Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 2.4.2021 07.44

Casteliero kirjoitti:

Minä en tiedä mitään teknisistä analyyseistä tai muista kolmioista, mutta tuo näyttää kyllä aika vahvalta positiiviselta signaalilta, kun tuollanen droppi ostetaan välittömästi pois ja noustaan uusiin ATH lukemiin.

Sama droppi tapahtui myös bitcoinilla. En tiedä onko vain sattumaa, mutta eräs suosittu youtube käyttäjä julkaisi juurikin kyseisen dropin aikaan videon jonka otsikko oli 'i sold all my bitcoin today'. Video julkaistiin 1.4. Sattumaa tai ei, mutta ainakin itseä sieppasi sydämestä. :)

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 2.4.2021 07.36

Athos kirjoitti:

 

iGotCrypto kirjoitti:

Tipsi ilmoille treidaajille / pelaajille.

Altcoinit nousee ja nousu jatkuu todennäköisesti vielä pitkälle tätä vuotta. Kuinka löytää menestyjä?

Itse olen päässyt muutamaan tokeniin kiinni, sillä että seuraan youtubesta käyttäjiä jolla paljon seuraajia.

He nostavat esille joitakin top altcoin projekteja jolla saada  ( kenties ) 10x-100x tuotot. Ja kyllähän tuollaisille tapaa käydä niin että hetken päästä

tuo kysyinen crypto saakin aikaiseksi boostin. Otan nyt esille vaikka CyberFi:n, ChainGames, Shopping.io..

Projekteja on tällä hetkellä tolkuton määrä taas tulossa marrkinoille, kuten vuonna 2017. Helmet voi löytää helpommin niin että joku muu tekee taustatyön.

 

Miksi ihmeessä noiden Youtube kanavien esiin nostamat projektit olisi mielenkiintoisia kun prosessi menee niin että projekti heittää noille suosituille kanaville muutaman kymppitonnin dollareita tullakseen mainituksi. Ilman maksua ei esille pääse. Siksi monet oikeesti potentiaaliset projektit kuten Harmony käyttää nekin markkinointirahat pitkän ajan kehitykseen.

Ihan hyvää hyvyyttään heitän treidaus mielessä omaa mielipidettä keskusteluun, ei tästä hernettä sieraimeen tarvi vetää.

Ensinnäkin, olen hyvin tietoinen että videontekijällä on varmasti omat arpansa pelissä mainostamaansa cryptoon. 

Toiseksi, on asia erikseen jos video on sponsoroitu, silloin he ovat velvollisia asiasta mainitsemaan.

Vaikkakin puhun nyt crypto puolella voin myös osake puolelta sanoa että myös sharevillessä tämä sama ilmiö esiintyy. Jos tietty käyttäjä esim. inderes menee ostamaan osaketta todennäköisesti samalla hetkellä moni seuraa perästä. Mielestäni siinä ei ole mitään väärää, vaan tässä haetaan juuri sitä joka on kyseisellä hetkellä oleva vahva osto lappu.

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 30.3.2021 10.11

Tipsi ilmoille treidaajille / pelaajille.

Altcoinit nousee ja nousu jatkuu todennäköisesti vielä pitkälle tätä vuotta. Kuinka löytää menestyjä?

Itse olen päässyt muutamaan tokeniin kiinni, sillä että seuraan youtubesta käyttäjiä jolla paljon seuraajia.

He nostavat esille joitakin top altcoin projekteja jolla saada  ( kenties ) 10x-100x tuotot. Ja kyllähän tuollaisille tapaa käydä niin että hetken päästä

tuo kysyinen crypto saakin aikaiseksi boostin. Otan nyt esille vaikka CyberFi:n, ChainGames, Shopping.io..

Projekteja on tällä hetkellä tolkuton määrä taas tulossa marrkinoille, kuten vuonna 2017. Helmet voi löytää helpommin niin että joku muu tekee taustatyön.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 22.3.2021 09.50

Tämä ei suoranaisesti liity kryptoihin, mutta pakko tarttua aiheeseen uudestaan, jolloin viittasin riskiin sijoittaa kultaan.

http://www.youtube.com/watch?v=llfVSDV1C0 

toinen mielenkiintoinen video http://www.youtube.com/watch?v=y8XvQNt26KI

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.3.2021 05.05

https://www.coindesk.com/first-advisor-scaramucci-led-skybridge-team-up-...

Sec:llä on tällä hetkellä 5 hakija hakemassa ETF lupaa. Grayscale on ilmoittavansa hakevansa lupaa myös piakkoin.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.3.2021 10.19

AlterEgo kirjoitti:

Eli onko mainareiden, jotka enempi eth kuten Hive, kurssit vaarassa romahtaa tämän seurauksena?

