Olet täällä

Öljysota - 21.3.2020 12.21

Roquefort kirjoitti:

Entä osaako kukaan vinkata hyviä ja tuoreita analyysejä yhtiöstä?

Morningstar Premium

Edit: ja tietenkin Seeking Alpha, erityisesti artikkelien kommentit

Näytä koko viesti
Citycon - 21.3.2020 11.51

Citycon on finanssikriisin pohjissa mutta en innostuisi tästä liikaa. Käsittääkseni ei olla kuultu vielä yhtään huonoa uutista, joten alaspäin on tilaa. Vertailun vuoksi mulla on Jenkeistä SPG:tä (otettuna liian aikaisin) ja rivi on Aspireakin pahemmin kuralla kun pisti mallit kiinni kahdeksi viikoksi. Alansa paras, jota ostan pienissä erissä lisää (koska just nyt näyttää pahalta). 

Näytä koko viesti
Osto-ohjelma - 21.3.2020 11.22

Osto-ohjelman mitoituksessa yksi muuttuja on kriisin kesto, mihin vaikuttaa kriisin luonnekin; onko kyseessä systeemikriisi vai jokin ulkoinen tekijä. Onko relevantti vertailukohta finanssikriisi vai teknokupla. Alla yksi monista kirjoituksista aiheesta, tuon mukaan oltaisiin paniikkivaiheessa, jos kyseessä olisi finanssikriisin kaltainen systeemiongelma. Nyt on likviditeettiä rajattomasti ja pankit (kai) paremmassa kunnossa, joten siinäkin mielessä kyse on jostain muusta. Esitetyt vaiheet on hyvä pitää mielessä mutta muuten takas lähtöruutuun.

Härdelli voi kestää kuukasista vuosiin ja johtopäätöksenä lienee edelleen ostaa tasaisesti järjellisiä firmoja/indeksejä ja huolehtia ettei ammu liian hätäiseen. Jälkeenpäin toki sitten tiedetään olisko kannattanut ostaa aggressiivisesti pohjan oloisista vai hajauttaa ajallisesti pidemmälle ajalle. Jälkimmäinen on ollut useimmiten paras tapa mutta aiemmin ei olla nähty tällaista keskuspankkitouhua, joten se on ihan fifty-sixty miten käy.

https://www.morningstar.com/articles/973377/when-will-stocks-recover

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 6.3.2020 04.25

Lehtopöllö kirjoitti:

Wärtsilää vähän isompi mälli @8,422

Haluisko joku avata miksi kaikista konepajoista juuri Wärre, onko tässä fundapohjalta jotakin erinomaista vai tavoitellaan 40% pomppua 12€ tasoille?

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 29.2.2020 05.37

Ootko vertaillu Teliaa muihin eurooppalaisiin? Mietin tässä seuraavaa swingiä Orangella. Anaalien konsensus näyttäisi olevan positiivisempi Orangen suhteen.

Näytä koko viesti
Exxon Mobil - 26.2.2020 09.28

Oppirahoja on makseltu viiden vuoden aikana integrated, midstream ja services -firmojen kanssa.. Noista isoita integrated puljuista olen zoomaillut Shelliä. Halpoja ovat mutta jos korona sotkee talouden isosti, tulee saamaan vielä halvemmalla. Esim. Shellillä matkaa finanssikriisin sekä 2016 pohjiin neljännes.

Tulee luettua Morningstarin analyysejä ja SA:ta. Mstarin anaalien kommentti tältä päivältä:

The S&P 500 Energy index has already lost over 15% going into 2020, following the outbreak of the coronavirus and the likely knock-on effect on crude demand growth. The market has overreacted in our view, making energy stocks look cheap at current levels.

