Olet täällä

Neles

25.5.2020, 15:09
#1
Käyttäjän Juha kuva
OP
Liittynyt:
16.12.2013, 13:55
Viestejä:
812
Pisteet:
+330

Neleksen visiona on tulla johtavaksi venttiili- ja venttiiliautomaatioratkaisuja tarjoavaksi monialayhtiöksi, joka määrittelee luotettavuuden uudelleen virtauksensäädössä. Yhtiön kilpailukyky perustuu laadukkaisiin tuotteisiin ja palveluihin, alalla tunnettuihin teknologioihin ja maailmanlaajuisen tiimin asiantuntemukseen. Neleksellä on omaa myynti- ja palveluhenkilöstöä noin 40 maassa. Lisäksi yhtiön asemaa maailmanmarkkinoilla vahvistaa sen laajeneva kanavakumppaniverkosto.

Neles on luotettava kumppani, joka tarjoaa kestäviä ratkaisuja asiakastoimialoilleen auttamalla varmistamaan turvalliset materiaalivirrat. Tämä toteutuu kehittämällä jatkuvasti tuotteiden laatua, materiaalitehokkuutta ja toimintoja. Neleksen strategiaan kuuluu kestävän kehityksen periaatteiden sisällyttäminen jatkossakin yhtiön kaikkiin toimintoihin läpi koko arvoketjun.

Tuleva Neles julkistaa kannattavan kasvun strategiansa ja keskipitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet - Metso Oyj:n lehdistötiedote 25. toukokuuta 2020 klo 9.00 paikallista aikaa

https://www.metso.com/fi/uutiset/2020/5/tulevan-neles-oyn-virtuaalinen-paaomamarkkinapaiva-2020/

0
+1
0
-1
0
0
13.7.2020, 09:07
14.7.2020, 00:01
Liittynyt:
30.1.2020, 19:23
Viestejä:
743
Pisteet:
+679

Paha paikka Valetille tuo ostotarjous. Valmet hankki juuri pari viikkoa sitten itselleen 15% osuuden Neleksestä ja ostotarjouksen preemio on kuitenkin hyvin pieni. Tuskin Valmet hyväksyy ostotarjouksen. Valmetin pörssitiedotteesta:

Valmetilla ja Neleksellä on yhteistä historiaa, yhtiöt palvelevat samoja globaaleja teollisuudenaloja ja hyötyvt samoista megatrendeistä. Valmet näkee merkittvää arvoa Neleksessä, ja aiemmin ilmoitetun osakehankinnan mukaisesti tavoitteemme on osallistua yhtiön kehittmiseen Siten Neleksen osakkeenomistajana Valmet ei pid Alfa Lavalin ostotarjousta hydyllisenä Nelekselle. Valmet jatkaa Neleksen aktiivisena osakkeenomistajana, sanoo Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine.

Tuskin saa Alfa-Laval 90% osuutta osakkeista, kun Valmetilla on siis 15%.

Ostotarjouksesta:
Mikäli Alfa Laval saa haltuunsa yli 90 prosenttia Neleksen liikkeeseen lasketuista ja ulkona olevista osakkeista, Alfa Lavalin aikomuksena on aloittaa osakeyhtiölain (624/2006, muutoksineen) mukainen pakollinen lunastusmenettely Neleksen jäljellä olevien osakkeiden hankkimiseksi ja tämän jälkeen huolehtia Neleksen osakkeiden poistamisesta Nasdaq Helsingin pörssilistalta niin pian kuin tämä on käytännössä mahdollista.

0
+1
0
-1
0
0
14.7.2020, 07:43
Liittynyt:
30.1.2020, 19:23
Viestejä:
743
Pisteet:
+679

Helsingin Sanomissa oli tänään 14.7. artikkeli.

https://www.hs.fi/talous/art-2000006569920.html

Valmetin toimitus­johtaja sättii aikeita myydä venttiili­yhtiö Neles ruotsalais­omistukseen: ”Surullista, jos oma suku­polveni on luomassa tytär­yhtiö­taloutta”

Markkinoilla Valmetinkin tavoittelemasta Neleksestä odotetaan tarjouskilpailua.

