Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Tervehdys kaikille!

 

Ensikertalainen tarvitsisi rautalangasta väännettyä veroneuvontaa sijoitustappioiden verokompensaatiosta.

 

Kokeilin eTorossa kryptosijoittamista vuoden vaihteessa. Ostin kryptoja joulukuussa ja myin ne tappiolla heti tammikuussa kun kurssit tuli alas. Tappiota tuli muutama tonni.

 

Sen tiedän että sijoituksista tulleet tappiot saa verotuksen avulla vähentää esim. omalla kohdallani oman firman tulevista osinkotuloista, tai jos sijoittaisin vielä ja saisin voittoa, niin niistä voitoista saisin myös verotushyödyn ottaa. Esim. palkkatuloistahan sitä verotuskompensaatiota ei voi saada.

 

Mutta siis miten asia käytännössä menee? Pyydänkö eTorolta jonkun raportin tuosta noin kuukauden seikkailustani tappioineen kryptomaailmassa ja jos/kun jonkun raportin saan, niin toimitanko sen verottajalle? Jos näin, niin millainen verotushyöty käytännössä on? Jos nostan tilikauden päättyessä firmaltani esim. 3000 euroa osinkoa, niin paljonko siitä pitäisi pidättää veroa jos kryptosijoitusten tappiot ovat samaiset kolme tonnia? Voisinko nostaa juuri sen tappion verran osinkoa verottomasti ja se kuittaantuisi sillä? Eli yritän siis vain ymmärtää kunnolla miten ja missä suhteessa sen verotushyödyn saa. Ja ihan siis käytännön tasolla, että onko kolmen tonnin tappio kuitattavissa kuten edellä kerroin, eli nostaisin osinkoa kolme tonnia verottomasti ja thats it?

 

Toivottavasti joku jaksaa vääntää tämän rautalangasta ilman liian hienoja termejä ja ihan käytännön tasolla esimerkillä kertoen :)

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
von Fyrckendahl kirjoitti:

 

pannari kirjoitti:

onko taloudellisesti järkevämpää pitää rahat eToron kassassa vai nostaa se sieltä omalle tilille odottamaan aikaa parempaa?

 

Talletussuoja turvaa pankin konkurssilta, entä eToron?

eToron konkurssia en ihan heti pelkää, kaikkihan on tietysti mahdollista, mutta lähinnä tarkoitin siirtomaksuja, ne nyt ei kai suuren suuria ole jos omalle tilille siirtää ja jossain vaiheessa kun tilanne näyttää siltä että hyppään nousuun mukaan niin siirtää takaisin eToroon ostaakseen kryptoja. Ja verotuksen kannalta mietin myös, nythän tässä on tehty tappiota niin ei paljon veroja tarvitse miettiä mutta jos siirrän välillä omalle tilille ja hyppään taas mukaan, niin noita tappioita mitä nyt on ei kompensoida verotuksellisesti mitenkään verrattuna siihen jos pidän rahat eTorossa ja sijoitan niitä taas jossain vaiheessa ja tuleekin voittoa? Silloin kai katsotaan mitä sinne on aikanaan laitettu ja mitä sieltä sitten lopulta nostetaan?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Oppirahat maksettu. Suljin kaikki kauppani ja mietin että onko järkevämpää pitää kassa Etorossa vai siirtää ne pankkitililleni? Odotan että lasku jatkuu ja kun tuntuu että pohjat ollaan saavutettu ostan tietysti samat kryptot takaisin. Mutta onko neuvoa siihen että onko taloudellisesti järkevämpää pitää rahat eToron kassassa vai nostaa se sieltä omalle tilille odottamaan aikaa parempaa?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Tässä nyt kuukauden verran ollut mukana tässä touhussa ja alun muutaman prosentin nousun jälkeen miltei kaikki omistukset (ETH, DOT, SOL, MATIC ja MANA) tulleet miltei -20% alas. Onko tämä viime vuoden nousun jälkeistä palautumista, vai enteileekö suurempaakin romahdusta? Toki ymmärrän että malttia pitää olla ja riskisijoituksiahan nämä ovat, mutta onko teillä kokeneemmilla jotain tietoa päivämääristä, jolloin tulee jotain tiedotuksia tms. koska nythän tämä näyttää menevän vain tasaisen tappavasti alaspäin. Jotain valonpilkahduksia olisi kiva nähdä.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Iso kiitos vinkeistä. Täytyy varmaan tuonne Gateen tai Kucoiniin avata tili. Vaikka tässä on tarkoitus vähän pidemmällä aikavälillä pitää rahoja noissa kohteissa kiinni, niin jos jossain vaiheessa aion kotiuttaa rahoja niin hyvä tietää että Gatessa tai Kucoinissa kotiuttaminen toimii nopsaan. Puhutaanko siinä muuten tunneista vai muutamista päivistä? Ja onko jollain tietoa tuon eToron kotiuttamisajoista, jos haluaa rahojansa omalle pankkitilille kotiuttaa takaisin?

