Olet täällä

Harvia - 12.2.2020 02.24

Harvialta kokonaisuudessaan hyvin vahva vuosi 2019.

Kurssi on listautumisesta tuplautunut ja osinkoa on tullut kiitettävästi. Myös taannoisessa sauna vs. viina (Harvia vs Altia, listautuvat lähes samaan aikaan) ottelussa nykytrendin mukaan terveellisempi vaihtoehto on vienyt toista aika suurin lukemin.

Inderes nosti tavoitehinnan 12,00 euroon ja tasolle lisää. 

Tässä vielä viimeisimmän kvartaalin yhteenveto:

https://www.salkunrakentaja.fi/2020/02/harvia-tulos-odotukset/

Näytä koko viesti
Harvia - 21.11.2019 05.59

Capman myi lopun omistuksen (12,34%) noin 9 prosentin preemiolla Onvestille hintaan 9,25e/lipuke. Kurssi noussut jo 9,00 euroon.

Harvia on ollut hyvä ja tasainen sijoitus, kuten listautuessa oli ajatus. Kasvu ja vauhti ollut jopa ennakoitua parempaa ja varmasti monen mielikuva yhtiöstä on muuttanut positiivisempaan suuntaan. 

Näytä koko viesti
Harvia - 19.9.2019 06.46

Pari isompaa blokkikauppana Harviasta ja hinta noussut taas 7, 50 euron tasolle.

Ehdokkuus myös European Small and Mid-Cap kategoriassa ja 1/3 mahdollisuus voittaa International Star - palkinto. 

https://t.co/2O6fHfOaqS?amp=1

 

Näytä koko viesti
Harvia - 10.5.2019 12.15

https://www.talouselama.fi/uutiset/suomalainen-sauna-ja-viina-ottelivat-...

Näytä koko viesti
Harvia - 30.11.2018 08.46

Q2-Q3 ovat olleet tasaisen vahvoja. Sauna lämpiää ja ensimmäiset osingot on jo maksettu.

Huomion arvoista on, että toimitusjohtaja lupasi sijoitusmessuilla ensi vuonna osinkoa maksettavan kaksi kertaa tuon, mitä syksyllä maksettiin. Eli kun syksyllä tuli 0,18euroa, niin ensi vuonna on odotettavissa vähintään 0,36euroa, todennäköisemmin sentin-pari enemmän, koska luvataan kasvavaa osinkoa.

Osinkotuotto huitelee pitkästi yli 6%, vaikka puhutaan hyvin ennustettavasta ja defensiivisestä osakkeesta.

Tässä on oman salkun kasvavan osingon hevonen pitkäksi aikaa.

Näytä koko viesti
Metsäsijoittajan matkassa - 14.11.2018 08.55

Metsäsijoittaja kirjoitti:
KarriKuula kirjoitti:

Pienet metsätilat tuntuvat olevan nyt niin kovassa huudossa, että niistä maksetaan jo melkein ylihintaa. Onko kokemusta, missä kohdin tilojen kohdilla ns. puuhametsän ostajat tippuvat pelistä pois? Onko esimerkiksi yli 100k tiloissa niin kova kilpailu, kun hintaluokassa 30k-60k?

Varmasti on olemassa alueellisia eroja metsätilojen kiinnostavuuden suhteen, mutta olen havainnut tilanteen olevan tietyillä alueilla päinvastainen. Rahastoja kiinnostaa isommat palstakokonaisuudet ja niistä maksetaan euroa/ha -mittarilla korkeita hintoja.

Toki yleinen näkökulma on, että mitä etelämmäksi tai lähemmäksi kasvukeskusta tullaan, ns. puuha- ja polttopuupalstat (1-10 ha) menevät kaupaksi keskiarvoja suuremmalla hinnalla.

 

Ok, kiitos tiedosta. Tuo oma arvio olikin ainoastaan mutua ja kyliltä kuultua. Koskee tosiaan vain ilmeisesti noita 1-10ha tiloja.