Ruotsalainen muun muassa lämmönvaihtimia, pumppuja ja venttiilejä valmistava Alfa Laval ilmoitti maanantaina tarjoavansa heinäkuun alussa Metsosta irrotetusta venttiilinvalmistaja Nelesistä 1,7 miljardia euroa. Se on lähes 33 prosenttia enemmän kuin yhtiön hinta oli Helsingin pörssissä perjantaina.

Neleksen kohtalosta on kuitenkin muodostumassa mielenkiintoinen peli. Paperikoneita ja polttokattiloita valmistava Valmet osti kesäkuussa yllättäen valtion vajaan 15 prosentin osuuden yhtiöstä kahdeksan euron osakehinnalla.

Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine arvostelee Helsingin Sanomien haastattelussa jyrkästi Neleksen hallituksen toimintaa. Valmetin suunnitelmissa oli kasvattaa omistusosuutta vähitellen.

 

Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine. Kuva: Heidi Piiroinen

”Olen itse toiminut Neleksen johdossa aikanaan kahdeksan vuotta ja tunnen sen erittäin hyvin. Yhtiöllä on hyvät tuotteet ja hieno henkilöstö. Yritystä on kehitetty tähän mennessä 60 vuotta ja nyt hallituksella oli kaksi viikkoa kärsivällisyyttä sen jälkeen, kun yhtiö listattiin pörssiin. Mielestäni yhtiön hallitus on tehnyt erittäin hätiköidyn päätöksen”, Laine sanoo.

Laineen mukaan myynti ei olisi Neleksen eikä myöskään sen osakkeenomistajien edun mukainen. Eikö edes yli 30 prosentin preemion kanssa?

”Ei 30 prosenttia ensimmäisten kahden viikon kurssista ole mikään preemio. Valmet aloitti aikanaan 6–7 euron hinnalla ja nyt osakkeen hinta on 23 euroa. Hinta tällä hetkellä ei anna lainkaan oikeaa kuvaa siitä, mikä on Neleksen oikea markkinapotentiaali”, Laine sanoo.

Laineen mielestä on surkeaa, jos suomalaista osaamista myydään taas ulkomaille.

”On surullista, jos oma sukupolveni on luomassa tytäryhtiötaloutta. Meidän pitäisi rakentaa Suomea niin, että seuraavallekin sukupolvelle jää hyviä yhtiöitä, mitä kehittää. Me haluaisimme olla kehittämässä Nelestä niin, että se säilyy hyvänä suomalaisena teknologiatoimijana, suomalaisessa omistuksessa”, Laine sanoo.

Sitä, miten Alfa Lavalin ostotarjoukseen reagoidaan, Valmet ei Laineen mukaan ole päättänyt. Tilannetta harkitaan.

”Omalla osuudellamme emme pysty fuusiota pysäyttämään, mutta toivomme että on muitakin omistajia, jotka eivät tätä hyväksy.”

Hän myös ihmettelee, että Alfa Laval ei ollut suurimmaksi omistajaksi tulleeseen Valmetiin edes yhteydessä.

Neleksen seuraavaksi suurimmat omistajat Valmetin ja Cevianin jälkeen ovat suomalaisia eläkeyhtiöitä.

Alfa Laval teki Neleksen osakkeenomistajille julkisen ostotarjouksen, jonka on tarkoitus alkaa elokuun puolivälissä ja kestää noin kaksi kuukautta.

OP-ryhmän analyytikon Anssi Raussin mukaan hinnan nousu yli Alfa Lavalin tekemän tarjoushinnan viittaa siihen, että Neleksestä odotetaan syntyvän kilpailevia ostotarjouksia.

....

Alfa Lavalin toimitusjohtaja Tom Erixon kertoo Helsingin Sanomille, että Neleksen ostoa alettiin valmistella jo vuosi sitten. Heti, kun suunnitelma Metson pilkkomisesta julkistettiin 4. heinäkuuta.

Alfa Level ei keksinyt Nelestä lehtien palstoilta, vaan asialla oli tunnetun ruotsalaisen pääomasijoittajan Christer Gardellin johtama sijoitusyhtiö Cevian. Gardell on ollut yli vuosikymmenen ajan voimahahmo kaikkien Metson ympärillä tapahtuneiden järjestelyjen taustalla.

”Cevian oli meihin yhteydessä. He näkivät, että Neles sopisi erinomaisesti yhteen Alfa Lavalin liiketoiminnan kanssa”, Erixon sanoo.

