2.11.2015 - 20:59

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
pikkis6 kirjoitti:

Pirun mielenkiintosta tekstiä Jens!

Minkälaisena näät pokerin ja oman pelaamisen lähitulevaisuudessa? Onko alottelevilla pelaajilla enään mitään tsäänssei vai alkaako olla jo uppoova laiva pokerin osalta.?

Synkältä näyttää tulevaisuus. Oikeastaan koko mun uran ajan pelit koventunut vuosi vuodelta. Oon kelannut enemmän tota kysymystä, kannattaako aloittelevan pelaajan enää yrittää, ja itseasiassa tullut siihen tulokseen, että kyllä viel on mahiksii. Suurin syy on voittojen verovapaus, joka effektiivisesti lähes tuplaa palkan. Pitää kuitenkin löytyä lahjakkuutta ja olla valmis tekemään todella paljon duunia. Nykyään löytyy niin paljon informaatiota netistä, että hyväksi pelaajaksi voi kehittyä nopeesti. 2,5/5$ PLO zoomissa lähes aina yli 50 pelaajaa eli ei oo menossa mihinkään vähään aikaan. 800 jakoa/h on vissiin aika normi 4-tabletaessa, että miljoona jakoa on melko realistinen vuositahti jos oikeesti jaksaa painaa, mikä tekisi ~3,5 tuntia jokaista vuoden päivää kohti. Tämä tekisi 150k$ per vuosi ennen rakebackia mikä vastaa noin 270ke normiduunin bruttopalkkaa eli tyyliin jonkun isomman firman toimarin palkkaa.

Pakko kuitenkin mainita, että harvassa on ihmiset joilla riittää lahjakkuus ja ahkeruus tähän, mut kyllä tästä voi joustaa pelatussa jakomäärässä/pelitason suurudessa ja silti jää ihan hyvin rahaa taskuun.

 

Kirjoitin SSH Communicationsista Securitysta vähän aikaa sit joka näytti pieleen menneeltä vinkkaukselta mutta on ottanut viime viikon aikana 45% upit 3e->4,4e eli jopa 10% tuottoa siitä ajankohdasta kun vinkkasin (itelle jäi pieni monttu). Kaksi yli 0,5me kauppaa tehtiin viime viikolla ja selvisi, että ostajana oli SSH hallituksen jäsen Timo Syrjälä. Jannulla vissiin hyvä track record ja tehnyt hyvät massit Elektrobitillä ja Stonesoftilla aiemmin. Kauppalehden palstalla fiilistellään tätä ja toivotaan yritysostoa tms lähiaikoina. Kuulin kuitenkin luotettavalta tyypiltä ettei kauppaan liittyisi mitään kummempaa dramatikkaa. Tän takia näin hyvänä spottina irtautua osakkeesta ja mahdollisesti palata siihen muutaman kuukauden päästä kun hype on laantunut. Pitää vaan toivoa ettei nyt lähiaikoina tuu mitään isoa läpimurtoa, tyyliin patenttioikeuskäynnin voittoa tms.

Tietty se, et tollanen kova ukko ja viel hallituksen jäsen ostaa isoja määriä @3e ja oisko toinen erä ollut @3,2e on erittäin hyvä merkki. Koin vaan jotenkin velvollisuutena mainita asiasta, kun jotkut oon saanut mukaan sijoittamaan. Isojen yritysten hintataso alkaa taas olla suhtkoht korkealla kun indeksi ottanut nousuja ja tällä hetkellä tankkauksessa kaks pienempää firmaa, jotka enemmän Suomisen ja Rauten tyylisiä value investorin pickejä. Toisessa sen verran pieni vaihto ettei vielä pysty paljastamaan. 

0
0
2.11.2015 - 23:26

RVP

+15
Liittynyt:
18.12.2014
Viestejä:
19

Kirjottelin tänne tosta Lindtin osakkeesta spekulaatioita aikasemmin ja nyt siellä on taas mielenkiintosen näköstä liikettä ja kuulisin mielelläni paremmin tietäviltä teorioita.

Eli viime joulukuussa kun postasin asiasta ekan kerran niin osake oli 56,9k CHF ja tällä hetkellä mennään 74,145k:ssa eli 30% tullu siitä ylös. Maaliskuun 63,3k huipun jälkeen kerkes valumaan 58,5k saakka kesäkuun viimesenä päivänä ja siitä lähtien ollu hurjaa nousua, jotain lähes 3x verrattuna omaan indeksiinsä.

Itellä ei oo aikaa ruveta tätä älyttömän syvällisesti tutkimaan, mutta nopeella googlauksella näyttäis kaakaon hintakin nousseen jotain 10% tolla aikavälillä.

Ilmeisesti lähinnä tuon niiden hiljattain ostaman amerikkalaisen Russel Stover -brandin ansiosta on 16,5% parempi net income tän vuoden ekalta puoliskolta verrattuna viime vuoden vastaavaan.

