Olet täällä

Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 30.3.2020 03.43

Täytyy tutkia tarkemmin noita lainan ehtoja ja tarvittaessa olla yhteydessä Finanssivalvontaan ja Kuluttajavirastoon, hieman kohtuuttomalta tämä prosessi tuntuu asiakkaan vinkkelistä. Toivottavasti saataisiin myös vähän lisää kilpailua tähän välitystoimintaan, vaihdan heti kun löytyy varteenotettava vaihtoehto.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 30.3.2020 11.15

Pieni varoituksen sana mikäli operoitte Nordnetissa velkapääomalla ja varsinkin isommalla sellaisella.

Toisinaan yksittäisiin arvopapereihin kohdistuu teknisiä muutoksia, esim. ISIN-koodi saattaa aivan yhtäkkiä muuttua, jolloin samalla arvopaperin lainoitusaste muuttuu ilman ennakkovaroituksia nollaan(!).  Minulle on sattunut tällaisia tapauksia jo muutaman kerran, joten ihan yksittäistapauksesta ei ole kyse.

No miten sitten Nordnet toimii näissä tapauksissa tällä hetkellä? Olin yhteydessä Nordnetin asiakaspalveluun, josta sain noin viikon viiveellä ylimielisen vastauksen, jossa todettiin että heidän luotto-osastollaan menee kaksi kuukautta tällä hetkellä aikaa arvioida lainoitusaste uudelleen, vaikka kyse on siis vain teknisestä muutoksesta ja arvopaperi on käytännössä sama kuin ennenkin.

 

Eli olkaa varovaisia varsinkin jos teillä on joku suunnitelma missä haluatte salkun lainoistusarvon pysyvän ja tarkkailkaa päivittäin että yksittäisten arvopaperien lainoitusasteet eivät ole muuttuneet.

Terveisiä myös Nordnetin luotto-osastolle!

Näytä koko viesti
Norjalaiset osakkeet ja NOK kurssi - 23.3.2020 10.31

En tiedä onko hetki hyvä tai huono, mutta suosittelen huomioimaan öljyn ja shipping-teollisuuden merkityksen Norjalle ja NOK:ille kun teet jatkopohdintoja. Näkisin että molempiin liittyy tällä hetkellä melko hankalasti arvioitavia riskejä mitkä selittää valuuttaliikeitä kun myös osakkeiden arvostuksia.

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 31.12.2019 04.31

Ilmeisesti noita osakesäästötilillä olevia osakkeita ei lasketa mukaan lainoitusarvoon Nordnetissä, joten yksi miinusmerkki taas lisää tähän sarakkeeseen. Jos jollain on eri tietoa asiasta niin korjatkaa.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 12.11.2019 03.56

Löytyykö ne uudet, päivitetyt vakuusarvot jostain? Tällä hetkellä tuo asiakasviestintä tuntuu kyllä korviini vahvasti harhaanjohtavalta.

Mikäli salkku on jo nyt järkevästi hajautettu, niin tuon "hajautushyödyn" tuoma lisäetu on marginaalinen verrattuna siihen, että lainoitusaste "porras" jossa korko nousee hopeatasolle puolittuu. Eli karkeasti laskettuna nykyisen salkun vipu pitää laskea puoleen, jos haluaa säilyä kultatasolla.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 12.11.2019 07.13

Nyt lienee hyvä aika vaihtaa palveluntarjoajaa samalla. Toivottavasti Nordea, Mandatum ja muut iskee kovaa tähän saumaan!

Näytä koko viesti
|||>>Kryptomarkkinat - Faktaa ei ole muualla kuin matematiikassa<<||| - 11.9.2019 12.51

Melkonen runopoika eksynyt sijoituspalstalle!

Näytä koko viesti
Exel Composites - 11.9.2019 12.47

En tiedä onko Pikkuguru-efekti vai mikä, mutta kovaa lähti Exeli nyt ylöspäin. Onko jotain uutta tietoa putkahtanut jostain vai mistä lienee kyse?

Näytä koko viesti
Brexit - 1.4.2019 03.05

Onko kellään ajatuksia miten BREXIT tulee vaikuttamaan Espanjan Costa del Solin ja -Blancan asuntomarkkinaan vai tuleeko? Tai löytyykö aiheesta pohdintaa jostain toisesta ketjusta?

Näytä koko viesti
Citycon - 16.2.2019 01.58

Jahas, käänteistä splittiä esitetään yhtiökokouksen päätettäväksi. Kuulostaako noi perustelut tolle uskottavalta, vai onko tässä jotain muuta takana?

Näytä koko viesti