Cevianin rahastot omistavat Neleksestä 10,9 prosenttia. Cevianin tavoitteena on myydä omistuksensa eteenpäin mahdollisimman suurella voitolla.

.....

Valmet osti oman osuutensa valtion omistusyhtiö Solidiumilta heinäkuun alussa kahdeksan euron hintaan. Kauppaan sisältyi Solidiumin tiedotteen mukaan mahdollisuus lisähintaan ”eri tilanteissa kolmen vuoden ajan”. Valmet tarvitsee vuoden ajan myös Solidiumin suostumuksen Neles-osakkeidensa myyntiin.

Solidiumin toimitusjohtajan Antti Mäkisen mukaan ehdot tarkoittavat, että Solidium saisi osan kahdeksan euroa ylittävästä kauppahinnasta, jos kauppa Alfa Lavalille toteutuisi.

”Otamme myyntiin kantaa, jos pyyntö Valmetilta tulee. En tiedä onko sellaista tulosta”, hän sanoo.

Myös Mäkinen ihmettelee, miksi Neleksen hallitus on päätynyt myyntiin näin pian Metsosta erkaantumisen jälkeen.

”Olisin odottanut vähän pidempää taivalta pörssissä niin olisi nähty, miten yhtiön arvo kehittyy. Jollain perusteilla hallitus on kuitenkin päätynyt tähän ratkaisuun.”

 

Koska salkussani on kohtuu suuri paino (suurin omistus) Valmettia, niin asia kiinostaa. Voisiko Valmet tehdä julkisen ostotarjouksen jossa se tarjoaa osin omia osakkeitaan esim. työeläkeyhtiöille. Rahaahan Valmetilla ei ole riittävästi (lyhytaikaiset saatavat 1,9 miljardia vuoden 2019 lopussa, mutta kassassa vain 316 miljoonaa) ostaakseen Nelestä pois pörssistä. Pikaisella etsinällä en löytänyt paljonko Valmet omistaa omia osakeitaan. Viime vuonna omia oli ostettu vain 4 miljonalla eurolla, varmaan johdon palkkiojärjestelmään? Velkaa Valmetilla ei juuri ole (vain 159 miljoonaa),  joten sitä saisi markkinoilta Neleskauppan rahoitukseen osakevaihdon lisäksi.

Mielestäni kiinnostava keissi tämä Neleksen tilanne.

 

 

3
+1
0
-1
3
0
14.7.2020, 11:13
Liittynyt:
22.11.2014, 11:35
Viestejä:
111
Pisteet:
+19

En ota muuten kantaa, mutta hiertää hieman että Hesarissa on juttu jossa toimitusjohtaja antaa kommentteja ennen lehdistötiedotetta.

E: Valmetin TJ siis.

 

3
+1
0
-1
3
0
4/22
14.7.2020, 12:03
Liittynyt:
30.1.2020, 19:23
Viestejä:
743
Pisteet:
+679

sijoituskilpikonna kirjoitti:

En ota muuten kantaa, mutta hiertää hieman että Hesarissa on juttu jossa toimitusjohtaja antaa kommentteja ennen lehdistötiedotetta.

E: Valmetin TJ siis.

No-joo. Hesarin juttu julkaistiin 13.7. klo 10:51 (päivitetty 13.7. klo 17:33) ja Valmetin lehdistötiedote 13.7.2020 klo 17.00:

https://www.valmet.com/fi/media/uutiset/lehdistotiedotteet/2020/valmet-k...

En tiedä millaisessa muodossa Hesarin juttu oli heti aamusta ja mitä ovat päivittäneet lehdistö- / pörssitiedotteen jälkeen.

 

 

0
+1
0
-1
0
0
14.7.2020, 22:18
Liittynyt:
9.2.2020, 18:37
Viestejä:
76
Pisteet:
+19

Minullakin Nelestä sopiva määrä salkussa enkä sitä tuolla hinnalla Ruotsiin myy. 

1
+1
0
-1
1
0
15.7.2020, 10:54
Liittynyt:
15.1.2019, 18:37
Viestejä:
41
Pisteet:
+22

Vaikka tuo Neleksen hallituksen hyväksymä Neleksen noin nopea myynti Ruotsiin tuntuu hieman epäisänmaalliselta, niin Jukka Moisio tekee kyllä työtä omistaja-arvolle. Tämä tekee kyllä hyvää meille Nokian Renkaiden omistajille. 

