Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.2.2022 12.17

Casteliero kirjoitti:

No niinhän minä sanoin. Jos lohkopalkkiota pienennetään, niin myyntihinnat ei kata sähköstä johtuvia kuluja, joten mainarit nostaa omia myyntihintojaan. Ja koska uudet Bitcoinit tulee mainareiden kautta markkinoille, niin tarjonta pienenee. Jos kysyntä on sama, tai kasvaa, niin kurssi nousee. Jonka jälkeen tulee markkinoille lisää mainareita, koska kurssit nousee.

Tämä tuskin enää toimii näin. Jos mainarit nostavat hintojaan, niin he eivät saa kolikoitaan myytyään, koska markkinoilla on myynnissä kyllä paljon muidenkin kuin mainareiden tarjoamia bitcoineja. Jos he eivät saa katettua sähköstä aiheutuvia kuluja, niin he joutuvat laittamaan pillit pussiin ja myydä laitteensa jollekin, joka saa sähkönsä halvemmalla. Mahdollinen puoliutumisesta aiheutuva hinnannousu johtuu puhtaasti siitä, että vähemmän kolikoita pystytään pakkomyymään mainauskulujen takia.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 4.4.2021 07.59

A kirjoitti:

Aivan höpöhöpöä tuollainen "Kiina voisi tahtoessaan ottaa kansalaistensa louhintalaitteet käyttöön ja tuhota Bitcoinin". Tosin eräs valtio on jo yrittänytkin tätä: Venezuelassa valtio vei ihmisiltä louhintalaitteita ja alkoi mainaamaan niillä itse. Ei onnistunut kovinkaan laajasti, mutta ylitti uutiskynnyksen. Kiina on oikeasti iso maa eikä mitään tuollaista mainaustehon valtausta niin vain suoriteta. Joka tapauksessa vaikka niin tapahtuisi, kaappaamalla suuren osan laskentatehosta ja käyttämällä sitä hyökätäkseen Bitcoinia vastaan ei saa oikeastaan muuta aikaan, kuin hitaamman verkon (= kaikkien bitcoineja vastaanottavien kannattaa odottaa enemmän varmennuksia kuin tavallisesti, suuremman double spend -riskin vuoksi) tai hitaamman mainaamalla tyhjiä lohkoja tmv. Tai ihan vaan irroittamalla laskentatehon verkosta, jolloin verkon vaikeustaso on mainaukseen nähden liian korkea ja lohkot merkittävästi hitaampia ennen seuraavaa vaikeustason korjausta (joka on 2 viikon välein). Kenenkään bitcoineja ei voi valtio pölliä missään tilanteessa, olettaen tietenkin, että laskentatehosta yli 50% päätyy rehellisten louhijoiden käyttöön.

Kiinassa tällä hetkellä 65% koko maailman Bitcoin-louhinnasta. Onneksi se ei ole kuitenkaan mikään kommunistinen valtio, jotta tällaista hyökkäystä olisi helppo tehdä. Eikun... Et silti voi toisten Bitcoineja varastaa edes yli 50% louhintateholla, mutta niin merkittävää tuhoa sillä saa aikaiseksi, että Bitcoinin arvo menisi nollaan. (https://en.bitcoin.it/wiki/Weaknesses?fbclid=IwAR0boVRzmjCWY7cYgmjXw5wqN...)

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 3.4.2021 09.36

Bitcoinin louhinta on kaikkea muuta kuin hajautettua. Suurin osa louhinnasta tapahtuu Kiinassa. Ja käsittääkseni Kiina voisi hyvinkin tahtoessaan ottaa kansalaistensa louhintalaitteet vähäksi aikaa käyttöön ja tuhota lyhyessä ajassa Bitcoinin. En osaa arvoida, että onko, tai tuleeko Kiinalla olemaan mitään motiivia tehdä näin, mutta se, että Kiina voisi halutessaan tehdä näin, tuhoaa mielestäni koko Bitcoinin idean. Kyseessähän piti olla arvon säilyttäjä, johon esimerkiksi valtiot eivät pääsisi vaikuttamaan. Ei se ainakaan omasta mielestäni tunnu yhtä turvalliselta kuin esimerkiksi kulta. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.2.2021 09.51

