Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen -

Heikin Ashi wrote:

Helsingin Sanomat  10.2.2024: "Asuntokauppamäärät laskivat tammikuussa alimmilleen ainakin 25 vuoteen. Hintaseurantapalvelun historiassa ei ole ollut yhtä heikkoa kuukautta kauppamäärissä kuin tammikuu oli."


Itse kantapään kautta oppineena olen  huomannut että myös esim. kauppalehti julkaisee usein pessimistisiä näkemyksiä vaikka jossain sijoitusmarkkinassa menisi kuinka hyvin. 

Nämä eivät selvästikkään ole paras paikka etsiä tietoa markkinoiden tilasta tai ainakaan luoda omaa näkemystä kokonaan niiden pohjalle, ellei halua missata mahdollisuuksia. Tietysti yhtiökohtaiset uutiset eri asia mutta niitäkin rivien välistä.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...) -

 Mantalle on kilpailua enemmän, eikä se siksi houkuttele niin paljoa ehkä sitä isoa rahaa.

Onko Castelierolla zkSync ja Starknet projekteista mielipiteitä? 

Nämä on saanut vc-firmoilta satoja miljoonia rahoitusta ja näyttävät kilpailevan ZK Rollup sektorissa Mantan kanssa. 

Scroll ja Linea mukaanluettuna näyttäisi aika kovaa kilpailua Mantalle olevan luvassa. 

Tuo LayerZero vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta ja voi ehkä saada enemmän hypeä jos on uusi tuote eikä yhtä paljon kilpailua. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...) -

Oma veikkaus on että hyväksynnän jälkeen nähdään vähintään 10% nopea piikki 53k tasoon ja sen jälkeen pientä myyntipainetta. Toki "Sell the News" myös mahdollinen.

Näytä koko viesti
KILPAILU: Sijoitustiedon foorumin Sijoitusguru 2024 -
  1. Kempower 29,50
  2. Kamux 5,62
  3. Kesko 17,60

Näytä koko viesti
Sijoitushurujen kryptovalinnat vuodelle 2024 -

Otan myös osaa, laitetaan Pyth Network.

Jos Solanan Firedancer toteutuu niin miksei myös Solanan ekosysteemin päälle rakennetut kolikot pärjäisi.

Edit: ei vielä listattu joka pörssiin.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...) -

Antti Hyppänen wrote:

Soloway nousi vuoden 2021 lopulla julkisuuteen kun callasi Bitcoinin topin oikein samaan aikaan kun muut huusivat 100K kurssia. Sitten hän oli myös oikeassa 2022 karhumarkkinasta (kuten jokainen normaalilla järjellä varustettu sijoittaja), näiden myötä Soloway pääsi sitten haastatteluun vähän joka kanavalle antamaan myös makronäkemyksiä. 

Hyvä että oli oikeassa eikä hypettänyt. Toisaalta kun tutkii niin kaveri on ollut esillä jo kauemminkin. Jotkut ovat ennustaneet BTCn topin jo vuotta/muutama kuukausi ennen huippua, kuten eräs tubettaja jolla oli vain muutama tuhat tilaajaa ja joka ei edes keskittynyt kryptosisältöön ja julkaisi keväällä 2020 videon jossa ennusti 65k:n olevan huippu. En tällöin ollut vielä mukana kryptoissa. Se selitti myöhemmin että onnistui tässä koska mittasi liikkeitä käyttäen fraktaaleja ja koska kryptomarkkinat eivät ole yhtä säännellyt kuin osakkeet jolloin niitä on helpompi manipuloida. 

 

Itsekin kommentoin täällä ainakin kerran tai pari tänä vuonna, että Soloway on hirttäytynyt ihan liikaa visioihinsa siitä, että taantuma tulee ja Fed ei voi laskea korkoa koska inflaatio pysyy korkealla jne. Tuossa ei ole ollut mitään tolkkua missään vaiheessa, ja käytännössä kaikki nuo menivät ihan metsään. 

Itseä kiinnostaisi tietää onko kaveri ollut enemmän oikeassa kuin väärässä. 

 

Sepesorsalle tärkeä vinkki jatkoa varten:

1: Älä koskaan osta tai jätä ostamatta kryptoja yhden henkilön mielipiteen perusteella. Kaikki sijoitusgurut ovat jatkuvasti väärässä asioista, kukaan ei tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu. 

Jep, parempi olla mukana kuin odottaa.

