Kiinalaiset osakkeet ja sijoittaminen Kiinaan

22.9.2021 - 09:08 #75256

Credit_Default

+82
Liittynyt:
10.4.2020
Viestejä:
60
Credit_Default kirjoitti:

Tästä ilmaveivistä on hapatettu nyt muutamat päivät.

Mielenkiintoista seurata miten kiinassa tämän kummituskaupunki/sähköauto härpäkkeen defaultti hoidetaan.

Varmaankin kansallistetaan, mutta kuka ottaa turskaa ennen sitä?

https://www.reuters.com/business/china-evergrande-bonds-suspended-prices-slump-2021-09-06/

Näyttäisi siltä, että ainakin kotimaiset velkojat saavat rahansa valtion tuella.

Toistaiseksi turska on jäämässä ulkomaisille velkojille (pääasiassa isoja rahastoja). (tässä ei oteta huomioon shokkivaikutuksia omaisuusarvojen muutoksiin, vaan puhtaasti rahavirtoja)

Tästä nousee mielestäni kuitenkin kaksi pointtia joilla voi olla vielä vaikutuksia laajemmin:

  1.  Mitä tapahtuu talouskasvulle Kiinassa, jos valtio alkaa reguloimaan tarkemmin kiinteistöbisnestä. Tämä kattaa kuitenkin useita kymmeniä prosentteja bruttokansantuotteesta.
  2.  Mitä vaikutuksia ulkomaisen rahan virtaamiselle Kiinaan, jos turska jätetään ulkomaisille sijoittajille.
0
0
25.9.2021 - 09:49 #75379

Bingo53

+2777
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2009
Tarjak_e kirjoitti:

Alibaban arvo on vajaassa vuodessa tippunut pörsseissä 55 %.

Kiina-sijoituksissa puoli vuotta on lyhyt aika. Itselläni on ollut Kiina-rahastoja iät ajat. Olen keräillyt niitä vähitellen lisäten ja muutaman vuoden välein lunastanut huipuissa hyvin kehittyneet ostoerät. Huonommat erät olen jättänyt sillensä ja jatkanut taas keräilyä. Joskus lunastuksilla väliä on ollut viisikin vuotta.

Kiina on osa portfoliota ja sen asemasta on monia mielipiteitä. Tähän olen poiminut kaavioita ja hiukan tiivistäen ajatelmia tuoreesta artikkelista Financial Timesistä:

While economic growth remains strong, Beijing’s crackdown on private business bodes ill for portfolio investors

George Magnus, Financial Times: https://www.ft.com/content/fe0e9427-0cea-4421-9e14-ab382d3d8929

Osa nyt meneillään olevista toimista tehdään ennen Kiinan kommunistisen puolueen kahdettakymmenettä puoluekokousta ensi vuonna. Asenteen käsijarrukäännös on tapahtunut yksityistämisen rohkaisemisesta sen asettamiseen palvelemaan puolueen etuja. Kaikki osakekurssit ovat ymmärrettävästi laskeneet, ei pelkästään Alibaba.

Tällä on tietysti vaikutusta ulkomaisiin sijoittajiin, joilla on kiinni 800 miljardia dollaria kiinalaisissa osakeissa (onshore market) ja niihin, jotka omistavat niitä 230 kiinalaisen yhtiöiden osakkeita, joita on listattu jenkkipörssiin kahden triljoonan dollarin arvosta. Sama koskee Kiina-rahastoja.

Kiinalaisia osakkeita on tavattu ostaa tai rahastoa lisätä, kun kurssit ovat välillä käyneet pohjilla.

Samaa pohditaan nytkin ja ihmetellään mitä on menossa.

Kiina-sijoituksen tarkoituksena on yleensä ollut riskin eriyttäminen Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta, koska sen korrelaatio on ollut heikko ja markkinan ominaisuudet kasvavana toisenlaiset. Sijoittajat ovatkin kaiken aikaa lisänneet sijoituksiaan manner-Kiinaan.

