Olet täällä

Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 10.11.2020 07.34

Kancho kirjoitti:

Tuossa ylempänähän se syy lukee: Pfizer.

Sinällään mielestäni pomppu on vielä vähän turhan aikaista ennakointia. Toki 90% on kova luku ja n=94 riittävä tilastollisen merkitsevyyden toteamiseen. Mutta rikka rokassa on tieto että tulokset ovat aikapisteeltä viikon kuluttua tehosterokotuksesta. Juurikin immunivasteen huippuhetkellä. Pitkäaikaisesta suojasta ei mitään tietoa. Tuskin kansa alkaa piikittämään itseään kuukauden välein.

Lisäksi alle -90C kylmäketju on hyvin hankalasti toteutettavissa, jopa kehittyneissä maissa, kehittyvistä puhumattakaan.
Onneksi muita aihioita, joiden säilytys onnistuu huoneenlämmössä on kehitteillä muilla firmoilla. Toivottavasti niistäkin tulee vaihtoehtoja.

Kai erittäin positiiviseen reaktioon vaikuttaa tuo 90% ja se mistä rokoteaihiosta tässä oli kysymys. Vaste oli ilmeisen hyvä, ja kehityksessä on joukko erittäin samankaltaisia rokotteita (Moderna, Novavax, Sanofi/GSK), mitkä toimivat suurella todennäköisyydellä jos Pfizerin tuote toimii. Ja käsittääkseni tämä joukko on juuri niitä kaupallisten isojen pelureiden rokotteita, joiden kanssa on otettu etunojaa ja alettu rakentamaan jo etukäteen valmistuskapasiteettia (mm. Sanofi/GSK).

Ehkä tässä siis diskontattiin kursseihin paitsi rokotteen tuottamisen onnistumista niin sitä, että rokote on saatavilla aiemmin kuin mitä markkina on aiemmin pitänyt todennäköisenä.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 9.11.2020 07.45

Lepardi kirjoitti:

Tämä ajatus siitä, että korkeampi äänestysprosentti automaattisesti suosii demokraatteja hyvin selvästi, ei enää päde. Demokraatit on jatkuvasti enenevässä määrin varakkaiden, korkeasti koulutettujen ihmisten puolue, kun taas duunarien äänistä menee paljon aiempaa suurempi osa republikaaneille. Ei tämä mikään ihme ole, kun nykydemokraateille on paljon tärkeämpää esim. muistaa laittaa hyvesignalointina Twitter-bioonsa "she/her" tai "he/him" kuin yrittää järjestää köyhille terveydenhoitoa, koulutusta ja kohtuullisia työehtoja.

Varakkaat, korkeasti koulutetut ihmiset ovat paljon aktiivisempia äänestäjiä kuin matalasti koulutettu roskasakki, joka tukee jatkuvasti enenevissä määrin republikaaneja. USA:n käytännön politiikkaan Trumpin vaihtuminen Bideniin ei tuo järin merkittäviä muutoksia mutta se on demokraattien vannoutuneimmille kannattajille toissijaista, sillä nyt he voivat taas nauttia 50 dollarin brunsseistaan hyvillä mielin murehtimatta presidentin rumasta kielenkäytöstä:

 

Brunch, American Liberalism, and Delusions of Mediocrity | by Matthew Barad  | Medium

Eihän se äänestäminen ollut suhteessa hankalaa jossain maaseudulla Amerikan sydänmailla missä kouluttamattomat ja pienituloiset rebuplikaanikannattajat asuvat, vaan suurissa keskuksissa vähemmistöjen asunalueilla, jotka menevät ylivoimaisesti demokraateille. Selkeä strateginen syyhän siihen on, miksi rebuplikaanit ovat näitä sääntöjä tehtailleet.

Mutta sitä en osaa arvioida mikä käytännön merkitys tällä oli äänestystulokseen/pollivirheeseen. Pollivirheen osalta aiemmin jo kirjoitin, että koska rebuplikaanit menestyivät presidentinvaalien ohella muissa vaaleissa vielä paremmin, niin teoriaan ujoista trumpetisteista en edelleenkään usko. Yksi mielenkiintoinen vastaan tullut teoria on, että COVID19-epidemia vaikutti eri tavalla eri äänestäjäryhmien käytökseen, ja sai suhteessa enemmän demokraattikannattajat jäämään kotiin ja vastailemaan pollstereiden puheluihin --> vääristynyt otos polleissa.