In December, crude demand growth for 2020 was estimated at 1.25 million barrels per day (averaging forecasts from the EIA, IEA, and OPEC). That would have been a modest rebound from the prior year, but lower than the recent trend (demand growth averaged 1.6 mmbpd in 2016-18). Now, the same forecasters are calling for just 960,000 barrels per day growth in 2020, implying a 300 mbpd decrease due to the virus. But the full impact could be more severe. By comparing the recent outbreak with SARS (2003) Capital Economics has estimated a 400 mbpd impact, noting this is probably an underestimate because China’s economy is more globally integrated today. In addition, while the coronavirus appears to have a lower mortality rate than SARS, there have been far more infections and there is still the possibility of a full-blown pandemic. As such, it appears the likely effect on crude demand will be more substantial than what most forecasters are anticipating.

However, there may be too much optimism on the supply side as well. Before the outbreak of the virus OPEC and its partners had already pledged to reduce output by 500 mbpd in the first quarter relative to the group’s previous ceiling. And while the latest figures do show a decrease of that magnitude in January, most of this came from Libya (where ongoing civil unrest is affecting production and transport). It is therefore much less likely that volumes will jump back up when the additional cuts are scheduled to expire on March 31. And it isn’t clear the group will let the cuts expire at all--the coronavirus could justify an extension, perhaps through the end of the year.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 18.2.2020 10.22

Perusteltu kysymys, johon vastaus pitää kaivaa jokaisen omasta sijoitustragediasta. Mulla siihen kuuluu lyhyttä ja pidempää veivausta Helsingin lisäksi sekä eurooppalaisissa että jenkkipörssissä. Valinnanvaraa ja pelitilanteita on ihan eri tavalla kuin paikallisessa, vaikka pysyisi pelkästään tunnettujen indeksien yhtiöissä. Pelikenttä pitää valita oman tyylin/edgen mukaan, esim. ostatko tunnettuja isoja yhtiöitä numeroiden/analyysien/momentumin/sentimentin perusteella vai analysoit itse kourallista kotimaisia pikkufirmoja.

IB:llä kulut ovat matalat mutta valuuttariski on todellinen, on realisoitunut molempiin suuntiin. Veroja ei pääse karkuun mutta ensin pitää tietysti olla tuloa.

Juustotiliä käytän itsekin mutta ostoja on kertynyt vasta yksi.

Kannattavinta olisi luultavasti ostaa kuukausittain EUNL:ää ja IS3N:ää ja lopettaa kaikki muu säätäminen, mutta se olisi liian tylsää.

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 18.2.2020 07.54

VIAC, avattu positio kolmasosalla. Tuli vastaan isojen poikien Q4-ostoja tutkaillessa. Seth Klarman ja 6 muuta nähnyt valoa $42 tasoilla joten $35 käy mulle. Arvostustasoon on epäilemättä syynsä mutta hupaisa se on silti.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 16.1.2020 07.37

Olen tehnyt vähäiset shorttioperaationi tähän asti IB:llä myymällä osaketta lyhyeksi. Suoraviivaista ja edukkaampaa, mutta pitää huolehtia ettei näpit pala liian pahasti. Jäin miettimään kuluja, osaako joku sanoa suoraan meneekö (TSLA) shortista sekä fee rate (0.25%) että rebate rate (1.04%) vai oliko rebate koko kulu?

Miten muuten noissa Nordnetin minifutuureissa ja turboissa, onko noiden Markets-tuotteiden ja ei-Markets-tuotteiden välillä jotakin muuta oleellista koukkua kuin kaupankäyntikulu?

Viputuotteissa näyttää tienaavan ainakin myyjä mutta maksaa se omatoiminen vivutuskin tietysti jotain. IB:llä USD alkaen 3% ja EUR 1.5%.

 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 9.1.2020 05.13

Artsipappa kirjoitti:

 kuplalta haisee mutta koska shortata, siinäpä miljardin dollarin kysymys..

Oisko about näillä näppäimillä. Eilen ja tänään kolkuttelee $500 mutta ei mene yli, resistance tuossa 498-499. Viime päivinä laskenut ensin avauksessa ja sitten noussut. Jos näyttää ettei halua mennä yli $500, tai käy yli ja tippuu, myydään tiukalla stopilla? Myynti 490+, stop-loss 504-506, target 420.

Näytä koko viesti