Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa

24.11.2020 - 18:51 #60449

Farseer

OP
+1986
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1564

Hommat jäihin. Viime viikolla taas palattiin marraskuu-moodiin, heräämisessä kesti 2-3 tuntia. Tätä pahentaa korona vielä reippaasti ja normaalitilanteessa olisin ottanut jo äkkilähdön etelään. Pistin painoseurannat jäihin vuoden loppuun ja lopetin tuskailun hommista. Lisäaikahakemuskin meni läpi.

Aloin pelailemaan vähän pokeria ja tekemään hommia jotka eivät ole niin puulta maistuvia. Pelit sujuneet hyvin, tulokset huonosti: vajaa kilo alas nopeasti valuekkaisiin ison varianssin kasinopromoihin (ja ne takas dailyista) ja pokerit kans pari ekaa päivää lähteneet miinukselle, vaikka viimeisen viikon 20 turnauksesta onkin mennyt vissiin 7 rahoille. Muutamat pienemmät hommat ovat edenneet oikein hyvin.

Jos kiinnostaa niin tänään striimailen pokeria twitchissä klo 20 alkaen, siellä meni 400 seuraajan raja rikki mikä ei minusta ole huonosti: https://www.twitch.tv/farseerfinland

Muuten: mikä järki ja mikä mättää muuten Gigantilla noissa toimituksissa? Kotiinkuljetuksia tullut Single's Day-tilauksesta jo kolmesti ja vieläkin puuttuu kahdeksan euron partahöylät mitkä vissiin tulossa. Kaikkein hauskinta että eri tuotteita oli siis neljä kappaletta Ja niitä ennen tilattu 27" näyttö (sekin maksoi huiman satasen) edelleen toimittamatta.

Ei tehokasta, ja vittumaista kun pitää olla noita varten kotona yleensä se 3 tunnin aikaikkuna niin menee turhaan tehokasta aikaa. Ja puhelimen ääressä koska toimittajat aika usein päätyvät väärälle ovelle.

0
0
24.11.2020 - 20:04 #60454

RaastupA

+105
Liittynyt:
30.8.2017
Viestejä:
31

Oletko ikinä miettinyt hankkivasi ammattilaisen apua esim. ravitsemukseen tai liikuntaharrastusta varten? Vuosien varrella blogista on ilmennyt sellainen kuva, että fundamentaalit ovat näissä asioissa suhteellisen huonolla tasolla. Tämä on toki loogista, jos et ole ikinä ollut mikään himoliikkuja tai hyvässä kunnossa -- ne ovat taitoja siinä missä mikä tahansa muukin. Kunnon kohentaminen, hyvä ravitsemus ja päivittäinen liikunta ovat välttämättömiä, jotta jaksaa energisenä kaamoksen yli.

Tarkoitusperäni on täysin hyvätahtoinen. Ihmiset haluavat nopeita tuloksia heti nyt. Ikävä kyllä opitut tavat ja rutiinit ovat peruja lapsuudesta asti, joten niitä on hyvin vaikea muuttaa nopeasti. Kuinka monta ihmistä tunnet, jotka ovat yrittäneet tehdä suuria elämäntapamuutoksia? Kuinka moni näistä on onnistunut? Yleisin ongelma on pitkäjänteisyyden puute. Jaksetaan innostua asiasta x noin 2-4vk ajan, jonka jälkeen elämässä tapahtuu asia y, jonka jälkeen rationalisoimme itsellemme miksi on ok lopettaa alkuun laitettu rutiini.

Jos itsellä ei tunnu olevan energiaa ja motivaatiota, niin itselle auttaa negatiivisen itsepuhelun lopettaminen ja parin David Goggins -videon katseleminen. laugh

https://www.youtube.com/watch?v=NrRvP5EK990

STAY HARD

 

0
0
25.11.2020 - 04:04 #60466

Farseer

OP
+1986
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1564

On sitä mietitty, mutta enemmän tarvitsisi seuraa liikkumiseen. Täällä päin ei ole oikein tuttuja, ja nyt toki korona-aikaan jatkuva liikkuminen muualle on myös poissa laskuista. Olen aiemmin koittanut löytää jonkinlaista viikon tai parin reissua mihin kuuluisi jotain hyvinvointihommaa mutta ei ole oikein sopivan tuntuista löytynyt.

Uimista olen joskus harrastanut, mutta uimahalli aukeaa tänne vasta vuoden päästä ja täältä taas on vähintään puolen tunnin matka lähimpään uimahalliin per suunta. Kävelylenkit toimivat kesällä, mutta marraskuun keleillä eivät houkuta. Salikortti minulla oli vuoden ja käytin noin viisi kertaa, vaikka sali oli auki 24/7 ja 100m päässä (tosin melkoisen kämänen Sörnäisten 24/7), ei ole se minua varten.

Joukkuelajit on poissa luvuista kun olen hajoittanut niissä polveni eturistisiteen jo ihan riittävän pahasti. Juokseminenkin todennäköisesti kostautuisi ennemmin tai myöhemmin. Sen sijaan "Museokortti käyttöön ja välimatkat kävellen" voisi normaaliaikana toimia kavereiden kanssa hyvin, vedän yleensä alle 3 kilometrin matkat kävellen jos on edes jotenkin siedettävät kelit eikä 5 km hyvillä keleillä ole liikaa. Kaverit tosin kutsuvat paikalle Uberin välillä kilometrinkin siirtymisiin.

Vuoden päästä aukeava uimahalli saattaa muuttaa tilanteen. Tai sitten ei. Ravinnon (ja stressin vähentämisen) osalta se merkittävin muutos pitäisi tapahtua että vyötäröltä lähtisi liiat pois ja toisaalta pitäisi varata aikaa liikkumiselle ja muulle hauskanpidolle jatkossa enemmän. En kuitenkaan aivan täysin rapakunnossa ole kun esimerkiksi veriarvot ovat pääosin kunnossa, mitä nyt ylipaino ja "puoli kiloa päivässä lihaa" vähän välillä nostaa kihtiarvoja ja kolesterolia.

