Aspire Global -
ItiksenKiekko kirjoitti:

Uutta maksutsydeemiä Aspirelle. "Konversio on tuplaantunut käyttöönoton aloituksesta". Mielestäni epäselvästi kirjoitettu, minkä konversio-% ?

Interac Online on Kanadassa täysin välttämätön maksutapa, kaikkien pankkien kortit tukevat tuota tai rinnalkaista Interac eTransferia, joka tukee hieman useamman pankin alustaa. Näppituntumalta sanoisin, että tarkoitetaan click to deposit konversiota uusien asiakkaiden kohdalla ja nimenomaan Kanadassa.

Näytä koko viesti
Aspire Global -

[quote=Naganon-prinssi]

Kovasti täällä hehkutetaan Aspirea halpana, mutta onko valuaatio ihan hatusta heitetty jos huomioi B2C puolen kuolleeksi seuraavan 6-12kk aikana?

Monet Aspiren kilpailijat ovat whitelabel(B2C) puolensa jo lyöneet kokonaan alas tai ainakin laittaneet vireille. Aspirella n. 70 domainia MGA lisenssillään ja näistä varmasti väh. 80% tappiota tekeviä tai hyvällä tuurilla break-eveniä tekevää (todella kovaa mutua tämä). Tosiasia on kuitenkin se että marginaalit on nykyään paljon ohuempia, whitelabeleiden on mahdotonta pärjätä reguloiduilla markkinoilla ilman massiivisia markkinointi-resursseja. 

https://www.authorisation.mga.org.mt/verification.aspx?lang=EN&company=b...

Jos lukee Q1 raporttia sillä silmällä, näkyy Aspiren suunnitelmat olevan suurimmalti osin B2B:n puolella

"We continue our active search for acquisitions and new projects that could broaden the offering for players, enhance the scale benefits of the platform, or accelerate the B2B growth."

"Good business momentum – in B2B core platform three new partner deals signed and two new brands launched, a sport vertical has been added to an existing partner and a successful migration was completed. In B2B games business line six proprietary games were released and two new markets entered – Portugal and Romania through new deals for games."

"Our B2B offering has been adjusted to be even more competitive and the platform is now being offered stand-alone or together with the choice of a wide range of services, making the full turnkey solution optional."

Tässä B2B tarkoittaa nimenomaan tuota whitelabel-puolta (sekä esimerkiksi omia pelejä) ja B2C omia operaattoribrändejä.

B2C on katteeltaan heikompaa, sillä omassa päässä markkinointikustannukset rasittavat. B2B-puolella kuluerät tulevat platformin ylläpitämisestä ja tulot revenue share -sopimuksista. Aspire on platformina edullinen joka pidentää elinikää toimijoilla ja toimii ihan ok regulaatiota odottavissa maissa, mistä suuri osa liikenteestä edelleen tulee.

Itse en näe tätä minään erityisenä longina päätyyn -lappuna, mutta salkun isoin hevonen siitä huolimatta.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Malta-update...

Two new coronavirus cases were detected from almost 1,200 tests conducted over the past day, bringing Malta’s total number of COVID-19 cases up to 467.

Tänään ilmoitettiin, että tietyt non-essential kaupat avataan maanantaina. Busseihin ja kauppoihin tuli nyt maskipakko, jota perustellaan sillä, että oireettomat tartuttajat saadaan sillä mahdollisesti rauhoittumaan. Kaupoissa kerrallaan yksi asiakas per 10m2. Koulut auki vasta syksyllä. Esimerkiksi golfkentät ja urheiluklubit pysyvät kiinni, niitä on tosiaan todella vähän pienellä ja tiheään asutulla saarella.

20% lähes 500 tapauksesta, mitä on löydetty, on löydetty oireettomassa vaiheessa. Näistä kaksi on ollut hoitokodin työntekijöitä, jotka on testattu ennen ja jälkeen 2vko töissä / 2vko vapaalla koronatyövuoron alkua. Hoitokotien työntekijät testataan ennen ja jälkeen vuoron ja muutama on saatu kiinni ennen vuoron alkua.