 

2: Jos uskoo kryptovaluuttojen vallankumoukseen ja sektorin kasvuun tulevina vuosina, aina on hyvä hetki ostaa. Tavalliselle sijoittajalle DCA on erinomainen taktiikka, mikä vähentää stressiä ja tuollaista arpomista. Ostaa pienellä summalla kerran kuukaudessa jatkuvasti niin saa aina sellaisen hyvän keskikurssin. 

Joo, varsinkin kryptoihin sijoittaville hyvä strategia jota en aiemmin havainnut.

 

Itsekin seuraan viihteen vuoksi henkilöitä, jotka ovat huutaneet järjestelmän romahdusta jo 20 vuotta. Pelko myy. Kauhuskenaariot ja rommaukset saavat Youtubeen kivoja otsikoita, minkä vuoksi tuomiopäivän pasuunoita päästetään aina mielellään ääneen. 

Ehkä näitä henkilöitä kannattaa kuunnella aina silloin kun ollaan kuplassa, jos jotain positiivista pitäisi heistä sanoa.

 

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...) -

Gareth Soloway uskoi vuoden alussa sp500:n menevän vielä -25% alas ja nyt ollaan lähes saman verran ylhäällä.  

https://www.youtube.com/watch?v=ENwb4vWeHc0

Linkissä video joka vuoden alusta ja jonka katsoin harmissani uudelleen, kun sen perusteella päätin olla tekemättä kryptosijoituksia vaikka olisi ollut enemmän laittaa kiinni. Kohdasta 16:00 eteenpäin tulee hänen ennustus ja haastattelijan reaktio, jonka jälkeen jokaisen olisi ollut parempi luottaa ennemmin omaan "maalaisjärkeen", että tullaan ylös koska ollaan tultu jo jonkin verran alas ja näkymät oli makrossakin jo hieman paremmat. Oletan että moni täällä on kuunnellut enemmän Michael Sayloria ja itsekin olisin toivonut tekeväni niin.

Solowayta olen seurannut pari vuotta ja vaikuttaa että heppu tienaa enemmän rahaa myymällä treidaus kurssejansa "bearish" asenteella kuin itse treidaamalla. Ja koska treidaaminen on pitkässä laskumarkkinassa aina kannattavampaa kuin pitkäjänteinen sijoittaminen, niin ei ihmekään että keksii kauhuskenaarioita. Ei sillä etteikö hänen kursseistansa jotain käteen jäisi mutta älkää haksahtako.

Tiedä vaikka hänen tykittämä suuri markkinaromahdus tuleekin tässä muutaman vuoden päästä ja sitten koittaa Solowayn kissanpäivät...

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...) -

Löytyykö kenenkään salkusta AI-kryptoja tai onko niistä sen kummempia mielipiteitä kellään? Ne vaikuttaa todella mielenkiintoisilta, varsinkin Vector Space Biosciences jonka token/kolikko etsii piilosuhteita datasta lohkoketjuteknologiaa hyödyntäen. XRP:n tavoin siitä ei myöskään järjestetty ICOa joka aika mielenkiintoista. 

Kolikko oli mukana mm. tulehdusta ehkäisevän lääkkeen kehittämisessä joka vähensi covid-potilaiden kuolemanriskiä jopa 35% UK:ssa pandemian aikana sen patentoimien teknologioiden ansiosta jonka avulla tiedemiehet löysivät yhteyksiä ihmisten geenien välillä jotka liittyivät sairauksiin. 

Nykyään yritys on keskittynyt vahvasti avaruusbiotieteisiin ja kehittää nimenomaan ratkaisuja siihen, miten pystyttäisiin suojaamaan ihmisen kehoa ja dnt:ta säteilyvaurioilta avaruuslennon aikana. Avaruusbiotieteet kun voivat olla tulevaisuudessa jopa miljardien ellei jopa biljoonien kokoinen markkina. En ole sen tarkemmin tähän perehtynyt mutta hyvältähän tuo kuulostaa.

Linkissä kattava lyhyt haastattelu CEO:lta joka nasdaqin vieraana. Kertoo suunnitelmista listautua Coinbaseen ja mahdollisesti jopa itse nasdaqiin tulevaisuudessa. 

Market cap on tällä hetkellä varsin pieni joten siksi siinä saattaa olla myös paljon riskiä mutta toisaalta myös Solanan mcap oli vain muutama milj. sen alkuaikoina, jos nyt sitä näin voi edes vertailla :D

https://www.youtube.com/watch?v=yvO-bkyoSoA

Ja siis omastakaan salkusta ei löydy (vielä) AI-sektoria mutta olisi kiva kuulla jos muilla mielipiteitä. Edellä mainitusta tai vaikkapa tunnetuimmista SingularityNET, Fetch.ai yms? 

 

Näytä koko viesti