Tässä viimeisten 12 vuoden aikana on kuitenkin pelattu aika paljon nettipokeria ja opiskeltukin yli 400 opintopisteen edestä eikä kumpikaan varsinaisesti edistä noita tavoitteita. Lisäksi on tehty paljon muutakin ja välillä vähän liikaakin. Sijoittajatapaamisissakin yleensä tulee istuttua ja käytettyä alkoholia, joten ei nekään varsinaisesti noita tavoitteita edistä.

0
0
25.11.2020 - 16:49 #60503

Tinggeli

+3011
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938
Farseer kirjoitti:
Ravinnon (ja stressin vähentämisen) osalta se merkittävin muutos pitäisi tapahtua että vyötäröltä lähtisi liiat pois ja toisaalta pitäisi varata aikaa liikkumiselle ja muulle hauskanpidolle jatkossa enemmän. En kuitenkaan aivan täysin rapakunnossa ole kun esimerkiksi veriarvot ovat pääosin kunnossa, mitä nyt ylipaino ja "puoli kiloa päivässä lihaa" vähän välillä nostaa kihtiarvoja ja kolesterolia.

Käyn säännöllisesti kerran vuodessa kuntotestissä, jossa testataan lihaskunto (viisi eri osa-aluetta) ja lisäksi kuntopyörällä polkupyöräergometritestissä maksimaalinen hapenkulutus. Ikää minulla on pitkälti yli 50 V. Samalla mitataan kehon koostumusraportti (siis mm. rasvan ja veden määrä kehon eri osissa), punnitaan paino ja mitataan vyötärön ympärysmitta. Kun ikää alkaa karttumaan, niin minun täytyy jatkuvasti tehdä enemmän, jotta kunto olisi riittävä jatkaakseni sitä harrastusta, jota olen yli 30 vuotta harrastanut ja miksi käyn näissä testeissä. Vuosien saatossa tilastollista dataa on siis kertynyt paljon. Yksi mikä niissä näkyy, on painon kasvu noin 45 vuoden jälkeen (+10 kg), vaikka liikunta (ja testattu kunto) pysyi jokseenkin samana. Tästä voi päätellä, ettei painao voi vähentää juurikaan liikunnalla (samalla liikuntamäärällä painoni kasvoi), vaan sillä, mitä suuhunsa laittaa. Samaa mieltä on tämä kuntotestaaja.

Aloin noin 1,5 vuotta sitten enemmän kiinnittämään huomiota mitä syön. Tässä tuloksia (pituuteni on 186 cm):

2018 TESTI (13.12.2018)

  • paino 88,2 kg
  • Painoindeksi 25,5
  • Kehon rasvan massa 20,6 kg (23,3 %)
  • Viskeraalinen rasva 10
  • Keskivartalon rasva 26,3% (13,4 kg)
  • Perusaineenvaihdunta 1969 kcal.
  • Maksimaalinen hapenkulutus 3,57 l/min (40,5 ml/kg/min).
     

2019 TESTI (24.9.2019)

  • paino 86,1 kg
  • Painoindeksi 24,9
  • Kehon rasvan massa 18,3 kg (21,2 %)
  • Viskeraalinen rasva 9
  • Keskivartalon rasva 24,2% (11,9 kg)  !! 2,1 kg paino pudonnut -> 1,5 kg rasvan painoa pois keskivartalosta !!
  • Perusaineenvaihdunta 1966 kcal.
  • Maksimaalinen hapenkulutus 3,4 l/min (39,5 ml/kg/min).  !! KUNTO VÄHÄN HUONONTUNUT !!!

 

2020 TESTI (29.9.2020)

  • paino 81,6 kg  !! PAINO TIPPUNUT HUOMATTAVASTI, 5 KG !!
  • Painoindeksi 23,6
  • Kehon rasvan massa 13,6 kg (16,7%)
  • Viskeraalinen rasva 9
  • Keskivartalon rasva 18,1 (8,4 kg)  !! 4,5 kg paino pudonnut -> 3,5 kg rasvan painoa pois keskivartalosta !!
  • Perusaineenvaihdunta 1951 kcal.
  • Maksimaalinen hapenkulutus 3,46 l/min (42,4 ml/kg/min).  !! KUNTO PALAUTUNUT !!!

Lihaskuntotesteissä ei juuri muutoksia 2018 -> 2020.

Ainoa mitä olen eniten muuuttanut  2018 -> 2020 on, että olen miettynyt mitä laitan suuhun. Eli, se mikä on eniten vaikuttanut painoon ja keskivartalon rasvaan on energian saanti. Sitä on myös kaikista helpoin muuttaa. Ei tarvitse lähteä liikkumaan tai salille. Ei tarvitse järjestää aikaa. Sen kun vähän valitsee mitä syö ja mitä ei syö. Ja kun itse teen ruokani (käyn Suomessa rafloissa syömässä vain muutaman kerran vuodessa ja pikaruokaloissa en ikinä), niin on melko helppo kontrolloida saamaansa energiamäärää. Ja syön monipuolisesti. Lihaa (nauta, sika ja kana), kalaa, käytän ruuan laittoon voita (ja leivän päälle voimariinia), lisukkeena ruuan kanssa perunaa, riisiä, makaroonia yms. ja joka päivä menee salaattia (yleiset ainekset: salaatti, tomaatti, kurkku, jalopeno, sipuli, oliivi, porkkkana, punajuuri, ja mitä nyt ikinä keksii). Ja aamupalaksi: jälkiuuni-ruisleipää (paahdettuna), päällä metwurstia ja juustoa (mustaleima) sekä vaihtelevasti lisuketta (kurkkua, tomaattia, persiljaa, tilliä jne). Ruokajuoma on aina hanavesi.