Toi net income on kuitenki 65M frangia ja jos sitä vertaa koko viime vuoden 342,6 megaan niin siitä saa varmaan jotain käsitystä siitä, kuin jouluvoittonen toi firma on. (Jos nyt näitä ees oikein ymmärrän...)

Mun viime vuoden ennuste joulumyyntien ennätyksestä perustu siis kahvilakaappauksesta johtuneen massiivisen medianäkyvyyden aiheuttaneeseen priming-efektiin ja jos sillä tosiaan oli joku merkittävä vaikutus ja sitä ei markkinat huomioinu niin tänä jouluna myynnin pitäis olla odotuksia huonompaa. Se sisältää kyllä myös oletuksen priming-efektien lyhytkestosuudesta.

Eli tällä kertaa armchair-sijottajana ehdottaisin shorttipositiota jouluksi.

 

http://www.lindt-spruengli.com/fileadmin/user_upload/corporate/user_upl…

http://www.lindt-spruengli.com/fileadmin/user_upload/corporate/user_upl…

0
0
3.11.2015 - 09:16

Turms

-10
Liittynyt:
10.1.2015
Viestejä:
668

Minä kiinnostuin SSH:sta Jeansin vinkkaamana, ja ostokseni on edelleen lievästi pakkasella. Osake on tehnyt, ja varmasti tulee tekemäänkin isoja liikkeitä suuntaan ja toiseen, mutta lähdin alunperinkin mukaan pitkän tähtäimen suunnitelmalla, ja aion siinä pitäytyä. "Hyvä pöhinä on nyt markkinassa", kirjoittaa joku Kauppalehden palstalla. Ostotarjousta tai patenttivoittoa odotellessa.

0
0
5.11.2015 - 16:11

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Boom! Pörssi sen kuin nousee ja käytännön all-in ollaan. Tänään oli mukava herätä päivän nousijalistaan. Comptelit on lojunut salkun pohjalla enkä oo kummemmin viime aikoina seurannut. Ei vissiin muuta syytä viimeaikaiselle 15% nousulle, kuin että isot pojat ostaa, mm. Risto Siilasmaa. Suominen tällä hinnalla vielä salkun isoin positio. Vaikka Q3 oli lievä pettymys on fiilis et meno tulee vaan paranemaan kuin saadaan täyshyöty uusista tuotteista ja jenkkiinvestointi alkaa potkimaan. Vahvasta taalastakaan ei oo haittaa.

Mainitsin et oon tankkaillut paria small capia ja Teleste on yksi niistä. Toisessa on viel tankkaus kesken mut Telestestä ostin vikan erän eilen ja nyt melko bulilla salkussa. Pakko muistuttaa, että noussut aika paljon viime viikkoina jos joku päättää tän viestin perusteella ostaa. Näen silti viel valueta siinä.

 

Turms kirjoitti:

Minä kiinnostuin SSH:sta Jeansin vinkkaamana, ja ostokseni on edelleen lievästi pakkasella. Osake on tehnyt, ja varmasti tulee tekemäänkin isoja liikkeitä suuntaan ja toiseen, mutta lähdin alunperinkin mukaan pitkän tähtäimen suunnitelmalla, ja aion siinä pitäytyä. "Hyvä pöhinä on nyt markkinassa", kirjoittaa joku Kauppalehden palstalla. Ostotarjousta tai patenttivoittoa odotellessa.

Joo ei holdaamisessa mitään vikaa oo. Jotenkin tuli vaan fiilis, että kun holdaaminen ei perustu selkeihin value factoreihin (liikevaihto, liikevoitto jne.), niin haluaisi ymmärtää yritystä paremmin.

 

ps. Ylläpidolle tiedoksi, pienensin kuvaa ja se näkyy pienenä omassa postausikkunassa, mutta ei sit kuitenkaan itse postauksessa.

 

edit: http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/salkunhoitaja+sshn+ja+comptelin+s…

Tällainen artikkeli löytyi, voisikohan olla osasyy Telesten ja Comptelin nousuun.

0
0
5.11.2015 - 19:27

Skagge

+23
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
141
Jeans kirjoitti:

 