Ei kyllä käy kateeksi jenkkipollstereiden duunia. Suomi-vaalit ovat lasten leikkiä, ja täkäläisellä taustalla on hankala alkuun ymmärtää miksi sen oikean mielipidemittaustuloksen saaminen USA:ssa muka olisi jotenkin vaikeaa, ennen kuin tutustuu aiheeseen hiukan syvemmin.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 7.11.2020 08.54

Aki Pyysing kirjoitti:

Äänestin 1987 Hakalin Paloasemalla toista lauritsalalaista Jussi Rantaa (SDP) eduskuntaan. Papereita ei kysytty, kun Lauritsalassa kaikki tuntee kaikki. En nähnyt erityistä vääryyttä tapahtuneen, vaikka demariperheen opiskelijapoika pääsi pudottamaan yhden demarilapun lisää monien samanlaisten jatkoksi ilman henkilöllisyyden kirjallista varmistamista. En tosin HKKK:n asuntolaan Vaasankadulla vaalisunnuntaina vaalivalvojaisiin palattuani kertonut kovin monelle äänestäneeni toisin kuin liki kaikki muut opiskelijatoverini. Ensimmäisen reaktio lopetti avautumishalut.

Joten olisin voinut arvioida "shy voters" -ilmiötä suuremmaksi kuin Nate Silver analysoi. Mutta en tehnyt näin🥵.

En itse osta tätä "shy voters" -ilmiötä pollivirheestä huolimatta. Kuitenkin republikaanit ylisuorittivat edustajanhuoneen vaaleissa vielä Trumpia enemmän suhteessa mielipidemittauksiin.

Toistuva vinouma otoksissa kuulostaisi jotenkin loogisemmalta (jotkut rebu-myönteiset ryhmät aliedustettuina), mutta 2018 polliosuma välissä ei taas oikein tue tätä argumenttia.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 3.11.2020 01.26

Omalla yleistuntumalla kertoimien liike on ihan looginen. Tuorein data (pollit +) on ollut lievästi Trumpille edullista. Sitä en osaa sanoa, onko absoluuttinen taso nyt sitten oikea.

Kyllä tässä vielä jännitettävää riittää, jos tästä tapahtumasta on joku vedonlyönti- tai emotionaalinen pala.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 3.11.2020 07.45

Båth kirjoitti:

 

Juha kirjoitti:

 

Mikä mietityttää?

 

- Kerroin Bidenille on edelleen 1,5 ja laidoissa roikkuu ihan reippaasti rahaa. Onko todella niin ettei tälläiseen löytyisi tarpeeksi "viisasta rahaa" ja mahdollinen ylikerroin voisi säilyä näin pitkälle? Tämä on kuitenkin ehkä uskottavissa monien seikkojen perusteella...

Suomen skenen viisaan rahan vedoista bottom line on siinä, että betsien kokojen perusteella lyödään noin 5% odotusarvoetua keskimäärin mitä asiasta keskustelujen perusteella on nähtävissä, puheiden perusteella taas saa Biden vetojen edusta paljon suuremman vaikutelman, mutta kun on "walk the walkin" -aika "talk the talkin" -sijasta päädytään pienempään odotusarvoon, mitä vahvojen Biden-myönteisten kannanottojen perusteella olettaisi. Puhutaan siis samaan aikaan vuoden parhaasta vedosta, mutta panoskoot ovat samaan aikaan kuin hyvin arkisissa 1,05OA:n vedoissa.

Tässä kohteessa on nyt mukana aika paljon "viisasta rahaa", jotka eivät kuitenkaan ole ammattivedonlyöjiä. Mielestäni noista lähtökohdista ihan viisasta ja ymmärrettävää, että alibetsataan vaikka odotusarvoa jääkin pöydälle. Syyt tähän ovat riskienhallinta ja elämänlaadun maksimointi. Riskienhallinta sikäli, että kun toimit markkinalla, joka on sinulle hiukan vieras niin kannattaa korostetusti ottaa huomioon se vaihtoehto, että voit olla myös väärässä tai voi olla jotakin mitä et osaa huomioida. Toisaalta taas riippuen vähän henkisistä ominaisuuksista ja preferensseistä, niin voi olla ihan oman elämänlaadun kannalta +EV jättää valueta pöydälle ja pitää betsit hiukan maltillisempina.

