Olet täällä

Ukrainan tilanne - 25.7.2022 02.56

Hei.

Jos on raja jossain, sitä pitää kunnioittaa. Sisällissota on tekosyy, vaikka se olisikin eskaloitu ns. julkiseksi. Mutta minä tai monikaan muu täällä ei oikeasti tiedä sillä tarkkuudella mitä siellä maassa näillä itä alueilla on ennen tätä lajaa sotaa tapahtunut. Eikä se ole oleellista. Vaan se että ukraina oli muuttumassa demokratiaksi, irti Venäläisyydestä. Ja vaikka sillä alueella onkin vanhempaa porukkaa ketkä ns. Pelkäsivät toisin sanoin suomettuivat. Ihmisen on helpompi pysyä totutussa kuin koittaa itse ottaa vastuu elämästään, kuten demokratiassa pitää tai oikeastaan pitää ja saa ja on mahdollista tehdä elämästään sellainen kuin haluaa pelkäämättä että joku tulee ja lahtaa kuulan kalloon vain sen takia että astui jonkun varpaille. Ei tämä ole Amerikka vastaan Venäjä  Tämä on Vapaus vastaan kuri. Tee mitä haluat vastaan tee mitä sinulle sanotaan. Vallan jakaantuminen vastaan vallan keskittyminen. Demokratia korjaa yhdelle ihmiselle tai pienelle joukolle keskittyneet vääristymät. Samasta syystä on valtio ja yritykset. Musk on hieno aikaansaava ihminen yrityksen johtajaksi, mutta ei hänestä ihmisten johtajaksi ole. Ja nyt alkaa lähtee lapasesta ja aihealueesta...

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 18.7.2022 07.35

Moikka.

Mielestäni asia menee jotenkin näin:

Jos omaisuusvero tulee, ohjaa se varallisuutta juuri päinvastoin mitä kyseisen veron kannattajat oletettavasti haluavat. Varallisuus ohjautuu yhä pienemmän ihmisyksilö joukon haltuun. 

Olinko neutraali, puinko kaikki beigeen? Tytöillä ja pojilla ei ole eroa? No huono huumori sikseen. Omaisuusverosta seuraa se että

"Rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy." Ihmeellistä kyllä. Ja tämä todistaa laskelma tuolla ylempänä. Vero menee vaikka tekisi jo tappiota. Eli ongelmissa olevan varallisuuden omistaja meneettäisi omaisuutensa sellaiselle joilla jo on sitä. Kateus vie tuhkatkin pesästä.

Vasemmiston toiminta pelaa heidän tunteiden ohjaamana kuvitteellisen vastustajan eduksi.

Voihan tietysti tehdä verotuksessa poikkeuksen, mutta siitä seuraa taas poikkeuksen poikkeus ja siitä seuraa hallintokoneiston itseään ylläpitävä voima.

Yksinkertaisempi on parempi, kaikki sen tietää. 

 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 15.7.2022 10.57

Moikka. 

Oplta ei ole tullut Aspiren rahoja. Pitääkö olla huolissaan?

 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 25.2.2022 08.20

Hei.

Ajatuksia Aspiren tilanteesta.

Kun luin ostotarjouksesta, ajattelin että tänä keväänä on tulossa taloudessa kuoppia, että onpa hyvä vakuutus Aspiren kurssille pahimman myllerryksen yli. Yrityksen suurimpien omistajien näkökannasta ajatelin, tätä asiaa silloin. Varsinkin kun Neogamesin kurssi oli tullut alas, koska se siellä alhaalla jo oli niin siihen trendiin myllerrykset ei toisi uutta. Kun katsoin Neogamesin tietoja niin ajattelin että Aspiresta tulee Neogamesin päätoimia-ala, tai ainakin sellainen kaukainen viso kävi mielessä. Mene ja tiedä. Mutta näkisin että samat omistajat molemmissa niin miksi hallita kahta organisaatiota, joissa toisiaan täydentävää toimintaa. Voi siis tarjota uusille asiakkaille yhdeltä luukulta kaiken. Varsinkin kun Neogamesin laajeneminen USA:ssa vaikuttaa olevan laskemaan päin? Neogamesilla oli se osakkuusyhtiö, uusien markkinoiden etsimiseen, 50% omistuksella. Tuotot siitä jaetaan 50%. Tässä toiminnassa oli trendi nousussa. mutta itse liiketoiminnan trendi laskussa? Muuten mitä ne on ne oudot kommentit Neogamesin raporteissa "kertoo ennemminkin toiminnan heijastuksista"? Heijastukset kai liittyi tähän osakkuusyhtiöön?

