26.12.2021 - 22:39 #79169

big bad bear

+502
Liittynyt:
18.11.2016
Viestejä:
274

Tuli mieleen, että omasta mielestä tämä yksi ketju on ehkä liian lavea aiheena kattamaan kaiken kryptoihin liittyvän keskustelun. Olisiko pointtia aloittaa uusia lankoja vaikkapa erikseen esimerkiksi jaettuna jotenkin näin:

-aloittelijoiden kysymykset

-bitcoin

-ethereum

-altcoinit

-krypto trading

-hehkutusketju

0
0
27.12.2021 - 08:27 #79172

Manialöytyy

+11
Liittynyt:
22.12.2017
Viestejä:
178

Onko kellään tiliä ja kokemuksia Bybitistä. Lähinnä kiinnostaisi miten ongelmitta on onnistunut rahojen siirtely edestakaisin.

0
0
27.12.2021 - 13:42 #79181

pannari

-6
Liittynyt:
19.12.2021
Viestejä:
7
Never_too_old_to_rock kirjoitti:

 

Never_too_old_to_rock kirjoitti:

Enpä tästä enempää vuodattele, jos mielenkiinto heräsi niin sivut löytyy metis.io ja esim. twitteristä ja mediumista löytyy lisää tavaraa tätä koskien. Ostin tätä näissä alennusmyynneissä pikku bägin ja siirryn takavasemmalle odottelemaan mitä tapahtuu.

 

 

Kas, tämähän lähti kivasti kiipeämään, nyt noin +50% kirjoitushetkestä. L2 runi taitaa todella olla käsillä: Matic vetänyt myös hienosti viime aikoina. Mikäli puheet nykyisen syklin pitkittymisestä pitävät yhtään kutinsa, niin ensi vuosi tulee olemaan mielenkiintoista aikaa holdaajan näkökulmasta. 

Näin aloittelijana olisi muutama kysymys noista uusista kohteista. Itse siis tein tilin eToroon, jossa salkussa suurimpina ETH ja SOL ja vähän pienemmässä määrin DOT, AAVE, MATIC, MANA ja TRX. Ainakin tämä alku näyttänyt hyvältä, kun on ihan mukavasti plussalla. Mutta siis kiinnostaisi laittaa kokeilumielessä, jos tuuri kävisi, kiinni johonkin ihan uuteen vastatulleeseen coiniin 500-1000€. Niissä kun kuitenkin voi hyvällä onnella päästä mukaan todella kovaan nousuun ja jos siihen pääsee mukaan heti alkuvaiheessa, niin tuottoprosentit voi laskea tuhansissa. eTorossa ei kuitenkaan ole esim. tuota mainitsemaasi Metistä. Mistä hankit nuo METIS-osuutesi? Ja yleisemminkin, mistä voisi seurata ja halutessaan ostaa näitä uusia kohteita? Ne kun ilmeisesti tulevat näihin isompiin pörsseihin viiveellä?

0
0
27.12.2021 - 23:35 #79210

Never_too_old_…

+35
Liittynyt:
25.12.2017
Viestejä:
49
pannari kirjoitti:

Näin aloittelijana olisi muutama kysymys noista uusista kohteista. Itse siis tein tilin eToroon, jossa salkussa suurimpina ETH ja SOL ja vähän pienemmässä määrin DOT, AAVE, MATIC, MANA ja TRX. Ainakin tämä alku näyttänyt hyvältä, kun on ihan mukavasti plussalla. Mutta siis kiinnostaisi laittaa kokeilumielessä, jos tuuri kävisi, kiinni johonkin ihan uuteen vastatulleeseen coiniin 500-1000€. Niissä kun kuitenkin voi hyvällä onnella päästä mukaan todella kovaan nousuun ja jos siihen pääsee mukaan heti alkuvaiheessa, niin tuottoprosentit voi laskea tuhansissa. eTorossa ei kuitenkaan ole esim. tuota mainitsemaasi Metistä. Mistä hankit nuo METIS-osuutesi? Ja yleisemminkin, mistä voisi seurata ja halutessaan ostaa näitä uusia kohteita? Ne kun ilmeisesti tulevat näihin isompiin pörsseihin viiveellä?