Villeimmät tn arviothan tähän kohteeseen ovat tulleet trumpistileiristä, kun on kerrottu oman todennäköisyysarvion olevan luokkaa 90% Trump (mm. vedonlyöjien sisarfoorumi, josta täälläkin on paljon lukijoita). Vedonlyöntimarkkina voi toki olla väärässä, mutta olisin taipuvainen uskomaan että se mahdollinen virhe on kuitenkin mittaluokaltaan kohtuullinen jos sitä on.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 2.11.2020 07.51

Kieltämättä ihan pikkuisen pelottaa, ei kuitenkaan itse vaalituloksen vaan sen osalta, että minkälainen hässäkkä tässä lopulta saadaan aikaiseksi. Kaikenlainen häröily vastapuolen kampanjoiden ja äänestämisen ympärillä, lakijutut ja Trumpin twiitit eivät oikein lisää luottamusta, että nämä vaalit saadaan asiallisesti pakettiin. Omat betsit ovat kuitenkin etupäässä osakemarkkinoilla, joissa osakepainoa on viime päivinä nostettu ajatuksella, että USA:n presidentinvaalien läpivienti vähentää epävarmuutta ja ei ne kuitenkaan tosipaikan tullen tätä pysty kunnolla ryssimään. Oletus oli, että sekä dem että rebusakista löytyy tosipaikan tullen riittävästi ns. tolkun ihmisiä, jotka estävät maan ajautumisen kaaokseen. Näiden betsien osalta riittäisi, jos jompikumpi valitaan niin, että valtaosa porukasta voi valinnan hyväksyä eikä tästä ala mitään suurempaa sekoilua.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 31.10.2020 07.50

rooftop kirjoitti:

Trumpin visiitit viimeisinä päivinä:

Trumpille varmat: Texas 0 kpl, Georgia 1 kpl, Florida 1 kpl, North Carolina 1 kpl, Arizona 1 kpl
Hyvin todennäköinen yllätys/lähellä flippiä: Pennsylvania 5 kpl, Michigan 4 kpl
Mahd.Yllätys: Wisconsis 2 kpl, Minnesota 1 kpl
 

Tä loppuohjelma sopii skenaarioon jossa tilanne tällä hetkellä on paljon tiukempi kun pollsterit väittää muutenhan Trump kiertelisi enemmän Texasissa, Arizonassa ja Floridassa.

No kai tässä nyt on joku road to victory kampanjalla mielessä, eikä puhtaasti vaan käydä siellä missä on tiukinta.

Tarkoitan tällä sitä, että joku Texas + Florida kampanjointi ei riitä Trumpille, kun pitäisi saada paljon muutakin. Trump on siinä tilanteessa, että nyt on pakko ottaa riskiä, jättää jotain osavaltioita jossa ollaan vähän perässä vähälle huomiolle ja keskittyä kääntämään muutamia jossa ollaan selkeämmin jäljessä. Tämä siksi, että niiden "vähän perässä" osavaltioiden voittaminen ei vain enää riitä koko kilpailun voittamiseen.

Ollenkaan liittymättä edelliseen, niin toivottavasti saadaan mahdollisimman monelta nimimerkiltä myös vaalien jälkeen analyysi siitä, että miten näkee todennäköisyydet ja oman betsin jälkikäteen. Toki ne 10+ nimimerkkiä jotka ovat syntyneet vain tähän ketjuun varmasti katoavat tai ovat täällä lällättelemässä Akille, joten viittaan tällä etupäässä muihin foorumisteihin.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 26.10.2020 12.16

hauturi kirjoitti:

 

Tinggeli kirjoitti:

työterveydenkin puolelta riippui varmasti yrityksen työterveyden sopimuksen laajudesta.

 

Olisikin hauska tietää miten työterveyssopparit näihin yleensä suhtautuvat. Meillä koronatesti ei kuulu työterveyteen ja piste. Joko yksityiselle omalla rahalla tai julkiselle.

Väittäisin, että käytännössä juuri missään suomalaisessa yrityksessä työterveyspalvelusopimus ei ole sisältänyt COVID19 tai vastaavaa epidemiatestausta ennen kevättä 2020. Käytännössä homma on mennyt niin, että kun palvelulle on alkanut akuuttia tarvetta ilmetä, niin palveluntuottaja on kysynyt yritykseltä, että haluatteko ottaa testauksen tarjottavien työterveyspalvelujen piiriin. Uskoisin, että tässä vaiheessa yritykset ovat miettineet kunnallisten palvelujen saatavuutta ja palvelukykyä, ja omia tarpeitaan hoitoketjun tehokkuuden osalta, ja tehneet asiasta päätöksiä. Osassa yrityksistä testaus on haluttu ottaa työterveyspalvelujen piiriin (etenkin alueilla, joilla kunnallinen testaus on ruuhkautunut ja yksityistä kapasiteettia on ollut hyvin saatavilla). Osassa yrityksistä on taas päädytty luottamaan kunnallisiin testauspalveluihin.