Milloin tuo tulee?

 

Ei Hive näyttänyt tänään romahtamisen merkkejä pörssissä ( +12% atm ) tästä eip-1559 uutisesta. Hive mainaa enimmäkseen etheriä tällä hetkellä. 
https://www.coindesk.com/hive-blockchain-q3-earnings-bitcoin-ether-mining

Uutisessa mainitaankin että on keskittymässä vähitellen btc louhintaan ja tilasi siihen sopivia uusia laitteita.

Kysymys: eip-1559 aiheuttaa lukemani mukaan hard forkin. Eikös hard fork aiheuta uuden ketjun ja näin ollen uuden kolikon syntymisen? Vai olenko missannut jonkun pointin, soft fork ei aiheuta uutta ketjua.

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 2.3.2021 05.51

JePi kirjoitti:

 

Hynägrande kirjoitti:

Miten tuon nyt ottaa. Bitcoinissakin on spreadit, joskin pienemmät toki kuin fyysisessä kullassa, eikä kumpikaan sovi vaihdannan välineeksi arkeen nyt. 

Arvon säilyttäjänä näillä on kuitenkin hieman eroa:

  • kullalla on kuitenkin se 4000 vuotta historiaa vs. Bitcoinin noin 20 vuotta. 
  • Näen säiliyttämisen vaikeuden toisin. Isoin ero on ehkä se etttä fyysinen kulta on omassa hallussa ja samaa ei voi sanoa Bitcoinista jossain pörssissä, josta ne voi kyberrikollinen varastaa. Toki ne Bitco-avaimet voi printata paperille tai laittaa jonkun HW-walletin, mutta kumpi säilyy paremmin esim. pienessä tulipalossa - kultaharkko vai paperi / HW-dongle?
  • Kullasta tiedetään että sillä on aivan varmasti jatkossakin arvoa, ellei "rahana" niin ainakin korumetallina ja teollisuuskäytössä. Bitcoin on vain kokonaislukuja, joilla on arvo mikäli haluamme kollektiivisesti keräillä juuri näitä kokonaislukuja.. mutta mitään teollisuuskäyttöä tai koruarvoa näillä kokonaisluvuilla ei ole inherentisti.
  • Tiedetään myös historiallisesti että kulta kelpaa maksuvälineenä aina, olipa sähköverkko nurin tai vaikka sotatila päällä. Yritäpä maksaa Bitcoinilla sellaisessa tilanteessa.. 

En dissaa bitcoinin potentiaalia. Omistan sitä itsekin. Mutta näen sen erittäin spekulatiivisena ja en allekirjoita sitä että se olisi "kaikilta osin parempi" kuin fyysinen kulta.

 

Olen osittain samaa mieltä, mutta asiat eivät ole ihan niin mustavalkoisia kun tarkemmin miettii. 

- Tuon ensimmäisen kohdan takia sanoinkin, että Bitcoin on vielä optio arvon säilyttäjästä.  

-  Niinkuin nimimerkki Makkone tuossa aikaisemmin jo hyvin kuvasi salasanojen kätevyyden. Eli voit esimerkiksi jakaa salasanasi kolmelle eri lapulle, siten että kaksi lappua riittää "lompakkoon" pääsyyn . Eli säilytät vaikka kotona yhtä näistä kolmesta salasanalistasta ja jos tulipalo tuhoaa tai varas vie kyseisen lapun niin sinulla on silti pääsy Bitcoineihin kahdella jäljellä olevalla salasanalistalla.  Varas taas ei tee mitään vain "puolikkaalla" salasanalla. 

Bitcoineja pystyy myös säilyttämään samalla tavalla, yhtä turvallisesti ja edullisesti oli kyse sitten 100€ tai 1.000.000.000€ potista. Kullan säilytyksen kulut nousevat eksponentiaalisesti mitä suuremmasta määrästä on kyse. Tämä ei ole kovin oleellinen näkökulma tavalliselle kuluttajalle, mutta kuvitellaan että Tesla olisi ostanut 1,5mrd kultaa. Jos laskin oikein niin tämä tarkoittaisi n. 25.000kg edestä kultaa. Tuo vaatinee jo holvin ja ympärivuorokautisen vartioinnin oli säilytys sitten oma tai vuokrattu ulkopuoliselta palveluntarjoajalta.  Jos tuollaista määrää haluaa liikutella paikasta toiseen niin kulut ovat aivan järkyttävät. 

- Kullalla tosiaan on aina varmasti arvoa koruteollisuudessa yms. Mutta voi myös ajatella, että Bitcoin verkolla on jonkinlaista arvoa ainakin niin kauan kuin tietokoneet pystyvät kommunikoimaan keskenään. Eli en puhtaasti sanoisi, että Bitcoinilla ei ole mitään luontaista arvoa. 

