Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...)

14.12.2023 - 12:26

Casteliero

+5275
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1933

big bad bear wrote:

Casteliero wrote:

big bad bear wrote:

Casteliero wrote:

FOMC meetingsit oli nyt 12-13 päivä. Ja tuli noita inflaatiolukuja myös. Oletus 2024 vuodelle on nyt 0,75% koron laskut. 3kk sitten oli vielä 0,25%. DXY lähti laskuun ja se yleensä tietää nousua markkinoilla kun dollari heikkenee, myös kryptoissa. Todennäkösempi syy pompuille.

No en mä sitä tarkoita ja olen kohtalaisen hyvin perillä FEDstä kyllä. Sen sijaan tarkoitin, että klo 16 CET kun tuo FASB tiedote julkaistiin, pomppasi bitcoin ja ether prosentilla. FOMC korkopäätös oli vasta 20 CET ja inflaatioluvut olivat täysin non-event.

Pomppasi prosentilla? Oikeesti nyt... Kryptot pomppaa prosentilla, kun tuulen suunta vaihtuu

Niin, pomppasi prosentilla. Kryptot liikkuu paljon, agreed, mutta en mä siitä tässä puhunut vaan yhden prosentin liikkeestä jonka katalyyttina oli tuo uutinen. Mitään muuta ei tuohon aikaan eilen tapahtunut, DXY oli paikallaan, korot paikallaan, osakkeet paikallaan. Joten päätelmäni oli, että tuo uutinen aiheutti prosentin liikkeen. Se oli vain havainto. Miksi se menee tunteisiin sulla?

No katotaas miten tämä keskustelu on mennyt viime päivinä taas.

Minä: Sovereign wealth fundit on kiinnostuneita Bitcoin ETF:stä. Yksi esimerkki tällaisesta rahastosta on Norjan "eläkerahasto", joka on näistä suurin. Isoja valtiollisia rahastoja, isoimmat pääosin idässä. Ja noiden lisäksi myös muut rahastot kiinnostuneita, eläkerahastoista pieniin instikoihin.

Sinä: Itseasiassa ei, koska ESG. Poliittinen itsemurha länsimaisen eläkerahaston, tai tuon Norjan rahaston sijoittaa kryptoihin.

Minä: Norja oli esimerkki, suurinosa noista edelleen idässä. Mutta myös eläkerahastot kiinnostuneita joka tapauksessa.

Sinä: No itseasiassa ei, minä tiedän koska toimin näiden rahaston edustajien kanssa.

Minä: No minäkin tiedän, koska seuraan ihmisiä, jotka toimii näiden rahastojen ylimmän johdon kanssa, sekä suurimpien pankkien jne.

Antti: Ja Norjan rahasto sijoittanut 5/6 suurimpiin krypto-proxyihin pörssissä

Ja seuraavana päivänä Englantilainen eläkerahasto tekee sijoituksen kryptofirmaan. Pienen sijoituksen, mutta jonkun oltava se pään avaaja.

AlterEgo: FASB säännöt julkaistu

Sinä: Tämä on nyt isoin asia kryptoissa pitkään aikaan

Minä: Äänestetty jo syksyllä, ei mitään uutta

Sinä: No mutta nousi prosentin

Hyvä, olit viimeinkin oikeessa.


Tuo on se mikä menee tunteisiin. Tullaan sieltä "perinteiseltä" puolelta jotenkin ylimielisenä kertomaan meille krypto-hessuille miten nämä asiat oikeasti on, vaikka me tiedetään nuo kaikki asiat jo. Tällä hetkellä kryptojen parissa ympäri maailmaa on käytännössä alojensa parhaat osaajat, se ei ole pelkästään sitä mitä facebookin keskusteluissa tai jossain kryptofoorumeilla voi keskustelujen tasosta asian kuvittelevan olevan. Paljon on retail-idiootteja, jotka ostelee koirakolikoita 1000x nousut silmissä ja pelaa noilla pikkutokeneilla kryptokasinoa, mutta siellä on myös maailman parhaat makrosijoittajat. Stan Druckenmiller, George Soros jne lähtien. Siitä se seuraava nuorempi sukupolvi makrosijoittajista jakaa myös tuota tietämystään avoimesti päivittäin eri kanavissa. Ne osaa kyllä kertoa ketkä ovat kiinnostuneita mistäkin. Mitkä rahastot jne. Samoin kryptoissa on todennäköisesti Usan parhaat rahoitusalan juristit. Siellä on rahaa tarjolla. Kaikki sääntelyä ja kirjanpitoja koskevat ongelmat on kyllä tiedossa. Sitä laadukasta tietoa on ihan älyttömästi tarjolla, jos vaan seuraa oikeita kanavia ja ne on aina ajan tasalla. Jos niitä ei seuraa niin voi jäädä paljon nyansseja huomaamatta ja tulee tehtyä paljon oletuksia, jotka osoittautuvat helposti vääriksi.

Ne erot löytyy tälläisistä asioista esim:

https://www.cbsnews.com/news/bitcoin-cryptocurrency-jamie-dimon-jamie-dimon-elizabeth-warren/

Jamie Dimon (JP Morganin pomo) sanoo senaatin kuulemisessa, että kryptoja käytetään vaan rikollisiin tarkoituksiin ja sulkisi ne kokonaan. Tuo on se mitä ulkopuolinen näkee.

Mutta kryptoja seuraava näkee myös nämä:

https://coingape.com/jp-morgan-crypto-team-bitcoin/

JP Morgan on tuplannut oman kryptotiiminsä

https://www.coindesk.com/markets/2023/12/14/jpmorgan-is-cautious-about-crypto-markets-into-2024/?utm_medium=social&utm_content=editorial&utm_source=twitter&utm_term=organic&utm_campaign=coindesk_main

Jp Morgan on varovaisen optimistinen ensivuoden kryptokasvuista, mutta uskoo Ethereumin päihittävän Bitcoinin


Tai esim tämänlaisissa esimerkeissä:

https://www.nasdaq.com/articles/us-senator-elizabeth-warren-introduces-bill-to-crack-down-on-bitcoin-and-crypto

Senaattori Warren julkaisi lakiluonnoksen, joka olisi todella haitallinen kryptoille ja käytännössä pysäyttäisi kehityksen Usassa. No Warren ei ole koko uransa aikana saanut YHTÄÄN lakiesitystä läpi laiksi. Yli 350 yritystä on ollut.

https://www.coindesk.com/policy/2023/12/06/pro-blockchain-bill-clears-hurdle-in-us-house/

Sillä välin edustajainhuoneen energia-alakomiteassa menee lakiesitys läpi luvuin 46-0, jossa sanotaan, että Usan pitäisi olla etulinjassa kehittämässä tätä krypto- ja lohkoketjuteknologiaa.

