Olet täällä

Fodelia - 15.11.2019 04.29

Osallistuttu arvontaan, täysin pettämättömällä logiikalla. Jos a) luotettavassa lähteessä, kuten esim. Sijoitustiedossa, esiintyy positiivista kirjoittelua sekä merkintöjä muualla havaitusta positiivisesta höpinästä, b) Indereskin on mukana massojen villitsemisessä ja c) anti ei vaikuta täysin vedätykseltä, on fifty-sixty tsäänssi pienelle pikavoitolle. Jos menee käteen, merkataan sarakkeeseen oppirahat, eikä harmitella koska business man risk ja panos oli tolkullinen.

Edit: Ja sattumalla on tietenkin jonkin verran enemmän vaikutusta lopputulokseen kuin omilla taidoilla. Jos alan kuvitella muuta, Talebin Fooled by Randomness auttaa palaamaan maan pinnalle.

Näytä koko viesti
Nokia - 15.11.2019 04.08

Fundapuolella vähemmän valoa, tukea pitää etsiä massojen käyttäytymisestä. Oisko täällä ketään TA-henkistä kommentoimaan? Weeklyjä tuijottamalla näytti 3,8€ tasolla olevan pidemmän ajan supportia, kolmosesta alas vapaata pudotusta ensin 2,5€ ja sitten 2€ tasoille? Jos helpotusta haetaan 2012-2013 tasoilta, ei kannattane kauheasti laskea sen varaan että pohjat olisi tässä. Neljäs viikko putkeen kun close < open, vielä ei ole aika olla ahne.

Näytä koko viesti
Nokia - 13.11.2019 09.01

Kohta 4), lasku näyttäisi hyytyneen lyhyellä aikavälillä. Nokian tapauksessa voi laskea sen varaan, että jossain kohtaa tulee huonoja uutisia ja kurssi sukeltaa varmasti. Spekulantti vaan toivoo pomppua ja ymmärrystä irtautua hyvän sään aikana. Vähän tässä arveluttaa millaista alamäkeä on vielä luvassa veromyynneistä. Vikkeläsormi olisi jo ostamassa, oppikirjan mukaan pitäisi odottaa weekly-tolppien värin vaihtumista vihreään/siniseen. Osissa pitää ottaa, mutta ottaako jo nyt eka satsi, vai odottaa vielä, tiedä häntä.

Näytä koko viesti
Metsä Board - 31.10.2019 04.50

Jälkimmäinen puolikas lähti jo pari viikkoa sitten. Sijoittajana olisi voinut pitää koko läjän toistaiseksi mutta veivaaja on hyvin tyytyväinen hienoon swingiin ja jää odottamaan seuraavaa pelipaikkaa. Sijoittajaa ei osarit välttämättä juuri häiritse, veivaajalle liikaa draamaa pitää yli osarin.

Näytä koko viesti
Nokia - 31.10.2019 04.38

Eikä välttämättä edes kovin hiljainen. Sanottakaan heti, ettei mulla ole omakohtaista tietoa tai kokemusta 5g-tekniikasta tai operaattoriasiakkaista, mutta käsitys on, että Huaweilla on tuote hyvinkin kunnossa ja Nokia ei vaan saa toimivaa tölkkiä ulos. Jenkit saa tehtyä kaikesta turvallisuusuhan, mutta epäilemättä monelle muullekin länsivaltiolle on nihkeää hankkia pelkästään kiinalaista tekniikkaa. 5g laajentaa mobiiliverkkojen käyttökohteita ja jonkunhan ne purkit pitää myydäkin, eli aivan varmasti NSA:n jamppoja ja alan valmistajia ahdistaa jos verkkoinfrasta liian iso näyttäisi valuvan kommareille. Operaattoreiden investoinnit ovat varmaan jäissä ainakin niillä, jotka haluavat rakentaa verkkonsa joko osin tai kokonaan länkkärivehkeillä. Jos/kun Huawei on liian hyvä, sitä hiekoitetaan kauppasodan pelinappulana siihen asti kunnes Noksu, Erkki tai joku länsimainen liittouma saa edes sinnepäin olevan vaihtoehdon ulos.