Etenkin kevään ensimmäisen aallon alussa homma oli aika sekaisin myös työterveyspalvelujen tuottajilla. Oma kokemus Pirkanmaalla maan 3. suurimman työterveyspalvelujen tuottajan kanssa oli se, että ihan alkuun palveluntuottaja veti ovat säppiin ja ohjasi kaikki COVID-epäilyt julkiselle puolelle. Ilmeisesti heillä testauskapasiteettia ei juuri ollut, testaustoimintaa ei oltu ehditty järjestää, ja pelkona oli, että oma henkilöstö sairastuu. Hyvin nopeasti muutamassa viikossa saivat kuitenkin sitten asiat järjestykseen ja hoitoketju alkoi löytyä palveluntuottajalta myös COVID-epäilyille.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 26.10.2020 11.40

Newbie kirjoitti:

Tervehdys kaikille! Tätä keskustelua varten tein tunnukset tänne. Itse löin vetoa Trumpin voitosta. Ihan ensimmäiseksi varoitan, että mielipiteeni saattavat triggeröidä. Tarkoitukseni ei kuitenkaan ole aloittaa mitään foorumisotia, vaan tuoda ehkä harvemmin tuotuja näkökulmia esille. Jos pelkää suuttuvansa, niin tätä ei kannata lukea pidemmälle. Jos taas haluaa tietää monipuolisesti, että mitkä asiat saattavat vaikuttaa sijoituspäätökseen, niin voi jatkaa lukemista.

Moni vedonlyöntiin osallistunut on sortunut kahteen virheeseen:

1) On seurattu vain oman some- ja uutiskuplan informaatiota. Vasemmalle sijoittuvat YLE ja HS eivät anna objektiivista ja laajaa kuvaa asioista. YLE ja HS kopioivat uutisensa näkökulmineen suoraan Demokraattien äänitorivista, kuten CNN, MSNBC, Washington Post, New York Times jne. Siksi YLE ei ole uutisoinut muun muassa Hunter Bidenin tietokoneesta. Agendauutisia tekevillä aktivistitoimittajilla keittää välillä yli: https://www.suomenuutiset.fi/ylelle-trump-uutisia-tekeva-toimittaja-haistattaa-trumpille-vua-vaatii-pitamaan-turpansa-kiinni/

2) On lyöty vetoa sen ehdokkaan puolesta, jonka haluaa voittavan. Sijoituspäätös on tehty tunteella eikä analyysipohjalta.

Biden-betsareiden keskeinen argumentti tuntuu olevan, että gallupit ovat enemmän oikeassa mitä vedonlyöntimarkkina hinnoittelee. Median vasemmistobias ja Trump-inho on laajalti tunnistettu foorumistien keskuudessa, mutta tämä ei sinänsä vaikuta mitenkään tuohon Biden-betsareiden keskeiseen argumenttiin (Suomen median vasemmistobias ei vaikuta galluplukuihin). Sanot, että Biden-betsareiden sijoituspäätös on tehty tunteella, mutta mikä tarkalleen ottaen on se Biden-betsareiden analyysivirhe, johon tunteet ovat ajaneet?

Newbie kirjoitti:

Miksi gallupit ja uutisointi eivät kerro kokonaiskuvaa:

1) Trumpin julkisesta kannattamisesta on tehty rangaistavaa. Vasemmiston levittämä Cancel-kulttuuri on vienyt monelta työpaikan – pahimmassa tapauksessa hengen. Tämän takia moni ei gallupeissa kerro äänestävänsä Trumpia, vaikka lopulta äänestävätkin häntä.

2) Demokraatit ovat menneet USA:ssa liian vasemmalle. Muun muassa "The Squad" saa paljon mediatilaa äärivasemmistolaisilla ulostuloillaan, mikä vieroittaa maltillisia pois Demokraateista.

