Kryptovaluutat sijoituskohteina - 22.4.2023 - 22:58

Mielenkiintoinen tapaus: James Zhong tyhjensi silk road hotwalletin bitcoineista. Todennäköisesti nämä viimeaikaiset yhdysvaltain viranomaisten myymät on juurikin näitä takavarikoituja bitcoineja. 

https://youtu.be/zw32Nuplea8

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 19.3.2023 - 20:41

Kiitos c.lierolle myös mun puolesta. Ostin niin ikään imx:ää 0.38e hinnalla, joten osuin mukavasti lähes ATL näillänäkymin. Kuluva vuosi on ollut kryptojen ja finanssipuolella erittäin tapahtumarikas, joten viime vuoden lasku markkinan jälkeen alkaa taas mielenkiinto omalla kohdalla kohota seuraamaan skeneä vähän tiiviimmin.

(Pankki)maailman tilanne on kuitenkin sellaisessa myllerryksessä että en tiedä olisiko tässä vaiheessa hyvä keventää vai olla entistä enemmän ostolaidalla.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 19.6.2022 - 19:50
juha88 kirjoitti:

Kuukausi sitten vinkkasin hyvää myyntipaikkaa $29k tasoilta, nyt mennään $18k:ssa. Uskon itse laskun yhä jatkuvan, toistaiseksi on kaatunut vasta pienempiä huijauksia (Celcius jne). Tetherin marketcap on pudonnut huipuista 83mrd --> 68mrd. Jos tuo marketcapin lasku jatkuu, niin kryptoissa eletään mielenkiintoisia aikoja. En usko kryptojen menevän nolliin, joten voi olla että itsekin lähden jossain vaiheessa mukaan.

Twitteristä kannattaa laittaa seurantaan CryptoWhale, Bitfinex'ed ja Peter Schiff.

 

 Itse lähinnä pidän mr.whale tiliä huijarina ja pellenä. Mm. Poistelee omia twiittejään kun osuu ennustukset väärin, blokkaa käyttäjät jotka voittavat tietyn vedon häntä vastaan-> ei maksa velkojaan. Perusti digiwhales nft jonka tuotot piti mennä team seas hyväntekeväisyys keräykseen.. tosiasiassa otti rahat itselleen. Blokkaa taas käyttäjät jotka näistä huomauttaa. Paljon maksettuja botti seuraajia.. yms yms. Joo seurantaan.. ei kiitos. Sainkin blokin häneltä kun taisin osua häntä arkaan paikkaan.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 28.11.2021 - 13:14

Kuinkan monelle on tuttu tuo GALA?

Viimeinen 3kk on ollut hurjaa nousua, vuodessa 230K %

Tuli tuossa vastaan myös tieto,että on mahdollista liittyä GALA:n nodeksi. 

Ne jotka ovat lisenssin hankkineet varhaisessa vaiheessa ovat tehneet hyvä sijotuksen.

max node määrä 50 000 tässä hinta tällä hetkellä lisenssille surprise 

https://app.gala.games/nodes/founders-node/buy hinta nouseee sitä mukaan kun noden määrä kasvaa. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 12.11.2021 - 11:10
Antti Hyppänen kirjoitti:

Kuten Casteliero aiemmin jo kirjoitti, niin tuo väite digimaailman voittajista on jo itsessään hieman väärä. Mä olen istunut itse PC:n ääressä 80-luvun lopultaa ja selaillut nettiä jostain 95-96 tienoilta. Muistan vielä hyvin ajat ennen Googlen hakukonetta ja Chrome-selainta. Teknologioita tulee ja menee. Moni monopoliasema on murtunut, ja suositut palvelut ovat kuihtuneet pois. Kuinka moni alle 30-vuotias esim. käyttää enää edes Facebookia? Muistan vielä ajan, kun avasin itse tilin sinne. Facessa olivat KAIKKI, ja se oli tosi kuuma juttu.

VHS ja Betamax -esimerkkiin voisi sanoa, että molemmat jäivät lopulta DVD:n jalkoihin, jonka puolestaan korvasi blu-ray. Molemmat nämä formaatit korvasi Netflix. Google vaihtuu nykyään yhä enemmän Youtubeen, kun haetaan informaatiota.

Kryptovaluuttoja kannattaa lähestyä erilaisten segmenttien kautta. Bitcoin on nykyisin vähän oma lukunsa, jolla ei ole ollut yhtään kilpailijaa pitkään aikaan. Mutta Ethereum on hyvä esimerkki älysopimusalustasta. Se dominoi omaa sektoriaan vielä vuosi sitten ihan sata-nolla, käytännössä mitään todellista kilpailua ei ollut. Sitten tuli Binance Smart Chain, keväällä Polygon, syksyn mittaan Solana & Terra & Avalanche ovat ottaneet isot siivut. Vuosi sitten noin 99% dominanssi DeFi-sektorissa on vaihtunut 65% maastoon Ethereumilla.

