24.3.2022 - 16:01 #84209

JiSe

+87
Liittynyt:
20.2.2016
Viestejä:
91

Oma veikkaus on että Mariupolin kaatuminen olisi Putinille mieluisa hetki "voittaa rauha". Maakannas krimille ja natsien raatoja + muutamia elossa kotimaan propagandaan ja joukot kotiin. Toinen vaihtoehto pitää sisällään merkittävän riskin että Venäjä käyttää joukkotuhoaseita asutuskohteita (hallintoa) sekä ukrainan tukikohtia vastaan.

0
0
24.3.2022 - 17:43 #84213

hode

+84
Liittynyt:
19.7.2014
Viestejä:
349

Todennäköisyys sille että tulee Helsingin pörssissä tupladippi on suurempi kuin fifty-sixty maailman parasta tai ainakin "värikkäintä" mäkihyppääjää lainataksi. Jos Ukrainan sota päättyy suht nopeasti esim huhtikuun loppuun menessä ja hakee Natoon ilman turvatakuita niin Putler on vapaa siirtämään joukkoja suomen rajalle. Putlerilta tulee painostusta huolella.Jos yllä leijuu uuden konfliktin uhka pörde kyykkää varmasti. NATO on avainasemassa ja niin kauan kuin Putler on vallassa mitä vain voi tapahtua.Hitlerikin samastui kansaan ja hän näkin itsensä ja kansansa kohtalon olevan kytköksissä toisiinsa.Putler voi ajatella samalla tavalla.Ainut reitti kestävään liennytykseen on vallankaappaus Venäjällä.Toivoa sopii että seuraaja ei ole yhtä hullu.

"On a long enough timeline the survival rate of everyone drops to zero." -Tyler Durden

Demokraattinen kehitys on mahdollinen, kun KGB-sukupolvi tekee tilaa sukupolvelle, joka ei halaja takaisin Neuvostoliittoon.Sillä välin on hyvä idea hajauttaa sijoituksia maailmalle ja toivoa että päästään Natoon pika-aikataululla.

0
0
24.3.2022 - 17:45 #84214

JR

+5048
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1482
hode kirjoitti:

Jos Ukrainan sota päättyy suht nopeasti esim huhtikuun loppuun menessä ja hakee Natoon ilman turvatakuita niin Putler on vapaa siirtämään joukkoja suomen rajalle. Putlerilta tulee painostusta huolella.

Mä en oikein keksi mahdollista skenaariota, jossa Ukrainan sota on päättynyt, ja Putler vallassa.

0
0
24.3.2022 - 22:47 #84223

Merta

+300
Liittynyt:
12.3.2020
Viestejä:
214
PikkuPro kirjoitti:

Olen tosi iloinen ja huohentunutkin - vaikka varmaan perusteettomasti. Varmaan mennyt liian ineen Ukrainan sotaan kun aina harrastanut sotahistoriaa. Anyhow, tosi iloinen, että Ukrainan vastahyökkäykset etenevät.

Aivan hirvittävä katastrofihan tämä on ollut Venäjän sotavoimilta. Nähdäkseni on täysin mahdotonta, että tapahtumissa olisi isossa kuvassa joku suunnitelma joka selittäisi ja siis että kaikki ei menisi päin helvettiä:

- Kiovaa ei ole saatu kuukaudessa vaikka eka päivänä pyrittiin laskemaan ne 17 Antonovia Hostomeliin eli todistetusti yritettiin heti. Eihän maahanlaskujoukkoja voi laittaa jos ideana ei ole, että pääjoukot tulevat perässä. Tämän oppi Liittoutuneet viimeistään Market Gardenissa syksyllä 1944. Nyt sitten Venäjä pakenee, 30km arviolta kaupungin itäpuolella eli tykistö ei enää yllä tuhoamaan Grosny-tyyppisesti.

- Toinen kriittinen, Hostomelin eka päivän lisäksi, oli kun etelämpänä armeija ad-hoc vapaaehtoisten avulla pysäytti Tankkirivistön ja räjäytti kriittisen sillan Mykolaivin koillispuolella. Tästä oli muodostumassa uhka yhteyksille Odessaan eli Mariupol 2.

- Siitäpä aasinsilta. Miten ihmeessä täysin saarrettua Mariupolia ei ole vielä vallattu kokonaan? Mistä puolustajat saa edes ammuksia? Ymmärrän sen, että varsinkin Asozin pataljoona taistelee aika katkeraan loppuun asti kun armoa ei paljon ole "natseille" luvassa mutta siltikin. Mariupol osoittaa Venäjän armejan paskuuden määrän ja Ukrainan uhrautuvuuden asteen. Lopputulos lienee silti selvä mutta uhri ei ole turha: joka päivä, minkä Mariupol sitoo joukkoja on päivä, minä apua virtaa lännestä vasvistamaan niitä rintamia, mihin Mariupolin Venäläisjoukot next suuntaa.