3) Äärivasemmistolaiset terrorismia harrastavat liikehdinnät, kuten BLM ja Antifa, saavat ihmiset äänestämään Law & Order -presidenttiä, joka on Trump. Demokraatit sitä vastoin ovat tukeneet noita liikehdintöjä. Suomalainen media on epäonnistunut (tai ollut haluton) kertomaan noiden liikehdintöjen harjoittamasta terrorismista ja todellisista agendoista. Mitä et YLEllä näe: https://twitter.com/MrAndyNgo

4) Media bias on vahvasti vasemmistolainen: Mitä kerrototaan, mitä jätetään kertomatta, mikä narratiivi valitaan jutuille.

 

Minun bias on tietenkin se, että pidän Trumpin voittoa parempana vaihtoehtona sekä USA:lle, Suomelle että maailmalle. Vastustan nyt käynnissä olevaa äärivasemmistolaista liikehdintää, joka yrittää kääntää koko maailmantalouden ajamaan omia agendojaan. Ei ole sattumaa, että USA:sa äärivasemmisto kaataa jo patsaita, kirjoittaa historiaa uusiksi, sylkee USA:n perustajien päälle, haluaa lakkauttaa poliisin jne. Suomessa BLM:n on uutisoitu olevan "rasismin vastainen liike", vaikka BLM itse kertoo olevansa marxilainen ja vastustavansa muun muassa länsimaista ydinperhemallia: https://nypost.com/2020/09/24/blm-removes-website-language-blasting-nuclear-family-structure/

USA:ssa Demokraatit ajavat "The Green New Deal" -pakettia, jonka tavoitteet ovat suoraan vasemmistolaisia ja vahvistavat vasemmiston asemaa. EU on ikävä kyllä tehnyt oman "Green Dealinsa", jonka tavoitteet samat. Taloudelle, elintasolle ja hyvinvoinnille nuo ideologiset paketit ovat katastrofi. Peli alkaa olla jo pelattu, kun myös Maailman talousfoorumi julistaa maailmantalouden vasemmistolaistamista: https://www.youtube.com/watch?v=IRR1-Is4USc&ab_channel=Timcast

Vasemmistolaiset ajatusvirukset (marxismin uudet muodot), kuten intersektionalismi ja "critical race theory", leviävät kulovalkean tavoin koululaitoksissa ja virastoissa (myös Suomessa). Esimerkiksi YLE julkaisi virheellisesti (tai valheellisesti), että Trump määräsi lopetettavaksi "rasisminvastaiset koulutukset" valtion virastoissa, vaikka kyseessä oli juuri tuosta äärivasemmistolaisesta "critical race theory"-ideologiasta, joka enemmänkin synnyttää kahtiajakoa ja rasismia (rasismin kohteena vain lihaa syövä, hetero, valkoinen mies): https://yle.fi/uutiset/3-11529280

Yritin tässä vähän avata, että mikä on voinut jäädä huomaamatta suomalaisessa mediakuplassa. Toin myös esille omaa, median ja muiden biasta. Näillä on vaikutusta vaaleissa. Eri mieltä saa olla.

Kohta 1. on sinänsä validi vasta-argumentti Biden-betsareiden analyysiin (ujot Trump-kannattajat). Tätä on aika mittavasti käyty läpi keskusteluketjun aikana, ja todisteita eri lähteistä on tuotu esiin puolesta ja vastaan. Jos jollakin on uusia, mielenkiintoisia lähteitä suuntaan taikka toiseen, niin nämä varmasti porukkaa kiinnostavat. Jos ei, niin ehkä parempi vain todeta, että tämän ilmiön laajuudesta eri leirit ovat eri mieltä.

Loppuosa tekstistä käsittelee Bidenin väitettyä politiikkaa ja muita ajankohtaisia poliittisia ilmiöitä. Tekstissä vilisee niitä samoja teemoja, joita Trumpin kampanjakoneisto on laittanut liikkeelle (äärivasemmistolaisuus, BLM, mellakat yms). Väitteet ovat varsin epämääräisiä, joten ehkä ennen näiden toistelemista kannattaa hetki kyseenalaistaa omia lähteitä ja varmistua, etteivät omat argumentit ole värittyneitä. Mutta niin tai näin, sikäli kun Biden-betsareiden keskeinen argumentti on ehdokkaan gallup-menestys, niin listaamasi asiat eivät ole tähän minkäänlainen vasta-argumentti. Lyhyesti sanottuna sikäli kun äänestäjät eivät äijästä/puolueesta tykkää, niin ei ole perustetta miksi tämä ei näkyisi gallup-suosiossa.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 22.10.2020 05.34

eke kirjoitti:

Nimenomaan luen muiden vastauksia ja koitan tuoda vasta-argumentteja esitettyihin väitteisiin. Linkkaamani video on oiva osoitus Biden-kamppanian ponnettomuudesta, edes Obama ei saa puhallettua siihen henkeä, vaikka täällä on asiaa hehkutettu.