 

Odotellaan rinkuloiden arvon luontia Hillen jälkeen nyt, ja katsotaan miten Neles pelissä käy. 

0
+1
0
-1
0
0
15.7.2020, 14:35
Liittynyt:
16.12.2013, 13:48
Viestejä:
4469
Pisteet:
+4674

 

Pöh. Mistään yhtiöstäni ei käydä tänäänkään valtataistelua. Ei ole edes #Neles'tä.

Viisi vuotta sittenkin ihmettelin, miten jotkut valittavat, kun osakkeensa hinta nousee🧐.https://t.co/dUGoB6XZda

— Aki Pyysing (@AkiPyysing) July 15, 2020

 

Näissä yrityskaupoissa aika harvoin otetaan huomioon, että myös myyjä saa vaihdossa jotakin – jonka se luultavasti käyttää johonkin. Toki jos olisin Velmaetin tj, yrittäisin maalata viholliskuvaa sellaisista ostajat, jotka ovat valmiita maksamaan enemmän kuin itse ja joilla on rahoitus jo kasassa.

1
+1
0
-1
1
0
8/22
15.7.2020, 16:21
Liittynyt:
28.3.2020, 13:07
Viestejä:
175
Pisteet:
+64

Valmetilta vaan vihamielistä osakeantia kehiin ja kerjuulle.

Lupaan osallistua!

Sitten vaan Neles pois ostamaan käy. Taakse poistu.

0
+1
0
-1
0
0
16.7.2020, 09:24
Liittynyt:
9.2.2020, 18:37
Viestejä:
76
Pisteet:
+19

hawkofarroyo kirjoitti:

Valmetilta vaan vihamielistä osakeantia kehiin ja kerjuulle.

Lupaan osallistua!

Sitten vaan Neles pois ostamaan käy. Taakse poistu.

Juuri näin. Kyllä meiltä luulisi tuommoinen raha löytyvän ihan Suomestakin.
0
+1
0
-1
0
0
22.7.2020, 14:18
Liittynyt:
16.12.2013, 13:48
Viestejä:
4469
Pisteet:
+4674

Merja Mähkä lietsoo ihmisiä sovinismiin😎:

"Gardell haluaa Neleksen maanmiestensä hoiviin."

Sanoisin, että Gardell haluaa lähinnä rahaa ja sille on yhdentekevää, kuka sille sen osakkeista eniten maksaa.

https://www.iltalehti.fi/raha-nyt/a/1fd241ee-946b-45c1-962a-edd2d0f5a034?fbclid=IwAR0DOBJqekdbPHWurvwUGtluhvNePeIJ6HJZ15M1xdII0JLhiQP9nC5GrYo

Miulla ei ole mitään sitä vastaan, että Neleksen pääomistus säilyy Suomessa. Mutta jollei Valmet halua maksaa enempää kuin Alfa Laval, niin imo melko turha kitistä.

Hilpeää oli (no ei ollut kovin), kun Solidiumin toimitusjohtaja sanoi Neleksen myyntiä Alfa Lavalille hätiköidyksi, kun Solidium itse oli myynyt Neleksensä Valmetille halvemmalla.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/neleksen-myyntiaie-nostattaa-happamia-nakemyksia-valtio-omistajan-johdossa-hadin-tuskin-kymmenen-paivaa-neles-on-ehtinyt-olla-porssissa/88b13a6c-857c-4dee-a98c-24ec04c2b412

3
+1
0
-1
3
0
22.7.2020, 20:28
Liittynyt:
5.7.2020, 16:50
Viestejä:
2
Pisteet:
+1

Medialla on kova tarve lietsoa suomi-ruotsi maaottelua. Eiköhän Gardellille kelpaa eurot, kruunut ja muutkin valuutat jos vaikka joku 13e haluaa maksaa.

