Olet täällä

Michael Scofield

Michael Scofield

  • Liittynyt 20.4.2017
  • 18 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Opiskelijan sijoitusmonoblogi - 17.10.2017 12.56

Mitä mieltä oot Rovion ja Iron Maidenin yhteystyöstä, onko merkittävä avaus? Hesarissa oli asiasta tarinaa..

Opiskelijan sijoitusmonoblogi - 4.10.2017 15.04

Rovioon liittyen.. yhtään niiden peliä en ole pelannut ja tuskin tulen pelaamaankaan, mutta ottaen huomioon Rovion resurssit ja tapahtuneen listautumisen, niin voisiko olettaa että Rovio on saanut tai saa rekryttyä kovatasoista pelintekijää, joka ennemmin tai myöhemmin realisoituu myös hyvinä peleinä ulos. Käsittääkseni tätä osaamista löytyy Suomesta ja Suomi kaiketi saa houkuteltua ulkomaistakin osaamista tänne.

Osaatko Saapasmono ottaa kantaa Rovion houkuttelevuuteen työnantajana kovimpien pelinikkareiden keskuudessa? Kai nekin rahasta pitää, jota Rovio ehkä pystyy tarjoamaan erilaisten kannustimien muodossa, jopa paremmin ja nopeammin kun pienemmät studiot.

Raaka-aineita, spekulaatioita ja markkinoiden monimutkaisuuden ihmettelemistä - 4.10.2017 13.53

Hieno kirjoitus, kiitos siitä!

Löytyykö sulta tuoretta näkemystä kahvista raaka-ainesijoittajan näkökulmasta? Toki vain pieneksi vivahteeksi salkkuun.

Ulkomaalaiseen pienyritykseen sijoittaminen. - 8.9.2017 10.37

Eikös veroilmoituksessa kysytä varallisuustiedoissa kaikki mahdolliset omistukset. Ei kai siinä ole eroa onko omistus kotimaisessa vai ulkolaisessa pienyrityksessä. Eli nähdäkseni sinun pitäisi ilmoittaa tuo omistus. Eri asia sitten jos et ilmoita, niin mitä sitten.

Opiskelijan sijoitusmonoblogi - 1.9.2017 13.40

Aika reipasta kurssireaktiota tarjoaa Next Games varsinkin tänään. Oiskohan Remedyllä aineksia samaan kun saa kerrottua jotain uutta projekteistaan?

Sijoituslaina - Mistä edullista velkavipua ja millä ehdoilla? - 31.8.2017 15.53

Samanlaiset kokemukset itsellänikin pienellä otannalla. Vaatisi nykyisen asunnon myynnin ja uuden oston, jotta tätä kautta saisi vapautettua pääomaa asunnosta, joka korvattaisiin halvalla asuntolainalla.

Opiskelijan sijoitusmonoblogi - 14.8.2017 10.40

Hei, olisi mielenkiintoista kuulla jatkossakin ajatuksiasi noista pelifirmoista (Next Games, Remedy ja myös Roviosta, jota ollaan Reutersin mukaan myös listaamassa). Ja miksei myös vertailukohtaa noista jättiläisistä Activision Blizzard, EA ym.

Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 10.8.2017 15.41

Tätä tekis mieli käytännössä testata. Riippuu varmaan paljon myös pankkivirkailijasta. Järki sanoisi että tilanne on sama, kun jos  pääomitat nykyisen kämppäsi hieman uudella tavalla (enemmän velkaa), tai jos myyt välissä vanhan kämppäsi  ja ostat uuden vaikka samanhintaisen hieman isommalla velkaosuudella (jolloin pääomaa vapautuu muuhun käyttöön, vaikka siis sijoituksiin). Toki pankkien käytäntö voi olla jotain muuta.

Jos kämppä olisi sijoituskämppä, niin eikös korkovähennys olisi jopa parempi (tulonhankkimisvelka) verrattuna asuntolainaan (asut itse kämpässä)? Lainan käyttötarkoituksenhan voi itsekin vaihtaa veroilmoituksessa ja varmasti verovelvollinen on siitä itse viime kädessä vastuussa, ei pankki.

 

Toki pankilla on nykyään tiukemmat velvollisuudet tuntea asiakkaansa kuin joskus ennen vanhaan.

Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 10.8.2017 13.43

Jos pitäis veikata, niin luulen että ainakin  Nordean pankkitäti leipois jonkun uudelleen järjestelypalkkion päälle ja nostais samalla marginaalia, jos siis menisi vanhaa lainaa sorvaamaan nykyiseen pankkiin. Mutta jos kilpailluttais koko lainan uudestaan, niin ehkä samalla vois lainaosuudenkin määritellä uudestaan.

 

Noi asuntojoustot ja käänteiset asuntolainathan on yleensä hinnoiteltu periaatteella "kusetetaan tyhmiä/hädässä olevia".

Sijoituslainalla vauhtia salkun rakentamiseen, vinkkejä? - 7.8.2017 21.51

En ota kantaa ajoitukseen mitenkään, mutta tiesitkö että Nordnet tarjoaa 0,99% korolla vipua salkkua vastaan kun laina on max 40% salkkusi lainoitusarvosta? Seuraava porras 2,5% aina 60%:iin  lainoitusarvosta. Jos salkkusi kostuu defensiivisistä osakkeista, näiden lainoitusarvot noin 40-80% markkina-arvosta. Tällä ominaisuudella pääset alkuun ja tuskin saat halvemmalla sijoituslainaa mistään. Tämä Supeluotto-ominaisuus ei maksa mitään, toki vaatii vähän paperin pyörittämistä. Eli jos odotat oikeaa ostohetkeä, niin ei tarvi nostaa lainaa, eikä tule kuluja ennen kuin päätät ottaa vipua. Meni vähän mainoksen puolelle, mutta tää on toiminut hyvin.. Saa nähä kuinka kauan pysyy hinta samana.