Olet täällä

Kiinalaiset osakkeet ja sijoittaminen Kiinaan - 3.9.2021 11.52

Moikka.

Miten pitkällä aikavälillä se on kiinan etujen mukaista sulkea Kiina muiden rahalta? Lyhyellä tietysti se että länsimaista rahaa on jo reippaanlaisesti virrannut sinnepäin ja kylmän viileasti tekohengitetään kurssit alas. Tai estetään hengittäminen. Etuna Kiinalle on että saadaan vaikeuksia länsimaille jo sijoitettettujen varojen näivettymisestä. Mutta voisiko siinä olla sekin että koitetaan ylikuumenemista hillitä, eli saadaan kohdennettua varantoja järkevämmin, tämän hetkisen tilanteen yli ja ohi. Tällaisessa skenaariossa etuna olisi loivempaa pulkkamäkeä Kiinalle, mutta myös muillekin. (Niinistökin-pääte) Tosin sillä, että Kiina lyhyellä aika välillä voi hyötyä hieman enemmän. Mutta nyt oli sellaista foliosuojausta päässä että ei voi ku ihmetellä. Sen verran kauaslentoista ettei voi mitenkään perustella. Mutta länsimaisten pelkonsiitä että suljetaan kaikki, voi aiheuttaa sen että omien oston voi aloittaa alhaalta ja kun sitten tajutaan että ei se Kiina nyt sulkenukkaan kaikkea... 

Näytä koko viesti
Metsäsijoittajan matkassa - 19.2.2020 06.22

Moi. 

Näkisin niin että nyt on muutaman vuoden Metsä rahastot ja esim Tornator ostaneet tiloja ja kilpailu on kovaa tiloista. Hinnat ovat minulle muodostuneen käsityksen mukaan nousseet koska ihmiset ovat sijoittaneet metsärahastoihin ja sijoittavat vieläkin.

Voi myös olla niin että näillä rahastojen ostamilla tiloilla hakataan kaikki mahdollinen ja vastaavasti uudistus sekä hoitotyöt voi jäädä minimiin. Että saadaan tuottoa ja arvoa sijoittajille, ainakin lyhyellä aikavälillä.

Sitten kun tämä hinta piikki on ohi ja aletaan etsiä tuottoa pidemmällä aikavälillä, voi köydä niin että ne myydään edullisemmin, tosin voi olla mahdollista että alituottoisina.

Tämähän menee kysynnän ja tarjonnan mukaan. Mutta näkisin että nyt on myyjän markkinat. Niille metsärahastoille en tiedä miten luovat arvo sitten ku metsästä pitäisi lisää harventaa tai hakata puuta. Mutta siihen tietysti on pitä aika. Tämä on siis mun näkemys ja pelkääpahinta suuntaan kallistuva ennakkoluulo. 

Eli kyllä varmaankin lannoituksen on tällä hetkellä erittäin järkevä sijoituskohde ylimääräisille rahoille.

Tietysti jos haluaa kasvaa ja laajentaa, mutta meidän porukka ei ole löytänyt ostettavaa joko hinnan ollessa sietämätön tai ostettava kohde olisi ollut alituottoinen ja olis mennyt harrastamiseksi. Jos se nytkin sitä on.

Kai se on pääoman suojelemista. 

Näytä koko viesti
Metsä Board - 5.9.2019 09.14

Stetsoni heitto. Myytiinkö siinä noin 10 000 000 osaketta siinä kuopassa.

Ostaisivatkohan sen verran?

Näytä koko viesti