Malta on saari ja erittäin tiheään asuttu sellainen. Toisaalta helppo hallita, kun rajat pystyy helpommin pitämään kiinni, mutta toisaalta 80km Italiasta ja katolinen/perhekeskeinen ja erittäin tiheään asuttu.

Mitä Malta tekee mielestäni paremmin kuin Suomi? Testaaminen ja viestintä.

- Tiedottaminen

Kaikille täällä on selvää, miten maa kokee koronakriisin ja mitkä ovat ohjeet kansalle. Tiedotustilaisuus on joka päivä klo 12 ja kaikkien käyttäessä Facebookkia jokaisella lokaalilla on oma aktiivinen tiedotuskanava, tietoa kaikesta jaetaan enemmän kuin tarpeksi ja päätökset perustellaan muutenkin erittäin avoimesti ja yksiselitteisesti.

Ennen kaikkea, tiedottamisen ja kriisin hallinnan tekee yksi ihminen. Sanoisin että Suomessakin voisi Marin ja jonkinlainen terveysministerishahmo ottaa parempaa otetta tästä. Kokonaisviestintä on parantunut paljon mutta edellinen ihmeellistä pientä sekoilua byrokratian rattaissa.

- Testaaminen

Contact tracing -tiimi on tehnyt pitkää päivää ja kaikki on testattu heti. Nyt testataan jo kaikki halukkaan isolla kapasiteetilla. Maltalla on uskottu siihen alusta asti, että jos tieto altistuneille saadaan nopeasti, he suojaavat itsensä ja muut karanteenitoimilla eivätkä mahdollisesti levitä tautia oireettomana. Tämä mahdollistaa taudin mahdollisen väliaikaisen tukahduttamisen ja testi-infra sekä contact tracing kokemus mahdollisen tanssin kun väistämättä virus tulee takaisin saarelle. Suomessa ei aiemmin testattu vähäoireisia ollenkaan ja nytkään kapasiteettia ei jostain syystä käytetä.

Nämä molemmat asiat pitäisi olla kunnossa, riippumatta siitä millaisen epidemologisen kuvan on maalannut ja millainen strategia maalla on. THL kouluttaa parhaillaan kontaktijäljittäjiä joten tuntuu, että erot ovat strategioissa ovat lopulta aika pieniä, mutta yleinen hämmennys on Suomessa suurempi. Suurin ero on mielestäni siinä, että Malta ottaa epidemian vastaan isoilla kysymysmerkeillä ja ei jätä yhtään kiveä kääntämättä, kun taas Suomessa (ja varsinkin Ruotsissa) tätä kohdellaan kuin "mitä tahansa muuta vastaavaa virusta". 

Aika näyttää kumpi versio strategiasta olisi ollut tässä vaiheessa lähempänä optimia, mutta en usko että suuria eroja on lopputuloksessa Maltan ja Suomen välillä.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Maltan ja Islannin linja on selkeästi se, että koska saarivaltiossa on helpompi tilannetta kontrolloida, se myös tehdään ja kunnolla.

Maltalla tiedotustilaisuus on ruudussa seitsemänä päivänä viikossa (vähintään kerran päivässä) ja testejä tehdään väkilukuun nähden muutenkin top5 maailmassa.

Tässä esimerkki päivittäisestä tiedotuksesta tältä päivältä:

Four new COVID-19 cases were discovered between Friday and Saturday, bringing the total number of cases found in Malta so far up to 426.

Three of those newly-identified infections were among residents of the Ħal Far open centre, which is currently under lockdown. 

The fourth patient is an Italian 34-year-old man who reported symptoms on April 14. He has been linked to a previously-identified patient. 

