Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -
Aki Pyysing kirjoitti:

Luultavasti miulla on tuntemattomia vihamiehiä ja -naisia firmojen taloushallinnossa. Kun jonkun firman palvelu vituttaa, maksan laskunsa - ja sentin päälle.

Tänään sen sai Telia, jonka pätkivän SaiPa-striimin ostin syksyllä.Olen tanssinut kaikki Telian haluamat sadetanssit ja edelleen pätkii. Jos firma ostaa törkeän kalliit oikeudet ja rakentaa siihen päälle teknisesti huonon tuotteen, ei osakekaan miun salkkuun todellakaan päädy. En ole tutkinut Teliaa pitkään aikaan enkä tutki. Aikoinaan osallistuin listaumisantiinkin Ruotsissa asuneen kaverin toimiessa bulvaanina.

Tosin asiakaspalvelunsa osoitti aktiivisuutta. Kun kitisin pätkivästä lähetyksestä ja tägäsin Telian, sieltä annettiin sadetanssiohjeita twitterin välityksellä. Ohjeet olivat varmaan päteviä, mutta silti ei alkanut satamaan.

Tämä nyt ei sinua lohduta, mutta täytyy sanoa että itse olen ollut hyvin tyytyväinen Telian kuvanlaatuun ja toimintavarmuuteen liigan osalta. 
Ainahan parannettavaa on, mutta mielestäni palvelu täyttää omat tarpeeni mainiosti. Itse striimaan pelit puhelimen TeliaTV sovelluksesta chromecastiin/televisioon.

Yksi peli jäi isoilta osin näkemättä koska Telian systeemit olivat laajalti solmussa. Tästä he avasivat hyvityslomakkeen ja päätös tuli nopeasti. 
En ole tyytyväinen hyvitykseen (2,5e) kun kuitenkin maksan palvelusta 24,9e/kk, mutta yritystä kuitenkin. 

PS. kiitos kirjoituksistasi ja työstäsi sekä pokerin että sijoittamisen parissa! yes
 

Näytä koko viesti
Martela -

Juuri lähdin itsekin etsimään Martelan topiccia kun huomasin pörssireaktion ja sen jälkeen tiedotteen, mutta Daytrayder oli edellä nopeampi.

Oma positio on hyvin maltillinen niin pidetään näistä kiinni kun en päiväkauppaa harjoita ja uskoa on kyllä firmaan. Lähinnä tämä laskee uskoa johdon sanomisiin ja ennustuskykyyn. Herää kysymys eikö osata ennustaa vai maalataanko tarkoituksella todellisuutta ruusuisempaa kuvaa.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Ensinnäkin kiitoksia erittäin paljon sekä hyvistä kolumneista, että tästä blogista. Ehdottomasti huippuluokan kotimaista sijoitusasiaa ja vielä ilmaiseksi. Kiitos myös Sijoitustiedon väelle tästä.

Oletko jossain avannut tuota näkemystäsi Nesteestä ja shorttipositiotasi? Lappu on tuntunut olevan kovassa nousussa loppuvuoden.

Näytä koko viesti
Kolumni: Flaksi syntyä Suomeen -

Eiköhän tässä kannata tehdä selkeä ero esimerkiksi peruspäivärahan (joka ei riitä) ja sossun tukien välille.

Sijoitustiedon lukijoille varmaankin realistinen vaihtoehto on ansiosidonnainen ja sen jälkeen peruspäiväraha. Sossun rahojen edellytyksenä on ettei ole omaisuutta pl. oma asunto taisi olla sallittu.

Onhan se selkeä ero saada se peruspäivärahaa reilu 600 bruttona, josta maksaa itse asunnon (en varma asumistuista, muttei ainakaan riittävä) kuin sossun maksama kämppä ja lisäksi rahaa vielä elämiseenkin jokusen sataa. Ja mahdolliset harkinnanvaraiset tuet, joita voi hakea tähän päälle.

Missään nimessä ei kumpikaan ylemmistä tilanteista ei ole kadehdittava, mutta jos vaihtoehtona on tehdä matalapalkkahommia (mahdollisesti vielä osa-aikaisena), niin ei sillä välttämättä rahallisesti ole suurta eroa vaihtoehto 2 nähden.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju -
Skagge kirjoitti:

Ettei sattunut olemaan vauraus.fi josta soittivat? Itselleni tuli tuolta puhelu, kuulemma tarjoavat "varmaa" 6-9% tuottoa, sijoittamalla yrityslainoihin. En taida mennä kuunteleen esitelmää.

Pari viikkoa jo aikaa, mutta jos oikein muistan tällä kertaa kyseessä taisi olla Elite.
 

Näytä koko viesti
NFP 4.3.2016 veikkaus, voittajalle palkinto!! -

198k

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju -

Jostain varanhoitopuljusta soittivat ja aloittivat: "Tietojemme mukaan olet Nesteen omistajia". Tietty he vain haluaisivat omien sanojensa mukaan kutsua kahville keskustelemaan yleisellä tasolla ja kertoa uusista muutoksista verotuksessa yms. Eivät kuulemma myyneet mitään cool

Kenellä ja mitä kautta on pääsy täydellisiin omistajarekistereihin vai mikä oikea termi onkaan?

Näytä koko viesti
Tuulipuvun kasvava huoli Nordnetin tietoturvan tasosta -

Onhan tuosta keskustelua ollut ennenkin. Itse asiaan ei juuri kommenttia, mutta tuohon Ashley Madisoniin liittyen. Tulihan sieltä nimiä ja sähköposteja julki. (Jopa osia luottokorttinumeroista?), mutta kuitenkin itse salasanat olivat sentään salattuina eikä käyttäjätunnukset näin vaarantuneet. 

Lisäksi täytyy ihmetellä ihmisten tyhmyyttä. Kuka rekisteröityy tuollaisille sivuille mm työnantajan sähköpostiosoitteella. Ei riitä ymmärrys.

Näytä koko viesti
Kysymyksiä/Vastauksia -

Veroilmoituksessa varallisuuskohdasta puuttuu nordnetin kautta hommailtut ETF:t. 

Mitenkäs näiden ilmoittaminen? Vissiin pitäisi? Haitat? Hyödyt?

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj -

Tuli kanssa irtauduttua. Ei huipulla mutta parin päivän holdiksi ihan hyvällä tuotolla. Katsotaan jatkoa.

Näytä koko viesti