+10961
Liittynyt:
16.12.2013 - 13:48
Viestejä:
Viestejä: 6326

Sopranos tv-sarja oli huikea. Luin yhden Sopranon osarin, enkä tykännyt. En kyllä näe Pohjoismaiden kouluttamisessa ja kansainvälistymisessä hirveätä kasvua. Yhtiö on rahoituskriisissä laskevalla tai stabiililla alalla. Mie gämblään muualla, vaikka 8M 22M vaihtavasta niukkaa voittoa tekevästä narikasta ei paljon olekaan.

4.4.2016 - 13:06
#7984
+2878
Liittynyt:
25.6.2014 - 10:25
Viestejä:
Viestejä: 2162

Vaikea sanoa kun en ole tuntenut sinua 20 vuotta enkä siis tiedä varmuudella mitä halusit sanoa. Oma tulkintani oli, että tilintarkastajien lausunnon perusteella kuvittelisit, että Sopranolla voisi olla hyvinkin kerrottavaa useammassakin osarissa.

6.4.2016 - 10:26
#8024
+10961
Liittynyt:
16.12.2013 - 13:48
Viestejä:
Viestejä: 6326
hauturi kirjoitti:

Vaikea sanoa kun en ole tuntenut sinua 20 vuotta enkä siis tiedä varmuudella mitä halusit sanoa. Oma tulkintani oli, että tilintarkastajien lausunnon perusteella kuvittelisit, että Sopranolla voisi olla hyvinkin kerrottavaa useammassakin osarissa.

Hyvin lähelle oikein. Tuli itse vähän vesitettyä viestiä näköjään, kun en kirjoittanut suoraan, että imo Herranen valehtelee. Imo on pöyristyttävää, että kriisiyhtiön toimitusjohtaja sanoo lehdelle´, että "kun meillä ei ole mitään tiedotettavaa", ja toimittaja päästää tämän läpi. Pari päivää aikaisemmin tullut tilintarkastajalta oikeasti pahoja pyyhkeitä. Mie oikeasti tuohduin tätä lukiessani, mutta se ei nyt kyllä välittynyt lukijoille. Pitänee vähentää pikkunäppäriä kiertoilmauksia ja sanoa sanottavansa suoraan.

13.10.2016 - 17:39
#10030
+9
Liittynyt:
9.11.2015 - 15:12
Viestejä:
Viestejä: 48

Huomenna ja siitä eteenpäin erittäin mielenkiintoisia aikoja Sopranolle.

 

https://globenewswire.com/news-release/2016/09/30/876050/0/fi/Soprano-m…

 

"Helsinki, Suomi, 2016-09-30 13:15 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Soprano Oyj on tänään allekirjoittanut sopimuksen Isolta Oy:n 35,42 prosentin omistuksensa myymisestä Visma Finland Holding Oy:lle käteiskaupalla. Kaupan Closing Date on 14.10.2016 ja viimeistään 1.11.2016, johon päivään mennessä Visman tulee tehdä sopimus kaikkien Isoltan osakkaiden kanssa, tai kauppa raukeaa. Kauppahinta ja sen vaikutus Sopranon tulokseen julkistetaan, kun se on maksettu."

 

Tuo kauppa joko closataan tai ei ja tulosta odotellaan firman kannalta. Tasettahan on kevään kriisin jälkeen laitettu parempaan kuntoon ja toimitilajärjestelyt tuottavat 3 miljoonan vuosisäästöt alkaen elokuusta 2016. Vähänkään jos myötäinen tuuli käy niin tämä mikroluokassa toimiva minifirma tuplaa arvonsa pörssissä. Kannattaa tarkkailla, jos riskiä sietää. 

