Olet täällä

Harvia

Käyttäjän Acumen kuva
Liittynyt: 7.4.2016, 15:10
Viestejä: 392

11 päivää sitten kiistetyn huhun jälkeen Harvia vahvistaa listautumisaikeensa. 

Kiuasvalmistaja Harvia aikoo listautua Helsingin pörssiin (Talouselämä)

""Osakeannin tavoitteena on kerätä noin 45 miljoonan euron bruttovarat pääomarakenteen vahvistamiseen ja yhtiön strategian tukemiseen."

"Yhtiö ja sen osakkeita listautumisannissa myyvät nykyiset osakkeenomistajat sitoutuisivat listautumisannin yhteydessä tavanomaisiin luovutusrajoituksiin. CapMan jäisi merkittäväksi osakkeenomistajaksi myös listautumisannin jälkeen", tiedote kertoo."

 

https://www.talouselama.fi/uutiset/kiuasvalmistaja-harvia-aikoo-listautu...

 

http://www.capman.fi/uutishuone/tiedotteet/release/2173429/

Käyttäjän Aki Pyysing kuva
Liittynyt: 16.12.2013, 13:48
Viestejä: 2626

Miulla on lukkarinrakkautta kiuasvalmistajiin, koska iskä oli yli 40 vuotta Misalla töissäcool.

Hintaa tietämättä tässä annissa lähtökohdat eivät ole mitenkään liian herkulliset. Annin pääperuste on pääomasijoittajan halu exitiin, ehkä myös taseen vahvistaminen. Tasetta ei Harvian sijoittajasivuilta löytynyt, mutta eiköhän Capman ole sinne saanut velkaa riittävästi.

Toimiala ei kasva, joskaan ei nyt taannukaan. 2017 tuli liikevaihtopomppu tuloksen kustannuksella. Veikkaisin hinnan olevan haastavan, kun kyseessä on kuitenkin tasaista tulosta puurtava firma, joita tällä hetkellä arvostetaan P/E 15 ja ylöspäin. En sulje merkintää pois ennen hintatietoja, mutta veikkaan tämän jäävän väliin, koska Capmanilta en odota mitään varsinaista lahjaa olevan tulossa.

Käyttäjän hauturi kuva
Liittynyt: 25.6.2014, 10:25
Viestejä: 348
Aki Pyysing kirjoitti:
iskä oli yli 40 vuotta Misalla töissäcool.

Misa Laavu yhdistelmäkiuas on kyllä oikein hyvä tuote. Liekö edelleen ainoa lajissaan (sekä puilla että sähköllä lämpiävä)?

Käyttäjän käpy-matti kuva
Liittynyt: 23.3.2015, 19:20
Viestejä: 4

Onko minkälaisia ajatuksia tästä listautumisesta? Omaan silmään ei halpa, joskaan ei ylikalliskaan. Ajattelisin myös, että hyvä taloustilanne ja muu rakentamisen kasvu näkynee myös Harvian tuloksessa tänä vuonna ja osinkoakin on luvannut maksaa. Tämän suuntaisin perustein osallistuin antiin...

Käyttäjän KarriKuula kuva
Liittynyt: 10.3.2018, 12:49
Viestejä: 6

Luvut julkaistu. Onko kukaan laskenut lukuja auki?

Ymmärtääkö kukaan tuosta osingon maksusta? Jälkimmäinen erä, 3 400 000 euroa luvattu maksaa. Osinkoa maksetaan kaksi kertaa vuodessa, tuleeko ensi vuonna osinkoa maksuun vähintään kokonaisuudessaan 6 800 000 euroa vai tuo 3 400 000 euroa?

Käyttäjän Juge kuva
Liittynyt: 6.3.2018, 13:43
Viestejä: 6

Tuo 3,4 m osinko maksetaan vuoden 2017 jakelukelpoisista varoista ja kuluvana vuonna maksetaan vaan
tuo jälkimmäinen erä, harvia ei ole jakanut osinkoa tai tehnyt pääomanpalautuksia 2015 ja 2016 tilikausilta.
Jatkossa harvia maksaa osinkoa 2 kertaa vuodessa vähintään 60 prosenttia nettotuloksesta.

Itse taidan jättää tämän kyllä väliin, eipä tässä markkinatilanteessa voi odottaakkaan että kukaan halvalla myisi.

äkkiä laskettuna tuolla 0,30 EPS:llä ja 6,1 hinnalla PE on päälle 20. Pitää nyt silti vähän tarkemmin vielä lueskella tuota esitettä jos jaksaa.

Käyttäjän Rahamiäs kuva
Liittynyt: 20.2.2018, 21:16
Viestejä: 32

Kirjoittelin blogiini pienen analyysin ja arvonmäärityksen Harviasta. Ei tuo nähdäkseni mikään ryöstöhintainen ole, mutta ei halpakaan. Jäänee väliin.

https://rahamias.blogspot.fi/2018/03/harvia-listautuu-nopea-analyysi-ja....