The tally of four is the lowest figure registered locally in three weeks. The last time authorities registered fewer cases was on March 29, when just two cases were recorded. 

Eight further patients have recovered from the virus, bringing the total number of recovered patients up to 99. 

Authorities carried out 972 swab tests over the past 24 hours. 

The three new infections identified at Ħal Far mean that 35 infections have been idenfied in that cluster so far. 

Gauci urged people to stay indoors and warned that the low number of daily cases could very easily spike if people did not obey social distancing guidelines. 

Accurate statistics 

Authorities are running COVID-19 tests on people who die suddenly or without any clear cause of death, to ensure statistics accurately represent the total number of cases locally, Gauci said. 

The reassurance comes after China revised its calculation of COVID-19 deaths in Wuhan upwards by 50 per cent, saying a number of patients who died in the early days of the outbreak inside their homes had not previously been counted with official figures. 

The WHO has also updated its guidelines about determining when a person is judged to have died of COVID-19, Gauci said, and authorities are looking at them to adapt methodologies accordingly. 

Immunity 

Scientists still do not have clarity about whether recovering from the virus confers immunity, Gauci acknowledged. 

“We need more studies into this,” she said. “Research is under way and we’re keeping a close eye on it”. 

She again noted that there was also uncertainty about the validity of existing serology test kits, which can be used to detect COVID-19 antibodies in a person. 

Internationally, doubts have been raised about the validity of many existing test kits. Gauci said local authorities were testing a variety of such kits. 

A valid serology test would allow authorities to start running community tests to try and determine how widespread COVID-19 infection has spread and estimate what percentage of the population has already been infected. 

Using a faulty kit would lead to wrong data and mislead authorities, Gauci said. 

Relaxing measures 

Despite several consecutive days of relatively low numbers of new infections being detected, Gauci said it was too soon to say when measures to contain the virus could be lifted. 

Some countries, such as Japan, she noted, had lifted measures but then experienced another rise in infections. 

“We need to take decisions based on evidence,” she said.

Lähde: https://timesofmalta.com/articles/view/coronavirus-daily-update-april-18-2020.786416

Superintendent for Public Health Charmaine Gauci joka pressitilaisuudet joka päivä ajaa, on myös ylin auktoriteetti kaikkeen kriisiin liittyvässä päätöksenteossa. Hänelle annettiin täydet valtaoikeudet kriisiin vastaamiseen. Tähän mennessä ei ole muuta voinut kuin nostaa hattua rouvalle.

Pidän tavasta, millä täällä pidetään tiedotus avoimena. Testaaminen prioriteettina on täysin selvää ollut jo pitkään, mutta myös tämän päivän tiedotustilaisuudessa puhutaan erikseen immuniteetista, painotetaan avoimen tiedon tärkeyttä, kerrotaan tulevista toimista ja avataan tartuntaketjuja erikseen. Vastaanottokeskuksen klusteri pidetään tarkkaan hallinnassa ja 3/4 tapauksesta tänäänkin sieltä. 

Pidän myös äärimmäisen hienona juttuna tieteen näkökulmasta, että kaikki muutkin epäselvät tai äkilliset kuolemantapaukset testataan koronan varalta.

Oppositio vaatii välillä vielä tiukempaa kontrollia, mutta on jo hetken suunnannut opponoinnin muihiin asioihin. Oppositio muun muassa haastoi pääministerin ja armeijan päälliköitä oikeuteen useasta taposta tällä viikolla kun yksi Italian ja Maltan käännyttämä pakolaisalus palautui Tripoliin eikä ihmishenkien menettämiseltä vältytty. Italia sulki satamansa pakolaisaluksilta kokonaan ja Malta seurasi vanavedessä. 

Jos olisin EU, lähettäisin tutkijajoukot sekä Maltalle että Islantiin, rahoittaisin 100% testaamisen ja käyttäisin näitä suljettuja petri dishejä tieteen tukena, kun viruksesta koitetaan oppia lisää. Pääluku näillä saarilla olisi noin 800000 joten täystestaaminen ja tarkan datan kerääminen olisi erittäin tehtävissä.

