Olet täällä

Ostin/Myin tänään - 5.8.2021 01.25

Reilu puolet Tecnotreesta ulos @1.38 - 1.43. Hurjaa ollut kyydissä viimeiset kuukaudet.  

Näytä koko viesti
Netum - 28.5.2021 03.08

mattis kirjoitti:

Vanhassa Nordnetissa ao-tilin numero heti yleisnäkymä sivulla.

Uudessa saa copy/pastettavana 
Sivuni -> Oma profiilini & asetukset -> Tilit

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 6.5.2021 10.57

hauturi kirjoitti:

Googlen hakuun site:sijoitustieto.fi <hakusana>, esim: site:sijoitustieto.fi vontier

Ei kätevää, mutta toimii

Toimii myös kirjoittamalla googleen "sijoitustieto vontier", eli tuota site: tarkennetta ei tarvitse.  

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 11.2.2021 01.48

Aspirea myyty viimeaikoina tuhannen erissä @50,3, @51, @55 (1500 kpl), @58,2 ja @59,5. Tarkoitus ostaa takaisin jos kurssi jostain syystä laskee. Mikäli nousee niin lähtee loputkin tuhannen erissä kruunun-kahden välein. Hyvä osake kyllä ollut enkä varmasti olisi osannut ilman Sijoitustietoa lähteä tähän mukaan.   

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 19.10.2020 03.51

Aki Pyysing kirjoitti:

Kirsikkana kakussa on salkkunumero, jonka toki miekin jo muistan löytyvän oikean yläkulman pudotusvalikosta. Josta sitä ainakaan mie en saa copypastettua.

Saat arvo-osuustilin numeron copy/pastettavana kohdasta sivuni -> oma profiili ja asetukset -> tilit. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 8.6.2020 10.11

Skagge kirjoitti:

Puolet Aspireista myyty @25.4. Myynti alkoi heti kaduttamaan ja tulen todennäköiosesti ostamaan maanantaina takaisin, vaikka kurssi olisi nousussa.

Nämä ja vähän enemmän ostettu takaisin aamun huutokaupasta hintaan @26. En uskalla jäädä tästä kyydistä pois. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 5.6.2020 06.48

Puolet Aspireista myyty @25.4. Myynti alkoi heti kaduttamaan ja tulen todennäköiosesti ostamaan maanantaina takaisin, vaikka kurssi olisi nousussa.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 6.11.2019 09.52

Onkija kirjoitti:

"No tätä ne on ekonomistitkin povanneet jo jonkin aikaa. " En ole ekonomisti ja uskallan väittää, että suurin osa täällä keskustelevista eivät ole sitä. Suurimmalla osalla ekonomisteista on ihan höpö höpö juttuja. Kun on esimerkkejä, näistä sankareista, jotka ovat onnistuneet ennakoimaan markkinalaskuja, niin suosittelen että miettii kahdesti ennen kun uskoo siihen. En väitä, etteikö he olisivat ennustaneet oikein, mutta jos minä sanon kesäkuusta lähtien joka päivä että huomenna tulee lunta, niin varmaan joku kaunis päivä sitä lunta tosiaan tulee. Se että suurin osa ekonomisteista puhuu omiaan, ei kuitenkaan tarkoita etteikö teoriasta olisi hyötyä käytännössä.

Muuten olen tekstistäsi samaa mieltä mutta väite "Suurimmalla osalla ekonomisteista on ihan höpö höpö juttuja" on outo. Mitä itse olen seurannut ja ollut ekonomistien kanssa tekemisissä, niin eipä niistä kukaan yritäkkään tarkkaan ennustaa markkinalaskuja. Mikäli joku pystyisi ennustamaan että lasku alkaa kuukauden kuluttua ja häneen uskottaisiin, niin osakkeita alettaisiin myymään välittömästi ja kurssilasku alkaisi samantien eikä kuukauden päästä, eli markkinalaskua ei voi ennustaa. Toki Matti Tuomala ja Pertti Haaparanta puhuu mielestäni outoja ja varmaan muitakin on, mutten sanoisi että suurin osa.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 12.2.2019 09.22

Jeans kirjoitti:
Casteliero kirjoitti:

Toinen oli tuo kansanedustajien palkka. Se on vähän kaksipiippuinen juttu. Jos palkka olisi nykyistä pienempi, niin houkuttelisiko se enemmän niitä, jotka ovat oikeasti kiinnostuneita politiikasta ja vähentäisi esimerkiksi näitä julkkisehdokkaita. Että houkutteleeko se isompi palkka sitten pätevämpiä ehdokkaita, vai enemmän vaikka näitä turhia julkkisehdokkaita. 

Tää on toki hyvin epärealistinen uudistus ja semiläpällä heitetty, koska ihmisillä on aina tapana valittaa jos kansanedustajat saavat edes muutaman prosentin palkankorotuksen. Samaa mieltä, että voisi olla ongelma jos useampi julkkis kiinnostuisi kansanedustajan työstä palkan takia.

Itse muuttaisin äänestyksen Ruotsin ja Alankomaiden tapaan listavaaleiksi, jolloin hyvin tovadennäköisesti julkkisehdokkaiden määrä tippuisi huomattavasti sekä puolueohjelmat eroaisivat enemmän toisistaa. Julkkis- tai muille ääniharavaehdokkaille ei olisi enään suurta tarvetta. 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 6.2.2019 02.36

cempaired kirjoitti:

Näin omasta kokemuksesta (Viro vs. Suomi) sanoisin, että avoin kilpailu ja isot toimijat, kuten Uber (ja vastaavat) ovat alentaneet hintoja, vieneet kusetuksen mahdollisuuden ja parantaneet saatavuutta roimasti. En itse ole kertaakaan viimeiseen kolmeen vuoteen värjötellyt taksitolpalla (edes juhlapyhinä) tai sekoillut maksujen kanssa oikeastaan muualla kuin Suomessa. Markkinatalous toimii kyllä lopulta kuluttajan eduksi smiley

Itselläni kokemuksia Venäjältä sen jälkeen kun siellä vapautettiin taksimarkkinat ja kokemukset ovat olleet pelkästään positiivisia. Taksin saa applikaatiolla todellä helposti ja halpaan hintaan. Myös kusetuksen mahdollisuus on aika pieni, kun appiksesta näkee suoraan hinnan ja sen voi halutessaan maksaa applikaatiolla. Hesarissa oli aikanaan juttu, että Moskovassa on alettu työmatkoihin käyttää paljon taksia https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005871458.html

Suomessa olen taksiuudistuksen jälkeen maksanut kotoani lentokentälle 29€ Airport taksilla ja olen tilannut taksin etukäteen aamulennolle.

Näytä koko viesti