Taustalla on ollut ajatus, että varovainen 5% Kiina-paino maailma-portfoliossa olisi syytä kaksinkertaistaa tai kolminkertaistaa, jotta se vastaisi maan 16% osuutta maailman bruttokansantuotoksesta. Kiina-paino on nyt kuulemma pudonnut 4% tienoille ja keskustelu käy puolesta ja vastaan.

Meneillään oleviin toimiin nähden Kiina-sijoituksissa on riskejä, vaikka ottaisi huomioon pitkäaikaisen taloudellisen kehityksen.

Kiinteistö on Kiinan tärkein varallisuuden muoto ja suurempi kuin pankkitalletusomaisuus. Varallisuusveron käyttöönotosta on huhuttu ja sitä kokeiltiin vuonna 2011 Shanghain ja Chongqingin alueilla huonolla menestyksellä. Korkean velkaisuusasteen johdosta harkitsematon vero johtaisi kiinteistöomaisuuden deflaatioon ja sitä kautta täysin päinvastaisiin vaikutuksiin, kuin sillä olisi tarkoitus saada aikaan. Varallisuusvero ei olisi ratkaisu.

Toimet onkin suunnattu suurten tulojen leikaamiseen. Tämä on yrityksissä ymmärretty jo edeltä ja suurimmat ovat jo suunnitelleet valmiiksi rahastot "common prosperity" ohjelmiin. Kulttuuri-ilmiössä on piirteensä: "Coercive state directed philanthropy is not the same as unforced enthusiasm for transparent, private charitable giving in accordance with proper governance procedures."

Kaikenlaista on tietenkin edessä: Kiina luultavasti tarttuu kiinteistöalan ylivelkaisuuteen ja tekee taloudellisia uudistuksia lisätäkseen tuottavuutta, innovointia ja yksityisen sektorin laajenemista hallitusti. Osa liiketoiminta-alueista voi säästyä säätelytoimilta:

"These could be companies that fall into line with government policies to avoid punishment, and those in less politically contentious areas such as manufacturing, advanced technologies and consumer products."

Tässäpä sijoittajalla on edessään harkittavaa ja huolellista sijoituskohteiden tutkintaa. Siihen pätee vanha ostajan sääntö: "For investors, it is caveat emptor."

Sijoittaminen Kiinaan tuo mukanaan markkinatuntemusta. Silloin on helpompi ymmärtää missä asemassa omat vientiyrityksemme ovat kokonaiskysynnän suhteen, sillä niiden varassa elämme. Tai vaikkapa Helsinki ja Finnair, edullisesti asemoituneena välilaskupaikkana lentoreitteineen. Ja Eurooppa, jonka kalliiden käsityötuotteiden päämarkkina on idässä.

Siihen nähden oudoksuttaa, miksi oma hallintomme lähettää edustajansa haukkumaan kiinalaisia vähemmistöjensä kohtelusta ja tämä palaa matkalta ilman ainuttakaan tilausta. Matkakertomus löytyy UM:n sivuilta.

0
0
25.9.2021 - 12:23 #75384

Indrid Cold

+455
Liittynyt:
3.12.2020
Viestejä:
619

panttivankien vaihto tapahtunut

Statement from the Department of Justice Canada - Canada.ca

kanadalainen liikemies Michael Spavor vapautettiin samassa yhteydessä, hänet tuomittiin Kiinassa 11 v. vankeuteen vakoilusta ja  valtiosalaisuuksien jakamisesta. Kiina vapautti myös kanadalaisen entisen diplomaatin Michael Kovrigin, joka oli syytettynä samoista asioista.

