Olet täällä

Valmet

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 838

Sijoitustieto aloittaa pilottiyhteistyön Valmetin sijoittajasuhdetoiminnon kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on lisätä viestintää yhtiön ja sijoittajien välillä sisältöyhteistyön sekä keskustelufoorumin avulla.

Ensimmäisenä yhteistyöjulkaisuna Valmetin sijoittajasuhdejohtajan Calle Loikkasen haastattelu (24.8.2017)

Kysymykset ja keskustelua Valmetista tässä ketjussa. Valmetin IR on mukana foorumilla.

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 838

Valmetin tuoreet tuloskommentit IR-kumppaniblogissa: Valmetin Q3/2017 tulos: Kasvu jatkui Paperit-liiketoimintalinjalla ja kannattavuus parani

"Valmetin kolmannen vuosineljänneksen tuloksen kohokohdat olivat Paperit-liiketoiminnan kasvun jatkuminen sekä Valmetin kannattavuuden parantuminen. Myös liikevaihto ja tilauskanta kasvoivat verrattuna viimevuoden vastaavaan kauteen. Saadut tilaukset, liikevaihto ja vertailukelpoinen EBITA osuivat melko hyvin analyytikoiden konsensusennusteeseen.

Valmetin kannattavuus parani kolmannella vuosineljänneksellä johtuen korkeammasta liikevaihdosta sekä matalammista myynnin ja hallinnon yleiskustannuksista. Vertailukelpoinen EBITA-marginaali oli 7,9 prosenttia, mikä on korkein vuosineljänneksen marginaali Valmetille itsenäisenä yhtiönä ja lähellä Valmetin 8–10 prosentin pitkän aikavälin marginaalitavoitteen alarajaa. Tammi–syyskuun 6,8 prosentin marginaali osoittaa kuitenkin, että kannattavuudessa on edelleen parantamisen varaa."

- Calle Loikkanen | Valmet IR

Kysymykset tervetulleita.

 

Käyttäjän Daytrader kuva
Liittynyt: 12.1.2016, 14:44
Viestejä: 443

Hyvä, että kannattavuus paranee! Toivoisin myös parannusta tuohon, miten analyytikkotilaisuudessa asioista puhutaan. Aika monelle jäi kuva, että toimari puhui q4 marginaaliodotuksia alas. Jos tämä oli tarkoitus, niin olisi hyvä että siitä viestittäisiin jo itse osavuosikatsauksessa. Ja jos ei ollut tarkoitus, niin viimeistään kun kolmas analyytikko kysyy samaa asiaa q4 marginaali kommentista, niin sanottaisiin asia selvästi tai vedetään kommentti takaisin väärinymmärryksenä. Nyt luultavasti tulee käymään niin, että osa analyytikoista laskee odotuksiaan ja osa ei, ja kukaan ei oikein tiedä mitä q4:ltä odotetaan. Muuten ei mitään valittamista!

Käyttäjän Valmet IR kuva
Liittynyt: 24.8.2017, 13:38
Viestejä: 1

Kiitos kommenteista ja palautteesta!

Noin puolet (tähän mennessä tänä vuonna 54 %) Valmetin liiketoiminnasta on projektiliiketoimintaa, jolle on tyypillistä, että vaihtelut vuosineljännesten välillä voivat olla hyvinkin isoja. Tämä näkyy erityisesti Valmetin saaduissa tilauksissa, mutta myös liikevaihdossa, tuloksessa sekä marginaalissa (esimerkkinä vertailukelpoisen EBITA-marginaalin kehitys: http://www.valmet.com/fi/sijoittajat/taloudellista-tietoa/kannattavuuden-parantaminen/). Valmetin toimitusjohtaja ja talousjohtaja halusivat tulostilaisuudessa muistuttaa tästä vuosineljännesten volatiliteetistä: vahva Q3/2017 tulos ei välttämättä kerro mitään neljännestä kvartaalista. Koko vuoden tulosohjeistus pysyi muuttumattomana (sekä liikevaihto että vertailukelpoinen EBITA kasvavat vuonna 2017 suhteessa vuoteen 2016).

Käyttäjän Daytrader kuva
Liittynyt: 12.1.2016, 14:44
Viestejä: 443

Kiitos vastauksesta. Ja näyttää siltä, että itse olin vähän turhankin kriittinen, koska eipä analyytikoilta asiasta pyyhkeitä tullut, kun aamun päivityksiä katsoo. Mutta hienoa, että huomioitte meidät piensijoittajatkin.

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 838

Valmet IR: Katsaus Valmetin pehmopaperiliiketoimintaan (18.12.2017)

"Pehmopaperin globaali kysyntä kasvaa noin kolme prosenttia vuodessa. Kasvu on voimakkainta kehittyvissä maissa, joissa väestön kasvu, parantuva elintaso ja ostovoima, sekä kaupungistuminen ajavat wc-paperin, nenäliinojen ja käsipyyhkeiden kysyntää. Pehmopaperin kysyntä kasvaa kuitenkin myös länsimaissa, ja kuluttajilla on yhä korkeammat vaatimukset pehmopaperin laadulle. Pehmopaperin tuottajat puolestaan haluavat tehostaa raaka-aineiden ja energian kulutusta tuotannossaan. Nämä megatrendit tuovat kasvua Valmetin pehmopaperiliiketoiminnalle. Lisäksi, pehmopaperia korvaavia tuotteita ei juuri ole. Kun pehmopaperia tottuu käyttämään, on sitä ilman vaikea elää."

Kolumnipoiminta:
Mikko Mäkinen 4/2019: Ensimmäisen neljänneksen sijoitustuotot
Lue kirjoitus