Ymmärrän että sijoitustiedon viisasraha on päättänyt Bidenin voitosta ja täten asian kyseenalaistaminen on ärsyttävää. Mutta jos noita tilaisuuksia vertaa niin Trump tulee viemään vaalit 100-0.

Laita nyt vaikka järjestykseen seuraavat indikaattorit parhaimmasta huonompaan vaalituloksen kannalta: mielipidetiedustelut, vaalitilaisuuksien osallistujamäärä ja kampanjoiden keräämä rahoitus?

Tästähän tämän vaalin tuloksen ennustamisessa on pitkälti kysymys, eli miten painottaa eri datapisteitä todennäköisyyksiä arvioitaessa. Etenkin mielipidetiedustelujen luotettavuus indikaattorina jakaa selvästi mielipiteitä esim. Trumpia betsanneiden ja Bideniä betsanneiden välillä. Bideniä betsannut leiri näkee, että mielipidetiedustelut eivät olleet edes 2016 kovin metsässä, loppuvaiheessa tapahtui siirtymä joka ei näissä edes ehtinyt näkyä ja että nämä ovat paras saatavilla oleva indikaattori vaalituloksen osalta. Trumpia betsannut leiri taas näkee, että nämä olivat jo 2016 aivan pielessä ja aliarvioivat systemaattisesti oikeistopopulistien/Trumpin kannatusta, eivätkä mielipidetiedusteluja tuottavat tahot ole onnistuneet korjaamaan tai eivät edes halua korjata työkalujaan. Ylipäätään Trump-betsarit tuntuvat arvostavat enemmän muita indikaattoreita, kuin mielipidetiedusteluja. Toinen em. leireistä on enemmän väärässä, jää nähtäväksi kumpi.

USA:n presidentinvaalit 2020 ovat läpi koko vedonlyöntimarkkinan eniten mielipiteitä jakava ja tunteita herättävä vedonlyöntikohde mitä ainakin minulle tulee mieleen. Toki joku jalkapallon MM finaali herättää varmaan joukkueiden kannattajissa vielä suurempia tunteita, mutta valtaosa rahasta tässä kohteessa pystyy kuitenkin betsaamaan vähintään semiobjektiivisesti ilman vahvaa henkilökohtaista tunnesidettä. Tuntuu, että USA:n vaalien osalta kaikki vähääkään asiaa tutkineet on sen sijaan vedetty mukaan juoksuhautoihin ja pakotettu valitsemaan puolensa. Tästä syystä tämä on kiinnostava vedonlyönticase, vaikka ei tällä markkinalla aktiivisesti toimisikaan. Valueta voi olla tarjolla.

Mulle mielipidetiedustelut ovat ylivoimaisesti paras vaalitulosindikaattori, ja iso osa tämän ketjun postauksista (sekä pro Trump että pro Biden) on käsitellyt aika lillukanvarsia vedonlyöntikohteen todennäköisyyksien hahmottamisen kannalta. Sikäli kun gallupeihin luottaa, niin koska jaossa olevia vapaita ääniä (undecided) on jäljellä niin vähän, niin Trumpin pitäisi käytännössä pystyä käännyttämään Biden leiristä porukkaa vielä parin viimeisen viikon aikana äänestämään itseään. Tässä palataankin tuohon edelliseen mielipiteitä jakava/tunteita herättävä kohtaan. Mielipideilmasto on sellainen ja kun tässä jenkkiäänestäjätkin ovat viikkojen ja kuukausien ajan kaivautuneet kuvainnollisiin mentaalisiin poteroihinsa, että en vaan usko, että oleellisissa määrin leirin vaihtamista enää tapahtuu. Eli sikäli kun jompi kumpi ehdokas on osavaltiotasolla kannatuksessa yli 50%, niin vastaehdokas on todella pulassa. Ja jos katsotaan koko osavaltiojoukkoa ja näistä tuoreimpia mielipidetiedusteluja, niin kaikki tietää kuka se pulassa oleva ehdokas tämän analyysin pohjalta on.

Näytä koko viesti