Raute -

Tilauskirjat paksummat kun koskaan. Tää on niin epälikvidi lappu että heilahtaa kyllä nopsaan useamman euron kun porukka kuuntelee toimarin haastattelun Inderekseltä. Vielä jos targetia nostetaan, niin veikkaan että 11€ - 12€ välille noustaa parissa  viikossa. Sama kävi annin jälkeenkin kun Inderes ihmetteli arvostusta.

Näytä koko viesti
Citycon -

Herättäkää joku Pyysing! Aika solidit luvut tais tulla ja tarina jatkuu vahvana.

Näytä koko viesti
Kiinalaiset osakkeet ja sijoittaminen Kiinaan -

Ihan hyviä pointteja. Toki jos alennuksella NAV:iin nähden pääsee ostamaan, niin onko sillä niin väliä häviääkö alennus vai ei, kunhan NAV kehittyy suotuisasti (ja kurssi seuraa NAV:ia vaikka pienellä alennuksella).

Näytä koko viesti
Kiinalaiset osakkeet ja sijoittaminen Kiinaan -

Heikko likviditeetti tuo oman mausteensa tähän. Välillä tuo alennus ostettiin jopa pois kokonaan, viime päivinä kurssi on taas valunut suhteessa substanssiin. Itse ajattelen että pitkässä juoksussa asialla ei ole kovin suurta väliä ja ehkä tilanne paranee ajan myötä(?)

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -

Akille ja miksei muillekin kysymys.. Millaisilla työkaluilla käytte kauppa Nordnetissa? Onko teillä joku "active trader" tai muu vastaava parempi sovellus? Ja lähinnä kiinnostaisi näiden premium tuotteiden lisäarvo, missä vaiheessa nämä maksavat itsensä takaisin tai tuovatko ne jotain lisähyötyä kaupankäyntiin? Mistään aktiivisesta päiväkaupasta tai treidaamisesta ei nyt ole varsinaisesti kysymys.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

https://www.theguardian.com/world/2022/jan/06/kazakhstan-bitcoin-internet-shutdown
 

Ota näistä nyt selvää. Varmaan kaikilla näillä osansa sentimentin muutokseen.

Näytä koko viesti
Kiinalaiset osakkeet ja sijoittaminen Kiinaan -

Kiitos - tämä oli hyvä lisätieto! Tilanteessa 15.12. substanssiarvo / osake 8,08 SEK kun osakkeen kurssi tänään (22.12.) 6,9 SEK. Eli noin 15% alennuksella treidaa substanssiarvoon nähden. Noin puolet yhtiön varoista sijoitettuna tällä hetkellä. 

 

Päivitys tähän viestiin, Nordic Asian sivuilta löytyy myös substanssiarvo per 21. joulukuuta, joka on tasan 8,00 SEK.

Näytä koko viesti
Kiinalaiset osakkeet ja sijoittaminen Kiinaan -

Onko kukaan seurannut tai tutkinut vast'ikään Tukholmassa listattua Nordic Asia Investment Groupia? Alkutaival pörsissä toki heikko, mutta taitaa selittyä sillä että listattiin 6. joulukuuta substanssiarvolla ja kaupankäynti alkoi vasta 16. joulukuuta. Toki takana voi olla myös jonkinlainen holding-yhtiö "alennus".  Treidaa tällä hetkellä siis n. -17% listaushintaan verrottuna, joten ei tullut pikavoittoja, mutta ihan reippaat "pikaturskat" kylläkin.

Yhtiön takana siis toisenpolven ruotsin-kiinalaisia, tarkoituksena sijoittaa Kiinan kotimarkkinakysyntään, max 25 yhtiötä ja minimi market cap näissä muistaakseni 1 mrd$. Ankkusijoittajana tässä mm. Kari Stadig.

En osaa sanoa onko tämä järkevämpi tapa sijoittaa  Kiinaan kuin vaikkapa joku vastaava ETF, mutta itse sijoitusteema on mielestäni ihan kiinnostava. Mielelläni kuulisin tästä muidenkin mielipiteitä, jos joku on tätä sattunut vilkaisemaan.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju -

Onko kellään kokemuksia espanjalaisen pankkitilin avaamisesta ja onnistuuko etänä täältä Suomesta käsin? Onko pankki suosituksia?

 

 

Näytä koko viesti
Citycon -

Voisko olla samaa kuin Helsinki Garden hankkeessa? Hankkeen kannattavuuden kannalta asuntorakentaminen kriittistä ja näistä rakennusoikeus -neliöstä väännetty kättä huolella kaupungin kanssa. Tämä vääntö johti lopulta siihen, että rakennusoikeutta tarjottiin lopulta myös muualta kuin sieltä minne itse halli tulee.

Näytä koko viesti