En usko, että Venäjällä riittää virtaa kääntää sodan kulkua tai siis valloittaa Ukrainaa, konventionaalisesti. En usko hetkeäkään, että jossain on ylivertaisia joukkoja paljoa jemmassa, joukkoja sinällään toki riittää perustettavaksi, mutta:

- varmasti on ilmavoimien ja helikoptereiden parhaimmistoa käytössä niin miehistön ja kaluston osalta. Näiden tappioita ei kuukausissa paikkailla.

- Parempaa panssarikalustoa on mennyt valtavasti. Armataa joo ei mutta niitä ei paljon vielä olekaan. Varastoista löytyy NL-kalustoa pilvin pimein mutta kunto on arvoitus...näydyn perusteella toivon ja uskonkin, että huoltorahat on mennyt parempiin taskuihin.laugh

- Venäjän kyky mobilisoida reserviä on teoriassa parempi mutta käytännössä huonompi. Ukrainalla on miljoonia motivoituneita miehiä ja naisia sotaan, Venäjän johdon täytyy pelätä seurauksia, jos kansalle paljastetaan tilanne mobilisoinneilla. Mitä Venäjä voi haalia Syyriasta, Libanonista tai Valko-Venäjältä voi Ukraina haalia koko vapaasta maailmasta. Ukrainalaisiakin oli jo ennen sotaa maailmalla miljoonia.

Kun hyökkäys kusee näin täydellisesti, on sitä todella todella vaikea saada uudelleen rullaamaan. Ehkä koko Ukrainan ylimmän päällystön likvidointi auttaisi, pressan ei kun tulisi vain marttyyri ja länsi kyllä suuttuisi taas nextiä leveliä, on kumminkin kaikkien kaveri. Ja kun se varsinainen suunniteltu isku/sota kämmättiin näin, niin mistä muka löytyy kompetenssia tehdä paljon vaikeampi eli kääntää jo käynnissä olevan sodan kulku kun omat joukot paniikissa ja vihu hurmiossa. Jos kokonaistappiot (kuolleet, haavoittuneet, kadonneet, vangit) on se oletettu 40k ja kokonaisjoukot 200k, niin etulinjan ukoista on poissa ihan valtava osa - tykistö ei kuitenkaan esimerkiksi menetä samaa tahtia kuin muut.

Hyvä toki maailmalle, että näin ihmeellisesti on sota mennyt. Ukraina pysäyttää Putinin valloitusunelmia ihan jo sillä, että armeijan kärkeä tuhoutuu ja korvaaminen ei helppoa koska sanktiot eli talouden romahtaminen. Mutta toki sitten herää kysymys, mitä next? Ei sitä vain voi tietää, Putin on osoittanut "kyvykkyytensä" mm. kalkyloimaan täydellisen väärin. Voi lähteä esim. taktisen ydinohjuksen tielle, nextille levelille. Toivottavasti vallankaappaus ennen, tuli sitten kuka vaan.

Putinia ei pidä ajaa ihan liian nurkkaan, että ei tee epätoivo/paniikkimuuvia. Mutta lähes sinne pitää voimalla ajaa. Koska ei hän pysähdy, on se nähty maailmanhistoriassa niin lukuisia kertoja. Miten ukko nousee, muodostaa ympärilleen jeesjees kuplan ja siksi lopulta ei enää näe todellisuutta. Mieli sairastuu vaikka ei edes diagnoosiin asti mutta kun ei vain saa oikeaa tilannekuvaa, kukaan ei uskalla puhua suoraan. Vähän kuin supermenestynyt pokerinpelaaja jonka ympärille tulee hännystelijä-"kavereiden" joukko eikä kukaan uskalla sanoa, että "sä muuten nykyään pelaat aivan päin vittua" koska bileiden ei haluta loppuvan.

Mutta isossa kuvassa Putinin bileet ovat jo loppuneet. Nyt on vain kyse, miten siivous tapahtuu. Konventionaalista voittoa ei tule ja ei-konventionaalisesta seuraa kehityskulku, jonka lopussa Putin ei biletä.

 

Tämä oli hyvin kirjoitettu. Se pistää kyllä tosiaan miettimään, että millä eväillä Ukraina sotii, koska tuho jota siellä täsmällisesti venäläisjoukkoihin kylvetään on ollut valtaisaa. Oma veikkaus on, että lännen "humanitaarinen apu" on ollut sitä vähän parempaa saunapalvia. Etäohjauksella kitalakeen suuntautuvaa.

