Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.12.2021 10.09

Lyhyt vastaus markkinoita seuraavalta:

Kaikki "GEN1" DeFi-palvelut ovat ottaneet paljon osumaa (Maker, Compound, Yearn Finance, Aave), vaikka niiden TVL (total value locked) on vuoden aikana noussut reippaasti. Taustalla on niiden tokeneiden toiminta, jossa token on vain äänestysväline, ellei ihmiset kollektiivisesti muuta (äänestä) sille lisäkäyttötarkoituksia. Tämä tarkoittaa sitä, että protokollan tehdessä tuottoa ei tokeneiden hodlaaja saa tästä hyötyjä, vaan tuotot jäävät protokollan sisään ja niitä käytetään muihin tarkoituksiin (esim. rahoitetaan uusien innovaatioden kehitystä). Uuden sukupolven DeFi-palveluissa on otettu tämä huomioon, ja tokeneiden hodlaajat saavat hyötyjä esim. omien tokeneiden polttamisen kautta.

Aavelta on tulossa v3 ilmeisesti alkuvuodesta. Tämä saattaa olla positiivisesti kurssiin vaikuttava tekijä. Se mahdollistaisi lainapalvelut eri chainien välillä (cross-chain), jolloin yhdestä paikasta voisi lainata/tallettaa varoja ja siirrellä niitä ympäriinsä. Toinen on myös AavePro, joka on suunnattu instikoille.

Yhteenvetona: Aave on todella hyvä projekti ja pitkässä juoksussa menestyy varmasti. Menestys ei vain välttämättä heijastele Aavetokenin hintaan, ellei ihmisiä saada ostamaan sitä. Tällä hetkellä paras tuotto Aavetokenille saadaan heidän oman steikkauksen kautta, joka on noin 5 %. Tietenkin voi sitten muissa DeFi-palveluissa harjoittaa liquidity provider -roolia ja saada 30-50% tuottoa.

Itselleni Aave on todellakin long term holdi. Tiimi ei myöskään perusta asioita hypettämiseen ja hoitaa asiat huolellisesti. Tällä on kääntöpuolensa, joka ollaan nähty Aaven hintakehityksessä.

Näytä koko viesti
Mörssin Pörssit - 8.12.2021 07.20

Pörssimörssäri kirjoitti:

Oon tunnistanut itsella sellaisen mental biaksen etta laskuista on pakko paasta hyotymaan jotenkin. Toki dipeista ostaminen voi olla rationaalistakin, mutta oon huomannut etta itella on kyse myos muusta. Ehka siita, etta kurssilaskun tuoma negatiivinen tila on pakko paasta kaantamaan positiiviseksi asiaksi. Tyyliin ostamalla voi uskotella etta "pitkalla tahtaimella tama lasku on hyva homma". Tama on ehka itelle juuri se coping mechanism pahoina laskupaivina. En karsi juurikaan artymyksesta tai nykyaan edes siita etten voisi keskittya muihinkin asioihin, mutta ostamaan on pakko paasta! Tassa tyonsarkaa joka toivottavasti tuottaa tuloksia ennen seuraavaa laskutrendia.

Mukava kuulla tämänkaltaista mietiskelyä, koska olen kokenut jo pitkään aivan samaa. Olen tiedostanut tämän jo pitkään, mutta ahneus vie lopulta voiton, eikä lappujen kevennys verot takaraivossa tunnu koskaan houkuttelevalta. Sitten kun dippiä tapahtuu niin ketuttaa, kun ei pääse ostelemaan. Tämä on tapahtunut vuoden sisään 3 kertaa, joten päätin luoda kevennysstrategian, vaikka se saattaisi joitain prosentteja viedä potentiaalisista nousuista.

Stable mind is more important than money.

Kiitos blogista!

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 29.11.2021 11.34

Suosittelen lukemaan tämän hesarissa ilmestyneen mielipidekirjoituksen, jonka alan ammattilaiset ovat laatineet: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008436330.html

Mielestäni heillä on erinomainen pointti.  Pitäisi siirtyä rokottamattomien paasaamisesta, joka vain lisää vastakkainasettelua, siihen että voimavarat keskitetään 3. rokoteannosten antamiseen niille ikäryhmille, joille koronaviruksesta on eniten haittaa. Näin voidaan saada edelleen suuret hyödyt rokotteesta, koska 2. piikin teho on jo monella vähentynyt.

Lisäksi lainaan Jari Sarasvuon twittiä, jonka henkilökohtaisesti allekirjoitan täysin.

Toivoisin korkein journalistisin standardein tehtyjä juttuja koronarokotteiden haittavaikutuksista. Eli varmistettuja tilastoja, keissejä, syväluotaavia katsauksia. Avoimmuus hälventäisi huhusumua. Kriittinen läpivalaisu haittavaikutuksista vähentäisi rokote-epäluuloja.
 

