Olet täällä

NickHalden

NickHalden

  • Liittynyt 2.5.2018
  • 7 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Käytännön laskutaito - 27.8.2018 19.21

eke kirjoitti:
Aloittelija2017 kirjoitti:
eke kirjoitti:

Puhuttiinko tässä nyt 5,5prosenttisten lonkkujen ja nelosoluen ruokakauppa myynnistä? Näiden myynti ruokakaupoissa on toki kasvanut 100% vuoden takaiseen.

 

No ei kyllä mennyt ihan oikein tämäkään, jos tarkoitit, että vuosi sitten myynti oli nollassa.

 

Eikös siitä vuosi tai alle ole kun ruokakaupoissa sai alkaa myydä vahvempaa lonkkua ja nelosta?

 

100% lisäys nollaan on edelleen nolla. Tätä varmaan haettiinfrown

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 20.6.2018 11.26

Mikä on tuo softa josta noita käppyröitä näytät? Vaikuttaa aika monipuoliselta ja selkeältä.

Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 9.6.2018 13.33

pielimide kirjoitti:

Yksi näkökulma pohdittavaksi:

...

Tuon on totta. Alueella josta olen asuntoa etsimässä niin uuden ja vanhan yksiön hintaero liikkuu 20k tuntumassa, hinnat siis pyyntihintoja, todellisesta kauppahinnastahan ei ole tietoa. Oma kassa riittää helposti yhden uudiskohteiden negatiivisen kassavirran maksuun mutta ei kyllä useamman. Luulen että viisainta on hankkia vanhempi asunto ensiksi ja yrittää saada siitä kassavirtapositiivinen. Tässä en pääse hyödyntämään vastikkeen vähennystä ja oman pääoman tuotto on heikompi mutta pankki vaikutti alustavasti suotuisammalta jos ottaisi lainan korot lomaan heiltä po-vastikkeen sijaan.

Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 3.6.2018 22.03

Mitä kokeneemmat on mieltä siitä, kumpi on parempi strategia asuntosijoittamiseen:

1. Uudis/uudehko kohde, jossa paljon yhtiölainaa, joka vähennyskelpoinen vuokratulosta. Tällä taktiikalla remonttihuolista ei tarvitse välittää vuosiin ja pankkilainaakaan ei tarvita niin paljoa. Ainoa negatiivinen asia tässä on se, että kassavirta kääntyy helposti negatiiviseksi jos yhtiölainan lyhennysvapaat ovat jo kulutettu.

2. Vanhempi perusrempattu kohde, eli suuremmat remontit tehty. Ei yhtiölainaa. Ostoon käytetään oman rahan lisäksi pankkilainaa pitkällä maksuajalla, joka tuottaa kyllä positiivista kassavirtaa ainakin hieman. Omanpääoman tuotto heikompi ainakin laskureiden mukaan.

Vuokratuotto näissä about sama. 4,5-5%. Molemmat alueella, jossa on kysyntää.

Itselleni ehkä turvallisemmalta kuulostaa vaihtoehto 1 juurikin sen takia, että remonttihuolista ei tarvitse välittää juurikaan mutta netin palstoja kaivaessa huomaan, että sijoittajat kääntyvät useammin vaihotehdon 2 puoleen, miksi? Halvemman ostohinnan takia ?

Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 17.5.2018 10.29

Kiitos teille asiallisista vastauksista! Onko olemassa jotain kaavaa/laskuria, jolla voisi tarkastella oman pääoman tuottoa ajan funktiona? Kiinnostaisi tietää miten opo käyttäytyy esimerkiksi 3 vuoden päästä jos makselen lyhennyksiä tasaisesti. Toiseksi, kuinka pahana asiana pidätte jos po-vastike rahastoidaan tuloutuksen sijaan? Tästä on aika paljon eriäviä mielipiteitä esimerkiki kauppalehdessä. Tarkoituksena pitää sijoitusasunto +10v ainakin ja hankkia tulevaisuudessa mahdollisesti lisää.

Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 2.5.2018 23.21

Mielessä pyörinyt sijoitusasunnon hankinta. Tein alustavia laskelmia asuntosalkunrakentajat.fi:n laskurilla ja vaikka miten numeroita pyörittelen niin saan negatiivisen kassavirran ja noin 4,9% tuoton. Onko tuo 4,9% uudiskohteelle kohtalainen tuotto ? Käsittääkseni tuotto on uudiskohteissa alhaisempi vrt. vanhempi kämppä. Kassavirta kääntyy kyllä nousuun jos lisään omaa pääomaa ja otan vähemmän velkaa mutta oman pääoman tuottohan siinä kärsii. Asunto alueelta jossa kova kysyntä yksiöille eikä varmasti suurta pelkoa tyhjistä kuukausista ole. 

Onko vain lisättävä omaa pääomaa sen verran että kassavirta kääntyy positiiviseksi, tokihan varallisuus karttuu  myös negatiivisella kassavirralla lainan lyhennyksen muodossa...

Asuntosijoituksilla irti oravanpyörästä - 2.5.2018 23.16

Edit. Sori, väärä topic. Ei ollut tarkoitus tulla blogia sotkemaan.