Olet täällä

 stdClass Object
(
  [vid] => 372
  [uid] => 153
  [title] => Martela
  [log] => 
  [status] => 1
  [comment] => 2
  [promote] => 0
  [sticky] => 0
  [vuuid] => 12446b79-cf16-4b37-ba43-5e3a916adfad
  [nid] => 372
  [type] => forum
  [language] => fi
  [created] => 1420096905
  [changed] => 1549462385
  [tnid] => 0
  [translate] => 0
  [uuid] => f95edd38-0815-4133-a6cc-f72673694add
  [revision_timestamp] => 1549462385
  [revision_uid] => 8
  [taxonomy_forums] => Array
    (
      [und] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [tid] => 20
              [taxonomy_term] => stdClass Object
                (
                  [tid] => 20
                  [vid] => 2
                  [name] => Osakkeet
                  [description] => Keskustelua Helsingin pörssin OMXH-osakkeista ja myös ulkomaisten pörssien osakkeista.
                  [format] => 
                  [weight] => 5
                  [uuid] => 1383e1a5-e34c-4b9f-9ce1-aba298c2bb17
                  [vocabulary_machine_name] => sijoituskeskustelu
                  [rdf_mapping] => Array
                    (
                      [rdftype] => Array
                        (
                          [0] => skos:Concept
                        )

                      [name] => Array
                        (
                          [predicates] => Array
                            (
                              [0] => rdfs:label
                              [1] => skos:prefLabel
                            )

                        )

                      [description] => Array
                        (
                          [predicates] => Array
                            (
                              [0] => skos:definition
                            )

                        )

                      [vid] => Array
                        (
                          [predicates] => Array
                            (
                              [0] => skos:inScheme
                            )

                          [type] => rel
                        )

                      [parent] => Array
                        (
                          [predicates] => Array
                            (
                              [0] => skos:broader
                            )

                          [type] => rel
                        )

                    )

                  [status] => 1
                )

            )

        )

    )

  [body] => Array
    (
      [und] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [value] => 

 

Martela on Helsingin pörssin kärpässarjalaisia. Omistus on vankasti yhä Martelan suvulla: Marfort Oy omistaa 43% äänivaltaisista K-sarjan osakkeista, tämän puljun Toimarina on Pekka Martela. Martelan toimitusjohtaja Heikki Martela taas omistaa K-osakkeista 8,6%, Matti Martela 9,6% ja Pekka Martela suoraan 11,4%. Olettaisin, että lopuistakin K-osakkeista löytyy vankat kytkökset sukuun mutta esim. naisten nimi on saattanut vaihtua sivilisäädyn mukana. 

Martela tekee toimistokalusteita ja "julkisten kohtaamistilojen" kalustusta. Toiminta on hyvin syklistä. Viime syklin huipulla, 2008 asti, yhtiö teki voittoa lähes nykyisen markkina-arvonsa, vuodessa. Osinko oli vielä vuonna 2009 yli 20% nykykurssista.Toisaalta 2009 lähtien on ollut synkkää ja 2013 varsinkin niin. Kun toimistoja ei rakenneta, ei suuria tilauksia tipu. Lisäksi liiketoimintaa vaikeuttaa lisääntyvä etätyö joka asettaa paineita perinteisten toimistojen neliöille per työntekijä ja se toki vaikuttaa tarvittavan kalustuksen määrään. Jälkimmäiseen Martela pyrkii vastaamaan asemoitumalla markkinoilla hieman uuteen kulmaan: 

Markkinatilanteen heikkoudesta huolimatta muutos- ja tehostamisprojekteihin hyvin soveltuva Activity Based Office malli on herättänyt asiakkaissa runsaasti kiinnostusta Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Venäjällä. Activity Based Office mallilla toimistoja toteutettaessa asiakas pystyy säästämään merkittävästi tilakustannuksissa, mutta samanaikaisesti kuitenkin parantamaan henkilöstönsä työtyytyväisyyttä ja tuottavuutta. 

(q3 2014). Vaikea on minun arvioida, miten asemointi tulee onnistumaan ja miten Martela muuttuvassa markkinatilanteessa tulee pärjäämään mutta ainakin liikevaihto on pysynyt 2009-2013 lähes ennallaan - tulos tosin todellakaan ei. Vuosi 2013 olikin ensimmäinen kerta vuosikymmeniin, kun Martela ei maksanut osinkoa.

Olen joulukuussa hankkinut perheelleni position ko. yhtiöstä. Nyt lähden avaamaan miksi näin - ylläoleva ei varsinaisesti rohkaise enkä yleensä innostu yhtiöistä, jotka vuosikausiin eivät kykene kunnon tuloksentekoon. 

1. Martela ei ole akuutissa talouskriisissä ja kurssi on reagoinut vahvasti pitkittyneeseen taloustaantumaan. Martela teki 2013 pohjatuloksen: -0,97c osakkeelta, liiketulos oli -3m, liiketoiminnan rahavirta -136t. opo per osake oli kuitenkin yhä yli 5e ja 2014 luvut näyttävät so far paremmilta: +0,1e osakkeelta 1-9/2014, liiketulos +1,2m, liiketoiminnan rahavirta 1-9/2014 +3,6m (= euro osakkeelta). Toistan: akuutissa kriisissä firma ei ole.

Kurssi on reagoinut siten, että ennen taantumaa oltiin 10e kurssitasolla ja nyt ollaan 2,91e. Kahden viime vuoden aikana lasku on ollut 42%. Markkina-arvo nyt 12m, liikevaihto yli kymmenkertainen. Ohjeistus 2014 on: Martela-konsernin vuoden 2014 liikevaihdon arvioidaan olevan edellisvuoden tasolla ja liiketuloksen paranevan edellisvuodesta.

2. Varsinainen beef tulee kuitenkin nyt. Firmassa on aloitettu 6m säästöohjelma joka vaikuttaa firman mukaan noin 2m vuonna 2014 ja täydet 6m 2015 alusta lähtien, vuodessa. Tämä on varsin merkittävää firmassa, jonka markkina-arvo on 12m... Jos mikään muu ei 2013 surkeuteen verrattuna muuttuisi mutta tämä 6m säästöohjelta toteutuisi, tietäisi se 2015 tulokseksi +1e osakkeelta eli yli 30% tulosta nykykurssilla.

lähinnä ylläolevista syistä on perheeni osakkeeseen joulukuussa sekaantunut. Pieniä lisäsyitä ovat seuraavat:

3. Kukaan ei ole Martelassa plussalla, kaikki ovat tappiolla koska kurssi on nyt ATL. Niinpä loppuvuonna saattoi olla hieman veroteknistäkin myyntipainetta kun omistajilla varmasti muista osakkeista voittoveroja tulossa. Mahdollinen veromyyntipaine on nyt ohi.

