Olet täällä

Laskut kannattaisi oikeasti maksaa ajoissa - 4.6.2018 03.49

Menee ehkä vähän ohi aiheesta mutta tuossa videolla minkä trauma linkkas niin on aika vähän tekemistä suomalaisen turkistuotannon kanssa. Ensinnäkin tuollaiset sairaat eläimet lopetetaan kyllä aika nopeasti ihan jo senkin takia että sitä ei ole edes järkeä elättää koska se syö enemmän rehua mitä siitä viallisesta nahasta saa. Häkkien koot on noin 5 kertaa isompia mitä tuossa videolla ja siellä on hyllyt missä ketut voi kiipeillä, en sano että turkistarhaus on mitenkään eettistä mutta suomessa pääsääntöisesti paljon paremmalla tasolla eläinten "hyvinvointi" (eihän ne todellakaan hyvin siellä häkissä voi) mitä muualla esim kiinassa. Itse uskon että turkistarhaus tulee hitaasti loppumaan suomesta nousevien kustannusten takia itsestään kymmenen vuoden sisällä, tänäkin vuonna muutama tuttu tarhaaja teetti vähemmän pentuja koska näkymät tälle vuodelle on huonot.

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 23.3.2018 03.07

SDP:n tavoite nyt tuntuu muutenkin olevan se, että ajetaan pääomat pois suomesta ja tehdään kaikkien elämästä kurjaa niin eriarvoisuus selätetään hienosti. 

Jos osakesäästötili saadaan jotenkin puskettua tällä hallituskaudella läpi niin en itse tohi ainakaan laittaa penniäkään sinne tilille ennenkuin seuraava hallitus, jossa todennäköisesti demarit pääsee valtaan on näyttänyt miten tämäkin hyvä asia saadaan pilattua koska eriarvoisuus.

Näytä koko viesti
Orion - 14.3.2018 11.37

https://blogi.nordnet.fi/kaupankayntiehdotus-orionissa-ikiliikkujako/

Tuossa on Tom/Kim lindströmin kirjoitus vuodelta 2014 orionista. Voisiko tuossa hintaerossa olla kysymys spekulaatiosta että Orion olisi mahdollisesti taas yrittämässä osakesarjojen yhdistämistä ja tälläkertaa preemio olisi yli 10%.

Näytä koko viesti
Harvia - 10.3.2018 02.39

Tuo 3,4 m osinko maksetaan vuoden 2017 jakelukelpoisista varoista ja kuluvana vuonna maksetaan vaan
tuo jälkimmäinen erä, harvia ei ole jakanut osinkoa tai tehnyt pääomanpalautuksia 2015 ja 2016 tilikausilta.
Jatkossa harvia maksaa osinkoa 2 kertaa vuodessa vähintään 60 prosenttia nettotuloksesta.

Itse taidan jättää tämän kyllä väliin, eipä tässä markkinatilanteessa voi odottaakkaan että kukaan halvalla myisi.

äkkiä laskettuna tuolla 0,30 EPS:llä ja 6,1 hinnalla PE on päälle 20. Pitää nyt silti vähän tarkemmin vielä lueskella tuota esitettä jos jaksaa.

Näytä koko viesti
Orion - 8.3.2018 10.31

Voisiko joku valistuneempi kertoa että mikä idea tuossa orionin A ja B osakesarjan välisessä hintaerossa on kun A maksaa 30e ja B-sarjaa saa 26.5 eurolla ja tälläkin hetkellä A sarja on prosentin nousussa ja B sarja 0.5 prosentin laskussa. Mitä järkeä on ostaa A sarjaa kalliimmalla jossa ei edes ole likviditeetti läheskään yhtä hyvä mitä B sarjassa.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 6.3.2018 02.01

Kiitos Akille hyvästä blogista ja sunnuntaikolumnista, näitä on mukava lukea ja tulee samalla opittua markkinoista.

   Itse en usko että mitään hirveää kauppasotaa tulee, eiköhän Trump keksi jotain uutta twiitattavaa jo tällä viikolla että voi sivuuttaa koko aiheen eikä kukaan enää muista asiaa ensiviikolla. EU ainakaan ei jää näköjään kauaa odottelemaan.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-03-06/eu-targets-u-s-shirts...

Näytä koko viesti