Mulla on jo ~30% salkusta USA+Kanada mut oon viime päivät hieman keventänyt euromääräisiä osakkeita ja ostanut yhtä uutta jenkkiosaketta. Oon aiemmin maininnut 2+2 foorumin ahnuldin kirjoituksia ja itseasiassa suurimmaks osaksi ulkomaalaiset osakkeeni on juuri hänen vinkkaamia. Keskimäärin nää on mennyt selkeesti indeksiä paremmin, mutta niihin kuuluu myös Hornbeck Offshore. Semisattumaa et oon aiemmin päättänyt vaan mainita tän osakkeen enkä mitään muista. Ehkä se oli siks, että hänellä oli niin pitkä ja kattava analyysi omalla kotisivullaan just Hornbeck Offshoresta. Resultswise ei tää osake oo ollut hirveen onnistunut sijoitus tähän mennessä, mutta en lähtis sitä silti dumaamaan, kuten oon aiemmin maininnut ollaan runattu selkeesti alle EVn öljyn hinnankehityksessä. Anyway, muistaakseni linkkasin saman threadin tähän blogiin jo kerran aiemmin PRSC-osakkeesta:

http://forumserver.twoplustwo.com/30/business-finance-investing/prsc-cl…

Silloin oli jo liian myöhäistä hypätä kyytiin, mut nyt näyttäis olevan hyvä aika taas. Voisin suomentaa ahnuldin postin mut kopioin sen mielummin vaan tänne:

Tämä on ollut hyvä vinkki, vinkinanto hetkestä jo 22% ylhäällä. Tänäänkin 4% nousussa. Onko tästä tullut jotain uutisia viimeaikoina, vai mikähän tätä on nostanut.  Ainoa uutinen minkä löysin oli uusi hallituksenjäsen. 

0
0
6.11.2015 - 00:52

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
Skagge kirjoitti:

Tämä on ollut hyvä vinkki, vinkinanto hetkestä jo 22% ylhäällä. Tänäänkin 4% nousussa. Onko tästä tullut jotain uutisia viimeaikoina, vai mikähän tätä on nostanut.  Ainoa uutinen minkä löysin oli uusi hallituksenjäsen. 

Joo PRSC mennyt nappiin myös. En kehdannut enempää hehkuttaa edellisessä viestissä :D. Nyt kun vielä öljyn hinta lähtis nousuun...

Tietääkseni ei muuta tapahtunut, kuin että Human Services kauppa varmistui kolme päivää sitten. Toki yrityskaupoissa on aina pieni epävarmuus toteutumisesta mutta se selittäisi vaan murto-osan noususta, varsinkin kuin nousut ei tullut kaupan ajankohtana vaan tasaisesti useiden viikkojen aikana. Uskon, että osake oli alihinnoiteltu ja kun kauppa lähestyi/toteutui se herätti sijoittajien mielenkiinnon ja että aliarvostus pikkuhiljaa purkautuu.

0
0
6.11.2015 - 12:45

RVP

+15
Liittynyt:
18.12.2014
Viestejä:
19
Jeans]

[quote=RVP kirjoitti:

Tämä lienee relevantti tohon Comptelin nousuun: 

Comptel: Keksintömme mullistaa operaattoritoimintaa

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/comptel-keksintomme-mullistaa-operaat…

Milloin ilmoittivat tuosta? Comptel on noussut jo viikon ajan.

Ainakin Googlen Cachen mukaan on ollu saitti livenä jo 27.10.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:KG21jT20u88J:www.c…

0
0
6.11.2015 - 14:09

RVP

+15
Liittynyt:
18.12.2014
Viestejä:
19

Mutta mielenkiintosena sivuhavaintona vois mainita vielä, että Siilasmaa on ostanu osakkeensa lokakuun aikana ja 16.10. julkastu, että Siilasmaa pitää keynoten tuolla Nexterday North-tapahtumassa missä toi FWD on määrä julkasta. Oiskohan siinä yhteydessä saanu jotain infoa, esim. tästä FWD:stä, mitä ei oo julkisesti ollu vielä tarjolla?

 

https://twitter.com/ComptelCorp/status/654972697059962880

0
0
6.11.2015 - 16:34

RVP

+15
Liittynyt:
18.12.2014
Viestejä:
19
Jeans]

[quote=RVP kirjoitti:

Voiskohan olla nousun ajotuksessa kyse kuitenkin vaan siitä että 1.11. päivittyny tähän saitille Siilasmaan nimi suurimpien osakkeenomistajien listalle ja siitä lähteny hype käyntiin?

http://www.comptel.com/sijoittajat/osake/suurimmat-osakkeenomistajat

Jep, tän mainitsin viime postauksessa ja uskon sen olevan se syy.

Aivan. Mulle oli vaan jääny toi päiväntarkka ajotus epäselväks, mutta ilmeisesti se uutinen breikkas niinkin arkisesti ku toi nettisivun päivitys.

Nähtäväks jää että oliko toi Siilasmaan betsi indikaatio jostain isommasta liittyen tohon tapahtumaan vai sattuko vaan löytämään samoihin aikoihin tän osakkeen muilla perusteilla.

0
0
11.11.2015 - 13:48

Skagge

+23
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
141
Jeans]

[quote=Skagge kirjoitti:

Tämä on ollut hyvä vinkki, vinkinanto hetkestä jo 22% ylhäällä. Tänäänkin 4% nousussa. Onko tästä tullut jotain uutisia viimeaikoina, vai mikähän tätä on nostanut.  Ainoa uutinen minkä löysin oli uusi hallituksenjäsen. 