Nyanssit jää näkemättä, jos ei seuraa alaa aktiivisesti ja silloin on liian helppo tulla ulkopuolelta pätemään ylimielisesti oletuksien kanssa. Asioista voi keskustella ihan järkevästikin.

11
-3
14.12.2023 - 12:54

Sampo

+71
Liittynyt:
2.9.2021
Viestejä:
52

Olisi tosi toivottavaa, että täällä keskustelua voisi käydä hyvässä hengessä ja ilman turhaa pätemistä tai muuta vastaavaa. Vaikka ketju ei hirveän vilkas olekaan ja pyörii muutamien vähän aktiivisempien kirjoittajien toimesta, niin tämä on paras paikka keskustella ja jakaa näkemyksiä näistä aiheista suomeksi. 

Kyselisin teiltä muilta vinkkejä parhaista kryptoaiheisista uutissivustoista. Olen itse seurannut lähinnä Coindeskia, Cointelegraphia ja The Blockia, mutta mikään näistä ei tunnu kovin kattavalta tai tiheästi päivittyvältä. Myös analyysiartikkeleita tmv. julkaisevat sivut kiinnostaisivat. Nyt tuntuu, että olennaiset asiat tulee usein vastaan vain X:ssä tai podcasteissa, mutta niitä seuratessa altistuu turhan paljon myös kaikelle täysin hyödyttömälle.

0
0
14.12.2023 - 13:08

big bad bear

+503
Liittynyt:
18.11.2016
Viestejä:
275

Piti ihan uudelleen lukea koko historia, kun kuulosti aika oudolta tuo sinun tiivistelmä. Alla kommentteja.

Casteliero wrote:

No katotaas miten tämä keskustelu on mennyt viime päivinä taas.

Minä: Sovereign wealth fundit on kiinnostuneita Bitcoin ETF:stä. Yksi esimerkki tällaisesta rahastosta on Norjan "eläkerahasto", joka on näistä suurin. Isoja valtiollisia rahastoja, isoimmat pääosin idässä. Ja noiden lisäksi myös muut rahastot kiinnostuneita, eläkerahastoista pieniin instikoihin. OK

Sinä: Itseasiassa ei, koska ESG. Poliittinen itsemurha länsimaisen eläkerahaston, tai tuon Norjan rahaston sijoittaa kryptoihin. OK

Minä: Norja oli esimerkki, suurinosa noista edelleen idässä. Mutta myös eläkerahastot kiinnostuneita joka tapauksessa. OK

Sinä: No itseasiassa ei, minä tiedän koska toimin näiden rahaston edustajien kanssa. OK

Minä: No minäkin tiedän, koska seuraan ihmisiä, jotka toimii näiden rahastojen ylimmän johdon kanssa, sekä suurimpien pankkien jne. Ehkä seuraat ihmisiä ja suurimpia pankkeja, mutta et puhu päätöksentekijöiden kanssa suoraan, toisin kuin minä.

Antti: Ja Norjan rahasto sijoittanut 5/6 suurimpiin krypto-proxyihin pörssissä En tarkistanut mutta varmaankin pitää paikkansa. Puhuin itse viestissäni suorista sijoituksista kryptoihin (käteisellä, johdannaisilla tai rahastoilla).

Ja seuraavana päivänä Englantilainen eläkerahasto tekee sijoituksen kryptofirmaan. Pienen sijoituksen, mutta jonkun oltava se pään avaaja. Tämän sanoin jo ennen sinua viestissäni.

AlterEgo: FASB säännöt julkaistu OK

Sinä: Tämä on nyt isoin asia kryptoissa pitkään aikaan En sanonut näin. Sanoin, että se oli kova juttu.

Minä: Äänestetty jo syksyllä, ei mitään uutta Tähän totesin, että en tiennyt.

Sinä: No mutta nousi prosentin Niin, se nousi.

Hyvä, olit viimeinkin oikeessa. Mitä helvettiä?  Ei tässä kisailla siitä, kuka on oikeassa ja pätee eniten, tarkoitus on keskustella kryptoista, web3:sta ja ylipäänsä lohkoketjuteknologiasta. Mielellään sijoitusnäkökulmasta.


Tuo on se mikä menee tunteisiin. Tullaan sieltä "perinteiseltä" puolelta jotenkin ylimielisenä kertomaan meille krypto-hessuille miten nämä asiat oikeasti on, vaikka me tiedetään nuo kaikki asiat jo. Tällä hetkellä kryptojen parissa ympäri maailmaa on käytännössä alojensa parhaat osaajat, se ei ole pelkästään sitä mitä facebookin keskusteluissa tai jossain kryptofoorumeilla voi keskustelujen tasosta asian kuvittelevan olevan. En omista viesteistäni tunnistanut mitään ylimielistä asennetta. Mutta ehkä siihen kategoriaan menee tämä: sinä et todellakaan "tiedä kaikkia niitä asioita". Et ole sellaisessa asemassa, että sinulla olisi näkyvyyttä päätöksentekoprosesseihin. Kun on iso raha kyseessä, on keskimäärin aika helvetin taitavaa osaajaa sijoittamassa myös. Ne kaverit myös tekee kotiläksynsä samoin kuin sinä ja muut expertit. Moni varmasti yllättyisi, kuinka sofistikoituneita tekijöitä löytyy esimerkiksi eläkerahastoista ja sovereign wealth fundeista. Nuo tunnetut mainitsemasi sijoittajat eivät ole maailman parhaita sijoittajia - he ovat vaan niitä nimekkäimpiä, legendoja.

Sanotaan nyt vielä loppuun, että mä en halua tästä mitään fooruminahistelua. Jos mun kommentit tuntui joltain hyökkäykseltä sinun osaamisalueellesi, niin pahoittelut, se ei ollut minun tarkoitus. Jos rationaalisesti ajatellaan, niin luulisi sinulle olevan arvokasta saada "perinteisiltä" hörhöiltä kommentteja teeseihin ja näkemyksiin, sillä perinteinen raha on viime kädessä se, mistä sitä kuuluisaa instikkamassia tulee tai ei tule. 

Voidaan mun puolesta jättää tähän eikä tarvitse vastata jos ei siltä tunnu. Kiitos

2
0
14.12.2023 - 13:11

Casteliero

+5275
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1933

Sampo wrote:

Olisi tosi toivottavaa, että täällä keskustelua voisi käydä hyvässä hengessä ja ilman turhaa pätemistä tai muuta vastaavaa. Vaikka ketju ei hirveän vilkas olekaan ja pyörii muutamien vähän aktiivisempien kirjoittajien toimesta, niin tämä on paras paikka keskustella ja jakaa näkemyksiä näistä aiheista suomeksi. 

