Olet täällä

Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 17.3.2020 03.48

Hurricane kirjoitti:

Kauan Nordnetissä on normaalioloissa kestänyt luottohakemuksen käsittely?

Mitä se aika voisi olla nyt?

Laitoin luottohakemuksen Nordnetissä sisään noin kolme viikkoa sitten. Käsittelyssä meni viikko. Luoton määrä silloin kolmannes salkun lainoitusarvosta. (nyt lainalimiitti ehkä puolet lainoitusarvosta)

Näytä koko viesti
Varallisuus kuoleman lähestyessä - 21.2.2020 03.35

hauturi kirjoitti:

Täällä ei näköjään voi muokata, joten jatketaan toisella viestillä: Miksi toisen laskujen maksaminen hänen puolestaan ei muka olisi lahja siinä missä muukin lahja?

Se on lahja, mutta lahjaveroa siitä ei suoriteta, koska perintö- ja lahjaverolaki niin sanoo.

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1940/19400378#L3P19

Näytä koko viesti
Varallisuus kuoleman lähestyessä - 21.2.2020 03.30

Teemu JT kirjoitti:

Olen joskus yrittänyt selvittää, estääkö mikään käyttämästä omien varojen lahjoittamisessa välikätenä bulvaaneita välttyäkseen kolmen vuoden odotukselta uuden verovapaan lahjan antaakseen (lue: välttyäkseen lahjaverolta). Verottaja näkee lahjan kuitenkin yksittäisen lahjansaajan ja lahjanantajan välisenä tapahtumana. Viiden kaverin kautta kierrätettynä verovapaan lahjan enimmäismäärä nousisi kuitenkin jo 25 kiloon.

Näkeekö joku tälle esteitä tai onko jopa kokemuksia? Sukulaisien puolesta lähinnä kyselen, oma ikä ja stäkki ovat vielä sitä luokkaa, että murehdin omistani sitten 2060-luvulta alkaen.

Veronmaksajain keskusliiton lakimies ei suositellut, kun asiaa kysyin noin viisi vuotta sitten.

Näytä koko viesti
Airbnb-vuokrananto - 25.1.2020 02.35

hauturi kirjoitti:
Musashi kirjoitti:

Soita välittäjälle ja pyydä kuvaajan yhteystiedot. 

Minun kokemukseni mukaan (monet) välittäjät ottavat kuvat itse. Kuinka paljon mahtavat käyttää kuvaajia?

Hyvä kysymys. En edes ajatellut, että jotkut vielä kuvaavat itse. Pääkaupunkiseudulla en ole törmännyt vuosiin välittäjään, joka ottaisi kuvat itse, mutta se nyt ei ole mikään mittari.

Näytä koko viesti
Airbnb-vuokrananto - 22.1.2020 07.04

timoturpeinen kirjoitti:

Näemmä omat kohteet sijaitsee sen verran syrjässä, ettei valokuvauspalvelua ole saatavilla. Mistäköhän tollasen ammattivalokuvaajan vois tilata...?

 

Katso vaikka oikotieltä tai muusta vastaavasta lähellä sijaitsevia välittäjällä myynnissä olevia asuntoja, joista on hyvät kuvat. Soita välittäjälle ja pyydä kuvaajan yhteystiedot. (oletan että itse asuntoaan myyvät ottavat kuvat itse ja vaikka olisivat hyvät, niin en tiedä mikä on motivaatio lähteä lähteä kuvaamaan muiden asuntoja)

Näytä koko viesti
Brexit - 20.10.2019 03.28

Aki Pyysing kirjoitti:

Markkina ei oikein usko Boriksen pystyvän temppuilemaan viivytystä vastaan. Kerroin 3,75 erolle 31.10. mennessä. Borishan ilmoitti lähettävänsä kirjeen, mutta ei neuvottelevansa lykkäyksestä.

Toisaalta taas https://yle.fi/uutiset/3-11028507 :

EU-lähde Ylelle: EU haluaa välttää Britannian sopimuksettoman eron kaikissa olosuhteissa

Itse tulkitsen tämän niin, että Britannian parlamentti voi keksiä, että uhkailemalla sopimuksettomalla brexitillä olisi saatavilla vieläkin parempi sopimus. Johan se todistettavasti toimi jo kerran, miksei toimisi uudestaankin. Käsittääkseni siis tämä uusi Johnsonin kanssa väännetty sopimus on EU:lle huonompi kuin Mayn kanssa viime keväänä nevuoteltu.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 15.10.2019 12.00

Tällainen positiivinen kannanotto ilmestynyt:

https://www.libera.fi/blogi/kun-veikkauksesta-soitettiin/

Mielestäni kirjoituksessa on hyvin tuotu esiin, kuinka Veikkaus muka-naamioi myynnin asiakaspalveluksi. Ennen tuo olisi mennyt läpi kuin vettä vaan. Ei mene enää.

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 11.10.2019 02.29

mattis kirjoitti:

Toimiiko muilla sisäänkirjautuminen paria päivää pitempää? Olisi kiva, jos pysyisi sisäänkirjautuneena ikuisesti tai ainakin kuukausia...

Sama täällä, mutta en tiedä onko se Firefoxin ongelma. Vuosien varrella tätä on esiintynyt ja yleensä se tulee jonkun FF:n päivityksen mukana ja menee sitten jonkun toisen päivityksen mukana taas pois - palatakseen jälleen myöhemmin kiusaksi.

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 5.10.2019 04.48

Juha kirjoitti:

Pohdiskelin itse mitä mahtaa käydä mikäli on deponnut maksit ja osakesäästötilin rollin puolittaa. Tällöin ilmeisesti voi vanhan osakesäästötilin lopettaa ja vähentää tappiot, ja sitten avata uuden 50.000 € deporajalla.

Juurikin näin.

9. Miten osakesäästötilin tappiot voi vähentää verotuksessa?

Osakesäästötilin sisällä verotus perustuu kolmeen asiaan: tilille laitetut rahat, tilillä olevan omaisuuden arvo, tililtä nostetut rahat. Ei siis voittojen ja tappioiden laskemiseen. Mikäli osakesäästötili on suljettaessa tappiolla, syntyy luovutustappio. Sen voi vähentää verotuksessa vasta siinä vaiheessa, kun koko tili suljetaan eli kaikki omaisuus on myyty ja varat nostettu tililtä. Tämä eroaa sijoitusrahastoista, joissa sijoittajalle syntyy vähennyskelpoinen tappio, mikäli kokonaisuus on tappiolla nostoja tehtäessä

https://www.porssisaatio.fi/blog/2018/01/29/osakesaastotili-yleiset-kysy...

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 11.9.2019 04.36

https://www.ksml.fi/talous/Osakes%C3%A4%C3%A4st%C3%B6tilin-aloitus-l%C3%A4hestyy-Ensimm%C3%A4iset-pankit-kertoivat-tiliens%C3%A4-hinnat-kilpailu-uhkaa-j%C3%A4%C3%A4d%C3%A4-laimeaksi/1433483

Nordealla osakesäästötilin säilytys- ja välityspalkkiot ovat samat kuin tavallisella arvo-osuustilillä, jolla suomalaiset piensijoittajat nykyisin säilyttävät pörssiosakkeitaan. Myös Danske Bank kertoo kysyttäessä, ettei osakesäästötilin hinnoissa ole eroa sijoituspalvelun nykyisiin hintoihin.

OP ja Nordnet julkistavat omat hinnastonsa myöhemmin syksyn aikana.

Näytä koko viesti