Olet täällä

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 16.1.2020 07.37

Olen tehnyt vähäiset shorttioperaationi tähän asti IB:llä myymällä osaketta lyhyeksi. Suoraviivaista ja edukkaampaa, mutta pitää huolehtia ettei näpit pala liian pahasti. Jäin miettimään kuluja, osaako joku sanoa suoraan meneekö (TSLA) shortista sekä fee rate (0.25%) että rebate rate (1.04%) vai oliko rebate koko kulu?

Miten muuten noissa Nordnetin minifutuureissa ja turboissa, onko noiden Markets-tuotteiden ja ei-Markets-tuotteiden välillä jotakin muuta oleellista koukkua kuin kaupankäyntikulu?

Viputuotteissa näyttää tienaavan ainakin myyjä mutta maksaa se omatoiminen vivutuskin tietysti jotain. IB:llä USD alkaen 3% ja EUR 1.5%.

 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 9.1.2020 05.13
Artsipappa kirjoitti:

 kuplalta haisee mutta koska shortata, siinäpä miljardin dollarin kysymys..

Oisko about näillä näppäimillä. Eilen ja tänään kolkuttelee $500 mutta ei mene yli, resistance tuossa 498-499. Viime päivinä laskenut ensin avauksessa ja sitten noussut. Jos näyttää ettei halua mennä yli $500, tai käy yli ja tippuu, myydään tiukalla stopilla? Myynti 490+, stop-loss 504-506, target 420.

Näytä koko viesti
Tammiralli - 31.12.2019 11.44

Juu ei menneet nämä rallit ihan nappiin. Ostoslista oli pitkähkö mutta kurssit lähti niin laukalle, että vähiin jäi shoppailu viimeisenä päivänä. Pari ongelmakohtaa työstettäväksi ensi vuoteen:

1) Pelisilmään terävyyttä. Tuli mieleen Reminiscences of a Stock Operator, Jesse Livermore ei olisi koskaan rähminyt tätä joulupukki/tammirallia. Pitää osata paremmin lukea markkinaa ja kuunnella herkällä korvalla mitä se haluaa kertoa. Jos vahvassa nousumarkkinassa on dippi joulukuun alussa ja indeksi kyykkää valueen, silloin pitää ostaa, aivan sama mitä kalenterissa lukee. Ehkä jotkut ovat street smartteja syntyessään, useimmat varmaan oppivat parantamaan juoksuaan päivittäisellä tekemisellä.

2) Skarppausta treidausstregiaan toteutukseen. Vaikka tässä lajissa ei voi koskaan olla liian oppinut, näkisin, että esim. teknistä osaamista on ihan riittävästi, että on edellytyksiä pärjätä spekulanttina. Liukuvat keskiarvot ja vastaavat eivät ole konseptina tai matemaattisesti mitenkään ylivoimaisia ymmärtää. Samaten on muotoutunut tiettyjä setuppeja, joita tulee katseltua. Esim. nousumarkkinassa buy the dip ja laskussa short the rallies ym., joista yksikään ei ole mikään patenttiratkaisu, mutta on paskempiakin ideoita kuin ratsastaa momentumilla kunnes trendi kääntyy. Fundaymmärrystäkin on auttavasti, jonka perusteella esim. Metsää pitää ostaa @4 ja myydä @10. Tietoa on mutta execute tahmaa. Eniten on tehtävää tietenkin korvien välissä, kun ollaan chartin right edgessä tekemässä päätöksiä epävarmuuden vallitessa. Senpä takia täytyy jatkaa (treidaus-) psykologiaa käsittelevien opusten parissa. Ja lisäksi Market Wizards -henkisiä, eli oppia lisää eri tavoista pelata tätä peliä, ensin pitää tietysti olla joku omasta ja äidin mielestä riittävän solidi strategia.

3) Päivittäinen markkinaseuranta tavaksi. Verukkeena olisi tarjolla esim. päivätyöt, ei ehdi seurata. Pitää kuitenkin ehtiä ja kehitellä tapoja, joilla pysyy riittävän kartalla suhteessa omiin setuppeihin. Tarvitaan rutiineja, jotka toistuvat miettimättä joka päivä. Tyyliin Inderesin aamukatsaus, Bloombergin etusivu, tärkeimmät indeksit, seurannassa olevat laput jne. Jos aloittaisi vaikka siitä, että käyttää joka aamu 15min ja päivän mittaan sen minkä ehtii/huvittaa. Swingaajan pelipaikat on harvoin päivästä kiinni, eli kaiken järjeen mukaan aktiivisemmalla otteella pitäisi pystyä parempaan.

Näillä eväillä sitten kohti uusia pettymyksiä..

Näytä koko viesti
Kojamo - 30.12.2019 02.49

Eiköhän meitä riitä tähän listaan.. Kojamon kanssa rähmin viimeeksi kuukausi sitten kun keikkui pari viikkoa <15, josta olisin saanut 10% pompun.

Näytä koko viesti
Tammiralli - 30.12.2019 02.45

Mitä mieltä muuten Incapista @16,75? Toki käy huonosti jos osarissa tulee lunta tupaan mutta muuten näillä tasoilla ois periaatteessa houkutteleva pomppuun.

Näytä koko viesti
Tammiralli - 23.12.2019 08.12

Pohdin tässä tammirallia, tulokulmana oheiset kaksi graafia.