Tuo Meng Wanzhou on siis Huawein finanssijohtaja ja Huawein perustaja Ren Zhengfein tytär, hän on ollut noin 3 v. kotiarestissa Kanadassa. Hänet pidätettiin Usan viranomisten vaatimuksesta, syytteinä petos ja Iranin talouspakotteiden kiertäminen

Tämän asian ratkeaminen varmaankin helpottaa  jännitteitä myös muilta talouden osa-alueilta

taustalla on sopimus joka tehtiin Usan oikeusministeriön ja Mengin välillä, siinä Meng ilmeisesti tunnusti jotain ja samalla Usa ehdollisesti(jos Meng peruu puheitaan niin syytteet jäävät voimaan) poisti petossyytteet ja vaatimuksen Mengin luovuttamisesta Usaan. Usa ei ole vielä julkaissut asiaan liittyvää tiedotetta

0
0
25.9.2021 - 15:59 #75394

Indrid Cold

+455
Liittynyt:
3.12.2020
Viestejä:
619

tässä hyvä tiivistys miten kiinteistösektori vetää koko Kiinan talouden pohjamutiin, vaikea nähdä muuta vaihtoehtoa

Evergrande and the end of China’s ‘build, build, build’ model | Financial Times (ft.com)

Evergranden 300 mrd taalan velkakuorma on peanuts muuhun verrattuna

"An even more consequential trend for China’s political economy is the collapse in land sales by local governments, which fell 90 per cent year on year in the first 12 days of September, official figures show. Such land sales generate about one-third of local government revenues, which in turn are used to help pay the principal and interest on some $8.4tn in debt issued by several thousand local government financing vehicles"

makrotasolla Kiina on avoid, toiset tietty katselee vain p/e-lukuja, taseita ym. yrityskohtaisia tietoja. Onnea ja pitkää ikää dipstereille, from here to infinity

0
0
26.9.2021 - 14:29 #75405

Bingo53

+2777
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2009

Paul Krugman pohdiskelee maailman menoa perjantain The New York Timesin kolumnissaan: Wonking Out: This Might Be China’s ‘Babaru’ Moment

ja toteaa nykytilanteesta:

"OK, who ordered that? You’d think that between Covid-19, climate change and U.S. democracy under siege, we would already have enough crises on our plate. A potential Chinese financial meltdown is the last thing we need. Yet here we are."

Yleinen mielipide on, ettei menossa olisi romahduttava kriisi ja uskotaan Kiinan tavalla tai toisella hoitelevan asian. Krugman muistuttaa kuitenkin: "Some of us are old enough to remember when all the Very Serious People insisted that the fallout from the U.S. subprime debacle could be contained too."

Krugman vertaa Kiinan tilannetta pikemmin Japanin "babaru" hetkeen - eli Japanin talouden kuplaantumiseen 1980-luvun loppupuolella, jolloin heidän kiinteistöjensä arvot olivat taivaissa ja kaikki romahti.

Hän painottaa kuitenkin, että Japani on alhaisen syntyvyyden ja vähäisen maahanmuuton vuoksi hiipuva talous. Työssä käyvien aikuisten määrä on pudonnut 1990-luvulta asti. Silti Japani on pärjännyt melko hyvin matalien korkojen ansiosta ja velkaantumalla. Tämä on johtanut säästöjen kertymiseen maassa, jossa ei tarvita uusia taloja tai toimistorakennuksia. Miten tämä istuu Kiinaan?

"And here’s the thing: While China is vastly different from Japan in many ways, China’s macroeconomic situation bears a striking resemblance to that of Japan around the time the Japanese bubble burst."

Kiinan työikäinen väestö oli huipussaan vuonna 2015 vaikkei yhden lapsen politiikka ole enää voimassa ja tämä laskeva kehitys ei vielä muutu pitkään aikaan. Toisaalta Kiinassa on Japanin silloiseen tapaan tasapainottamaton talous, heikko kulutuskysyntä ja erittäin suuret investoinnit. Kiina investoi liikaa:

Yli 40% investointiaste bruttokansantuotoksesta sopii Krugmanin mukaan ehkä taloudelle, jossa on nopeasti kasvava populaatio - miljoonat haja-asutusaluilla asuvat muuttavat kaupunkeihin - ja joka kirii vauraampien kansakuntien tasolle teknisellä edistyksellä. Kiinalla ei kuitenkaan ole tämänkaltaista väestöjakaumaa ja vaikka se on vielä länttä ja Japania jäljessä teknologiassa, sen tuottavuuden kasvu on hidastumassa.