4. Olen itse pienen sukufirman poika. Syklinen sekin. Ehkä taustani takia pidän Martelan omistuspohjasta: jos suvun riidat ei liian tuhoisia niin suku ei hevillä anna omaisuutensa tuhoutua, varsinkaan, kun vuosikausia on totuttu muhkeisiin osinkoihin. Sukufirmoissa on usein imo jalat enemmän maassa: osarit ei ole Sarasvuo-tyyliä, Toimari ei kehtaa ajella Ferrarilla mutta toisaalta ei sitten oteta huippuvoittoja mahdollistavia riskejäkään - line toimii imo suhteellisesti paremmin vaikeissa talousoloissa.

5. Vinkin Martelaan antoi alunperin pokeriystäväni, jonka näkemyksiä olen oppinut arvostamaan ja joka viimeksi suositteli yhtä vahvasti ja sijoitti ns. semi AI Scanfiliin, 0,8e tasolla (kovasti kehui mutta itse en kovin isoa hankkinut tai kovin sitkeästi pitänyt, jokusen kympin sain, kaveri enemmän). Kaveri skouttaa nimenomaan firmoja, joita "kukaan ei seuraa, jotka tekee tylsää kamaa ja jotka on fiksulle rahalle liian pieniä".

Loppuun on varoitettava, että Martelan liiketoiminta ei TODELLAKAAN ole kuivilla vesillä vielä. 17.12. Tuli tulosvaroitus (johon kurssi ihan riittävästi imo reagoi) ja rivien(kin) välistä kuvittelen hahmottaneeni, että q4 on liikevaihdoltaan synkkä ja koko vuoden 2014 tulos voi yhä jäädä tappiolliseksi. Mitään selkeää käännettä parempaan ei voi sanoa firmassa vielä tapahtuneen mutta JOS se joskus tapahtuu eikä tulevaisuus ole loputonta kurjistumista niin nykyinen kurssitaso on hyvin äkkiä kestämätön....tämä on kuitenkin yhä pitkälti sama firma joka 2008-2012 maksoi KA 50c osinkoa, nykykurssista se olisi 18% osinkotuotto eli joko Martela on pysyvästi kurjistunut tai kurssitaso ei ole kestävä.

Aki on useassa analyysissään korostanut että "ei tämä mitään tuplia nouse" mutta Martelan kohdalla en kyllä uskalla näin luvata: esimerkiksi 7-9/2014 liiketulos oli +2,2m, noin 17% Martelan markkina-arvosta. (KOROSTAN, että odotan q4 olevan merkittävästi heikompi ja korostan, että näin pienessä firmassa neljänneksissä on paljon random heilahtelua).

 

---------------------------------

Loppuun eettistä pohdintaa. Tämän kokoisessa mikkihiirifirmassa - markkina-arvolla mitattuna - kenen vain mitään sanominen voi vaikuttaa kurssiin. Niinpä mietin kauan minkä linen valitsen, vaihtoehtoja oli teoriassa kolme:

1. "Aki-line": kerro ensin ja osta sitten. Aki teki näin Ålandsbankenin kohdalla (respect) mutta nyt on kyse vielä huomattavasti pienemmästä firmasta enkä nähnyt tätä reiluna linenä itseäni kohtaan. Resultwise vahvisti näkemystäni nimittäin position hankinta on vieläkin kesken koska markkina on niiiiiin ohut.

2. "älä kerro mitään line". No, tämä toki olisi mahdollinen. Tosin olen kertonut kaiken myös firmoista kuten UPM jonka kurssiin höpinäni eivät varmasti vaikuta sentin jeniä. Lisäksi olen täällä useasti nyt kertonut senkin, että istun isohkon Sponda-mällin päällä vaikka oikeastaan pidän firmaa nyt aika paskana. Ei tuntunut reilulta sekään, että kirjoitan 0EV jutut ja -EV jutut mutta varmuuden vuoksi jätän kertomatta jos on oma positio ja firma niin pieni, että teoriassa voi vaikuttaa. 

3. Eli valitsin linen 3. Ostin position ja kerroin sitten mutuiluni. Tosin itselleni vittuillakseni en ostanut osuuttani täyteen, yksi bulletti vielä on odottamassa 2.1. aamua kun veromyynnit eivät ihan kantaneet pilkkiini asti. Jos jotakuta lineni häiritsee, toivon, että ei missään nimessä osta Martelaa, silloin kirjoitukseni ei häntä voi haitata, talousmielessä. Muutenkaan en tätä uskalla suositella, hyvinkin voi olla takana kunniakas historia ja edessä hidas kituminen (Tämä tosin pätee kaikkiin menestyneisiin firmoihin).

 

 

 

 

 

[summary] => [format] => teksti_ja_html [safe_value] =>

 

Martela on Helsingin pörssin kärpässarjalaisia. Omistus on vankasti yhä Martelan suvulla: Marfort Oy omistaa 43% äänivaltaisista K-sarjan osakkeista, tämän puljun Toimarina on Pekka Martela. Martelan toimitusjohtaja Heikki Martela taas omistaa K-osakkeista 8,6%, Matti Martela 9,6% ja Pekka Martela suoraan 11,4%. Olettaisin, että lopuistakin K-osakkeista löytyy vankat kytkökset sukuun mutta esim. naisten nimi on saattanut vaihtua sivilisäädyn mukana. 

Martela tekee toimistokalusteita ja "julkisten kohtaamistilojen" kalustusta. Toiminta on hyvin syklistä. Viime syklin huipulla, 2008 asti, yhtiö teki voittoa lähes nykyisen markkina-arvonsa, vuodessa. Osinko oli vielä vuonna 2009 yli 20% nykykurssista.Toisaalta 2009 lähtien on ollut synkkää ja 2013 varsinkin niin. Kun toimistoja ei rakenneta, ei suuria tilauksia tipu. Lisäksi liiketoimintaa vaikeuttaa lisääntyvä etätyö joka asettaa paineita perinteisten toimistojen neliöille per työntekijä ja se toki vaikuttaa tarvittavan kalustuksen määrään. Jälkimmäiseen Martela pyrkii vastaamaan asemoitumalla markkinoilla hieman uuteen kulmaan: 

Markkinatilanteen heikkoudesta huolimatta muutos- ja tehostamisprojekteihin hyvin soveltuva Activity Based Office –malli on herättänyt asiakkaissa runsaasti kiinnostusta Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Venäjällä. Activity Based Office –mallilla toimistoja toteutettaessa asiakas pystyy säästämään merkittävästi tilakustannuksissa, mutta samanaikaisesti kuitenkin parantamaan henkilöstönsä työtyytyväisyyttä ja tuottavuutta. 