Eli rasvaa saan, lihaa syön. Mutta se, kuinka paljon ja mihin aikaan vuorokaudesta. Jälkimmäinen on myös huomion arvoinen. Pitäisi syödä tasaisesti pitkin päivää pienempiä annoksia (ei onnistu minulta, kiireinen rytmi) ja illalla noin klo 17-18  jälkeen ei pitäisi syödä mitään massiivista (energiamäärä) ruoka-annosta. Syön yleensä kerran päivässä "perinteisen lämpimän" annoksen (ilman salaattia jne) ja sitten illalla panostan enemmän tuohon "pupujussien" ruokaan. Iltasyömisen olen todennut kerryttävän helposti keskivartaloa.

Limua, mehuja ja makeisia minulla ei mene juuri lainkaan. Tosin näin on ollut aina. Valkoisen sokerin käytön olen minimoinut. Vain vähän kavhviin. Korvaavia makeutusaineita en käytä (pahan makuisia kun ovat).

Stressitaso minulla on kyllä ihan tapissa. Yritän välttää sen helpottamista syömällä ja juomalla alkoholia. Ei se helposta.

Alkoholissa on muuten hyvin paljon energiaa. Se myös haittaa nukkuista ja lepäämistä.

0
0
25.11.2020 - 17:01 #60505

NYG

-61
Liittynyt:
14.11.2020
Viestejä:
70

Lopeta sokerinsyönti ja lähde ulos kävelemään. Ota vähitellen juoksuaskelia, kunnes pystyt juoksemaan. Juokse sitten kevyitä yhä pidempiä lenkkejä, kunnes pystyt juoksemaan tunnin pysähtymättä. Tämän jälkeen jatka juoksemista kolme kertaa viikossa kevyellä teholla vähintään tunnin kerralla, kunnes olet normaalipainoinen, mikä tälla menetelmällä kestää korkeintaan vuoden.

Vaikutukset oloon ja terveyteen ovat valtavat. 

Itse asiassa tällä tavoin laihdut 10-15 kiloa vuodessa ja pääset monesta muustakin haitasta, jotka manifestoituvat kehoosi jatkossa muuten.

Minä tein näin ja juoksen nykyään kolme kertaa viikossa tunnin. Puolitin alkoholinkäyttönikin. Vuodessa juoksun ansiosta menee 8 kg rasvaa ja toisen vastaavan sain ravintotottumuksia muuttamalla. Aika vaikea edes olisi lihoa nyt ellen alkaisia dokata, syödä sokeria ja lopettaisi kevyttä pitkäkestoista säännöllistä lenkkeilyäni.

Onha se alkuu tympeää, mutta kun pitää kiinni siitä että kesto on aina vähintään tunti ja viikossa kolme kertaa, niin sanoisin että sadan kerran jälkeen on jo niin osa elämää ettei sitä enää mieti.

0
0
25.11.2020 - 17:07 #60508

callo

+66
Liittynyt:
6.4.2020
Viestejä:
44

Ei toi juoksu ole mikään silver bullet painon pudotukseen. Jos painoa haluaa pudottaa pitää katsoa mitä syö, mikään muu ei auta. Toki liikunalla voi tätä tukea merkittävästi ja siitä on muuta hyötyä jaksamisen yms. kannalta. 

Nim. kokemusta on.(2019: 1500km juoksua ja paino 106 --> 109kg)
 

0
0
25.11.2020 - 17:31 #60510

koirantoffee

+62
Liittynyt:
12.11.2015
Viestejä:
49

Naista Esko kaipaa. Keskustan puoluekokouksesta joku perinneasuun sonnustautunut topakka, pullantuoksuinen semi-Saarikko, joka raahaa Eskon kolikkopelien turmiollisesta maailmasta sauvakävelylle.

0
0
25.11.2020 - 17:47 #60512

tappio

+632
Liittynyt:
25.5.2019
Viestejä:
338
callo kirjoitti:

Ei toi juoksu ole mikään silver bullet painon pudotukseen.

Ei ole, mutta riippuu kovasti myös iästä. Joskus kolmikymppiseksi asti aina kun huomasin että paino on noussut aloin taas lenkkeilemään ja parissa kuukaudessa olin taas oikeassa painossa.

Sitten kun yli viisikymppisenä yrittää samaa niin paino ei muutu mihinkään pelkästään juoksemalla. Jos ei sitten ala juoksemaan niin paljon ettei enää ehdi syömään ollenkaan. wink

0
0
25.11.2020 - 20:32 #60523

Tinggeli

+3011
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938
NYG]Lopeta sokerinsyönti ja lähde ulos kävelemään.[/quote kirjoitti:

Tässä on hyvä viisaus! Mutta puoletkin tästä on jo työvoitto, jos ei ulos ehdi kävelemään. Ja jos kävely tuntuu tylsältä, niin ei siitä ole pitkäaikaiseksi elämäntaparemontiksi. Pitää löytää sellaista liikuntaa, josta pitää ja jota jaksaa tulevaisuudessakin tehdä. Liikunta ei niinkään laihduta, mutta sillä on muita positiivisia vaikutuksia. SIksi sitä suosittelen.

Kaikista paras liikunnan muoto on sellainen, jota harrastaa huomaamattaan. Esim. lopettaa hissien käytön (aina kun mahdollista) ja liukuportaissakin käyttää aina omia jalkojaan. Nimimerkillä Varkauden vesitornin yläravintolaan (45 m korkeus) portaita (26 kerrosta?) pitkin mennyt. Muut käytivät hissiä eivätkä olleet ehtineet vielä tilamaan baaritiskiltä juomaa kun saavuin sinne tiskille. Itse liikun kaikista eniten vain tätä hyötyliikuntaa. En käy lenkillä. En käy kävelyretkillä (paitsi lomalla tutustun uusiin alueisiin kävelemällä). Juokseminen, hiihto, fillarointi ovat niin tylsiä ja tympeitä, etten niitä yksinkertaisesti jaksa pitkäjänteisesti tehdä. Siksi käytän kaikki muut mahdollisuudet liikuntaan.

