Aallon Groupissa tapahtuu: Inderes teki laajan raportin. Ei juuri ennustemuutoksia ja target ennallaan @12. Mutta kun pörssikurssi oli noussut., muutettiin osta-suositus lisääksi. Kurssi nousikin pitkästä aikaa yhteentoista. Päivä siis 2,78%.
Mie jään hodlailemaan. Defensiivinen kasvu on vaikeasti löydettävä adjektiivin ja substantiivin yhdistelmä.
Kyseessä siis tilitoimisto, jolla Inderesin mukaan P/E 2023 alle 14 ja EV/EBITDA alle 10.
Joku Ajatusten Thames joskus muuten sanoi, että onhan se uutta tietoa se julkaistu analyysikin, eikä kurssireaktiot anaalien päivityksiin ole mikään todiste tehottomista markkinoista😎.
Yritin hetken kaivella, miksi Aallon raportoi EPSiä 0,27 euroa, mutta inderesin mukaan oikaustuna tulee 0,75 euroa. Ymmärrän, että kyseessä ovat kertaluontoiset kulut. Mutta en niitä pikapläräämisellä löytänyt.
Tutkiiko tätä kukaan muu kuin mie ja Atte Riikola?
Yritin hetken kaivella, miksi Aallon raportoi EPRiä 0,27 euroa, mutta inderesin mukaan oikaustuna tulee 0,75 euroa. Ymmärrän, että kyseessä ovat kertaluontoiset kulut. Mutta en niitä pikapläräämisellä löytänyt.
Jotain kertaluontoisia kuluja näyttäisi olevan tosiaan noin 0,3m€, mutta tätä selvästi suurempi vaikutus tulee FASsin sallimista liikearvopoistoista, jotka Inderes huomioi oikaisuissaan ne kun eivät tietenkään ole kassavirtavaikutteisia.
Inderesin laajan raportin mukaan he arvioivat vuodelle 2022 liikearvopoistoja noin 1,5m€ edestä, eli noin 1,5x koko tilikauden tuloksesta. Tuostahan tuo ero taitaa jo umpeen kuroutua, ainakin melkein.
Pääkohta, jota en varsinaisesti ole tullut ajatelleeksi, oli Talenomin oma ohjelmisto, joka työnnetään kaikille ostetuille kioskeille. Aallon Group taas antaa kirjanpitäjien jatkaa vanhoilla ohjelmistoilla. Tässä on selvää että Talenom saattaa skaalautua paremmin jatkossa, mutta lyhyellä aikavälillä Aallon maksaa vähemmän integraatiokuluja - ja menettää vähemmän muutosvastarintaisia työntekijöitä. Näistä jälkimmäinen on omaa päättelyä, mutta aika itsestäänselvyys. Alalla on mieluummin työvomapulaa ja keski-ikäiset eläkevirassa olevat kirjanpitotädit ja -sedät ovat arvokkaita. Mutta näistä osa ei välttämättä ole innostuneita päivittämään osaamistaan uuteen ohjelmistoon. Toki he kirjanpito- ja verolainsäädäntöä seuraavat, mutta ohjelmiston vaihtaminen on varmasti joillekin iso kynnys.
Talenom tähtää myös ulkomaille Aallonin keskittyessä sinne, missä kateus voittaa kiimankin.
Talenomin P/E on 32 ja Aallonin 15.
Miulla on Aallonia, mutta Talenomin näen liian kalliina. Toki jos Talenom räjäyttää Etelä-Euroopassa pankin, niin sitten on eri asia. Ja koko konsernin integroituminen samaan ohjelmistoon tuo onnistuessaan kiistatta skaalaetuja. Työntekijä voi pysyä samassa kioskissa, vaihtaa vaikka puolison mukana paikkakuntaa ja alkaa naputtaa samassa kioskissa päivästä yksi alkaen.
Tilitoimistoilla tuntuu töitä riittävän. Kyselin kirjanpitoa tuttavan aloittavalle yritykselle ja lähetin kyselyn kahdeksalle paikalliselle toimistolle. Kolme ilmoitti olevansa kiinnostunut uudesta asiakkaasta. Positiivista oli, että kaikki vastasivat. Syyksi kieltäytymiseen kerrottin henkilöstöpula.
Sivut