Näytä koko viesti
Rahapeliyhtiöt -
ItiksenKiekko kirjoitti:

 

Ilkka kirjoitti:

Tällä hetkellä salkku kokonaan 93%-100% kasinovertikaalia tekeviä firmoja ja Marko Erola kääntyisi tuolillaan jos näkisi transaktiot.

 

Saako udella mitä kaikkea salkustasi löytyy ja minkälaisilla painoilla?

Sijoitustiedon luottoheppaa Aspirea, paria muuta operaattoria (keskikokoista ja isoa), pelivalmistajaa ja livekasinotarjoajaa. En seuraa päivätasolla hintoja tarkkaan mutta koska ovat tulleet jo reippaasti ylös niin en viitsi availla suoraan, sillä nyt ostaessa osa saattaa jo olla hinnoissa.

Penn Nationalin pudotin nätillä voitolla (ostot 4,5-7) väliaikaisesti mutta menee yllä mainittuun longit kategoriaan myöhemmin, ja penniosakkeen rahoitusriskeistäkin on parempaa hajua muutamien kuukausien päästä.

Harvemmin olen tulosorientoitunut mistään, mutta koitin päästä aktiivisesti useita päiviä kiinni AIM listalla Lontoossa treidaavaan XL Mediaan, tässä tuli treidauspalvelujen tilien avausajat sekä pankin deskin sekoilu vastaan ennen bolttia. Hieman harmittaa, pakko myöntää. Osake velattomassa firmassa treidasi parhaillaan käteiskassan kokoisella market capilla ja toisella laskutavalla 2,5x EBITDA.

Näytä koko viesti
Rahapeliyhtiöt -
Montella kirjoitti:

Näistä olis kiva lukea sun ajatuksia lisää. Puhtaasti sun viestin pohjalta koppasin Penniä kympillä ja hyppäsin pois 15, kun alko mietityttämään meneekö Vegasin aukeamisessa sittenkin pidempään. Iso kiitos kaikista rahapelialan analyyseistä, joita jaksat kirjoitella.

Kiitos :) Kirjoittelen aina kun tulee jotain järkevää mieleen. Tällä hetkellä salkku kokonaan 93%-100% kasinovertikaalia tekeviä firmoja ja Marko Erola kääntyisi tuolillaan jos näkisi transaktiot. Ostanut lähes pohjilta ja koko ajan 10.4. asti kunnes loppuivat käteiset. Tarkoitus siirtyä asteittain puolen vuoden aikana lähes kokonaan reguloituja markkinoita tekeviin vakavaraisiin firmoihin longina ja koittaa hajauttaa myös muille toimialoille.

Sellainen disclaimer kaikkeen mitä sanon on, että en tiedä sijoittamisesta juuri mitään, mutta rahapelialasta jotain. Ja koen että välillä näen jotain markkinaa reilusti aikaisemmin.

Näytä koko viesti
Aspire Global -
Cassim kirjoitti:

Juuri tuo skenaario tulee tuskin tapahtumaan. Betsson osti Rizkin ja Gutsin ja SuperLenny on lopetettu jo 2018 loppupuolella. Ihan hyvien B2C brändien lisäksi osana kauppaa oli Betssonin oman uudehkon sportsbook alustan tarjoaminen GIGin B2B asiakkaille:

"The operator has also committed to moving its proprietary sportsbook and payment solutions to the GiG platform, which in future could see them offered to other GiG clients."

https://www.igamingbusiness.com/news/gig-strikes-deal-offload-b2c-assets-betsson

Spiffbetin tuotteesta en tiedä mitään, mutta olis ainakin halvempi https://www.bloomberg.com/quote/SPIFF:SS https://www.spiffbet.se/

Tuo Betssonin sporttialustalle siirtäminen on varmaan kuolinisku GiG sporttialustalle, johon uppoaa tuhottomasti rahaa eikä ole tuotepuolella mitenkään erikoinen. GiG paras asset on selkeästi mediapuoli, eli affiliate-sivustot.