 

Täytyy seurailla noita ulkomaisia sivuja, jos sais hyviä vinkkejä mahdollisista uusista altcoineista, joissa olisi potentiaalia tulla suuriakin nousuja joiden kanssa voisi pelailla. Nuo muut sijoitukset ajattelen vähän pidemmän aikavälin sijoituksena

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Never_too_old_to_rock kirjoitti:

 

Never_too_old_to_rock kirjoitti:

Enpä tästä enempää vuodattele, jos mielenkiinto heräsi niin sivut löytyy metis.io ja esim. twitteristä ja mediumista löytyy lisää tavaraa tätä koskien. Ostin tätä näissä alennusmyynneissä pikku bägin ja siirryn takavasemmalle odottelemaan mitä tapahtuu.

 

 

Kas, tämähän lähti kivasti kiipeämään, nyt noin +50% kirjoitushetkestä. L2 runi taitaa todella olla käsillä: Matic vetänyt myös hienosti viime aikoina. Mikäli puheet nykyisen syklin pitkittymisestä pitävät yhtään kutinsa, niin ensi vuosi tulee olemaan mielenkiintoista aikaa holdaajan näkökulmasta. 

Näin aloittelijana olisi muutama kysymys noista uusista kohteista. Itse siis tein tilin eToroon, jossa salkussa suurimpina ETH ja SOL ja vähän pienemmässä määrin DOT, AAVE, MATIC, MANA ja TRX. Ainakin tämä alku näyttänyt hyvältä, kun on ihan mukavasti plussalla. Mutta siis kiinnostaisi laittaa kokeilumielessä, jos tuuri kävisi, kiinni johonkin ihan uuteen vastatulleeseen coiniin 500-1000€. Niissä kun kuitenkin voi hyvällä onnella päästä mukaan todella kovaan nousuun ja jos siihen pääsee mukaan heti alkuvaiheessa, niin tuottoprosentit voi laskea tuhansissa. eTorossa ei kuitenkaan ole esim. tuota mainitsemaasi Metistä. Mistä hankit nuo METIS-osuutesi? Ja yleisemminkin, mistä voisi seurata ja halutessaan ostaa näitä uusia kohteita? Ne kun ilmeisesti tulevat näihin isompiin pörsseihin viiveellä?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Tervehdys kaikille palstalaisille!

 

Noviisi pyytäisi teiltä kokeneemmilta konkareilta vinkkiä aloittamiseen. Tarkoituksenani olisi sijoittaa Ethereumiin ja Solanaan ja ehkä jonkin verran myös Bitcoiniin. Ja jos on joku pieni aloitteleva, mutta erittäin kiinnostava ja potentiaalinen (kurssit räjäyttävä) kryptovaluutta, johon voisi kokeilumielessä vähän sijoittaa, niin mielellään otan vinkin vastaan ja luen siitä lisää. Mutta nuo kolme ensinmainittua ovat ne pääkohteeni.

 

Mitä välittäjää/operaattoria kannattaa käyttää näissä kryptovaluuttakaupoissa? Niissä on varmasti eroja kustannuksissa, käytettävyydessä, turvallisuudessa ja sen sellaisessa? Teillä on varmasti erilaisia kokemuksia, mutta onko niistä joku vähän "ylitse muiden"? Mitä etuja ja hyötyjä tai vastaavasti haittoja eri välittäjissä on? Kannattaako käyttää kotimaista vai ulkomaista?

 

Ja jos kysymykseni on typerä ja siihen on helppo vastaus, niin laittakaa ihmeessä vaan nopsaan viestiä - onneksi tässä anonyyminä ei tarvitse hävetä silmiänsä päästään :)

Näytä koko viesti