Olet täällä

Veikkaus, rahapelimonopoli - 3.9.2019 08.03

Iltalehti "paljastaa", että pelimonopolia kritisoinut kansanedustaja on saanut lippiksen ja festarilipun Unibetiltä: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3b63c644-c7f8-4e33-b4d7-6ae98c4f9ed2

Ottaen huomioon Veikkauksen vuosikymmeniä jatkuneen ja käytännössä kaikki kansanedustajat ja oletettavasti myös osan virkamiehistä käsittäneen maasotusoperaation niin onhan tuo hiukan absurdi uutinen. Toki kaikki puolet asiasta pitää kertoa. Joku tutkiva journalisti voisi oikeasti käyttää vähän enemmän aikaa ja parin yksittäistapauksen sijasta tehdä tarinan siitä, miten tuo päättävien tahojen voitelu Veikkauksen toimesta kokonaisuudessaan toimii.

Veikkaus ja veikkauksen taskussa olevat kansanedustajat ovat tämän viimeisimmän mummorulla-aloitteen yhteydessä kyllä sinnikkäästi yrittäneet kääntää keskustelua peliongelmaisista ulkomaisten rahapeliyhtiöiden maahantulon uhkaan. Jos katsoo asiaa ensimmäisen näkövinkkelistä, niin pitäisi olla aika selvää, että ne kauppojen vilkkuvat helvetinkoneet ovat ylimääräinen uhkatekijä löytyipä netistä mitä tahansa. Silti Veikkauksen argumentit ovat hyvin hallussa mm. Hanna Kososella: https://www.verkkouutiset.fi/hanna-kosonen-usulle-rahapelikoneita-ei-pid...

Näytä koko viesti
Trolli vai ei? - te päätätte. - 23.7.2019 11.21

Kirjoitat, että nykyinen velkarahaan perustuva kapitalismi on ääriajattelua, jolla et näe tulevaisuutta. Minusta kuitenkin unohdat, että yksikään länsimainen demokratia ei elä tällä hetkellä puhtaasti kapitalistisessa laissez-faire järjestelmässä tai edes lähellä sitä. JP yllä mainitsikin jo joitakin valtion välineitä ja toimintatapoja, joilla taloutta ohjaillaan. Instituutioita ja instrumentteja on länsimaissa käytössä lukematon määrä. Talousjärjestelmämme onkin ennemminkin ns. sekatalous, eikä puhtaasti kapitalistinen talousjärjestelmä. Viime vuosikymmeninä länsimaissa juuri kukaan vakavasti otettava keskustelija ei ole ehdottanut sen paremmin kommunistiseen kuin laissez-faire kapitalistiseen järjestelmään siirtymistä, vaan debaattia käydään enemmänkin siitä mihin suuntaan tällä jatkumolla pitäisi hivuttautua. Tuntuu, että kysymyksessä on loputon heiluriliike: välillä ns. valtiojohtoinen suunnitelmatalous saa enemmän kannatusta ja markkinoita halutaan suitsia, ja välillä taas vapauttaa. Käytössä olevien todisteiden valossa pidän yhteiskunnan arvopohjan perusteella ohjattua yksityisomistukseen perustuvaa sekatalousjärjestelmää tällä hetkellä ylivoimaisesti eniten hyvinvointia tuottavana järjestelmänä. Minusta pienet muutokset tuolla kommunismi - laissez faire kapitalismi janalla ovat huomattavasti vähemmän merkityksellisiä, kuin se millä tavalla valtion markkinainterventiot on suunniteltu.

Mitä taas tulee rahan luonteeseen, niin kuten JP yllä ansiokkaasti kirjoitti kaikki raha on pohjimmiltaan velkaa. En oikein näe syytä, miksi liikepankkien suorittamasta antolainauksesta valtioiden ja keskuspankkien määrittämällä pelikentällä pitäisi alkaa rakentamaan jonkinlaisia salaliittoteorioita. Liikepankkien osalta kun tässä ei monopolistakaan ole kysymys. Mikä OP:n mielestä tällä markkinan osalla on se keskeinen ongelma esim. Suomessa?