En siis täysin ymmärrä heijastuksia raportissa, mutta ajattelen että Neogames tarvii jotakin toimintaansa. Tämä on minulla päällimmäisenä kantavana voimana pääomistajien näkemyksissä.

Aspire voisi päästä USA:n markkinoille helpommin kun siellä Neogames jo on. Ja Neogames muun maailmanmarkkinoille. Ja oliko niin että USAssa arvostetaan lähtökohtaisesti korkeammalle peliala kuin muussa maailmassa.

Tämmöisiä hyvin korkean tason mielikuvia. Oikeastaan vain vahvistan mun kuplaa että tarjous menee läpi ja että kilpailevaa tarjousta ei tule. Mutta mistä näistä tietää. Kupla on siis että mun 2/3 osan paino osakkeissa ei saisi muuttua 1/2 osan painoksi. En myy, koska vakuutus ja en kykene tietämään miten syvälle mennään.

Ei se tästä. :)

 

 

Näytä koko viesti
Kiinalaiset osakkeet ja sijoittaminen Kiinaan - 3.9.2021 11.52

Moikka.

Miten pitkällä aikavälillä se on kiinan etujen mukaista sulkea Kiina muiden rahalta? Lyhyellä tietysti se että länsimaista rahaa on jo reippaanlaisesti virrannut sinnepäin ja kylmän viileasti tekohengitetään kurssit alas. Tai estetään hengittäminen. Etuna Kiinalle on että saadaan vaikeuksia länsimaille jo sijoitettettujen varojen näivettymisestä. Mutta voisiko siinä olla sekin että koitetaan ylikuumenemista hillitä, eli saadaan kohdennettua varantoja järkevämmin, tämän hetkisen tilanteen yli ja ohi. Tällaisessa skenaariossa etuna olisi loivempaa pulkkamäkeä Kiinalle, mutta myös muillekin. (Niinistökin-pääte) Tosin sillä, että Kiina lyhyellä aika välillä voi hyötyä hieman enemmän. Mutta nyt oli sellaista foliosuojausta päässä että ei voi ku ihmetellä. Sen verran kauaslentoista ettei voi mitenkään perustella. Mutta länsimaisten pelkonsiitä että suljetaan kaikki, voi aiheuttaa sen että omien oston voi aloittaa alhaalta ja kun sitten tajutaan että ei se Kiina nyt sulkenukkaan kaikkea... 

Näytä koko viesti
Metsäsijoittajan matkassa - 19.2.2020 06.22

Moi. 

Näkisin niin että nyt on muutaman vuoden Metsä rahastot ja esim Tornator ostaneet tiloja ja kilpailu on kovaa tiloista. Hinnat ovat minulle muodostuneen käsityksen mukaan nousseet koska ihmiset ovat sijoittaneet metsärahastoihin ja sijoittavat vieläkin.

Voi myös olla niin että näillä rahastojen ostamilla tiloilla hakataan kaikki mahdollinen ja vastaavasti uudistus sekä hoitotyöt voi jäädä minimiin. Että saadaan tuottoa ja arvoa sijoittajille, ainakin lyhyellä aikavälillä.

Sitten kun tämä hinta piikki on ohi ja aletaan etsiä tuottoa pidemmällä aikavälillä, voi köydä niin että ne myydään edullisemmin, tosin voi olla mahdollista että alituottoisina.

Tämähän menee kysynnän ja tarjonnan mukaan. Mutta näkisin että nyt on myyjän markkinat. Niille metsärahastoille en tiedä miten luovat arvo sitten ku metsästä pitäisi lisää harventaa tai hakata puuta. Mutta siihen tietysti on pitä aika. Tämä on siis mun näkemys ja pelkääpahinta suuntaan kallistuva ennakkoluulo. 

Eli kyllä varmaankin lannoituksen on tällä hetkellä erittäin järkevä sijoituskohde ylimääräisille rahoille.

Tietysti jos haluaa kasvaa ja laajentaa, mutta meidän porukka ei ole löytänyt ostettavaa joko hinnan ollessa sietämätön tai ostettava kohde olisi ollut alituottoinen ja olis mennyt harrastamiseksi. Jos se nytkin sitä on.

Kai se on pääoman suojelemista. 

Näytä koko viesti
Metsä Board - 5.9.2019 09.14

Stetsoni heitto. Myytiinkö siinä noin 10 000 000 osaketta siinä kuopassa.

Ostaisivatkohan sen verran?

Näytä koko viesti