Edit.
Lisäksi tässä hyvä ylilääkärin twittertili, jossa kerrotaan koronasta faktojen kautta: https://twitter.com/panu_jaakkola

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 2.11.2021 10.55

Tervetuloa asumaan torniin! Näkymä omasta ikkunasta on samanlainen, ja olen ollut erittäin tyytyväinen torniasumiseen. Ostoskeskus ja kulkuyhteydet ovat isoja etuja, mutta korkealla asumisesta on ollut myös apua mielenterveyteen - kauas horisonttiin katsomisella vaikuttaisi olevan rauhoittava vaikutus. Lisäksi vuodenajat ovat avautuneet kaupunkilaiselle aivan eri tavalla, kun vuodenajanvaihtelut ovat niin ilmeisiä korkealta katsottuna.

Kiitos blogista!

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 29.1.2021 10.23

Taisi Muskin twiitti olla the real rocket launcher

 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 11.1.2021 10.36

Liikunnasta nauttiminen on hyvin haastavaa, jos lähtökohtaisesti on valinnut negatiivisen asenteen sitä kohtaan. Sama pätee laihduttamiseen. Kuka luulee, että laihduttaminen olisi helppoa tai siitä nauttisi? No ei kukaan eikä se ole edes koko jutun juoni. Se punainen lanka terveellisissä elämäntavoissa on se, että alat huomaamaan posiitivista kehitystä kaikilla elämän osa-alueilla, ei pelkästään painon putoamisessa tai kunnon kohenemisessa. Tämä realisaatio johtaa siihen, että pakkopullaurheilu muuttuukin itsestäänselvyydeksi, koska se energisoi, puhdistaa ja resetoi kaikki negatiiviset fiilikset pois. Tämä johtaa myös itseluottamuksen kohenemiseen, koska oikeasti saavutat jotain konkreettista muutosta sinussa itsessäsi, joka ei ole materiaalista. Kirjoitit kuinka kävit urheilemassa, mutta itse huomaan tavanomaisen virheen: aloitetaan aivan liian isosti. Mieluummin joka päivä vähän, kuin yhtenä päivänä isosti - näin luodaan myös positiivisia rutiineja itselle. Päivittäinen 20min ulkoilu on paljon helpompi saada rutiiniksi kuin random 2h lenkki, joka ei perustu muuhun kuin "no täytyy saada 10k askelta täyteen". Tärkeintä on ymmärtää, että VAIKKET just sillä hetkellä tuntisi merkitystä urheilua kohtaan, niin se ei tarkoita ETTEIKÖ se jossain vaiheessa tulisi, kunhan jaksaa jatkaa tekemistä tarpeeksi pitkään.

Suhtaudun urheiluun kuin peliin. Kun parannat kuntoasi niin kehität sinun baseline energiatasojakin. Jos lähtötaso on 100 yksikköä ja kunto paranee 150 yksikköön niin sulla on myös enemmän kapasiteettia asioiden tekemiseen. Mieti jos energiatasot nousisivatkin 1000 yksikköön. Elämän antaessa turpaan nämä yksiköt tippuvat, mutta sun energiatasot ovat silti korkeammat kuin aloittaessasi urheilun. Jos pidät tasosi koko ajan 100:ssa niin sairauksen tai muun masentelun myötä se laskee. Ei se kunnon kohotus auta vain urheilusuoritukseen, vaan aivan jumalattomasti arjessa! Ja nyt todella tärkeä asia: urheiluun liittyy TODELLA paljon grindausta, aivan kuten pokeriin, sijoittamiseen tai ihan mihin tahansa muuhunkaan asiaan. Et voi odottaa motivaation tulevan luoksesi, muuten aika käy pitkäksi. Jos et oo valmis grindaamaa, niin et voi odottaa saavasi tuloksiakaan.

Asia kolahtaa itselleni, koska olen aikaisemmin omannut samanlaisen mindsetin. Olin ennen valehtelematta puolet vuodesta flunssassa, kärsin masennuksesta enkä ollut koskaan positiivinen. Nyt asiat ovat paremmin kuin koskaan. Suurin virheeni oli pitää asioita absoluuttisena totuutena eg. urheilu on perseestä. Aina pitää olla valmis muokkaamaan omaa mielipidettä ja olla nöyrä, muuten kehittyminen hidastuu. Tällaiset transformaatiot eivät tilanteessasi tunnu miltään, tiedän kyllä, mutta kannattaa luottaa, että niissä on totuuden siemen.

Sitten vielä rakentavaa palautetta. Mielestäni on ikävää, että saat paljon hyvää sisältöä muilta kirjoittajilta, mutta sivuutat ne lähtökohtaisesti ilman minkäänlaista reflektointia tyylillä "no asia on nyt näin koska x ja se johtuu asiasta y". Ei. Ei elämä tapahdua sua varten vaan sinä itse määrität miten se menee. Jos et pääse ulkomaille "latautuu" ni olisikohan elämässä fundamentaalit huonossa kunnossa, jos ainut tapa jaksaa arkea on odottaa seuraavaa ulkomaan matkaa? Tämä on todella negatiivinen tapa suhtautua asioihin, joka imee kaikista energiaa.