 

https://cns.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=7…

"Vaikeasta markkinatilanteesta ja muutosohjelman kustannuksista huolimatta konsernin kehitys oli positiivinen ja yritysjärjestelyjen ansiosta kokonaistulos parani. Kehitysohjelma kolmen miljoonan euron kustannussäästöineen eteni suunnitellusti, tosin kasvaneet kouluttajapalkkiot söivät henkilöstökuluissa saavutettuja säästöjä. Elokuusta alkaen vuokrakuluista saadaan huomattavia säästöjä. Katsauskauden aikana Soprano vahvisti omaa pääomaansa ja paransi rahoitusasemaansa. Omavaraisuusaste nousi 37,7 prosenttiin."

9.11.2017 - 08:48
#15763
+216
Liittynyt:
7.4.2016 - 15:10
Viestejä:
Viestejä: 486

Eilisessä Kauppalehdessä oli koulutusviennistä/opetusteknologian markkinoista muutama artikkeli. Sopranon osalta mahdollisesti rakentuvaa liiketoimintaa lähivuosille. Yhtiöltä tulee tulokset vain kaksi kertaa vuodessa. Joten informaatiovirta on yhtiöltä vähäistä. 

Suomalaisyritys yhdistää keinoälyn ja pedagogiikan: "Avaamme ovia ja tulemme sijoittamaan" (KL)

"Suomalainen pedagogiikan ja keinoälyn yhdistävä oppimisalusta ­Claned on jo päässyt vientivauhtiin maailmalla.

Nyt Clanedin perustajat aikovat puskea myös muita suomalaisia koulutusteknologian ratkaisuja viennissä eteenpäin. Välineenä on samojen omistajien kehitysyhtiö Learning Intelligence Group LIG.

LIG osti tänä syksynä Jyväskylän yliopistolta ja Niilo Mäki -instituutilta kansainväliset oikeudet lukupeli Graphogameen. Suomalaiskoululaiset tuntevat lukemaan oppimisessa avittavan pelin nimellä Ekapeli.

Nyt tutkimustieto lukemaan oppimisesta aiotaan saada muiden maiden lasten avuksi.

”14 kieliversiota on jo olemassa. Ensimmäisinä ovat tulossa brittienglanti, portugali ja norja. Meillä on neuvotteluja käynnissä useiden valtioiden kanssa”, LIG:n toimitusjohtaja Vesa Perälä sanoo.

Claned tekiviime vuonna vasta noin 300 000 euron liikevaihdon, mutta yhtiöllä on asiakkaita Perälän mukaan yli 20 maassa. Yhtiöllä on toimistot Helsingin lisäksi New Yorkissa, Singaporessa ja Mumbaissa.

Oppimisalusta on esimerkiksi kymmenien tuhansien opiskelijoiden käytössä yksityiskouluissa Australiassa ja Intiassa.

Perälän mukaan Suomi-brändi vetää koulutuksessa vahvasti.

”Se avaa minkä tahansa oven, ja me käytämme sitä hyväksi. Olemme hämmästyttävän isoissa keisseissä mukana näin pieneksi firmaksi”, hän sanoo."

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/suomalaisyritys-yhdistaa-keinoalyn-j…

 

Suomalainen tekoäly avaa koulutusviennin (Kesäkuu 14, 2017)

Suomalaiset koulutusalan yhtiöt lähtevät yhdessä valloittamaan maailmaa tekoälyn avulla. Suomessa kehitetty tekoäly lisää oppimismotivaatiota, vähentää keskeyttämisiä ja parantaa oppimistuloksia. Kyselyjä on jo useista maista, kuten Intiassa ja Arabimaissa.

Pohjoismaiden johtava yksityinen työelämän kouluttaja Soprano ja kansainvälisesti palkitun älykkään oppimisalustan kehittänyt Claned esittelivät keskiviikkona 14.6. Helsingissä tulevaisuuden digioppimista ja koulutusviennin mahdollisuuksia.

Suomalainen koulutusvienti – isoja lupauksia mutta vähän euroja

Koulutusvientimme arvo vuonna 2015 oli 15,9 miljoonaa euroa. Saman kokoisessa Uudessa Seelannissa koulutusvienti oli 1,8 miljardia, siis yhtä paljon kuin Suomen rakennus- ja projektivienti yhteensä. Myös Ruotsin koulutusvienti on moninkertainen.