(q3 2014). Vaikea on minun arvioida, miten asemointi tulee onnistumaan ja miten Martela muuttuvassa markkinatilanteessa tulee pärjäämään mutta ainakin liikevaihto on pysynyt 2009-2013 lähes ennallaan - tulos tosin todellakaan ei. Vuosi 2013 olikin ensimmäinen kerta vuosikymmeniin, kun Martela ei maksanut osinkoa.

Olen joulukuussa hankkinut perheelleni position ko. yhtiöstä. Nyt lähden avaamaan miksi näin - ylläoleva ei varsinaisesti rohkaise enkä yleensä innostu yhtiöistä, jotka vuosikausiin eivät kykene kunnon tuloksentekoon. 

1. Martela ei ole akuutissa talouskriisissä ja kurssi on reagoinut vahvasti pitkittyneeseen taloustaantumaan. Martela teki 2013 pohjatuloksen: -0,97c osakkeelta, liiketulos oli -3m, liiketoiminnan rahavirta -136t. opo per osake oli kuitenkin yhä yli 5e ja 2014 luvut näyttävät so far paremmilta: +0,1e osakkeelta 1-9/2014, liiketulos +1,2m, liiketoiminnan rahavirta 1-9/2014 +3,6m (= euro osakkeelta). Toistan: akuutissa kriisissä firma ei ole.

Kurssi on reagoinut siten, että ennen taantumaa oltiin 10e kurssitasolla ja nyt ollaan 2,91e. Kahden viime vuoden aikana lasku on ollut 42%. Markkina-arvo nyt 12m, liikevaihto yli kymmenkertainen. Ohjeistus 2014 on: Martela-konsernin vuoden 2014 liikevaihdon arvioidaan olevan edellisvuoden tasolla ja liiketuloksen paranevan edellisvuodesta.

2. Varsinainen beef tulee kuitenkin nyt. Firmassa on aloitettu 6m säästöohjelma joka vaikuttaa firman mukaan noin 2m vuonna 2014 ja täydet 6m 2015 alusta lähtien, vuodessa. Tämä on varsin merkittävää firmassa, jonka markkina-arvo on 12m... Jos mikään muu ei 2013 surkeuteen verrattuna muuttuisi mutta tämä 6m säästöohjelta toteutuisi, tietäisi se 2015 tulokseksi +1e osakkeelta eli yli 30% tulosta nykykurssilla.

lähinnä ylläolevista syistä on perheeni osakkeeseen joulukuussa sekaantunut. Pieniä lisäsyitä ovat seuraavat:

3. Kukaan ei ole Martelassa plussalla, kaikki ovat tappiolla koska kurssi on nyt ATL. Niinpä loppuvuonna saattoi olla hieman veroteknistäkin myyntipainetta kun omistajilla varmasti muista osakkeista voittoveroja tulossa. Mahdollinen veromyyntipaine on nyt ohi.

4. Olen itse pienen sukufirman poika. Syklinen sekin. Ehkä taustani takia pidän Martelan omistuspohjasta: jos suvun riidat ei liian tuhoisia niin suku ei hevillä anna omaisuutensa tuhoutua, varsinkaan, kun vuosikausia on totuttu muhkeisiin osinkoihin. Sukufirmoissa on usein imo jalat enemmän maassa: osarit ei ole Sarasvuo-tyyliä, Toimari ei kehtaa ajella Ferrarilla mutta toisaalta ei sitten oteta huippuvoittoja mahdollistavia riskejäkään - line toimii imo suhteellisesti paremmin vaikeissa talousoloissa.

5. Vinkin Martelaan antoi alunperin pokeriystäväni, jonka näkemyksiä olen oppinut arvostamaan ja joka viimeksi suositteli yhtä vahvasti ja sijoitti ns. semi AI Scanfiliin, 0,8e tasolla (kovasti kehui mutta itse en kovin isoa hankkinut tai kovin sitkeästi pitänyt, jokusen kympin sain, kaveri enemmän). Kaveri skouttaa nimenomaan firmoja, joita "kukaan ei seuraa, jotka tekee tylsää kamaa ja jotka on fiksulle rahalle liian pieniä".

Loppuun on varoitettava, että Martelan liiketoiminta ei TODELLAKAAN ole kuivilla vesillä vielä. 17.12. Tuli tulosvaroitus (johon kurssi ihan riittävästi imo reagoi) ja rivien(kin) välistä kuvittelen hahmottaneeni, että q4 on liikevaihdoltaan synkkä ja koko vuoden 2014 tulos voi yhä jäädä tappiolliseksi. Mitään selkeää käännettä parempaan ei voi sanoa firmassa vielä tapahtuneen mutta JOS se joskus tapahtuu eikä tulevaisuus ole loputonta kurjistumista niin nykyinen kurssitaso on hyvin äkkiä kestämätön....tämä on kuitenkin yhä pitkälti sama firma joka 2008-2012 maksoi KA 50c osinkoa, nykykurssista se olisi 18% osinkotuotto eli joko Martela on pysyvästi kurjistunut tai kurssitaso ei ole kestävä.

Aki on useassa analyysissään korostanut että "ei tämä mitään tuplia nouse" mutta Martelan kohdalla en kyllä uskalla näin luvata: esimerkiksi 7-9/2014 liiketulos oli +2,2m, noin 17% Martelan markkina-arvosta. (KOROSTAN, että odotan q4 olevan merkittävästi heikompi ja korostan, että näin pienessä firmassa neljänneksissä on paljon random heilahtelua).

 

---------------------------------

Loppuun eettistä pohdintaa. Tämän kokoisessa mikkihiirifirmassa - markkina-arvolla mitattuna - kenen vain mitään sanominen voi vaikuttaa kurssiin. Niinpä mietin kauan minkä linen valitsen, vaihtoehtoja oli teoriassa kolme:

1. "Aki-line": kerro ensin ja osta sitten. Aki teki näin Ålandsbankenin kohdalla (respect) mutta nyt on kyse vielä huomattavasti pienemmästä firmasta enkä nähnyt tätä reiluna linenä itseäni kohtaan. Resultwise vahvisti näkemystäni nimittäin position hankinta on vieläkin kesken koska markkina on niiiiiin ohut.

2. "älä kerro mitään line". No, tämä toki olisi mahdollinen. Tosin olen kertonut kaiken myös firmoista kuten UPM jonka kurssiin höpinäni eivät varmasti vaikuta sentin jeniä. Lisäksi olen täällä useasti nyt kertonut senkin, että istun isohkon Sponda-mällin päällä vaikka oikeastaan pidän firmaa nyt aika paskana. Ei tuntunut reilulta sekään, että kirjoitan 0EV jutut ja -EV jutut mutta varmuuden vuoksi jätän kertomatta jos on oma positio ja firma niin pieni, että teoriassa voi vaikuttaa. 