Ihan hyviin kohteisiin olet laittanut aloittelijana rahasi kiinni, nousupotentiaalia varmasti kaikissa. TRX ehkä itselleni menee kategoriaan "menneen talven lumia", mutta kaikillahan näitä omia inhokkeja löytyy. 

Kysymykseen: Itse katson yleensä ensi töikseni kiinnostavan assetin tiedot Coingeckosta (coingecko.com), jonka tiedoista löytyy myöskin kauppapaikat. Näissä pienemmän market capin alteissa oikeastaan Gate.io ja Kucoin.com löytyy ehkä parhaat valikoimat. Metikseni ostin Gatesta. Nykyisellään myös Binance Smart Chainissa operoiva Pancakeswap (pannari kansan kielellä, toim. huom.) on alkanut myös listailemaan muiden ketjujen kolikoita, Metis ja miljoona muutakin tokenia on siellä kaupan. Pancake on kohtuu helppokäyttöinen, mutta vaatii erllisen kryptolompakon (Metamask, Trustwallet tai vastaava). En kylläkään tiedä tukeeko Etoro kryptojen siirtoja BEP20-standardissa (BSCn token standardi), joka vaaditaan että saat joko BNB:tä tai jotain stablecoinia lompsaan BSC-verkkoon kaupankäyntiä varten. Helpoimmalla ehkä pääset jos avaat tilin jompaan kumpaan noista ensin mainituista tai johonkin muuhun "pikkukolikoita" listaavaan pörssiin. Ja jos tuo pannaritouhu kiinnostaa niin youtubesta löytyy paljon matskua miten siinä pääsee alkuun.

Mikäli avaat tilin johonkin uuteen kryptopörssiin, kannattaa tehdä etukäteen tutkimusta googlen ja somen kautta millainen paikka on. Löytyy paikkoja, joissa on tiukempia regulaatiovaatimuksia tunnistautumisen suhteen, löytyy pörssejä joissa vaihto on olematonta ja saat ostotoimeksiannot huonolla prosentilla läpi. Löytyy pörssejä joista rahojen kotiuttaminen ja siirto on tehty todella hankalaksi. Nuo edellä mainitut Gate ja Kucoin ovat itselle pelittäneet kaikessa suhteessa mainiosti, ja ovat olleet kohtalaisen kauan myös markkinoilla.

0
0
28.12.2021 - 11:34 #79236

pannari

-6
Liittynyt:
19.12.2021
Viestejä:
7

Iso kiitos vinkeistä. Täytyy varmaan tuonne Gateen tai Kucoiniin avata tili. Vaikka tässä on tarkoitus vähän pidemmällä aikavälillä pitää rahoja noissa kohteissa kiinni, niin jos jossain vaiheessa aion kotiuttaa rahoja niin hyvä tietää että Gatessa tai Kucoinissa kotiuttaminen toimii nopsaan. Puhutaanko siinä muuten tunneista vai muutamista päivistä? Ja onko jollain tietoa tuon eToron kotiuttamisajoista, jos haluaa rahojansa omalle pankkitilille kotiuttaa takaisin?

 

Täytyy seurailla noita ulkomaisia sivuja, jos sais hyviä vinkkejä mahdollisista uusista altcoineista, joissa olisi potentiaalia tulla suuriakin nousuja joiden kanssa voisi pelailla. Nuo muut sijoitukset ajattelen vähän pidemmän aikavälin sijoituksena

0
0
30.12.2021 - 02:21 #79317

Casteliero

+5158
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1910
Panohanska kirjoitti:

Castiliero we miss you! Jos jatkat kirjoittelua muualla let us know!! 

En kirjottele muualla. Oon nyt viime päivinä ollut markkinoilla ja ostellut kolikoita. Altcoin kassi alkaa olla lähemmäs 200k€ ja pitää sisällään suuruusjärjestyksessä: Polygon, Solana, Avalanche, Algorand, Chainlink, Immutable X, Mina ja ICP. 