0
0
25.11.2020 - 21:06 #60524

Pörssimörssäri

+1187
Liittynyt:
28.3.2020
Viestejä:
819

Taalta myos aani sokerittomuudelle. Ite kun jatti sokerit pois ja alkoi vahan katsomaan ettei pahimpia hiilareita vetele ruuassa niin muuten saa syoda miten haluaa eika liho sitten millaan. Mutta mika parasta, paa toimii paremmin kun se ei kay sokerilla. Nain nelikymppisena oon huomannut etta parasta keskittymista riittaa vain aamupaivaan mutta kun jatti sokerit pois niin voi tehda ajatteluhommia illallakin.

En oo laakari enka tieda varmasti mihin tuo perustuu, mutta oon siina uskossa etta moni jo kolmikymppinen karsii jonkin sorttisesta insuliinisysteemin vajaatoiminnasta aka diabeteksen esiasteesta. Talloin syoty sokeri heiluttelee verensokeria ja haittaa keskittymista.

Sokeririippuvuus toimii kuin mika tahansa riippuvuus. 2-3 viikkoa ilman eika enaan tee edes mieli.   

0
0
27.11.2020 - 01:12 #60608

Farseer

OP
+1986
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1564

Pelit ovat menneet result-wise huonosti, runit ovat osuneet pieniin turnauksiin ja isoissa ei ole ollut mitään happea. Salkku tosin on taas viikon aikana noussut toki enemmän kuin sinänsä pienet tappiot.

Peli on sinänsä sujunut, mutta huomaa pitkän tauon vaikutuksen siihen miten pitkään jaksaa pelata putkeen ja montaako pöytää. Positiivista on ollut striimien suosio. Negatiivista on että 2020 uhkaa olemaan ensimmäinen tappiovuosi pokerissa (mutta ei toki rahapeleissä ylipäätään, ellei Biden kosahda).

Tänään kävin vanhojen mailien kimppuun ja vedän tässä Inderesin aamuraportit nopeasti läpi 12.10 lähtien kiinnostavien firmojen osalta. Jäänyt sijoittaminen nyt osin suunnitellustikin todella vähälle kun purin ennen kandi/gradurypistystä salkusta vivun (tosin nyt sitä toki on Biden-betsin takia).

Ehkä siis taloussisältöä enemmän tarjolla taas lähiviikkoina. Isoja muuveja osakerintamalla tuskin on tulossa, vaikka Biden-betsistä rahat saisikin.

0
0
27.11.2020 - 20:14 #60655

Farseer

OP
+1986
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1564

4 tuntia meni noiden aamuraporttien lukemiseen, ihan mielenkiintoista infoa mutta pintaraapaisuksi meni. Ahdistaa vähän katsella mm. Yleiselektroniikan ja Admicomin menoa katsomosta, mutta on nuo omatkin hepat alkaneet vähän virkistyä. Ja onhan siellä se pieni Aspire-positio sekä vähän Eezya.

Tänään tosin mentiin taas alaspäin markkinaa vastaan. Yleinen fiilis on jonkin verran negatiivinen suhteessa markkinaan (mielestäni ilmassa ja hinnoissa on perusteetonta rokoteoptimismia, mutta osin markkinan käytöstä selittää avoimet rahahanat ja muiden tuottoa tarjoavien sijoituskohteiden vähäisyys) ja harkitsen lisäkeventämisiä, mutta Biden-betsit pois laskettuna mennään jo nyt ilman vipua.

Black Friday ei lähtenyt ihan putkeen: 700€ alas hyvän valuen kasinobonuksista (varmaan 150€-200€ EV). Olen nyt alkanut ottamaan noita isomman varianssin +EV-bonuksia ohjelmaan, ja meno on ollut sanalla sanoen karmeaa. Onneksi kassa on kunnossa, ellei Biden sitten jotenkin onnistuta kaatamaan. Pidän todennäköisyyttä siihen suunnilleen samana kuin että taivas putoaisi niskaan.

En tiedä mikä tos on 4,5€ kudilla hotlinessa tai 5€ kudilla big bad wolfissa mennä katki 200€ depolla ja 1k€ kierrätyksellä, enemmän se on kuin simuloitu 10% mutta nyt kun on vedetty 9 depoa (50, 50, 50, 300, 300, 20, 200, 200, 200) jokainen tonttiin niin alkaa usko kyl loppumaan. Mutta koska katkimeno on mahdollista ja keskimääräinen kierrätys pienempi niin sehän tarkoittaa että noiden +EV on vielä reilusti enemmän. 300€ edestä bonuksia on noista kerrytetty, eli kuoppa on (tuolta yhdeltä sivustolta) nettona vasta vähän yli kilo.

Otan tämän täällä esille koska nuo kasino- ja vedonlyöntihommat on suurelta osin kassanhallintahommaa ja mielestäni aika samanlaista kuin sijoittaminen. Tarkoitus on opintojen jälkeen painaa isoa kassaa hyödyntäen noita rohkeasti ja aikaa tehokkaasti käyttäen - mahdollisesti striimaten koska mietin sieltä mahdollista pientä sivuelantoa mikä olisi helpohko yhdistää tuohon. 

Pelit tosiaan menneet huonosti, mutta muutaman kilon swingit toki kassa kestää. Pelikassaan olen ajatellut varata 50k€-100k€, mikä tarkoittaisi että voisin pelata hyvällä kassanhallinnalla esimerkiksi pokerissa 50€-100€ keskivertosisäänostolla. Sisäänostojen ja varianssin kasvattaminen ei toki ole itseisarvo - mikäli sama tai isompi raha on tehtävissä pienemmissä peleissä niin sitten suunnataan sinne.

