Olet täällä

AAA

AAA

  • Liittynyt 3.1.2016
  • 30 viestiä
  • 2 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Mieskirjoittajat pääsevät helpommalla - 28.1.2019 9.24

Pidin tästä. On muuten aina voimaannuttavaa lukea kirjoituksia, joiden tarkoitus on tuoda taloudellisia tosiasioita esiin. Näiden kirjoitusten lukijat kun tuppaavat joko tiedostamaan asian jo valmiiksi tai sitten edustamaan ideologista vastarintaa. Ideologien objektiivisuus ja kyky muokata mielipiteitään on harvinaista herkkua.

Tämä kaikki välittämättä siitä, onko kirjoittaja mies- vai naisolettama.

Brexit - 27.7.2018 15.23

Brittiäänestäjille riitti se, että "laitetaan EU-maksut ennemmin omaan hyvään". Näen vain sen, miten lopputulos tullaan näyttämään äänestäjille ympäri Euroopan. "Brititkin saivat pitää vapaakaupan ja rajoittaa liikkuvuutta" olisi mielestäni varsin raflaava ja tervetullut vaaliteema populistipuolueille. En näe sellaisessa keskustelussa palveluiden excludingilla mitään painoarvoa, vaikka sillä tosiasiassa taloudellisesti onkin. Totta puhuen, populistit yrittävät tietenkin kääntää minkä tahansa lopputuleman edukseen, mutta ainakin se olisi kaikkein vaikeinta mahdollisimman kovalla brexitillä.

En itse sympatisoi brittejä tässä tilanteessa, johtuen juurikin muiden EU-maiden reaktioiden pelosta.

 

Brexit - 27.7.2018 14.34

En tiedä uudesta ehdotuksesta mitään, mutta viitaten Jmakela:n viimeiseen viestiin: Kuvailemasi tilanne kuulostaa juuri siltä, mitä "EU:n asemassa" haluaisin välttää viimeiseen asti. Liikkuvuus rajoittuu ja kauppa pysyy vapaana? Kuulostaa nykyisten populistien ja EU:sta irtautumista ajavien puolueiden unelmalta kautta Euroopan.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 25.8.2017 14.48

Jeans päättäköön toki bloginsa sisällön, mutta lukukokemuksen osalta oma thread ottelulle M vs McG voisi olla mukavampi vaihtoehto. 

Afarak - 21.3.2017 17.05

Sivuhuomio: Tep1sin viestit foorumilla ovat poikkeuksetta erittäin laadukasta tavaraa. Arvostan.

Martela - 27.12.2016 13.17

Tasapainottavana tekijän lienee he, ketkä myyvät tänä vuonna Martelaa hyödyntääkseen muista papereista kertyneitä tappioita.

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 2.12.2016 11.01

Toisaalta pidän Saarikiven pauhausta esim. koulutusleikkauksista täysin loogisena, sillä kukapa ei omaa etuaan ajaisi. Toisaalta pidän ihmeellisenä sitä, että taloutta saa kommentoida asiantuntijana kuka tahansa korkeasti koulutettu.

Vasemmistolaiset jaksavat kyllä hämmästyttää aina uudestaan. Heidän uskonsa siihen, että maailman ilmiöistä voi poimia marjat päältä, on käsittämätöntä. Ei ole väliä edes sillä, sulkevatko ideologiat toisensa pois. Ihmisten vapaa liikkuvuus on jees, pääomien vapaa liikkuvuus ei ole jees. Koulutus on jees, mutta koulutuksesta aiheutuva tuloero kouluttamattomaan ei ole jees. Feminismi ja tasa-arvo on jees, mutta samalla islam on jees. Siis se vasemmistolaiseen ideologiaan sopiva islam, josta on pienet ihmisoikeusrönsyt karsittu pois ja pelkkä kulttuuria rikastuttava vaikutus jätetty.

Kruunu - 29.10.2016 13.24

Riksbanken vihjaili, että voisi laskea korkoa vielä nykyistä (-0,5) alemmas.

Kannattaako opiskelijana sijoittaa? - 15.9.2016 12.02

En lähtisi opiskelemaan sijoittamista ja osakepoimintaa syvällisemmin, ellei ole oikeasti palavaa kiinnostusta asiaan. Kiinnostuneena saa toki lisäarvoa opiskeluun käytetylle ajalle muutenkin kuin rahan muodossa. Sen sijaan kiinnostunut tai ei, suosittelen jokaiselle ihmiselle luettavaksi jonkin perusteellisen teoksen, kuten Seppo Saarion "Miten sijoitan pörssiosakkeisiin". Tuo kannattaa lukea vaikka pienenä pakkopullana. Teos kertoo hyvin keskeisimmät opit sijoittamisesta yleisesti. Kirja ei keskity osakevalintaan vaan aloittelijalle paljon tärkeämpiin kohtiin.

Nordnetin superrahastot vaikuttavat parhaalta mahdolliselta kohteelta sijoittaa, mikäli ei saa osaketutkimuksesta erityistä mielihyvää. Seppo Saario kertoo myös hyvin, miksi juuri Superrahasto on niin kannattava ratkaisu.

PikkuSijoittelijan elämän ihmettelyä - 30.8.2016 11.46

Markkinat luultavasti tiesivät ennen viikonloppua, että Hamilton tulee lähtemään uusien moottoreiden vuoksi viimeisestä ruudusta. Kolmas sija oli markkinoiden mielestä siten parempi kuin odotettiin, joten kerroin reagoi alaspäin. Ts. markkinat odottivat ennen viikonloppua eron olevan pienempi (mahd. Nicon hyväksi jopa?) kisaviikonlopun jälkeen kuin nyt on.