Oon ostellu noita nyt vähän siihen ajatukseen, että nyt markkinat laskee, kun instikat lukitsee vuoden voitot ja pääsee ensvuonna brassailemaan isoilla tuottoprosenteilla. Sillä menee droppi varmaan Ethereum edellä, koska Bitcoin YTD on jotain 60%, Ethereumin yli 400%. Ja muita kolikoita noilla isoimmilla instikoilla ei taida oikein ollakaan vielä. Solanaa ja Avalanchea joillain kryptofundeilla, mutta nekin varmaan vielä osittain lukittuina. 

Tammikuussa kun LP:t ja firmat saa lisää leikkirahaa, niin voi kurssit lähteä nopeaankin nousuun ja ensimmäiset 2-6 viikkoa antaa kyllä sitten hyvää osviittaa mihin vuosi on lähdössä. 

Ensimmäinen puolisko vuodesta voi olla kovaakin rallia. ETH PoS merge ja mahdollisesti Bitcoinin spotti ETF voisi osua tuohon ekaan puoliskoon ja saada hyvät hypet aikaiseksi. Noiden kahden nousuun tarvitaan jo kuitenkin apua instikkapuolelta, kun muissa kolikoissa vielä retail voluumilla voi saada hyvät vauhdit aikaiseksi. 

Mitä tulee kolikkokohtaisiin näkemyksiin, niin aiemmin sanoin että muita projekteja tulee Ethereumin päälle, niin korjaus siihen että ne tulee EVM-ympäristöön. EVM on aika vahvasti sementoinut jo paikkansa smart contracteissa, haastajat on vielä vähän lähtökuopissa. Jos lähtee katsomaan noita EVM-ketjuja, niin siellä on Ethereum, BSC, Avalanche, Polygon, Tron jne jo ihan hyvin asemissa. Eli EVM tulee hyvin todennäköisesti olemaan yksi lohkoketjualustojen käyttöjärjestelmistä. 

Polygon on noista hyvä esimerkki, miten nopsaan sitä voi kasvaa siinä samassa ympäristössä. Se on kasvanut ihan älytöntä vauhtia ja ohittanut Ethereumin tosi monilla käyttömittareilla (https://twitter.com/spencernoon/status/1476257521081982983). Eli tekee side chainina just sitä mitä sen pitää. Avalanche kasvaa myös samassa ympäristössä merkittävää vauhtia. 

Immutable X oli myös aika selkeä valinta itselle ainakin. Sen jälkeen, kun näin pelivideota Gods Unchainedista ja miten helposti ja kätevästi se toimi. Sillä on myös aika kovat taustatukijat Starkwaren ja Immutablen kautta. Ja jos Coinbase ventures on sijoittaja, niin luulis että he omaa tuotettaan myös käyttää omassa, tulevassa, NFT-kaupassaan esimerkiksi. Coinbureuaulla oli just video tänään tuosta: https://www.youtube.com/watch?v=dGFPE6RBws8

Algorand on instikkapuolen ketju ja varmaan tulee myymään kovaa tuolla öljymaissa. Ja Chainlink nyt on pakollinen infratuote ylipäätään ketjuille.

NFT-huuma tuskin ensivuoden alkupuoliskolla hirveästi hiljenee, mutta se muuttuu enempi kuvista noihin toiminnallisiin NFT:ihin. Markkinapaikkoja tulee Coinbaseen ja FTX:lle kuitenkin, niin ei se vauhti varmasti pääse senkään takia hiljenemään. Immutable X on itselle se vahvin NFT-puolen infrabetsi.

DeFi:t jatkaa todennäköisesti suhteellisen pienenä osana markkinoita, ja enempi ammattilaisten tuotteina, jos niitä ei saada selkeästi ja helposti tuotteistettua useammalle alustalle. Toki nyt on jo Voyageria ja Celsiusta esim, mutta jos Robin Hoodit ja Paypalit esim saa ne tuotteistettua, tai vaikka pankit, niin silloin voi DeFikin saada vauhtia. Mutta en ihan älytöntä nostetta niiltä odota.