0
0
25.3.2022 - 02:37 #84226

PikkuPro

OP
+5665
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2763

Kiovassa Ukraina etenee mutta Mariupolissa pakittaa ja ei kai voi enää kauaa kestää siellä. Mut kovia ovat. Ihmettelen sitä vähän, kun monessa paikkaa puhutaan miten "Venäjä uudelleen järjestelee ja jatkaa sitten voimakkaita hyökkäyksiä". Duota duota, juu varmaan järkkäilee...mutta ei ne Ukrainalaisetkaan tumput suorassa odottele. Joka päivä vahvistuvat, joka päivä tulee uusia joukkoja enemmän kuin vanhoja kuluu ja sama pätee torjuntaohjuksiin. Toveri sanoi TV:ssä tänään, että Ukraina olisi saanut sotasaaliiksi panssareita ENEMMÄN mitä on menettänyt. Venäjä menettänyt tuhottuina ja hylättyinä arviolta 500 eli 20% aktiivipanssareista (tässä ei siis varastoidut), Ukrainalla oli lähdössä 1000 eikä menettänyt mitään. Et näin. Kun Venäjä saa järjesteltyä uudelleen niin ei muuten ole Ukrainan voimatkaan siinä asennossa kuin 24.2. et vaikka jossain painopisteessä joustaisi niin muualla voi vastahyökätä. Käsittääkseni Venäjällä ei enää ole miesylivoimaa Ukrainassa ja good luck (tarkoitan oikeasti bad luck!) hyökätä miesalivoimalla motivoituneempaan vihua vastaan. Venäjä on kusessa isossa kuvassa, eivät kuulemma vieläkään mobilisoi. Mariopol kyllä menee mut täytyy toivoa, että kestää mahdollisimman pitkään....on superkarua mutta Mariupolin uhrautuminen on funktionaalista eikä turha uhri koska sitoo Venäjän joukkoja ja Ukraina vahvistuu joka päivä.

Päädyin tänään kasinolle ja olipa hubaa! Parin vuoden aikana en ole juurikaan käynyt mutta kyllähän kassu (eli lähihuudeilla sivistyneet pelit vaikka joka päivä) parantaa elämänlaatua. Ja juu, toki pärjäsin tänään hyvin, +2,4k, ei haitanne fiilistä. Täytyy painaa nyt paljon kun huhujen mukaan kultakortti on poistumassa. Ilmaiset kahvit tykkää, että ne juodaan. laugh

0
0
28.3.2022 - 12:22 #84384

PikkuPro

OP
+5665
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2763

Viikon aluksi ja Evon laskiessa vähän kattelin osaketilejä. Yllättävän hyvin on kyllä alkuvuosi mennyt. Evot oli toisella tilillä +8,5% ja katoin sit toiselta et ostaisinko sinne kun laskettelee vastoin markkinaa. Mut siellä toisella Evo on +11,52% mikä jo tosi hämmentävää kun eihän se yleensä ole ees kuin kurkannut alta 900 mut siis ilmeisesti sodan alussa nää on nabsunut tosi hyvin nää ostot ja väliveivauksiakin tehny. Citycon on myös plussalla esim. Nordnetissa +7,59% ja osingot matkalla. Koko Nordnetin salkku tänä vuonna +17,20% et sikäli hyvin on menny.

Pokerit menny semisti, vähän ollut motivaation puutetta. En mitenkään masentunut mut ehkä toi takatalvi vähän laskenu energioita, ei vaan jaksais enää kylmäliukaspaskaa, haluu kivasti sporttailemaan ulos. Mut eiköhän käänny ja siksikin en jaksa Tallinnaan, varmaan. Pimeänä talvena voi istuksia viikon Hiltonissa, keväällä ei niin huvita varsinkin kun se elämä on riittävän hajallaan muutenkin. Ja innostavampi reissu ehkä tulossa keväällä..

Asiat rullaavat overall todella mahtavasti isossa kuvassa vaikkakin juuri nyt on sellaista pientä tilapäistä junnaamista. Näitä kämppiä on vähän liiaksi, elämä vähän hajallaan kun mainkämppää remontoidaan. Mun elämä on jakautunut nyt viiden kämpän välille ja tää ei oo enää ihan optimi. Onneksi vain tilapäistä. Asuntokauppa on prosessissa ja ilmoittelen kun selviää pankin kanta. Kuulemma lainahanat vähän tiukentuneet niin saas nähä miten käy.

Niin, overall kai vähän sellaista "elämä siellä täällä junnaamista" juuri nyt mutta eiköhän tää tästä lähde vain ylöspäin kun saa ton jääkylmäpaskan vittuun.

0
0
28.3.2022 - 12:40 #84385

Pörssimörssäri

+1187
Liittynyt:
28.3.2020
Viestejä:
819
PikkuPro kirjoitti:
Viikon aluksi ja Evon laskiessa vähän kattelin osaketilejä. Yllättävän hyvin on kyllä alkuvuosi mennyt. Evot oli toisella tilillä +8,5% ja katoin sit toiselta et ostaisinko sinne kun laskettelee vastoin markkinaa

Olisiko myos valuuttakursseilla osuutta - vai missa valuutassa nuo nousuprosentit on?  Siina maaliskuun alun evomontussa SEK oli poikkeuksellisen halpa, 1 EUR = 10.85 SEK, ja on nyt palautunut nelisen prosenttia. 