Joo PRSC mennyt nappiin myös. En kehdannut enempää hehkuttaa edellisessä viestissä :D. Nyt kun vielä öljyn hinta lähtis nousuun...

Tietääkseni ei muuta tapahtunut, kuin että Human Services kauppa varmistui kolme päivää sitten. Toki yrityskaupoissa on aina pieni epävarmuus toteutumisesta mutta se selittäisi vaan murto-osan noususta, varsinkin kuin nousut ei tullut kaupan ajankohtana vaan tasaisesti useiden viikkojen aikana. Uskon, että osake oli alihinnoiteltu ja kun kauppa lähestyi/toteutui se herätti sijoittajien mielenkiinnon ja että aliarvostus pikkuhiljaa purkautuu.

3Q tulos ei tainnut olla ihan mitä odotettiin, kun kurssi rommas melkosesti eilen.

0
0
12.11.2015 - 03:44

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
Skagge kirjoitti:

3Q tulos ei tainnut olla ihan mitä odotettiin, kun kurssi rommas melkosesti eilen.

Joo sehän suli nopeesti. On se silti pari prosenttia ylhäällä vaikka about saman SP500 jäljessä tältä ajalta.

http://forumserver.twoplustwo.com/showpost.php?p=48619479&postcount=1527

Jatkan holdaamista. Tossa 2+2 postissa muuten myös Amayan shorttaamisesta. Oon miettinyt sitä pidemmän aikaan, mut en uskaltanut kun ei ihan tarpeeks varmuutta omista skillseistä. Koska osakkeet keskimäärin tuottaa x%, pitää ensin biitata tuo x% ennenkun on edes +ev, sit viel toinen x% et on yhtä +ev kuin normisti omistamalla keskimääräistä osaketta, eli vaatii aika kovaa luottamusta omaan analyysiin. Toki samalla saa kivasti pienennettyä markkinariskiä. Vaikka Amaya tekee fiksuja uudistuksia, uskon vaan, että ostivat uppoavan laivan. Uskon et ne ovat yliarvioineet kuinka ison osan asiakkaista ne saa käännytettyä kasinopuolelle ja sportsbookiin. Sellaisia on netti täynnä ja jos joku tykkää niistä peleistä, on hänellä jo isolla todennäköisyydellä tili jossain. Pokerstarssille on tultu pelaamaan pokeria. Pokerin trendi ja volyymit ovat kuitenkin selvästi laskussa. Apuohjelmat paranevat ja on vaikea nähdä ettei 10-20v sisään käy kuin shakin. Silti Starssi ostettiin muistaakseni yli 10x earningseilla tyyliin 4-5 miljardilla, suurimmaksi osaksi velalla eikä korkokulut oo mitään ihan pieniä. Yhtäkkiä ollaan 4 miljardin market capin firma. Luin muutaman Amayan osarin ja eivät kyllä vaikuttanut hirveän objektiivisilta. Jonkin aikaa pystyy piilotella huononevaa tulosta, mutta eilinen Q3 oli eka kerta, kun alkoi paistamaan läpi ja sit 35% romahdus. Jälkeenpäin on aina tietty helppo sanoa mut tää tuntui sellaselta keissiltä missä itsellä voisi olla markkinoita (jotka ovat noiden kasvua lupaavien osareiden varassa) parempi ymmärrys bisneksestä.

 

0
0
12.11.2015 - 19:04

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Suomisen Capital Markets Day(Sijoitus-Invest?) presentaatio on näköjään mennyt hyvin. Täältä löytyy slidet:

http://www.slideshare.net/SuominenCorp

Ei oikeastaan uutta infoa mutta selkeesti uudet sijoittajat löytänyt osakkeen, kun kahden päivän sisään tullut yli miljoona euroa vaihtoa ja 5% nousut. Alkaa olla hinnoissa joissa pitää harkita selkeestä ylipainosta keventämistä. Pitää myös seurata dollarikurssin heilahteluja.

0
0
12.11.2015 - 22:28

I. Sulasalmi

+49
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
106
Jeans kirjoitti:

Suomisen Capital Markets Day(Sijoitus-Invest?) presentaatio on näköjään mennyt hyvin. Täältä löytyy slidet:

http://www.slideshare.net/SuominenCorp

Ei oikeastaan uutta infoa mutta selkeesti uudet sijoittajat löytänyt osakkeen, kun kahden päivän sisään tullut yli miljoona euroa vaihtoa ja 5% nousut. Alkaa olla hinnoissa joissa pitää harkita selkeestä ylipainosta keventämistä. Pitää myös seurata dollarikurssin heilahteluja.

