Artikkelit

Sijoitusgurujen osakevalinnat vuodelle 2024

Sijoitustieto |
Jaa Twiittaa

Sijoitustieto kysyi vuoden 2023 lopussa tunnetuilta sijoittajilta Helsingin pörssin voittajaosaketta vuodelle 2024. Mukana ovat tänä vuonna Aki Pyysing, Almanakka, Henri Elo, Jarkko "Random Walker" Aho, Jukka Lepikkö, Karo Hämäläinen ja Tomi "Zijoittaja" Lahti

Valintojen tuotot ja "gurusalkun" pärjääminen tarkastetaan jälleen ensi vuoden lopulla jälkipyykin kera.

Julkaisu on samalla konseptilla jo kahdeksas. Edellisvuosien julkaisut ja jälkipuheet voit lukea tästä:
Lue myös! Sijoitusgurujen osakevalinnat vuodelle 2023
Lue myös! Sijoitusgurujen osakevalinnat vuodelle 2022
Lue myös! Sijoitusgurujen osakevalinnat vuodelle 2021
Lue myös! Sijoitusgurujen osakevalinnat vuodelle 2020
Lue myös! Sijoitusgurujen osakevalinnat vuodelle 2019
Lue myös! Sijoitusgurujen osakevalinnat vuodelle 2018
Lue myös! Sijoitusgurujen osakevalinnat vuodelle 2017

Lukijalle huomioksi: Tämä sivu ei sisällä sijoitussuosituksista tai sijoitusneuvoja. Näkemykset ovat kirjoittajien henkilökohtaisia mielipiteitä. Älä ota julkaisua liian vakavasti.

Osallistu kilpailuun: Sijoitustiedon foorumin Sijoitusguru 2024


 

Aki Pyysing: Tulikivi (0,3945€ 18.12.2023)

Sijoitustiedon perustajaosakas ja kolumnisti
Twitter: @AkiPyysing

Tulisijojen kysyntänäkymät ovat kiistatta heikot. Jolloin on perinteisesti hyvä aika ostaa tulisijojen valmistajia. Tosin Tulikivessä on markkinoilla saattanut viime aikoina mukana olla vielä arvoansaan hypänneitä insinöörejä, jotka tuijottavat vain tämän vuoden P/E:tä 6. Hyvin syklisten yhtiöiden syklin huipulla tehdyn tuloksen perusteella tehtyjen ostopäätösten pohjalta onkin monet sijoitusitkut itketty.

Mutta Tulikivessä saattaa tulla Juan Carlos ja pelastaa. Yhtiöllä on vuolukiven lisäksi nimittäin myös talkkivarantoja. Uusin osari kertoo, että hanke on edennyt hyvin ja että yhtiö on investoinut viime vuosina yhteensä noin 1,8 miljoonaa euroa talkkihankkeen kehittämiseen. Tällä rahalla ei ole siis vielä saatu mitään palautusta.

Vanhana fundajätkänä näen yhtiön markkina-arvon 24 miljoonaa hyvin helposti perustelluksi ihan ilman talkkiarpaakin. Ensi vuonna talkkikivihanke etenee vuoden lähemmäksi kassavirtaa. Tällaisten kohteiden ostamisessa on yleensä myöhässä, kun rahaa tulee jo yhtiöönkin päin.

Olen loppuvuodesta ostellut itsekin lappua varovasti. Yleensä olen tällaisissa osakkeissa ollut liikenteessä aivan liian aikaisin (jos olisi pitänyt ollenkaan), joten pidelkää hevosistanne kiinni, ennen kuin hyökkäätte beesiin.

Enhän mie nimittäin jonkun talkkiprojektin arvoihin tai aikatauluihin näkemykselläni tuo mitään lisäarvoa. Tällaisten lukemisesta ei tule juuri Anoa hurskaammaksi:

Suomussalmen talkkiprojektin toteutettavuusselvitys eteni myönteisesti katsauskaudella Metso Oyj:n tekemien rikastus- ja suodatuskokeiden sekä rikastamon esisuunnittelun myötä. Tuotantomittakaavan prosessin simuloinnin perusteella Haaposen talkkimalmista pystytään tuottamaan hyvälaatuista talkkirikastetta hyvällä saannilla. Rikastuskokeista saadusta talkkirikasteesta valmistettiin suihkujauhettuja talkkituotteita. Rikastetta jauhettiin kolmeen eri hienouteen, joiden keskiraekoot vaihtelivat noin 2,5 mikronista 5 mikroniin. Jauhetun tuotteen vaaleus kohosi odotetusti hienouden mukana ja talkki säilytti levymäisyytensä. Levymäisyys on haluttu ominaisuus ennen kaikkea kasvavissa käyttösovelluksissa. Esisuunnittelun perusteella rikastushiekan suodatus mahdollistaa kuivaläjityksen. Vedenpuhdistamolla varmistetaan prosessi- ja juoksutettavan veden laatu. Selvityksessä huomionarvoista oli, että kaivosalueella olevia rakennuksia ja infrastruktuuria voidaan hyödyntää myös suunnitellussa talkin tuotannossa.  Syksyn aikana käynnistettiin hienojauhettujen talkkituotteiden tuotetestauskokeita muovi- ja maalisovelluksissa. Lisäksi aloitettiin sivutuotteiden lisähyödyntämismahdollisuuksia koskeva selvitystyö. Lisäselvitykset viivästyttävät hieman ympäristövaikutusten arviointiselostuksen valmistumista, mutta hankkeen kokonaisaikatauluun ja potentiaaliin niillä voi olla positiivinen vaikutus.   


 

Almanakka: Neste (@34,69€ 14.12.2023)

Sijoitustiedon kolumnisti, sijoitusalan ammattilainen
Twitter: @Almanakka_

Poimintani vuoden 2024 parhaaksi osakkeeksi Helsingistä on Neste. Yhtiö on korreloinut koko matkan alas käytännössä alternative energy -indeksin kanssa, jolla on tuulivoimaloineen ja aurinkopaneeleineen kovin vähän tekemistä Nesteen liiketoiminnan kanssa. Tulevan vuoden aikana uskoakseni nähdään millaisella marginaalilla uusiutuvaa lentopetrolia saadaan markkinoille myytyä. Sijoittajien suurimpia pelkoja on ollut Nesteen huiman korkeiden uusiutuvien jalostusmarginaalien kestävyys (900 USD molemmin puolin). Markkinat ovat jatkuvasti olleet liian pessimistisiä odotuksissaan kannattavuudesta ja nyt kun Neste ei suostu avaamaan lentopetrolin jalostusmarginaalia erikseen, on markkina skeptinen.

Uusiutuvan lentopetrolin marginaali on muuten uskoakseni uusiutuvaa dieseliä korkeampi. Jatkossa, kun enenevissä määrin kokonaiskannattavuuteen vaikuttaa myös lentopetrolin kannattavuus, voi Neste vihdoin todistaa markkinoiden pelot vääriksi. Yksi ihan uskottava selitys Nesteen hiljaisuudelle lentopetrolin marginaalista on se, että sitä ei yksinkertaisesti haluta julki, koska se on niin hyvä. Neuvotteluasema heikkenisi siinä vaiheessa, kun lentoyhtiöt näkisivät millaista kannattavuutta sillä tehdään. Jatkuvasti on käynnissä neuvottelut lentoyhtiöiden ja uusiutuvan lentopetrolin valmistajien kanssa pitkistä ja laajoista ostosopimuksista.

Kysyntä ja tarjonta tulee myös merkittävältä osalta vaikuttamaan marginaaliin. Neste piti surullisen kuuluisan pääomamarkkinapäivänsä mainostaakseen yhtiötään. He käytännössä sanoivat että jalostuskapasiteettia on ilmoitettu aivan valtavasti markkinoille ja lailla säädeltyä kysyntää tulee useamman vuoden ajan vähemmän kuin ilmoitettua tarjontaa. Unohtivat sitten mainita, että suuri osa kysynnästä on ollut ja tulee olemaan vapaaehtoista ja että ilmoitettu kapasiteetti ei tule olemaan sama kuin oikea tuotantomäärä, ja osake romahti. Kun korot nousivat korkeammalle, niin onkin mielenkiintoista nähdä miten iso osa tästä ilmoitetusta kapasiteetista näkee koskaan tuotantoa. Tällä hetkellä tarjontaa ei ole lähimainkaan tarpeeksi vastaamaan jatkuvasti kasvavaan ja regulaatiolla vaadittuun kysyntään.