3. Eli valitsin linen 3. Ostin position ja kerroin sitten mutuiluni. Tosin itselleni vittuillakseni en ostanut osuuttani täyteen, yksi bulletti vielä on odottamassa 2.1. aamua kun veromyynnit eivät ihan kantaneet pilkkiini asti. Jos jotakuta lineni häiritsee, toivon, että ei missään nimessä osta Martelaa, silloin kirjoitukseni ei häntä voi haitata, talousmielessä. Muutenkaan en tätä uskalla suositella, hyvinkin voi olla takana kunniakas historia ja edessä hidas kituminen (Tämä tosin pätee kaikkiin menestyneisiin firmoihin).

 

 

 

 

 

[safe_summary] => ) ) ) [metatags] => Array ( [fi] => Array ( [title] => Array ( [value] => Martela | Osake | Keskustelu | Sijoitustieto.fi ) [description] => Array ( [value] => Ovatko Martelan ongelmat taakse jäänyttä elämää? Keskustelu Martelan osakkeesta tässä ketjussa. ) ) ) [rdf_mapping] => Array ( [rdftype] => Array ( [0] => sioc:Post [1] => sioct:BoardPost ) [taxonomy_forums] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => sioc:has_container ) [type] => rel ) [title] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => dc:title ) ) [created] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => dc:date [1] => dc:created ) [datatype] => xsd:dateTime [callback] => date_iso8601 ) [changed] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => dc:modified ) [datatype] => xsd:dateTime [callback] => date_iso8601 ) [body] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => content:encoded ) ) [uid] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => sioc:has_creator ) [type] => rel ) [name] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => foaf:name ) ) [comment_count] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => sioc:num_replies ) [datatype] => xsd:integer ) [last_activity] => Array ( [predicates] => Array ( [0] => sioc:last_activity_date ) [datatype] => xsd:dateTime [callback] => date_iso8601 ) ) [path] => Array ( [pathauto] => 1 ) [cid] => 26497 [last_comment_timestamp] => 1561449310 [last_comment_name] => [last_comment_uid] => 107 [comment_count] => 76 [name] => PikkuPro [picture] => 0 [data] => a:1:{s:7:"contact";i:1;} [forum_tid] => 20 [entity_view_prepared] => 1 [rate_thumbsup] => Array ( [#weight] => 50 [#markup] =>
Thumbsup
[#title] => Thumbsup [#type] => item ) [rate_numbersup] => Array ( [#weight] => 50 [#markup] =>
3
+1
1
-1
3
1
[#title] => numbersup [#type] => item ) [rate_bothnumbers] => Array ( [#weight] => 50 [#markup] =>
bothnumbers
 • ylös
  75%
 • down
  25%
[#title] => bothnumbers [#type] => item ) )

Martela

Sivu:

Sivut

26.1.2016, 18:21
Liittynyt:
7.7.2014, 03:48
Viestejä:
843

Itsekin totesin tämän halvaksi ja ehdin tankata noin 70ke edestä 4,30e-4,56e. Niin vähän vaihtoa ettei pystynyt paljastamaan etukäteen, tarkoituksena oli tankata vielä huomattavasti lisää. Kiitokset tälle ketjulle jonka ansiosta huomasin tuon enakkotiedotteen. Mitäs mieltä MMM ja muut ovat nykyisestä hinnasta? Mun mielestä tää tuntuu vieläkin viiden euron hintaan melko halvalta gamblaukselta sen puolesta että käänne ois oikeasti tapahtunut. Enkä varsinaisesti näe mitään vikaa Inderesin expertisalkun pitäjien analyysissa vaikka aika paljon lisää Martela joutuu kyllä todistamaan että ansaitsis 12 P/En hintalapun.

1
+1
0
-1
1
0
26.1.2016, 22:29
Liittynyt:
12.1.2016, 14:44
Viestejä:
443

Bisnes tulee jatkossakin olemaan hyvin syklinen. Mutta jos noi ilmoitetut kulusäästöt saadaan ilman negatiivista vaikutusta liikevaihtoon, niin voishan tää tehdä huippusyklissä euron epsin ja pohjalla nolla epsin - yli syklin 0,5-0,7  Ei 7 euron hinta olis kohtuuton ennen kesää, mutta pitää sietää sit niitä tappiollisiakin  kvartaaleita. En mä kutistuvaa liiketoimintaa lähtis kovin korkealle arvostamaan niin ulos vaan kun momentum hiipuu.. Ja siis voihan tämä mennä kymppiinkin, mutta siellä jaetaan sit jo mustaa pekkaa..

0
+1
1
-1
0
1
27.1.2016, 15:02
Liittynyt:
28.6.2014, 19:37
Viestejä:
799

MMM resultwise ytimessä, kiimaa on. Jeansin ostoilmoitusko riehaannutti markkinat, Indires:n lisäksi. Yhtäkkiä vaihto satkuja ja laidat sentin välein. Ilmoittelevat jotain 5% nousua tänään Martelalle mut en kyl ymmärrä, kun mun eilen breikissä olleet laput onkin yhtäkkiä tänään +18% enkä muutenkaan ole aiemmin nähnyt Martelalla kurssitasoja, josta voisi vain 5% nousun tälle päivälle saada. No, positiivinen ongelma toki ja täntyyppisissä asioissa oon useasti pihalla anyhow (laiskuus eli mutuilee eikä jaksa selvittää).

Mikään ei eilisestä ole muuttunut paitsi tosiaan Jeansin ilmoitus imo Oikeasti tässä kioskissa vaikuttaa merkittävästi. Isompi kysymys kai kuuluu, että onko löytynyt innokas iso ostaja vai ihan amatööritkö tuollaisen vaihdon yhtäkkiä puhaltaa. 

Itse kevensin tänään. Voi hyvinkin olla ääriliian-aikainen kevennys jos joku iso osteskelija löytynyt mutta 1) ala kuitenkin ilman isompaa kasvupotentiaalia 2) talous saattaa olla menossa taantumaan kansainvälisesti 3) en tykkää pitää spekulatiivisista syistä (= Musta Pekka on imo tylsä peli) 4) vaikka olis pysyvä tulos"käänne", niin tosiaan tällä alalla ja markkinalla se ei kuuhun vie 5) kerrankin löyty laidat. Voin ostaa takas tai voin jäädä pikajunasta mut 18% pikavoitto kumminkin imo ok liikuilla (alkuperäinen idea+ osto vaikka samana päivänä oli jo noussut 30%).