0
0
28.3.2022 - 13:08 #84387

PikkuPro

OP
+5665
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2763
Pörssimörssäri kirjoitti:

 

PikkuPro kirjoitti:

Viikon aluksi ja Evon laskiessa vähän kattelin osaketilejä. Yllättävän hyvin on kyllä alkuvuosi mennyt. Evot oli toisella tilillä +8,5% ja katoin sit toiselta et ostaisinko sinne kun laskettelee vastoin markkinaa

Olisiko myos valuuttakursseilla osuutta - vai missa valuutassa nuo nousuprosentit on?  Siina maaliskuun alun evomontussa SEK oli poikkeuksellisen halpa, 1 EUR = 10.85 SEK, ja on nyt palautunut nelisen prosenttia. 

Joo voi hyvinkin olla toi osittain selittävä tekijä. Hyvä pointti, thanks!

0
0
28.3.2022 - 13:37 #84389

Kilppari

+380
Liittynyt:
14.7.2014
Viestejä:
858

Ei ole tarkoitus masentaa tai mitään, mutta se nordnetin prosentti näyttää tietenkin niiden laskennallisesti siellä salkussa olevien lappujen muutoksen. Muistaakseni se helvetinkonekirjoittelu oli kuumimmillaan kun kurssi oli yli kasin. Kaikissa veivauksissa on siis myyty niitä kalliilla ostettuja jolloin salkun sisältö on täynnä halvempia. Se plussa jota nyt ilmeisesti tarkoitit ei siis kai ole koko cityconoperaation tulos?

 

0
0
28.3.2022 - 13:54 #84391

Aki Pyysing

+11657
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6524
Kilppari kirjoitti:

Ei ole tarkoitus masentaa tai mitään, mutta se nordnetin prosentti näyttää tietenkin niiden laskennallisesti siellä salkussa olevien lappujen muutoksen.

Ei kai? Eiköhän se näytä salkun koko tuottoa valitulta aikaperiodilta.

0
0
28.3.2022 - 13:58 #84392

Kilppari

+380
Liittynyt:
14.7.2014
Viestejä:
858
Aki Pyysing kirjoitti:

 

Kilppari kirjoitti:

Ei ole tarkoitus masentaa tai mitään, mutta se nordnetin prosentti näyttää tietenkin niiden laskennallisesti siellä salkussa olevien lappujen muutoksen.

 

Ei kai? Eiköhän se näytä salkun koko tuottoa valitulta aikaperiodilta.

Eikö tuossa puhuttu yksittäisten lappujen prosenteista? Eihän niillä ole mitään aikaperiodia.

0
0
28.3.2022 - 14:28 #84395

Aki Pyysing

+11657
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6524

 

Kilppari kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

 

Kilppari kirjoitti:

Ei ole tarkoitus masentaa tai mitään, mutta se nordnetin prosentti näyttää tietenkin niiden laskennallisesti siellä salkussa olevien lappujen muutoksen.

 

Ei kai? Eiköhän se näytä salkun koko tuottoa valitulta aikaperiodilta.

 

Eikö tuossa puhuttu yksittäisten lappujen prosenteista? Eihän niillä ole mitään aikaperiodia.

PikkuPro kirjoitti:

Evot oli toisella tilillä +8,5% ja katoin sit toiselta et ostaisinko sinne kun laskettelee vastoin markkinaa. Mut siellä toisella Evo on +11,52% mikä jo tosi hämmentävää kun eihän se yleensä ole ees kuin kurkannut alta 900 mut siis ilmeisesti sodan alussa nää on nabsunut tosi hyvin nää ostot ja väliveivauksiakin tehny. Citycon on myös plussalla esim. Nordnetissa +7,59% ja osingot matkalla. Koko Nordnetin salkku tänä vuonna +17,20% et sikäli hyvin on menny.

Noh, kun kyseessä on PikkuPro, on voitu toki puhua ihan mistä tahansa prosenteista. Mutta eiköhän tuossa puhuta ensin sisällä olevien Evojen plussasta, jossa ei tosiaan ole aikaperiodia. Sitten on puhuttu toisen salkun Cityconista, joka on plussalla 7,59% + osingot, ei siinäkään aikaperiodia.

Sitten puhutaan Nordet YTD tuotosta, jossa on aikaperiodina alkuvuosi. Näitä salkkujen aikasidonnaisia tuottoja voi hakea esimerkiksi Nordnetin oikeasta yläkulmasta tai salkkuraporteista. Sisällä olevien lappujen tuotto näkyy esimerkiksi samalla rivillä Tilin yleisnäkymä -näkymässä. 