0
0
28.11.2020 - 18:41 #60673

Farseer

OP
+1986
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1564

Eilinen oli ihan hirveä päivä. Edes hävitty tonni ei tosin tuntunut niin pahalta kuin yhden random-tyypin perseily (sitä tosin vahvisti alkoholin vaikutus) josta voi tulla aivan hitosti täysin tarpeetonta ja turhaa hommaa.

Tänään krapulapäivä ja koitetaan parannella fiilistä. Nopeat kotipelit (sovittu jo aiemmin) netin välityksellä, poreammeessa makoilua ja ehkä pientä herkuttelua + Netflixiä.

Kovasti iskee kyllä fiilikseen kun kaikki hommat tuntuvat menevän perseelleen ja seinät kaatuvat päälle. Eihän ne kaikki hommat sinänsä mene, mutta siltä tuntuu. Voisipa lähteä reissuun ja irtautua tästä kaikesta kotona kököttämisen sijaan.

Muutenkin korona-aikana tuntuu siltä että porukka purkaa pahaa oloaan muihin aiempaa enemmän, ainakin suhteessa siihen hyvän fiiliksen määrään. Kun porukkaa ei käytännössä näe vapaa-ajan riennoissa, niin tuntuu että kaikki yhteydenotot ovat lähtökohtaisesti negatiivisella asialla. 

Ehkä tämä tästä.

0
0
1.12.2020 - 22:46 #60852

Farseer

OP
+1986
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1564

Päänsärkyä ja välipäivän uupumusta... tänään oli tuossa pokeriturnaussarjassa välipäivä, ja oon ollut ihan lopussa. Ilmeisesti taas kun tulee helpompi päivä niin kroppa on valmis antamaan periksi.

Pelit ovat menneet vielä syvemmin Saharaan, mutta pelinvalinta on ollut hyvää. Kasinopeleissä tuli harvinainen tappiokuukausi kun isommat selkeän voittavat shotit menivät todella rumasti. Pokerissa 1,5k kuokkaa pariin viikkoon selittää se, että top10 pelit rahastivat 0 kertaa kun pienemmät pelit itse asiassa upittivat. Nyt jätän joko isoimmat heikomman valuen pelit väliin tai myyn niistä osuuksia (100€ turnaus on ok, jos ei ole mitään erityistä valueta).

Salkku swingailee (toki käyrä salkussa suurelta osin sen takia että melkein puolet siitä on lainaa joka on kiinni Bidenissa). On salkussa toki vähän Fondiaakin, mutta pohjalta ostettuna ei ole sekään mennyt alas. Harmittaa kyllä nuo tekemättä jääneet ostot, mutta olisi siinä hutejakin matkalla tullut. Ja esimerkiksi Admicomit olisin myynyt pois joka tapauksessa jo aikoja sitten.

Jos oltaisiin vedetty Aspiren ja Eezyn tyyliin fiiliksellä edes pienellä ammuksella noihin niin salkku olisi kyllä paljon menestyksekkäämpi ja hajautuneempi: molempien osuus salkusta oli 1,5%-2% ostossa ja ovat nyt 3-4% luokkaa salkussa. Vastaavasti vähennyksiä olisi todennäköisesti tullut enemmän ei-niin hyvin salkussa menestyneistä isommista omistuksista. Mitään kiveen lyötyä määrää en halua omistaa eri firmojen osakkeita, mutta 20 eri osaketta voisi olla aivan sopiva määrä (Nordnetin salkussa on nyt 13 eri osaketta 0,7-18% painolla ja lisäksi noin 12% salkusta on rahastoissa).

Nyt melatoniinit naamaan ja nukkumaan. Päivällä olisi saanut varmaan päiväunet vedettyä, mutta koitan nykyään ennemmin nukahtaa niin että en herää keskellä yötä.

0
0
2.12.2020 - 09:18 #60868

Farseer

OP
+1986
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1564

Thunderfulin antiin merkitsin minimit Sijoitustiedon ja Inderesin ketjujen perusteella (182 sivun tjsp. esitettä en jaksanut lukea läpi). Varmaan pidempään holdiin menossa kuin Remedy, minkä pikkuomistukset myin onnistuneesti ennen raketointia.

0
0
4.12.2020 - 16:50 #61088

Farseer

OP
+1986
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1564

Pöh, jäi toki se Outokumpukin ostamatta. Pitänee jatkossa ostaa ensin ja kirjoittaa vasta sitten pohdiskeluista tänne ettei iske toiset ajatukset tai jää arpomaan liian pitkäksi aikaa. Liian kallista ostaa nyt + salkun vipu on hopealuoton rajoilla.

Merkkailin tossa parin kilon sisäänostot lopputurnaussarjalle, niin ei tarvitse merkitä kuin voitot ja muiden turnausten binit. Tänään vielä kaupasta evästä ja ensi viikolle täydennystilaus Cittarista kotiinkuljetuksella niin muuten 1,5 viikkoa keskitytään nyt ihan täysin peleihin. Välillä voisi myös striimailla.

15.12 -> sit jotain muuta. Uuden tietokoneen asennus ja gradu nyt päällimmäisinä to do-listalla. Niissä main Betfair todennäköisesti myös settlaa presidentinvaalien tuloksen, joten sijoittamiseenkin tulee enemmän pelivaraa.