– Maamme koulutusvienti on tähän saakka ollut julkisten toimijoiden käsissä ja pääasiassa julkisesti rahoitettua opettajankoulutusta eri maissa. Siis hyvin perinteistä luokkahuonekoulutusta. Suomen teknologista edelläkävijyyttä ei ole koulutusviennissä juurikaan hyödynnetty, toteaa Soprano Oyj:n toimitusjohtaja Kaisa Vikkula.

Nyt pörssiyhtiö Soprano ja teknologiayhtiö Claned panostavat työelämän online-koulutusvientiin tekoälyn avulla.

 

Suomalaisten ammattitutkintojen koulutusvienti on vapautumassa 1.1.2018

Ammattitutkintojen vapauttamista koskeva lakiesitys on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä. Soprano haluaa olla paalupaikalla kun kansainväliset markkinat avautuvat suomalaiselle koulutusosaamiselle. Yhtiö on jo aloittanut ammatillisten koulutusten digitalisointityön.

– Uskomme, että nykymuotoisia luokkahuoneita tarvitaan tulevaisuudessa vain museoissa. Työelämän koulutus muuttaa tulevien vuosien aikana vallankumouksellisesti muotoaan. Tulevaisuudessa tekoäly ohjaa oppimista – yksilöllisesti ja väsymättä, Sopranon Vikkula päättää."

 

https://globenewswire.com/news-release/2017/06/14/1018588/0/fi/Tulevais…

Tuloskunnosta sen verran, että yhtiö on kahteen otteeseen tänä vuonna nostanut ohjeistustaan. 
 

Soprano muuttaa ohjeistusta: kannattavuus odotettua parempi (17.8.2017)

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/4fJu7g5n

14.12.2017 - 10:08
#16973
+216
Liittynyt:
7.4.2016 - 15:10
Viestejä:
Viestejä: 486

Eilen illasta oli tullut Sopranolta tiedote miljoonan euron TEKES avustuksesta koulutusvientiin. Sopranon market cap 8.3 M € ja ensi vuodelle odottaa Inderes 1.0 M € liiketulosta, 17.7 M € liikevaihdolla. 

 

Soprano Oyj pörssitiedote 13.12.2017 klo 18.30

Sopranolle miljoonan euron avustus koulutusvientiin

Innovaatiorahoituskeskus Tekes on myöntänyt kehitysyhtiö Soprano Oyj:lle
1.060.000 euron avustuksen koulutusviennin tutkimus- ja kehittämistoimintaan. 

Avustus on enintään 50 prosenttia 2,13 miljoonan euron hyväksyttävistä
kokonaiskustannuksista. Hanke toteutetaan pääosin konsernin omin
henkilöstöresurssein, joten syntyvä uusi koulutusviennin osaaminen jää yhtiöön. 

Soprano suunnittelee tekoälyyn pohjautuvaa geneeristä ja globaalisti
skaalautuvaa online-koulutusliiketoimintaa. Hanke synnyttää uutta tietoa ja
osaamista konsernin kansainvälistymisen mallien luomiseen. Rahoitus nopeuttaa
projektia. Yhtiön käsityksen mukaan tekoälyn käyttö online-koulutuksen apuna ja
opiskelijoiden motivoijana lisääntyy. Koulutusviennin mahdollisuudet ovat
kasvussa erityisesti kehittyvillä markkinoilla, kuten esimerkiksi Latinalainen
Amerikka, Kaakkois-Aasia, Afrikka ja Intia. 

