Olet täällä

Michael Scofield

Michael Scofield

  • Liittynyt 20.4.2017
  • 25 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 12.1.2018 15.24

Ootko tutkinut tota Nesteen käyttäytymistä viime päivinä tarkemmin traderin vinkkelistä..? Tuntuu että anot haluaa ostaa sen viimeistään iltapäivästä melkein katosta läpi. Jotain erikoista siinä on meneillään. Voisko jotenkin liittyä valtion suunnitelmiin keventää omistustaan. Venäläiset haluaa nurkata osan ittelleen?

Nokia - 8.1.2018 15.12

Joko meinaat että tammi-bulli on jo tässä, vai mistä moinen myynti-into?

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 15.12.2017 10.50

Omien kokemusten mukaan Nordnet myöntää limiittiä suht avokätisesti, ittelle ainakin reippaasti yli salkun markkina-arvon. Hinnoittelu toki tehty sellaiseksi ettei ole tuntunut mielekkäältä mennä lähellekkään limiittiä.

Lainoitusarvot on välillä pahasti pielessä Nordnetissä, mikä vähän sääli. Olen joskus kirjoittanut asiasta palautetta, mutta se ei ole johtanut mihinkään.

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 15.12.2017 10.08

Haluatko avata millasella lainoitusarvo per salkku suhteella vedät ja millasta vipua pidät mielekkäänä vaikka tässä tilanteessa? Näetkö esim järkevävä mennä yli 40% lainoitusarvosta, jonka jälkeen korko nousee?

Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 5.11.2017 11.18

Jes, kiitos pohdinnoista. ”Kutitustuntuma” on ettei ole vaivan väärti järjestely kuin jossain poikkeustapauksissa.

Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 3.11.2017 16.20

Tarkoitin sitä että vaihdoehdot on joko sulla on ”satasen” auto yksityistaloudessa tai voit sijoittaa ”satasen” yhtiön ja ostaa sillä auton yhtiölle, jolloin nettovarallisuus nousee satasen. Toki sitten laskee poistojen myötä. Eli selvennyksenä, yhtiön nettovarallisuudesta puhuin, en absoluuttisesta. Hyöty tulis sitten   isomman huojennetun osingon muodossa.

Paras vaihtoehto olis varmaan kulkea bussilla ja fillarilla, mutta jos se auto pitää olla, niin nääkin vaihtoehdot on hyvä ymmärtää.

Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 2.11.2017 20.04

Idea seuraavaksi jutuksi, auto holding yhtiön lukuun, joko leasing tai omistus.  Kannattaako vai ei? Oletus siis että auto luontoisetuna (käyttöetu) ja käytännössä ”omaa ajoa” paljon. Kustannukset siis autosta holdarin piikkiin ja luontoisedun päälle vähän ylimääräisiä työnantajamaksuja, edunsaajan henk koht verotuksessa lisäksi vähän kovempi ansiotuloverotus. Jos omistus, niin sitä kautta hyötyä nettovarallisuuden nousun kautta myös. Saisko tällasesta casesta jotenkin muodostettua kokonaiskuvan järjestelyn järkevyydestä? Tai onko jollain jo omakohtaisia kokemuksia?

Opiskelijan sijoitusmonoblogi - 17.10.2017 12.56

Mitä mieltä oot Rovion ja Iron Maidenin yhteystyöstä, onko merkittävä avaus? Hesarissa oli asiasta tarinaa..

Opiskelijan sijoitusmonoblogi - 4.10.2017 15.04

Rovioon liittyen.. yhtään niiden peliä en ole pelannut ja tuskin tulen pelaamaankaan, mutta ottaen huomioon Rovion resurssit ja tapahtuneen listautumisen, niin voisiko olettaa että Rovio on saanut tai saa rekryttyä kovatasoista pelintekijää, joka ennemmin tai myöhemmin realisoituu myös hyvinä peleinä ulos. Käsittääkseni tätä osaamista löytyy Suomesta ja Suomi kaiketi saa houkuteltua ulkomaistakin osaamista tänne.

Osaatko Saapasmono ottaa kantaa Rovion houkuttelevuuteen työnantajana kovimpien pelinikkareiden keskuudessa? Kai nekin rahasta pitää, jota Rovio ehkä pystyy tarjoamaan erilaisten kannustimien muodossa, jopa paremmin ja nopeammin kun pienemmät studiot.

Raaka-aineita, spekulaatioita ja markkinoiden monimutkaisuuden ihmettelemistä - 4.10.2017 13.53

Hieno kirjoitus, kiitos siitä!

Löytyykö sulta tuoretta näkemystä kahvista raaka-ainesijoittajan näkökulmasta? Toki vain pieneksi vivahteeksi salkkuun.