Olet täällä

Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 19.10.2020 03.12

Itse ainakin pitäisin samassa. Varmaan hyvä olisi jos alv-toiminnasta olisi osoittaa myös liikevaihtoa, mutta voihan toiminta olla välillä kovastikin aktiivista, mutta se ei vain tuo liikevaihtoa.. =) Varmaan kaupparekisteriin merkitty toimiala auttaa tässä myös.

Näytä koko viesti
Citycon - 8.10.2020 07.52

Mikäs Cityconia noin paljon nosti tänään? Mitään uutta informaatiota ei tainnut ainakaan tulla? Onko aiemmin ottanut +5% päivässä?

Näytä koko viesti
Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 27.5.2020 03.15

Herätetääns vähän tätä ketjua henkiin!

Eli kysymys kuuluu, minkälaisella "taseella" oletteko liikenteessä tällä  hetkellä ja mikä on sijoitushorisontti?

Oma esimerkkini:

Bruttovarallisuus: Asunto 57%, arvopaperit 43%, ei muuta omaisuutta.

Ja tämä rahoitettu seuraavasti: OPO 60%, asuntolaina 22% (marginaali 0,48%) ja sijoituslaina 18% (Nordnet hopea 2,5% tällä hetkellä).

Sijoituslaina tarkoitus ajaa piku hiljaa "kultakorko" tasolle kun Korona savu hälvenee. Hetken aikaa olen ottanut myös lyhennysvapaata asuntolainasta korona tilannetta hyödyntääkseni.

Oma sijoitushorisontti noin 15-20 vuotta, joten myös riskiä on mahdollista ottaa, eikä näillä näkymin isoja hankintoja tiedossa. Vakituinen ansiotyö antaa pelivaraa pienhankintoihin ja lainanlyhennyksiin ihan mukavasti, mutta kovin paljoa ei jä sukaan varteen. Ajatus on että joskus kuuskymppisenä olisi ehkä enemmän varaa valita mitä sitä tekee. Toki mikään ei estä ajamasta samalla pääomarakenteella vaikka hamaan tappiin asti.

Onko tämä velkaisuusaste ja sijoitusaste mielestänne järkevä, vai pitäiskö ottaa lisää tai vähemmän riskiä? Olisi kiva kuulla myös miten palstan gurut toimivat ja ajattelevat asiasta. En tarkoituksella laittanut absoluuttisia summia tähän, ettei keskustelusta tule "kellä on isoin" -tyyppinen, vaikka toki varallisuuden koko hieman tätäkin ajattelua ohjaa.

 

Näytä koko viesti
Vetyosakkeet - 22.4.2020 08.25

Fortum ainakin Uniper-Siemens yhteistyön kautta, jossa selvitetään vanhojen hiilivoimaloiden käyttöä vetytaloudessa.

Näytä koko viesti
Öljysota - 3.4.2020 08.55

Mikäköhän mahtais olla vaikutus Gazpromiin, jos Putinka sais neuvoteltua Nordstream 2 rajoitteet pois ja samalla saatais öljyn hinta ylös vikkelään?

Pääseekö tohon FT:n kirjoitukseen käsiksi ilman rekisteröitymistä?

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 30.3.2020 03.43

Täytyy tutkia tarkemmin noita lainan ehtoja ja tarvittaessa olla yhteydessä Finanssivalvontaan ja Kuluttajavirastoon, hieman kohtuuttomalta tämä prosessi tuntuu asiakkaan vinkkelistä. Toivottavasti saataisiin myös vähän lisää kilpailua tähän välitystoimintaan, vaihdan heti kun löytyy varteenotettava vaihtoehto.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 30.3.2020 11.15

Pieni varoituksen sana mikäli operoitte Nordnetissa velkapääomalla ja varsinkin isommalla sellaisella.

Toisinaan yksittäisiin arvopapereihin kohdistuu teknisiä muutoksia, esim. ISIN-koodi saattaa aivan yhtäkkiä muuttua, jolloin samalla arvopaperin lainoitusaste muuttuu ilman ennakkovaroituksia nollaan(!).  Minulle on sattunut tällaisia tapauksia jo muutaman kerran, joten ihan yksittäistapauksesta ei ole kyse.

No miten sitten Nordnet toimii näissä tapauksissa tällä hetkellä? Olin yhteydessä Nordnetin asiakaspalveluun, josta sain noin viikon viiveellä ylimielisen vastauksen, jossa todettiin että heidän luotto-osastollaan menee kaksi kuukautta tällä hetkellä aikaa arvioida lainoitusaste uudelleen, vaikka kyse on siis vain teknisestä muutoksesta ja arvopaperi on käytännössä sama kuin ennenkin.

 

Eli olkaa varovaisia varsinkin jos teillä on joku suunnitelma missä haluatte salkun lainoistusarvon pysyvän ja tarkkailkaa päivittäin että yksittäisten arvopaperien lainoitusasteet eivät ole muuttuneet.

Terveisiä myös Nordnetin luotto-osastolle!

Näytä koko viesti
Norjalaiset osakkeet ja NOK kurssi - 23.3.2020 10.31

En tiedä onko hetki hyvä tai huono, mutta suosittelen huomioimaan öljyn ja shipping-teollisuuden merkityksen Norjalle ja NOK:ille kun teet jatkopohdintoja. Näkisin että molempiin liittyy tällä hetkellä melko hankalasti arvioitavia riskejä mitkä selittää valuuttaliikeitä kun myös osakkeiden arvostuksia.

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 31.12.2019 04.31

Ilmeisesti noita osakesäästötilillä olevia osakkeita ei lasketa mukaan lainoitusarvoon Nordnetissä, joten yksi miinusmerkki taas lisää tähän sarakkeeseen. Jos jollain on eri tietoa asiasta niin korjatkaa.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 12.11.2019 03.56

Löytyykö ne uudet, päivitetyt vakuusarvot jostain? Tällä hetkellä tuo asiakasviestintä tuntuu kyllä korviini vahvasti harhaanjohtavalta.

Mikäli salkku on jo nyt järkevästi hajautettu, niin tuon "hajautushyödyn" tuoma lisäetu on marginaalinen verrattuna siihen, että lainoitusaste "porras" jossa korko nousee hopeatasolle puolittuu. Eli karkeasti laskettuna nykyisen salkun vipu pitää laskea puoleen, jos haluaa säilyä kultatasolla.

Näytä koko viesti