Hankkeen vastuullinen johtaja, Soprano Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Arto
Tenhunen: ”Tulevaa online-koulutusten yleistymistä voidaan hyvällä syyllä
verrata peliteollisuuteen, sen nopeaan kasvuun ja taloudelliseen menestykseen.
Liiketoiminnan tarvitsema investointi on alussa mittava ja onnistuessaan myös
investoinnin tuotto voi olla hyvä. Tekesin avustuksen ansiosta pystymme
pienentämään kansainvälistymiseen liittyviä riskejä”

Inderes target 0.55 €

 

"Soprano tiedotti eilen Tekesin myöntämästä merkittävästä avustuksesta koulutusviennin tutkimus- ja kehittämistoimintaan. Yhteensä enintään 1,06 MEUR:oon nouseva avustus tukee konsernin kehittämän geneerisen ja globaalisti skaalautuvan online-koulutusliiketoiminta-alustan kehittämistä. Yhtiön mukaan koulutusviennin mahdollisuudet ovat kasvussa erityisesti kehittyvillä markkinoilla, kuten esimerkiksi Latinalainen Amerikka, Kaakkois-Aasia, Afrikka ja Intia. Uusi laki mahdollistaa koulutusviennin aloittamisen, sillä eduskunta hyväksyi kesällä 2017 lakimuutoksen, joka mahdollistaa suomalaisten ammattitutkintojen viennin EU- ja ETA-alueen ulkopuolelle 1.1.2018 alkaen."

2.6.2022 - 11:27
#86831
+10961
Liittynyt:
16.12.2013 - 13:48
Viestejä:
Viestejä: 6326

Vaikka pörssipaikkojen ostaminen onkin karhumarkkinoiden ilmiö, kertoo se eniten ipon kautta listautumisen kalleudesta. Ei sitä pörssipaikkaakaan ilmaiseksi saa, aina joutuu antamaan ainakin vähän equityä eteen. Sopranon markkina-arvokin nousi välittömästi jonkun neljä miljoonaa.

 

2.6.2022 - 11:32
#86832
+216
Liittynyt:
7.4.2016 - 15:10
Viestejä:
Viestejä: 486
Aki Pyysing kirjoitti:

Vaikka pörssipaikkojen ostaminen onkin karhumarkkinoiden ilmiö, kertoo se eniten ipon kautta listautumisen kalleudesta.

 

Listautumiskulut esim Nightingale Healthilla melkein saman verran kuin eilinen Sopranon markkina-arvo. 

2.6.2022 - 13:34
#86836
+1753
Liittynyt:
20.7.2016 - 19:14
Viestejä:
Viestejä: 1485

Mielenkiintoisia tuotto-optioita pörssissä.

Katsoin juuri muutama päivä sitten Sopranoa ihan omana firmanaan kun mietin sijoituskohteena, mutta luvut ja liiketoiminta eivät edes tuolla arvostuksella houkutelleet. Eipä tullut mieleenkään että tällainen arvopommi firmalle tulisi (ja näin nopeasti, mutta se on toki sattumankauppaa).

15.12.2022 - 09:58
#93763
+10961
Liittynyt:
16.12.2013 - 13:48
Viestejä:
Viestejä: 6326

Teoreettisesti on mahdollista, että olen hyräillyt tätä biisiä jollekin tytölle joskus vuosikymmeniä sitten😎.

 

7.2.2023 - 16:50
#95269
+1102
Liittynyt:
16.12.2013 - 13:55
Viestejä:
Viestejä: 1277

Tämä on kyllä ollut hyvin mielenkiintoinen saaga seurata ja treidatakkin. Huomenna pitäisi eilisen hallituksen kannanoton paljastamana alkaa tarjousaika, mutta tarjousehdot jne. tiedote vielä odottelee. Samaan aikaan tuntuu, että jotkut tahot jotka ovat sitoutuneet olemaan lappuja myymättä bidiin myyvät niitä kuitenkin markkinoille de facto bidiin (tästä minulla ei toki ole todisteita, mutta Inderesin aamun kommentistakin tämä välittyi).

Inderes on kommunikoinut tätä hieman epäselvästi ja se on ajoittain aiheuttanut villejäkin liikkeitä Wetterin osakkeeseen. En heitä siitä syytä, sillä onhan tämä ollut varsin epäselvää meininkiä.