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 5.7.2019 09.52

Mielestäni vaatimus toisia keskustelijoita kunnioittavasta käytöksestä on elinehto missään määrin järkevälle sijoitusfoorumille ja -keskustelulle. Oma ego on kuitenkin sijoitustoiminnassa pelissä koko ajan (väärät päätökset sattuvat jo ilman muiden vittuiluakin). Mikäli keskustelun sävyä ei pidetä kunnioittavana, niin esitettyjen mielipiteiden kirjo suppenee nopeasti, mikä taas tappaa mahdollisuuden lisäarvoa tuottavalle keskustelulle.

Moderointi on siis sekä sivuston omistajien että käyttäjien etu.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 28.5.2019 08.28

Kai nyt asuntosijoittamisessa niin kuin kaikessa muussakin sijoittamissessa on aina kysymys sijoituskohteen laadusta suhteessa hintaan. Näin minä sen ainakin käsitän, kun puhutaan sijainnista, vaikka samassa yhteydessä hintaa ei olisi erikseen mainittu. Asuntosijoittamisen kannalta paras sijainti ei siis välttämättä ole se tietyn alueen kaikista halutuin ja kallein sijainti, vaan sijainti, jossa haluttavuus, hinta ja tulevaisuuden kehityspotentiaali muodostavat kaikkein otollisimman yhdistelmän.

Johtuuko sitten siitä, että asunto on paitsi sijoitus niin monelle omistajalleen myös koti, mutta hinta ei käytännössä koskaan kompensoi asuntosijoittajalle kaikkein huonoimpia sijaintiominaisuuksia.

Näytä koko viesti
Eduskuntavaalit 2019 - ketä sijoittajan kannattaa äänestää? - 17.3.2019 02.49

Eipä tuo tarjonta kovin hyvältä näytä näissäkään vaaleissa. Itse äänestäisin mielelläni sekä arvo- että markkinaliberaalia ehdokasta, joita tuntuu löytyvän melko heikosti. Kokoomus talouspuolella tietysti se ilmeinen ensimmäinen puoluevaihtoehto, mutta arvoskaala puoleessa on hyvin laaja. Tuon markkinaliberalismin käytännön toteutuksen osaltakaan näytöt viime vuosilta eivät ole kovin vaakuuttavia. Periaatteet tuntuvat olevan myytävänä heti kun jonkun äänekkään edunsaajaryhmän (ansioton) etu on uhattuna (mm. apteekkisääntelyn vapauttaminen). Ja ymmärrys siitä, miten järjestää tehokkaasti markkinaehtoisesti palveluja ei oikein vakuuta (pelkkä markkinoiden vapauttaminen ei riitä, jos julkisella puolella ei ole minkäänlaista hankintaosaamista).

Rydmanin osalta tausta puolueen kasvattina on melko iso miinus, on minulle liian arvokonservatiivi ja nuo satunnaiset julkiset ulostulot erinäisissä asioissa eivät ole oikein vakuuttaneet. Toki myös väärä vaalipiiri, että ei ole sikälikään vaihtoehto.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 19.2.2019 07.26
Marraskuu kirjoitti:

Ovaron asunnoista n, 18% sijaitsee kaupungeissa Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa, Tampere, Turku, Kuopio, Jyväskylä, Oulu. Loput 72% ovat sitten vähemmän kiinnostavissa kaupungeissa ja kunnissa.

Kaikkien asuntojen keskipinta-ala on 63 m2. Nykyisin rakennettavien vuokrakerrostalojen keskipinta-ala jää alle 45 m2.

Hiukan on vaikea nähdä taseen olevan ainakaan aliarvostettu nykyisessä asuntomarkkinatilanteessa, jossa kysyntä kohdistuu etupäässä pieniin yksiöihin ja kaksioihin.

Missä ne loput 10% sijaitsevat?

Voihan noita pyöritellä miten haluaa. Jätit listasta mm. Lahden pois, joka oli ainakin vielä joku aika sitten omistusten arvolla mitattuna Vantaan ohella merkittävin Oravan portfolion kaupungeista. Tarkoitushakuista?

Ovaro herättää osakkeeksi poikkeuksellisen voimakkaita tunteita puolesta ja vastaan, mikä tietysti tausta huomioiden on osin ymmärrettävää. Tunteet vain eivät useimmiten ole se paras rakennuspalikka fiksujen sijoituspäätösten takana. Minusta nuo kärjistetyt maalailut Ovaron kämppien osalta (sontaa, mätiä 70-luvun vuokrakasarmeja, maailmanlopun sijainneilla tms) suuntaan taikka toiseen eivät vie tätä keskustelua tippaakaan eteenpäin, kun jokainen voi käydä kämppälistan, sijainnit ja rakennusvuodet katsomassa itse Ovaron sivuilta.