NFT:iden lisäksi voisi kuvitella pientä hypeä alkuvuodelle noille L2-ratkaisuille. Niitä alkaa olemaan jo jonkin verran käytössä ja niiden edut alkaa löytymään. Kunhan vaan UX saadaan tarpeeksi selkeäksi peruskäyttäjälle, niin niille voisi odottaa käyttöä isomminkin. Ja play to earn pelit kasvaa kovaa myös.

Mitäs muuta? Kaipa tuossa oli tarpeeksi omia ajatuksia seuraavaksi puoleksi vuodeksi. Top6 kolikko veikkaus puolen vuoden päähän on: Bitcoin, Ethereum top2 ja Solana, Avalanche, BSC ja Polygon jossain järjestyksessä. Chuck Hosky nettisaarnaaja ei saa omaa Cardanoaan oikein vauhtiin, vaikka kuinka pitää viikottaista evankeliumiaan opetuslapsilleen ja XRP on jumissa siihen asti, kun oikeudenkäynti saadaan maaliin ja silloinkin todennäköisesti tekee nopeat nousut ja laskut.

Siinä oli ainakin osa omista ajatuksista seuraavalle puolelle vuodelle, näin loppuvuoden katsauksena. Todennäköisesti unohtu paljon ja ajan kuluessa sopeudutaan myös uutisiin tilanteiden mukaan. Mut mennään noilla ja siirryn taas lukupuolelle.

0
0
30.12.2021 - 16:25 #79349

A.j.peso

+13
Liittynyt:
12.11.2019
Viestejä:
15

Kiva kun casteliero taas kirjoitit! 

Itse sijoitin ekan kerran bitcoiniin ja ethereumiin kun korona alkoi, työt loppui kuin seinään, osakkeet romahti, ja jotain tekemistä piti keksiä. 

Mitään en niistä(kään) ymmärtänyt, ja nytkin kaiken ymmärrykseni cryptoista olen saanut lukemalla tätä ketjua. 

Silloin päätin aloittaa ostot vaiheittain, kun ei ollut mitään käsitystä, mennäänkö jatkossa ylös/alas, vaiko häviävätkö kaikki mun btc:t jonnekin bittimaailmaan. 

Eka osto oli hintaan rapiat 8K, toka 14K, ja sen jälkeen olikin jo "liian kallista", ja olen vain ihmetellyt tätä meininkiä, ja hodlannut. 

Kiitos mielenkiintoisista teksteistä! 

0
0
31.12.2021 - 21:21 #79431

Katiska

+3
Liittynyt:
31.12.2021
Viestejä:
1

Castelierolle kiitokset aktiivisesta kirjoittelusta tälle foorumillle. Itse noin 7kk sitten vasta hyppäsin kryptomaailmaan mukaan ja avannut kyllä tekstit isosti omaa ymmärrystä lohkoketjuteknologian mahdollisuuksista ja teknologiasta ylipäätään.  Noin yleisestikkin ollut kyllä laadukasta keskustelua kryptoista tällä foorumilla. Keep it up! 👌

0
0
1.1.2022 - 14:49 #79436

Antti Hyppänen

+1340
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
556

Welcome back, Casteliero!

Pari kommenttia sinunkin portfoliostasi löytyvästä Chainlinkista, joka on oma pitkäaikainen suosikkini. Jos joku krypto on ollut vuoden 2021 pettymys itselleni niin LINK. Olen itse ollut fani 2019 vuodesta lähtien ja monilla videoilla myös sitä hehkuttanut. Projektihan etenee huimaa tahtia, ja käytännössä jokainen Ethereum DeFi-Dappi käyttää Chainlinkin palveluita. Mukaan on tullut myös VRF jota tarvitaan NFT-skenessä, Proof of Reserves ym.

Oma ymmärrys on myös oraakkelisektorissa se, että Chainlinkin asema on tosi vakaa. LINK on kuitenkin menestynyt heikosti ja pudonnut etenkin Q3+Q4 aikana koko ajan kryptorankingissa.LINK oli vuoden 2021 osalta about +-0 token, kun samaan aikaan sen ympärillä yksi sun toinen altti raketoi 10x tai 100x tms. 