Stablecoinit ovat oma sektorinsa. Sielläkin Tether on menettänyt monopoliasemansa noin vuodessa. DeFi-tokenit ovat oma sektorinsa, josta voidaan erottaa alakategorioita. Privaattikryptot oma jne. Ehkä myös meemikolikot pitäisi nyt asettaa omaksi ryhmäkseen. Sielläkin Dogecoin oli pitkään käytännössä ainoa todellinen sijoituskohde, mutta Shiba Inu jopa ohitti DOGE:n markkina-aseman.

Joka sektoriin jäänee pitkässä juoksussa pari selkeää voittajaa ja sitten pieni joukko todellisia haastajia, jonka jälkeen loput jäävät pienelle merkitykselle. 

Pari tärkeää pointtia vielä. Ensinnäkin, kryptovaluutat eivät ole nollasummapeli. Koko ala kasvaa valtavasti, ja uusia sektoreita tulee koko ajan lisää. Parin vuoden päästä markkinoilla on projekteja, joista suuri yleisö ei ole vielä kuullut lainkaan. Sinne valuu taas satoja miljardeja uutta riskirahaa. Tämä ei tarkoita sitä, että aiemmin hyvin pärjänneet tokenit dumpattaisiin pois. Markkinoille tulee vain uusia toimijoita.

Hajautettujen pörssien nousu on myös mahdollistanut sen, että kuka tahansa voi luoda tokeneita täysin tyhjästä ja tarjota niille likviditeettiä. Vielä pari vuotta sitten kryptopörssit toimivat portinvartijoina. Uudet projektit eivät päässeet Binanceen tai Coinbaseen noin vain. Niitä saattoi ostaa jostain hämäristä ja tuntemattomista pörsseistä, jos sieltäkään. Suuri yleisö ei olisi voinut ostaa Kishu Inuja tai Moon Elon Rocket -tokeneita vaikka olisi halunnut. Nyt tämä on muuttunut täysin, ja aivan peruskäyttäjäkin osaa ostaa näitä Safemooneja PancaeSwapista. Näin niille tulee todellista markkina-arvoa hyvin nopeasti.

Mielestäni kryptovaluuttojen markkina-arvo on vähän abstrakti käsite. Etenkin, kun mennään top 100 -listan ulkopuolelle. Siellä on isolla markkina-arvolla coineja, joilla on tosi huono likviditeetti. Coinmarketcapin top losers -listalla on joka päivä kymmeniä meemikolikoita, jotka ovat pudonneet nollaan kun pump & dump on tehty (https://coinmarketcap.com/gainers-losers/). Top 100 -listallakin on hirveitä eroja treidausvolyymissa.

Eli nuo market capit on etenkin pienten kolikoiden kohdalla teoreettisia lukuja, joille ei hirveästi voi laittaa painoarvoa.

Mielestäni Casteliero summasti aika hyvin kryptoskenen tällä lauseella, jonka voin allekirjoittaa: "Ilman muuta suurimmasta osasta kryptoja ei tule mitään. Samoin käy VC-markkinoilla. 90-99% varmasti ei tule menestymään. Mutta 10000:sta 1% on kuitenkin 100 ja 10% 1000. Siinä on paljon tilaa menestyä myös."

Kannattaa huvikseen tsekata archive.org ja hakea coinmarketcap.com ja tsekkailla vaikka top 100 -listaa viiden vuoden takaa. Siitä saa jotain kuvaa siitä, miten moni listalla nyt olevista projekteista on hengissä pitkässä juoksussa.

 

Erittäin hyvin kirjoitettu Antilta, kiteyttää mun ajatukset yhtälailla. Antaisin peukkun jos pystyisin, mistä lie etten pytsy.

Kyllä viimeiset 3kk on ollut aivan hurjaa meemi-kolikko aikaa. Esim. viime viikkolla Elon Musk vaihtoi nimensä Lorde Edge:si ja samalla tunnin lyömällä se oli luotu 

tokeniksi pancakeSwappiin.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 3.10.2021 - 22:39
Casteliero kirjoitti:

 

Nuo ei itseasiassa liity S2F kaavioon, vaan se otti nuo arviot onchain datasta. S2F:n mukaan Bitcoinin pitäisi olla jo nyt yli $100k (https://twitter.com/100trillionUSD/status/1442772744450592771)

Kyllä, kirjoitinkin ehkä huonosti mutta tarkoitus oli sanoa S2F kaavion luoja PlanB arvioi nuo hinnat lohkoketjudatasta. Ja osumatarkkuus oli erittäin hyvä.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 3.10.2021 - 20:47

Perjantaina 1.10 nähtiin iso vihreä kynttilä, saman kokoluokan nousua viimeeksi oli huhtikuussa. Hinta nousi 43k -> 48k. 5tonnin nousu yleensä syntyy jostakin suuresta uutisesta, mutta mitään ei itsellä ole osunut silmään. 
 