Kun kysyntä ja tarjonta joskus kohtaavat toisensa, ryhdytään tarkastelemaan jalostajien välisiä kilpailuetuja. Uusiutuvissa raaka-aine tulee isoksi pullonkaulaksi ja Neste on vahvistanut jatkuvasti asemaansa tässä osassa arvoketjua ostamalla raaka-ainetta hankkivia yhtiöitä. Ei muuten ole sama asia tökätä keppi maahan ja saada samasta paikasta loputtomasti mustaa kultaa, kuin kiertää ravintoloita ovelta ovelle hakemassa paistorasvoja. Big oililla on edessään täysin uudenlainen logistinen ja prosessillinen haaste, eikä siinä tulla hyviksi yön yli. Lisäksi Nesteellä on loistava esikäsittely, mikä ymmärtääkseni mahdollistaa heidän käyttävän heikkotasoisempia raaka-aineita kuin kilpailijoiden (linkki selitykseen kiinnostuneille: https://www.neste.fi/konserni/tietoa-meista/tuotanto/nexbtl-teknologia). Nämä ovat merkittäviä kilpailuetuja, jotka tulevat tukemaan jalostusmarginaalia myös jatkossa.

  • Valtavasti kasvava kysyntä ja Nesteen kasvava kapasiteetti, sekä mahdollisuus investoida käytännössä loputtomasti uuteen kapasiteettin.
  • Ulkomaiset sijoittajat alkavat uskomaan Nesteen marginaalin kestävyyteen ja lentopetroli tukee sitä sen sijaan, että heikentäisi
  • Houkutteleva arvostus
  • Jos ei mikään muu auta, niin matalammat korot tulevat tukemaan alternative energy -indeksiä, ja jos olen kaikesta sanomastani väärässä, niin peesaan tuota indeksiä sitten voittoon (vääryys) ja tuuletan sen mukaisesti
 

 

Henri Elo: LapWall (17.12.2023 3,10€)

Sijoituskirjailija (Osakesijoittajan maailmanvalloitus, Tuoton arvoitus ratkeaa), analyytikko, yrittäjä.
https://holvi.com/shop/kivaatekemista/
Henrin sijoitussisältöjä löydät SalkunRakentaja.fi:stä.
Twitter: @EloHenri
Facebook: @sijoituskirjailijahenrielo

LapWall on rakennustuotevalmistaja, joka valmistaa puuelementtejä Pyhännän, Pälkäneen ja Vetelin tehtaillaan.

Liikevaihto on laskemassa tänä vuonna 40-45 miljoonan euron tasolle eli viidenneksen, mutta EBITA-liikevoitoksi yhtiö on ohjeistanut 4-4,5 miljoonaa euroa (2022: 8,3).

Osakekohtainen osinko todennäköisesti laskee viime vuoden 19 sentistä arviolta 10-12 sentin tasolle tarkoittaen kohtuullista 3,5 prosentin osinkotuottoa.

LapWall on kyennyt sopeutumaan ja pyörittämään tehtaita hyvillä käyntiasteilla huolimatta asuntotuotannon hiipumisesta. Valtaosa tuotannosta menee tällä hetkellä liike-, logistiikka- ja julkiseen rakentamiseen.

Yhtiöllä on aktiivinen kasvustrategia. Yhtiö ilmoitti joulukuussa 15-17 miljoonan euron investointisuunnitelmasta, jossa Pyhännälle nykyisen tehtaan viereen rakennettaisiin uusi pitkälle automatisoitu kokoonpano- ja osavalmistustehdas. Tehdas työllistäisi täydellä kapasiteetilla 50-60 henkeä ja olisi tuotannossa vuoden 2025 jälkipuolella.

Tehdastuotannon etuja ovat mittatarkkuus, kuivaketju, tehokkaat läpimenoajat ja työvoiman saatavuus.

Omistan pitkäaikaisesti.


 

Jarkko "Random Walker" Aho: Neste (@33,01€ 17.12.2023)

Sijoitustiedon kolumnisti, sijoituskirjailija (LaatuguruArvoguruPikkuguru)

Jatkan aiemmilta vuosilta tuttua linjaani ja valitsen yhtiön, jossa näen potentiaalia sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä ja jonka arvostus on painunut houkuttelevalle tasolle. Neste on lukeutunut vuosikausia myös oikean salkkuni tukipilareihin. Osakkeen korkean arvostuksen takia en kuitenkaan ole päässyt täydennysostoksille pitkään aikaan. Nyt kun kurssi on pudonnut puoleen tammikuun 2021 lähes 65 euron huipusta, ja on tätä kirjoittaessa enää noin 33 euroa, tilanne alkaa olla toinen. Vielä on matkaa koronakevään 2020 aikaisiin 20 euron pohjiin, mutta markkinatilannekin on nyt täysin toinen. Vertailukohtaa tuskin kannattaa hakea koronakeväältä.

