Olet täällä

Brexit - 20.10.2019 03.28
Aki Pyysing kirjoitti:

Markkina ei oikein usko Boriksen pystyvän temppuilemaan viivytystä vastaan. Kerroin 3,75 erolle 31.10. mennessä. Borishan ilmoitti lähettävänsä kirjeen, mutta ei neuvottelevansa lykkäyksestä.

Toisaalta taas https://yle.fi/uutiset/3-11028507 :

EU-lähde Ylelle: EU haluaa välttää Britannian sopimuksettoman eron kaikissa olosuhteissa

Itse tulkitsen tämän niin, että Britannian parlamentti voi keksiä, että uhkailemalla sopimuksettomalla brexitillä olisi saatavilla vieläkin parempi sopimus. Johan se todistettavasti toimi jo kerran, miksei toimisi uudestaankin. Käsittääkseni siis tämä uusi Johnsonin kanssa väännetty sopimus on EU:lle huonompi kuin Mayn kanssa viime keväänä nevuoteltu.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 15.10.2019 12.00

Tällainen positiivinen kannanotto ilmestynyt:

https://www.libera.fi/blogi/kun-veikkauksesta-soitettiin/

Mielestäni kirjoituksessa on hyvin tuotu esiin, kuinka Veikkaus muka-naamioi myynnin asiakaspalveluksi. Ennen tuo olisi mennyt läpi kuin vettä vaan. Ei mene enää.

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 11.10.2019 02.29
mattis kirjoitti:

Toimiiko muilla sisäänkirjautuminen paria päivää pitempää? Olisi kiva, jos pysyisi sisäänkirjautuneena ikuisesti tai ainakin kuukausia...

Sama täällä, mutta en tiedä onko se Firefoxin ongelma. Vuosien varrella tätä on esiintynyt ja yleensä se tulee jonkun FF:n päivityksen mukana ja menee sitten jonkun toisen päivityksen mukana taas pois - palatakseen jälleen myöhemmin kiusaksi.

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 5.10.2019 04.48
Juha kirjoitti:

Pohdiskelin itse mitä mahtaa käydä mikäli on deponnut maksit ja osakesäästötilin rollin puolittaa. Tällöin ilmeisesti voi vanhan osakesäästötilin lopettaa ja vähentää tappiot, ja sitten avata uuden 50.000 € deporajalla.

Juurikin näin.

9. Miten osakesäästötilin tappiot voi vähentää verotuksessa?

Osakesäästötilin sisällä verotus perustuu kolmeen asiaan: tilille laitetut rahat, tilillä olevan omaisuuden arvo, tililtä nostetut rahat. Ei siis voittojen ja tappioiden laskemiseen. Mikäli osakesäästötili on suljettaessa tappiolla, syntyy luovutustappio. Sen voi vähentää verotuksessa vasta siinä vaiheessa, kun koko tili suljetaan eli kaikki omaisuus on myyty ja varat nostettu tililtä. Tämä eroaa sijoitusrahastoista, joissa sijoittajalle syntyy vähennyskelpoinen tappio, mikäli kokonaisuus on tappiolla nostoja tehtäessä

https://www.porssisaatio.fi/blog/2018/01/29/osakesaastotili-yleiset-kysy...

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 11.9.2019 04.36

https://www.ksml.fi/talous/Osakes%C3%A4%C3%A4st%C3%B6tilin-aloitus-l%C3%A4hestyy-Ensimm%C3%A4iset-pankit-kertoivat-tiliens%C3%A4-hinnat-kilpailu-uhkaa-j%C3%A4%C3%A4d%C3%A4-laimeaksi/1433483

Nordealla osakesäästötilin säilytys- ja välityspalkkiot ovat samat kuin tavallisella arvo-osuustilillä, jolla suomalaiset piensijoittajat nykyisin säilyttävät pörssiosakkeitaan. Myös Danske Bank kertoo kysyttäessä, ettei osakesäästötilin hinnoissa ole eroa sijoituspalvelun nykyisiin hintoihin.

OP ja Nordnet julkistavat omat hinnastonsa myöhemmin syksyn aikana.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 11.9.2019 04.22
Aki Pyysing kirjoitti:

Itse asiassa jopa oma salkku saattaa hyvin olla all time highssa hirveällä tsägällä, vaikka siellä on tosiaan paljon huonostiajoitettua Nordeaa ja huonostiarvioitua Ovaroa.