Voisi olla näppärä ajatus jos esim. Cisco ostaisi Noksun 5g-toiminnot ja saisi virvottua siitä toimivan länkkärivaihtoehdon. Vaikea sanoa haluaako Cisco lähteä toimittamaan operaattoreille 5g-vehkeitä ja onko jotain poliittisia tai muita syitä, miksi se ei voisi niin edes tehdä. Jos operaattorilla olisi jo nyt Ciscon runko ja muuta kamaa tuotannossa, en tiedä kuinka innokas se olisi ostamaan myös 5g-vehkeet samalta pajalta. Wifi6:n ja 5g:n suhteen Cisco paukuttaa wlania, kun taas Huaweilta tulee purkkia, jossa on molemmat eli yritykset alkavat jossain määrin tehdä omia 5g-verkkoja. Yritysostot ja ylipäätään ostettu koodaus on Ciscolla the way to go. Siinä on vaan se, että ne ei aina mene ihan nappiin, joskus tulee hittejä ja joskus ripulipaskaa. Intialainen koodari on varmasti hankintahinnaltaan halvempi mutta laatu on toinen asia, käsittääkseni Juniperilla on jenkkikoodarit. Kiinalaisissa firmoissa on taas vähän toisenlainen kulttuuri ja pystytykkaa löytyy niin paljon että jos jotakin halutaan, se vaan pannaan tapahtumaan.

Ihan ajatukseleikkinä, jos annetaan speksit kouraan ja pitäisi tehdä jokin kokonaan uusi härveli, mitä itse betsaisit jos vaihtoehdot olisi esim. a) suomalais-ranskalainen perinteinen valmistaja + hakaniemi, antti rinne ja kasa patonkia, b) amerikanherkkua inkkarisepillä kera jenkkipäällystön, tai c) kansanarmeijan upseerin sorvaamo rajoittamattomalla määrällä pystytukkaa joustavin työehdoin ja puolueen mandaatilla?

Ja mitä johtopäätöksiä tästä pitäisi tehdä Nokian osakkeen suhteen? Nokia-uskovaisia riittää ja onnea vaan, mutta vähissä on näytöt, eli ei missään tapauksessa tavanomaiseen pitkään salkkuun. Spekulantti taas näkee uskovaisten ahdistuksen alkavan helpottaa, laskun hyytyvän ja korppikotkien leijailevan haaskalla. Teknisestihän tuo alkaa näyttää jo kiinnostavalta seuraavaan swingiin.

 

 

Näytä koko viesti
Metsä Board - 30.9.2019 10.53

Mitäs mieltä Metsästä? Kh. 4,25 positiosta lähti perjantaina puolet ja loppujen suhteen varmaan katselen mihin asti tämä sellunhinnannostoralli kantaa.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 11.6.2019 04.29

Selittäiskö joku kokematttomalle miten tää Glastonin peli pitää pelata? Nyt (11.6.) siis merkintäoikeus (0,21) + merkintähinta (0,89) < osakekurssi (1,26). Ostetaan merkkareita niin kauan kuin edellinen pätee ja se määrä, mikä halutaan lappuja merkata? Target 1,5-1,6 tasoilla?

Näytä koko viesti
Outotec - 11.6.2019 10.44

Ei päässyt ostamaan kolmosen pintaan. Mitäs nyt sitten, vaihdetaan Matikaisen taktiikkaan ja ostetaan hyviin uutisiin?

Näytä koko viesti
Tokmanni - 29.5.2019 08.30

Osaako joku viisaampi kommentoida Tokmannin volyymia?

Katselin HEX25-yhtiöitä läpi ja volyymin suhteen tämä näyttää selvästi erilaiselta kuin muut. Melkein kaikissa muissa, joissa kurssi on laskenut, On-Balance Volume (kuvassa alin) osoittaa kurssin mukana selvästi alas tai on pysynyt flättinä matalalla tasolla. Tokmanni taas on tullut huipuista alas, mutta OBV:ssa on edelleen selvä trendi ylös alkaen 2017 lopulta. Tulkinta on että yleisen kurssilaskun seurauksena tätä pitää nimenomaan ostaa eikä ainakaan myydä. Valmetissa on vähän samanlainen epäsuhta, mutta tässä selvempi.

 

Näytä koko viesti
Outotec - 28.5.2019 08.59

Outoja tutkaillessa huomasin, että tämähän alkaa lähestyä muutaman viime vuoden pohjia, noin 3€. Pläni sisään @3 jos sinne asti päästään ja ulos @4.5? Teemalla varo kumpua ja vaaraa, ajatuksia veivaukseen Outokumpu vs Outotec?

Näytä koko viesti