Olet täällä

Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 6.11.2019 09.52

Onkija kirjoitti:

"No tätä ne on ekonomistitkin povanneet jo jonkin aikaa. " En ole ekonomisti ja uskallan väittää, että suurin osa täällä keskustelevista eivät ole sitä. Suurimmalla osalla ekonomisteista on ihan höpö höpö juttuja. Kun on esimerkkejä, näistä sankareista, jotka ovat onnistuneet ennakoimaan markkinalaskuja, niin suosittelen että miettii kahdesti ennen kun uskoo siihen. En väitä, etteikö he olisivat ennustaneet oikein, mutta jos minä sanon kesäkuusta lähtien joka päivä että huomenna tulee lunta, niin varmaan joku kaunis päivä sitä lunta tosiaan tulee. Se että suurin osa ekonomisteista puhuu omiaan, ei kuitenkaan tarkoita etteikö teoriasta olisi hyötyä käytännössä.

Muuten olen tekstistäsi samaa mieltä mutta väite "Suurimmalla osalla ekonomisteista on ihan höpö höpö juttuja" on outo. Mitä itse olen seurannut ja ollut ekonomistien kanssa tekemisissä, niin eipä niistä kukaan yritäkkään tarkkaan ennustaa markkinalaskuja. Mikäli joku pystyisi ennustamaan että lasku alkaa kuukauden kuluttua ja häneen uskottaisiin, niin osakkeita alettaisiin myymään välittömästi ja kurssilasku alkaisi samantien eikä kuukauden päästä, eli markkinalaskua ei voi ennustaa. Toki Matti Tuomala ja Pertti Haaparanta puhuu mielestäni outoja ja varmaan muitakin on, mutten sanoisi että suurin osa.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 12.2.2019 09.22

Jeans kirjoitti:
Casteliero kirjoitti:

Toinen oli tuo kansanedustajien palkka. Se on vähän kaksipiippuinen juttu. Jos palkka olisi nykyistä pienempi, niin houkuttelisiko se enemmän niitä, jotka ovat oikeasti kiinnostuneita politiikasta ja vähentäisi esimerkiksi näitä julkkisehdokkaita. Että houkutteleeko se isompi palkka sitten pätevämpiä ehdokkaita, vai enemmän vaikka näitä turhia julkkisehdokkaita. 

Tää on toki hyvin epärealistinen uudistus ja semiläpällä heitetty, koska ihmisillä on aina tapana valittaa jos kansanedustajat saavat edes muutaman prosentin palkankorotuksen. Samaa mieltä, että voisi olla ongelma jos useampi julkkis kiinnostuisi kansanedustajan työstä palkan takia.

Itse muuttaisin äänestyksen Ruotsin ja Alankomaiden tapaan listavaaleiksi, jolloin hyvin tovadennäköisesti julkkisehdokkaiden määrä tippuisi huomattavasti sekä puolueohjelmat eroaisivat enemmän toisistaa. Julkkis- tai muille ääniharavaehdokkaille ei olisi enään suurta tarvetta. 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 6.2.2019 02.36

cempaired kirjoitti:

Näin omasta kokemuksesta (Viro vs. Suomi) sanoisin, että avoin kilpailu ja isot toimijat, kuten Uber (ja vastaavat) ovat alentaneet hintoja, vieneet kusetuksen mahdollisuuden ja parantaneet saatavuutta roimasti. En itse ole kertaakaan viimeiseen kolmeen vuoteen värjötellyt taksitolpalla (edes juhlapyhinä) tai sekoillut maksujen kanssa oikeastaan muualla kuin Suomessa. Markkinatalous toimii kyllä lopulta kuluttajan eduksi smiley

Itselläni kokemuksia Venäjältä sen jälkeen kun siellä vapautettiin taksimarkkinat ja kokemukset ovat olleet pelkästään positiivisia. Taksin saa applikaatiolla todellä helposti ja halpaan hintaan. Myös kusetuksen mahdollisuus on aika pieni, kun appiksesta näkee suoraan hinnan ja sen voi halutessaan maksaa applikaatiolla. Hesarissa oli aikanaan juttu, että Moskovassa on alettu työmatkoihin käyttää paljon taksia https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005871458.html

Suomessa olen taksiuudistuksen jälkeen maksanut kotoani lentokentälle 29€ Airport taksilla ja olen tilannut taksin etukäteen aamulennolle.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 17.11.2018 08.07

Longrun kirjoitti:

https://www.aalto.fi/study-options/masters-programme-in-finance

GMAT/GRE test score (This receives the most weight in selection, exact weightings are not disclosed) Applicants with a GMAT result lower than 650 are not eligible for admission. 

Mietin itse hakisiko maisterivaiheeseen Aaltoon sitten kun se on ajankohtaista. Hirveästi en ole tuohon GMAT-testiin vielä perehtynyt, mutta vissiin aika englannin kielitaito painotteinen?

Rajan on täytynyt muuttua muutamassa vuodessa, tai toki voi olla ettei aiemminkaan rahoituksen maisterilinjalle päässyt alle 650 vaikka hakupapereissa raja oli alempi. 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 16.11.2018 10.43

Longrun kirjoitti:
Jeans kirjoitti:

 

Näin muuten ei ole hirveesti päivitettävää. Kovat GMAT-harjoittelut käynnissä ja tarkoitus tehdä koe ensi viikolla. 700+/800 pitäisi saada, että on hyvät mahikset rahoituksen maisterilinjoille parhaimpiin kouluihin Lontoossa.

