Olet täällä

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 3.11.2022 10.25

GHearst kirjoitti:

 

sergei kirjoitti:

 

mzone kirjoitti:

Kuntosaliharrastukseen liittyen, oletko koskaan harkinnut ottaa leuanvetoa ohjelmaan? Tuli tuosta ylätaljasta mieleen.

 

Miten hyvin toimii jos saa vedettyä 0,5-1 leukaa?

 

Kuminauha avuksi alkuun.

Tai tekee negatiivisia jarrutellen.

Näytä koko viesti
Hehkutusketju - 27.10.2022 09.42

On se sijoittaminen helppoa, lukee vaan Sijoitustiedon keskusteluja. Netent, Aspire ja Evo löydetty palstan ansiosta, kiitos.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 27.10.2022 09.35

Ei ole harmaalla alueella. Kauppaan tarvitaan velkojien lupa.

Näytä koko viesti
Sinch AB - 22.10.2022 07.48

Lähti kuin talkkari liukkaalta katolta pudottuaan trampoliinin päälle.

Näytä koko viesti
Lisämiljoonia peesaamalla - 19.9.2022 09.51

hauturi kirjoitti:

 

Heiska kirjoitti:

kuulemani mukaan uusia asuntolainoja myönnettäisiin vain 12kk euribor viitekorolla.

 

Käsittääkseni näin on käytännössä ollut jo muutaman vuoden.

Ei ole. Omat lainat otettu 2 ja 4 vuotta sitten, molemmilla kerroilla tarjottiin 6kk euriboria useammasta pankista. Lyhyempää korkoa en saanut vaikka olisin halunnut.

Näytä koko viesti
Lisämiljoonia peesaamalla - 16.9.2022 09.36

Velho kirjoitti:

Aika usein analyytikoiden konsensusennuste vaan "jatkaa käyrää eteenpäin". Muutos koroissa on ollut todella nopea. Näinköhän noissa ennusteissa on riittävästi huomioitu nousevien korkojen vipua tulokseen. 

Jep, lisävipua toisi myös se että kuulemani mukaan uusia asuntolainoja myönnettäisiin vain 12kk euribor viitekorolla. Tämä tietysti vain huomio pienestä lähipiiristäni.

Näytä koko viesti
Kysymys varojen jakamisesta kuolinpesästä henk.koht. käyttöön - 14.9.2022 12.44

holvius nimimerkillä hyvät vinkit. Olen nyt ollut melkein 2,5 vuotta kuolinpesässä se jolla on ollut valtakirjat pankkiin. Leski julkisen edunvalvonnan piirissä, yksi osakas ulosotossa, jonka kanssa minä tulin toisen henkilön sijaan perimään.

Tässä kuussa pitäisi olla ensimmäinen tapaaminen pesänjakajan kanssa, jonka hain kesäkuun alussa.

Pesässä oli kuppanen asumiskelvoton talo 60-luvulta pienessä maalaispitäjässä, josta saatiin ihan kelpo hinta vuodessa. 

Pesän säästö muutama 100k. Olen saanut vainajalta reilut 3 vuotta ennen hänen kuolemaansa lahjaksi metsää henkilön kanssa jonka sijaan nyt perin (arvo tällä reilu 100k). Metsää on tarjottu myös muille perillisille antamishetkellä, heidän sitä ottamatta. Tämä lahja tullaan todennäköisesti huomioimaan tasinkoa laskettaessa ja perinnönjaossa, vaikka sitä perukirjassa ei olekaan vainajan omaisuudeksi luettu. Perukirjassa on vain tieto että tälläinen lahja on annettu, mutta sitä ei ole tosiaan pesän omaisuudeksi laskettu. Perukirja on jo verottajan puolesta vahvistettu (en muista oliko maistraatissa (nykyään DVV) erillistä vahvistusta) ja perintöverot maksettu. Nyt kun olen jännityksellä tätä asiaa puolisen vuotta tutkinut, niin olen siinä uskossa että kaikki tavanomaisesta poikkeavat lahjat (vainajan elämän ajalta) kuuluisi merkitä pesän varallisuudeksi, koska tässä asiassa ei ole aikarajaa. 
 

Hauska juttu vielä veroissakin, että kun olen aikoinaan maksanut metsästä lahjaveroa ja jos se nyt huomioidaankin nyt pesän varallisuudeksi, niin silloinhan se olisi kevyemmin verotettua perintöä, mutta näin ei kuitenkaan ole ja lahjaveroa ei makseta takaisin. Perintöosuuteni tullee myös tästä johtuen tippumaan niin paljon että saan kuitenkin maksamani perintöverot takaisin sen takia että aiemmin saamastani metsälahjasta verottaja katsoo että paljonko tänään joutuisin siitä maksamaan lahjaveroa ja se luetaan hyväksi perintöverotuksessa. Pesästä mennee tasinkoa niin paljon ettei minulle ja toiselle sijaan tulevalle jääne kovinkaan isoa osuutta pesän varoista.

Tulipa pitkä tarina, eikä vastannut kysymykseen, mutta kun näitä tarinoita elävästä elämästä on niin mukava lukea täältä niin mukava välillä itsekin osallistua.

Näytä koko viesti
Fortum - 6.9.2022 10.08

Ei varmaan periaatteessa ole yhteydessä toisiinsa muuten kuin sovelluksen kautta. Tähän patenttiratkaisuna voi säätää sähkön käynnistämisen aloitushintaa erikokoisiksi eri laitteille.

Ihan hyvä pointti kyllä tuo että jos sähkökeskuksessa on paljon laitteita (varsinkin jos vanhoja) niin voivat kyllä hörppästä sähköä reippaasti jos lähtevät samaan aikaan käyntiin, jonka seurauksena saattavat nallit napsahtaa.

Näytä koko viesti
Fortum - 5.9.2022 08.42

Uskoisin että noihin lämmitysmuotoihin ym. sähkönkuluttajiin on saatavilla samanlainen ohjaus, muihin kuin lämmityslaitteisiin vaan sitten ilman termostaattia. Hinta lienee kuitenkin samaa luokkaa.

Näytä koko viesti
Fortum - 5.9.2022 08.29

hauturi kirjoitti:

Pörssisähkösopimuksia saisi hyvin kaupaksi, jos olisi kohtuuhintaisia ja helppoja tapoja ohjata esim. lämmitystä, sähköauton latausta (ja muutakin kuluttavaa) pörssisähkön hinnan mukaan. Näitä ei vaan oikein ole tavan kuluttajan saatavissa (alan harrastajathan kyllä rakentelevat kaikenlaista ihan omaksi ilokseen). 

https://www.kotiautomaatiokauppa.fi/fi/tuote/themo-alytermostaatti

Näitä älytermostaatteja, jotka haistelevat pörssisähkön hintaa alkaa saada 50€ ylöspäin.

Näytä koko viesti