Ensin negatiiviset kolme pointtia:

1) Indeksitasolla setup on teknisesti mätä ostamiseen. Joulukuun lopussa 2018 oltiin teknisesti houkuttelevassa tilanteessa. Laskua oli jatkunut pari kuukautta, indeksi tippui kuun puolivälissä alle weekly envelopen ja jouluna kokeili 200SMA:ta. Ei kuitenkaan jatkanut vapaata pudotusta ja 31.12. oli jo neljäs nousupäivä putkeen. Indeksitasolla tämä oli loistopaikka ostaa, vastaavaa oli tarjolla edellisen kerran tammikuussa 2016. Ostinkin läjän eri lappuja, mutta aivan liian pienellä panoksella, ja jälkikäteen itseruoskittuna helmikuussa irrottaminen oli tietysti aivan liian aikaisin. Nyt joulun 2019 alla tilanne on täysin toinen. Indeksi hipoo weekly envolopen yläreunaa kaukana valuesta, joten setup olisi lähinnä sell to even greater fool. Syksyn nousun jälkeen voisi ennemminkin alkaa odotella korjausta esim. 3000 pisteen tasoille.

2) Dumb Money Confidence on korkealla. Joulukuussa 2018 dumb money oli paniikissa 2kk kurssilaskun jälkeen ja smarttien luottamus suht korkealla. Nyt indeksi tikkaa ATH:ta, dumb moneyllä juhlat jatkuu mutta smartteja on ahdistanut jonkun aikaa. Tällä hetkellä ollaan yksiselitteisesti täysin väärässä setupissa ampumaan kaikella mitä löytyy. Mieleen tulee lähinnä mennä isosti shortiksi, mutta ei uskalla, koska ahneudella ei ole mitään ylärajaa ja trendi on osoittanut koko vuoden vahvasti ylös, olkoon nousu kuinka keinotekoinen hyvänsä.

3) Tammirallista on touhotettu jo ehkä liikaakin ja erityisesti joulukuussakin on noustu ylemmäs, mitkä lyövät jarrua päälle. Suomalaisten OST-"optimointi" voi ehkä auttaa joissain yksittäisissä, mutta mikään määrä paikallisia piensijoittajia ei riitä jos Amerikka dyykkaa.

Kurssirallia lyhyellä aikavälillä tukevat positiiviset seikat ovat vähän niin ja näin

1) Keskuspankit epäilemättä pitävät painokoneet hyvässä rasvassa ja miettivät entistä luovempia temppuja, joten sieltä käsin tätä iloa tuskin pilataan.

2) Trumpetti tarvitsee nousevia kursseja. Tekotukka saa tosin räyhäämällä pilattua kuinka hyvän setupin tahansa ja vastaavasti hyvät uutiset voivat saada salkun lentoon vaikka valkkaisit kuinka paskat laput tahansa.

3) Trend is your friend ja osoittaa ylös. Momemtum voi tietenkin kantaa vaikka mihin, mutta negatiiviset seikat kuitenkin hillitsevät innostumasta liikaa.

Ostopuolella ollaan kunnes trendi kääntyy

Johtopäätöksenä betsaan nousua mutta kohtuullisella hajautuksella sekalaisiin 10-15 lappuun. Olen jo ostanut joulukuussa jotain ja ostanen lisää vikana päivänä. Vivulla ei uskalla mennä joulukuun puolella mutta jos vuoden alku näyttää vahvalta, riskin kasvattamiseen voi palata. Sijoitusaste on kyllä nopeasti lähellä nollaa jos momemtum hyytyy.

 

Näytä koko viesti
Fellow Finance - 19.12.2019 02.28

Otin tästä 7% pikavoiton ja juoksin karkuun. Nokian kanssa on oppinut ettei todennäköisen huonon uutisen realisoitumista kannata odetella kovin suurella kuormalla.. Jännätään saako vielä halvemmalla takaisin.

Näytä koko viesti
Fellow Finance - 19.12.2019 11.20

Hmm.. Ei ole maksullista Inderesiä, en näe raportteja. Aamukatsauksissa ei ollut mainintaa. Maksullisessa Arvopaperin jutussa:

"Negatiivisia tulosvaroituksia saattaa Vilénin mukaan tulla Caverionilta, Verkkokauppa.comilta, Goforelta, Fellow Financelta, Innofactorilta, Martelalta, Finnairilta ja Rapalalta."

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 18.12.2019 09.01

Sijoitin itseeni ja ostin Garminin sporttikellon, jännä nähdä millaista reaaliosinkoa tästä irtoaa. Samaan teemaan tehtynä myös toinen sijoituspäätös, todo-listalla Firstbeat-mittaus. Niin, ja Voittamisen anatomiaan pitäis varmaan törsätä jevroja kun kirjaston jonotuslista on tolkuton.

Ameriikasta otin SPG:tä, harkinnassa DLR ja muutama muu REIT/pipeline. Näissä idea askarrella ~15% kokonaistuottoa pienellä riskillä, vrt. joku Telia.

Paikallisesta haalittu tällä viikolla Eezyä ja Fellowia. Jälkimmäinen oli mainittu Inderesin compounder-podissa, tiedä nyt sitten siitä maailmanvalloituksesta.

 

Näytä koko viesti
NoHo Partners ent. Restamax - 18.12.2019 04.08

Kukaan halukas avaamaan ajatuksia mihin asti olette vielä valmiita ostamaan?

Kun ei seuraa riittävän aktiivisesti, kävi tietysti niin, että kurssi on noussut jo 12% ekasta puolikkaasta. Lisää voisi ottaa mutta noppa pyörii kun kurssi karkasi. Teknisesti dippi 9,80-tasolle olisi mulle peruste ostaa nouseviin, mutta odotellessa voi joutua pettymään. Inderesillä target 11 ja jollain toiselle 10,30, joten jos uskoo Inderesin arvonmäärityksen tolkullisuuteen, nykyinen 10,30 vielä menisi.

Näytä koko viesti