 

 

Käyttäjän Daytrader kuva
Liittynyt: 12.1.2016, 14:44
Viestejä: 425

Muokkasin omasta analyysistä rahoituskuluja vähän alemmaksi, jolloin ensi vuoden arvioni P/E luvusta tippui 15 -> 14. Harvia maksaa 36 miljoonan euron lainasta 650 tuhatta euroa korkoa ensi vuonna. Ehkä ylisuuri palkkio annista tulee takaisin alhaisempana korkokuluna. Alle 2% korko siis! Itse olin arvioinut tyli uplasti tuon, mutta esitteestä löytyi oikea luku. Kertonee jotain nykymaailmasta. Vaikken epäile alkuunkaan Harvian kykyä maksaa lainojaan, hieman ihmetyttää nämä lainakorot.

Eli case on hieman houkuttelevampi. Silti luulen, että jätän jopa pikavoitot muille. Vaihto on luultavasti ensipäivien jälkeen minimaalista ja epälikvidiä ainesta on taas salkkuihin kertynyt.

Käyttäjän KarriKuula kuva
Liittynyt: 10.3.2018, 12:49
Viestejä: 6

Kuinka nuo listautumisesitteessä mainitut veroasiat? Eli onko mahdollista, että maksetut osakaslainojen korot tulevat vähennettäviksi tulevaisuudessa? Nythän ne eivät ole olleet vähennyskelpoisia.

Tästä mainitaan tosiaan tuossa esitteessä, mutta hiukan hankala asia kadunmiehen ymmärtää.

Käyttäjän Farseer kuva
Liittynyt: 20.7.2016, 19:14
Viestejä: 167

Harvian osakeanti ylimerkittiin juuri ja juuri - alimmalla listautumishaarukan hinnalla. Tuolla hintaa jää kyllä listauksesta hankittu pikkuomistus salkkuun, ehkä jopa ostan lisää jos ei pahemmin nouse.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/eV35CxNJ

Käyttäjän Aki Pyysing kuva
Liittynyt: 16.12.2013, 13:48
Viestejä: 2626

Harviasta tulee väkisin pikahudat. En nyt jaksa tutkia ehtoja, kun hylkäsin tämän merkinnän välittömästi Daytraderin Harvia-jutun lukemisen jälkeen, mutta lisämerkintäoptio jää käyttämättä, jos siitä vain pääsee irti luistelemaan. Mie oon muuten melko varma, että ilman DT:n juttua, merkintöjä olisi tullut aika paljon isommalla rahalla. All hail the power of the free press!

Markkina on silleen rationaalinen, että valmistautuu jo yli nollakorkojen aikaan, jolloin P/E 15 pomminvarmasti kasvamattomalle yhtiölle alkaa olemaan liikaa. Pienet osakkeet eivät ole mitenkään poskettoman yliarvostettuja muuten. Suomessa jos on yliarvostusta, löytyy se hypealoilta tai HEX25:stä, ei niinkään tikkaa heittämällä.

Käyttäjän TotaaliPaisti kuva
Liittynyt: 29.9.2017, 14:08
Viestejä: 20

En osallistunut antiin, mutta hinnan jäädessä vitoseen tästä tuli hieman mielenkiintoisempi kohde. Pitää harkita ostamista.

Käyttäjän LTCM kuva
Liittynyt: 22.3.2018, 23:48
Viestejä: 2

Kun >60% päivän ostovolyymista on järjestäviltä pankeilta (dark pooleista puhumattakaan) niin se ei ole kovin hyvä merkki ainakaan lyhyen ajan kehitykselle. 

 

Käyttäjän KarriKuula kuva
Liittynyt: 10.3.2018, 12:49
Viestejä: 6

Vahva Q1 tulos ja kurssikin on noussut tuohon alunperin suunniteltuun listautumishintaan. Silläkään ei siis pitänyt kallis olla.

Q1 oli itseasiassa todella hyvä, kaikkien aikojen paras, vaikka investoinneista osuikin Q1 kvarttaalille normaalista poiketen yli puolet koko vuoden normaalista. Lisäksi puulämmitteisten kiukaiden myyntiä oli siirretty pyhien takia Q2:selle.

Näyttää takovan aika tasaista tuottoa.

Itseä mietityttää edelleen nuo verovähennykset. Olenko ymmärtänyt oikein, että koko 9 miljoonaa maksettuja osakaslainojen korkoja muuttuu nyt ja tulevaisuudessa vähennyskelpoisiksi? Q1 niitä kirjattiin reilu miljoona jo verosaataviksi. Tämähän tuo todella ison edun muutamaksi vuodeksi verotuksen muodossa.

Käyttäjän KarriKuula kuva
Liittynyt: 10.3.2018, 12:49
Viestejä: 6

Q2-Q3 ovat olleet tasaisen vahvoja. Sauna lämpiää ja ensimmäiset osingot on jo maksettu.

Huomion arvoista on, että toimitusjohtaja lupasi sijoitusmessuilla ensi vuonna osinkoa maksettavan kaksi kertaa tuon, mitä syksyllä maksettiin. Eli kun syksyllä tuli 0,18euroa, niin ensi vuonna on odotettavissa vähintään 0,36euroa, todennäköisemmin sentin-pari enemmän, koska luvataan kasvavaa osinkoa.

Osinkotuotto huitelee pitkästi yli 6%, vaikka puhutaan hyvin ennustettavasta ja defensiivisestä osakkeesta.

Tässä on oman salkun kasvavan osingon hevonen pitkäksi aikaa.

Sijoitustieto.fi
Tavoitteemme on luoda Suomen laadukkain sijoittamiseen keskittynyt keskustelupalsta
Liity keskustelemaan!