Hienoa! Onnittelut! yes

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 11.9.2019 04.21

Milloin Nordnet julkaisee hinnaston koskien osakesäästötiliä?

Näytä koko viesti
Kuka sen asunnon nyt hankkii?! - 2.7.2019 11.05
Heikin Ashi kirjoitti:

... 3-vaihtoehto, että vanhemmat ostavat 100 %sti ja lahjoittelevat sitten verovapaasti  asunnon hallintaan oikeuttavia osakkeita Sinulle joka kolmas vuosi kumpikin 4999 euron arvosta.  Jos on sisaruksai, niin pitäisi lahjoitella todennäköisesti muillekin tai huomioida ennakkoperintönä.

3-vaihtoehto laukaissee (laukaisee hyvinkin todennäköisesti) veroseuraamukset, koska verottaja ei katso järjestelyn olevan aito, vaan tehty lahjaveron kiertämiseksi. Esim. verottaja suoraan iskee verot maksuun, jos lainaa lyhennetään vain lainanantajan lahjoituksilla, eli käytännössä silloin koko alkuperäinen laina katsotaan lahjaksi.

Quote:

Sun ei tarvitse maksaa vuokraa vanhempien omistamasta asunnosta, sehän on heille veronlaista pääomatuloa, jos ylittää yhtiövastikkeen määrän.

Kyllä näinkin, mutta asiassa voi nousta verotuksellisia ylläreitä tai esim. selvittämistä asumistuen suhteen. Kannattaa googlata tarkemmat tiedot omasta vinkkelistä katsoen. Akinkin kehuma Veronmaksajain keskusliiton palveleva puhelin auttaa, jos on jäsen.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 29.3.2019 11.36
Lehtopöllö kirjoitti:

Tätä ei ilmeisesti voi myöskään kiertää säätämällä eläkkeisiin todella kovaa veroprogressiota, koska se ei olisi yhdenvertaista muihin kansalaisiin nähden. Monissa muissa maissa on käytössä eläkekatot, mutta Suomessa ei voida kuin purra hammasta ja maksaa veroja ja eläkemaksuja. 

Kyllä voidaan ja määrittelystä riippuen on jo tehtykin. Lisävero yli 47 000 euron eläkkeestä on 5,85 prosenttia (oli 45 000 euroa ja 6 prosenttia aiemmin). Toki jos tarkoitat esim. 90% lisäveroa niin sellaista ei ole kokeiltu ja voisi muuttaa tilanteen toiseksi.

Ihan hyvä HS:n artikkeli aiheesta: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005797618.html .

Ilmeisesti EIT ei ole vielä lausunut asiasta mitään lopullista, ainakaan googlella ei löytynyt.

Näytä koko viesti
Ajankohtaisia kirjoituksia taloudesta - 13.3.2019 05.31
Sijoitustieto kirjoitti:

Juhani Huopainen 13.3.2019: Odotukset todella huonot, joten edessä on positiivinen yllätys

Katsellaan hei me kokeneemmat ja epäileväiset vähän meidän läheisten tekemisiä. Jos joku kysyy, niin neuvotaan. Ja ohjataan ihmisiä edes jotenkin järjellisten tuotteiden ja toimijoiden pariin. Rosvot ovat kuin lokit torilla. Jos niitä syöttää, niin hetken päästä niitä on kymmenkertainen määrä. Ja kun rosvojen kilpailu kiristyy, alkukassan turvin kehitetään hienostuneempia rosvousmenetelmiä. Näille tyypeille ei pidä antaa yhtään siimaa. Edes suuret pörssiyhtiöt eivät ole turvassa tarpeeksi tasokkailta huijareilta. Mutkan kautta rosvo syö aina sinunkin kupistasi.

Kiitos sekä sinulle aiheen nostamisesta, että myös kaikille muille Sijoitustiedossa kirjoittaville aiheen käsittelemisestä. Erityisesti säännölliset bloggaajat muistavat erinomaisen hyvin muistuttaa millä riskillä/tietämyksellä itse menevät ja että se ei ole ollenkaan välttämättä se mitä muiden kannattaa tehdä.

Ja kun kehulinjalle lähdettiin - enkä ole edes maistissa - niin lisättäköön nyt vielä, että Sijoitustieto taitaa olla aikamoisella marginaalilla paras suomenkielinen sijoitusaiheinen foorumi.

Näytä koko viesti