Kyselisin teiltä muilta vinkkejä parhaista kryptoaiheisista uutissivustoista. Olen itse seurannut lähinnä Coindeskia, Cointelegraphia ja The Blockia, mutta mikään näistä ei tunnu kovin kattavalta tai tiheästi päivittyvältä. Myös analyysiartikkeleita tmv. julkaisevat sivut kiinnostaisivat. Nyt tuntuu, että olennaiset asiat tulee usein vastaan vain X:ssä tai podcasteissa, mutta niitä seuratessa altistuu turhan paljon myös kaikelle täysin hyödyttömälle.

Minä seuraan pääasiassa X:ää ja Youtubea. Niistä löytyy sitten tarvittavat linkit eri nettisivuille yleensä. Youtubessa pääosin eri haastatteluja. Niissä on yleensä parhaat näkemykset ja tiedot. Bankless, Real Vision, Scott Melker, Thinking Crypto ja Epicenter myös, mutta se julkaisee tosi harvoin. Tärkeimmät uutiset saa yleensä aamuisin, kun katsoo Thinking Crypton yön jakson. Se osaa ihan hyvin karsia kaiken turhan uutisen ja keskittyä usein niihin hyviin aiheisiin. Vähän sillä on sitä ideologista hapatusta myös ja vahva XRP-bias, mutta nuo pääuutiset saa hyvin sieltä. Muita kryptokanavia tulee katsottua sitten enemmän tai vähemmän viihde-tarkoituksessa ja ehkä retail-yleiskuvan saamiseksi.

2
0
14.12.2023 - 13:36

Sampo

+71
Liittynyt:
2.9.2021
Viestejä:
52

Kiitos. Näitä muita kanavia olen kohtalaisen aktiivisesti seuraillut pl. Thinking Crypto. Pitää myös se ottaa seurantaan. Olisin kiinnostunut etupäässä kirjallisessa muodossa olevista lähteistä, jos joku sellaisia hyviä tietää.

0
0
14.12.2023 - 13:38

Casteliero

+5275
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1933

big bad bear wrote:

Minä: No minäkin tiedän, koska seuraan ihmisiä, jotka toimii näiden rahastojen ylimmän johdon kanssa, sekä suurimpien pankkien jne. Ehkä seuraat ihmisiä ja suurimpia pankkeja, mutta et puhu päätöksentekijöiden kanssa suoraan, toisin kuin minä.

Minä seuraan ihmisiä, rahastoja, analyysifirmoja jne jotka keskustelee suoraan noiden päätöksentekijöiden kanssa. Useita lähteitä, joista muodostuu kokonaisuus. Ylimmiltä tasoilta aina sinne alemmas. Ja kuten sanoin, Eurooppa on kryptojen osalta aika hiljainen paikka, jos täällä ei eläkerahastot innostu, niin se ei ole sama näkemys välttämättä kuin esim Usassa.


Antti: Ja Norjan rahasto sijoittanut 5/6 suurimpiin krypto-proxyihin pörssissä En tarkistanut mutta varmaankin pitää paikkansa. Puhuin itse viestissäni suorista sijoituksista kryptoihin (käteisellä, johdannaisilla tai rahastoilla).

Puhuit ESG:stä. Jos se olisi ongelma, niin miksi tuo rahasto sijoittaisi Bitcoinin mainausfirmoihin?


sinä et todellakaan "tiedä kaikkia niitä asioita". Et ole sellaisessa asemassa, että sinulla olisi näkyvyyttä päätöksentekoprosesseihin.

En ole näin sanonutkaan. Enkä ole sellaisessa asemassa.


Kun on iso raha kyseessä, on keskimäärin aika helvetin taitavaa osaajaa sijoittamassa myös. Ne kaverit myös tekee kotiläksynsä samoin kuin sinä ja muut expertit. Moni varmasti yllättyisi, kuinka sofistikoituneita tekijöitä löytyy esimerkiksi eläkerahastoista ja sovereign wealth fundeista.

Minä en ylläty, koska minä tiedän että siellä on aika helvetin pätevää porukkaa näitä asioita analysoimassa. Olen kyllä käynyt heidän raporttejaankin läpi ja seurannut keskusteluja jne. Yhtään en ole vähätellyt heidän osaamistaan. Ja sen takia nimenomaan myös tiedän sen, että siellä on sitä kiinnostusta kryptoihin.

Tiedän myös sen, että ihan joka kerta tämä teknologia on näiden ammattilaisten toimesta aliarvioitu. Niin adoption, kuin kurssikehityksenkin suhteen. Ja tiedän myös sen, miten nopsaan näiden ammattilaisten takki on kääntynyt asioiden suhteen. Ihan vaikka jo BlackRockin toimarista lähtien. 2018-19 Bitcoin oli vielä rahanpesu-indeksi. 2023 se on flight to quality ja työnnetään ETF-tuotetta ulos ja puhutaan telkkarissa miten kaikki assetit tokenisoidaan muutaman vuoden sisään. Tai miten just esim JP Morganin toimari puhuu Bitcoinia vastaan, mutta heillä on omat lohkoketju-tuotteet ja oma JP coin, jolla setlaillaan miljardeja pankkien välillä.

Kyllä minä tiedän sen, että siellä on salkunhaltijoilla ja sijoitusneuvojilla vielä hyvinkin varovaiset asenteet. Varsinkin siellä perus keskitasolla. Mutta se kyllä muuttuu nopsaan, kun sitä instikkamassia alkaa noihin ETF-tuotteisiin valumaan.

Ja noiden legendojen lisäksi käytännössä ihan kaikki makrosijoittajat sijoittaa kryptoihin tällä hetkellä. He ymmärtää tilanteet eikä voi olla vuosisadan sijoituksesta poissa.

Jos rationaalisesti ajatellaan, niin luulisi sinulle olevan arvokasta saada "perinteisiltä" hörhöiltä kommentteja teeseihin ja näkemyksiin, sillä perinteinen raha on viime kädessä se, mistä sitä kuuluisaa instikkamassia tulee tai ei tule. 

Niin kuin sanoin, niin järkevästi jos keskustellaan, niin tottakai. Ja kuten sanoin, niin seuraan kyllä kanavia joista tulee selväksi se perinteinenkin näkemys.

2
-1
14.12.2023 - 18:14

Hynägrande

+1751
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1207

Casteliero wrote:

Kyllä minä tiedän sen, että siellä on salkunhaltijoilla ja sijoitusneuvojilla vielä hyvinkin varovaiset asenteet. Varsinkin siellä perus keskitasolla. Mutta se kyllä muuttuu nopsaan, kun sitä instikkamassia alkaa noihin ETF-tuotteisiin valumaan.

