi vaikea lähteä prosentteja arvioimaan, mutta täysin hatusta heitettynä ~25%

25.1.2020 - 02:35
#30423
+20
Liittynyt:
8.3.2018 - 20:36
Viestejä:
35
hauturi kirjoitti:
Musashi kirjoitti:

Soita välittäjälle ja pyydä kuvaajan yhteystiedot. 

Minun kokemukseni mukaan (monet) välittäjät ottavat kuvat itse. Kuinka paljon mahtavat käyttää kuvaajia?

Hyvä kysymys. En edes ajatellut, että jotkut vielä kuvaavat itse. Pääkaupunkiseudulla en ole törmännyt vuosiin välittäjään, joka ottaisi kuvat itse, mutta se nyt ei ole mikään mittari.

28.1.2020 - 14:47
#30541
+108
Liittynyt:
24.8.2015 - 11:55
Viestejä:
77

https://www.talouselama.fi/uutiset/helsingin-tiukka-linja-airbnb-vuokraukseen-voi-laajentua-koko-maahan-tulilinjalla-iso-osa-forenomin-toiminnasta/0c9e9fe3-058c-4659-9bdd-66e3f53bfb33?fbclid=IwAR05D9IYZt3al768n2mAfmnRdWiFlmh-osFYv1OV6iELd6A9w5AFCmoem1U

 

Tämä sivuaa vahvasti aihetta ja olenkin ihmetellyt kuinka tämä mahdollisesti kielletään vasta nyt. Forenomilla on kokonaisia kerrostaloja jotka ovat majoituskäytössä, asiakkaat aiheuttaa yksittäisissä asunnoissa merkittävää meteliä eikä majoitusajat ole kovinkaan pitkiä joten vaihtuvuus on erittäin suurta. 

 

Ymmärrän että palvelulle on tarvetta mutta toisaalta pienien huoneistojen saatavuus PK-seudulla kärsii tämän vuoksi aivan valtavasti. (pohjoismaissa 7800huoneistoa, Suomesta tulee noin puolet liikevaihdosta).

Koko talon kohteita:

https://www.forenom.com/fi/uutiset/forenom-avaa-33-huoneiston-asuinkohteen-helsingin-taka-tooloon/

https://www.forenom.com/fi/kalustetut-asunnot/espoo/nikkarinkuja-5/7397/ 

 

Idea siis ottaa puheeksi Forenom on että he pyörittävät hotellinomaista toimintaa vuokrahuoneistoissa ilman että siihen on luvat kunnossa.

 

29.1.2020 - 12:43
#30577
+72
Liittynyt:
9.6.2017 - 12:27
Viestejä:
86

Helsingissä tosiaan vedetty aika tiukka linja:

https://www.hel.fi/static/rakvv/ohjeet/Majoitustoiminta-asunnoissa.pdf

Tuli vastaan kun kaverin  uudessa taloyhtiöstä pelkästään airbnb käyttöön ostettuihin asuntoihin haluttiin puuttua. Taloyhtiöillä on halutessaan aika tehokkaat keinot estää vakituinen toiminta.. Helsingissä ainakin..

 

Voi tulla yllätyksenä monelle toimintaa aloittavalle..