Ja viimeinen nyt ei suoraan liity lainatun kirjoittajan teksteihin, vaan tuli nyt vain mieleen kun tässäkin tiivistettiin Ovaron asuntosalkku hiukan omintakeisella tavalla pariin lauseeseen.

Näytä koko viesti
LeadDesk - 9.2.2019 11.02

Annin järjestäjä tuntuu kulisseissa tehneen sen verran jalkatyötä tämän myymiseksi, että ei tämä taida olla ihan heittämällä täyteen tulossa.

Näytä koko viesti
Mieskirjoittajat pääsevät helpommalla - 29.1.2019 10.09

Mitähän kautta Halla-aho mahtaa metalleja omistaa. Sikäli kun osakkeet mielletään abstraktioiksi, niin jos Jussilla ei ole kultaa omassa kassakaapissa niin näidenkin omistusten todellisesta luonteesta voi perustellusti keskustella.

Minusta aika huono peruste olla omistamatta osakkeita, kun koko nykymuotoinen ihmiselämä rakentuu näiden "abstraktioiden" varaan.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 15.1.2019 10.19
Aki Pyysing kirjoitti:

Aaargh. First world problems: Joutunen 1.2. alkaen siirtelemään Nordnettiin ja Nordnetistä rahaa ihan jatkuvalla syötöllä. Tilin saldon ollessa yli 100K, pitää siirtää. Toinen vaihtoehto on lopettaa kaikki kaupankäynti. Kolmas maksaa sakkokorkoja. Veikkaan toteutuvaksi tulemaksi kohdan kolme ja joskus yksi.

Osin tästäkin johtuen sain vihdoin avattua ensimmäisen valuuttatilini Nordnettiin, eli kruunutilin. Jokaisella valuuttatilillä saa erikseen olla 100K€ edestä rähmiä. Tosin tässä oli selkä seinän edessä tilanne, koska halusin treidata Powercelliä, enkä enää maksaa 0,25% valuutanvaihtokuluja suuntaansa. Nyt kun tuli kirjoitettua auki, että vaihtoehto on 1.) olla vaihtamatta 2.) vaihtaa 0,075% kululla, on tosiaan tullut aika paljon vahinkoa laiskuudesta.

Meinsasin yllättäen menettää hermoni luettuani valuuttatilin avaamisohjeet viisi kertaa ja etsittyäni avaa valuuttatili-nappia puoli tuntia. Olin jo hyvin lähellä äärimmäistä nöyryytystä eli aspaan yhteydenottoa. Lopulta tajusin, että pitää olla sisällä salkun omilla eikä valtuutetun tunnuksilla, että tilin pääsee avaamaan. Sama koskee rahasiirtoja.

Ylimääräiset kulut ahdistavat, miten Aki ja muut ovat päättäneet askarrella tästä eroon? Merkittävimmän oman vaikutuspiiriin sijoitusyhtiön pankkiasiat ovat Nordeassa, joka päätti jo aiemmin alkaa periä negatiivisia talletuskorkoja yritysasiakkailta. Sijoitusyhtiön ylimääräisiä käteisvaroja pakeni tässä vaiheessa Nordnetiin, mutta nyt sielläkin uhkaa sama kohtalo. Minne seuraavaksi? Toki Nordnetin aspa lupasi viestissään auttaa sopivan järjestelyn toteuttamisessa tuon negatiivisen talletuskoron välttämiseksi, kai tämäkin kortti ihan huumorimielessä on käännettävä.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 14.1.2019 09.14

Onko jollakin tietoa Ankkurin kohteiden tontinvuokraussopparista, tonttien nykyisistä omistajista tai tarkemmasta vuokratasosta? Olisi mielenkiintoista tietää tarkemmat ehdot.

Silmämääräisesti arvioituna reilu neljännes Ovaron taseesta on 70-luvun rakennuskantaa. Sikäli petterin kuvaus näistä pitää kutinsa, että nämä sijaitsevat lähes järjestään kasvukeskusten ulkopuolella. Korjausvelan arviointiin ei oma kompetenssi riitä. Nämä kiistatta ovat taseen suurin pommi, eikä huvittaisi alkaa näitä askarrella rahaksi.

Näytä koko viesti