Ja noiden legendojen lisäksi käytännössä ihan kaikki makrosijoittajat sijoittaa kryptoihin tällä hetkellä. He ymmärtää tilanteet eikä voi olla vuosisadan sijoituksesta poissa.

"Kun sitä instikkamassia" - se on edelleen omasta mielestäni, että jos massia alkaa valumaan. 

Olen kyllä ihan kohtuullisella siivulla ollut kryptoissa jo vuosia kiinni, joten pidän tätä täysin mahdollisena, mutta en väistämättömänä tai varmana.

Eläkerahastot ja vastaavat saisivat minun puolestani kyllä pysyä erossa näistä lähtökohtaisesti. Eläkerahoillani en haluaisi jonkun pelaavan rulettia johdannaisilla ja warranteilla ja kryptoilla ja erilaisilla muilla high risk / high yield tuotteilla. Joku muu voi nähdä toisin ja jossain maissa myös vaikuttaa suoraankin siihen mihin ne massit sijoitetaan.

2
0
14.12.2023 - 21:44

Casteliero

+5275
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1933

Gemini, joka on siis yksi maailman/Ameriikan isoimmista kryptopörsseistä, julkaisi myös ennusteet 2024 vuodelle (https://www.gemini.com/trend-report-2024). Gemini on myös vahvasti profiloitunut nimenomaan instikkapörssinä. Ja ihan kirjaimellisesti ensimmäinen pointti minkä he tuo esille on ETF:n hyväksyntä avaa markkinat 36 biljoonan eläkerahastoille.

Kuva poistettu.

Mutta vitsihän tuo ilman muuta on. Tai ainakin he yrittävät sillä pumpata Bitcoinin hintaa. Tai ehkä he tuntee olonsa vähän ulkopuoliseksi, kun heillä ei ole avointa oikeusjuttua SEC:n kanssa. Eihän ne tosissaan voi tuollasta mennä sanomaan.

Ja joo joo, edelleen se on jos eikä kun, jos halutaan lähteä hiuksia halkomaan, mutta kyllä tuolla lätäkön länsipuolella eläkerahastoillakin tuo kiinnostus noita ETF:iä kohtaan tuntuu silti olevan reilusti enemmän kuin täysi nolla.

4
0
15.12.2023 - 10:35

Casteliero

+5275
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1933

Sampo wrote:

Onko näkemyksiä, miten tämä voisi vaikuttaa Polygonin tai Chainlinkin kysyntään ja kiinnostavuuteen sijoituskohteina?  Molemmat ymmärtääkseni huippuprojekteja teknisessä mielessä, mutta sijoituskohteina eivät välttämättä niinkään.

https://polygon.technology/blog/chainlink-data-feeds-now-live-on-polygon-zkevm-unlocking-the-future-of-defi

Sijoituskohteena vaikutus on todennäköisesti aika pieni. Chainlinkille tuo on vaan yksi datafeedi lisää jo hyvin kattavien yhteyksien joukkoon. Polygonin osalta vaikutus on tietty isompi, kun ne nyt saa nuo datafeedit, mutta kurssiin sillä ei välttämättä ole kovin isoa merkitystä. Isoin hyöty tuossa tulee devaajille ja palveluille, kun ne nyt saa nuo datafeedit käyttöön tuonne zk-ketjuun myös (perinteisessä Polygon ketjussahan ne ovat jo olleet pitkään). Eli nyt saadaan sinne käyttöön samat ominaisuudet, kuin muissa ketjuissa ja päästään rakentamaan palveluita paremmin. Ja todennäköisesti nuo datafeedit saadaan nyt myös noihin Polygonin zk-ketjuja käyttäviin muihin ketjuihin, kuten esim Immutableen ja muutamaan muuhun. Ja tuo on se oikeastaan mikä voi lisääntyä, eli nyt noita Polygonin zk-ketjuja todennäköisesti aletaan ottamaan enemmän käyttöön myös, koska saadaan noita tärkeitä ominaisuuksia käyttöön.

2
0
15.12.2023 - 10:43

Antti Hyppänen

+1376
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
568

Sampo wrote:

Kyselisin teiltä muilta vinkkejä parhaista kryptoaiheisista uutissivustoista. Olen itse seurannut lähinnä Coindeskia, Cointelegraphia ja The Blockia, mutta mikään näistä ei tunnu kovin kattavalta tai tiheästi päivittyvältä. Myös analyysiartikkeleita tmv. julkaisevat sivut kiinnostaisivat. Nyt tuntuu, että olennaiset asiat tulee usein vastaan vain X:ssä tai podcasteissa, mutta niitä seuratessa altistuu turhan paljon myös kaikelle täysin hyödyttömälle.

Mä seuraan työkseni kryptoskeneä, enkä taida lukea edes keskimäärin yhtä uutista per päivä kyseisiltä uutissivustoilta. En ole myöskään avannut Hesaria, Ilta-Sanomia tai Iltalehteä kuin alle 10 kertaa vuodessa pitkän aikaa enkä koe missanneeni mitään oleellista. 

Mun ratkaisu on yksinkertaisesti X. Sen algoritmeista näkee aina hirveää valitusta, mutta algoritmi tuo sulle juuri sitä shittiä naamalle mistä olet itse kiinnostunut. Jos klikkailee kryptotwiittejä ja tykkää kryptotwiiteistä, niin se tuo myös kryptoaiheet naamalle. En tiedä mitä noi algoritmista valittajat sitten klikkailevat.  Mä selaan koko ajan vain algoritmin feediä ja mitään tärkeää ei mene koskaan ohi.

Kryptojen ongelma on se, että 99,5%+ noiden uutispalveluiden uutisista ei ole mitenkään relevantteja. Mä teen nykyisin Bitcoinkeskukseen kahden viikon välein uutiskatsauksen ja tuskailen lähes joka kerta oikeasti suomalaisia kiinnostavien & relevanttien uutisten kanssa, vaikka noissa uutispalveluissa on kymmeniä aiheita joka päivä. Kertoo jotain. Yksittäisissä projekteissa voi tapahtua päivityksiä, mutta isoja massoja kiinnostaa lähinnä 5 kryptoa.

Yleensä tilanne on se, että joka päivä tulee sellaista merkityksetöntä höttöä vartin välein. Ehkä 2-3 kertaa kuussa tapahtuu skenessä oikeasti jotain merkittävää, ja sitten kun on näin, niin kahlaan useita videoita ja artikkeleita läpi ko. aiheesta. Nyt oli hyvä esimerkki viime kuussa Solana, josta kävin läpi sitten Yakovenkin haastatteluita ym. sälää yhden päivän ajan ja päivitin omat tietoni ajan tasalle.