Hauskaa oli myös tosiaan tuo kannanotto, missä hallitus ei suosittele ostotarjouksen hyväksymistä. Nähtäköön sitten mihin tämä aikoinaan asettuu.

15.2.2023 - 13:49
#95594
+10961
Liittynyt:
16.12.2013 - 13:48
Viestejä:
Viestejä: 6326

Suoritin vähän tutkivaa journalismia ja yritin kaivaa Simula Investin taloustietoja. Ilmaiseksi ei saanut. Tosin veikkaan suorilta, että ei sieltä löydy omia pääomia vähänkään isomman lunastustarjouksen kuittaamiseksi. Tämä ei toki tarkoita, etteikä se voisi saada rahoitusta jostain muualta.

Kim Wiion Mininvest painoi 2,8M positiosta 1,8M osaketta ulos tammikuussa. Olettaisin Wiion olevan tilanteesta paremmin informoitu kuin mie.

Tällaisissa ylihintaisissa vahinko-ostotarjouksissa on aina riskinä kartellin mureneminen. Olisi kiva tietää, ovatko myymättömyyskartellin jäsenet tehneet oikein kirjallisen sopimuksen vai pelkästään lyöneet kättä päälle?

Onhan tuo 0,765 -> 0,82 spreadi houkutteleva. Melko sama mitä raha maksaa, ei se noin paljon maksa.

Jään mietintämyssyilemään yritänkö pientä tiliä mahdollisen ison kuran riskillä. Jos tietäisin ostotarjouksen rahoituksen ja kartellin paperien olevan kunnossa, tekisin tätä isolla kädellä. 

15.2.2023 - 15:54
#95610
+229
Liittynyt:
23.8.2018 - 13:57
Viestejä:
Viestejä: 251
Aki Pyysing kirjoitti:

Jään mietintämyssyilemään yritänkö pientä tiliä mahdollisen ison kuran riskillä. Jos tietäisin ostotarjouksen rahoituksen ja kartellin paperien olevan kunnossa, tekisin tätä isolla kädellä. 

Kartellin paperien luulisi olevan ihan vankalla pohjalla, kun niistä on oikein tarjousasiakirjassa ja pörssitiedotteessa kerrottu. En oikein usko, että saunasopimuksista viitsittäisiin pörssitiedotteissa mainita. Lisäksi parin viikon takaisessa KL:n jutussa HPJ Kankaala vakuutteli, että kartellin henkilöt osallistuvat mahdollisesti myös Simulan rahoittamiseen. 

 

Kilpailevalta keskustelupalstalta bongattuna näyttää olevan niin, että aggressiivinen myyjä on Tenhunen, joka on jatkanut helmikuussa myyntejään. Kauppalehden mukaan hänellä on akuutti rahantarve Sopranosta aiheutuneiden velkojen takaisinmaksun vuoksi. Myyntipaine yhdistettynä lievästi epäselvään tilanteeseen on painanut kait kurssia, kun koppaajia ei ole ollut riittävästi ja Tenhusen myynnit ovat olleet likviditeettiin nähtynä suurehkoja. 

Riskeistä suurin lienee tarjouksen pitkittyminen rahoituksen vuoksi, mutta ostotarjous lienee täysin sitova eikä siitä pääse enää mitenkään irti.

15.2.2023 - 17:10
#95613
+1102
Liittynyt:
16.12.2013 - 13:55
Viestejä:
Viestejä: 1277

Euroclearin numero taitaa muuten nykyisin olla ilmainen. Hyödynsinkin sitä tänään. Tenhunen oli ainakin yksi myyjistä ja vaikuttaa että kartelli pitää ainakin suurelta osin.

Kyydissähän tässä itsekin taas.

15.2.2023 - 17:18
#95614
+229
Liittynyt:
23.8.2018 - 13:57
Viestejä:
Viestejä: 251
Juha kirjoitti:

Euroclearin numero taitaa muuten nykyisin olla ilmainen. Hyödynsinkin sitä tänään. Tenhunen oli ainakin yksi myyjistä ja vaikuttaa että kartelli pitää ainakin suurelta osin.