Coin Bureau teki eilen LINK-päivitysvideon, joka kannattaa tsekata (https://www.youtube.com/watch?v=EDBbsrTbrjU&ab_channel=CoinBureau). Siinä mainitaan mm. Chainlink säätiön omat myynnit ja yksinkertaisesti se, että LINK-tokenille ei ole tarpeeksi kysyntää. Oraakkelioperaattorit saavat palkaksi LINK:ä hieman kuin BTC-louhijat, mutta niitä ei ilmeisesti holdata riittävästi.

Videolla mainittiin tärkeänä palasena staking. Itse olen odottanut tätä myös jostain 2019 lähtien. Kiinnostaisi kuulla Castelieron näkemys tästä aiheesta. 

Mielestäni The Graph on hieman vastaava infrabetsi kuin Chainlink, mutta sekin on suoriutunut surkeasti. Taustalla on mm. tokenien vapautusta markkinoille, ja GRT kärsii vähän samasta kuin LINK eli tällaiset infraprojektit eivät ylipäätään ole oikein otsikoissa. 

Chainlink oli jokaisen itse seuraamani tubettajan toppilistoilla 2019 ja 2020. Vuonna 2021 se on hävinnyt kuvioista, kun sijoittajien kiinnostus on suuntautunut selkeästi enemmän älysopimusalustoihin. Terra, Avalanche, Solana etc. ovat pärjänneet todella hyvin. Chainlinkin tavoin myös suositut DeFi-tokenit ovat hyytyneet kevään jälkeen pahasti. Olisiko DeFi-tokenit taas kevään 2022 juttu eli ns. sektorikierrätys ja siinä sitten myös LINK lähtisi nousuun?

0
0
4.1.2022 - 15:49 #79570

big bad bear

+502
Liittynyt:
18.11.2016
Viestejä:
274

Onko täällä tietoa Binancen SEPA-maksuista? Ei tunnu googlaamalla löytyvän, toimiiko talletukset niillä taas vai nou. Jos ei toimi, onko mitään huhuja paluuajankohdasta?

0
0
5.1.2022 - 09:21 #79599

PPK

+26
Liittynyt:
19.6.2018
Viestejä:
29
big bad bear kirjoitti:

Onko täällä tietoa Binancen SEPA-maksuista? Ei tunnu googlaamalla löytyvän, toimiiko talletukset niillä taas vai nou. Jos ei toimi, onko mitään huhuja paluuajankohdasta?

Jokin Advcashin tarjoama ratkaisu tuohon löytyy. Yhden kerran yritin katsoa talletusprosessia, mutta vaikutti monimutkaiselta ja muistaakseni myös kalliilta. Binancen käyttö ylipäätään on itsellä vähentänyt paljon. Jos jollain on parempaa tietoa, että miksi EUR-maksujen hoitaminen tuntuu olevan niin vaikeaa useammassakin kryptopörssissä, niin kiinnostaisi kuulla? Erityisesti SEPA/wire, kortilla nyt saa aina, mutta suolaisilla kuluilla. 

--

EUR-ongelmien takia viivästyi lisäpanostus Chainlinkiinkin. Joulukuun pari viimeistä viikkoa sitä tuli jo katseltua, mutta ehkä kinkku ja rosolli kiinnosti enemmän. No, nyt kolminkertaistettu oma pieni positio. Jos ottaa tuulta purjeisiin kunnolla, niin eiköhän tässä keretty hyvin mukaan huolimatta viime päivien nousuista. 30-35USD, jossa oltiin vielä marraskuussakin, maltillisena tavoitteena, mutta jos kunnolla lähtee, niin sitten lähtee.

Chainlink-osto nyt lyhytaikaisempana näkemyksenä; olen hyvin kiinnostunut projektista pidemmällä tähtäimellä, mutta en ole vielä ehtinyt tutustumaan tarpeeksi. Jos joku syvemmällä projektissa, niin kiinnostaisi miksi Chainlink "juuri se" oraakkeliratkaisu, jos ei mietitä ainoastaan hallitsevaa markkina-asemaa. 

