Olet täällä

Skagge

Skagge

  • Liittynyt 25.6.2014
  • 130 viestiä
  • 2 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 17.11.2018 8.07

Longrun kirjoitti:

https://www.aalto.fi/study-options/masters-programme-in-finance

GMAT/GRE test score (This receives the most weight in selection, exact weightings are not disclosed) Applicants with a GMAT result lower than 650 are not eligible for admission. 

Mietin itse hakisiko maisterivaiheeseen Aaltoon sitten kun se on ajankohtaista. Hirveästi en ole tuohon GMAT-testiin vielä perehtynyt, mutta vissiin aika englannin kielitaito painotteinen?

Rajan on täytynyt muuttua muutamassa vuodessa, tai toki voi olla ettei aiemminkaan rahoituksen maisterilinjalle päässyt alle 650 vaikka hakupapereissa raja oli alempi. 

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 16.11.2018 22.43

Longrun kirjoitti:
Jeans kirjoitti:

 

Näin muuten ei ole hirveesti päivitettävää. Kovat GMAT-harjoittelut käynnissä ja tarkoitus tehdä koe ensi viikolla. 700+/800 pitäisi saada, että on hyvät mahikset rahoituksen maisterilinjoille parhaimpiin kouluihin Lontoossa.

Mielenkiinnosta varmistan, että eikös nuo kaikki Lontoon koulut pidä sisällään jonkin lukukausimaksun yms.? Entäs kiinnostaako sinua vaikkapa Aaltoon hakeminen (rahoituksen maisterilinjalle vaaditaan GMAT vähintään 650), vai onko sillä mielestäsi niin paljoa merkitystä mistä yliopistosta Suomessa valmistuu.

PS. Toivottavasti tuo viestin lainaaminen onnistui puhelimella.

Onkohan tuo 650 oikein? Itse hain jokunen vuosi sitten Aallon maisterilinajlle lukemaan rahoitusta ja silloin mielestäni vaadittiin 550 ja tohtorilinajlle 600. Itse sain 670, joka olisi riittänyt hyvin. En saanut paikkaa koska minulla oli opinto-oikeus jo kauppatieteiden kandin tutkintoon Aallossa. Mielenkiinnolla odotan kyllä Jensin tulosta. Jenkkien parhaimpiin MBA paikkoihin vaaditaan yli 700. Omalla tuloksellakin sain useammasta MBA yliopistosta puhelun, joissa kysyttiin kiinnostusta tulla suorittamaan tutkintoa. 

 

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 2.11.2018 16.08

Aki Pyysing kirjoitti:

Mie veivaan näitä osakkeita tosiaan lähinnä kutitustuntumalla, jos silläkään. Yritin sisukkaasti puoli tuntia myydä Aspirea, jossa luulin olevan jonkun päivähuutarin, koska kurssi ei päivity, ja laidat oli jumissa @40,90.

Sitten tajusin, että hiuspussipääthän pitää kaikenlaisia lomia, mistä meillä luovuttiin jo ennen talvisotaa. Ja kyllä, laittoivat omaa aikaansa yhdeltä kioskin kiinni, eli tunti sitten, koska pyhänpäivä on kohta tulossa.

 

Ite yritin kans myydä tänään ja ihmettelin kun mitään ei tapahdu. Nyt on vielä kaikki Apiret salkussa, toivottavasti jatkaa nousuaan

Ostin/Myin tänään - 26.10.2018 16.01

Outokumpua @3.74 ja Nordeaa @7.52. Näillä koitan paikata erityisesti Lehdosta johtuvaa salkun arvonalennusta. 

Ostin/Myin tänään - 7.9.2018 16.27

Ostettu Technopoliksesta saaduilla rahoilla lisää Lehtoa @7.97 ja Outokumpua @4.52. Lehtoa alkaa oleen jo aika paljon ja suunnilleen puolet positiosta ostettu yli 9 Euron ja pieni osa ostettu yli kympillä

Myyntitappion vähentäminen (case Talvivaara) - 31.8.2018 14.06

loot kirjoitti:

Minkälaista todistetta verottaja vaatii myyntitappiovähennysten tekemiseksi?