Kyydissähän tässä itsekin taas.

Muistatko vielä paljon oli Tenhusen omistusmäärä tällä päivämäärällä?

15.2.2023 - 17:31
#95619
+1102
Liittynyt:
16.12.2013 - 13:55
Viestejä:
Viestejä: 1277
Lyyrikko kirjoitti:

 

Juha kirjoitti:

Euroclearin numero taitaa muuten nykyisin olla ilmainen. Hyödynsinkin sitä tänään. Tenhunen oli ainakin yksi myyjistä ja vaikuttaa että kartelli pitää ainakin suurelta osin.

Kyydissähän tässä itsekin taas.

 

Muistatko vielä paljon oli Tenhusen omistusmäärä tällä päivämäärällä?

Taisi olla jotain 500k-1m väliltä. (älkää ottako tätä faktana kun en varmuudella muista)

12.4.2023 - 12:49
#97573
+10961
Liittynyt:
16.12.2013 - 13:48
Viestejä:
Viestejä: 6326

Pörssikurssin perusteella otin liian vähän Wetteriä. Kurssi siis hiipinyt kohti lunastushintaa 0,82. On kuitenkin vielä karvan alle 0,80 euroa. Mie ostin @0,77 mitä sain, mutta olin huolissani, kun 0,05/0,82 on hirveän iso luku. Nyt olen vähemmän huolissani🙃.

Näen painajaisia siitä, että unohdan hyväksyä 19.4. Olettaisin, että viimeinen päivä ostaa ja lunastuttaa on 17.4. eli T-2. Joten hyväksyn varmaan jo päivää aiemmin tai jotain. Tarkentakaa, jos on jotain pielessä.

Vanhuus ei tule yksin, se tuo turhan huolehtimisen tullessaan. Tosin säikkyyteeni vaikuttaa melkein poltetut äiskän Incapin kupongit syksyllä 2020.

12.4.2023 - 15:42
#97580
+52
Liittynyt:
6.1.2017 - 02:24
Viestejä:
Viestejä: 46

Minulla on ollut asiasta myös painajaisia. Homma pääsi välillä jo unohtumaan ja maanantaina hätkähdin hereille, että milloinkas se viiimeinen päivä hyväksyä olikaan. Nordnetissa pystyy asian hoitamaan netissä, mutta Nordeassa täytynee soittaa asiakaspalveluun. Laitoin puhelimeeni varmuuden vuoksi hälytyksen 17.4 kello 10 WETTERI.

12.4.2023 - 17:49
#97587
+2502
Liittynyt:
17.8.2020 - 18:12
Viestejä:
Viestejä: 1879

Hyväksymiselle ei ole pelkkää päivämäärää vaan myös kellonaika. Lisäksi se ei ole sinun kellosi vaan tilinhoitajan kello.

Tarjousasiakirjasta:

6.3. Tarjousaika

Ostotarjouksen tarjousaika alkaa 8.2.2023 klo 9:30 ja päättyy 19.4.2023 klo 16:00 (”Tarjousaika”), ellei Tarjousaikaa jatketa, tai jatkettua Tarjousaikaa keskeytetä alla esitetyn mukaisesti.

6.5. Ostotarjouksen hyväksymismenettely

Ostotarjouksen hyväksyntä on annettava arvo-osuustilikohtaisesti.

Osakkeenomistaja voi hyväksyä Ostotarjouksen ainoastaan ehdoitta ja kaikkien Osakkeiden osalta, jotka ovat hyväksymislomakkeessa mainitulla arvo-osuustilillä sinä hetkenä, kun Ostotarjous on hyväksytty.

Useimpien suomalaisten tilinhoitajien odotetaan lähettävän asiakkainaan oleville Euroclear Finland Oy:n ylläpitämään Wetterin osakasluetteloon merkityille osakkeenomistajille ilmoituksen Ostotarjouksesta sekä siihen liittyvät  menettelyohjeet. Osakkeenomistajat, jotka eivät saa tällaista ilmoitusta tilinhoitajaltaan tai omaisuudenhoitajaltaan, tulisi ottaa yhteyttä tilin- tai omaisuudenhoitajaansa.