 

Ei ollut eilen Sijoitus-Invest messuilla. Ja jos olisivat joskus, niin presiksen kalvot englanniksi olisi melkein sama kuin ne olisivat koreaksi, nimittäin messukävijöiden keski-ikä on Slushia n. 30 vuotta korkeampi. En tiedä missä ovat tuon Capital Markets Day:nsä pitäneet, mutta ulkomailla mitä todennäköisemmin. Suomalaiset yhtiöt käyvät heittämässä noita keikkoja ulkomailla aika ajoin, esim. YIT:llä on ihan road show nimellä kulkeva tapahtuma.

 

Toinen asia, kuuntelin tuossa podcast jaksoa joka luultavasti osuu sinulle hyvin. Tässä: http://www.madfientist.com/forever-jobless-interview/

Entinen pokeriukkeli kertoilee omasta sijoitusfilosofiastaan. 

0
0
25.11.2015 - 03:12

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Tässä vaiheessa kehtaa paljastaa miksi oon ollut niin kiireinen. Oon jonkin aikaa pyöritellyt ajatusta opinnoista ja kesän jälkeen ei ollut pyörinyt juurikaan fiksuja pelejä. Yksi krapulainen morkkispäivä päätin, että nyt olisi hyvä aika. Ilmoittauduin sellaiselle "snabbledspaket":ille Öppna Hankeniin (ruotsinkielinen Avoin Kauppakorkeakoulu), johon kuuluu neljä kappaletta kuuden opintopisteen kurssia. Koulu on aina ollut tosi helppoa mulle mutta huolestutti, että oliko seitsemän vuoden opiskelutauko ylioppilaskirjoitusten jälkeen jättänyt aivot niin hitaaseen tilaan, ettei opiskelusta tulisi enää mitään. Ekojen luentojen aikana kesti hetken, ennen kuin edes muistin miten käsinkirjoitusta kunnolla kirjoitetaan. Sitä taitoa en ole oikeastaan tarvinnut mihinkään muuhun kuin satunnaisiin hotelli/maahantulolappujen täyttämiseen, mutta yllättävän nopeesti se takaraivosta löytyi.

Ekaksi lähti kansantaloustieteen peruskurssi käyntiin ja parin viikon päästä rahoituksen peruskurssi. Yhtäkkiä Ivey olikin linjoilla joka päivä ja pelas pitkiä sessioita ja isot pelit pyöri. Pahin koettelemus oli aika hieman ennen kansantaloustieteen tenttiä, kun heräsin kolmen jälkeen päivällä luennolle 16:30-20:00. Just kun olin ehtinyt himaan ja safkata, Ivey ilmestyi 21-22 aikoihin ja pelas 10+ tunnin sessioita aamuun asti. Siitä nukkumaan ja taas herätys luennolle. Tätä jatkui pari viikkoa ja taas kävi mielessä, että miksi ihmeessä on aina pakko painaa itseään niin äärirajoille. Oli tosi lähellä etten luovuttanut koulun suhteen ja yrittänyt uudelleen ensi vuonna. Siksi en viitsinyt tännekkään vielä ilmoittaa mitään. Miten voi mennä puoli vuotta ilman mitään fiksuja pelejä ja sit just kun koulut alkaa käy näin. Yhden kerran jouduin vetämään kännykällä 200/400a PLO rinkiä koko luennon, kun ei viitsinyt jättää mehukasta peliä. Viereinen opiskelututtava kyseli jotain ja ihmetteli kovasti, kun vastasin ettei ole leikkirahaa. Sit tuli päivä kun Iveytä ei näkynytkään enää PLO-peleissä ja sen jälkeen on ollut kuollutta taas.

Yllättävän tiukkoja ollaan koetilaisuudessa yliopistossa. Unirytmit oli niin päin persettä, että luin koko yön ja kävin samoilla silmillä 9:00 aamulla kirjoittamassa kansantaloustieteen tentin. En ollut tajunnut lukea mitään tenttiohjeita etukäteen ja siinä väsyneenä selvisi ettei koesaliin saa tuoda ulkotakkia. Juoksin alakerran narikkaan sen kanssa ja tajusin vasta sisällä koesalissa että on kännykkä taskussa. Tajusin kuitenkin heti kysyä onko sallittu ja joku valvoja otti sen talteen. Tunti eteenpäin ja iski karmee paskahätä. Selvisi että vessakäynnit on sallittuja vasta yhdeltätoista ja silloinkin valvoja tulee saattamaan. Koitin jatkaa kokeeseen keskittymistä mutta hätä oli liian kova. Noh antoivat poikkeusluvan ja sain saattajan vessaan. Käsinkirjoittaminen on hidasta puuhaa kun on ollut niin pitkä tauko. Parikymmentä minuuttia ennen tenttiajan loppua olin valmis ja lueskelin varmuuden vuoksi tenttiohjeet uudestaan. Joissain tehtävissä piti lyhyesti selittää annetulle kolmelle riville joitain kansantaloustieteeseen liittyviä termejä. Lukiossa olin tottunut siihen, että sitä enemmän osaa asiasta kertoa sen parempi. Tässä tentissä suurimmassa osassa vastauksista oli vastaukset mennyt sen verran pitkiksi, että olin kirjoittanut joitain rivejä vastausalueen alapuolelle. Tenttiohjeissa lukikin sitten että vastauksen pitää mahtua kolmelle annetulle riville ja kaikesta ylimääräisestä tulee miinuspisteitä. Siitä lähti sit armoton kumittaminen ja säätäminen. Jos joku tajus seurata vierestä mun touhua niin oli varmasti hauskaa. Ai että miten hyvä fiilis oli silti kun kävelin ulos tenttisalista väsyneenä yhdeltä päivällä. Pari viikkoa myöhemmin tulokset tuli ja mukavat 85/100 napsui kuitenkin.