Näytä koko viesti
Rahapeliyhtiöt -
PikkuPro kirjoitti:

Itse siis ahneesti ja itsekkäästi petyin siihen, että poliitikoilta yleensä löytyy juuri nyt virtaa koko alalle yhtään, itse olin mutuillut tyyliin "ehkä q2 jälkeen tulee kermankuorintaverotusta kun näkevät alan mernestyksen q2 välitilinpäätöksestä ja hallitukset alkavat samaan aikaan etsiä budjettien toiselle puolelle täytettä". Harmillisen tarmokkaita poliitikot, joskus.

Pahin riski kai tässä, että tapahtuu dominoefekti mitä on tässä kriisissä ennenkin nähty monta kertaa, maasta toiseen kopioidaan päätöksiä. Jotkut maat alkaa reguloida lisää ja muut basicly kopioivat toimia idealla "ai jaa, noi pahikset siis HYÖTYVÄT koronasta, no, tässäpä näppärä paikka poliittisille irtopisteille!".

Noi muiden maiden toimet ei niin kriittisiä mutta toki jos Latvian linja saa kannatusta niin huono homma. Haluan vielä uskoa, että ei saa mutta overall tämä vuosi on varmasti poliittisia riskejä täynnä kun "pahikset" kerää massit.

Samoilla linjoilla kaiken suhteen ja sama hieman paranoidi optimistisuus täällä.

Ongelmaksi muodostuu Ruotsin suhteen, että jos lisensoidut, suurilta osin myös Tukholman pörssissä olevat, avoimin kortein pelaavat peliyhtiöt laitetaan jäähylle, niin sitten "oikeat pahikset", eli "casinos utan lisens", ottavat markkinan haltuun. Kun nämä oikeat pahikset eivät pakollisia pelirajoja tai Spelpausin tietokantaa noudata, ja antavat avokätisesti bonuksia ja kannustimia pelaajille, on varjomarkkinan koko kasvanut tasaisesti koko regulaation ensimmäisen vuoden. Kanavointi lailliseen tarjontaan on regulaattorin mukaan lähellä 90%, mutta omien analyysien perusteella lähempänä 65% kuin 90%.

Latvian linjasta ja sen kopioimisesta... Tämä onnistuu ja toimiikin varmasti maissa, missä lisenssioperaattorit ovat regulaattorin kontrollissa, mutta musta markkina on samalla blokkien takana. Näin lisenssitarjonnan tauolla ollessa pelaajat eivät suoraan pääse käsiksi laittomaan tarjontaan IP-blokkien ja rekisteröintien maarajoitusten vuoksi, ja homma voi hyvällä prosentilla toimia. Espanjassa on käytössä sama malli kuin Latviassa, joten väliaikaiset rajoitukset voi realistisesti jopa toteuttaa.

Jokaisen maan rahapelilainsäädännön tilanne on niin erilainen, joten pidän tällaista dominoefektiä suhteellisen pienenä riskinä.

Länsinaapurissa ollaan muutenkin hieman liian optimistisia oman nykymallin toimimisesta käytännössä, kun kanavoinnin arviot ovat THL-tasoa. Ruotsalaisilta asian perehtyneiltä tuttavilta on kuitenkin saanut hieman signaalia, että järki ei ole ennenkään ollut regulaation kanavointiin vaikuttavien päätösten ensisijainen työväline.

Kaikki kauniit ajatukset mutta hieman ylimitoitetut toimet, jotka viime vuonna laittoivat kiltisti tottelevat pörssiyhtiöt kurssien suhteen alamäkeen, ovat olleet lähinnä politikointia ja ajan teeman mukaan käsien pesua peliongelmista. Ruotsissa tämä saattaa siis tahtotilan mukaan mennä läpi.