Eli sama systeemi kuin bitcoinissa siis, hyvä tietää. Odotettavissa on siis, että nykyisten laitteiden tuotto laskee, olettaen, että yhä useampi rupeaa louhimaan korkeiden palkkioiden johdosta.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.2.2021 09.31

Täytyy kyllä antaa erityisesti Castlierolle kiitos Ethereumin selventämisestä, moni on meistä oppinut paljon ja mahdollisesti kartoittanut omaisuuttaan sen ansiosta. Ja erityiskiitos Avalanche vinkistä, joka tällä hetkellä ainakin itselläni tehnyt 700% tuoton alle puolessa vuodessa!

Onko tässä mielestänne ongelmaa, että nyt Etheriä louhimalla saa käytännössä minkä vaan näytönohjaimen hinnan maksettua noin neljässä kuukaudessa takaisin ja Ethereumin kokonaismäärälle ei ole mitään kattoa? Eikö tässä pitäisi käydä niin, että louhijoiden määrä ja sen seurauksena etherin määrä räjähtää käsiin, koska se on niin älyttömän kannattavaa? Käytännössä sijoittamalla nyt x summan näytönohjaimiin saa 300% vuosittaisen tuoton näiden hinnalle PoS siirtymiseen asti. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 18.4.2020 12.51

Meuro kirjoitti:

Tämän tutkimuksen mukaan korona olisikin lievempi virus.

 

https://edition.cnn.com/2020/04/17/health/santa-clara-coronavirus-infect...

Tuo tutkimus ei omasta mielestäni vaikuttanut kovin järkevältä. Jos Facebookissa mainostetaan vasta-ainetestejä, niin hakeutuukohan niihin testeihin vakavan epidemian aikaan mieluummin täysin terveitä, mahdollisesti altistaen itsensä tartunnalle, vai jo aiemmin oireita saaneita ihmisiä? Se että kyse ei ole satunnaisotoksesta vie tältä tutkimukselta täysin pohjan.

Marraskuu kirjoitti:

- Alussa tietona esitetty tartuttavuusluku R0 = 2 ei pidä paikkaansa vaan on lähempänä lukua 6 tai peräti enemmän

R0 on taudin tartuttavuusluku ennen mitään toimenpiteitä tai tartuntoja. Jos R0:lle annettaan vain yksi luku globaalisti (en tiedä onko oikeasti näin?), niin se on aika hämäävää, koska on selvää että tiheämmin asutuissa maissa tauti leviää helpommin kuin vaikkapa Suomessa. Jos tarkasteltaisiin vain yksittäisiä maita, niin hyvinkin voisi olla että jossakin maassa R0 on 2 ja toisessa maassa 6.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 5.4.2020 05.28

joni_k kirjoitti:

ite en tuohon hybridimallin jaksa uskoa. paras ja rajoittavin on nämä uudenmaan sulkeminen ja katotaan vaan niin tartunnat kun lisääntyy voi olla että pitää kiristää vaan ettei sairaalat täyty liikaa.

Jos hybridimalliin ei uskota, niin mitä muita vaihtoehtoja jää? Taudin täydellinen poistaminen maailmasta? Ei realistista ainakaan ennen rokotetta. Taudin hidastaminen niin, että tartuntamäärä pysyy maltillisena, kunnes ollaan saavutettu laumaimmuniteetti? Mahdollista, mutta jos nykyinen määrä sairaita alkaa olla sietämättömän rajamailla ja tämä tilanne halutaan säilyttää, niin arvio laumaimmuniteetin saavuttamisen kestosta voidaan laskea:

Tartuntamäärät: Virallinen luku tällä hetkellä 1927. Sanotaan vaikka liiotellusti, että tartuntoja on jäänyt 4/5 huomaamatta, niin tartuntoja olisi oikeasti 10 000 ja tällä määrällä sairaalat vielä kestävät rasituksen.