0
+1
0
-1
0
0
27.1.2016, 22:19
Liittynyt:
7.7.2014, 03:48
Viestejä:
843
PikkuPro kirjoitti:

MMM resultwise ytimessä, kiimaa on. Jeansin ostoilmoitusko riehaannutti markkinat, Indires:n lisäksi.

Jos oisin sanonut, että oon tankannut kunnolla @4,95e ja vieläkin tosi halpaa niin voisin ehkä uskoakin, mutta tolla epävarmalla viestilläni niin pidän aika epätodennäköisenä. Mä uskon pikemminkin, että 4,6e->4,95e painettiin vaan pää märkänä niin paljon kun uskallettiin Inderesin expertisalkun suosituksen takia ja pörssin suljettua monet teki tarkempaa analyysia mikä johti tän päivän kauppoihin.

0
+1
0
-1
0
0
28.1.2016, 10:14
Käyttäjän JL kuva
Liittynyt:
5.8.2014, 09:45
Viestejä:
94

Hurjaa ollut kyllä nousu, tällä hetkellä 5,6 €. Alkaa tätä vauhtia lapusta tulla suurin omistus salkussa.

Edit: eikä myyntilaidalla ole noususta huolimatta juuri olenkaan tavaraa.

1
+1
0
-1
1
0
4.2.2016, 10:30
Liittynyt:
12.7.2014, 12:08
Viestejä:
30

Kylläpäs tuo osake reagoi laiskasti ja jopa koomisesti, nyt 5,25 € (-2,78%). Nopealla lukaisulla tilinpäätös oli hyvä ja kurssi pitäisi olla jo lähempänä kuutta euroa. Oliko osinko pettymys vai jäikö minulta jotain muuta huomaamatta? Kassavirta mukavan positiivinen, nettovelat 6,8 Me -> 3,8 Me, henkilöstö 742 -> 622. Toki liikevoitto% on kehno, mutta p/e silti alta 10.

e: tarkennetaan vielä, että henkilöstö tilikauden lopussa 575, eli kustannussäästöjen lopullinen vaikutus näkyy vasta 2016 / loppuvuoden 2015 luvuissa.

0
+1
0
-1
0
0
4.2.2016, 10:47
Liittynyt:
7.7.2014, 22:16
Viestejä:
34

Samat mietteet, en käsitä. Nyt varmistui vielä ettei ollut kyse vain hyvästä loppuvuodesta vaan kulukuuri oikeasti puree. Tämä siis tulkittu ohjeistuksesta tälle vuodelle, jossa arvioidaan lukujen pysyvän samoissa. Siispä ostin itse lisää heti avauksesta ja näkisin että yli kuuden pitäisi olla hinta. Porukka kotiuttelee voittoja sen kummempia miettimättä? Veikkaan Inderesin julkaisevan raportin muutaman päivän sisään ja laittavan suositukseksi 6,5e+ ja nonnerot siirtyvät takaisin ostolaidalle.

 

Kertokaahan joku miksi hinta on 5e eikä 6e+ jos eps 0,61 opo ~5,5, osinko 0,25 ja tälle vuodelle odotellaan samaa liikevaihtoa/voittoa ja kulukuuri puree lisää tänä ja ensi vuonna?

1
+1
0
-1
1
0
4.2.2016, 12:59
Liittynyt:
28.6.2014, 19:37
Viestejä:
799
...Boris... kirjoitti:

Samat mietteet, en käsitä. Nyt varmistui vielä ettei ollut kyse vain hyvästä loppuvuodesta vaan kulukuuri oikeasti puree... Kertokaahan joku miksi hinta on 5e eikä 6e+ jos eps 0,61 opo ~5,5, osinko 0,25 ja tälle vuodelle odotellaan samaa liikevaihtoa/voittoa ja kulukuuri puree lisää tänä ja ensi vuonna?

1. Tosiaan selkeästi mainittiin, että "Konsernin tammi-joulukuun liiketuloksen selkeä parantuminen johtui pääsääntöisesti tehtyjen sopeuttamistoimenpiteiden ansiosta pienentyneestä kulurakenteesta". Posarin "joulukuun hyvää myyntiä" ei enää mainittu ja oleellinen ero toki se, että edellinen on pysyvä muutos, jälkimmäinen välttämättä ei olisi ollut.

Näyttää tilinpäätöksen perusteella siltä, että 1) markkinatilanteessa ei käännettä parempaan joten haastavaa on mutta 2) kulukuuri puree ja kulukuuri+vipuvaikutus vuosi sitten olikin ketjun avauspostin pääpointit.

2.  Se näsäviisas kestovastaus on, että "tänään on ollut myyjät innokkaampia". Oikeesti niin pieni pulju, että hitostako sitä muiden piensijoittajien mielenliikkeistä tietää, omilla näkemyksillä imo. Ehkä pieni pettymys se, että tosiaan itse toiminnassa ei suurampaa valoa mutta läskit höyläämällä on kuitenkin saavutettu kestävämpi kulutaso ja näillä spekseillä kurssi on minusta enemmän ostoon kuin myyntiin houkutteleva.

3. pikkasen nihkeää se, että kasvu tuli Suomesta eikä esim. Ruotsista. Tarkoittaa, että Martelan kansainvälistyminen tökkii ja jos myynti perustuu Suomeen niin hirveän valoisalta ei toki lähitulevaisuudessa näytä.

 

1
+1
0
-1
1
0
4.2.2016, 21:55
Liittynyt:
7.7.2014, 03:48
Viestejä:
843
...Boris... kirjoitti:

Porukka kotiuttelee voittoja sen kummempia miettimättä?

Veikkaan että just tämä, niin tyhmältä kuin kuulostaakin. Monilla ei varmasti kiinnostusta pitää osaketta long-run, mutta posarin jälkeen oli tiedossa, että hyvä Q4 sieltä on tulossa, joten päätettiin pitää kiinni siihen asti. Halvalta vaikuttaa vieläkin, mutta veikkaan että ensi vuoden negatiiviset yllärit on positiivisia todennäköisempiä. "Martela ohjeistaa koko vuoden 2016 liikevaihdon ja liiketuloksen pysyvän edellisvuoden tasolla." Jonka Pikkupro jo mainitsi oli tosiaan mukava kuulla "Joulukuun hyvä kysyntä"-selityksen jälkeen.

Kevensin osan @5,5e mutta pidän lopuista kiinni näillä hinnoilla.

0
+1
1
-1
0
1
2.5.2016, 10:00
Liittynyt:
12.1.2016, 14:44
Viestejä:
443

 

Q1 tappiolla joskin vähemmän kuin odotin, mutta melkein 100% nousut saivat ihmiset kotiutteleen voittoja. Mutta kun katsoo lukuja vähän tarkemmin, niin näyttäisi että Martela voisi tehdä tänä vuonna 0,8-0,9 euron EPS:siä. Näyttää siltä, että firmassa on vaan ollut turhaa läskiä ja nyt kun se kuoritaan pois, niin yritys ei olekkaan niin surkea kuin miltä on näyttänyt.