Tämä merkitsee investointien pienenevää tuottavuutta; Kiinan on vaihdettava toisenlaiseen talousmalliin - ja sen Kiinan viranomaiset tietävät. Silti siellä siirretään asian ratkaisemista, pumpataan velalla kuluttamista mikä vääjäämättä johtaa Evergrande-tyyppisiin murheenkryyneihin.

Krugman ei näe syytä paniikkiin: "China might paper over this current episode, as it has in the past. But sooner or later, something has to give. Evergrande may not be the moment of truth, but it is a sign that this moment is coming."

Lyhennetyn tekstin ja kuvan lähde: https://www.nytimes.com/2021/09/24/opinion/china-evergrande-japan.html

Pohdinta kohdistuu enemmänkin siihen, onko Kiinassa sellaista yhteisöllistä koheesiota, jolla Japani on pystynyt hidastamaan talouskehitystä ilman yhteiskunnallista tai poliittista kriisiä.

Sijoittajan kannalta edellä pohdittu merkitsee Kiinan markkinan silmällä pitoa, erityisesti jos sijoitushorisontti on 102 vuotta, kuten vuosikertomus antaa ymmärtää Alibaban osalta.

0
0
26.9.2021 - 14:55 #75406

tappio

+632
Liittynyt:
25.5.2019
Viestejä:
338
Bingo53 kirjoitti:

Japanin "babaru" hetkeen

Tuossa on varmaan haettu sanaa bubble eli "baburu". 

0
0
26.9.2021 - 15:03 #75407

Bingo53

+2777
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2009
tappio kirjoitti:

 

Bingo53 kirjoitti:

Japanin "babaru" hetkeen

 

Tuossa on varmaan haettu sanaa bubble eli "baburu". 

Kiitos korjauksesta, en ole japaninkielen taitaja. Katsoin kuitenkin oikeinkirjoitusta toisesta lähteestä:

"Thus, the so-called ‘shôgekijô (small theatre) boom’ of the 1980s has been described as a ‘bubble theatre’ of euphoria in response the bubble economy (babaru keizai) of hyper-speculation underpinning Japan’s decade of rapid but unsustainable growth (see Eckersall 2000, Uchino 2000, Rolf 1992, Tonooka 1990)."

Lähde: Microsoft Word - Eckersall002.doc (unimelb.edu.au)

0
0
26.9.2021 - 18:23 #75408

mskomu

+1314
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
659

Toisaalta eikös Japanin pörssin P/E kertoimet olleet aika hurjia, ennen kuin rommattiin? Kiinassahan nuo on tulleet jo paljon alas, eivätkä niin korkealla olleet sitä ennenkään. Kuulostaa musta enemmänkin narratiivin hakemiselta ja siltä, että meistä katsottuna Kiina ja Japani ovat molemmat maita siellä idässä, niin varsinkin vanhemmat ihmiset tykkäävät nähdä ne samanlaisina. Toki jotain samaakin on ihan oikeastikin.

0
0
26.9.2021 - 19:31 #75409

Bingo53

+2777
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2009
mskomu kirjoitti:

Toisaalta eikös Japanin pörssin P/E kertoimet olleet aika hurjia, ennen kuin rommattiin? Kiinassahan nuo on tulleet jo paljon alas, eivätkä niin korkealla olleet sitä ennenkään. Kuulostaa musta enemmänkin narratiivin hakemiselta ja siltä, että meistä katsottuna Kiina ja Japani ovat molemmat maita siellä idässä, niin varsinkin vanhemmat ihmiset tykkäävät nähdä ne samanlaisina. Toki jotain samaakin on ihan oikeastikin.

Paul Krugmanin näkökulman ahtaudesta en osaa sanoa mitään, mutta hän katsonee Kiinaa ja Japania jenkkinäkökulmasta: Paul Robin Krugman (s. 28. helmikuuta 1953 New York)[1] on yhdysvaltalainen taloustieteilijä. Hän sai vuonna 2008 Nobelin taloustieteen palkinnon kansainvälisen kaupan ja talousmaantieteen tutkimuksen kehittämisestä.

