Olet täällä

Musashi

Musashi

  • Liittynyt 8.3.2018
  • 12 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 29.3.2019 11.36

Lehtopöllö kirjoitti:

Tätä ei ilmeisesti voi myöskään kiertää säätämällä eläkkeisiin todella kovaa veroprogressiota, koska se ei olisi yhdenvertaista muihin kansalaisiin nähden. Monissa muissa maissa on käytössä eläkekatot, mutta Suomessa ei voida kuin purra hammasta ja maksaa veroja ja eläkemaksuja. 

Kyllä voidaan ja määrittelystä riippuen on jo tehtykin. Lisävero yli 47 000 euron eläkkeestä on 5,85 prosenttia (oli 45 000 euroa ja 6 prosenttia aiemmin). Toki jos tarkoitat esim. 90% lisäveroa niin sellaista ei ole kokeiltu ja voisi muuttaa tilanteen toiseksi.

Ihan hyvä HS:n artikkeli aiheesta: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005797618.html .

Ilmeisesti EIT ei ole vielä lausunut asiasta mitään lopullista, ainakaan googlella ei löytynyt.

Ajankohtaisia kirjoituksia taloudesta - 13.3.2019 17.31

Sijoitustieto kirjoitti:

Juhani Huopainen 13.3.2019: Odotukset todella huonot, joten edessä on positiivinen yllätys

Katsellaan hei me kokeneemmat ja epäileväiset vähän meidän läheisten tekemisiä. Jos joku kysyy, niin neuvotaan. Ja ohjataan ihmisiä edes jotenkin järjellisten tuotteiden ja toimijoiden pariin. Rosvot ovat kuin lokit torilla. Jos niitä syöttää, niin hetken päästä niitä on kymmenkertainen määrä. Ja kun rosvojen kilpailu kiristyy, alkukassan turvin kehitetään hienostuneempia rosvousmenetelmiä. Näille tyypeille ei pidä antaa yhtään siimaa. Edes suuret pörssiyhtiöt eivät ole turvassa tarpeeksi tasokkailta huijareilta. Mutkan kautta rosvo syö aina sinunkin kupistasi.

Kiitos sekä sinulle aiheen nostamisesta, että myös kaikille muille Sijoitustiedossa kirjoittaville aiheen käsittelemisestä. Erityisesti säännölliset bloggaajat muistavat erinomaisen hyvin muistuttaa millä riskillä/tietämyksellä itse menevät ja että se ei ole ollenkaan välttämättä se mitä muiden kannattaa tehdä.

Ja kun kehulinjalle lähdettiin - enkä ole edes maistissa - niin lisättäköön nyt vielä, että Sijoitustieto taitaa olla aikamoisella marginaalilla paras suomenkielinen sijoitusaiheinen foorumi.

Sijoitustiedon kysymysketju - 22.1.2019 15.18

Deutsche Telekom aiheuttaa päänvaivaa. (DTE Dextrassa ja DTEGY ADR OTCQX:ssä)

Yhtiön sijoittajasivuilla vuosittaisessa Dividend Announcementissa sanotaan näin:
(sama teksti löytyy ainakin vuodesta 2012 lähtien, ko. teksti finanssivuodelta 2016)

As the dividend for the 2016 financial year is to be paid in full from  the tax contribution account in accordance with § 27 (“Contributions other than into nominal capital”) of the Corporation Tax Act (Körperschaftsteuergesetz – KStG), no capital gains tax or solidarity surcharge will be deducted. Dividends paid to shareholders in Germany are not subject to taxation. This applies both to dividends paid in cash and – where available – also to dividends paid in shares. Dividends do not entail tax refunds or tax credits. In the German tax authorities’ view, the dividend payment reduces the acquisition costs of the shares for tax purposes.

Suomalaisen yksityissijoittajan näkövinkkelistä kysymyksiä:

Miten menee osinkojen verotus? Rinnastaako kotimainen rakas verottajamme tämän pääoman palautukseen eikä verota sitä, vai verottaako ehkä jopa Saksankin edestä, eli ottaa koko 25,5 prosenttia, vai mitenköhän menee? Vai meneekö "normaalin" mukaan, eli Saksa yliverottaa verosopimuksen vastaisesti liikaa ja sitten se pitää anoa myöhemmin itse takaisin.

Tekstissä puhutaan toki saksalaisista osakkeenomistajista, joten oma veikkaukseni on, että Saksa yliverottaa ja Suomi verottaa lisää ja töitä joutuu tekemään yliverotuksen hyvittämiseksi. Mutta kun en veikkaa, niin kyselenkin siksit tietoa palstalaisilta.

Nokia - 19.1.2019 13.28

turska kirjoitti:

Onko mitään tornihuhua tulevasta Nokian osingosta, rttä montako senttiä ne raaskii meille köyhille maksaa kesän kynnyksellä? 

Danske Bankin ennuste viime marraskuulta on 0,19 euroa eli samassa pysyisi.

Seuraan viisaampia ja säästän siinä sivussa - 9.10.2018 13.59

EkeKeke kirjoitti:

Mielenkiintoiset käppyrät. Eläkemaksuissa on ongelmana ettei niihin pysty millään tavalla vaikuttamaan. Tulevaisuudessa mennään varmaankin enemmän alijäämäiseksi eliniän odotuksen kasvun, sekä eläkeläisten määrän kasvaessa. Tarvitsee entisestään nostaa eläkeikää tai kurmuuttaa eläkeläisiä jollakin muulla tavalla..