Toinen tärkeä lähde on Youtube, mutta sieltä mä seuraan enemmän makrokeskustelua ja sellaista "isoa kuvaa" enkä niinkään uutisia. Makro vaikuttaa lopulta kaikkeen, niin on hyvä olla näkemys siitä mihin mennään isossa kuvassa. Makropuolelta itse seuraan esim. Adam Taggart | Thoughtful Money, David Lin, Bianco Research, Real Vision, Danielle DiMartino Booth (noissa kiertää myös aika paljon samoja vieraita).

Kryptopuolelta voi mainita vaikkapa Scott Melkerin, Ivan On Techillä on joka päivä Youtube ja se nostaa esiin aina sen mikä on ns. hot topic, Paul Barron Network, Raoul Pal, CTO Larsson, Bankless.  Blockworks Macron Weekly Roundup on ihan hyvä yhteenveto kryptojen isoista linjoista. 

Itse yritän pysyä julkaisijana myös kärryillä SEO-puolesta, joten ei voi väittää, että olisi tekemisen puutetta :D 

5
0
15.12.2023 - 10:51

Antti Hyppänen

+1376
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
568

Täällä ei ollut vielä mainittu, niin jos joku ei seuraa Nordnetia Youtubessa: https://www.youtube.com/watch?v=a04J1YXyR84

Tuoreessa Trader's Clubin jaksossa on Thomas Brand vieraana. Siitä saa reilun tunnin mittaisen tykityksen Bitcoinista kaikista mahdollisista kulmista. Sopii ehkä parhaiten henkilölle, joka ymmärtää Bitcoinista jo jotain, mutta ei ole vielä täysin kartalla kaikista sen käyttökohteista ja potentiaalista.

Paljon tuossa on infoa, mutta haastattelijat voisivat ottaa paljon enemmän roolia ja suitsia haastateltavaa. Olisi miellyttävämpi seurata ja pysyisi Q -> A vähän paremmin ojennuksessa.

0
0
15.12.2023 - 10:59

Casteliero

+5275
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1933

Ajattelin jo nyt vähän laittaa noita ensivuoden alun mielenkiintoisia token-julkistuksia, jotka ainakin itseä kiinnostaa. Niissä on todennäköisesti nyt mahdollisuus airdrop-farmaukseen, jos se jotain sattuu kiinnostamaan. Ja jos noita nyt useampi sattuisi seuraamaan, niin todennäköisemmin ei itsekään missaa noiden tuloa, kuten nyt syksyllä kävi tuon Celestian kanssa. Eli nämä kiinnostaa ainakin:

Layer Zero: https://layerzero.network/

Keskittämätön interoperability network, eli ehkä vois sanoa melkein lohkoketjujen Swiftiksi.


Linea: https://linea.build/

Consensyksen kehittämä zk L2


Manta: https://manta.network/

EVM-equivalent ZK-application platform that is scalable and secure through Celestia DA and Polygon zkEVM. En osannu paremmin suomeksi tiivistää, niin kopioin suoraan sivuilta.

Noissa vois omasta mielestä ainakin olla potentiaalia. Riippuu vähän millä valuaatioilla ne tulee, mitkä on lukitusajat tokeneilla ja miten ne on jaettu eri ryhmien kesken jne. Mutta ainakin seuraan mielenkiinnolla. Jos tulee jotain uusia lisää, niin laittelen niitä myös jossain vaiheessa. Ja tosiaan, noissa voi olla mahdollisuus airdroppien keräämiselle nyt.

2
0
15.12.2023 - 11:01

big bad bear

+503
Liittynyt:
18.11.2016
Viestejä:
275

JPM:n mielestä spot ETF:t on ylihypetetty ja ETH performoi ensi vuonna paremmin kuin BTC. Artikkeli on linkin takana, mutta siinä on maksumuuri.

https://fortune.com/crypto/2023/12/14/jpmorgan-ethereum-ether-bitcoin-etf-hype/

JPMorgan says ETF optimism is overhyped, and Ether could overshadow Bitcoin in 2024

(FORTUNE, Bloomberg)

While many investors have rejoiced at Bitcoin’s recent price upswings, others are betting that crypto's second fiddle, Ether, actually will be the big winner of 2024.

While loud voices on Crypto Twitter have predicted the start of another bull run with Bitcoin’s recent resurgence, JPMorgan analysts just wrote in a new report that the coin is overbought.

The report took aim at one of the biggest drivers of Bitcoin’s recent rosy performance: the possibility that the Securities and Exchange Commission will approve several spot Bitcoin ETFs in early January.

Some have predicted that the approval of spot ETFs from TradFi firms like BlackRock and Fidelity will drive billions of dollars of inflows to Bitcoin, but JPMorgan said this optimism is misplaced.

The bank pointed to weak demand for existing spot Bitcoin ETFs in Europe and Canada as evidence that the investment vehicle could fail to garner significant traction in the U.S. Instead of bringing in fresh capital, spot ETFs are likely to instead draw from capital already invested in Bitcoin-backed vehicles such as the Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), Bitcoin Futures ETFs, or Bitcoin mining companies.

If the Grayscale Bitcoin Trust, the world’s largest Bitcoin fund, in particular, is allowed to become a spot ETF, existing investors could take profits and remove as much as $2.7 billion from the exchange-traded fund. That could severely dent prices, the report said.

'Recapture market share'

The report also claims that the upcoming Bitcoin halving, which will cut the mining reward in half, has already been priced in and will not give the coin the boost some expect.

On the other hand, the JPMorgan report said Ether could outperform Bitcoin in 2024 due in part to an upcoming upgrade to the underlying Ethereum blockchain dubbed EIP-4844 or Protodanksharding. The update is meant to increase throughput and decrease gas fees charged to those who execute transactions on the network.

“We believe that next year ethereum will re-assert itself and recapture market share within the crypto ecosystem,” the analysts wrote.

As crypto prices have fallen over the last several months, funding dollars have dried up and some VCs have cut the valuations of some of their biggest crypto bets by double digits. JPMorgan said it's seen a “reinvigoration” of VC funding this quarter, although it still looks preliminary.

Still, analysts think a revival in venture capital activity in the crypto industry could make a meaningful difference. "To the extent this improvement continues into the first quarter of 2024," the report continued, "that would represent a significant development that would herald in our opinion the end of the crypto winter."

2
0
15.12.2023 - 12:54

Marras

+133
Liittynyt:
27.3.2021
Viestejä:
87

Aiemminkin olen tainnut Fnalitystä kirjoittaa. Asiat etenee, alusta launchattiin eilen

 https://www.fnality.org/news-views/fnality-commences-initial-phase-of-sterling-payment-operations-in-a-world-first

Eli nyt on ensimmäinen ison mittakaavan wholesale CBDC käytössä, tällä hetkellä Briteissä mutta Fnalityllä on sormensa digi-Eurossa ja -dollarissa ja ainakin euro tullee ensivuoden puolella.