Japanin talousromahduksesta Mikko Mäkinen on ajoittain kirjoittanut ja muutamia lukuja löytyy twitterketjusta: Mikko Mäkinen Twitterissä: "Japanissa oli 20 golfklubia, joihin piti maksaa yli 1 miljoona dollaria jäsenyydestä. Golfjäsenyyksien arvon arvioitiin olevan yli 200 miljardia dollaria kuplan huipulla. Tyhmät suomalaiset antavat golfosakkeita pois ilmaiseksi 4/9." / Twitter

Mikko kai parhaiten voisi tunnistaa ovatko Kiinan lukemat lähelläkään Japanin silloisia arvostustasoja.

Kiinassa käyminen kyllä avaa silmät eikä mikään siellä ole sitä mitä tullessaan luulee, oli vanhempi tai nuorempi.

 

0
0
26.9.2021 - 19:58 #75410

tappio

+632
Liittynyt:
25.5.2019
Viestejä:
338
Bingo53 kirjoitti:

Kiitos korjauksesta, en ole japaninkielen taitaja. Katsoin kuitenkin oikeinkirjoitusta toisesta lähteestä:

Eniten ihmettelen sita ettei New York Timesissa loytynyt ensimmaistakaan ihmista joka olisi japania osannut niin paljon ettei virhetta olisi taytynyt ihan artikkelin otsikkoon asti laittaa.

Baburu keizai eli バブル経済 https://ja.wikipedia.org/wiki/%E3%83%90%E3%83%96%E3%83%AB%E7%B5%8C%E6%B…

0
0
26.9.2021 - 20:30 #75411

Bingo53

+2777
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2009

Nobelisti tai ei, Krugman olisi varmasti tyytyväinen, jos saisi palautetta artikkelista. Sitä hän juuri pyytää ja jos nimimerkki tappio on hyvällä tuulella, voisit lähettää yllä olevan, aivan aiheellisen kommentin sähköpostilla:

If you want to share your thoughts on an item in this week’s newsletter or on the newsletter in general, please email me at krugman-newsletter [at] nytimes.com (subject: Paul%20Krugman%20Newsletter%20Feedback) (krugman-newsletter[at]nytimes[dot]com).

Paul Krugman has been an Opinion columnist since 2000 and is also a Distinguished Professor at the City University of New York Graduate Center.

Olisi hauskaa kuulla vastaus, jos sellaisen saat.

0
0
26.9.2021 - 22:49 #75414

Indrid Cold

+455
Liittynyt:
3.12.2020
Viestejä:
619

"The problem with Evergrande is that it is not an anecdote, but a symptom of a model based on leveraged growth and seeking to inflate GDP at any cost with ghost cities, unused infrastructure, and wild construction. The indebtedness chain model of Evergrande is not uncommon in China. Many Chinese companies follow the “running to stand still” strategy of piling on ever-increasing debt to compensate for poor cash flow generation and weak margins. Many promoters get into massive debt to build a promotion that either is not sold or is left with many unsold units, then efinance that debt by adding more credit for new projects using unsaleable or already leveraged assets as collateral."

"The real estate sector is huge in China. Its direct and indirect weight, according to JP Morgan, is 25 percent of GDP, more than double the size of the real estate bubble in Japan or Spain."

Evergrande Isn’t China’s ‘Lehman Moment’: It Could Be Worse Than That – OpEd – Eurasia Review

luin aamulla kiinankielisen artikkelin jossa mainittiin että 9 kaupunkia yrittää pysäyttää asuntojen hintojen laskun laittamalla minimihinnat minkä alle ei saa myydä, varmaankin toimii...

A Solvency Problem Cannot Be Solved with Liquidity

US10Y: 1.453% +0.043 (0.00%) (cnbc.com)

jenkkilän 10 v. treasurybondi otti aika harppauksen viime viikolla, syynä tietty Fedin taperoinnin frontrun ja ehkö myös Kiina on myyntilaidalla keräämässä sotakassaa kotimarkkinaa varten.