0
0
28.3.2022 - 14:51 #84397

Kilppari

+380
Liittynyt:
14.7.2014
Viestejä:
858

Minulla ei ole nyt mitään lappuja, niin en voi tarkastaa, mutta olen olettanut Nordnetin oletusnäkymän laskevan lappujen prosentit verottajan tavoin eli jos on tehnyt seuraavaa:

Osto 1000kpl, 8,10e
Osto 1000kpl, 8,20e
Osto 1000kpl, 8,30e
Osto 1000kpl, 6,50e
Osto 1000kpl, 7,00e
Osto 1000kpl, 7,00e
Myynti 1000kpl, 7,10e
Myynti 1000kpl, 7,20e
Myynti 1000kpl, 7,30e
Myynti 1000kpl, 7,40e

...niin salkkuraportti näyttää, että salkussa on enää 2000kpl niitä seiskalla ostettuja ja jos kurssi on 7,50 niin näyttää, että Citycon on hyvin ylhäällä ja voi tuulettaa, että kyllähän tuo oli kannattavaa puuhaa kun tuli 20% tuotto näin helposti.

Toisaalta tuulettaminen kannattaa aina :)

 

 

0
0
28.3.2022 - 15:09 #84400

Aki Pyysing

+11657
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6524
Kilppari kirjoitti:

Minulla ei ole nyt mitään lappuja, niin en voi tarkastaa, mutta olen olettanut Nordnetin oletusnäkymän laskevan lappujen prosentit verottajan tavoin eli jos on tehnyt seuraavaa:

Osto 1000kpl, 8,10e
Osto 1000kpl, 8,20e
Osto 1000kpl, 8,30e
Osto 1000kpl, 6,50e
Osto 1000kpl, 7,00e
Osto 1000kpl, 7,00e
Myynti 1000kpl, 7,10e
Myynti 1000kpl, 7,20e
Myynti 1000kpl, 7,30e
Myynti 1000kpl, 7,40e

...niin salkkuraportti näyttää, että salkussa on enää 2000kpl niitä seiskalla ostettuja ja jos kurssi on 7,50 niin näyttää, että Citycon on hyvin ylhäällä ja voi tuulettaa, että kyllähän tuo oli kannattavaa puuhaa kun tuli 20% tuotto näin helposti.

Toisaalta tuulettaminen kannattaa aina :)

Perustavaa laatua oleva uskosi, että kukaan ei voita osakkeilla koskaan mitään ja kaikki aina valehtelevat tai ainakin luulevat tuottonsa ylöspäin lienee olevan parantumaton tauti.

Toistan aiemman kantani, vaikka ei ole mitään huolta että uskoisit: Sieltä Nordnetistä saa tosiaan tuollaisenkin verottajatyyppisen näkymän sisälläolevien tuotosta. Ja sitten saa myös salkun oikean tuoton. Ja sitten saa osakekohtaisen eurotuotonkin, joskin jos on lappuja sisällä, vaatii vähän käsin laskemista. Mutta ehkä joku ei-pohjoiskarjalainen uskoo.

Voin näyttää joku päivä Nordnet-tiliäni kasinolla. Ihan empiirisessä koemielessä voisin tutkia, uskoisitko sittenkään, että osakkeilla voi voittaa.

0
0
28.3.2022 - 15:11 #84401

JR

+5048
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1482

Kyl mä kallistun tässä kilpparin kannalle, siis aiheellisesta huomautuksesta jne, kun otetaan huomioon millä tavalla PP on todennäköisesti tarkastellut tuottojaan tohon postaukseen.

0
0
28.3.2022 - 15:22 #84403

PikkuPro

OP
+5665
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2763

Siis mä käytin ihan sitä Nordnetin etusivulla olevaa graafia joka ainakin mulla vertaa OMXHGI. Se näyttää nyt, että salkku up 17,23% tältä vuodelta ja vertailuindeksi -12-13% eli olis joku 30% ylituottoa. Mut varmaan tää on jotenkin väärin, laitan jo popparit mikroon. smiley

Mulla tosiaan oli salkussa myös Aspirea kun tuli ostotarjous et se varmaan auttaa veivailujen lisäksi.

0
0
28.3.2022 - 15:25 #84405

Kilppari

+380
Liittynyt:
14.7.2014
Viestejä:
858

Jostain syystä en osaa kirjoittaa tänne mitään mistä joku ei loukkaantuisi verisesti. Nytkään motiivini ei olleet ollenkaan ne mitä Aki tuossa viittaa. Postaukseni arvo oli tarkoitus olla siinä, että kannattaa miettiä miten se Nordnetin etusivunäkymä toimii.

Tunnustan, että en ole itsekään ennen ajatellut sitä oikein. Olen esimerkiksi olettanut, että se etusivunäkymä kertoo onko lappu voitolla vai tappiolla. Ja olen käyttänyt näkymää siinä, että myynkö voitollisia vai tappiollisia. Oikeastihan siitä ei suoraan siis näe myykö voitolla vai tappiolla, kun ei myydä keskihintaisia lappuja vaan niitä ensin hankittuja.