Tänään ilmestyi tulokset rahoituksen peruskurssista, joka on siis se aine joka liittyy sijoittamiseen ja kiinnostaa mua eniten. Mukavat 100/100 napsahti ja kiksit oli rehellisesti paremmat kuin 200k potin voittamisesta. 61% kurssilaisista oli viel saanu hylätyn (alle 50/100). Toki ei kerro hirveesti koska suurin osa kurssilaisista on niitä, jotka ei päässyt sisälle Hankeniin sisäänpääsykokeiden kautta. Jännä miten eri fiilis on opiskella lukioon verrattuna, kun oikeesti kiinnostaa aihe ja josta voi konkreettisesti hyötyä oikeessa elämässä. Kansantaloustieteen kurssi oli pelkkää asiaa ja ihmettelen miksei se ole pakollinen kurssi lukiossa. Nyt vasta hahmottui kunnolla miksi vapaa markkinatalous on niin tehokas hinnanmuodostaja ja siten niin ylivoimainen vaihtoehto. Ja Kommunismissa miten mahdoton tehtävä valtiolla on edessään päättää kuinka paljon mitäkin tuotetaan ja millä hinnalla. Hauska esimerkki on 1980-luvulla Puolassa jolloin leipä oli yhdessä vaiheessa niin halpaa, että maanviljelijöiden kannatti ruokita lehmänsä sillä heinän sijasta.

Rahoituksen kurssilla tuli huolella pyöriteltyä kaikennäköisiä financial ratios, discounting, compounding, perpeuity, annuity, pankkilainojen arvoja eri ajankohdissa, velkakirjojen arvoja, yieldejä, erikokoisilla coupon rateilla ja credit spreadeilla, NPV, IRR, dividend discount model, variance, standard deviation, covariance, CAPM, modigliani ja millerin teoriat, WACC. Päätin päntätä kunnes oikeasti tajusin kaiken. Tosi monet noista liittyy toisiinsa ja yhtäkkiä huomaa ymmärtävänsä koko kuvan. Rahoitus on myös se aine jota aion tietenkin lukea pääaineena jos tosiaan päätän ekonomiksi asti painaa ja kuulemma mitä paremmin osaa tän kurssin jutut sen helpompaa tulee olemaan jatkokursseilla.

Nyt on meneillään yritysstrategian ja kauppaoikeuden peruskurssit jotka ovat täyttä paskaa. Yritysstrategian kurssi varsinkin vaikuttaa siltä, ettei mihinkään tehtävään tarvii juuri osata mitään kunhan keksii tarpeeksi paskaa. Nää peruskurssit on kuitenkin pakolliset kandiin.

Joka päivä kun avaan Pokerstarsin tyhjän lobbyn jää parempi fiilis näistä opiskeluista.

 

Vika osake jota oon tankannut on Ahlstrom Corporation. En tälläkään kertaa kirjoita analyysia, kun ne on niin aikaa vieviä enkä kuitenkaan hyödy millään tavalla tästä blogista. Akin 7-figs pokeritieto-sponssia odotellessa.

Itseasiassa Ahlstromista voisin yrittää saada analyysin aikaseks. Muistuttaa vähän Suomista, ollut kauan pelkkää paskaa mutta käänne (hidas sellainen) tapahtunut johon ei kurssi kuitenkaan reagoinut.

 

I. Sulasalmi kirjoitti:

Ei ollut eilen Sijoitus-Invest messuilla. Ja jos olisivat joskus, niin presiksen kalvot englanniksi olisi melkein sama kuin ne olisivat koreaksi, nimittäin messukävijöiden keski-ikä on Slushia n. 30 vuotta korkeampi. En tiedä missä ovat tuon Capital Markets Day:nsä pitäneet, mutta ulkomailla mitä todennäköisemmin. Suomalaiset yhtiöt käyvät heittämässä noita keikkoja ulkomailla aika ajoin, esim. YIT:llä on ihan road show nimellä kulkeva tapahtuma.

 

Toinen asia, kuuntelin tuossa podcast jaksoa joka luultavasti osuu sinulle hyvin. Tässä: http://www.madfientist.com/forever-jobless-interview/

Entinen pokeriukkeli kertoilee omasta sijoitusfilosofiastaan. 