Itsellä on käytössä kohtuullisesti vanhoja maatalouden tappiota, joita olisi tarkoitus hyödyntää uudistuskypsässä tilassa. Tuo yhdistettynä sopivaan sijoituslainaan pankilta pitäisi antaa kohtuullisesti vipua sijoittamisen alkuun. Mutta opetellaan nyt vähän ensin, muutamassa kuukaudessa on tullut paljon enemmän näkemystä koulutuksen vuoksi, verrattuna siihen, että metsäsijoittamisen olisi aloittanut ilman tietoa metsästä.

Näytä koko viesti
Metsäsijoittajan matkassa - 14.11.2018 07.32

Mielenkiintoinen ketju, kiitos avauksesta!

Olen sijoittanut arvopapereihin ja asuntoihin kuutisen vuotta, mutta metsäsijoittaminen kiinnostaa kovasti.

Ihan niin paljon, että päätin lähteä opiskelemaan asiaa ihan kunnolla ja kouluttaudun tällä hetkellä metsätalousinsinööriksi. Koulussa aion haalia kaikki mahdolliset metsäomaisuuteen, verotukseen ja puunhankintaan liittyvät kurssit. Tulevaisuudessa metsäarvioita tullaan tekemään yhä enemmän koneelta vanhojen suunnitelmien tai laserkeilauksen pohjalta. Tämän takia uskon, että vanhan ajan kunnon maastotutkimuksella pystytään saavuttamaan ns. +ev.

Pienet metsätilat tuntuvat olevan nyt niin kovassa huudossa, että niistä maksetaan jo melkein ylihintaa. Onko kokemusta, missä kohdin tilojen kohdilla ns. puuhametsän ostajat tippuvat pelistä pois? Onko esimerkiksi yli 100k tiloissa niin kova kilpailu, kun hintaluokassa 30k-60k?

Näytä koko viesti
Harvia - 23.5.2018 11.14

Vahva Q1 tulos ja kurssikin on noussut tuohon alunperin suunniteltuun listautumishintaan. Silläkään ei siis pitänyt kallis olla.

Q1 oli itseasiassa todella hyvä, kaikkien aikojen paras, vaikka investoinneista osuikin Q1 kvarttaalille normaalista poiketen yli puolet koko vuoden normaalista. Lisäksi puulämmitteisten kiukaiden myyntiä oli siirretty pyhien takia Q2:selle.

Näyttää takovan aika tasaista tuottoa.

Itseä mietityttää edelleen nuo verovähennykset. Olenko ymmärtänyt oikein, että koko 9 miljoonaa maksettuja osakaslainojen korkoja muuttuu nyt ja tulevaisuudessa vähennyskelpoisiksi? Q1 niitä kirjattiin reilu miljoona jo verosaataviksi. Tämähän tuo todella ison edun muutamaksi vuodeksi verotuksen muodossa.

Näytä koko viesti
Harvia - 13.3.2018 07.29

Kuinka nuo listautumisesitteessä mainitut veroasiat? Eli onko mahdollista, että maksetut osakaslainojen korot tulevat vähennettäviksi tulevaisuudessa? Nythän ne eivät ole olleet vähennyskelpoisia.

Tästä mainitaan tosiaan tuossa esitteessä, mutta hiukan hankala asia kadunmiehen ymmärtää.

Näytä koko viesti
Harvia - 10.3.2018 12.52

Luvut julkaistu. Onko kukaan laskenut lukuja auki?

Ymmärtääkö kukaan tuosta osingon maksusta? Jälkimmäinen erä, 3 400 000 euroa luvattu maksaa. Osinkoa maksetaan kaksi kertaa vuodessa, tuleeko ensi vuonna osinkoa maksuun vähintään kokonaisuudessaan 6 800 000 euroa vai tuo 3 400 000 euroa?

Näytä koko viesti