- Jos taas jätetään maailmanloppu skenaariot pois laskuista niin kullasta maksuvälineenä olen hyvin eri mieltä. Kullan suurimmat ongelmat on siinä, että sitä on vaikea laittaa tarpeeksi pieniin osiin maksua varten ja lisäksi sen aitouden todistaminen on maallikolle melko vaikeaa. Jos myisin polkupyörän tori.fi:ssä ja ostaja tarjoisi vaihdossa 1oz kultakolikkoa niin olisin melko varuillani sen aitouden suhteen. Kun taas Bitcoinin kohdalla voisin olla lähes 100% varma transaktion luotettavuudesta heti kun kolikot näkyvät lompakossani. 

- Myös sen lisäksi, että fyysisessä kullassa pitää maksaa aika suuria preemioita spot hintoihin verrattuna niin sitä on itseasiassa aika vaikea hankkia jos kysyntä on suurta. Esimerkiksi viime keväänä oli uutisia, että fyysinen kulta oli loppu kauppiailta: https://www.hs.fi/talous/art-2000006451864.html . Luonnollisesti tämä johti myös preemioiden nousuun. 

 

Pitkälti samaa mieltä. Kullan arvon/laadun/aitouden todistamisella maallikolle saattaa olla suuri vaikeus. 

Lisäksi kulta pystyy väärentämään. https://www.businessinsider.com/tungsten-filled-gold-bars-found-in-new-york-2012-9?r=US&IR=T

Tieto:

-Bitcoin: Markkinalla oleva määrä ja louhimatta oleva määrä. Tiedossa helposti.

-Kulta: Nyt louhittu oleva kulta. ( vastaa täälä hetkellä n. metrin korkuista jalkapallokenttää vastaavaa olevaa aluetta. ) Entäs paljonko on louhimatta? 

Kukaan ei tiedä vastausta jälkimmäiseen ja se tekee siitä mielestäni riskisen sijoituksen. 

Seuraavaa väittämä on omaa ajattelua. se saattaa olla huvittava mutta mainittakoon nyt sekin skenaario, koska kultapuollustajat mainitsee sotatilan, sähkökatkoksen yms.

Tällähetkellä kun pysimme voimakkaasti avaruuteen, voitteko olla täysin varmoja ettei kultaa tule löytymään mistään muualta kuin meidän planeetalta. 

Nopealla googletuksella löytää sen faktan ettäkulta jota louhimme on peräisin meteoriiteista. Joten pelkkä tieto siitä että sitä on löydetty avaruudesta aiheuttaa kullan hinnan romahtamisen.

Monilla on lisäksi se olettamus että kulta parantaa elektroniikassa ääntä tai kuvaa. Ei se sitä paranna. Eihän vesikään maistu paremmalta vaikka se tulisi kultaisista hanoista.

 

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 18.2.2021 02.36

Castelierolle asiantuntevasta teksteistä iso peukku täältä suunnasta. Itse olen seurannut cryptoja 2017 vuodesta lähtien, mutta ekat crypto ostot tein 2018 joulukuussa. Eli voin verran itseä kehua, että seuraamalla tilannetta ensin sivusta ja tehden ison tutkimustyön vältyin isosta bear marketista ja osuin ostoissa suoraan pohjille.

Luotto 100k bitcoiniin on ollut ja on edelleen kova. Siten olen myös pörssistä ostanut btc louhijoita MARA + RIOT josta molemmat rikkoi 1000% tälläviikolla. Ethereum noin 1400%.

Ohjeeni uusille sijoittajille on siinä että tutustukaa vähän pintaa syvemmälle ennekuin laitatta rahaa näinkin spekulatiivisiin kohteisiin. Itse en ymmärrä esim XRP rahaa sijoittavia ( RIPPLE nimitys on poistunut käytöstä ) koska se on ainut crypto jota SEC-tutkii. XRP on jo muutenkin top-10 sisällä eli aika epätodennäköistä on se että se tänävuonna raketoisi kun SEC-tutkinnassa saattaa mennä todella pitkään + se on monelta marrkinalta ostokiellossa.

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 4.11.2020 02.57

Niinkuin yllä on mainittu, voi trackereillä käydä kauppaa vain pörssin ollessa auki. Lisäksi tällä xbt tuotteilla on 2.5% vuosikulut. Eli ei mielestäni sovellu pitkäaikaiseen holdiin. Ja lisäksi jos tietotekninen osaaminen on heikohko, en suosittele luomaan cryptolompakkoa.

Näytä koko viesti