Olet täällä

Michael Scofield

Michael Scofield

  • Liittynyt 20.4.2017
  • 12 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Opiskelijan sijoitusmonoblogi - 14.8.2017 10.40

Hei, olisi mielenkiintoista kuulla jatkossakin ajatuksiasi noista pelifirmoista (Next Games, Remedy ja myös Roviosta, jota ollaan Reutersin mukaan myös listaamassa). Ja miksei myös vertailukohtaa noista jättiläisistä Activision Blizzard, EA ym.

Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 10.8.2017 15.41

Tätä tekis mieli käytännössä testata. Riippuu varmaan paljon myös pankkivirkailijasta. Järki sanoisi että tilanne on sama, kun jos  pääomitat nykyisen kämppäsi hieman uudella tavalla (enemmän velkaa), tai jos myyt välissä vanhan kämppäsi  ja ostat uuden vaikka samanhintaisen hieman isommalla velkaosuudella (jolloin pääomaa vapautuu muuhun käyttöön, vaikka siis sijoituksiin). Toki pankkien käytäntö voi olla jotain muuta.

Jos kämppä olisi sijoituskämppä, niin eikös korkovähennys olisi jopa parempi (tulonhankkimisvelka) verrattuna asuntolainaan (asut itse kämpässä)? Lainan käyttötarkoituksenhan voi itsekin vaihtaa veroilmoituksessa ja varmasti verovelvollinen on siitä itse viime kädessä vastuussa, ei pankki.

 

Toki pankilla on nykyään tiukemmat velvollisuudet tuntea asiakkaansa kuin joskus ennen vanhaan.

Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 10.8.2017 13.43

Jos pitäis veikata, niin luulen että ainakin  Nordean pankkitäti leipois jonkun uudelleen järjestelypalkkion päälle ja nostais samalla marginaalia, jos siis menisi vanhaa lainaa sorvaamaan nykyiseen pankkiin. Mutta jos kilpailluttais koko lainan uudestaan, niin ehkä samalla vois lainaosuudenkin määritellä uudestaan.

 

Noi asuntojoustot ja käänteiset asuntolainathan on yleensä hinnoiteltu periaatteella "kusetetaan tyhmiä/hädässä olevia".

Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 7.8.2017 21.51

En ota kantaa ajoitukseen mitenkään, mutta tiesitkö että Nordnet tarjoaa 0,99% korolla vipua salkkua vastaan kun laina on max 40% salkkusi lainoitusarvosta? Seuraava porras 2,5% aina 60%:iin  lainoitusarvosta. Jos salkkusi kostuu defensiivisistä osakkeista, näiden lainoitusarvot noin 40-80% markkina-arvosta. Tällä ominaisuudella pääset alkuun ja tuskin saat halvemmalla sijoituslainaa mistään. Tämä Supeluotto-ominaisuus ei maksa mitään, toki vaatii vähän paperin pyörittämistä. Eli jos odotat oikeaa ostohetkeä, niin ei tarvi nostaa lainaa, eikä tule kuluja ennen kuin päätät ottaa vipua. Meni vähän mainoksen puolelle, mutta tää on toiminut hyvin.. Saa nähä kuinka kauan pysyy hinta samana.

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 6.8.2017 22.15

Yks harkinnanarvoinen vaihtoehto tolta sektorilta voisi olla myös ITA ETF, varsinkin jos ei ole kiinnostusta tarkemmin perehtyä sektoriin. Sisältää kaikki noi military-jättiläiset ja vähän muutakin ilmailu- ja avaruus sektorilta.

Dollari - 28.7.2017 10.06

Juu, mutta kun tätä rahaa printataan kilpaa eri puolilla niin lopputulos onkin mielenkiintoisempi pähkinä. Vuosi sitten moni puhu €/$ pariteetin puolesta, nyt se on puolestaan noin 1,17 ja tuntuu luontevalta puhua dollarin heikkenemisestä edelleen. Itse olisin jotenkin valmis uskomaan että kun Trump saa jotain aikaiseksi niin palataan taas lähemmäks tota pariteettia pikku hiljaa. Uskoisin kuitenkin noin 50% todennäköisyydellä olevani väärässä näkemykseni kanssa, siksi olenkin alkanut miettimään koko asiaa uudesta vinkkelistä, kuten ylempänä hieman avasin.

Dollari - 25.7.2017 13.23

Aika moni "asiantuntija" sano noin vuos sitten että dollari tulee vahvistumaan. Ite ruvennut miettimään että pitäiskö vahvasti dollaarisidonnaisista sijoituksista pysyä kokonaan erossa, olettaen että oma kulutus tapahtuu jatkossakin euroissa. Mitä mieltä muut, antaako pieni valuuttariskinotto lisävivahdetta salkkuun, vai onko vain typerää ottaen huomioon asumisen eurolandiassa?

Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 21.7.2017 12.07

Totta mitä sanoit noista tulospettymyksistä. Uskoisin kuitenkin että aika nopeesti kurssit korjaa vanhalle tasolleen, koska moni näkee nää 7-8% laskut hyvinä ostopaikkoina. Itse sitä mieltä että iso kuva ei ole edelleenkään muuttunut, ylöspäin mennään edelleen vaikka väkisin. Toki sekin päivä vielä tulee, jolloin koko markkina menee kovaa alas, mutta siihen vaaditaan jotain sellaista mitä ei vielä näy tutkassa tällä hetkellä.

LEI-tunnus - 10.7.2017 10.43

Nordnetilta tuli tarkennusta asiaan.. vuoden loppuun mennessä pitäisi olla tunnus hankittu jos meinaa mitä tahansa toimeksiantoja tehdä. Vähän tarpeettomalta byrokratialta tuntuu.. Luulis että ton olis voinut rajata koskemaan vain tietyn koko luokan yrityksiä.

LEI-tunnus - 7.7.2017 10.13

Sain saman viestin eilen Nordnetilta. Oman käsitykseni mukaan koskee vain johdannaiskauppaa käyviä tai rahoitusvälineillä operoivia yrityksiä. Nordnetin viestissä puhuttiin kuitenkin laveasti arvopaperikauppaa käyvistä. En ajatellut tätä tunnusta hankkia ja odottelen vastausta edelleen Nordnetista.