Perinteisesti näin pienivaihtoisissa lapuissa lopulta nousu kiihdyttää ostointoa ja en ihmettelisi vaikka tämä lopulta ylireagoisi yli 10 euron hintaan, jos loputkin kustannussäästöt saadaan aikaan eikä markkina sakkaa. Tämä siis kun syksyltä taas tulee hyvää tulosta kevään kausiluontoisesti heikomman vaiheen jälkeen. Nyt saisi myyntilaidasta vielä 5,73 hintaan vielä >20k tavaraa sisään, piti siitä vielä ottaa 15k.

2
+1
0
-1
2
0
23.9.2016, 10:22
Liittynyt:
26.6.2014, 09:36
Viestejä:
139

Joo-o, kohta sen 9€

Kyllähän minä tätä monta päivää harkitsin, mutku mutku..........................

1
+1
0
-1
1
0
20.10.2016, 01:21
Liittynyt:
7.7.2014, 03:48
Viestejä:
843

MMM ollut hyvin kartalla. Mustakin tuntui 5 euron hintaan, että melko halpa betsi sen puolesta, että käänne on tapahtunut. Martela rikkoi 9,5e rajan tänään. Ainoa mikä harmittaa on, että kevensin osan 5,5e paikkeilla.

Mitä mieltä ollaan nykyisestä hintatasosta?

1
+1
0
-1
1
0
20.10.2016, 09:18
Liittynyt:
7.4.2016, 15:10
Viestejä:
430

Ostaisin edelleen näillä spekseillä, huolimatta siitä, että on jo triplannut kurssinsa marraskuulta 2015. Mikäli päästään lähellekään niitä EBIT-tasoja mistä strategiapäivityksessä (8 % 2018 vuoden lopussa) puhuttiin niin tuossa on perustellusti vielä useamman euron upside. Tuossa alemmassa linkissä näkyy hyvin miten herkkä Martela on EBIT-tason nousulle. Pelkkä 4 % EBIT-taso ja 11 P/E jo oikeuttaa yli 10 € arvostustasot.

 

8 % tasolla oltaisiinkin sitten jo 15-20 € välissä. Siihen on toki vielä matkaa mutta hyvä pitää mielessä potentiaali.

 

Acumen@AcumenFutures 3. marraskuuta 2015 Näytä käännös

ATL is 2.75 €, a 20 % downside risk.Turnaround materializing this can double. Good risk-reward-ratio.

 

https://twitter.com/AcumenFutures/status/661467206908276736

https://twitter.com/AcumenFutures/status/788761451787878401 (Herkkyysanalyysi)

1
+1
0
-1
1
0
20.10.2016, 16:38
Liittynyt:
12.1.2016, 14:44
Viestejä:
443

Mä oon myynyt edelliseen yli 9 euron piikkiin ja jatkanut tänään ja eilen myyntejä. Käytännössä olen yli puolet keventänyt kun parhaimmillaan näitä oli 30k moneen salkkuun jakautuneena ja nyt on 13k. Kun katsoo jotain EV/EBIT lukuja, FCF%, niin kyllähän tämä voisi 15 euroon juosta, tai 2 kymppiin jos uusi strategia tuo oikeasti kasvua. Olen vaan vuosien varrella oppinut, että snägäreissä on aikamoista kvartaalivaihtelua, liikeitä ja toisaalta huono likvi kun huonoja uutisia tulee. Eli possat on laitettu niin pieniks, että niistä pääsee helposti eroon. Itse tykkään hyvästä pääoman kierrosta ja Martelasta on karkein aliarvostus kadonnut. Vieläkin se on aliarvostettu kun liiketoiminta menee oikeaan suuntaan. Kasvatellaan sotakassaa joskus alkavaa laskumarkkinaa varten.

0
+1
1
-1
0
1
1.11.2016, 09:41
Liittynyt:
7.4.2016, 15:10
Viestejä:
430
Martelan käänne etenee odotettua paremmin. Lv-marginaalit nousussa ja sisäinen tehokkuus paranee.

Konsernin
vertailukelpoinen liiketulos tammi-syyskuussa oli 4,6 milj. euroa (2,0), joka
oli 134,2 % vertailukauden tulosta parempi. Liiketoiminnan rahavirta
tammi-syyskuulta oli 8,1 milj. euroa (-1,0).
 

 
1.11.2016 08:30:00 - Nasdaq Helsinki, News
MARAS: Martela Oyj - MARTELA OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS AJALTA 1.1.-30.9.2016
Martela Oyj
Osavuosikatsaus
MARTELA OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS AJALTA 1.1.-30.9.2016
MARTELA OYJ               OSAVUOSIKATSAUS                  1.11.2016 kello 08.30
MARTELA OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS AJALTA 1.1.-30.9.2016
Tammi-syyskuun 2016 liikevaihto oli edellisvuoden tasolla ja liiketulos parani.
Strategiaa terävöitettiin edelleen.
HEINÄ-SYYSKUU 2016
  -- Liikevaihto 35,2 milj. euroa (7-9/2015: 38.7), muutos -9,1 %
  -- Vertailukelpoinen liiketulos parani 18,6 % ja oli 3,6 milj. euroa (3,0),
  -- Vertailukelpoinen liikevoittoprosentti oli 10,2 % (7,9 %)
  -- Tilikauden tulos parani 12,9 % ja oli 2,7 milj. euroa (2,4)
  -- Osakekohtainen tulos oli 0,67 euroa (0,59)
TAMMI-SYYSKUU 2016
  -- Liikevaihto oli edellisvuoden tasolla 94,9 milj. euroa (95,3), muutos -0,5
     %
  -- Vertailukelpoinen liiketulos parani 134,2 % ja oli 4,6 milj. euroa (2,0)
  -- Vertailukelpoinen liikevoittoprosentti oli 4,9 % (2,1 %)
  -- Tilikauden tulos parani 156,2 % ja oli 2,6 milj. euroa (1,0)
  -- Osakekohtainen tulos oli 0,62 euroa (0,24)
NÄKYMÄT VUODELLE 2016 (ENNALLAAN)
Näkymät vuodelle 2016 ovat ennallaan. Martela-konsernin vuoden 2016
liikevaihdon arvioidaan olevan samalla tasolla kuin edellisenä vuonna ja IFRS
liiketuloksen paranevan hieman edellisvuodesta. Konsernin liiketulos kertyy
normaalista kausivaihteluista johtuen toisella vuosipuoliskolla.

