Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 21.11.2020 03.47

Vituttaa että rahat on jumissa Betfairilla.

Koittaisivat saada selvitettyä tuon markkinan.

En seiffaa koskaan.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 21.11.2020 03.40

British American Tobacco 37,2 USD tuli tankattua viikolla.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon #Teerenpelit 16 - Pauli Äyräs - 27.9.2020 08.22

Hyvää keskustelua ja mielenkiintoinen vieras.

Haastattelusta otin koppia ja heitin omankin betsin sisään pienen tutkimuksen jälkeen USA:n vaaleihin.

Näytä koko viesti
Tupakkateollisuus - 5.9.2020 01.42

Soittelin Nordeaan ja siellä voisi käydä kauppaa ainakin suoraan LSE netistä. Valuutanvaihtohommat jäi hieman auki, eikä itselläni ole tiliä siis Nordeassa että voisin asiaa tarkemmin tarkistella.

Omasta salkusta löytyy BTI, eli nysestä British American Tobaccon ADR. Ja tämä ihan siitä syystä että Nordnetissä pitää tehdä LSE puhelintoimeksianto. Kuvittelisin että valuutat menee automaattivaihdoilla myös tässä tilanteessa.

Hiukan sivusilmällä tutkin ja päätin ostaa ja tottakai ajoitus olisi voinut olla hiukan parempi. Nyt mennään suurinpiirtein -20% (poislukien osingot). Tässähän ei ole mitään ongelmaa, halvemmalla on kiva ostaa lisää.

Savukkeiden käyttö laskee, mutta uusia tuotteita tulee markkinoille. BAT omistaa mm. Fiedler & Lundgren AB:n. Näen kuitenkin mahdollisuuksia kehittyvissä maissa. BAT omistaa mm. ITC:stä lähes 30%.

Ehkä eniten kuitenkin kiinnostaisi nuo Kiinan savukemarkkinat, koska sieltä löytyy tupakoitsijoita 300-350 miljoonaa vähän lähteestä riippuen.

Omasta salkusta alkaa lähenemään 30% paino tupakkateollisuutta. En oikein tiedä alkaako vähitellen olemaan jo liikaa omaan makuun.

Näytä koko viesti
Neles - 14.7.2020 11.13

En ota muuten kantaa, mutta hiertää hieman että Hesarissa on juttu jossa toimitusjohtaja antaa kommentteja ennen lehdistötiedotetta.

E: Valmetin TJ siis.

 

Näytä koko viesti
Miksi kurssit nousevat, vaikka työttömyys kasvaa räjähdysmäisesti ja talous sakkaa? – Ilmainen baari on auki. - 11.4.2020 11.40

Hold kirjoitti:

Vähän asiaton mutta ei niin pientä pilaa ettei..

https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/comments/fy3rey/fed_considering_...

> Jerome Powell, chairman of the FED, told CNBC that he would be open to considering a rescue package for short-sellers. When asked about the reason behind that potential call, he said that short-sellers can't be blamed for the FED manipulating the whole market.

Ei mene kyllä järkeen nyt.

Näytä koko viesti
Miksi kurssit nousevat, vaikka työttömyys kasvaa räjähdysmäisesti ja talous sakkaa? – Ilmainen baari on auki. - 11.4.2020 08.29

Credit_Default kirjoitti:

 

Vaikea uskoa, että samanlaista eltyvystä tulee euroopassa tapahtumaan.

Coronavirus pandemic: EU agrees €500bn rescue package

https://www.bbc.com/news/business-52238932

huom: The ECB has said the bloc may need up to €1.5tn (£1.3tn) to tackle the crisis.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 13.3.2020 03.02

Outotec ja UPM tankkausta. Nordeaa tekisi kovasti mieli myös tankkailla, mutta ehkä myöhemmin.

e: niin ja Outotec positio on kivasti kuralla.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 2.2.2020 06.03

Outotec jäi haaviin jokunen viikko takaperin. Pieni erä ja kuraa 11%.

Oiva tilaisuus avg downille avautuu ihan itsestään.

Nelesin arvostus hieman ahdistaa niin ajattelin hyppiä Outotecin kelkkaan osta ensin ja tutki myöhemmin periaatteella.

Näytä koko viesti
Swedish Match - 7.12.2019 04.10

Makkone kirjoitti:

Kysymys: onko Swedish Matchin johto joskus kommentoinut heidän strategiaansa vahvojen nuuskien osalta? Oma näkemykseni on, että Swedish Match on tippunut hieman vahvan bulkkinuuskan kelkasta, ainakin Suomessa siis. Oma toiveeni olisi, että Swedish Match myös terävöittäisi nikotiinipussigenreä todella vahvoilla nuuskilla.

En ole ainakaan henkilökohtaisesti huomannut kommenttia asiaan liittyen. R42 on kyllä ainakin omasta mielestäni denssin kanssa vaihtokelpoista tavaraa (paskaa). Laivareissulla ainakin yksittäin ostettuna nuo 100g denssit oli jotain 26 EUR/kpl muistaakseni. Nythän paino on noussut per kiekko (16g), koska Ruotsissa on uusi laki mikä määrää 20 pussia/kiekko määrästä:

In March 2018, the Swedish Government submitted a proposal to the Parliament for new legislation on tobacco and similar products. Proposed measures included the EU mandated track and trace system for tobacco products, an outdoor smoking ban in certain public places and restaurants, a ban on consumer self-service for all tobacco products at point of sale, a ban on tobacco advertising at point of sale other than in specialty tobacco shops and, for snus, a minimum of 20 pouches per can.

ZYN ym nikotiinisuolatuotteet ainakin omasta mielestäni iskee paljon lujempaa kuin vastaavat tupakalliset tuotteet. Esimerkiksi 6mg zyn tuntuu vahvemmalta kuin kaikkien rakastama denssi. Tämä siis kerran kokeilulla, eli en ole asiantuntija. Jos tupakasta meinaa luopua niin tuo nikotiinipiikki on erittäin hyvä asia.

Näytä koko viesti