0
0
15.12.2020 - 08:36 #61749

Farseer

OP
+1986
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1564

Pientä välitilinpäätöstä

Sellainen turnaussarja oli se. Peli hyvää, mutta kaikki isommat sisäänostot ilman palautuksia. Joten takkiinhan sieltä tuli (2,5k palautusten jälkeen) ja 2020 on hyvin todennäköisesti ensimmäinen tappiovuosi pokerista. 270 tuntia ja runsaat 700 turnausta, josta lähes kaikki shottiturnaukset suoraan takkiin joten menee kyllä ihan varianssin piikkiin (leipäpeleistä plussaa, mutta niitä ei paljoa ole ollut). Pokerit about -4,5k€ vuoden alusta.

Mutta nettipeleistä sentään ollaan voitolla. Bidenin voitto ratkaistiin Betfairilla ja +4,9k€ vaalibetseistä josta iso osa käytännön riskitöntä marraskuun alusta, ihan ok tulos vaivaan nähden. Rahoituskuluja mennyt runsas satanen, kotiutusten nopeudesta riippuen menee joitain kymppejä lisää. Kannattaa pitää noita limiittejä ja vastaavia aktiivisena näiden tilanteiden varalta. Vedot tällä hetkellä vuoden alusta +8k€ yhteensä, eikä näihin hirveästi ole aikaa käytetty.

Kasinot olleet pettymys samasta syystä kuin pokerit (isot shotit down), mutta tällä hetkellä +11,5k€ vuoden alusta.

Salkku on upeissa vuoden alusta Nordnetin mukaan +13k€ vuoden alusta ja muista sijoituksista jotain kiloja uppia. Toki verot pois. Muita tuloja ei juuri tänä vuonna ole ollut, lähinnä kokouspalkkioita joita niitäkään ei paljoa tällä kokousmäärällä tullut.

Vuoden 2020 kulut ovat olleet pienet vaikka marraskuussa innostuinkin vähän tuhlaamaan uuteen telkkariin ja tietokoneeseen. 12,5k näyttää luottokortilta menneen vuoden alusta tähän päivään, ja siihen päälle asumiskustannuksia ja muita laskuja mitkä menevät tililtä varmaan suunnilleen 4k (mukana asuntolainan korot mutta ei lyhennyksiä). Lyhennyksiä menee tänä vuonna vain puolet lyhennysvapaan takia eli noin 2,7k.

Eli kaikesta huolimatta kaksi viikkoa ennen vuoden päättymistä voidaan todeta että toistaiseksi taloudellisesti vuodelta 2020 tulot-menot = plussaa. Opinnot on toki feilanneet pääosin, mutta silti 2020 tehty kandi loppuun, gradusemma ja työelämäprojekti.

Henkisesti on sitten kyl vedetty limiitit tappiin ja voin sanoa että en varmasti ole ainut. Viimeiset pari viikkoa on sillä saralla olleet aivan helvetin syvältä.

0
0
16.12.2020 - 20:57 #61910

Farseer

OP
+1986
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1564

Kassa, kassa, kassa

Pääosa Betfairin rolleista kotiutettu, 4x 15k€ Trustlylla. Itellä ei tilin sulkemisia ja muuta tapahtunut, mutta koitin kyllä tehokkaasti KYC-kyselyihin vastailla etupainotteisesti eikä isoja ongelmia tullut. Ja rahat tungettu takaisin Nordnetiin, niin ei korot juokse.

Vähän silmäilen jos Trump Exit Date pysyy tammikuun alussa noissa lukemissa (1,06 2021 nyt ja lay 2025 on 32) niin tuuppaan rahaa sinne.

Laskin tuossa vähän masseja ja pohdin eri toimiin tarkoitettujen kassojen suuruutta. Kolme eri kassaa, eli:

Sijoituskassa - suuruusluokkaa 300k (asunto laskettu, mutta asuntolaina vähennetty). Tällä hetkellä AOT about puolet, kämppä about kolmannes ja loput sekalaisempaa. Tälle sellaista 7% vuosituottoa koitetaan saada jatkossa nettona ja poistaa huonot sijoitukset (kuten sukulaisille annetut lainat, jota onneksi tästä summasta on vain pieni osa). Vipua ei ole tällä hetkellä (pl. asuntolaina).

Pelikassa - suuruusluokkaa 30k jatkossa. Pelitileillä tällä hetkellä. Voi siis esimerkiksi MTT:ssa pelata 30€ abilla ja ottaa kohtuullisen ison varianssin promoja kasinoilla / vedoissa jos on fiilistä ja hyvää valueta tarjolla.

Elinkustannukset - suuruusluokkaa 20k tästä jonnekin elokuun loppuun. Olisi about 2k kuussa muuten mut kesäkuukausina about 3k. Ei ole käteisenä, mutta superluotosta kultatasolla voi tuon erottaa.

Tarkoitus on kokonaan lopettaa "tavoitteellinen" rahapelaaminen ainakin nyt ensi syksyyn asti. Pelaamista ei ole tarkoitus lopettaa, mutta muuttaa asenne sen suhteen takaisin työstä vapaa-ajaksi. Pakkopullalla ja pyrkimyksellä tasaiseen tuottoon (ilman Karibia-promoja) saa turnauspokerissa lähinnä varman vitutuksen aikaan.

En odota että aiempaa fiilistä saisi takaisin kuten 2005 tyyliin 5k pelaajan fieldistä kuukauden ylimääräiset päivärahat inttiin tai 2009-10 ensimmäiset ulkomaanmatkat Pohjoismaiden ja Viron ulkopuolelle eli EMOP Malta, EMOP Ljubljana ja EMOP Gran Canaria onnistutaan löytämään, mutta jos jotain vanhaa taikaa saisi takaisin.

Samoin on tarkoitus luopua muusta tavoitteellisesta toiminnasta väliaikaisesti ja keskittyä vetämään ensi vuoden alussa opinnot loppuun ja painoa helvettiin ilman lisäpaineita, ja ensi kesänä ottaa vähän takaisin henkistä hyvinvointia lomailun muodossa toivottavasti niin ettei koronasta tarvitse enää pahemmin välittää.