Police detain HNA's founder Chen Feng, CEO Adam Tan days after breaking one of China's biggest conglomerates into four units

Police detain HNA's founder Chen Feng, CEO Adam Tan days after breaking one of China's biggest conglomerates into four units -- Puppet Masters -- Sott.net

ei nuo velkajärjestelyt ilmaisia ole, Kiinan kasvun moottori on juurikin ollut velka, huono puoli on että  10 yuanilla saadaan vain 1 yuanin edestä BKT:tä

"The problem with China is that the entire economy is a huge indebted model that needs almost ten units of debt to generate one unit of GDP, three times more than a decade ago"

 

 

 

0
0
28.9.2021 - 14:06 #75448

Bingo53

+2777
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2009

Kiinalaisia osakkeita listaavan Hongkongin pörssin Hang Seng indeksi sulki tänään 28.9.2021 pistelukuun 24.500. Viimeisen viiden vuoden aikana indeksi on ollut yli 95% ajasta tämän pisteluvun yläpuolella: https://markets.ft.com/data/indices/tearsheet/summary?s=HSI:HKG 

Tähän nähden kyseessä on huomionarvoinen dippi pitkäaikaiselle sijoittajalle.

Indeksin elokuisen dokumentin mukaan sen sisältämien yhtiöiden PE-luku on 16,0 ja osinkotuotto 2,44% eli osakkeet ovat nyt huomattavan paljon edullisempia kuin jenkkiosakkeet ja osinkotuotto parempi. Pörssin painotettu kärki on tuttuja IT ja rahoitusalan toimijoita - alla suurimpien lista painotusosuuksineen.

Rahoitusala on indeksissä suurin, mutta se koostuu useasta (11) toimijasta kun IT-alan paino on seuraavaksi suurin ja koostuu vain neljästä yrityksestä.

Kuvien lähde indeksidokumentti: https://www.hsi.com.hk/static/uploads/contents/en/dl_centre/factsheets/…

Nordnetistä löytyy vain vuoden vanha Hang Seng etf - HSBC Hang Seng TECH UCITS ETF (H4ZX) - ja sen voi ostaa Xetrasta. H4ZX on teknokeskittynyt eli siinä on 30 suurinta teknoyritystä. Linkki: https://www.nordnet.fi/markkinakatsaus/etf-listat/17400819-hsbc-hang-se…

Muita etf:iä ja niiden ominaisuuksia voi löytyä vaikka lähteestä: https://www.investopedia.com/articles/investing/122915/top-5-etfs-track…

Hyvistä instrumentista olisi mukava saada vinkkejä näille sivuille. Ollaanko Hang Seng indeksissä pohjilla vai ei - sitä ei tiedä kukaan. Siltikin on havaittavissa rahan liikettä korkeasta yliarvostuksesta käyvän arvon arvostuksen suuntaan joko meren yli tai mantereen sisällä (kasvusta valueen). Itse olen lisännyt Kiina-sijoituksia - varovasti.

Mörköjä on tähän vuodenaikaan paljon liikkeellä ja onkin hyvä tutkia ovatko ne oikeita vai pelkkiä naamareita.

0
0
30.9.2021 - 13:47 #75504

RedRabbit

+62
Liittynyt:
29.8.2016
Viestejä:
43

Kiinaan sijoittavien ETF:n kanssa pelatessa kannattaa muistaa, että niihin(kin) sisältyy sangen yllättäviä poliittisia riskejä. Esim itselläni on tälläkin hetkellä Nordnetin AOT:lla Xetrasta hankittua CSI300:aan sijoittavaa Xtrackersin ETF:ää, jota en pysty enää myymään pois edes soittamalla meklarille. Syynä tähän on se, että CSI300 indeksissä on mukana USA:n pakotelistalle päässeitä yrityksiä, ja Nordnetin alisäilyttäjänä toimii jenkkiläinen Citibank.