Pidän Nestettä edelleen yhtenä Helsingin pörssin parhaista yhtiöistä. Kilpailun kiristymisestä on toki jo nähty viitteitä, enkä usko yhtiön marginaalien enää yltävän ihan huippuvuosien tasolle. Nesteen teknologinen etumatka ja vahva markkina-asema kuitenkin rajoittavat uusien tulokkaiden mahdollisuuksia.

Neste on papereissani klassinen esimerkki laatuyhtiöstä, jossa kasvupotentiaali yhdistyy vahvaan kannattavuuteen. Yhtiö on jo osoittanut kykynsä investoida jatkuvasti korkealla pääoman tuotolla. Uusiutuvien tuotteiden markkinakasvun ja uusien tuotesovellusten myötä kapasiteettia tullaan tarvitsemaan tulevaisuudessa huomattavasti nykyistä enemmän. Investointimahdollisuuksia luulisi riittävän.

On tietysti vaikea arvioida, kuinka suuri osa kurssilaskusta selittyy suhdanteella ja mikä on aidosti toimintaympäristön pysyvämmistä muutoksista johtuvaa. Mille tasolle marginaalit ja pääoman tuotot tulevaisuudessa asettuvat? Kompensoiko markkinan kasvu markkinaosuustappioita? Myös poliittiset riskit leijuvat ympäristöteemaan vahvasti sidoksissa olevan liiketoiminnan yllä. Ilmassa on paljon epävarmuutta ja siksi olen yrittänyt pyöritellä myös heikompia tulevaisuuden skenaarioita.

Perusskenaariossa odotan Nesteen yltävän keskimäärin 20 prosentin oman pääoman tuottoon (ROE). Parhaimmillaanhan ROE on pyörinyt 30 prosentin kieppeillä ja viime vuosina keskimäärin noin 25 prosentissa, joten tässä suhteessa perusskenaarioni on varsin maltillinen. Q3:n lopun 10,53 euron osakekohtaista omaa pääomaa käyttämällä normaaliksi osakekohtaiseksi tulokseksi saadaan 2,11 euroa (20 % x 10,53). Heikkoa suhdannetta heijastelevat analyytikkoennusteet ovat tälle ja ensi vuodelle suunnilleen samalla tasolla, joten tässäkin mielessä oletukseni on mieluummin varovainen kuin yltiöoptimistinen.

Nykyisellä 33 euron kurssilla ja normaalituloksella laskettu P/E-luku on siten alle 16. Se ei ole kovin paljon. Jos oletamme Nesteen tuloksen kasvavan hieman yleistä taloutta (BKT) nopeammin, esimerkiksi 6 prosenttia vuodessa, ja tuottovaatimuksemme on markkinan keskimääräinen 9 prosenttia, P/E-luvun tulisi olla noin 23. Vaikka ROE jäisi jatkossa 18 prosenttiin ja tuloskasvu 5 prosenttiin (BKT-kasvu), P/E-luvun tulisi olla noin 18.

Markkinoiden hinnoittelema P/E 16 heijastelee hyvin pessimististä skenaariota, jossa Nesteen ROE jää pysyvästi noin 14 prosenttiin, eikä tulos kasva kuin BKT:n tahdissa. Vuoden säteellä Nesteen kurssikehitys voi luonnollisesti olla melkein mitä tahansa, mutta pidemmällä aikavälillä on hyvin vaikea nähdä, miten näin laadukkaan yhtiön arvostus voisi jäädä pörssin keskiarvon tasolle. 


 

Jukka Lepikkö: Wärtsilä (@13,17€ 19.12.2023)

Ammattitreidaaja, yrittäjä, salkunhoitaja. 
e-Kirja Treidaa kuin ammattilainen ladattavissa ilmaiseksi .
Twitter: @JukkaLepikko

Meri- ja energia-alan voimaratkaisuihin erikoistunut Wärtsilä ratsastaa tällä hetkellä vihreän siirtymän megatrendillä, jonka vaikutukset yrityksen operatiiviseen tekemiseen alkavat vasta näkyä. Tätä vahvuutta korostaa mm. viimeisimmän kvartaaliraportin vahva tilauskertymä (+11 %) heikkenevässä talousympäristössä, jossa melkein kaikkien muiden teollisuusyhtiöiden tilauskertymät laskivat vertailukaudesta.