0
0
6.1.2022 - 19:17 #79687

Meuro

-218
Liittynyt:
19.3.2017
Viestejä:
561

Samsung panostaa vahvasti kryptoihin ja lohkoketjuun.

"Samsung Electronics announced Monday that its new smart TVs will allow users to purchase non-fungible tokens (NFTs)."
https://www.theblockcrypto.com/linked/128942/samsung-nft-platform-smart…

"Samsung has partnered with Decentraland to open its flagship 837 store in the metaverse. 
The virtual Samsung 837X store will be open in Decentraland for a limited time."
https://www.theblockcrypto.com/post/129380/samsung-metaverse-flagship-8…

"Samsung Electronics America announced Monday at the CES Tech Conference in Las Vegas its partnership with veritree, a blockchain-based climate solutions platform, to plant 2 million mangrove trees in Madagascar over the next three months. veritree uses blockchain technology to manage the reforestation process and verify each tree that is planted."
https://cointelegraph.com/news/samsung-uses-blockchain-technology-to-ad…

"“We’ll really be looking at Samsung. Their smartphone advancements at the show will be an interesting area to watch from the hardware Metaverse side. Their televisions are even going to be showcasing what they can do for the Metaverse.”
https://cointelegraph.com/news/blockchain-and-the-metaverse-make-inroad…

Goldman Sachs ennustaa Bitcoinin ottavan lisää siivua kullalta arvonsäilyttäjänä.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-01-04/goldman-says-bitcoin…

0
0
6.1.2022 - 19:20 #79688

Meuro

-218
Liittynyt:
19.3.2017
Viestejä:
561

Coinstackin ennustukset tälle vuodelle:

 

  1. DeFi Passes $1T TVL: The TVL (Total Value Locked) in DeFi will exceed $1 trillion dollars, up from $250B today, as we participate in the largest transfer of wealth in the history of humanity - money moving from traditional finance to decentralized finance.

  2. BTC Becomes Less Dominant: Bitcoin dominance will fall below 20% (it already fell from 72% to 40% in 2021). The question is no longer Bitcoin or Ethereum, but Bitcoin vs multiple other chains. Chain bridges and adapters will be the coolest blockchain advancement technology of 2022, enabling seamless collaboration between chains.

  3. Web 3 is Largest VC Investment Sector: The largest sector of venture capital funding in 2022 will be Web3 (which is the fancy name for blockchain meets web).

  4. Crypto Hedge Fund Growth: <plug> Our company HeartRithm will become one of the top 10 crypto quant funds by AUM in the world, with its social impact mission attracting top talent and aligned capital, with returns on track to generate millions of dollars a year towards social impact philanthropic projects. </plug>

  5. Eth2 Issues: Ethereum 2.0 will roll out, but with some major hiccups. It turns out it’s pretty hard to swap out the engines on a moving plane. Ethereum holds its spot as the healthiest developer community in crypto, and ETH compatible chains still dominate DeFi.

  6. NFTs for Gaming and VR: NFTs will have lost their euphoric luster with the use case of unique images/media, but have found their real use cases beyond pixel scarcity. My picks include…

    1. Gaming - a major gaming studio will put gameplay assets on the blockchain and we will see gaming millionaires like we see twitch streamer millionaires today.

    2. Virtual Reality meets NFTs for online galleries to display assets (hat tip to Will O'Brien and nftoasis.co — although he might be on my 2023-2025 lists)

  7. The Tokenization of Everything: The excitement NFTs created has kicked off the movement that I’ve been calling “tokenize all-the-things” (TATT), where we are starting to re-imagine the world when all assets (including mortgages, stocks, IRAs, art, bank account balances, future earnings, etc.) are all tradable, lendable, and collateralized on the blockchain. This new liquidity around assets is democratizing finance and chipping away at the socio-economic inequality problem. We are not there yet, as it is a multi-decade vision — however, multiple startups have been funded in this TATT ecosystem, but face serious headwinds from TradFi and government incumbents.