Wetterin osakasluetteloon merkityn Wetterin osakkeenomistajan, joka haluaa hyväksyä Ostotarjouksen, tulee toimittaa hyväksyminen osakkeenomistajan arvo-osuustiliä hoitavalle tilinhoitajalle sen antamien ohjeiden mukaisesti ja sen asettaman aikarajan kuluessa.

Osakkeenomistaja toimittaa hyväksymisen omalla vastuullaan ja hyväksyminen katsotaan toimitetuksi vasta silloin, kun asianomainen tilinhoitaja on sen tosiasiallisesti vastaanottanut.

Linkki Wetteri Tarjousasiakirja-pdf 237 sivua: https://sijoittajat.wetteri.fi/wp-content/uploads/2023/02/Tarjousasiaki…

18.4.2023 - 13:31
#97751
+10961
Liittynyt:
16.12.2013 - 13:48
Viestejä:
Viestejä: 6326

Tänään on toiseksi viimeinen päivä hyväksyä Wetterin ostotarjous. Ja ensimmäinen päivä, kun mie en uskalla enää varmasti ostaa. Miulle ei koskaan varmaksi asti selvinnyt, saisiko tänään ostetut vielä mukaan lunastukseen, koska niiden täsmäytyspäivä menee ohi huomisen lunastuspäivän.

Kannattaa olla tarkkana, että toteuttaa hyväksymisen kaikkien ohjeitten mukaan ja ajoissa. Ote Nordnetin toimintaohjeista: "Ostotarjouksen voi hyväksyä ainoastaan ehdoitta ja kaikkien arvo-osuustililläsi olevien Wetteri Oyj:n osakkeiden osalta. Puutteellinen tai virheellisesti täytetty vastaus voidaan hylätä."

Olen siis vakuuttunut, että Simula Invest hylkää kaikki ostotarjousten hyväksymiset, mitkä pystyy. Joten ollaan tällä kertaa tarkkana rajalla☝.

EDIT: Ja pidetään mielessä huomenna klo 16 mennessä!

18.4.2023 - 14:42
#97754
+983
Liittynyt:
31.7.2020 - 19:26
Viestejä:
Viestejä: 770
Aki Pyysing kirjoitti:

Olen siis vakuuttunut, että Simula Invest hylkää kaikki ostotarjousten hyväksymiset, mitkä pystyy.

Koska tyhmiä kysymyksiä ei ole teen sellainen ja paljastan yksinkertaisuuteni. Eli miksi tehdä preemiollinen ostotarjous jos ei toivo sen menevän läpi?

18.4.2023 - 15:06
#97758
+1753
Liittynyt:
20.7.2016 - 19:14
Viestejä:
Viestejä: 1485
TL kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

Olen siis vakuuttunut, että Simula Invest hylkää kaikki ostotarjousten hyväksymiset, mitkä pystyy.

 

Koska tyhmiä kysymyksiä ei ole teen paljastan yksinkertaisuuteni. Eli miksi tehdä preemiollinen ostotarjous jos ei toivo sen menevän läpi?

Koska ostotarjous on pakollinen kun omistusosuus ylitti 30 prosenttia. Ja tarjoussumma määrätty sen mukaan millä on joskus ostanut.

20.4.2023 - 14:56
#97846
+2502
Liittynyt:
17.8.2020 - 18:12
Viestejä:
Viestejä: 1879

Alustavan tuloksen perusteella ostotarjouksen ovat sen ehtojen mukaisesti hyväksyneet osakkeenomistajat, jotka omistavat yhteensä 13 692 560 Wetteri Oyj:n osaketta ja edustavat n. 9,72 % Wetterin kokonaisäänimäärästä. Mainitut osakkeet huomioon ottaen Simula Invest Oy:n omistus nousee 58 367 138 osakkeeseen mikä vastaa 41,43 % Wetteri Oyj:n kokonaisäänimäärästä. Omistusoikeus mainittuihin osakkeisiin siirtyy käteisvastikkeen maksua vastaan.