Ja kun Aki vittuuntui jo valmiiksi, niin laitetaan sitten siitäkin kritiikki, että kun kerrot aina myyneesi esim. torstaina maanantaina ostettuja, niin oikeasti olet voinut myydä vaikka vuosi sitten ostettuja. Ja jotta Akille tulisi parempi mieli, niin todennäköisesti hänen tapauksessaan voitto on vielä suurempi kuin raportoitu :)

0
0
28.3.2022 - 15:30 #84407

JR

+5048
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1482
Kilppari kirjoitti:

Ja kun Aki vittuuntui jo valmiiksi, niin laitetaan sitten siitäkin kritiikki, että kun kerrot aina myyneesi esim. torstaina maanantaina ostettuja, niin oikeasti olet voinut myydä vaikka vuosi sitten ostettuja.

Mitä on "oikeasti" - jos Aki kirjottaisi niitä postauksia verottajalle, niin olet oikeassa. Mutta kun kirjoittaa niitä tänne, niin mielenkiintoisempaa on kuulla Akin myyvän niitä osakkeita joita kokee myyvänsä, koska se avaa treidausstrategiaa enemmän.

Edit: LIFO kuvastaa treidauksen ajattelumallia paljon paremmin kuin FIFO. On ymmärrettävää, että verotuksen pohjaksi on valittu FIFO.

0
0
28.3.2022 - 15:48 #84408

Aki Pyysing

+11657
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6524

Mie veikkaan, että PikkuPron Nordnet tänä vuonna +17.20% on otettu tästä kuvasta. Tämä on oma OSTini.

 

Sitten veikkaan, että PikkuPron Citycon +7,59% + osingot tulee tästä. Joka toimii nähdäkseni kuten Kilppari kuvaili. Tämä edelleen oma OSTini. Buy & Hold voi olla muuten lapsille kallis harrastus.

0
0
28.3.2022 - 15:53 #84409

Aki Pyysing

+11657
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6524

Sitten veikkaan, että kovin moni ei ole etsinyt tapahtumista ja laskelmista osakekohtaisia tuottoja. Tämä löytyy, kun valitset tapahtumat ja laskelmat, laitat riittävän pitkän aikavälin ja osakkeen. Tässä OSTilta Citycon tapahtumien saldoni koko tilin olemassaloajalta. Tällä ja nykysalkkua tarkastelemalla voi laskea totaalikauden tuloksen osakkeessa. Sisällä ovat myös osingot, ellei mene rajoittamaan haussa tapahtumatyyppejä.

 

 

0
0
28.3.2022 - 16:09 #84411

PikkuPro

OP
+5665
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2763
Aki Pyysing kirjoitti:

Mie veikkaan, että PikkuPron Nordnet tänä vuonna +17.20% on otettu tästä kuvasta. Tämä on oma OSTini.

 

Veikkaat oikein. Siitä kuvaajasta myös ilmenee, miksi ilmoitin oman plussani kahden desimaalin tarkkuudella ja vertailuindeksin "-12-13%".

Ja se Citycon +7,59% + osingot tulee kans siitä kuvasta, minkä osasit laittaa tänne. Toisin siis kuin mä...laugh.

 

0
0
28.3.2022 - 16:22 #84413

Kilppari

+380
Liittynyt:
14.7.2014
Viestejä:
858
JR kirjoitti:

 

Kilppari kirjoitti:

Ja kun Aki vittuuntui jo valmiiksi, niin laitetaan sitten siitäkin kritiikki, että kun kerrot aina myyneesi esim. torstaina maanantaina ostettuja, niin oikeasti olet voinut myydä vaikka vuosi sitten ostettuja.

 

Mitä on "oikeasti" - jos Aki kirjottaisi niitä postauksia verottajalle, niin olet oikeassa. Mutta kun kirjoittaa niitä tänne, niin mielenkiintoisempaa on kuulla Akin myyvän niitä osakkeita joita kokee myyvänsä, koska se avaa treidausstrategiaa enemmän.

Edit: LIFO kuvastaa treidauksen ajattelumallia paljon paremmin kuin FIFO. On ymmärrettävää, että verotuksen pohjaksi on valittu FIFO.

"Kokeminen" on tietenkin henkilökohtainen termi. Tuossa tapauksessa koetaan tosiaan helposti operoitavan niillä juuri äsken ostetuilla.

Mutta mitäs sen osamyynnin jälkeen kun ollaan esimerkiksi tilanteessa missä PP:n Citycon nyt? Eli salkku näyttää 20% plussaa. Koetaanko silloin myös, että "ei tuo plussa ole oikeaa, kun menin ja myin oikeasti ne viimeiset laput vaikka tämä salkkuraportti nyt näyttääkin, että siellä salkussa ne vielä on"? Eli vaikka salkku näyttää plussaa, niin "koetaan" loogisesti, että laput on miinuksella?

