Sijoittajan verotus -
distrotrader kirjoitti:

Lainvoimainen

Tuon mukaan olen itse tulkinnut, että jenkkifutuurien osalta ei olisi enää mitään koukkua yksityishenkilölle.

Soitin tästä vielä verottajalle. Kansainvälisen henkilöverotuksen palvelunumeroon vastannut ei tietenkään juuri tästä asiasta tiennyt mitään, mutta tulkinta oli sama, eli pitäisi olla vähennettävissä.

Pikkasen ihmettelen kun ei ole tullut palstoilla tai twitterissä vastaan, voi olla mennyt vaan ohi tai sitten "kaikki" tekee firman kautta. Asia on kuitenkin melko merkittävä ja ainakin mun osalta Nordnetin ja Nordean tuloksen tukeminen turboilla taisi just loppua (IB jo käytössä).

 

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus -

Onko kukaan selvitellyt, ovatko jenkkifutuurien tappiot nyt vähennyskelpoisia myös yksityishenkilöille vai on tässä vielä joku koukku? 

https://www.fiscales.fi/veroblogi/eta-alueen-ulkopuolella-tapahtuvan-johdannaiskaupan-verokohtelu-keskusverolautakunnan

 

Näytä koko viesti
Kojamo -

Tuuppasin Kojamot pihalle ennen osaria pyöreästi nollatuotolla. Ajattelin katsoa mihin asti lasku jatkuu ja mahdollisesti ottaa myöhemmin takaisin.

Pari kysymystä fiksummille. Tilinpäätöksen mukaan EPRA:n ohjeistuksen mukaisesti ei käytetä enää EPRA NAV:ia (16,66) vaan EPRA NRV:tä (17,21). Ainakaan nyt ero ei ole iso mutta onkohan tässä jokin koukku?

Jotenkin tämän kanssa on sellainen apinaa koijataan -olo. Kurssi on ollut puolisen vuotta laskussa, jota voi yrittää selittää vaikka sektorirotaatiolla (muutkin defensiiviset laskeneet), mutta voiko tässä olla jotain mätää (muuta kuin liian kallis)? Kämpät yliarvostettu taseessa tmv? AY ei ole viime kuukausina juuri myynyt, rahastot ostaneet.

Näytä koko viesti
Tokmanni -

-8%, oliko se nyt noin huono?

Näytä koko viesti
TietoEVRY -

Sanity check Tieto 5v vs harmaalla SXR8 (S&P500 ETF euroissa). Tavallaan houkuttaisi mutta kai yksittäisen osakkeen pitäisi olla parempi idea kuin indeksin. Mennyt ei ole tae tulevasta, mutta viimeiset 5v ei vakuuta.

 

 

 

Näytä koko viesti
Oma Säästöpankki -

Strategiassa ykkösenä "Laadukas asiakaskokemus. Lähellä ja läsnä. Toimialan korkein asiakastyytyväisyys ja suositteluaste." Tässä S-mafia on kyllä merkittävä uhka.

Näytä koko viesti
Oma Säästöpankki -

Oletetaan, että avataan positio 8€ paikkeilla, otetaan sellainen kuuluisa pitkä tähtäin esim. 10v ja lisäillään matkan varrella jos tulee omasta ja äidin mielestä hyviä paikkoja. Sanokaas, millä tekijällä tai missä skenariossa tämän voisi saada mädäntymään?

Strategia on mun mielestä hyvä, halutaan tarjota parasta paikallista palvelua. Maakunnissa kun touhutaan, niin väitän, että edelleen on ihmisiä, jotka haluavat hoitaa asioitaan elävien ihmisten kanssa, saattavat ehkä suosia tutuksi tulleitakin. Maakunnissakin kaikille on netti tarjolla, mutta välttämättä ihan kaikki eivät halua hoitaa kaikkia asioitaan netissä ja ihan kaikki eivät halua esim. Nordean asiakkaiksi.

Kuten aiemminkin todettu, pienen on helpompi kasvaa ja varsinkin, jos pelataan osin eri kentällä kuin isoimmat. Ennusteita ei näytä olevan tarjolla kuin yhdeltä taholta mutta jos niitä uskotaan, tämän vuoden P/E 9, 2021 7 ja 2022 6. Ei kovin kallista, jos oletetaan, että pärjäävät jatkossakin nollakorkomaailmassa ja pystyvät kasvamaan paikallisesti, jolloin tulos ja osinko pysynevät ainakin loivalla kasvu-uralla.

Optiona Inderesin seuranta, odotuksia vahvempi kasvu, osto pois kuleksimasta tai muu, jolla arvostus voisi nousta.

Näytä koko viesti
Exxon Mobil -

En tiedä mikä merkitys tällä lopulta on, mutta ehkä haluavat pitää osingonkasvattajan statuksensa ja välttää leikkauksen tai sen uhan aiheuttaman kurssilaskun. Ovat nyt Aristokraatteja 37v putkella, Kingejä 13v päästä. Osingon pitää siis kasvaa, $0.01 vuodessa riittää.

Näytä koko viesti
Valmet -

Mitäs mieltä olet itse, jos mitään?

Nappasin tänään pienen avausposition ja toivottavasti pääsisi lisäilemään alelaarista. Olen tässä haalinut juustotilin täytteeksi laatufirmoja ja konepajoista päädyin haluamaan Valmetia. Konetta kun tuskin saa vähään aikaan maaliskuun hinnoilla ja kaikissa on jotakin jännitettävää. Nelesin suhteen mulla ei ole mitään visiota mutta uskon ja toivon Valmetin tietävän mikä sen arvo heille on.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin -pörssikaupankäyntiketju -

Linjasta poiketen ilmoitan, että en ole ostanut Cityconia. On kyllä ollut mietinnässä viimeisimmän Inderes-podin innoittamana. Yksi Komulaisen ajatuksista oli, että jos uskoo Korona-ongelman ratkeavan rokotteella lyhyellä-keskipitkällä aikavälillä, nyt pitäisi ostaa kärsijöitä. Jossain Nohossa on ehkä liikaa jännitystä mutta esim. Cityconissa ja Terveystalossa voisi olla tästä kulmasta valoa.

Näytä koko viesti