Siirsin muutama vuosi sitten arvo-osuustilini Nordnettiin. Aiempi arvo-osuustilin säilyttäjäpankkini piti tallessa osakkeideni ostohintoja, mutta siirron yhteydessä ostohinnat katosivat, enkä ole tajunnut pistää hintoja talteen muutamista kauan sitten ostamistani osakkeista, jotka ovat railakkaasti tappiolla. Nyt haluaisin myydä kyseiset osakkeet, jotta voisin hyödyntää niistä tulevat tappiot verotuksessa.

Onko kenelläkään ideaa, mistä saisin selvitettyä osakkeiden ostohinnat verottajaa tyydyttävällä tavalla?

Euroclear ei ostohintoja tiedä. Jos esimerkiksi saisin selville ostopäivän, voisinko käyttää ostohintana sen päivän matalinta arvoa, jolloin tappio olisi pienin mahdollinen? 

Minulla oli sama tilanne 5-vuotta sitten, kyseessä oli Nordeasta Nordnettiin siirretyt osakkeet, joiden hankintakinta katosi siirrossa. Nordea laskuttaa (laskutti vuonna 2013)  70€ + alv/tunti jotta olisivat hakeneet arkistoistaan hankintahintani. Itse onneksi löysin vanhat tiliotteet joista ostohinta selvisi. Verottaja ei ole näitä tositteita tähän mennessä vaatinut.   

Moderni arvosijoittaja haluaa arvostusta (Arvoguru) - 8.5.2018 8.49

Farseer kirjoitti:

Kirjan luku työn alla. Tuli Nordnetin järkkäämistä kirjanjulkajaisista käytyä hakemassa ilmainen kirja, koska ilmainen value on aina ilmaista valueta + aina välillä siellä oppii jotain uutta.

Jos olisin ollut hieman enemmän hereillä niin olisin kyllä kysynyt että onko mitään hajua miten arvosijoittamisen keskittäminen syntiosakkeisiin on mahtanut tuottaa + onko tietoa onko sellaisia synti-ETF-rahastoja tai kohtuullisen kulun aktiivisia rahastoja olemassa jotka keskittyisivät arvosijoittamisen kriteerit täyttäviin syntiosakkeisiin? Kysyn nyt täällä kun liippaa aihetta.

Aallossa on tehty aiheesta gradu https://aaltodoc.aalto.fi/handle/123456789/3/browse?type=author&value=Tr... taisi täälläkin olla joskus kolumni aiheesta

Ostin/Myin tänään - 3.5.2018 12.17

Sain Lehtoa @9.80. Ostopäätös pelkästään Sijoitustiedon ketjujen perusteella, kannattaa näköjään pitää sivusto bookmarkeissa. Irtautunut en ole vielä, eli voihan nuo mennä kuralekkin. 

Sijoitustiedon kysymysketju - 24.4.2018 13.05

Aloin Twitteriä lukiessani miettimään mihin perustuu ajallinen hajauttaminen ja onko siitä odotusarvollisesti etua? Jos siitä on etua niin eikö tällä logiikalla kannattaisi verottomassa maailmassa aina myydä salkku ja sijoittaa ajallisesti hajauttaen uudelleen? Indeksit ja osakkeet kuitenkin keskimäärin nousee, niin eikö odotusarvollisesti olisi kuitenkin parasta lyödä kaikki kerralla sisään? Onko tästä olemassa jotain tutkimusta, vai saavutetaanko ajallisesti hajauttamalla vain paremmat yöunet ja pienennetään varianssia? 

Enersense - 16.4.2018 11.41

Daytrader kirjoitti:

Tästä voi itseasiassa seurata hyvä ostopaikka, jos ihmiset myyvät tämän alas ja samalla alkaa tulla viitteitä, että korkeille tavoitteille on katetta. Tai no, eihän hinnan edes tarvitsisi tulla alas, mutta veikkaisin että tulee.

Eikös hinnan pitäisi tulla alas rahoitustilanteen huonnonuttua, kun puolet kasvuun tarkoitetuista antirahoista jäi saamatta?