Kyseessä on siis wholesale CBDC, retailpuolella näitä ei varmaan kannata odottaa ennen vuosikymmenen loppua. 

0
0
16.12.2023 - 13:15

Fibonazi

+10
Liittynyt:
13.9.2023
Viestejä:
25

Onko joku ostanut ton Solana puhelimen? Olisiko se maksanut jotain 700e ja siinä tulee mukana bonk coinia 850e edestä. Siinä on joku Bonk air drop kun ostaa puhelimen.

0
0
16.12.2023 - 13:28

Artsipappa

+2037
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1900

Fibonazi wrote:

Onko joku ostanut ton Solana puhelimen? Olisiko se maksanut jotain 700e ja siinä tulee mukana bonk coinia 850e edestä. Siinä on joku Bonk air drop kun ostaa puhelimen.

Kuulostaa arbitraasilta mikä ei voi kauaa kestää..? 🤔 

Edit: vissiin sold out?

0
0
16.12.2023 - 18:16

Stu

+94
Liittynyt:
28.12.2015
Viestejä:
65

Casteliero wrote:

Tuli sähköpostia, että Coinbase olisi avannut steikkausmahdollisuudet Suomeen nyt. ETH, SOL, ADA, ATOM jne

Pitääkin tutustua.

Täällä oli jossain välissä aiemmin keskustelua steikkauksen verotuksesta. Oliko nyt niin jos steikkaa esim uudelta avatulta tililtä ETH:lla, niin tällöin myydyt steikkauspalkkiot eivät mene FIFO:lla? Näin voisi asian kuvitella menevän.

0
0
16.12.2023 - 19:16

Casteliero

+5275
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1933

Sampo wrote:

En ole itse steikannut ETH:ta, mutta asia on kyllä ollut mietinnässä. Miten näette siihen liittyvät riskit?

Steikkauksen riskit on minusta: vastapuoliriski, slashing riski ja sääntelyriski

Ja jos otetaan steikkaustavat, niin ne on käytännössä: itse-steikkaus, keskittämättömät palvelut (LST:t) ja keskitetyt toimijat (Coinbase jne)

Vastapuoliriski on nolla, jos itse steikkaa. Mutta se vaatii tietty sen 32 ETH. Ja itse-steikkauksessa voi tuo slashing-riski olla minusta ainakin suurempi, koska silloin pitää itse ylläpitää sitä validaattoria ja muistaa päivittää uusimmat päivitykset jne. Sääntelyriskiä voi olla myös, jos esim steikkaus vaaditaan tehtäväksi jossain vaiheessa palveluissa, joissa tarvitaan tehdä KYC/AML, jolloin itse-steikkaus ei enää onnistu. Ainakaan niin helpolla.

Keskittämättömissä palveluissa vastapuoliriski on itse-steikkausta suurempi. Se on tosin suhteellisen pieni kuitenkin, koska koodit on yleensä open sourcea jne, eli bugit jne on helpompi löytää. Nämä on myös tietty enemmän hyökkäysten kohteena, kuin yksittäiset steikkaajat. Näissä on myös jonkin verran slashing-riskiä. Sääntelyriskit on todennäköisesti aika samat kuin itse-steikkaamisessa.

Keskitetyillä toimijoilla tuo vastapuoliriski on tietysti suurin. Voi tulla konkursseja, voi tulla noita oikeusjuttuja jne. Slashing riski on varmaan muuten aika sama kuin esim keskittämättömissä palveluissa, mutta näillä keskitetyillä toimijoilla voi olla erilaisia vakuutuksia steikkaukselle, ja jos en väärin muista niin Coinbasella taisi olla jokin vakuutus steikkaukselle olemassa. Sääntelyriski voi olla suurempi, koska keskitetty toimija ja siihen on helpompi kohdistaa toimia, kuten esim Krakenin tapauksessa kävi.

Näiden lisäksi on tietty sitten esim tuo Stun esille tuoma vero-ongelma. Minun mielestä siitä ei ole vielä minkäänlaista ratkaisua olemassa, joka olisi varma tapa toimia. Voin olla myös väärässä tuossa, mutta minä en ainakaan ole missään nähnyt sellaista todistetta jossa tuo olisi todistettu menevän noin.

Itse en vielä steikkaa, enkä oikein näe sille vielä tarvettakaan isommin. Ei ole tarvetta jahdata sitä 5% vuodessa steikkaustuottoa, jos itse assetti nousee 100% esim vuodessa. Jos jotain riskeistä realisoituu, niin siinä häviää tuon 100% tuoton ja vaikka riskit on pienet, niin ne on vielä turhat minusta.

Mutta siitä huolimatta, minulla on varattu se 32 eth tulevaisuuteen ja steikkaukseen. Tulen varmasti nuo jossain vaiheessa laittamaan steikkaukseen, ehkä 2-5 vuoden sisällä, mutta en vielä. Ja silloinkin todennäköisesti saatan hajauttaa tuon 2-3 eri palveluun vaikka, jos en itse omaa validaattoria laita pyörimään, mitä todennäköisesti en tule tekemään. Mutta odottelen, että tuo koko steikkaus-touhu maturoituu ja mahdollisesti tulee muutaman vuoden sisään esim perinteisiltä pankkitoimijoilta jotain steikkauspalveluita hyvillä vakuutuksilla jne, jolloin on paljon turvallisempaa taas steikata. Mutta se on hyvä, että noita vaihtoehtoja tulee. Suunta on silloin oikea ja ehkä esim paikalliset toimijat meillä alkaa myös kehittämään tuotteita steikkauksen ympärille nyt, kun ulkomaalaiset isot toimijat tulee tänne markkinoille.

3
0
18.12.2023 - 04:43

Sepesorsa

Liittynyt:
8.1.2017
Viestejä:
8

Gareth Soloway uskoi vuoden alussa sp500:n menevän vielä -25% alas ja nyt ollaan lähes saman verran ylhäällä.  

https://www.youtube.com/watch?v=ENwb4vWeHc0

Linkissä video joka vuoden alusta ja jonka katsoin harmissani uudelleen, kun sen perusteella päätin olla tekemättä kryptosijoituksia vaikka olisi ollut enemmän laittaa kiinni. Kohdasta 16:00 eteenpäin tulee hänen ennustus ja haastattelijan reaktio, jonka jälkeen jokaisen olisi ollut parempi luottaa ennemmin omaan "maalaisjärkeen", että tullaan ylös koska ollaan tultu jo jonkin verran alas ja näkymät oli makrossakin jo hieman paremmat. Oletan että moni täällä on kuunnellut enemmän Michael Sayloria ja itsekin olisin toivonut tekeväni niin.

