Onko nyt oikea aika ostaa asunto? -

Muutimme vuonna 2001 Kiinaan ja laitoimme Tapiolan asuntomme myyntiin markkinajohtajalle silloin, Huoneistokeskukselle. Sanoimme, että myynnillä ei ole mitään kiirettä. 

Kuukauden päästä jo tuli sähköposti Kiinaan, hintaa pitää laskea. 

Syksyllä laskimme hieman pyyntihintaa. TIEDOKSI, KIINA OLI SILLOIN TEKNOLOGISESTI EDELLÄ SUOMEA, NETTI TOIMI KAIKKIALLA JA KAIKILLA KÄNNYKÄT. LUIN SUOMEN UUTISET NETISTÄ JOKA PÄIVÄ, TÄTÄ EI TAINNUT HUONEISTOKESKUS YMMÄRTÄÄ. 

Tammikuussa 2002 tuli meidän Huoneistokeskuksen välittäjältä jälleen viesti: Huoneistokeskuksen myyntijohto kertoi näkemyksen, että asuntojen hinnat laskevat ja hän kehoitti meitä alentamaan hintaa Tapiolan kämppästämme. 

Samana päivänä Kauppalehdestä luin Kiinasta käsin, Kiinteistönvälittäjät arvioivat asuntojen hintojen nousevan!  

Ja markkinajohtajan välittäjä valehteli meille päin naamaa sähköpostin välityksellä. Kämppä myytiin pyyntihintaamme tuon sähköpostin jälkeen kahden viikon päästä toisen Huoneistokeskuksen välittäjän tuodessa siihen katsojan. 

Näytä koko viesti
Intrum -

Varmastikin osa osakkeidenomistajista pitänyt hyvän osinkotuoton takia. Nythän ilmoittivat, että ensi vuonna ei taloustilanteen takia makseta osinkoa lainkaan. 

Näytä koko viesti
Mercedes -

Täsmälleen sama auto alla ja tyytyväinen, hyvä auto!

Samoin Mersun osake ollut melko hyvä sijoitus, ostin n. 9 kk sitten. Tänään vähän lisäsin hyvän osarin jälkeen. 

Näytä koko viesti
Ambea -

Ruotsi ja Norja nyt noin 10-20 % valuutta-alennuksesta. 

Poimin Norjasta Wallenius-Wilhelmseniä. Ambea toki myös mielenkiintoinen. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään -

UPM new directions

https://www.upmbiochemicals.com/about-upm-biochemicals/biorefinery-leuna/

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa -

On melko hajautettu salkku, ei otettu kovin paljoa näkemystä.

Näytä koko viesti
Citycon -

Eiköhän Citycon mene alle 6 e. Sitten alan ottamaan takaisin 6.4 tasolta myymiäni. Toiseen salkkuun Evliin jäi kaikki Kanit hoitoon vielä, NNetistä oli helppo heivata....

Näytä koko viesti
Smart Eye Ab -

Kuuluu mielestäni sarjaan hyviä tulevaisuudenosakkeita, kunhan pääsee kunnolla kassavirran kautta positiiviselle kasvu-uralle ilman sijoittajilta tarvittavaa lisärahoitusta. Esim. BBS on samanlainen, hyvä lupaus, joka kohta tarvitsee taas sijoittajien lisarhaa ja osakkeet liudentuvat. Mukaan vasta sitten kun kassavirta järkevä.

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene -
Hyvä valinta, Aki lienee analyysinsä UMPista tehnyt. 

Itse olen nostanut UMPin suurimmaksi osakeomistuksekseni. Sitten taitaa olla Sampo...

UPM:n Uruguayn kohta käynistyvä tehdas on "LICENCE TO PRINT MONEY". Pesonen kertoi jo pari vuotta sitten osarin yhteydessä että CIF cost to Kiina on n. 280 USD/tonni, varmastikin maailman kustannustehokkain ja todennäköisesti suurin sellutehdas. Raaka-aine tulee pääosin UMPin istuttamilta pampan plantaaseilta.

UMP:lla muistaaseni n. 550 miljoonaa osaketta. Tehdas tuottaa 2.1 Miljoonaa tonnia sellua tuolla tuotantokustannuksella. Kun tehdas on vauhdissa, siitä tulee helposti 1.5  EUR/osake vapaata kassavirtaa yli syklin. Ja kun investointi kuoletettu niin sitten tulosta.

Toinen suuri investointi (750 MEUR) Saksan Leunan tehdas starttaa tämän vuoden lopussa. UMPpi tehnyt mm. Coca Colan kanssa sopimuksen, että Cokiksen pulloja tehdään kohta UMPin biopohjaisesta Leunan tehtaan kemikaalista.

Näytä koko viesti
Aurinkopanelit sijoituksena -

Missä päin teillä päin oli erilainen kesä.

Mun paneelit ovat Espoossa aika hyvin suunnattuna kaltevasti etelään. 40 kpl.

Näytä koko viesti