Merenkulun uudistuva regulaatio pakottaa varustamot päivittämään laivastoaan jatkuvasti ympäristöystävällisempään suuntaan. Tulevaisuuden vihreämpiin polttoaineisiin on vielä useita vaihtoehtoja, mutta Wärtsilä on kehittänyt monipuolisesti eri polttoaineille sopivia ratkaisuja. Esimerkiksi marraskuussa yhtiö kertoi lanseeraavansa ensimmäisenä toimijana maailmassa ammoniakilla toimivan nelitahtimoottorin. Tämä vain yhtenä esimerkkinä yhtiön vahvasta panostuksesta tuotekehitykseen, minkä voi toivoa luovan yhtiölle kilpailuetuja tuleviksi vuosiksi.

Energian puolella säätövoima ja energianvarastointi hyötyvät niin ikään dekarbonisaatiosta ja kysyntä näille ratkaisuille kasvaa vahvasti tulevina vuosina. Energiavarastointiin liittyen Wärtsilällä on käynnissä strateginen arviointi sen tulevaisuudesta. Oma toiveeni olisi, että juuri voitolliseksi kääntynyt vahvasti kasvava energiavarastointi listattaisiin omana yhtiönään pörssiin, eli tehtäisiin ns. spin-off. Uskon, että omana yhtiönä se voitaisiin arvostaa jopa korkeammalle, kuin osana Wärtsilää. Seuraavan vuoden aikana kuitenkin varmasti nähdään, millaiseen ratkaisuun yhtiö päätyy ja kuinka markkina siihen reagoi.

Wärtsilä on kärsinyt viime vuodet kustannusinflaatiosta, joka on alentanut sen kannattavuutta. Tämä johtui pääasiassa tilauskannasta ja sopimuksista, jotka oli tehty ennen inflaation voimakasta nousua vuonna 2021. Tämä rasite kuitenkin on nyt poistumassa ja tulevien kvartaalien toimitukset tehdään paremmilla katteilla. Wärtsilän marraskuun pääomamarkkinapäivässä toimitusjohtaja Håkan Agnevall paalutti moneen kertaan, että uskoo yhtiön saavuttavan 12 prosentin liikevoittomarginaalin (1–9/2023: 6,3 %).

Taustalla vaikuttavat vahvat megatrendit sekä paraneva kannattavuus siivittänevät Wärtsilän jopa 40 % tulosparannukseen 2024, joka tarjoaa vahvat lähtökohdat osakkeen nousun jatkumiselle myös ensi vuonna. Lisäksi energiavarastointiliiketoiminnasta voi muodostua positiivinen katalyytti vuodelle 2024.

 


 

Karo Hämäläinen: Vincit (17.12.2023 @3,32€)

Sijoituskirjailija (Laatuguru, Sijoita kuin guruArvoguruPikkuguru), toimittaja, Parnasson tuottaja
Twitter: @KaroHamalainen
YouTube: @KaronGrilli

Ennusmerkkien mukaan vuodesta 2024 olisi tulossa nousuvuosi kaikilla muilla mittareilla paitsi korkotasolla, ja juuri korkotaso muun nousun syy onkin. Jos nousuhuumasta selvittiin näin vähällä, hyvä niin! Ihan varma en itse siitä vielä ole.

Jos uskoo, että vuosi 2024 palauttaa talouden mukavaan nousuun, ihmisten ja yritysten mielialat maireimpaan hymynaamaan sekä pyyhkäisee pelon rippeet pois, kannattaa kisasalkkuun varmaankin valita suurissa vaikeuksissa oleva yhtiö, joka selviää rahoitusongelmistaan. Vaarana tietysti on, ettei niin käy, ja silloin tiedossa voi olla kisan häntäpaikka.

Pörssissä vaikuttaisi olevan useita pessimistisesti hinnoiteltuja osakkeita, niin kuin viimevuotinen kisaosakkeeni Nokia. Lähden kisaan kuitenkin tylsemmällä valinnalla.

It-palveluyhtiöt on hinnoiteltu kautta linjan kohtuullisesti. Tälle voi olla hyviä perusteita. AI muuttaa koodinkirjoittamista. Laskukausi on vienyt keikkaa varsinkin yrityksille projekteja tekeviltä firmoilta. Monen vuoden "koodari on kuningas" -kauden jälkeen on päädytty tilanteeseen, jossa monelle yhtiölle koodarit ovat myös kulueriä, joille ei ole töitä.