Pitääpi tsekata.

0
0
25.11.2015 - 13:33

Aki Pyysing

+12111
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6657
Jeans kirjoitti:

Nyt on meneillään yritysstrategian ja kauppaoikeuden peruskurssit jotka ovat täyttä paskaa. Yritysstrategian kurssi varsinkin vaikuttaa siltä, ettei mihinkään tehtävään tarvii juuri osata mitään kunhan keksii tarpeeksi paskaa. Nää peruskurssit on kuitenkin pakolliset kandiin.

Tilanne on siis ennallaan. Kaikki yritystrategiat, markkinointi, hallinto yms. mitä 80-luvulla luin olivat täyttä paskaa. Kauppaoikeudesta voi olla jotain iloakin oikeassa elämässä. Todennäköisesti teet jotain sopimuksia kuitenkin elämässäsi ja ne on hyvä sekä lukea että ymmärtää.

0
0
25.11.2015 - 15:45

Tiense

+14
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
24

Olisiko mahdollista valita vain itseäsi kiinnostavia kursseja ja keskittyä niihin? Taloudellisen riippumattomuuden myötä ei tarvitse miettiä tutkintoja, ja pukuhommiin tuskin olet pyrkimässä. Jos 80% opiskelluista aiheista ei resonoi on se pois energiasta jonka voisi käyttää ydinkiinnostuksen kohteisiin.

0
0
25.11.2015 - 16:06

Valpuri

+9
Liittynyt:
25.11.2014
Viestejä:
78

Hauska lukea, kuinka jollain kärsii koulunkäynti, kun paisti nimeltä Ivey antaa actionia netissä.

Anyways, Akin kanssa samaa mieltä siitä, että kauppaoikeuden opinnoista on kyllä ekonomille hyötyä. Obv. elinkeinoelämässä on olennaista ymmärtää sitä sääntely-ympäristöä, jonka puitteissa toimitaan, ja jonka pohjalta yrityksen strategia tulee toteuttaa. Passiiviselle sijoittajalle tästä lienee toki vähemmän iloa käytännössä, mutta eihän tuo ekonomin tutkinto olekaan räätälöity passiivisen sijoittajan tarpeita silmälläpitäen.

0
0
25.11.2015 - 19:40

Seniili Seiska

+12
Liittynyt:
9.3.2015
Viestejä:
51

Hattua nostaa jeansille kun on jaksanut edes pari kurssia käydä. Itsellä ei riittäisi motivaatio, ei kirveelläkään. Kuten tiense sanoi tommosta vois harkita että läpällä kävis jotain mielenkiintoisia kursseja. Ja kuten mainittu, jos tuolta hakee jotain konkreettista tietotaitoa omia sijoituksia varten niin väärä mesta. Ympäri Suomea vaikka juuri rahoitusta opettaa kouluissa ihmiset, joilla on henkilökohtaisesti niin surkuhupaisa track record, että ei kestä päivänvaloa. Hankenista en tiedä yhtään, voi olla hyväkin opetuksen taso.

Itse näen kaikki opinnot perusteltuna vain jos tulevaisuuden ansaintapotentiaali kasvaa. Tämän takia voidaankin kyseenalaistaa useiden eri alojen opintoja. Köh köh näin vaikkapa humanistit köh. Toki normaalille jantterille on ok arpa ekonomin tutkinto. Tai jostain markkinointklovnin tutkinnosta en tiedä liekö edes ok arpa...

0
0
25.11.2015 - 20:19

Turms

-10
Liittynyt:
10.1.2015
Viestejä:
668

Tekisi mieli sanoa että keskimäärin opiskelu kannattaa aina, mutta sitten tuli Dharma mieleen. Tosin sekin kannatti välillisesti.

0
0
25.11.2015 - 21:18

Jeans

OP
+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076
Tiense kirjoitti:

Olisiko mahdollista valita vain itseäsi kiinnostavia kursseja ja keskittyä niihin? Taloudellisen riippumattomuuden myötä ei tarvitse miettiä tutkintoja, ja pukuhommiin tuskin olet pyrkimässä. Jos 80% opiskelluista aiheista ei resonoi on se pois energiasta jonka voisi käyttää ydinkiinnostuksen kohteisiin.

Sanoisin että päinvastoin 80% opiskelluista aiheista on relevantteja. Suurin osa pakollisista kursseista on myös melko helposti läpipäästävissä (enkun/suomen/ruotsin kielikurssit ja tyyliin markkinoinnin peruskurssi)

Oon sen verran nuori vielä että jos vaan kiinnostaa tulee varmasti tulevaisuudessa mahdollisuuksia tehdä isoja bisnes/sijoitusmuuveja ja näkisin että jos ne ovat niin isoja, että pitäisi kerätä vierasta pääomaa niin rahoitusekonomin paperit tuo selkeetä lisäuskottavuutta verrattuna pelkkään ex pokeripelaajaan. Varsinkin koska harva ymmärtää mistä pokeripelaamisessa oikeasti on kyse. Mutta joo saa nähdä, voihan se olla että motivaatio lopahtaa ekoihin kursseihin.

