Olet täällä

Musashi

Musashi

  • Liittynyt 8.3.2018
  • 10 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Sijoitustiedon kysymysketju - 22.1.2019 15.18

Deutsche Telekom aiheuttaa päänvaivaa. (DTE Dextrassa ja DTEGY ADR OTCQX:ssä)

Yhtiön sijoittajasivuilla vuosittaisessa Dividend Announcementissa sanotaan näin:
(sama teksti löytyy ainakin vuodesta 2012 lähtien, ko. teksti finanssivuodelta 2016)

As the dividend for the 2016 financial year is to be paid in full from  the tax contribution account in accordance with § 27 (“Contributions other than into nominal capital”) of the Corporation Tax Act (Körperschaftsteuergesetz – KStG), no capital gains tax or solidarity surcharge will be deducted. Dividends paid to shareholders in Germany are not subject to taxation. This applies both to dividends paid in cash and – where available – also to dividends paid in shares. Dividends do not entail tax refunds or tax credits. In the German tax authorities’ view, the dividend payment reduces the acquisition costs of the shares for tax purposes.

Suomalaisen yksityissijoittajan näkövinkkelistä kysymyksiä:

Miten menee osinkojen verotus? Rinnastaako kotimainen rakas verottajamme tämän pääoman palautukseen eikä verota sitä, vai verottaako ehkä jopa Saksankin edestä, eli ottaa koko 25,5 prosenttia, vai mitenköhän menee? Vai meneekö "normaalin" mukaan, eli Saksa yliverottaa verosopimuksen vastaisesti liikaa ja sitten se pitää anoa myöhemmin itse takaisin.

Tekstissä puhutaan toki saksalaisista osakkeenomistajista, joten oma veikkaukseni on, että Saksa yliverottaa ja Suomi verottaa lisää ja töitä joutuu tekemään yliverotuksen hyvittämiseksi. Mutta kun en veikkaa, niin kyselenkin siksit tietoa palstalaisilta.

Nokia - 19.1.2019 13.28

turska kirjoitti:

Onko mitään tornihuhua tulevasta Nokian osingosta, rttä montako senttiä ne raaskii meille köyhille maksaa kesän kynnyksellä? 

Danske Bankin ennuste viime marraskuulta on 0,19 euroa eli samassa pysyisi.

Seuraan viisaampia ja säästän siinä sivussa - 9.10.2018 13.59

EkeKeke kirjoitti:

Mielenkiintoiset käppyrät. Eläkemaksuissa on ongelmana ettei niihin pysty millään tavalla vaikuttamaan. Tulevaisuudessa mennään varmaankin enemmän alijäämäiseksi eliniän odotuksen kasvun, sekä eläkeläisten määrän kasvaessa. Tarvitsee entisestään nostaa eläkeikää tai kurmuuttaa eläkeläisiä jollakin muulla tavalla..

Voi siirtyä yrittäjäksi, jolloin työtulon kautta voi vaikuttaa hyvinkin paljon eläkekertymäänsä.

Tai jos on fiksu, niin kerätä omaisuutensa tavoin, joista ei eläkemaksuja makseta. Tosin silloin ei eläkettäkään saa ja se pitää järjestää itse. Fiksu tässä yhteydessä ei paljoa vaadi: kunhan reaalituotto on sen yli 2% summalle joka olisi mennyt eläkemaksuun niin voittaa ennemmin kuin häviää.

Toki jos on pitkäikäistä sukua ja suunnilleen terveelliset elintavat, niin silloin eläkemaksun maksaminen voi olla hyväkin veto. Mene ja tiedä. Tuo tulevaisuuden ennustaminen on niin pirun vaikeaa.

Seuraan viisaampia ja säästän siinä sivussa - 9.10.2018 13.55

EläkkeelleNelikymppisenä kirjoitti:

5% tuotto-odotuksen ravistin hihasta. Onko kertynyt 928€ kk-eläke tähän asti maksetuille eläkemaksuilleni hyvä tuotto? Ainakin se on parempi kuin mihin olisin itse todennäköisesti päätynyt.

Olet ilmeisesti syntynyt 70-luvun lopulla, joten 5% lienee epärealistisen optimistinen.

"Eläketurvakeskuksen mukaan vuonna 1940 syntyneet saavat työeläkemaksulleen 6,5 prosentin reaalituoton, naiset vajaat 8 % ja miehet vajaat 6 %. Tuotto laskee tasaisesti, kunnes 1970-luvulla ja myöhemmin syntyneet saavat reaalituottoa 2,3 %: naiset 2,8 % ja miehet 2 %." ETK:n laskelma

Mielestäni suurempi kysymys kuin oman eläkemaksun tuottoprosentti on, että milloin koko ponzimainen rakennelma romahtaa ja mitä silloin tapahtuu. Eläkejärjestelmää on jouduttu uudistamaan (lue: huonontamaan niin että mitä nuorempi sen enemmän siitä kärsii) jo pariin otteeseen ja joudutaan jatkossa vielä lisää.