Solowayta olen seurannut pari vuotta ja vaikuttaa että heppu tienaa enemmän rahaa myymällä treidaus kurssejansa "bearish" asenteella kuin itse treidaamalla. Ja koska treidaaminen on pitkässä laskumarkkinassa aina kannattavampaa kuin pitkäjänteinen sijoittaminen, niin ei ihmekään että keksii kauhuskenaarioita. Ei sillä etteikö hänen kursseistansa jotain käteen jäisi mutta älkää haksahtako.

Tiedä vaikka hänen tykittämä suuri markkinaromahdus tuleekin tässä muutaman vuoden päästä ja sitten koittaa Solowayn kissanpäivät...

0
0
18.12.2023 - 09:06

Antti Hyppänen

+1376
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
568

Soloway on swing-treidaaja, ja mielestäni erittäin pätevä siinä mitä tekee. Miehen treidit ovat pääasiassa lyhyen ajan ideoita ja perustuvat paljon klassisiin tuki- ja vastustasoihin. 

Soloway nousi vuoden 2021 lopulla julkisuuteen kun callasi Bitcoinin topin oikein samaan aikaan kun muut huusivat 100K kurssia. Sitten hän oli myös oikeassa 2022 karhumarkkinasta (kuten jokainen normaalilla järjellä varustettu sijoittaja), näiden myötä Soloway pääsi sitten haastatteluun vähän joka kanavalle antamaan myös makronäkemyksiä.

Itsekin kommentoin täällä ainakin kerran tai pari tänä vuonna, että Soloway on hirttäytynyt ihan liikaa visioihinsa siitä, että taantuma tulee ja Fed ei voi laskea korkoa koska inflaatio pysyy korkealla jne. Tuossa ei ole ollut mitään tolkkua missään vaiheessa, ja käytännössä kaikki nuo menivät ihan metsään.

Sepesorsalle tärkeä vinkki jatkoa varten:

1: Älä koskaan osta tai jätä ostamatta kryptoja yhden henkilön mielipiteen perusteella. Kaikki sijoitusgurut ovat jatkuvasti väärässä asioista, kukaan ei tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu.

2: Jos uskoo kryptovaluuttojen vallankumoukseen ja sektorin kasvuun tulevina vuosina, aina on hyvä hetki ostaa. Tavalliselle sijoittajalle DCA on erinomainen taktiikka, mikä vähentää stressiä ja tuollaista arpomista. Ostaa pienellä summalla kerran kuukaudessa jatkuvasti niin saa aina sellaisen hyvän keskikurssin.

Sellaista viikkoa ei ole, etteikö joku kauhuskenaario uhkaisi. Jos Soloway ei ole tekemässä callia romahduksesta, sitten löytyy kymmenen muuta some-artistia, jotka tekevät niin. 

Jos uskoo Bitcoinin kurssin olevan joku päivä satoja tuhansia, niin mitä sitten, vaikka ostaisi tänään ja kurssi rommaisi huomenna 20K tasolle. Toki se kirpaisee vähän portfolio-apissa, mutta onpahan vielä parempi ostopaikka. Parin vuoden päästä ollaan kuitenkin paljon korkeammalla.

Kryptot liikkuvat suurin piirtein samoissa sykleissä kuin muutkin markkinat. Jos nyt oikein muista nämä luvut, niin osakkeissa keskimääräinen karhumarkkina on reilut 6v ja karhu luokkaa 1,5 vuotta. Taisi Jukka Lepikkö jossain todeta, että osakemarkkinat menevät 80 % ajasta ylöspäin. Bitcoinin historiassa 3/4 vuodesta on ollut vihreä.

Karhumarkkinat ovat harvinaisia, ja niistä toipuminen on aina nousua epäuskoa vastaan. Karhumarkkinat eivät kestä hirveän pitkään, ja silloin kun kurssit ovat kääntyneet esim. TA:n signaalien mukaan selvään nousuun, on aika harvinaista, että ne syöksyisivät heti perään uuteen karhumarkkinaan.

Itsekin seuraan viihteen vuoksi henkilöitä, jotka ovat huutaneet järjestelmän romahdusta jo 20 vuotta. Pelko myy. Kauhuskenaariot ja rommaukset saavat Youtubeen kivoja otsikoita, minkä vuoksi tuomiopäivän pasuunoita päästetään aina mielellään ääneen.

3
0
18.12.2023 - 10:05

iGotCrypto

+16
Liittynyt:
4.11.2020
Viestejä:
31

Ajattelin täällä kysyä, onko jokin muu näitä saanut? Eli gnosis lohkoketjussa lähetetty mun coinbase walletiin. Onko nämä kuinka legittejä ja mitä näille tehdä? Kuva poistettu.Kuva poistettu.

0
0
18.12.2023 - 10:59

Sepesorsa

Liittynyt:
8.1.2017
Viestejä:
8

Antti Hyppänen wrote:

Soloway nousi vuoden 2021 lopulla julkisuuteen kun callasi Bitcoinin topin oikein samaan aikaan kun muut huusivat 100K kurssia. Sitten hän oli myös oikeassa 2022 karhumarkkinasta (kuten jokainen normaalilla järjellä varustettu sijoittaja), näiden myötä Soloway pääsi sitten haastatteluun vähän joka kanavalle antamaan myös makronäkemyksiä. 

Hyvä että oli oikeassa eikä hypettänyt. Toisaalta kun tutkii niin kaveri on ollut esillä jo kauemminkin. Jotkut ovat ennustaneet BTCn topin jo vuotta/muutama kuukausi ennen huippua, kuten eräs tubettaja jolla oli vain muutama tuhat tilaajaa ja joka ei edes keskittynyt kryptosisältöön ja julkaisi keväällä 2020 videon jossa ennusti 65k:n olevan huippu. En tällöin ollut vielä mukana kryptoissa. Se selitti myöhemmin että onnistui tässä koska mittasi liikkeitä käyttäen fraktaaleja ja koska kryptomarkkinat eivät ole yhtä säännellyt kuin osakkeet jolloin niitä on helpompi manipuloida. 

Itsekin kommentoin täällä ainakin kerran tai pari tänä vuonna, että Soloway on hirttäytynyt ihan liikaa visioihinsa siitä, että taantuma tulee ja Fed ei voi laskea korkoa koska inflaatio pysyy korkealla jne. Tuossa ei ole ollut mitään tolkkua missään vaiheessa, ja käytännössä kaikki nuo menivät ihan metsään. 

Itseä kiinnostaisi tietää onko kaveri ollut enemmän oikeassa kuin väärässä. 

Sepesorsalle tärkeä vinkki jatkoa varten:

1: Älä koskaan osta tai jätä ostamatta kryptoja yhden henkilön mielipiteen perusteella. Kaikki sijoitusgurut ovat jatkuvasti väärässä asioista, kukaan ei tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu. 