Jokainen arvioikoon riskitasot tahollaan, sillä nyt ollaan muutenkin kartoittamattomilla vesillä.

Pidemmän aikavälin trendinä näen, että jokaisen maan paikallista, ja koko ajan kanavoinniltaan parempaa regulaatiota nopeutetaan todennäköisesti huomattavasti. Tämä sataa isojen, lisenssimarkkinoilla jo nyt onnistuneesti toimivien brändien laariin (Kindred, Betsson, ym). Näillä markkinoilla isot brändit voittavat.

Myös jenkeissä otetaan varmaan vauhtia, kun mustan markkinan mukana menetetyt veromiljardit valuvat tällä hetkellä banaanisaarille. Regulaatio osavaltiotasolla on alkanut oletettua hitaammin, mutta pyörät ovat selkeästi pyörimässä ja tullaan todennäköisesti viemään pikakelauksella maaliin.

Näytä koko viesti
Rahapeliyhtiöt -
Marraskuu kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

Latvia laittoi lisenssillä toimivat onlinevälittäjät korona-ajaksi kiinni toissapäivänä, Espanja kielsi mainostamisen jo joku aika sitten ja Belgia laittoi viikottaiseksi stake limitiksi 500€.

https://www.igamingbusiness.com/news/belgium-introduces-500-stake-limit-during-covid-19-lockdown 

https://www.igamingbusiness.com/news/latvia-bans-online-gambling-during-covid-19-lockdown 

Regulaattoritkin ovat keksineet, että sisälle lukittu jengi painaa rahansa slotteihin. En ihan hirveästi ihmettelisi uusiakaan regulaation kiristyksiä. Tämä aiheellinen murhe on hyvä pitää mielessä rahapeliyhtiösijoittamisessa.

 

Tällaisessa tilanteessa peliyhtiöiden pitäisi ymmärtää pitää erittäin matalaa profiilia. Yleisen talouden sakatessa ei paljon kannattais kehuskella nettipelaamisen lisääntymisellä.

Vähemmästäkin viranomaiset ja poliitikot hermostuu tällaisen katastrofin keskellä.

Tämä 33% kasvudata tuli regulaattorilta, ei peliyhtiöiltä. Q1 rapsassa olisi nousut huomattu muutenkin. Ruotsissa on tarkkaan säännelty lisenssijärjestelmä. Markkinan tiukat peliraja- ja bonusrajoitukset ovat jo luoneet rinnalle varjomarkkinaa, jota ei blokata vielä.

Jos lisenssoidut, veroja maksavat nettikasinot laitetaan kiinni, pelaaminen tuskin jää väliin vaan kysyntä siirtyy mustanharmaaseen tarjontaan samantien. Tätä ei varmasti olla analysoitu loppuun asti, ja tuskin analydoidaan ennen mahdollista päätöstä. Tämä on tietysti sääli ja lisää takapakkia pelaamisen kanavoinnissa lailliseen ja verotettuun, pelaajien suojelun kannalta optimaaliseen tarjontaan.

Näytä koko viesti
Rahapeliyhtiöt -

Samalla hallitus antoi vahingossa koko alalle posarin, eli reaktio oli alan osakkeisiin riski huomioiden positiivinen. Jos riski realisoituu, niin mielenkiintoista nähdä miten osarien aikaan hinnat muuttuvat.

Oman summittaisen arvion mukaan Aspiren Ruotsi on 4-5% osuudella suhteellisen pieni vaikutus väliaikaiseen blokkiin nähden, mutta koska listattu Tukholmassa, tämä ei ole opitun mukaan ihan selvää että onko kaikki reaali oikeassa suhteessa hinnoissa ja reaktioissa.

Näytä koko viesti