Citycon - 27.9.2018 17.50

Minkä verran uusi Lippulaiva on sidoksissa metron tuloon? Tänään Hesarissa oli juttua, että metroon mietitään muutoksia, jotka viivästyttäisivät loppupätkää vuodesta (jos rakennetaan kääntöraide Matinkylään helpottamaan ruuhkia) jopa viiteen vuoteen (jos kaikki metrot siirrettäisiin liikennöimään Kivenlahteen saakka).

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005843036.html

Sijoittajan verotus - 10.9.2018 11.27

Itse näen osakesäästötilissä huomattavasti pienemmän poliittisen riskin kuin ps-tilissä ihan siitä syystä, että ps-tilissä rahat olivat jumissa hyvin pitkän aikaa ja oli selvää, että säännöt voivat muuttua huonompaan suuntaan - ja muuttuivatkin, mutta osakesäästötilin osakkeet on myytävissä ja koko tili vaikka lopetettavissa oletettavasti muutamassa pörssipäivässä. Ainoa tapa huonontaa tilannetta olisi siis, että hallitus valmistelisi muutoksen salassa ja tulisi voimaan per heti. En usko, että (seuraava) hallitus näkee moista vaivaa. Toki voin aliarvioida vasemmiston halun kampittaa "rikkaita"!

Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 3.9.2018 15.24

FinnishDGI kirjoitti:

En tiedä sumuttaako vasemmisto vai ovatko oikeasti tyhmiä, kun väittävät, että "sijoittajat vapautetaan veroista" ym. älyllisesti vajaavaista. Puhdasveriset sosialistithan tässä hieroisivat käsiään yhteen myhäillen, jos tajuaisivat, että sijoittajat ehdoin tahdoin siirtävät verotustaan aikaan, jolloin ko. himoverottajat voivat nostaa veroasteen ihan uudelle tasolle. Vaikea nähdä skenaariota, jossa valtio saisi osakesäästötilin vuoksi suomalaisten sijoituksista vähemmän verotuloja.

Sumuttaa. Kyllähän Timo Harakka ja Li Andersson esimerkiksi ovat fiksuja ihmisiä. Oma veikkaukseni on, että he antavat lausuntoja, joita olettavat oman ja oman puolueen äänestäjäkunnan haluavan kuulla. Se olisi tuhoon tuomittu ristiretki yrittää puhkaista kuplaa. Lisää kerrointa tuo edessä häämöttävä vaalikevät.

Lyhyiden kysymysten ketju - 9.7.2018 12.41

Osake kirjoitti:

Dna nousee omx25-indeksiin mukaan elokuun alusta. Onko historian valossa odotettavissa nousupyrähdystä kuun alkuun? ( tankkaavatko rahastot..)

Riippuu kuinka usein omx25 indeksiä seuraavat rahastot päivittävät salkkujaan. Katsoin selauksen omaisesti läpi Seligsonin indeksirahastot ja niissä uudelleenpainotukset tehdään neljännesvuosittain ja/tai puolivuosittain. Tämä osakkeiden vaihtuminen indeksissä "on mukana" tracking errorissa (indeksipoikkeama). Mitä harvemmin uudelleenpainotus tehdään sen isompi tracking error. Toki tracking erroriin vaikuttaa moni muukin asia.

Uusköyhyys - 13.4.2018 18.55

Yhteiskunnan pitäisi kiittää sinua, kun teet arvokasta työtä! Sitä odotellessa sanon omasta puolestani, että tämä on juuri sitä ruohonjuuritason työtä, jota tässä(kin) maassa tarvitaan kipeästi. Hienoa, että näet vaivaa!

Mitä tulee henkilökohtaisen taloudenpidon opettamiseen koulussa niin enempää en voisi olla samaa mieltä. Omat kouluajat on jo kauempana takana päin eli relevanttia tietoa ei ole, mutta olen keskustelua julkisuudessa seurannut, niin ei taida olla hurraamista siinä kuinka asia nykyään makaa. Täydellisessä maailmassa ihmiset pääsisivät talouden perusteiden kertausharjoituksiin viiden vuoden välein.

Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 9.3.2018 17.03

Oikeistohallitus (käytän sanaa hyvin väljässä merkityksessä) on joskus harvoin jopa kiinnostunut osakesijoittajien aseman parantamisesta. Nyt siihen voisi olla hyvä sauma tällä hallituskaudella, kun keskusta haluaa maakuntahallinnon maaliin ja lienee valmis aikamoisiin anekauppoihin kokoomuksen kanssa asian tiimoilta.

Tosin oma veikkaukseni on, että toteutus epäonnistuu ja tälle tehdään joku "systeemi", jota kivijalkapankit pyörittää saaden omansa pois ja vesittäen systeemin. Vaivatontahan olisi tehdä verolakeihin muutokset suoraan, mutta milloin Suomessa vaivattomuus alamaisen kannalta on ollut kriteeri päätöksenteossa. (itse iselleni vastaten: tulee mieleen kotitalousvähennys vuonna 2001; sen jälkeen on ollut hiljaisempaa)