Olet täällä

Metsä Board

Käyttäjän Aki Pyysing kuva
Liittynyt: 16.12.2013, 13:48
Viestejä: 2894

Keskustelua Metsä Boardin osakkeesta
_

Metsä Boardilta tulee vanha kunnon kuponkianti. Suunnatuissa anneissa ja hybrideissä varsin usein viedään niiden vanhojen osakkaiden omistaja-arvoa, joille ei tarjota mahdollisuutta osallistua näihin. Kuponkiannissa asia ei ole näin. Markkinatalouden tulee toimia siten, että jos firma tarvitsee rahaa, mennään omistajan taskulle tarvittaessa. Jos ei tarvita, jaetaan osinkoina. Vaikka anti-ilmoitus on tavallisesti negari (=negatiivinen uutinen), on se kuitenkin reilua peliä.

Merkintäoikeudet ovat oikeasti osto-optioita. Varsin usein niiden kautta ostettu osake on halvempaa kuin suoraan osakkeen osto. Luulisi, että näin automatisoidun kaupankäynnin aikana näin ei olisi, mutta historia kertoo toista. Kuponkeja myydään, kun ei ole rahaa tai halua merkitä, ja arbitraasin tekijät ovat laiskoja tai vaativat liikoja.

Lisäksi kupongeissa on vipua ja tavallisesti myös likviditeettiä, joten niillä voi iloisesti gämblätä halvemmilla kuluilla kuin varsinaisilla optioilla.

Sivistyneen ihmisen kuuluisi osata laskea osakkeen hinta merkintäoikeuden kautta, joten en laita kaavaa tähän. Ehkä yritän jotain arbitraasia, luultavasti en, sillä olen liian laiska. Mutta annin aikana postaan ainakin yhden laskentaharjoituksen.

Kuponki irtoaa huomenna. En taida jaksaa tähän hätään edes laskea osakkeen ja kupongin teoreettista hintaa, koska merkintäoikeus noteerataan vasta viikon päästä. Onko ketään reippaampaa? Kupongilla käydään kauppaa 5.3. -17.3.

http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/metsa+boardilta+100+miljoonan+anti...

 

Käyttäjän petteri kuva
Liittynyt: 26.6.2014, 13:39
Viestejä: 321

Jos merkintäoikeusannissa haluaa tehdä arbitraasia voi kannattaa lainata osakkeita, myydä niitä lyhyeksi ja ostaa merkkareita, joilla merkitään osakkeet, jotka palautetetaan lainaajille. Metsä Boardin osakkeita ei varmaan ole paljoa lainattavissa, joten voi olla että shortattavaa riittää vain nopeimmille.

Käyttäjän khufu kuva
Liittynyt: 26.2.2015, 22:53
Viestejä: 142

Eilisellä B sarjan osakkeen päätöskurssilla (5,87) merkintäoikeuden hinta on ~0,1608€ (=(5,87-3,66-0,12)/13). Vastaavasti B osakkeen teoreettinen hinta olisi 5,7092 (viivästetty kurssi juuri nyt 5,8), eli käytännössä kurssi on noussut eilisestä.

Edellinen vastaava merkkari taisi olla Oriola-KD:n. Arbitraaseista en tiedä, mutta longina tuossa ainakin kannatti olla tavalla tai toisella mukana. Vaikka omistajan kukkarolla käynnin ei pitäisi olla mikään positiivinen signaali yhtiön kannalta, niin mututuntumalla näistä tapaa kurssi saada tukea. Ehkä tämä tapahtuu supistuvan sijoittajien tuottovaatimuksen kautta, kun omistajan riski pienenee yhtiön rahoitusrakenteen tasapainottuessa ja hakeutuessa kohti optimaalisempaa tilaa. Pitäisi varmaan jaksaa googlettaa, onko joku tieteellinen tutkimus löytänyt ylituottoanomalioita tietyn tyyppisissä merkkarianneissa.

Lyhyen tähtäimen veivausmahdollisuuksiien en ota sen enempää kantaa, kun nämä eivät omaan sijoitusstrategiaan kuulu eikä näihin kompetenssia ole.

 

 

Käyttäjän Juha kuva
Liittynyt: 16.12.2013, 13:55
Viestejä: 405
Käyttäjän NEANDERTHAL kuva
Liittynyt: 12.5.2016, 22:09
Viestejä: 51

https://yle.fi/uutiset/3-10563052

Luulisi trendin olevan ympäristöystävällisiä pakkausmateraaleja valmistavien puolella...

Käyttäjän Juha kuva
Liittynyt: 16.12.2013, 13:55
Viestejä: 405

 

-
Metsä Boardilla pieni tulosalitus. Stora Enso ja UPM jäivät myös ennusteista mutta kehittyivät pari seuraavaa päivää hyvin, ja jossain kuulin seliteltävän että vakaa ohjeistus olisi kuitenkin markkinatilanteessa helpotus markkinoile.

Metsä Beetä hieman salkussa, sinne jää odottamaan lähipäiviä/kuukausia.

 

 

Mainos: Fellow Finance
Tiedätkö jo mitä tehdä tulevilla osingoilla? Hanki hajautusta osakesalkkuun!
Lue miten