Hommia olisi "rästissä" aika paljon, mutta koitan saada kaiken kriittisen tehtyä ylihuomiseen mennessä, heittää loput roskikseen ja sitten siirtyä joululomalle.

0
0
19.12.2020 - 23:18 #62119

Farseer

OP
+1986
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1564

Twitterissä tuli vastaan kysely "mitä puoluetta äänestäisit jos eduskuntavaalit olisivat nyt".

Politiikassa on ollut menossa hullut päivät pari viikkoa. Kovin surullisena olen katsonut, miten Annika Saarikko on tehnyt Keskustasta pelkkää hyödyllistä idioottia nykyhallitukselle, toimimalla puhenaisena idioottimaisessa peliyhtiöiden kieltolakiprojektissa (jossa Keskustalla on enemmän hävittävää kuin muilla hallituspuolueilla) ja samalla ankkuroiden koko puoluetta kiinni äärivasemmistolaiseen hallitukseen. Saarikko muutenkin on hylännyt Keskustan perinteiset kannattajaryhmät, erityisesti pienyrittäjät antaen varauksetonta tukeaan Marinin äärivasemmistolaiselle kiilusilmäviisikolle.

Kovin yllättävää tämä ei ole, koska 1) Saarikko on yksi vasemmistolaisemmista keskustalaisista joita tunnen ja selkeästi vasemmistolaisin keskustalainen puolueen johtotehtävissä koskaan ja 2) Saarikko on kentän suosikki, joten hänen haastamisensa olisi vaikeaa. En hetkeäkään usko, että kukaan Keskustan ministeriryhmässä (Kaikkonen, Vanhanen, Leppä ja Lintilä) kannattaa Saarikon erittäin vasemmistolaista linjaa, mutta tilanne on puolueen sisällä vaikea kun kannatus polkee pohjamudissa ja istuvaa puheenjohtajaa on vaikea lähteä haastamaan kun se tarkoittaisi samaan aikaan hallituksen kaatamista ja käytännön vallankaappausta.

Ensimmäistä kertaa täysi-ikäisyyteni aikana olisin eduskuntavaaleissa äänestämässä mahdollisesti jotain muuta puoluetta kuin Keskustaa, todennäköisesti Liike Nytiä. Kokoomus on no-no, koska nykyisessä hallituksessa Orpon alaisena ne olisivat ay-järjestelmään täysin sitoutuneena puolueena vielä huonompi vaihtoehto (paitsi Keskusta voisi terästää linjaansa ja parantaa kannatustaan oppositiossa) ja Perussuomalaiset hyysäävät joukoissaan liikaa kylähulluja ottamatta selkeästi puolueena kantaan suuriin talous- ja sosiaalipoliittisiin kysymyksiin. Liikkeellä olisi potentiaalia - joskin sen toteuttamiseen on pitkä matka Suomen vaalijärjestelmässä yhden kansanedustajan ja 2,25% kannatuksen puolueena.

0
0
20.12.2020 - 00:03 #62121

Tinggeli

+3011
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938
Farseer kirjoitti:

Twitterissä tuli vastaan kysely "mitä puoluetta äänestäisit jos eduskuntavaalit olisivat nyt".

Tämäpä olisikin todella haastava tilanne. Nyt olisi ihan pakko lähteä valitsemaan samalla tavalla kuin USA:ssa juuri valittiin presidentti. Eli mikä puolue / puolueen johto on kaikista vähiten huono ja äänestyspäätös vituttaisi äänen antajaa kaikista vähiten. Itseasiassa tänään juuri keskutelin asiasta kaverin kanssa (täytti juuri 19 vee) ja hän oli samaa mieltä. Fiksuja nuoria meillä.

Tällä hetkellä kävisin kyllä nyt pudottamassa tyhjän äänen. Oltiin täsätkin samaa mieltä. Saatiin muuten Jussi  Pajuselta (ex Helsingin kaupunginjohtaja, KOK) tänään joululahja (kortti ja paljon syötävää), kävi itse henkilökohtaisesti tuomassa. Voi niitä aikoja kun Jussi oli johdossa ja kokoomuksella oli vielä jonkin verran fiksuja poliitikkoja Helsingin johdossa (Rautavaa en näihin laske). Valtakunnan poliitikassa kykypuolueella on vieläkin surkeampi tilanne.

Keskusta ei ole yllättänyt lainkaan hallitustaipaleen aikana. Ihan normi settiä viimeiset 40 vuotta (sen pidemälle en oikein muista poliittisia asioita kunnolla). Valtaa ja hyviä virkoja haluavat omilleen, joten kun ovat vihdoin saamassa maakunnat niin millään muulla ei ole väliä.  Ensin tulee oma napa, sitten puolueen ja lopuksi kaverin. Suomen asioita ei tarvitse edes miettiä, niillä ei ole väliä. Maakunnat tuovat keskustalle valtaa ja virkoja.

Jussi Halla-Aho on kyllä rauhoittunut ja pementänyt mielipiteitään. Mutta mihin koira karvoistaan pääsisi, todennäköisesti ajatukset / mielipiteet ovat edelleen samat ja niihin en voi samaistua (vaikka osaan voin). Sen lisäksi Halla-Aholaisia äänestämällä sieltä nousee kakenlaisia hazardeja valtaan, että ei kiitos.

Vasemmistoa en äänestä. Enkä RKP:tä, koska sillä ei ole mitään linjaa vaan kaikki käy, kunhan saa olla hallituksessa. Harkimo on vitsi. Oliko muita?

0
0
20.12.2020 - 01:11 #62123

Artsipappa

+2035
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1900

Keskustan mies olen myös ollut aina. Nyt en ole enää varma, mutta voi olla että edelleen menisi sinne. Tyhjää en äänestäisi ikinä, en ymmärrä pointtia. Eikös järkevintä olisi valita se vähiten huono vaihtoehto? 