0
+1
0
-1
0
0
12/22
22.7.2020, 20:37
Liittynyt:
26.11.2018, 18:55
Viestejä:
428
Pisteet:
+234

Aki Pyysing kirjoitti:

Hilpeää oli (no ei ollut kovin), kun Solidiumin toimitusjohtaja sanoi Neleksen myyntiä Alfa Lavalille hätiköidyksi, kun Solidium itse oli myynyt Neleksensä Valmetille halvemmalla.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/neleksen-myyntiaie-nostattaa-happamia-nakemyksia-valtio-omistajan-johdossa-hadin-tuskin-kymmenen-paivaa-neles-on-ehtinyt-olla-porssissa/88b13a6c-857c-4dee-a98c-24ec04c2b412

Kyllähän tuota aiemmin lukiessani meinasi itselläkin mennä kahvit väärään kurkkuun, kun veronmaksajana ei tiennyt itkeäkö vai nauraa. Suomalaisten virkamiesten ansiosta on veronmaksajana pakko omata hyvä sarkastinen huumorintaju, mikäli aikoo pysyä täyspäisenä näiden toilailujen kanssa. 

3
+1
0
-1
3
0
11.8.2020, 16:16
Käyttäjän Juha kuva
OP
Liittynyt:
16.12.2013, 13:55
Viestejä:
812
Pisteet:
+330

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/valmet-lisannyt-taas-tuntuvasti-neles-omistuksiaan-christer-gardell-lataa-nyt-tayslaidallisen-valmetin-toimitusjohtajalle/e036c253-374c-4733-8252-39797f95fd9e

Valmetille oli kirjattu eilen maanantaina lähes 19 prosenttia Neleksen osakkeista. Osakekauppojen selvitys vie muutaman päivän, minkä vuoksi luku kuvaa Valmetin omistuksia viime viikon keskiviikkona.

”Valmetin toiminta on epäeettistä ja vihamielistä Neleksen osakkeenomistajia, Neleksen hallitusta ja Valmetin omia osakkeenomistajia kohtaan”, Gardell kommentoi Kauppalehdelle.

”Valmetin strategia ei ole vakavasti otettavan teollisuusyhtiön toimintaa, vaan muistuttaa ennemmin aggressiivisen hedgerahaston taktiikkaa.”

”Hallituksen pitäisi ajaa kaikkien osakkeenomistajien etua. Kun ottaa huomioon Valmetin toiminnan ja selvän eturistiriidan muiden osakkeenomistajien kanssa, emme tue Valmetin ehdokasta hallitukseen.”

”Helsingin pörssissä puolet omistuksista on ulkomaalaisilla. Suomen maine kansainvälisten sijoittajien parissa voi saada tässä pahan kolauksen. Sillä voi olla pitkällä aikavälillä vakavia seurauksia Suomen elinkeinoelämälle”, Gardell maalailee.

-

Hauskaa napinaa, Gardellia ei miellytä...

6
+1
0
-1
6
0
11.8.2020, 17:42
Liittynyt:
28.3.2020, 13:07
Viestejä:
175
Pisteet:
+64

Juha kirjoitti:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/valmet-lisannyt-taas-tuntuvasti-neles-omistuksiaan-christer-gardell-lataa-nyt-tayslaidallisen-valmetin-toimitusjohtajalle/e036c253-374c-4733-8252-39797f95fd9e

Valmetille oli kirjattu eilen maanantaina lähes 19 prosenttia Neleksen osakkeista. Osakekauppojen selvitys vie muutaman päivän, minkä vuoksi luku kuvaa Valmetin omistuksia viime viikon keskiviikkona.

”Valmetin toiminta on epäeettistä ja vihamielistä Neleksen osakkeenomistajia, Neleksen hallitusta ja Valmetin omia osakkeenomistajia kohtaan”, Gardell kommentoi Kauppalehdelle.

”Valmetin strategia ei ole vakavasti otettavan teollisuusyhtiön toimintaa, vaan muistuttaa ennemmin aggressiivisen hedgerahaston taktiikkaa.”

”Hallituksen pitäisi ajaa kaikkien osakkeenomistajien etua. Kun ottaa huomioon Valmetin toiminnan ja selvän eturistiriidan muiden osakkeenomistajien kanssa, emme tue Valmetin ehdokasta hallitukseen.”

”Helsingin pörssissä puolet omistuksista on ulkomaalaisilla. Suomen maine kansainvälisten sijoittajien parissa voi saada tässä pahan kolauksen. Sillä voi olla pitkällä aikavälillä vakavia seurauksia Suomen elinkeinoelämälle”, Gardell maalailee.

-

Hauskaa napinaa, Gardellia ei miellytä...

 

Pitäisikö suositella Gardelille Karpolla on asiaa ohjelmaa. Tai Veitola yökylässä. 

Olen tässä Gardelin puolella tukien kollektiivisesti päähän potkittua pikku yrittäjää.