0
0
28.3.2022 - 16:43 #84414

JR

+5048
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1482
Kilppari kirjoitti:

Koetaanko silloin myös, että "ei tuo plussa ole oikeaa, kun menin ja myin oikeasti ne viimeiset laput vaikka tämä salkkuraportti nyt näyttääkin, että siellä salkussa ne vielä on"? Eli vaikka salkku näyttää plussaa, niin "koetaan" loogisesti, että laput on miinuksella?

Tällä ei ole niin väliä, koska siirrytään epäolennaisiin asioihin. Tehdyn kaupan perusteluilla on väliä - ja niihin perusteluihin kuuluu vahvasti position nykykoko, ja siksi myös viimeaikoina tehdyt kaupat. Eli jos Aki on nostanut Cityconia ylipainoon johonkin henkiseen keskilinjaansa nähden, koska se oli halpaa muutama päivä sitten, se liittyy vahvasti siihen mitä nyt tehdään kurssin noustua. Jos Cityconin jostain syystä olisi valmiiksi jo vähän vähissä, niin myyminen voisi tehdä tiukempaa, mutta kun kevennys samalla vie painoa kohti sitä minkä Aki jotenkin kokee perustasona, se muodostaa "treidin toisen osan" niille viimeaikaisille ostoille.

Voitaisiin myös ajatella, että Aki on sekä osakesäästäjä (vähän kauppoja, rahaa pidetään kiinni hyvissä osakkeissa pitkiä aikoja tuottoa keräämässä) että treidaaja (osakkeilla tehdään lyhytaikaista kauppaa koska koetaan niiden hinnoittelun olevan johonkin suuntaan hetkellisesti kestämätöntä). Säästöpuoli koostuu kokonaan longeista, treidipuolella shorttaus ja longaus ovat melko samanpainoisia operaatioita, ja shortti käytännössä näkyy niin, että "säästöosakkeita" on lyhytaikaisesti alipainossa viimeaikaiseen.

Koska sekä säästämistä että treidaamista tehdään samalla tilillä, mikään nordnetin näkymä ei osaa tietystä osakkeesta näyttää niitä "erillään", mutta peliliikkeistä puhuttaessa eroa on hyvä selventää. Eli taas puhua treideistä treideinä, jolloin myyntiä voidaan taas ajatella muutaman päivän takaisin long-treidin "sulkemisena".

Sitten jos haluaa välttämättä nimenomaan tietää onko joku lappu miinuksella vai plussalla (millä ei pitäisi olla juuri mitään väliä), niin siihen laskisin yhteen nykyisen rivin sekä 9A-raportin, niin kauan taakse kuin minulla on yhtenäisesti ollut sitä osaketta. Mutta tässä mennään jo vähän mielivaltaisuuden puolelle.

0
0
28.3.2022 - 18:39 #84418

PikkuPro

OP
+5665
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2763

Lisää Evoa, 1003sek.

Nostin siis keskihintaa, oon tähän valmis evo:n kanssa kun nään enemmän riskiä karkaamisesta kuin rommaamisesta. Lisäksi hajauttaa alueellisesti mun pelikirjassa vaikka jonkun muun pelikirjassa Ruotsi varmaan on samaa geopoliittista aluetta kuin Suomi. Lisäksi tullut infoa since sodan alun, että Venäjä/Ukraina ei suuresti vaikuta tuotanto tahi kysyntäpuoleen.

Tästähän irtoo kohta osinkokin, joku 1,5% eli tää ei ihan oo Tesla tolleenkaan arvostusta tarkastellen. Tykkään firmasta.

EDIT: En sit saanu lisää lainaa Åb. Eka kerta kun näin. Asuntolainan siirto sentään onnistu niin pärjään myymällä salkkua. Lisäksi exä lupas maksuaikaa osalle niin saa myydä tilanteen mukaan ja jos ManC vie niin siitäkin tulee pari kymppiä.

Solidin kuuloiset pläänit, eikö. laugh

Ilman 2020 alkua aattelisin suoraan, et mun status on muuttunut ja kun proffa ei enää statuksen buustina niin siks ei saa. Mut 2020 sain kumminkin yksin yli 300k lainalupauksen kun mietiskelin asunnon ostoa koronakuopasta. Muualtakin kuullu, et lainahanat olis vähän tiukentunu, en sit tiiä. Tai sit olis vaan pitänyt sanoa joku summa, eivät ole tottuneet pyyntöön "otan mitä saan ja mitä en saa niin maksan ite". Toikin on nyt ihan ok, 253k laina niin on siinä jotain vipua. Ja sit 50ke vielä osakebullettia. Vaikka laina on ollut 2008 -> tyyliin aina lähinnä varallisuutta niin voihan nää muuttuakin et ehkä ihan ok mennä pienemmällä vivulla eteenpäin. Onhan sentään verovelkavipua.