0
0
20.12.2020 - 03:06 #62126

Tinggeli

+3011
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938
Artsipappa kirjoitti:

Tyhjää en äänestäisi ikinä, en ymmärrä pointtia. Eikös järkevintä olisi valita se vähiten huono vaihtoehto? 

Ymmärrän kyllä pointtisi ja en ole vielä koskaan äänesätnyt tyhjää (äänioikeus on ollut eduskuntavaaleista 1987). Kuitenkin. Tyhjän äänestäminen olisi ilmaisu, että en ole löytänyt yhtään sellaista henkilöä / puoluetta jonka ajamaa asiaa olisin valmis kannatmaan. Niin kaukana niiden ajamat asiat ovat (kuten juuri nyt näyttää olevan). Kun äänestysaktiivisuus on luokkaa 70% niin eikä puolueita todellakaan kiinnista nämä 30% äänioikeutteusta? Jos puoluueen kannatus on vaikka 20% niin onhan tuolla 50% enemmän kannattajia tuossa nukkuvien puolueessa.

Tyhjän äänestämisen näkisin parempana protestina kuin äänestämättä jättämisen. Valitettavasti vai tyhjiä äänestäneitä ei tilastoida tai ainkaan niistä ei uutisoida. Eikä puolueita kiinnosta kumpikaan ryhmä.

Snipperi ei saa minua vakuuttuneeksi. Ei anna arvot joihin uskon siihen mahdollisuutta. Ja siitä tuo alapeukku, koska kerroin jo aiemmin etten Halla-Aholaista voi äänestää.

 

 

0
0
20.12.2020 - 03:36 #62127

Sniper9449

-65
Liittynyt:
10.12.2020
Viestejä:
21

En oikein ymmärrä miksi pitää alapeukuttaa ,  kun osaat tuoda ajatuksesi ilmi ilman niitä? Sanoit vielä joku aika sitten ettet alapeukuta , mutta nyt teit kuitenkin niin 🤔. Hieman outoa , mutta voit väitellä tästä paljon älykkäämpien käyttäjien kanssa mm.  ( Trolli , hantta ) nuo olivat vain muutamia esimerkkejä. Itse saan vaikutelman ettet halua / pysty haastamaan kyseisiä käyttäjiä. 

0
0
20.12.2020 - 04:04 #62128

Bobo36

+132
Liittynyt:
5.10.2019
Viestejä:
231
Farseer kirjoitti:
Ensimmäistä kertaa täysi-ikäisyyteni aikana olisin eduskuntavaaleissa äänestämässä mahdollisesti jotain muuta puoluetta kuin Keskustaa...

Mielenkiintoista.

Ottamatta mitenkään kantaa tuohon Maalaisliittolaisuuteesi, niin olisin ihan talousmielessä ainakin varuillani omaisuutesi hajautuksesta:

https://www.lansivayla.fi/paakirjoitus-mielipide/3196791

Tosin taisi olla väärä:

https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/3193519

0
0
20.12.2020 - 09:16 #62132

Anssi A

+440
Liittynyt:
29.3.2015
Viestejä:
446

Henkilökohtaisesti siinä vaiheessa, jos olisin äänestämässä tyhjää, jäisin kyllä jo kotiin.

0
0
20.12.2020 - 12:41 #62145

KuplaSalkku

+100
Liittynyt:
14.8.2016
Viestejä:
179

Tällä hetkellä on mahdotonta äänestää mitään nykypuolueista. Henkilötasolle pitää mennä etsimään omaa ehdokasta, joka on tätä vallitsevaa äärivasemmistolaista linjaa (veronkorotukset, EU:n yhteisvastuu, mustavalkoinen viherpesu, maahanmuuton linjaukset, äärifeminismi, poliittiset nimitykset, "valtionvelkoja ei tarvi maksaa takaisin" jne..) vastaan ja tarjoaa vaihtoehtoja. 

0
0
20.12.2020 - 18:15 #62155

mskomu

+1313
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
659

Muutamia hyviä ehdokkaita löytyy eri puolueista, mutta yhdessäkään puolueessa tuo järkevä porukka ei ole päättävässä asemassa. Eduskuntavaalitkin ovat lopulta enemmän tai vähemmän puoluejohtajien henkilövaalit, koska puolue-eliittu tekee kuitenkin päätökset ja kansanedustajat sitten äänestävät kiltisti sen mukaan.

Ainot järkevä puolue on Liberaalipuolue, jolla ei tietty ole minkäänlaista mahdollisuutta saada merkittävää kannatusta. Luultavasti antaisin joko heille tukeni, tai jos sattuisi olemaan verenpaine koholla, niin miettisin ehkä, että mitä äänestämällä näyttäisi eniten keskaria nykymenolle, jolloin saattaisin kallistua antamaan protestiäänen persuille. Siis ihan vittuillessani. En ole persujen linjoilla oikeastaan missään muissa asioissa kuin sananvapaudessa ja kehitysavun järjettömyydessä.

0
0
21.12.2020 - 17:02 #62217

Farseer

OP
+1986
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1564

Ostin Lehtoa.

Siis Nordean salkkuun yhden osakkeen. Etteivät ala hoitokulut menemään.

Saadaanko salkku vielä loppuvuoteen miinukselle? Taisin avata välitilinpäätöksellä punaisen helvetin ovet.

0
0
24.12.2020 - 17:16 #62401

Farseer

OP
+1986
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1564

Hyvää joulua! Itellä menee kuin normaali arkipäivä korona-arjessa, eli kotona ollaan (porukat riskiryhmää ja vaikka itsellä tautia ei ole niin julkisista sen voisi saada).

Lätkäisin nyt "joulukorttirahat" Hope ry:lle:

0
0