Jep, parempi olla mukana kuin odottaa.

2: Jos uskoo kryptovaluuttojen vallankumoukseen ja sektorin kasvuun tulevina vuosina, aina on hyvä hetki ostaa. Tavalliselle sijoittajalle DCA on erinomainen taktiikka, mikä vähentää stressiä ja tuollaista arpomista. Ostaa pienellä summalla kerran kuukaudessa jatkuvasti niin saa aina sellaisen hyvän keskikurssin. 

Joo, varsinkin kryptoihin sijoittaville hyvä strategia jota en aiemmin havainnut.

Itsekin seuraan viihteen vuoksi henkilöitä, jotka ovat huutaneet järjestelmän romahdusta jo 20 vuotta. Pelko myy. Kauhuskenaariot ja rommaukset saavat Youtubeen kivoja otsikoita, minkä vuoksi tuomiopäivän pasuunoita päästetään aina mielellään ääneen. 

Ehkä näitä henkilöitä kannattaa kuunnella aina silloin kun ollaan kuplassa, jos jotain positiivista pitäisi heistä sanoa.

0
0
18.12.2023 - 11:39

Antti Hyppänen

+1376
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
568

Sepesorsa wrote:

Itseä kiinnostaisi tietää onko kaveri ollut enemmän oikeassa kuin väärässä. 

Sen mitä olen pari vuotta ja pari sataa videota katsellut, niin mulle on tullut kuva, että Soloway tietää mitä tekee noissa treideissään. Sen kryptotreideistä on ainakin dataa täällä, mutta en itse voi verifioida pitääkö paikkansa: https://www.verifiedinvesting.com/crypto-trade-portfolio

Varmaan vastaava seuranta löytyy jostain osakkeista.

Sepesorsa wrote:

Ehkä näitä henkilöitä kannattaa kuunnella aina silloin kun ollaan kuplassa, jos jotain positiivista pitäisi heistä sanoa.

Tuon porukan pointti on se, että nytkin ollaan kuplassa. Ja oltiin 6kk sitten. Ja 12 kk sitten jne. Myös 2022 kesällä hoettiin sitä, että osakkeet ovat yhä rajusti yliarvostettuja ja meidän pitää romahtaa vielä 50 % lisää. Tuomiopäivän pasuunojen mukaan ollaan kuplassa kunnes on romahdettu se 80-90 %. Vaikea tuosta on seuraajan saada mitään hyödyllistä irti.

0
0
18.12.2023 - 11:40

Antti Hyppänen

+1376
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
568

iGotCrypto wrote:

Ajattelin täällä kysyä, onko jokin muu näitä saanut? Eli gnosis lohkoketjussa lähetetty mun coinbase walletiin. Onko nämä kuinka legittejä ja mitä näille tehdä? 

Redditissä oli ihmetelty samaa: https://www.reddit.com/r/pancakeswap/comments/18558xu/i_received_shib_on_gnosis_network_in_coinbase/

Kaikenlaisia scammitokeneita lähetellään lompakoihin koko ajan, eikä noihin tarvitse reagoida.

1
0
18.12.2023 - 12:17

Casteliero

+5275
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1933

DCA on ihan hirvee strategia, jos meinaa esim kryptoihin rahaköntin sijoittaa. Se kannattaa kyllä melkein kerralla laittaa, jos on laittamassa. Tietty jos on ajatus laittaa vaikka joka kk palkasta rahaa, niin silloinhan se tietty tulee DCA automaattisesti.

EDIT: Vois vielä selittää vähän tarkemmin kai. Eli kun ollaan näissä positiivisen näkymän markkinoissa, niin silloin niitä merkittäviä nousupäiviä tulee vuoteen ehkä sen 20 kpl, joilla katetaan suurin osa sen vuoden nousuista. Niitä ei kannata missata. Esim vaikka Bitcoin on noussut viimeisen 30pv aikana melkein 12% ja viimeisen 60pv aikana melkein 44%. Noiden hyödyn olisi menettänyt, jos olisi alkanut tehdä pari kk sitten DCA ostoja. Tietty nyt voi tulla dippejä, mutta nousujohteisessa markkinassa harvemmin tulee tuollaista, että tiputaan tuonne 60pv sitten olevaan tilanteeseen. Eli ylöspäin mennessä itse ainakin pidän järkevämpänä laittaa vaan kerralla rahat sisään ja antaa markkinan kasvaa.

Kuva poistettu.

Eli tärkeempää on melkein vaan tietää, että ollaanko bull vai bear markkinassa. Early ja mid bull, niin rahat sisään. Top bull, niin silloin varovaisesti ja bear markkinassa vaan odottelee kunnes kaikki ovat toivonsa menettäneet ja rahat sisään.

2
0
18.12.2023 - 13:41

Never_too_old_…

+35
Liittynyt:
25.12.2017
Viestejä:
49

Casteliero wrote:

Ajattelin jo nyt vähän laittaa noita ensivuoden alun mielenkiintoisia token-julkistuksia, jotka ainakin itseä kiinnostaa. 

Layer Zero: https://layerzero.network/


Linea: https://linea.build/


Manta: https://manta.network/

Noista olen Linean ekosysteemissä pyörinyt jokusen päivän, ja vähän kaksijakoiset fiilikset. Hommat on laitettu isolla liikkeelle, esim. Metamaskiin ei tarvinnut RPC:n sun muiden suhteen kikkailla kun verkko oli jo ilmestynyt valintalistalle itsenäisesti. Ekosysteemissä on jo kymmeniä partnereita että sinänsä ei ole vaikeutta valita mihin fyrkkansa tuhlaa. Mutta... Kaasumaksut tuolla on varsin syöpäiset; tarvitset vähintään kymppejä jos ei satasia mikäli haluat esim. defiin osallistua edes semi-aktiivisesti. Instikkarahojen kyseessä ollessa ei varmaankaan yllätä uutiskynnystä, mutta tällaiselle normotallaajalle joka on L2:sissa jonkin verran pyörinyt niin vähän nihkeää. Lisäksi verkon nopeus ei ole tähän mennessä millään tavalla vakuuttanut. 

Airdrop-hunt -mielessä lisäisin noiden lisäksi listalle myös Scrollin, joka tuntuisi ihan kivalta peliltä käytettävyyden suhteen. Kaasut halvempia kuin esim. Arbitrumissa ja täältäkin löytyy jo ekosysteemistä ihan kivasti tavaraa. On perpetuaaleja, lainapalveluja, farmeja jne.

www.scroll.io

"on a mission to build an open-source, scalable ecosystem leveraging the native capabilities of a zkEVM, while maintaining Ethereum’s L1 security and upholding the community’s commitment to decentralization"

1
0