Olet täällä

Ostin/Myin tänään - 18.11.2020 05.55

Eilen ostin BABA a lisää. Mielestäni rankaistaan liikaa poliittisen ANT pelin tuloksesta. Tietysti tuon Jack Ma:lle näpäytyksen jälkeen pieni riski, mutta firma kasvaa ihan hurjaa vauhtia ja kertoimet noin kovalle kasvulle ovat ihan maltilliset. 

Rahat ostoon otin suosikkiosakkeestani UPM:stä, joka ehkä seilaa 25-28 väliä vielä vuoden. UPM tämänkin jälkeen kolmen suurimman joukossa. 

 

PDD:n osari oli hurja, siis kasvu. Breikkaa voitolle varmaankin puolen vuoden sisällä ja sitten varmaankin mennään. 

Näytä koko viesti
Uponor - 31.10.2020 10.36

Uponorin tulosparannuksesta voi laskea n. 50 % tulevan suoraan raaka-aineista. Upon tekee polypropeenista pääosin putkensa ja öljyn hinnan kovan laskun myötä myös PP:n hinta laskenut viiden vuoden ka pohjiin. Silti olen tyytyväisenä mukana Upon kehityksessä ja ottamassa kasvavia osinkoja Uposta. 

 

Harvoin johtajat (poislukien Qt:n Varelius) kertovat suoraan, mistä onnistunut tulos on tullut. Uponorin Luomakoski olisi luotettavampi johtaja, jos olisi avannut, että XX % tulosparannuksesta tuli raaka-aineiden hinnasta. Olen itse läheltä nähnyt, kuinka joissain yhtiöissä kaikki hyvä laitetaan oman tekemisen piikkiin, ja huonot asiat johtuvat aina liiketoimintaympäristöstä. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 30.10.2020 08.19

En tänään myynyt enkä ostanut, mutta 3 viikon sisään olen ostanut Abbvie:ta. Eilinen pohjaonginta ei palkinnut, mutta aiemmat kyllä. 

Huippu osari tänään ja osingon noston jälkeen tänään (osinko nousi yli 10 %) ensi vuodelle, osinkotuotto edellen  n. 6 + %. 

Pysyn mukana ja jos fundat pitää niin lisään jatkossakin osinko-osakkeiden salkkuuni (Uponor, W, UPM, Sampo, Cibus, Storebrand, Aktia). Osarin tekstin mukaan sitoutuneita nostamaan osinkoa myös tulevaisuudessa, päinvastoin kuin jotkut suomalaiset "jatkuvan nousevan osinkopolitiikan yhtiöt", joihin mm. lukeutuu iso Sampo omistukseni. 

 

VC

Näytä koko viesti
Luotettavia valeuutisia - 29.10.2020 07.46

Floridassa erittäin korkeat kiinteistöverot. 

Näytä koko viesti
Qt Group - 29.10.2020 07.42

Ainoa yhtiökokous, johon Coronan takia pääsin livenä osallistumaan oli Vanhalla Polilla Qt:n yhtiökokous maaliskuussa. 

TJ:n katsaus herätti niin kovan luottamuksen (eli ei ylikehunut vaan pysyi tosiasioissa kuten aina tämän yhtiön TJ tekee) että ostin vielä lisää; sitä ennen luin vielä aiemmat osarit sana sanasta. 

Luottamus kova Qt:hen. Noussut salkussani suurimpien joukkoon  Sampo & UPM tasoille, ja veikkaan että tuplaa vielä 2-4 vuoden kuluessa helposti. Odotin aamulla osarin luettuani, että olisi ollut tänään jo lähempänä 50 e. 

Näytä koko viesti
Martela - 13.10.2020 07.45

Martela odottaa vain Iskun kanssa yhdistymistä. Ei taida muita omistajan kannalta hyviä keinoja olla. Kinarps iskee päälle. Isku on automatisoinut Suomen Lahden tuotantolaitostaan kilpailukykyiseksi. Ei muuta kuin kotimaiset yhtiöt yhteen. 

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 26.9.2020 04.57

Swedencare jatkaa kovaa kasvua

 

https://www.swedencare.com/wp-content/uploads/news/Swedencare%20-%20Acqu...

 

Näytä koko viesti
Citycon - 18.9.2020 04.29

Mielestäni Cityconin ja myös Cibuksen strategiat ovat ok. 

Tällä hetkellä lunastettujen Spondan ja Technopoliksen strategiathan olisivat ihan karmeat..... onneksi ne ostettiin oikea-aikaisesti suomalaisesta näkökohdasta pois. 

 

Citykani on keskusten aivan liikennevirtojen avainsolmuhdissa, joissa entistä enemmän jopa kunnallisia ja terveyteen liittyviä palveluja. 

Cibus lähiruoan ja muiden kauppojen etäjakelussa. Ei kai kaikki jakelu verkkoon mene. 

 

Eli melko luottavaisena näissä mukana NYT ja pohjilta kuin sai lisää kahmittua. Molemmissa "pullea salkku" osinkoja keräilemässä. Sijoittamista takana jo yli 30 v. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 1.9.2020 09.20

Päivän nousijat ja laskijat salkuissani (minus 1 salkku):

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 28.8.2020 11.52

Good luck, getting back to Sampo share holder. Toinen aalto antanee mahdollisuuden, mutta osakkeen arvostus ei nyky QE ilmapiirissä. 

Näytä koko viesti