0
0
25.11.2015 - 22:06

Ilkka

+91
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
57

Mun mielestä kauppakorkean paras anti on just siinä, että saa uskottavuutta joihinkin asioihin ja hyvän lintuperspektiivin liike-elämään ja yritystoimnnan lainalaisuuksiin. Kokonaiskuvan hahmottaminen on huomattavasti helpompaa. Esim. johdon laskentatoimen jutut ei mene koskaan hukkaan ja muutakin ihan mielenkiintoista löytyy perushutun lisäksi.

0
0
25.11.2015 - 22:40

PikkuPro

+5760
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2798
Jeans]

[quote=Tiense kirjoitti:

Olisiko mahdollista valita vain itseäsi kiinnostavia kursseja ja keskittyä niihin? Taloudellisen riippumattomuuden myötä ei tarvitse miettiä tutkintoja, ja pukuhommiin tuskin olet pyrkimässä. Jos 80% opiskelluista aiheista ei resonoi on se pois energiasta jonka voisi käyttää ydinkiinnostuksen kohteisiin.

Oon sen verran nuori vielä että jos vaan kiinnostaa tulee varmasti tulevaisuudessa mahdollisuuksia tehdä isoja bisnes/sijoitusmuuveja ja näkisin että jos ne ovat niin isoja, että pitäisi kerätä vierasta pääomaa niin rahoitusekonomin paperit tuo selkeetä lisäuskottavuutta verrattuna pelkkään ex pokeripelaajaan. Varsinkin koska harva ymmärtää mistä pokeripelaamisessa oikeasti on kyse. Mutta joo saa nähdä, voihan se olla että motivaatio lopahtaa ekoihin kursseihin.

Varmasti ei paperit haittaa. Sun kohdalla kuitenkaan ei ole kyse mistään "rivi ex-pokerinpelaajasta" ja tarvittaessa voit varmaan linkauttaa joitain nettijuttuja tuleville bisnestutuille jotka backuppaa kivasti historiaasi - vaikka joku verojuorujuttu. Haluut varmaan tehä bisnestä fiksujen tyyppien kanssa ja ne fiksut ei kato pokanpelaajia yhtenä laumana kuten ei kattois rahoitusekonomejakaan. Ja fiksut bisnes/sijoitusmuuvittelijat imo osaa arvostaa sun uraa - pokerihan on yksi sijoitusmuoto sekin ja sen sijoitusmuodon huipulla pysyminen vuosia on fiksun sijoittajan näkökulmasta kiinostavaa. Voit muuten linkauttaa ST blogisikin, sen verran vakuuttavia keloja.

Kertauksena: sä oot käsittääkseni luonut noin tyhjästä nuorena monien miljoonien omaisuuden. Siis tyhjästä nuorena miljoonien omaisuuden sijoittamalla pennoset pokeriin. Jos tuo ei toimi jalkana oven väliin fiksujen sijoittajien pariin niin en tiedä mikä sen tekee.

Tällä en siis tarkoittanut dissata tutkinto-tavoitteitasi. Ja jos vieraalla pääomalla tarkoitit yleisöantia niin yllä oleva ei päde vaan koskee vain enkelisijoittajia yms.

0
0
25.11.2015 - 22:54

aaboari

-2
Liittynyt:
11.7.2014
Viestejä:
71

Asiaa hieman sivuten: sulkeeko laskentatoimen ja rahoituksen väliltä pääainetta valittaessa joitakin uramahdollisuuksia pois? Toinenhan täytyy tietysti valita, mutta sulkeeko esim. laskentatoimi pääaineena joitakin sijoituspuolen tai varainhoidon työtehtäviä ulottumattomiin, vai kulkevatko nuo käsi kädessä työnantajan silmissä?

0
0
26.11.2015 - 06:01

Anssi A

+442
Liittynyt:
29.3.2015
Viestejä:
448
aaboari kirjoitti:

Asiaa hieman sivuten: sulkeeko laskentatoimen ja rahoituksen väliltä pääainetta valittaessa joitakin uramahdollisuuksia pois? Toinenhan täytyy tietysti valita, mutta sulkeeko esim. laskentatoimi pääaineena joitakin sijoituspuolen tai varainhoidon työtehtäviä ulottumattomiin, vai kulkevatko nuo käsi kädessä työnantajan silmissä?

Tuskimpa, toisen voi kuitenkin aina ottaa sivuaineeksi ja opiskella saman määrän kursseja. Ja jos maisteriksi haluaa jatkaa, voi koittaa vaihtaa pääaineen vielä tässäkin välissä.

0
0