Olet täällä

Metsä Board - 26.5.2019 09.00

Kiitti vinkistä. Otan kyllä käyttöön kunhan tutustun tarkemmin. Eli siis ihan selaimella toimiva softa ja ilmaisversio on aina ilmainen?

Näytä koko viesti
Metsä Board - 26.5.2019 07.05

jiikoo kirjoitti:

....

 

 

Sori offtopic mutta mikä on tuo softa jolla kursseja seuraat ?

Näytä koko viesti
Aallon Group - 24.3.2019 02.11

Iku-Turso kirjoitti:

Uskoakseni Bank Norwegian ei tarjoa suomalaista pankkitiliä. Toinen ongelma on, että BN:n säästötililtä ei tietääkseni voi suorittaa maksuja.

->siirrä rahat käyttötilillesi ja suorita maksu sieltä

 

No näin epäilinkin. Mitenhän sitten tuo ylimerkinnän mahdollisuus, kannataako merkitä hieman isompi satsi siltä varalta, että anti ylimerkitään ? Vai miten tuo määritellään montako osaketta kukin saa ylimerkinnän tapahtuessa?

 

Olen kuullut huhua että jotkut esimerkiksi merkkaan tuplat siihen nähden mitä on ajatellut sijoittaa ja näin varmistaa ettei ainakaan sen alle jää oma osakemäärä.... ?

Näytä koko viesti
Aallon Group - 24.3.2019 01.40

Merkkausohjeissa mainitaan " Maksu tulee suorittaa tarjottavia osakkeita merkittäessä merkinnän tekevän sijoittajan omissa nimissä olevalta suomalaiselta pankkitililtä ".

Mites tuo nyt tulkitaan, onko Bank Norwegian suomalainen pankkitili? Täytyykö siirtää rahat ensin norskilta kivijalkapankn tilille ja sieltä tehdä maksu ?

 

Ensimmäinen IPO kyseessä johon ajattelin nyt osallistua.

Näytä koko viesti
Käytännön laskutaito - 27.8.2018 07.21

eke kirjoitti:
Aloittelija2017 kirjoitti:
eke kirjoitti:

Puhuttiinko tässä nyt 5,5prosenttisten lonkkujen ja nelosoluen ruokakauppa myynnistä? Näiden myynti ruokakaupoissa on toki kasvanut 100% vuoden takaiseen.

 

No ei kyllä mennyt ihan oikein tämäkään, jos tarkoitit, että vuosi sitten myynti oli nollassa.

 

Eikös siitä vuosi tai alle ole kun ruokakaupoissa sai alkaa myydä vahvempaa lonkkua ja nelosta?

 

100% lisäys nollaan on edelleen nolla. Tätä varmaan haettiinfrown

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 20.6.2018 11.26

Mikä on tuo softa josta noita käppyröitä näytät? Vaikuttaa aika monipuoliselta ja selkeältä.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 9.6.2018 01.33

pielimide kirjoitti:

Yksi näkökulma pohdittavaksi:

...

Tuon on totta. Alueella josta olen asuntoa etsimässä niin uuden ja vanhan yksiön hintaero liikkuu 20k tuntumassa, hinnat siis pyyntihintoja, todellisesta kauppahinnastahan ei ole tietoa. Oma kassa riittää helposti yhden uudiskohteiden negatiivisen kassavirran maksuun mutta ei kyllä useamman. Luulen että viisainta on hankkia vanhempi asunto ensiksi ja yrittää saada siitä kassavirtapositiivinen. Tässä en pääse hyödyntämään vastikkeen vähennystä ja oman pääoman tuotto on heikompi mutta pankki vaikutti alustavasti suotuisammalta jos ottaisi lainan korot lomaan heiltä po-vastikkeen sijaan.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 3.6.2018 10.03

Mitä kokeneemmat on mieltä siitä, kumpi on parempi strategia asuntosijoittamiseen:

1. Uudis/uudehko kohde, jossa paljon yhtiölainaa, joka vähennyskelpoinen vuokratulosta. Tällä taktiikalla remonttihuolista ei tarvitse välittää vuosiin ja pankkilainaakaan ei tarvita niin paljoa. Ainoa negatiivinen asia tässä on se, että kassavirta kääntyy helposti negatiiviseksi jos yhtiölainan lyhennysvapaat ovat jo kulutettu.

2. Vanhempi perusrempattu kohde, eli suuremmat remontit tehty. Ei yhtiölainaa. Ostoon käytetään oman rahan lisäksi pankkilainaa pitkällä maksuajalla, joka tuottaa kyllä positiivista kassavirtaa ainakin hieman. Omanpääoman tuotto heikompi ainakin laskureiden mukaan.

Vuokratuotto näissä about sama. 4,5-5%. Molemmat alueella, jossa on kysyntää.

Itselleni ehkä turvallisemmalta kuulostaa vaihtoehto 1 juurikin sen takia, että remonttihuolista ei tarvitse välittää juurikaan mutta netin palstoja kaivaessa huomaan, että sijoittajat kääntyvät useammin vaihotehdon 2 puoleen, miksi? Halvemman ostohinnan takia ?

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 17.5.2018 10.29

Kiitos teille asiallisista vastauksista! Onko olemassa jotain kaavaa/laskuria, jolla voisi tarkastella oman pääoman tuottoa ajan funktiona? Kiinnostaisi tietää miten opo käyttäytyy esimerkiksi 3 vuoden päästä jos makselen lyhennyksiä tasaisesti. Toiseksi, kuinka pahana asiana pidätte jos po-vastike rahastoidaan tuloutuksen sijaan? Tästä on aika paljon eriäviä mielipiteitä esimerkiki kauppalehdessä. Tarkoituksena pitää sijoitusasunto +10v ainakin ja hankkia tulevaisuudessa mahdollisesti lisää.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 2.5.2018 11.21

Mielessä pyörinyt sijoitusasunnon hankinta. Tein alustavia laskelmia asuntosalkunrakentajat.fi:n laskurilla ja vaikka miten numeroita pyörittelen niin saan negatiivisen kassavirran ja noin 4,9% tuoton. Onko tuo 4,9% uudiskohteelle kohtalainen tuotto ? Käsittääkseni tuotto on uudiskohteissa alhaisempi vrt. vanhempi kämppä. Kassavirta kääntyy kyllä nousuun jos lisään omaa pääomaa ja otan vähemmän velkaa mutta oman pääoman tuottohan siinä kärsii. Asunto alueelta jossa kova kysyntä yksiöille eikä varmasti suurta pelkoa tyhjistä kuukausista ole. 

Onko vain lisättävä omaa pääomaa sen verran että kassavirta kääntyy positiiviseksi, tokihan varallisuus karttuu  myös negatiivisella kassavirralla lainan lyhennyksen muodossa...

Näytä koko viesti