Linkki Wetteri: https://sijoittajat.wetteri.fi/tiedotteet/simula-invest-oyn-wetteri-oyj…

20.4.2023 - 15:22
#97851
+10961
Liittynyt:
16.12.2013 - 13:48
Viestejä:
Viestejä: 6326

Osakkeita vaihtui niin paljon ja spreadi ostotarjoukseen oli niin suuri, että myymättömyyskartellin oli pakko vuotaa. Toivottavasti Aarne Simulalla rahat riittää.

Halpa listautuminen ei näköjään aina olekaan ihan niin halpaa🙄. Ja tässä vinoilen ihan lämpimikseni, no hard feelings towrds Simula Invest. Miksi juristeille maksetaan 400 euroa tunti siitä, että ne tekevät papereita joita kukaan ei tarvitse mihinkään ja juuri kukaan ei lue, on tämän maailman suurimpia ongelmia heti ilmastonmuutoksen ja SaiPan rahoituksen jälkeen.

20.4.2023 - 16:14
#97856
+174
Liittynyt:
8.7.2021 - 22:28
Viestejä:
Viestejä: 134

Onko tää kuvio jossain selitettynä paremmin auki sellaiselle, joka ei oo alusta asti seurannut?

20.4.2023 - 19:00
#97872
+10961
Liittynyt:
16.12.2013 - 13:48
Viestejä:
Viestejä: 6326
varatonnit kirjoitti:

Onko tää kuvio jossain selitettynä paremmin auki sellaiselle, joka ei oo alusta asti seurannut?

Miepäs koitan. Wetteri osti Sopraanon pörssipaikan. Tällä metodilla pääsee yleensä listalle halvemmalla kuin ipolla, koska EU ja Fiva haluavat suojella juristien palkkioita, vaikka väittävät yrittävänsä suojella sijoittajia. Taika tapahtuu siten, että maksetaan kuoriyhtiön (=Sopraanon) osakkeesta enemmän kuin muuten olisi syytä. Tämä preemio on se, mitä listautuminen maksaa. Nyt Simula Investillä luiskahti prosessissa omistusosuus yli 30 pinnan, jolloin sen oli pakko tehdä ostotarjous lopuista osakkeista. Välillä siis niille juristeille maksetaan ihan aiheestakin😎. 

Lunastushinta ei siis heijastele niinkään Wetterin arvoa, vaan Sopraanon osakemäärällä laskettua pörssipaikan hintaa. Wetteri ilmitti, että 95,7% osakkaista ei aio lunastuttaa = kaverit eivät halunneet laittaa Simulaa kuseen.

Sitten on on kavereita ja kavereita. Osa kavereista painoi laput listalla ulos ja osa lunastuttikin lupauksistaan (tai oletetuista sellaisista) huolimatta.

Nyt mie ja muut hyeenat jännätään, saiko Aarne Simula rahoituksen kasaan = maksetaanko meille. Veikkaisin, että sai, ja tämän päättelen eilisestä pörssikurssista.

ja sitten kirjoitettuani löysin Karon kirjoituksen. Villu:

https://www.taloustaito.fi/Rahat/ostotarjouksissa-on-jaossa-sentteja-ja…;

20.4.2023 - 23:35
#97876
+983
Liittynyt:
31.7.2020 - 19:26
Viestejä:
Viestejä: 770

Kiitokset myös täältä sekä Akille että Karille. Nyt oli koko kuvio selitetty sen verran selvästi että yksinkertaisempikin luulee ymmärtävänsä. 👍

21.4.2023 - 21:17
#97898
+93
Liittynyt:
14.8.2016 - 21:09
Viestejä:
Viestejä: 174

Jäljellä enää kysymys saapuuvatko rahat 0.82€ per lappu ensi tiistaina 25.4 tilille vai eivät?