En tiedä miten suhtaudut peukutuksiin, mutta niistä voi päätellä ihmisten yleistä mielipidettä. Kannattaa muistaa, ettei kukaan halua sulle pahaa eikä kenenkään tarkoitus ole pönkittää omaa egoa ja dissata sua, vaan kaikki haluaisivat vain nähdä, että kärsimyksesi vähenisi ja voisit oikeasti nauttia elämästäsi. Tällöin myös foorumin voima kollektiivisena älynä tulisi toteen ja kaikki saisi siitä hyvää mieltä, muista että muuttamalla itseäsi muutat myös muita, koska toimit esimerkin kautta muille inspiraatiota. Olet kuitenkin blogannut vuosikausia ilman, että mikään mindsetissasi olisi muuttunut. Ei kannata olettaa, että mega fiksaisi nämä fundamentaaliset ongelmasi ja toisi onnellisuuden elämään. If nothing changes, nothing changes.

Positiivisuuden kautta, päivä kerrallaa, life is a grind! Ja oikeesti, se pt, lifekoutsi what ever on paras investointi, koska ensimmäiset +10 kertaa on kaikista vaikeimpia ( kts aktivaatioenergia https://fs.blog/2017/06/activation-energy/).

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 16.12.2020 11.21

Hurricane kirjoitti:

Tällä ei ole rahanpesun kanssa mitään tekemistä sillä lisenssiehdot eivät tätä vaadi. Haluavat vain vähän rakea/juicea enemmän. Monilla saiteilla on 1x kierrätys saman lisenssin alla, muttei sekään pakollinen ole. 

Ei niin, mutta sillä he sitä perustelevat (ottamatta kantaa onko se oikein vai ei). Löin kyllä muillakin saiteilla Bidenin puolesta ja kotiututus onnistui ongelmitta. Oma vika kun en lukenut ToS Pinnaclella. 
Kuukauden verran olen säätänyt heidän Source of Wealth -dokumenttien kanssa, jotka myös perustuvat rahanpesun estoon, eikä ollenkaan siihen että tehdään kotiuttaminen mahdollisimman vaikeaksi, jotta jengi löis enempi vetoja. :P

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 16.12.2020 08.30

keijokepuli kirjoitti:

 

Hurricane kirjoitti:

Pinnaclecin vihdoin uskalsi maksaa surprise Taitaa olla sushia illalliseksi laugh 

 

niin makso, mutta nostossa rupes kiukuttelemaan. N. 20% voittosummasta ei voi nostaa ilman 10% nostokulua, koska ei olevinaan ole kierrätetty 3 kertaa? Tällaiseen kierrätyshommaan en ole näiden kaa törmänny.  Siis yhden vedon voitto ei jostain syystä riitä koko voittosumman kotiuttamiseen. Kyse ei siis ole mistään bonuksesta (liekö niillä onkaan sellaisia). Olen ollut Pinnaclen asiakas jo jonkun vuoden ja nyt vähän reippaampi osuma, niin outoa kiukuttelua🤔 Liekö puhtaat jauhot pussissa, vaikka markkinoivat itseään ammattilaisillekin sopivaksi sivustoksi 😳

Tämä on heidän käytäntönsä rahanpesun estämiseksi. Summan voi kierrättää millä tahansa vedolla. Sama kierrätys on itselläkin tiedossa.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 15.12.2020 09.15

Onko kukaan, joka on joutunut täyttelemäät Source of Wealth -lappusia, saanut tiliään auki? Olisi mukava kuulla miten saitte sen tapahtumaan, kiitos! Pokerinpelaajalle, joka on sijoittanut varansa ja opiskelee tällä hetkellä, on hieman hankalaa saada läpi lappusia eikä Pinnyn supporti osaa auttaa asiassa.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 14.12.2020 10.25

jpkl kirjoitti:

 

jippej kirjoitti:

Ostettu sukulaislasten joululahjat. Itselle minierä lahjan lisäksi. Lahjaa varten annettiin lista ~15 osakkeesta, joita itseä ei haittaisi omistaa ja liiketoiminta on selitettävissä pienelle lapselle. En tykkää ostaa krääsää ja koitan saada ajatuksen sijoittamisesta tarttumaan jo nuorella iällä. :) 

 

Voi olla tyhmä kysymys mutta miten tämä (osakkeiden ostaminen lahjaksi) käytännössä toteutetaan? Lahjansaajalla pitää varmaan olla ainakin arvo-osuustili? Siirretäänkö x euroa rahaa tilille vaatimuksena että käyttävät sen ko. osakkeeseen vai kuinka :) Omat lapset vielä jotenkin ymmärrän jos on tilinkäyttöoikeudet esim. osakesäästötiliin ja sinne antaa valita jostain listasta mutta...

Hyvä idea ja ajattelin itsekin toteuttaa tänä jouluna + tulevina kunhan vielä keksin miten.

+1 tälle! Itsellä on ollut samanlainen joululahja mielessä, ja olisi mukava kuulla miten toteutit tämän käytännössä esim. kaupankäyntikulujen kohdalla. 

Näytä koko viesti