  8. DAOs Break Through: DAOs, or Decentralized Autonomous Organizations, will re-imagine what it looks like to manage projects. Instead of corporate governance, we will see breakthrough platforms for *community* governance, and we will see a major organization become a legally recognized DAO. BurningMan.org?

  9. More Hacks: Over $1B will be lost in smart contract hacks/exploits/rug pulls in 2022, triggering talks in US congress for more regulation. Nothing will actually happen, because regulatory bodies can’t keep up with the speed of innovation.

  10. No Crypto Winter: Going against the grain: There will be no crypto winter in 2022. I know a lot of people, like myself, who survived the crypto winters of 2014 and 2018. People like to see patterns, even when they don’t exist. This false pattern matching and paranoia has led to lots of predictions of a 2022 crypto winter. I don’t buy it. Crypto is different now than it was 4 and 8 years ago, and crypto is anything but predictable. Crypto has so much more institutional capital than it did four years ago - they are viewing Bitcoin as digital gold, and these institutions are hungry to buy the dips.

  11. An Algo Stablecoin Winner: And finally, someone will have figured out how to do an algorithmic stablecoin right. It keeps its peg reliably, without being asset-backed by a fiat currency. It earns interest for holders. It’s outside the purview of US regulatory bodies. It works as a store of value and a medium of exchange - an honest digital currency run by the internet.

0
0
7.1.2022 - 12:29 #79729

Antti Hyppänen

+1340
Liittynyt:
7.9.2021
Viestejä:
556

Ihan asiallisia ennustuksia, ei noista nyt hirveästi voi olla eri mieltä.

Suositus Youtubesta eli Data Dash, jos joku ei seuraa. DD on kunnostautunut mielestäni aiemminkin kertomalla asioita, joita sijoittajat eivät halua kuulla. Hän on puhunut myös S2F:a vastaan jo pidempään ja jatkuvien syklien teoriasta ja ennakoi kryptojen pudotusta lähelle kesän pohjia.

Uudella videolla DD nostaa esiin ihan hyviä pointteja johdannaismarkkinasta. Mä en ole itse pelannut futuureilla enkä tuota sektoria tunne niin paljon. Jos joku on tässä asiantuntija niin kiinnostaisi kuulla mielipiteitä. Kieltämättä tuntuu hurjalta, että open interest on vieläkin samalla tasolla kuin toukokuussa kaiken tämän laskettelun jälkeen.
 
 

0
0
7.1.2022 - 16:34 #79738

big bad bear

+502
Liittynyt:
18.11.2016
Viestejä:
274

BTC ja vanavedessä muut kryptot kyykkäävät tämän Kazakstanin mellakoinnin mukana yllättävän paljon. Vaikka onkin valtava louhintalokaatio, en silti oikein ymmärrä miksi näin pehmeä markkina. Toivottavasti jatkuu vielä hetken, että ehtii ostoksille.

0
0
7.1.2022 - 16:50 #79739

Artsipappa

+2036
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1898
big bad bear kirjoitti:

BTC ja vanavedessä muut kryptot kyykkäävät tämän Kazakstanin mellakoinnin mukana yllättävän paljon. Vaikka onkin valtava louhintalokaatio, en silti oikein ymmärrä miksi näin pehmeä markkina. Toivottavasti jatkuu vielä hetken, että ehtii ostoksille.

Eiköhän tämä kyykky johdu FED:sta eikä Kazakstanista? Ainakin romahdus alkoi kun kokouksen minutes julkaistiin. Veikkaan itse pientä sahausta mutta suuntaa alaspäin ainakin H1.

0
0
7.1.2022 - 17:51 #79744

Manialöytyy

+11
Liittynyt:
22.12.2017
Viestejä:
178
Artsipappa kirjoitti:

 

big bad bear kirjoitti:

BTC ja vanavedessä muut kryptot kyykkäävät tämän Kazakstanin mellakoinnin mukana yllättävän paljon. Vaikka onkin valtava louhintalokaatio, en silti oikein ymmärrä miksi näin pehmeä markkina. Toivottavasti jatkuu vielä hetken, että ehtii ostoksille.

