Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -
hauturi kirjoitti:

Joo, tuntuu erikoiselta ajatukselta, että asia "suttaantuisi". 

Itse maksoin yhden laskun ulkomaiselta tililtä suomalaiselle pienyritykselle, ja koska ulkomaiset pankit eivät tunne suomalaista viitenumeroa, kirjoitin sekä laskun numeron että viitenumeron viestikenttään. Noin kuukauden päästä sain maksumuistutuksen, josta tosin selvisin kun kerroin koska olen maksanut ja miksei viitettä ole ja mitä viestikentästä löytyy. Vastaanottajana oli yritys joka lähettää ehkä joitain kymmeniä laskuja kuukaudessa, Akin tapauksessa vastaanottaja saa varmaan suuruusluokkaa satatuhatkertaisen määrän maksusuorituksia, joten ei se kyllä ihan pienellä vaivalla "suttaannu".

Lisäksi tosiaan vaikuttaa hyvin oudolta, että maksu olisi mennyt läpi ilman vähintään viestiä, luultavasti nimenomaan viite on ollut pakollinen (olettaen siis, että suomalaisesta pankista maksettu). 

Ehkä tässä saatiin parempi tarina kun kerrottiin että viite (ensin) unohtui ja jätettiin kertomatta että OK:n painamisen jälkeen se lisättiin kun verkkopankki siitä huomautti.

Akin twiitiin perusteella ymmärsin että viestikenttä oli täytetty "Hmm. Tajusin juuri digisauruksena unohtaneeni lisätä viitenumeron. Vaikka olin kyllä sen https://t.co/P8oWAxwfMv:stä kaivanut. Osaakohan @TerhiJarvikare kohdistaa pelkällä maksajan nimellä ja viestillä "jäännösvero"🤔?€

Näytä koko viesti
Evolution Gaming Group -

Vaikuttaakohan Nordnetin indeksirahaston muutos ESG-rahastoksi jotenkin EVO:n kurssiin

ESG-syistä poistuvat yritykset ovat seuraavat: Africa OilEvolutionInternational PetroleumKindredLundin EnergySwedish Match

Lähde: https://www.nordnet.fi/blogi/nordnetin-pohjoismaiset-indeksirahastot-al…

Eli myykö rahasto nyt Evolution positionsa vai onkohan se jo myyty?  En äkkiseltään löytänyt tietoa kuinka paljon Evoa rahasto yleensäkin omistaa.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään -

Reilu puolet Tecnotreesta ulos @1.38 - 1.43. Hurjaa ollut kyydissä viimeiset kuukaudet.  

Näytä koko viesti
Netum -
mattis kirjoitti:

Vanhassa Nordnetissa ao-tilin numero heti yleisnäkymä sivulla.

Uudessa saa copy/pastettavana 
Sivuni -> Oma profiilini & asetukset -> Tilit

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute -
hauturi kirjoitti:

Googlen hakuun site:sijoitustieto.fi <hakusana>, esim: site:sijoitustieto.fi vontier

Ei kätevää, mutta toimii

Toimii myös kirjoittamalla googleen "sijoitustieto vontier", eli tuota site: tarkennetta ei tarvitse.  

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään -

Aspirea myyty viimeaikoina tuhannen erissä @50,3, @51, @55 (1500 kpl), @58,2 ja @59,5. Tarkoitus ostaa takaisin jos kurssi jostain syystä laskee. Mikäli nousee niin lähtee loputkin tuhannen erissä kruunun-kahden välein. Hyvä osake kyllä ollut enkä varmasti olisi osannut ilman Sijoitustietoa lähteä tähän mukaan.   

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia -
Aki Pyysing kirjoitti:

Kirsikkana kakussa on salkkunumero, jonka toki miekin jo muistan löytyvän oikean yläkulman pudotusvalikosta. Josta sitä ainakaan mie en saa copypastettua.

Saat arvo-osuustilin numeron copy/pastettavana kohdasta sivuni -> oma profiili ja asetukset -> tilit. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään -
Skagge kirjoitti:

Puolet Aspireista myyty @25.4. Myynti alkoi heti kaduttamaan ja tulen todennäköiosesti ostamaan maanantaina takaisin, vaikka kurssi olisi nousussa.

Nämä ja vähän enemmän ostettu takaisin aamun huutokaupasta hintaan @26. En uskalla jäädä tästä kyydistä pois. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään -

Puolet Aspireista myyty @25.4. Myynti alkoi heti kaduttamaan ja tulen todennäköiosesti ostamaan maanantaina takaisin, vaikka kurssi olisi nousussa.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -
Onkija kirjoitti:

"No tätä ne on ekonomistitkin povanneet jo jonkin aikaa. " En ole ekonomisti ja uskallan väittää, että suurin osa täällä keskustelevista eivät ole sitä. Suurimmalla osalla ekonomisteista on ihan höpö höpö juttuja. Kun on esimerkkejä, näistä sankareista, jotka ovat onnistuneet ennakoimaan markkinalaskuja, niin suosittelen että miettii kahdesti ennen kun uskoo siihen. En väitä, etteikö he olisivat ennustaneet oikein, mutta jos minä sanon kesäkuusta lähtien joka päivä että huomenna tulee lunta, niin varmaan joku kaunis päivä sitä lunta tosiaan tulee. Se että suurin osa ekonomisteista puhuu omiaan, ei kuitenkaan tarkoita etteikö teoriasta olisi hyötyä käytännössä.

Muuten olen tekstistäsi samaa mieltä mutta väite "Suurimmalla osalla ekonomisteista on ihan höpö höpö juttuja" on outo. Mitä itse olen seurannut ja ollut ekonomistien kanssa tekemisissä, niin eipä niistä kukaan yritäkkään tarkkaan ennustaa markkinalaskuja. Mikäli joku pystyisi ennustamaan että lasku alkaa kuukauden kuluttua ja häneen uskottaisiin, niin osakkeita alettaisiin myymään välittömästi ja kurssilasku alkaisi samantien eikä kuukauden päästä, eli markkinalaskua ei voi ennustaa. Toki Matti Tuomala ja Pertti Haaparanta puhuu mielestäni outoja ja varmaan muitakin on, mutten sanoisi että suurin osa.

Näytä koko viesti