Inderes Tweets@Inderes 22 min22 minuuttia sitten

Martelan vahva Q3'16-tulos ylitti ennusteemme selvästi. EBIT-% nousi 10,2 %:n tasolle vs. Q3'15: 7,9 %. EPS 0,67 vs. Q3'15: 0,59e.

https://twitter.com/Inderes/status/793351155590004736

Inderes Tweets@Inderes 20 min20 minuuttia sitten

Martelan tulospotentiaali alkaa realisoitua. Lähivuosien ennusteisiimme kohdistuu nousupaineita vahvan Q3-raportin jälkeen.

https://twitter.com/Inderes/status/793351878994173953

 

0
+1
0
-1
0
0
21.12.2016, 10:31
Liittynyt:
7.4.2016, 15:10
Viestejä:
430

Inderes päivitti Martelaa koskevan analyysinsä ja nosti yhtiön sijoitussuosituksen tasolle osta, kun aiempi suositus oli lisää.

Lisäksi Inderes nosti osakkeen tavoitehinnan 12,50 euroon aiemmasta 11,40 eurosta.

 

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/inderes-nosti-martelan-tavoitehintaa--...

0
+1
1
-1
0
1
27.12.2016, 12:35
Käyttäjän JR kuva
Liittynyt:
30.6.2014, 14:42
Viestejä:
142

Mulla on Martelaa, ja pikkuhiljaa mielessä käynyt jo keventäminen. Toistaiseksi olen ajatellut että en missään nimessä keventäisi kun verovuoden vaihtumiseen on niin vähän aikaa, ja sieltä voi sitten tilata todella paljon veroja joko aikaisemmin tai vuotta myöhemmin.

Nyt tuli kuitenkin mieleen, että olisko iso riski että tosi moni muu ajattelee samoin, ja se olis iso katalysaattori viimepäivien kurssinousuun? Toi osake on kuitenkin noussut ~270% tänä vuonna, eli todella monella on isoja realisoimattomia voittoja niissä. Ei se vuoden ilmainen muutaman tonnin laina kuitenkaan rajattoman arvokas ole.

Näkemystä, että miten yleistä tämmöinen veroajattelu on?

0
+1
0
-1
0
0
27.12.2016, 13:17
Käyttäjän AAA kuva
Liittynyt:
3.1.2016, 12:30
Viestejä:
30

Tasapainottavana tekijän lienee he, ketkä myyvät tänä vuonna Martelaa hyödyntääkseen muista papereista kertyneitä tappioita.

0
+1
0
-1
0
0
27.12.2016, 14:45
Liittynyt:
7.7.2014, 03:48
Viestejä:
843

Ymmärtäkseni JRn mainitsema effekti on huomattavasti voimakkaampi kuin AAAn jos osake on noussut näin rajusti vuoden aikana. Vaikuttaa ainakin hyvältä spotilta keventää tän vuoden puolella jos on tappioita hyödynnettävissä muista papereista.

0
+1
1
-1
0
1
2.1.2017, 15:24
Käyttäjän JL kuva
Liittynyt:
5.8.2014, 09:45
Viestejä:
94
JR kirjoitti:

Mulla on Martelaa, ja pikkuhiljaa mielessä käynyt jo keventäminen. Toistaiseksi olen ajatellut että en missään nimessä keventäisi kun verovuoden vaihtumiseen on niin vähän aikaa, ja sieltä voi sitten tilata todella paljon veroja joko aikaisemmin tai vuotta myöhemmin.

Nyt tuli kuitenkin mieleen, että olisko iso riski että tosi moni muu ajattelee samoin, ja se olis iso katalysaattori viimepäivien kurssinousuun? Toi osake on kuitenkin noussut ~270% tänä vuonna, eli todella monella on isoja realisoimattomia voittoja niissä. Ei se vuoden ilmainen muutaman tonnin laina kuitenkaan rajattoman arvokas ole.

Näkemystä, että miten yleistä tämmöinen veroajattelu on?

Vuoden eka pörssipäivä ja Martella 6 % nousussa. Itse myös uskoin/arvasin, että pientä laskua olisi tullut vuoden ekana kaupankäyntipäivänä, mutta väärässä olin.

 

1
+1
0
-1
1
0
16.6.2017, 15:47
Liittynyt:
4.2.2016, 12:24
Viestejä:
32
23.10.2017, 18:25
Liittynyt:
12.1.2016, 14:44
Viestejä:
443

Ja taas tuli tulosvaroitus. Liikevaihdon lasku ei varmasti ole kovin iso yllätys. Liikevoiton laskukin oli sisällä odotuksissa(Inderes 5,7 vst viime vuosi 6), mutta toki tämä on silti negatiivista. Itse myin jo keväällä lappuni pois, koska oli mahdollista, että tulos tulee jatkossakin heittelemään paljon. Nyt kuitenkin uudellakin ohjeistuksella EPS voisi olla 0,7-0,8 euron luokkaa, joten harkitaan kyllä salkkuun palauttamista. Pienen erän jo otinkin, mutta en tiedä vielä, meneekö  pitoon. Jos EPS säilyy yli 0,5:n(ebit yli 3,5) niin eihän tämä kallis lappu ole. Mutta toki arvostuksessa pitää ottaa huomioida, ettei tasaista kyytiä ole jatkossakaan tiedossa.

EDIT: OP-Suomellahan tätä oli 285 tuhatta vielä 1,5 vuotta sitten ja sen jälkeen myynyt 240k, ollen oikeastaan ainoa iso myyjä. Nyt vähän näyttäisi, että siellä halutaan tyhjentää loputkin. No tuskin siellä enää montaa tuhatta on jäljellä, joten voisihan tätä vähän pitoonkin ottaa.

0
+1
0
-1
0
0
23.10.2017, 19:45
Liittynyt:
2.8.2017, 21:46
Viestejä:
90

2016 koko vuoden eps oli 0,81€, ja jo kesäkuun negarissa sanottiin liiketuloksen heikkenevän hieman. H1'17 eps -0,45. Olisin erittäin positiivisen yllättynyt 0,7 epsistä, tuo 0,5 voi olla realistisempi.

Mutta samaa mieltä että arvostus alkaa olla tosiaan houkutteleva, olettaen että tämä vuosi edustaa tuloksentekokyvyn alalaitaa.

0
+1
0
-1
0
0
23.10.2017, 20:28
Liittynyt:
12.1.2016, 14:44
Viestejä:
443

Vaikea nähdä miksi tänäkin vuonna veroaste olisi pitkälti päälle 40%? 2015 ebit 4,07 milj. eur eps 0,6

Esim 4,0 meur ebit - 0,3 rahoituskulut = 3,7 x esim 0,8 = 2,96 ja osakemäärä 4,15 milj. ->  0,71 eps. 