EDIT: Teoriassahan sama tilanne voi tulla eteen mihin tahansa laajan indeksiin sijoittavassa ETF:ssä, jossa on mukana Kiinaa edes pienellä painolla.

0
0
4.10.2021 - 09:43 #75617

Tinggeli

+3011
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938

Kiinassa on alettu jo rajoittamaan tehtaiden energiansaantia. Lisäksi materiaalien hintojen voimakas kasvu jatkuu edelleen ja myös toimitusajat venyvät edelleen. Tälläisellä on pakko olla vaikutusta myös Kiinalaisten yritysten tuloksiin. Tuotantoa rajoitetaan ja voivatko yritykset edes siirtää kasvaneita kuluja täysin myyntihintoihin. Ainkaan vielä eivät ole voineet.

Kilahti juuri tälläinen ilmoitus sähköpostiin.

"Due to the recent" dual control of energy comsumption" policy of the Chinese government, Some of our suppliers in Guangdong area are already affected by the law and are only allowed to produce at several days in week. Some other suppliers also informed us, they think they will rationing the power quite soon,too.
 
Our industrial park haven't received any notice about power rationing, but we  will get infected by delay of components. We also been informed some raw materials cost will increase again, such as silicone keypad,Thermal silica will increase more than 30%, chips will increase more than 35%.So it's better place order at least 3 month in advance to avoid any delay."

0
0
4.10.2021 - 11:48 #75628

Bingo53

+2777
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2009

Doom sells. Whether markets are rosy or wobbly, making predictions of impending disaster is something of a competitive sport.

Perma-bears are famous for predicting 20 of the last three recessions while pundits (and, admittedly, columnists) devote significant time and energy to warnings about stuff that can go wrong. Those of a more cheerful disposition get less of a look-in.

Katie Martin, FTThe optimists still at the bull market party | Financial Times (ft.com)

0
0
7.10.2021 - 07:17 #75767

tappio

+632
Liittynyt:
25.5.2019
Viestejä:
338
Bingo53 kirjoitti:

Olisi hauskaa kuulla vastaus, jos sellaisen saat.

Silloin puolitoista viikkoa sitten tuli autoreply jossa lupaa lukea kaikki saamansa meilit, mutta muuta vastausta ei sitten tullut.

0
0
27.10.2021 - 11:23 #76469

Tarjak_e

-220
Liittynyt:
10.7.2021
Viestejä:
144

Ei kestä Amerikan poika kilpailua :)

BEIJING (AP) — U.S. regulators are expelling a unit of China Telecom Ltd., one of the country’s three major state-owned carriers, from the American market as a national security threat amid rising tension with Beijing.

0
0
27.10.2021 - 11:30 #76470

mskomu

+1314
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
659
Tarjak_e kirjoitti:

Ei kestä Amerikan poika kilpailua :)

BEIJING (AP) — U.S. regulators are expelling a unit of China Telecom Ltd., one of the country’s three major state-owned carriers, from the American market as a national security threat amid rising tension with Beijing.

Kurssi ei reagoinut uutiseen sitten mitenkään. Onko kaikki paha jo hinnoiteltu sisään, ja ylikin, vai jenkkilä vain nukkuu? Päädyin myymään positioni joka tapauksessa, tai ehkä juuri siksi. Minulla ei ollut kummempaa näkemystä kyseisestä lafkasta, mutta alkuvuodesta se oli ihan naurettavan halpa. Tietty USA ei mikään päämarkkina China Telecomille ole, mutta yleensä tuntuu, että tällaisiin uutisiin kurssit silti reagoivat.

0
0
27.10.2021 - 12:14 #76472

Bingo53

+2777
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2009

FCC:n (Federal Communication Commission) päätös asiassa ei ole mikään uusi, vaan juontaa juurensa jo Trumpin kauppasodan ajoilta pari vuotta sitten.

