Olet täällä

UPM-Kymmene - 10.8.2020 06.19

Ei ole juuri ollut inflaatiota näköpiirissä. Tuskin iso ongelma inflaatio lyhyellä aikavälillä. 

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 9.8.2020 10.30

Paperin globaali kulutus kasvoi tasaisesti 2008 vuoteen asti; silloin trendi kääntyi.  Siitä lähtien trendi ollut ja jatkuu laskevana. Vain tissue, hygieniapaperit, erikoispaperit kuten UPM iso maailman johtava tarrabusiness (=papereissa varsinainen tarrapaperi ja tarrantaustapperi) ja toilet kasvavat. Toinen suuri kasvu nyt ja jatkossa on pakkauskartongit, joiden kulutus kasvaa huomattavasti nettikaupan myötä. StoraEnso suuri nestepakkauksissa (maitotölkit) ja on nyt kääntämässä Oulun valtavan päällystetyn hienopaperikoneen pakkauskartonkikoneeksi. Jalostusarvo tässä laskee huomattavasti Oulun koneella. 

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 5.8.2020 08.22

Kuten UPM itsekin sanoo, Uruguayn toinen, joka lienee lajissaan maailman suurin kapasiteetiltään, tekee UPM:lle TRANSFORMATIVE STEP IN GROWTH AND EARNINGS. Noin kai se meni. Pitkän ajan projekti, metsäplantaasit ym. laitetaan kohta rahoiksi. 

Lasku on helppo:

n. 2.1 M tonnia sellua (yleensä nämä infotaan alakanttiin, ja saadaan oikeasti enemmän koneesta irti)

CIF cost DELIVERED asiakkaille 280 USD/ton. Suurin osa puusta omista villelymetsistä, osa ostettuna. '

Uruguay poliittisesti stabiili maa. Ei Rainforest alueita, pampaa. 

UPM muistaakseni 553 miljoonaa osaketta

Kiinan Hard wood bleached pulp = euca on syklissä liikkunut 500-900 USD. 

Noista on aika helppoa laskea, mik CASH MACHINE Umpin uusi investointi on. 

Veikkaan, kun kone käynnistyy, niin osake on n. 35-40 e. Riippuu tietysti sellun hintasyklistä, kun sijoittajat ovat niin lyhytnäköisiä. 

 

UPM itsellä kolmen suurimman joukossa ja aika pohjilla nyt. Katsokaa Pesosen Cash Flow dstribution esitys slaideista. Uskon, että osinko on 4 vuoden päästä n. 1.6 e. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 4.8.2020 09.39

"Myin osakkeita"  tietoa on tällä palstalla vähemmän. Kaikilla meistä ne rahat ostoihin pitää saada jostain. Kerron, että suurimmat mokani maaliskuun jälkeen ovat olleet:

Minulla oli isohko possa CUK:ta (sama firma kuin CCL eli Carnival Cruise LInes, mutta CUK trikkerillä saa halvemmalla samaa). Nämä jäi käteen ja myynyt nyt pikkuhiljaa, vaikka P/B on ihan pohjissa. RCL jäi käteen myös. Nämä nyt poistettu salkusta ja ostettu "varmoja" eikä "toivoja". 

 

Lisäksi ostot ovat pohjautuneet cashille, jota olin varannut odottamaan dippiä. Ostin pohjalta maaliskuussa paljon Royal Dutch Shelliä, Totalia ja BP:tä, kun samaan aikaan öljyn hinta oli pohjilla miesmuistiin n . 20 USD Coronan kanssa. Näistä otin 3-5 viikkoa sitten voitot kotiin ja sijoitin muualle, kun fossiiliset ovat ??? vaikka taseet ovat todella kovat. 

Näytä koko viesti
Citycon - 4.8.2020 07.41

Parhaat ostot ovat sellaisia, kun tekee vaikeaa tehdä osto. Pitäisi luottaa faktoihin, esim. Conin po/osake on ihan törkeä, vaikka taisivat laskea sitän nyt 2 %. Maailma jatkaa menoaan, kun rokotteet on pelissä. Con on keskittynyt liikenneliittymien kohtiin, strategia erinomainen. Syrjäisemmät kauppakeskukset ???

 

Cibus strategia ihan toinen, ja voi olla myös hyvä. Olen vahvasti mukana molemmissa. Technopolis onneksi myytiin Suomesta ulos ennen Coronaa, toimistotilat????

Näytä koko viesti
Nokian Renkaat - 4.8.2020 06.39

Nämä analyytikkojen tavoitehinnat ovat aika humoristisia. Niitä korjataan aina "jälkikäteen" kun nähdään, mihin tulos on mennyt. Missä ovat ne analyytikot, jotka näkevät oikeasti muutokset etukäteen. Viiveellä liukuva keskiarvo tuloksista ja analyytikkojen tavoitteista on varmasti aika kovalla korrelaatiolla. Ennustaminen, erityisesti tulevaisuuden taitaa olla aika vaikeaa. 

 

Lisäksi: kun puhutaan tavoitehinnasta, tai TARGET PRICE; niin minkä aikavälin tavoitehinta?

Esim. Qt on täyteen hinnoiteltu 6 kk:n aikavälillä. Mutta jos arvioi, mikä on Qt:n liikevaihto ja tulos 5 vuoden päästä, niin osake on todennäköisesti nyt halpa. Uskon, että Qt:n liikevaihto on silloin n. 200 Me ja lvoitto% n. 20 antaan siten 40 Me lvoiton. P/E silloin olisi aika halpa. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 3.8.2020 07.50

Ostettu Genovis AB:tä tänään lisää. Hyvä mikro kovan kasvun yhtiö, joka jo plussalla. 

Näytä koko viesti
Citycon - 3.8.2020 07.32

Sori, toi edellinen kuuluikin Sampo ketjuun. Conia paljon salkkussa kanssa. 

Näytä koko viesti
Citycon - 3.8.2020 07.31

If:in tulos lienee loistava; vakuutuskorvaukset vähäisiä, kun porukka ollut kotona..... Uskon upsaidiin. Viime viikolla lisäilinkin. 

Näytä koko viesti
Sampo - 31.7.2020 08.21

Tänään otin pienen siivun jo isoa Sampo possaani lisätäkseni. Suurimmat omistukset: Sampo, UPM, PYN, Qt.

Näytä koko viesti