Toipilasaika: 2 viikkoa on varmaankin minimiaika mitä menee sairastuneilta toipua.

Näistä voidaan laskea, että 5 miljoonan asukkaan maassa 40% immuniteetin saavuttaminen tätä menoa kestäisi 5 000 000 * 0,4 * / 10 000 * 2 = 400 viikkoa, eli vajaa 8 vuotta. Sinnitelläänkö näin vielä 8 vuotta? Kestääkö immuniteetti niin kauan? Kestääkö talous? Ei varmaan kenenkään mielestä realistista. Nämä ei varmaankaan ole kovin tarkat luvut, mutta mielestäni tarpeeksi suuntaa antavat kertomaan, että laumaimmuniteetin hankkiminen nykymenetelmillä on toivotonta.

Esitetty hybridimalli vastaa Hammer and Dance -strategiaa, mikä on tälläkin foorumilla ollut suosittu. En oikein näe muuta järkevää tietä tästä ulos kuin tuon. Jos ajatellaan, että ei Suomessa onnistu, niin se on vaan kuitenkin pakko pistää onnistumaan.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 25.3.2020 04.58

Kuulostatte aika vakuuttuneilta sen suhteen, että Suomessa nyt ylireagoitaisiin. Todellisuudessa tämän hetkistä r0-lukua ei tiedä kukaan ja sitä on hyvin vaikea arvata. Suomessa THL on alusta asti jatkuvasti vähätellyt taudin vakavuutta ja se on jäänyt monella suomalaisella takaraivoon. Emme todellisuudessa tiedä kuinka moni ottaa uhan vakavasti ja välttelee kontakteja. Tiedän, että iso osa ihmisistä edelleen käy julkisilla töissä, käyvät salilla, näkevät ystäviään ja perheitään, pelaavat hooleissa pokeria jne. Ja kun tätä ihmettelee ääneen, niin vastauksena usein tulee "eihän se mitään influenssaa vakavampi tauti ole". Ja THL:n pitkään jakamien "tietojen" mukaan ei olekaan, vaikka todellisuus onkin muuta.

Optimaalisesti muutaman viikon vasara ja tehokas tartuntaketjujen jäljittäminen todennäköisesti tuottaisivat parhaan tuloksen sekä sairastuneiden että taloustappioiden minimoinnissa. Mutta onko meillä taitoa tai edes tahtoa vielä jäljittää tartuntaketjuja samalla tapaa kuin esimerkiksi Etelä-Koreassa? Jos tartuntaketjujen jäljittämiseen ei panosteta riittävästi, niin vasaran merkitys kasvaa. Ja vielä ainakin pari viikkoa sitten Mika Salmisen mukaan oli merkityksentöntä löydetäänkö lieväoireisia potilaita. Voimakas vasara on hyvä juttu ainakin siihen asti, että päätöksentekijät alkavat pitämään tartuntaketjujen jäljittämistä merkityksellisenä asiana.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 11.2.2020 08.03

Tomi, kiitos kun otat asiantuntevasti kantaa. Eikö tämä ole kuitenkin vakavuudeltaan aika paljon kausi-influsenssaa pahempi? Kiinassa kuolleet suhteessa parantuneihin on noin 20% (https://bnonews.com/index.php/2020/02/the-latest-coronavirus-cases/). Jos taudin kuolleisuus on edes lähellä tätä lukua, niin pandemian syttyessä tämä tuntuu paljon vakavammalta asialta kuin annat ymmärtää. Ja pidät pandemiaa todennäköisenä. Jotakin en nyt ymmärrä. Väännä vielä meille tietämättömille rautalangasta?

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 6.2.2020 09.34

Aivan. Olin itse sivulla: https://www.nordnet.fi/markkinakatsaus/sertifikaatit/17018869-bear-tesla-x-3 , jossa oli linkki sisällöllisesti paljon vajaampaan avaintietoesitteeseen (https://e-markets.nordea.com/DownloadDocumentService/api/downloadDocument/7384054). On nämä oikeasti tehty hankalaksi aloittelijoille, kiitos vastauksista.

Näytä koko viesti