S2F kaavion PlanB:llä on osunut hintaarviot hyvin kohdilleen. Kesäkuussa twiittasi että huonoin skenaario hinta kehitykselle on elokuu 47k, syyskuu 43k. Juuri noihin lukemiin kuukausi päättyikin. Lista jatkuu seuraavilla hinnoilla: loka 63k, marr.98k ja joulu 135k. Pistetään kalenteriin ylös :)

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 2.4.2021 - 19:44
Casteliero kirjoitti:

Minä en tiedä mitään teknisistä analyyseistä tai muista kolmioista, mutta tuo näyttää kyllä aika vahvalta positiiviselta signaalilta, kun tuollanen droppi ostetaan välittömästi pois ja noustaan uusiin ATH lukemiin.

Sama droppi tapahtui myös bitcoinilla. En tiedä onko vain sattumaa, mutta eräs suosittu youtube käyttäjä julkaisi juurikin kyseisen dropin aikaan videon jonka otsikko oli 'i sold all my bitcoin today'. Video julkaistiin 1.4. Sattumaa tai ei, mutta ainakin itseä sieppasi sydämestä. :)

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 2.4.2021 - 19:36
Athos kirjoitti:

 

iGotCrypto kirjoitti:

Tipsi ilmoille treidaajille / pelaajille.

Altcoinit nousee ja nousu jatkuu todennäköisesti vielä pitkälle tätä vuotta. Kuinka löytää menestyjä?

Itse olen päässyt muutamaan tokeniin kiinni, sillä että seuraan youtubesta käyttäjiä jolla paljon seuraajia.

He nostavat esille joitakin top altcoin projekteja jolla saada  ( kenties ) 10x-100x tuotot. Ja kyllähän tuollaisille tapaa käydä niin että hetken päästä

tuo kysyinen crypto saakin aikaiseksi boostin. Otan nyt esille vaikka CyberFi:n, ChainGames, Shopping.io..

Projekteja on tällä hetkellä tolkuton määrä taas tulossa marrkinoille, kuten vuonna 2017. Helmet voi löytää helpommin niin että joku muu tekee taustatyön.

 

Miksi ihmeessä noiden Youtube kanavien esiin nostamat projektit olisi mielenkiintoisia kun prosessi menee niin että projekti heittää noille suosituille kanaville muutaman kymppitonnin dollareita tullakseen mainituksi. Ilman maksua ei esille pääse. Siksi monet oikeesti potentiaaliset projektit kuten Harmony käyttää nekin markkinointirahat pitkän ajan kehitykseen.

Ihan hyvää hyvyyttään heitän treidaus mielessä omaa mielipidettä keskusteluun, ei tästä hernettä sieraimeen tarvi vetää.

Ensinnäkin, olen hyvin tietoinen että videontekijällä on varmasti omat arpansa pelissä mainostamaansa cryptoon. 

Toiseksi, on asia erikseen jos video on sponsoroitu, silloin he ovat velvollisia asiasta mainitsemaan.

Vaikkakin puhun nyt crypto puolella voin myös osake puolelta sanoa että myös sharevillessä tämä sama ilmiö esiintyy. Jos tietty käyttäjä esim. inderes menee ostamaan osaketta todennäköisesti samalla hetkellä moni seuraa perästä. Mielestäni siinä ei ole mitään väärää, vaan tässä haetaan juuri sitä joka on kyseisellä hetkellä oleva vahva osto lappu.

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 30.3.2021 - 10:11

Tipsi ilmoille treidaajille / pelaajille.

Altcoinit nousee ja nousu jatkuu todennäköisesti vielä pitkälle tätä vuotta. Kuinka löytää menestyjä?

Itse olen päässyt muutamaan tokeniin kiinni, sillä että seuraan youtubesta käyttäjiä jolla paljon seuraajia.

He nostavat esille joitakin top altcoin projekteja jolla saada  ( kenties ) 10x-100x tuotot. Ja kyllähän tuollaisille tapaa käydä niin että hetken päästä

tuo kysyinen crypto saakin aikaiseksi boostin. Otan nyt esille vaikka CyberFi:n, ChainGames, Shopping.io..

Projekteja on tällä hetkellä tolkuton määrä taas tulossa marrkinoille, kuten vuonna 2017. Helmet voi löytää helpommin niin että joku muu tekee taustatyön.

Näytä koko viesti