0
0
29.3.2022 - 05:32 #84436

Merta

+300
Liittynyt:
12.3.2020
Viestejä:
214

Kannattaa myös huomioida, että sen Nordnetin etusivulla näkyvän chartin prosenttimääräinen luku menee "rikki", jos rahaa nostetaan ja nostetaan jatkuvasti. Eli jos laittaa tonnin, häviää 20% ja nostaa siitä jäljelle jääneestä 800 eurosta ulos 200 ennen kuin kiinnittää 600 taas uuteen sijoitukseen, niin salkun laskennallinen tappio on Nordnetin etusivun laskurin mukaan 200 euroa 800 eurosta, jolloin prosentit näyttävätkin 25% tappiota 20% tappion sijaan. Euromääräinen luku siinä chartin ylälaidassa on absoluuttisesti oikein, mutta prosentit tosiaan alkavat näyttää tappiota suhteessa jäljellä olevaan kassaan, jos rahaa höylää ulos sijoitusten välissä, vaikka kiinanpokerikassaa vahvistaakseen.

Sen sijaan kun rahaa tallettaa, osaa graafi päivittää luvut pienen viiveen jälkeen oikeaan muotoonsa. Toki oikein ne on edellä esitetyssäkin, koska jos häviät 200 euroa tonnin kassasta tai 800 kassasta, on siinä selkeä prosenttiyksiköissä laskettava ero hävityn summan suhteessa sijoitettuun pääomaan. Kumulatiivisesti prosentti alkaa näyttää suurempia tappioita kuin mitä todellisuudessa on tapahtunut. Eli toimii juuri päinvastoin kuin keskimääräisen uhkapelaajan pelipäiväkirja, jossa esimerkiksi 20 000 euroa voitto on 20 000 euroa voitettua nettoa  vaikka olisi hedged ja hedgen hedged sisällä.

0
0
29.3.2022 - 08:44 #84448

Heiska

+149
Liittynyt:
13.2.2020
Viestejä:
113

Fakta: euromäärät aina oikein chartin reunassa.

Arvaus: sijoitetaan 1000 rahaa tammikuussa, arvo putoaa 20% ja otetaan loput 800 rahaa ulos helmikuussa, YTD -20%.

Koitetaan sijoittamista uudestaan huhtikuussa pienemmällä pääomalla ja sijoitetaan 100 rahaa. Sijoituksen arvo nousee hetkessä 20%, mielestäni YTD näyttää tässä kohtaa 0%, vaikka ollaan vielä 180 rahaa tappiolla YTD.

0
0
29.3.2022 - 09:20 #84454

Velho

+1412
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
544
PikkuPro kirjoitti:

Ja se Citycon +7,59% + osingot tulee kans siitä kuvasta, minkä osasit laittaa tänne. Toisin siis kuin mä...laugh.

Kuva minkä Aki postasi tähän +7,59% liittyen oli siis pelkästä Citycon-rivistä. Jos sitä riviä on treidailtu, niin imo tuo luku ei kyllä ole kovin järkevä seurattava, koska se kertoo vaan sen mikä on nykyisen position tuotto. Eihän se kerro mitään ko. osakkeen kokonaistuotosta siltä osin, kuin osakkeet ovat jo poistuneet salkusta. Laskeneessa osakkeessa voi hyvin olla reilusti tappiolla, vaikka rivi näyttäisi vihreää, jos ne tappiolla olevat osakkeet on myyty (FIFO) pois salkusta ja jäljellä on vain viimeisimpiä halvalla ostettuja pikkuplussalla.

0
0
29.3.2022 - 09:38 #84459

TL

+1088
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
844

Rohkenen olla eri mieltä ja väittää että toimii juuri kuten Aki kuvasi. Eli saa valitulta ajalta juuri oikein näytetyn kokonaistuoton halutusta osakkeesta, kunhan vain valitsee oikeat optiot ja lisää laskelmaan vielä salkussa olevien osakkeiden arvon. 

0
0
29.3.2022 - 09:40 #84461

JR

+5048
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1482

Tää koko keskustelu on yhtä suurta toisten ohi puhumista. TL: Juu, jos tekee niin, niin toimii juuri kuten kuvasit. Ja Velho puhuu vain siitä luvusta joka automaattisesti näkyy siellä salkkusivulla, ja puhuu siitä oikein. Puhutte eri asioista.

0
0
29.3.2022 - 09:48 #84463

TL

+1088
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
844

Jaa, ehkä noin. Velho tosin viittaa Akin postaamaan kuvaan, jolla taas ei minusta ole mitään tekemistä automaattisesti sivulla näkyvän datan kanssa.

0
0