0
+1
0
-1
0
0
24.10.2017, 08:24
Liittynyt:
12.1.2016, 14:44
Viestejä:
443

Inderesiltä tyypillistä analyytikkotoimintaa. Osakkeen arvostustaso ei näytä kalliilta, mutta epävarmuus on kasvanut. Yhtiöllä vaikuttaa olevan vakavia ongelmia. Lasketaan suositus vähennä tasolle.

Kuitenkin jos katsoo Martelan kvarttaaleja viimeiset 10 vuotta, niin sama kaava on toistunut. Mikä nyt on muuttunut, että seilataan plussan puolella kuitenkin, koska yhtiö leikkasi ylimääräiset rönsyt ja karsi kulut. Siinä mielessä tätä yhtiötä kannattaa ostaa silloin, kun on takana muutama huono kvarttaali. Tästä vähän juttelin jo 2016 ja päädyin myymään kun kurssi nousi.

Nyt tosin veikkaan, että voi tulla vielä myyntiä Inderesin seuraajilta. Toisaalta OP:n myyntipaine varmasti helpottaa jatkossa. Inderesin ennuste 2018 0,8 EPS on varmasti ihan hyvä arvio. Kun yhtiön investointitarve on aika pieni, voitto tippuu aika hyvin kassaan ja osinko tulee jatkossa olemaan hyvä. Katsellaan mukana pienellä positiolla.

1
+1
0
-1
1
0
24.10.2017, 14:43
Liittynyt:
2.8.2017, 21:46
Viestejä:
90

H2'16 tulos ennen veroja 5,5 miljoonaa. Huomioiden reipas lv lasku -15% H1'17 veikkaisin mutulla H2 tuloksen ennen veroja laskeneen esim 10% josta 4,95 miljoonaa. 2017 tulokseksi saataisiin 3,25 miljoonaa ja esim puolet pienemmällä verotuksella 20% eps ~0,63. Mutta koen että tässä tuo H2 tulos on arvioitu aika yläkanttiin.
Kuten näkyy vähän heittelin lukuja että ei hirveän eksaktia ennustamista ole. Inderes veikannut eps 0,49. Ensi viikolla nähdään missä mennään.

0
+1
0
-1
0
0
15.11.2017, 12:48
Liittynyt:
12.1.2016, 14:44
Viestejä:
443

Vuoden 2016 alussa OP Suomi rahastolla oli 285 000 osaketta ja OP Vakuutuksella 118 000 osaketta, yhteensä siis 403 tuhatta. Eli hieman alle 10 % osakekannasta yhteensä. Kahden vuoden ajan sieltä on tippunut markkinalle näitä tasaisena myyntivirtana.

31.10.2017 OP Suomella osakkeita oli 26 tuhatta ja OP Vakuutuksella 15 tuhatta eli 41 tuhatta yhteensä. Edellisellä kuukaudella vähennystä oli yhteensä 49 tuhatta. Marraskuussa OP on myynyt yhteensä 35 tuhatta kappaletta, mistä lienee 5-10 tuhatta muiden OP:n asiakkaiden. Eli jäljellä rapiat 10 tuhatta.

Onhan Martelan tämä vuosi ollut pettymys. Mutta halpa osake on ja jos ensi vuosi menee odotusten mukaisesti, tämä voisi mennä taas yli 10 euron. FCF yield yli 10% ja yhtiö on ensi vuonna viimeistään nettovelaton. Osinkoa siis voisi jakaa 7-8% nykyiseen kurssiin.

Tämä viimeinen dippi on varmasti vain sitä, ettei OP:ta enää pätkääkään kiinnosta mihin hintaan noi viimeiset hännät menevät. Olen ostanut tätä +10 tuhatta ja ostan vielä jonnin verran sitä mukaa kun myyvät.

edit: koitin laittaa vielä näkyviin 6k osto-orderit, niin voisivat OP:n meklarit vauhdittaa myyntejä, muttei nyt millään näytä kelpaavan.

2
+1
0
-1
2
0
19.11.2017, 20:56
Liittynyt:
2.8.2017, 21:46
Viestejä:
90

Q1-Q3 tulos ennen veroja nyt siis -0,1 miljoonaa. Q4'16 tulosta ennen veroja saatiin 2 miljoonaa, tätä voinee pitää best case tuloksena tämän vuoden Q4:lle jolloin 20% verolla koko vuoden eps 0,37€. 1 miljoonaan tuloksella ja 20% verolla eps 0,17€.

0
+1
0
-1
0
0
19.1.2018, 16:35
Liittynyt:
12.1.2016, 14:44
Viestejä:
443

Selevä. Vika kvarttaalikin meni sitten nollille. Ompahan taas kämmi. Tiedote tietenkin perjantai-iltapäivänä, ettei vaan pääsisi hyvällä mielellä viikonlopunviettoon.

Käsittämätöntä, ettei firma pysty ennustamaan mitään näköjään edes kahden kuukauden päähän.

No ensi vuosi näyttää vähän paremmalta. Ei pitäisi tietojärjestelmien sotkea tulosta ja tilaukset sentään ovat olleet hyvät. Kyllä tässä meni nyt kuitenkin luottamus johtoon minultakin. Juttelin sijoitusmessuilla Martelan johtajan kanssa ja kirkkain silmin oli bisnes parempaan suuntaan menossa. Taisin mennä lankaan. Vaikea sanoa, mihin viime vuoden hyvä momentum katosi liiketoiminnasta, kun tätä nyt ei voi enää pistää tietojärjestelmän piikkiin.

Small cap sijoittamisen huonoja puolia. Turskaa tulee roppakaupalla.

En nyt koneella ollut kun tiedote tuli, mutta piti keventää salkuista huonoonkin hintaan. Eiköhän tätä ensi viikolla saa halvemmalla. Halpahan tuo on edelleenkin, mutta aika koetuksella on usko.

 

2
+1
0
-1
2
0
19.1.2018, 16:42
Liittynyt:
9.3.2015, 11:54
Viestejä:
12

Juuri lähdin itsekin etsimään Martelan topiccia kun huomasin pörssireaktion ja sen jälkeen tiedotteen, mutta Daytrayder oli edellä nopeampi.

Oma positio on hyvin maltillinen niin pidetään näistä kiinni kun en päiväkauppaa harjoita ja uskoa on kyllä firmaan. Lähinnä tämä laskee uskoa johdon sanomisiin ja ennustuskykyyn. Herää kysymys eikö osata ennustaa vai maalataanko tarkoituksella todellisuutta ruusuisempaa kuvaa.

0
+1
0
-1
0
0

Sivut