Tuon osasin ennustaa että Neles kiinnostaa Valtion-Metallia.
Tykkään tenniksestä, sekä että joku vaan ei luovuta ekaan takaisku maaliin...

 

0
+1
0
-1
0
0
11.8.2020, 20:48
Liittynyt:
26.11.2018, 18:55
Viestejä:
428
Pisteet:
+234

Juha kirjoitti:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/valmet-lisannyt-taas-tuntuvasti-neles-omistuksiaan-christer-gardell-lataa-nyt-tayslaidallisen-valmetin-toimitusjohtajalle/e036c253-374c-4733-8252-39797f95fd9e

Valmetille oli kirjattu eilen maanantaina lähes 19 prosenttia Neleksen osakkeista. Osakekauppojen selvitys vie muutaman päivän, minkä vuoksi luku kuvaa Valmetin omistuksia viime viikon keskiviikkona.

”Valmetin toiminta on epäeettistä ja vihamielistä Neleksen osakkeenomistajia, Neleksen hallitusta ja Valmetin omia osakkeenomistajia kohtaan”, Gardell kommentoi Kauppalehdelle.

”Valmetin strategia ei ole vakavasti otettavan teollisuusyhtiön toimintaa, vaan muistuttaa ennemmin aggressiivisen hedgerahaston taktiikkaa.”

”Hallituksen pitäisi ajaa kaikkien osakkeenomistajien etua. Kun ottaa huomioon Valmetin toiminnan ja selvän eturistiriidan muiden osakkeenomistajien kanssa, emme tue Valmetin ehdokasta hallitukseen.”

”Helsingin pörssissä puolet omistuksista on ulkomaalaisilla. Suomen maine kansainvälisten sijoittajien parissa voi saada tässä pahan kolauksen. Sillä voi olla pitkällä aikavälillä vakavia seurauksia Suomen elinkeinoelämälle”, Gardell maalailee.

-

Hauskaa napinaa, Gardellia ei miellytä...

Nostaisivat tarjoushintaa eivätkä nillittäis kuin hemmotellut lapset

2
+1
0
-1
2
0
16/22
12.8.2020, 00:02
Liittynyt:
21.8.2017, 23:04
Viestejä:
342
Pisteet:
+216

Tässähän saattaa joutua palaamaan Nelesin omistajaksi vielä. Gardell on kyllä ihme nillittäjä tässä.. "put your money where your mouth is" tai jotain :) 

1
+1
0
-1
1
0
12.8.2020, 16:31
Liittynyt:
15.1.2019, 18:37
Viestejä:
41
Pisteet:
+22

Todella kummallista tekstiä Gardellilta.

Neleksen hallitus suosittaa myymään Alfa Lavallille.... jos pienomistaja haluaa myydä, niin myykää pörssissä parempaan kurssiin.

 

Valmetin pitäisi tehdä nyt pari kauppaa eläkeyhtiöiden kanssa ja tavoitella pikkuhiljaa 33 % osuutta, niin homma on sitten siinä.

Valmet tekee koneita kemiallisiin prosesseihin, joissa venttiilit virtauksen säädössä avainasemassa. Synergiat suuret Valmet & Neles. Mutta Valmet taitaa kassan takia haluta ottaa osuutta pikkuhiljaa, nyt pitäisi varmistaa 33 %.

0
+1
0
-1
0
0
12.8.2020, 16:44
Liittynyt:
15.1.2019, 18:37
Viestejä:
41
Pisteet:
+22

Gardellin itkusta vielä: on hupaisaa, kun Gardell puhuu vielä eettisyydestä noissa valituksissaan, kun Valmet puolustaa omia intressejään.

Cevianin takana iso peluri on sijoitusmaailman korppikotka Carl Icahn, joka käyttää erilaisia kiristyskeinoja markkinatalouden sallimissa puitteissa. Samoin kuin Paul Singer. Muistaakseni molemmat Carl Icahn ja Paul Singer näkivät tilanteen, kun Fortum osti n. 50 % Uniperistä, ja kaikki näkivät, että Fortum tarvitsee paljon enemmän (pitkällä aika välillä 100 % ihan kuin Sampo Topdanmarkista). Icahn ja Paul Singer ostivat isot possat, jotka myytiin kovilla voitoilla blokkikauppana Fortumille.     Näin eettistä...... 