Kuvittelen, että it-palveluyhtiön työvirtaa pystyy ennakoimaan aika hyvin ja omaa kapasiteettia sopeuttamaan sen mukaan. (Tietysti silloin, jos oma liiketoiminta on it-alan henkilöstövuokraus tai alihankinta, yhtiö ei ole sopeuttaja vaan juuri se, jolla sopeutetaan.) Edelleen kuvittelen, että yhtiöt pystyvät palauttamaan tuloksentekokykynsä, jos se hetkeksi joutuu hukkaan.

Goforehan Helsingin pörssin it-palveluyhtiöistä vaikuttaisi olevan paras, etenkin laskusuhdanteessa, mutta laatu näkyy osakkeen hinnassa. Syksyllä ostin TietoEVRYä ja Vincitiä, ja niiden väliltä valitse kisaosakkeeni.

TietoEVRYssä on käynnissä kahden yksikön strateginen tarkastelu, joka on omiaan tuomaan palasten arvoa paremmin esiin. Tarkastelu on viivästynyt, ja osakkeenomistajan kannalta suurin vaara on se, että yhtiö päätyy myymään jotain liian halvalla. Muussa tapauksessa vaikutuksen pitäisi olla vähintään neutraali, ennemmin positiivinen, sillä osakekurssi tuntuu ikään kuin unohtaneen tämän mahdollisen herkun.

Vincit taas vaikuttaa edulliselta etenkin, jos katsoo yritysarvoa suhteessa liikevaihtoon. Hinnan suhteuttaminen liikevaihtoon on hyvä mittari silloin, jos yhtiön tulos on alamaissa väliaikaisesti. Tällöin tulosta pystyy kohentamaan paljon nopeammin kuin mikä olisi mahdollista liikevaihtoa kasvattamalla.

Ei tietenkään ole mitenkään sanottu, että Vincit pystyisi parantamaan kannattavuuttaan. Lisäksi pelkään, että miljoonat polttelevat pankkitilillä ja että firma tekee Yhdysvalloista jonkin ylihintaisen yritysoston, kun uudella mantereella kasvaminen on menty kirjaamaan jollekin strategiakalvolle.

Mutta otetaan silti kisasalkkuun Vincitiä. Älkää te muut ostako, itse voisin ostaa vielä vähän lisää.


 

Tomi Lahti (Zijoittaja): Stockmann (17.12.2023 @2,635€)

Sijoittaja, Twitter-aktiivi
Twitter: @zijoittaja

Periaatteessa pitäisi poistua kisasta voittajana, mutta lajin ”helppous” viehättää jatkamaan…

Tässä voisi valita Bittiumin uudelleen tai edellisvuoden kisassa olleen Reka Indun (jolla on kassa täynnä rahaa kaapelimyynnistä) mutta yllätysvalintani on viime kerran hopeamitalisti eli Stockmann. Pyysingin Akin pohdinnat edelleen pääosin valideja ja tämän lisäksi perustan valintani Stockmannin pääomamarkkinapäivään 16.11.2023, johon osallistuin. Twiitit siitä luettavissa #StockmannCMD häsällä X:ssä.

Uskon, että tuoreen toimarin Susanne Enhbågen avulla Stockmann-Lindex lennättää korkkarit kattoon ja saa meidät sijoittajat tanssimaan tuottoisaa tico-ticoa Callen Suomi-baarin pöydillä.

Femtech-tuotteet (googlaa, jos et tiedä) , Lindexin uusi jakelukeskus ja tavaratalo-divisioonan ratkaisu ovat muutamia avaintekijöitä ensi vuoden onnistumisen suhteen.

Selkeä visioni on, että Stockmann tekee Susannen viitoittamana riemumarssin Helsingin pörssissä. Tai voihan se olla, että Tukholman pörssi nappaa Lindexin listoilleen paremmilla verrokeillaan ja kirkkaammalla näkyvyydellään.

Joka tapauksessa Stokkan kellon alla juhlitaan vuoden päästä!


Osallistu kilpailuun: Sijoitustiedon foorumin Sijoitusguru 2024

Sisältöpoiminta:

Helsingin pörssin tuloskalenteri

Kolumnit

Kaikki väki nukkuu

Aki Pyysing
26.5.2024
east Lue lisää

Käytännön vinkkejä sijoitusasunnon ostamiseen

Miika Vuorensola
26.5.2024
east Lue lisää
Artikkelit

Joko asuntojen hintojen pohjat on nähty?

Juha Europaeus
24.5.2024
east Lue lisää