Olet täällä

Ostin/Myin tänään - 28.7.2022 08.31

Alphabettia GOOGL tuli eilen otettua. Vahvalta näyttää.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 20.7.2022 06.50

Kuutti lienee 2-3 vuoden sisällä 200 e, niin miksi tehdä pohjaongintaa.

Näytä koko viesti
Mitä näistä osinkosalkkuun: Nordea, Sampo, Taaleri, Citycon, Tokmanni? - 20.7.2022 06.47

Mun eka Citycon kokemus oli loistava. Avoir Fiscal aikana (Aki varmaan muistaa) vuosituhannen alussa Citycon maksoi 14 % osinkoa. Sitten lähtikin kurssi nousemaan rajusta, 1 e tasosta 5 euroon, jolloin oli jo aika hypätä pois.

Näytä koko viesti
Mitä näistä osinkosalkkuun: Nordea, Sampo, Taaleri, Citycon, Tokmanni? - 20.7.2022 05.07

Osinkosalkkuun sopii näillä kurssitasoilla myös kasvuyhtiöitä. Esim. TietoEvry ja Siltronic. Molemmat nyt n. 5 % osinkotuotoilla.

Aktia on edullinen osinkopaperi myös.

UPM tulee kasvattamaan osinkoaan, kun uudet Uruguay ja Leunan tehtaat käynnistyvät.

Näin itse asiassa Pesonen "lupasi" (indikatviivinen kassojen käyttö seuraavat viisi vuotta tms. ) toissakesänä UPM:n kassojen "seuraavan viiden vuoden käytöstä" kun infosi Uruguaysta.

 

 

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 19.7.2022 01.50

Ensi vuonna UPM:ltä käynnistyy maailman suurin sellutehdas Uruguayssa. Pesonen on kertunut, että CIF kustannus hinta toimitettuna Kiinaan on 280 USD/tonni.

Tehtaan kapasiteetti on 2.1 M tonnia. Euca- sellun hinnat yli syklin pyörivät siellä 600 -900 USD/tonni. Siitä hyvä laskea.

 

Myös Saksan biotuotetehdas, 750 Me investointi starttaa ensi vuonna. Tehnyt mm. Coca Colan kanssa sopimuksen biokemikaalien toimituksesta Cokiksen pulloihin

 

Ja tietysti Olkiluoto 3, Raflatac, maailman suurin tarralaminaattien tekijä jne. Melkein velaton yhtiö.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 18.11.2020 05.55

Eilen ostin BABA a lisää. Mielestäni rankaistaan liikaa poliittisen ANT pelin tuloksesta. Tietysti tuon Jack Ma:lle näpäytyksen jälkeen pieni riski, mutta firma kasvaa ihan hurjaa vauhtia ja kertoimet noin kovalle kasvulle ovat ihan maltilliset. 

Rahat ostoon otin suosikkiosakkeestani UPM:stä, joka ehkä seilaa 25-28 väliä vielä vuoden. UPM tämänkin jälkeen kolmen suurimman joukossa. 

 

PDD:n osari oli hurja, siis kasvu. Breikkaa voitolle varmaankin puolen vuoden sisällä ja sitten varmaankin mennään. 

Näytä koko viesti
Uponor - 31.10.2020 10.36

Uponorin tulosparannuksesta voi laskea n. 50 % tulevan suoraan raaka-aineista. Upon tekee polypropeenista pääosin putkensa ja öljyn hinnan kovan laskun myötä myös PP:n hinta laskenut viiden vuoden ka pohjiin. Silti olen tyytyväisenä mukana Upon kehityksessä ja ottamassa kasvavia osinkoja Uposta. 

 

Harvoin johtajat (poislukien Qt:n Varelius) kertovat suoraan, mistä onnistunut tulos on tullut. Uponorin Luomakoski olisi luotettavampi johtaja, jos olisi avannut, että XX % tulosparannuksesta tuli raaka-aineiden hinnasta. Olen itse läheltä nähnyt, kuinka joissain yhtiöissä kaikki hyvä laitetaan oman tekemisen piikkiin, ja huonot asiat johtuvat aina liiketoimintaympäristöstä. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 30.10.2020 08.19

En tänään myynyt enkä ostanut, mutta 3 viikon sisään olen ostanut Abbvie:ta. Eilinen pohjaonginta ei palkinnut, mutta aiemmat kyllä. 

Huippu osari tänään ja osingon noston jälkeen tänään (osinko nousi yli 10 %) ensi vuodelle, osinkotuotto edellen  n. 6 + %. 

Pysyn mukana ja jos fundat pitää niin lisään jatkossakin osinko-osakkeiden salkkuuni (Uponor, W, UPM, Sampo, Cibus, Storebrand, Aktia). Osarin tekstin mukaan sitoutuneita nostamaan osinkoa myös tulevaisuudessa, päinvastoin kuin jotkut suomalaiset "jatkuvan nousevan osinkopolitiikan yhtiöt", joihin mm. lukeutuu iso Sampo omistukseni. 

 

VC

Näytä koko viesti
Luotettavia valeuutisia - 29.10.2020 07.46

Floridassa erittäin korkeat kiinteistöverot. 

Näytä koko viesti
Qt Group - 29.10.2020 07.42

Ainoa yhtiökokous, johon Coronan takia pääsin livenä osallistumaan oli Vanhalla Polilla Qt:n yhtiökokous maaliskuussa. 

TJ:n katsaus herätti niin kovan luottamuksen (eli ei ylikehunut vaan pysyi tosiasioissa kuten aina tämän yhtiön TJ tekee) että ostin vielä lisää; sitä ennen luin vielä aiemmat osarit sana sanasta. 

Luottamus kova Qt:hen. Noussut salkussani suurimpien joukkoon  Sampo & UPM tasoille, ja veikkaan että tuplaa vielä 2-4 vuoden kuluessa helposti. Odotin aamulla osarin luettuani, että olisi ollut tänään jo lähempänä 50 e. 

Näytä koko viesti