Mielenkiinnosta varmistan, että eikös nuo kaikki Lontoon koulut pidä sisällään jonkin lukukausimaksun yms.? Entäs kiinnostaako sinua vaikkapa Aaltoon hakeminen (rahoituksen maisterilinjalle vaaditaan GMAT vähintään 650), vai onko sillä mielestäsi niin paljoa merkitystä mistä yliopistosta Suomessa valmistuu.

PS. Toivottavasti tuo viestin lainaaminen onnistui puhelimella.

Onkohan tuo 650 oikein? Itse hain jokunen vuosi sitten Aallon maisterilinajlle lukemaan rahoitusta ja silloin mielestäni vaadittiin 550 ja tohtorilinajlle 600. Itse sain 670, joka olisi riittänyt hyvin. En saanut paikkaa koska minulla oli opinto-oikeus jo kauppatieteiden kandin tutkintoon Aallossa. Mielenkiinnolla odotan kyllä Jensin tulosta. Jenkkien parhaimpiin MBA paikkoihin vaaditaan yli 700. Omalla tuloksellakin sain useammasta MBA yliopistosta puhelun, joissa kysyttiin kiinnostusta tulla suorittamaan tutkintoa. 

 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 2.11.2018 04.08

Aki Pyysing kirjoitti:

Mie veivaan näitä osakkeita tosiaan lähinnä kutitustuntumalla, jos silläkään. Yritin sisukkaasti puoli tuntia myydä Aspirea, jossa luulin olevan jonkun päivähuutarin, koska kurssi ei päivity, ja laidat oli jumissa @40,90.

Sitten tajusin, että hiuspussipääthän pitää kaikenlaisia lomia, mistä meillä luovuttiin jo ennen talvisotaa. Ja kyllä, laittoivat omaa aikaansa yhdeltä kioskin kiinni, eli tunti sitten, koska pyhänpäivä on kohta tulossa.

 

Ite yritin kans myydä tänään ja ihmettelin kun mitään ei tapahdu. Nyt on vielä kaikki Apiret salkussa, toivottavasti jatkaa nousuaan

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 26.10.2018 04.01

Outokumpua @3.74 ja Nordeaa @7.52. Näillä koitan paikata erityisesti Lehdosta johtuvaa salkun arvonalennusta. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 7.9.2018 04.27

Ostettu Technopoliksesta saaduilla rahoilla lisää Lehtoa @7.97 ja Outokumpua @4.52. Lehtoa alkaa oleen jo aika paljon ja suunnilleen puolet positiosta ostettu yli 9 Euron ja pieni osa ostettu yli kympillä

Näytä koko viesti
Myyntitappion vähentäminen (case Talvivaara) - 31.8.2018 02.06

loot kirjoitti:

Minkälaista todistetta verottaja vaatii myyntitappiovähennysten tekemiseksi?

Siirsin muutama vuosi sitten arvo-osuustilini Nordnettiin. Aiempi arvo-osuustilin säilyttäjäpankkini piti tallessa osakkeideni ostohintoja, mutta siirron yhteydessä ostohinnat katosivat, enkä ole tajunnut pistää hintoja talteen muutamista kauan sitten ostamistani osakkeista, jotka ovat railakkaasti tappiolla. Nyt haluaisin myydä kyseiset osakkeet, jotta voisin hyödyntää niistä tulevat tappiot verotuksessa.

Onko kenelläkään ideaa, mistä saisin selvitettyä osakkeiden ostohinnat verottajaa tyydyttävällä tavalla?

Euroclear ei ostohintoja tiedä. Jos esimerkiksi saisin selville ostopäivän, voisinko käyttää ostohintana sen päivän matalinta arvoa, jolloin tappio olisi pienin mahdollinen? 

Minulla oli sama tilanne 5-vuotta sitten, kyseessä oli Nordeasta Nordnettiin siirretyt osakkeet, joiden hankintakinta katosi siirrossa. Nordea laskuttaa (laskutti vuonna 2013)  70€ + alv/tunti jotta olisivat hakeneet arkistoistaan hankintahintani. Itse onneksi löysin vanhat tiliotteet joista ostohinta selvisi. Verottaja ei ole näitä tositteita tähän mennessä vaatinut.   

Näytä koko viesti
Moderni arvosijoittaja haluaa arvostusta (Arvoguru) - 8.5.2018 08.49

Farseer kirjoitti:

Kirjan luku työn alla. Tuli Nordnetin järkkäämistä kirjanjulkajaisista käytyä hakemassa ilmainen kirja, koska ilmainen value on aina ilmaista valueta + aina välillä siellä oppii jotain uutta.

Jos olisin ollut hieman enemmän hereillä niin olisin kyllä kysynyt että onko mitään hajua miten arvosijoittamisen keskittäminen syntiosakkeisiin on mahtanut tuottaa + onko tietoa onko sellaisia synti-ETF-rahastoja tai kohtuullisen kulun aktiivisia rahastoja olemassa jotka keskittyisivät arvosijoittamisen kriteerit täyttäviin syntiosakkeisiin? Kysyn nyt täällä kun liippaa aihetta.

Aallossa on tehty aiheesta gradu https://aaltodoc.aalto.fi/handle/123456789/3/browse?type=author&value=Tr... taisi täälläkin olla joskus kolumni aiheesta

Näytä koko viesti