2
+1
0
-1
2
0
13.8.2020, 12:48
Käyttäjän Juha kuva
OP
Liittynyt:
16.12.2013, 13:55
Viestejä:
812
Pisteet:
+330

Valmet Oyj:n suora osakeomistus ylitti 20 prosentin kynnyksen 12.8.2020 ja oli 31 735 393 osaketta, mikä vastaa 21,11 prosenttia Neleksen osakkeiden
kokonaismäärästä ja äänistä.

-
Valmet ostelee minkä kerkeää...

1
+1
0
-1
1
0
14.8.2020, 10:32
Liittynyt:
6.4.2020, 23:09
Viestejä:
8
Pisteet:
+10

Ja Valmetin ostoista huolimatta lähestetyyn tarjoushintaa 11.5€. Onko tämä nyt tulkittavissa niin, että toista tarjousta ei ole tulossa ja Valmet tekee rahakkaan blocki kaupan pörssin ulkopuolella suoraan Alfa Lavalin kanssa? 

Näin yksinkertaisella järjellä varustettuna Valmetin isompi osuus indikoisi isompaa todennäköisyyttä sille, että tekevät tarjouksen. 

0
+1
0
-1
0
0
27.8.2020, 09:30
Liittynyt:
28.3.2020, 13:07
Viestejä:
175
Pisteet:
+64

https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/neles-oyj-arvopaperimarkkinalain-9-luvun-5-ja-6-n-mukainen-ilmoitus-blackrock-incn-omistus-neleksesta/769d97ed-e0ca-4720-bd95-d9e336af0afd

 

Baldrock ostanut lisää kyyttiin.

Tän voisi tulkita että spekuloivat suuremmalla tarjouksella. (Uniper-fortum)

Mutta toki mustatkalliot veivaa kaikkea edes takaisin kokoajan.

 

0
+1
0
-1
0
0
15.10.2020, 09:38
Liittynyt:
30.1.2020, 19:23
Viestejä:
743
Pisteet:
+679

Taistelu Neleksestä kiihtyy. Valmetille jäänee uusilla ehdoilla musta-Pekka käteen?

Pörssitiedote tänään kertoo mm:

"Kuten aikaisemmin on julkistettu, Alfa Laval AB (publ) ("Alfa Laval" tai "Tarjouksentekijä") ja Neles Oyj ("Neles") ovat 13.7.2020 allekirjoittaneet yhdistymissopimuksen, jonka mukaan Alfa Laval on tehnyt vapaaehtoisen Neleksen hallituksen suositteleman julkisen käteisostotarjouksen kaikista Neleksen liikkeeseen lasketuista ja ulkona olevista osakkeista ("Ostotarjous"). Alfa Laval on julkaissut Ostotarjousta koskevan 12.8.2020 päivätyn tarjousasiakirjan ("Tarjousasiakirja"). Ostotarjouksen hyväksymisaika ("Tarjousaika") alkoi 13.8.2020 klo 9.30 (Suomen aikaa), ja sen oli määrä päättyä 22.10.2020 klo 16.00 (Suomen aikaa).

Tarjouksentekijä on tänään julkistanut seuraavat tiedot:

"Alfa Laval on päättänyt muuttaa Ostotarjouksen vähimmäishyväksyntäehtoa siten, että Ostotarjouksen toteuttaminen on muiden ehtojen ohella ehdollinen sille, että Ostotarjous on pätevästi hyväksytty sellaisten osakkeiden osalta, jotka edustavat yhdessä Tarjouksentekijän muutoin ennen Tarjousaikaa tai Tarjousajan aikana hankkimien osakkeiden kanssa yli viittäkymmentä prosenttia (50 %) (ennen muutosta: yli kahta kolmasosaa (2/3)) Neleksen liikkeeseen lasketuista ja ulkona olevista osakkeista ja äänistä.

Varmistaakseen, että Neleksen osakkeenomistajilla on soveltuvan lainsäädännön edellyttämällä tavalla riittävästi aikaa harkita muutosta, Alfa Laval on päättänyt jatkaa Tarjousaikaa siten, että se päättyy 30.10.2020 klo 16.00 (Suomen aikaa), ellei sitä jatketa edelleen Ostotarjouksen ehtojen ja soveltuvan lainsäädännön ja määräysten mukaisesti."

0
+1
0
-1
0
0