Olet täällä

TV-Viihde - 14.10.2019 01.29

Sen verran hiljainen päivä markkinoilla, että tempaistaan ajankohtainen elokuvasuositus. Elokuva on ihan huippuhyvä klassikko. Pisteenä i:n päälle, löytyy liittymäkohta Brexitiin. 

https://areena.yle.fi/1-50111818

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 6.10.2019 01.51

Hyvin mielekiinoista tekstiä eikä vähiten siksi että puhutaan oikeasti mitä tehdään. 

Oletko noteerannut, että valtiolainojen korkokäyrät on varsin erimuotoiset euroopassa ja jenkkilässä ? Muotoeroista a joku voisi vetää johtopäätöksen että osta pitkä eurooppa ja myy pitkä usa. 

 

https://www.sijoitustieto.fi/sijoituskeskustelu/sijoitusblogit/optiosijoittajan-treiditmakronakemykset?page=6#comment-28319

 

 

Näytä koko viesti
Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 6.10.2019 01.39

"Toki mun muut näkemykset vähän hedgaa salkun osakeriskiä epäsuorasti eli olen edelleen heinäkuun artikkelin teeman mukaisesti longina kultaan, longina euro-dollarifutuureihin, shorttina eurusd:hen, longina lyhyisiin jenkkikorkoihin ja shorttina pitkiin jenkkien (ja saksan) valtionlainoihin"

 

Kulta

Kulta kiistattomasti medium aikavälillä nousussa. itse en treidaa sitä nousuun enää, koska 10 v jenkkikorko lyhyen aikavälin vola suht reipasta eli ei välttämättä mene lyhyemmällä aikavälillä medium aikavälin pohjista läpi. Toinen mahdollisuus kullan nousuun olisi dollarin jyrkkä alamäki eli ehkä ainakin eurusd:n kova nousutrendi. Dollarin kannalta kuva on viime vuosina myös muuttunut radikaalisti kun sen kannalta olennaisin valutta eli cad ei enää reagoi yhtä voimakkaasti öljyn hinnan heilahteluihin.  Käytännössä cad on ollut suhteellisen vahva viime kuukaudet.    

eurusd

Samaa mieltä. Eurusd kiistattomassa laskutrendissä. Ei ole kiitenkaan romahtanut eikä vola ole huimaa eikä ole vahvaa vastasuuntarallia eli ei merkkejä vahvasta pohjasta, vielä. Olen tredannut ja jatkan treidaamista alaspäin. 

Valtiolainat

Korkokäyrien muoto on varsin erilainen euroalueella ja jenkkilässä. Tältä osin en välttämättä laittaisi samaan kehityskoriin, vaikka pääsuunta molemmilla yleensä sama. En treidaa näitä. 

Osakeindeksit

Teknisesti sp500 heikentynyt viime vuosina ja kuukausina mutta trendi edelleen ylöspäin. Stoxx 600 näyttää että voisi breikata ylöspäin. Euroopan osalta noteeran myös että europpa nauttinut aika reippaasta devalvaatiosta viimeisen vuoden aika kun katsotaan suuret eli eurusd ja eurjpy.  Tämänkin pitäisi tukea breikkiä ylöspäin. Euroopan osalta voi noteerata huikean divergenssin pankkien (stoxx 600 banks - sx7p) ja yleisen indeksin välillä (stoxx 600 -  sxxp).   Eli finanssikriistä stoxx 600 yli + 100 % ja stoxx 600 pankit + 10 %. Käytännössä pankkeja lukuunottamatta euroopan osakemarkkina on siis performinut erttäinkin hyvin. Pankeista myös, että tällä hetkellä korkokäyrän muoto europassa on edullisempi kuin jenkkilässä. Eli Draghin lausunto, jonka mukaan euroopassa pankkien tuloskunto liittyy hyvinkin paljon siihen, että liiketoiminan hoidossa yleisesti on huimasti parannettavaa ei ole täysin tuulesta temmattu. Summa sumarum ja ceteris paribus, treidaan osakkeita ylöspäin.

Eurodollarifutuurit

Olisi mielenkiitoista kuulla lisää tästä, koska en tunne. Eikö kyse ole kuitenkin lyhyen koron instrumentista ?

 

 

 

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Treidaaminen ja aktiivinen kaupankäynti - 15.9.2019 11.19

IB:llä ei ole mahdollista, että joutuu vastaanottamaan tai toimittamaan sopimuksen mukaiset tuotteet. Jokaisessa sopimuksessa on säädetty aika, jonka kuluessa tulee itse sulkea positio tai rullata eteenpäin. Jos ei tee sitä itse, välittäjä sulkee.

 

https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=1567&p=physical

 

 

Näytä koko viesti
Treidaaminen ja aktiivinen kaupankäynti - 12.8.2019 11.08

eurusd long kiinni pienellä tappiolla. Ehkä Salvinin ulostulo muutti dynamiikkaa. Kohtulliset voitot tuli kuitenkin matkalla ylöspäin.

 

En treidaa vielä alaspäin, vaan ensin katsotaan miten voimakkaaksi liike muodostuu. 

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 12.8.2019 12.23

Teerenpelit. Esim. Ode S. ,  J. Helppi

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 12.8.2019 12.14

Olet siis samanaikaisesti long gold ja short 10 v. korko, ilmeisesti usa. Onko näkemys että 1) korkon nousu ei vaikuta kullan hintaan eli ei ole syyhteyttä/korelaatiota  ? 2. Taala laskee jonkin verran mikä mitätöi koron nousun negatiivisen vaikutuksen kultaan 3. 10 vuoden koron nousu ei muuta körkokäyrän muotoa ja/tai reaalikorkoa ? 5 Muuta ?

 

Omat positiot:

Pitkäaikaiset: asuntomarkkinoilla suorat omistukset

Lyhytaikaiset (tekninen): long eurusd 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Treidaaminen ja aktiivinen kaupankäynti - 1.8.2019 05.36

eur kiinni kohtuullisella profitilla. 

Näytä koko viesti
Treidaaminen ja aktiivinen kaupankäynti - 1.8.2019 04.25

Ostan eurusd 

 

eur sep 1.1073

https://www.cmegroup.com/trading/fx/g10/euro-fx.html

 

Näytä koko viesti
Treidaaminen ja aktiivinen kaupankäynti - 31.7.2019 03.44

ja kiinni pienellä voitolla.

 

Brexit

https://www.youtube.com/watch?v=lzEtXa_bmo8

Näytä koko viesti