 

Eiköhän tämä kyykky johdu FED:sta eikä Kazakstanista? Ainakin romahdus alkoi kun kokouksen minutes julkaistiin. Veikkaan itse pientä sahausta mutta suuntaa alaspäin ainakin H1.

Veikkaan kommenttien ja ilmapiirin perusteella, että suunta on taas kohta ylöspäin.

0
0
7.1.2022 - 18:23 #79745

Johannes Ankelo

+256
Liittynyt:
14.10.2014
Viestejä:
401
Meuro kirjoitti:

Web 3 is Largest VC Investment Sector: The largest sector of venture capital funding in 2022 will be Web3 (which is the fancy name for blockchain meets web).

Mainio lista, kiitokset sen jakamisesta. Pitkälti omat ajatukset samoilla linjoilla.

Siteerattu kommentti on jollain tapaa oxymoron/itseristiriita, sillä web3 puhtaimmillaan olisi käyttäjien omistama. Puhtaimmassa muodossaan se tuskin koskaan tulee esiintymään, mutta on mielenkiintoista nähdä miten web3 kehittyy VC-sijoittajien ollessa vilkkaina markkinoilla. Jack Dorsey on tähän ottanut Twitterissä vahvasti kantaa juuri siitä näkökulmasta, että web3-puristit ovat liian sinisilmäisiä.

"web1 = read
web2 = read + write
web3 = read + write + own"

0
0
7.1.2022 - 21:32 #79753

Aki Pyysing

+11665
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6529
big bad bear kirjoitti:

No olipas aivopieru minulta. Olet oikeassa.

Tällaisia kommentteja, eli konsensukseen pääsemistä, näkisi mielellään kaikilla keskustelupalstoilla😎. 

0
0
8.1.2022 - 01:56 #79770

Johannes Ankelo

+256
Liittynyt:
14.10.2014
Viestejä:
401

 

Hash ratea seuraamalla voi nähdä maiden esim Bitcoin-kieltojen vaikutuksen bitcoinin louhintaan.
Iso dippi on Kiinan bitcoin-louhinnan kielto. Kazakhstanilla ei kovin isoa vaikutusta ollut, melkein menee kohinan piikkiin.
Bitcoin hash raten palautuminen Kiina-kiellosta oli iso voitto bitcoinille ja kryptoille yleensäkin.

0
0
8.1.2022 - 12:06 #79791

Manialöytyy

+11
Liittynyt:
22.12.2017
Viestejä:
178
Casteliero kirjoitti:

Steikkauksen verotuksesta kenelläkään tarkkaa tietoa? Mainaushan menee ansiotuloina, mutta steikkaus pääomatuloina, mutta noihin steikkauspalkkioihin ilmeisesti käytetään FiFoa? Eli jos vaikka omistaa 200 Solanaa, jotka ovat nousseet 400% arvossa ja päättää 100 kpl steikata, niin silloin steikkauspalkkiot lähtee tuolta 400% tuotoista ja palkkiot tulee omistusten yläpäähän sen hetkisillä hinnoilla? Vai onko mitään syytä/mahdollisuutta, että ne steikkauspalkkiot katsottaisiin omaksi yksiköksi? Tuskin, mutta eipä kysyvä tieltä eksy.

Palataanpa tähän steikkauksen verotukseen vielä. Castelierokin voi jo palata lukupuolelta. Varmaa jotkut ovat steikkailleet jo sen 1 - 2 vuotta, niin miten olette laskeneet uusien steikattujen kolikoiden uuden ns. hankintahinnan ja samalla sen pääomatulon määrän. Oletteko käyttäneen uusien kolikoiden hinnan laskennassa viikko- vai kuukausikeskiarvoa? Oletuksen mukaan sen keskiarvon/hinnan voi laskea viikko- tai kuukausikeskiarvolla, että hommassa on edes jotain tolkkua. Ehkä verottajallakin ohjeet muuttuu/tarkentuu pikku hiljaa.

0
0