Olet täällä

Musashi

Musashi

  • Liittynyt 8.3.2018
  • 3 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Lyhyiden kysymysten ketju - 9.7.2018 12.41

Osake kirjoitti:

Dna nousee omx25-indeksiin mukaan elokuun alusta. Onko historian valossa odotettavissa nousupyrähdystä kuun alkuun? ( tankkaavatko rahastot..)

Riippuu kuinka usein omx25 indeksiä seuraavat rahastot päivittävät salkkujaan. Katsoin selauksen omaisesti läpi Seligsonin indeksirahastot ja niissä uudelleenpainotukset tehdään neljännesvuosittain ja/tai puolivuosittain. Tämä osakkeiden vaihtuminen indeksissä "on mukana" tracking errorissa (indeksipoikkeama). Mitä harvemmin uudelleenpainotus tehdään sen isompi tracking error. Toki tracking erroriin vaikuttaa moni muukin asia.

Uusköyhyys - 13.4.2018 18.55

Yhteiskunnan pitäisi kiittää sinua, kun teet arvokasta työtä! Sitä odotellessa sanon omasta puolestani, että tämä on juuri sitä ruohonjuuritason työtä, jota tässä(kin) maassa tarvitaan kipeästi. Hienoa, että näet vaivaa!

Mitä tulee henkilökohtaisen taloudenpidon opettamiseen koulussa niin enempää en voisi olla samaa mieltä. Omat kouluajat on jo kauempana takana päin eli relevanttia tietoa ei ole, mutta olen keskustelua julkisuudessa seurannut, niin ei taida olla hurraamista siinä kuinka asia nykyään makaa. Täydellisessä maailmassa ihmiset pääsisivät talouden perusteiden kertausharjoituksiin viiden vuoden välein.

Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 9.3.2018 17.03

Oikeistohallitus (käytän sanaa hyvin väljässä merkityksessä) on joskus harvoin jopa kiinnostunut osakesijoittajien aseman parantamisesta. Nyt siihen voisi olla hyvä sauma tällä hallituskaudella, kun keskusta haluaa maakuntahallinnon maaliin ja lienee valmis aikamoisiin anekauppoihin kokoomuksen kanssa asian tiimoilta.

Tosin oma veikkaukseni on, että toteutus epäonnistuu ja tälle tehdään joku "systeemi", jota kivijalkapankit pyörittää saaden omansa pois ja vesittäen systeemin. Vaivatontahan olisi tehdä verolakeihin muutokset suoraan, mutta milloin Suomessa vaivattomuus alamaisen kannalta on ollut kriteeri päätöksenteossa. (itse iselleni vastaten: tulee mieleen kotitalousvähennys vuonna 2001; sen jälkeen on ollut hiljaisempaa)