Voi siirtyä yrittäjäksi, jolloin työtulon kautta voi vaikuttaa hyvinkin paljon eläkekertymäänsä.

Tai jos on fiksu, niin kerätä omaisuutensa tavoin, joista ei eläkemaksuja makseta. Tosin silloin ei eläkettäkään saa ja se pitää järjestää itse. Fiksu tässä yhteydessä ei paljoa vaadi: kunhan reaalituotto on sen yli 2% summalle joka olisi mennyt eläkemaksuun niin voittaa ennemmin kuin häviää.

Toki jos on pitkäikäistä sukua ja suunnilleen terveelliset elintavat, niin silloin eläkemaksun maksaminen voi olla hyväkin veto. Mene ja tiedä. Tuo tulevaisuuden ennustaminen on niin pirun vaikeaa.

Seuraan viisaampia ja säästän siinä sivussa - 9.10.2018 13.55

EläkkeelleNelikymppisenä kirjoitti:

5% tuotto-odotuksen ravistin hihasta. Onko kertynyt 928€ kk-eläke tähän asti maksetuille eläkemaksuilleni hyvä tuotto? Ainakin se on parempi kuin mihin olisin itse todennäköisesti päätynyt.

Olet ilmeisesti syntynyt 70-luvun lopulla, joten 5% lienee epärealistisen optimistinen.

"Eläketurvakeskuksen mukaan vuonna 1940 syntyneet saavat työeläkemaksulleen 6,5 prosentin reaalituoton, naiset vajaat 8 % ja miehet vajaat 6 %. Tuotto laskee tasaisesti, kunnes 1970-luvulla ja myöhemmin syntyneet saavat reaalituottoa 2,3 %: naiset 2,8 % ja miehet 2 %." ETK:n laskelma

Mielestäni suurempi kysymys kuin oman eläkemaksun tuottoprosentti on, että milloin koko ponzimainen rakennelma romahtaa ja mitä silloin tapahtuu. Eläkejärjestelmää on jouduttu uudistamaan (lue: huonontamaan niin että mitä nuorempi sen enemmän siitä kärsii) jo pariin otteeseen ja joudutaan jatkossa vielä lisää.

Citycon - 27.9.2018 17.50

Minkä verran uusi Lippulaiva on sidoksissa metron tuloon? Tänään Hesarissa oli juttua, että metroon mietitään muutoksia, jotka viivästyttäisivät loppupätkää vuodesta (jos rakennetaan kääntöraide Matinkylään helpottamaan ruuhkia) jopa viiteen vuoteen (jos kaikki metrot siirrettäisiin liikennöimään Kivenlahteen saakka).

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005843036.html

Sijoittajan verotus - 10.9.2018 11.27

Itse näen osakesäästötilissä huomattavasti pienemmän poliittisen riskin kuin ps-tilissä ihan siitä syystä, että ps-tilissä rahat olivat jumissa hyvin pitkän aikaa ja oli selvää, että säännöt voivat muuttua huonompaan suuntaan - ja muuttuivatkin, mutta osakesäästötilin osakkeet on myytävissä ja koko tili vaikka lopetettavissa oletettavasti muutamassa pörssipäivässä. Ainoa tapa huonontaa tilannetta olisi siis, että hallitus valmistelisi muutoksen salassa ja tulisi voimaan per heti. En usko, että (seuraava) hallitus näkee moista vaivaa. Toki voin aliarvioida vasemmiston halun kampittaa "rikkaita"!

Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 3.9.2018 15.24

FinnishDGI kirjoitti:

En tiedä sumuttaako vasemmisto vai ovatko oikeasti tyhmiä, kun väittävät, että "sijoittajat vapautetaan veroista" ym. älyllisesti vajaavaista. Puhdasveriset sosialistithan tässä hieroisivat käsiään yhteen myhäillen, jos tajuaisivat, että sijoittajat ehdoin tahdoin siirtävät verotustaan aikaan, jolloin ko. himoverottajat voivat nostaa veroasteen ihan uudelle tasolle. Vaikea nähdä skenaariota, jossa valtio saisi osakesäästötilin vuoksi suomalaisten sijoituksista vähemmän verotuloja.

Sumuttaa. Kyllähän Timo Harakka ja Li Andersson esimerkiksi ovat fiksuja ihmisiä. Oma veikkaukseni on, että he antavat lausuntoja, joita olettavat oman ja oman puolueen äänestäjäkunnan haluavan kuulla. Se olisi tuhoon tuomittu ristiretki yrittää puhkaista kuplaa. Lisää kerrointa tuo edessä häämöttävä vaalikevät.

Lyhyiden kysymysten ketju - 9.7.2018 12.41

Osake kirjoitti:

Dna nousee omx25-indeksiin mukaan elokuun alusta. Onko historian valossa odotettavissa nousupyrähdystä kuun alkuun? ( tankkaavatko rahastot..)

Riippuu kuinka usein omx25 indeksiä seuraavat rahastot päivittävät salkkujaan. Katsoin selauksen omaisesti läpi Seligsonin indeksirahastot ja niissä uudelleenpainotukset tehdään neljännesvuosittain ja/tai puolivuosittain. Tämä osakkeiden vaihtuminen indeksissä "on mukana" tracking errorissa (indeksipoikkeama). Mitä harvemmin uudelleenpainotus tehdään sen isompi tracking error. Toki tracking erroriin vaikuttaa moni muukin asia.