"Former US president Donald Trump moved the issue to the top of the political and diplomatic agenda in 2019 and subjected the Chinese telecommunications company Huawei to strict export controls. In May 2019, the FCC banned another state-owned Chinese telecommunications company, China Mobile, from providing US services.

China Telecom served more than 335 million subscribers worldwide as of 2019 and claims to be the largest fixed line and broadband operator in the world, according to a Senate report.

The US government said in April 2020 that China Telecom targeted its mobile virtual network to more than 4 million Chinese Americans; 2 million Chinese tourists a year visiting the United States; 300,000 Chinese students at American colleges; and the more than 1,500 Chinese businesses in America."

Lähde Indrid Coldin linkki The Guardianin uutiseen: https://www.theguardian.com/us-news/2021/oct/27/us-bans-china-telecom-f…

Jenkkimarkkinan osuus on ollut noin prosentti-pari China Telecomin asiakkaista, joten toimintakiellolla ei ole juuri vaikutusta maailman suurimman teleyhtiön tuloksen muodostukseen.

Jenkit ja Kiina käyvät kauppaneuvotteluja juuri nyt.

"Katherine Tai, US trade representative, said she would hold “frank” talks with Liu He, her Chinese counterpart, in the coming days to discuss the “phase 1” deal reached in 2020 and other trade concerns.

Tai stressed in her first big China trade speech that the US did not want to “inflame trade tensions” with Beijing. But she said China had not adhered to all the purchase commitments it had made."

Lähde Financial Times: https://www.ft.com/content/9bb00532-8818-448d-a92f-b5cba0b19fae

Kiina on luvannut ostaa 200 miljardilla dollarilla jenkkitavaraa ja tehnyt vasta 62% toivotuista ostoista. Kielloissa ja toiveissa on puolensa ja määränsä.

0
0
27.10.2021 - 12:42 #76474

Tarjak_e

-220
Liittynyt:
10.7.2021
Viestejä:
144

Onnistuin ostamaan China Telecomia alle 2 hkd hintaan tammikuussa kun se bannattiin pois Nysestä. Mielestäni nykyisellä 2,7 - 2,8 hinnalla halpa.

Sanghain listaus ja osinkosuhteen nosto mm. tän vuoden hyviä uutisia. Lisäksi panostavat myös pilvipalveluihin.

0
0
16.11.2021 - 14:16 #77221

Artsipappa

+2036
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1900

Zepp taitaa jatkaa kyntämistä :/

 

Zepp Health Posts Lower Q3 Adjusted Earnings, Revenue

(MT Newswires) -- Zepp Health (ZEPP) posted Q3 adjusted earnings Tuesday of 0.25 renminbi ($0.15) per American depositary share, down from 0.46 renminbi per ADS a year earlier.

Two analysts polled by Capital IQ projected adjusted EPS of $0.15.

Revenue was 1.61 billion renminbi for the quarter ended Sept. 30, down from 2.24 billion renminbi a year ago. A single analyst surveyed by Capital IQ projected revenue of 1.72 billion renminbi.

For Q4, the company expects revenue of between 1.75 billion and 2 billion renminbi. A single analyst polled by Capital IQ projects 2.46 billion renminbi.

Meanwhile, the company's board has authorized the repurchase of up to $20 million worth of shares, including in the form of ADSs, over the next 12 months. The company said it expects to fund the repurchases using the existing cash balance.

Price: 8.13, Change: -0.37, Percent Change: -4.35

0
0
16.11.2021 - 14:40 #77222

Pörssimörssäri

OP
+1187
Liittynyt:
28.3.2020
Viestejä:
819

Ei voi mitaan. Positiivisena puolena omien tuotteiden kasvuluvut:

"Even without any new product launches, unit shipment volumes of Amazfit and Zepp branded products increased 89% year-over-year, demonstrating continuing global expansion of our brands. 

Ja tietenkin omien takaisinostosuunnitelma, joka vastaa nykykurssilla jotain 4% osakekannasta.

Kurssi ottaa varmaan vahan osumaa tanaan. En aio ostaa enka myyda tata lappua hetkeen. 

0
0