Olet täällä

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 25.11.2015 10.06

Mun mielestä kauppakorkean paras anti on just siinä, että saa uskottavuutta joihinkin asioihin ja hyvän lintuperspektiivin liike-elämään ja yritystoimnnan lainalaisuuksiin. Kokonaiskuvan hahmottaminen on huomattavasti helpompaa. Esim. johdon laskentatoimen jutut ei mene koskaan hukkaan ja muutakin ihan mielenkiintoista löytyy perushutun lisäksi.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 25.6.2015 12.15

^^ Välikommenttina kiitettäköön kaikkia erittäin hedelmällisestä ja opettavaisesta keskustelusta. Yhteisön henki on pysynyt moitteettomana ja olen varmasti ylläpidon väestä lähtökuopissa vähiten sijoittamiseen perehtynyt. Voin kertoa, että olen oppinut viimeisen vuoden aikana erittäin paljon.

Kiitetään samalla myös minun ja muiden ylläpitäjien puolesta mieltä lämmittävästä palautteesta. Vaikka alkukesästä on ollut hieman hiljaisempaa, loppukesästä ja alkusyksystä on luvassa paljon uutta Sijoitustiedon lukijoille ja aktiiveille. Tiimiin on tulossa pari kovaa vahvistusta ja tavoitteena on parantaa kaikki parannettavissa oleva, foorumin toiminnallisuudesta ja ulkoasusta lähtien sivustollamme.

Järjestämme elokuussa myös ensimmäisen Sijoitustiedon käyttäjätapaamisen myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Näytä koko viesti
Aloittelijan startti sijoittamisen maailmaan? - 24.3.2015 10.28
Doggy kirjoitti:

Nordnetin superrahasto-strategiasi kuullostaa erittäin fiksulta tavalta aloittaa. Sitä pienemmillä kuluilla ei tässä hommassa alkuun pääse. Lukemiseksi suosittelen Seppo Saarion - Miten sijoitan pörssiosakkeisiin. Turvallista matkaa :)

Turvallista ja opettavaista matkaa toivotellaan myös täältä. Erilainen ote omaan talouteen - Vapaus onni ja hyvä elämä tarjoaa myös erittäin perusteellisen osion sijoittamisesta aloittelijalle. Kirja on muutenkin helppolukuinen ja suosittelen lämpimästi kaikille vähänkään tietämättömyytensä myöntäville. Avaa silmiä muutenkin kulutustason hallintaan ja taloudellisempaan elämään, mikä ei sijoitusharrastusta mitenkään haittaa. Kirjastoista pitäisi tämäkin löytyä.

Sijoitustiedon artikkeliarkistosta nostaisin ainakin seuraavat:

https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/sijoituslajit-aloittelijan-opas
https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/kuinka-sijoittaa​
https://www.sijoitustieto.fi/sijoitussuunnitelma​
https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/rahastosijoittaminen​
https://www.sijoitustieto.fi/sijoittaminen-osakkeisiin​
https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/sijoitusvinkkeja-aloittelijalle-viisi-hyvaa-ja-viisi-huonoa-vinkkia​

Lyhyitä ja helppolukuisia paketteja, jos ei kaikki kokonaisuudet aukea heti niin helpottaa kuitenkin kirjojen lukemista kun tottuu näihin juttuihin ja termeihin.

Näytä koko viesti
ASP-säästäminen "sijoituskohteena" - 24.3.2015 05.16

Kiitos noista. 1+4% oli tällä hetkellä tarjolla, molemmat korot verottomana ja lisänelonen laukeaa asunnon ostaessa. Lisäkorkoa saa säästöille 10% asti asunnon ostohinnasta. Näiden lisäksi 90% valtion takaus ja korkokatto. Itselle tuntuu hyvältä vaihtoehdolta ja nappasin kiinni.

Aloitusvuosi + viisi seuraavaa vuotta on oikeutettu lisäkorkoon, 600-12000€ voi laittaa sisään vuodessa ja kahdeksan vuosineljännestä talletuksia on minimi, ennen kun asunnon voi ostaa. Tämän vuoden alussa siis ASP-avauksen ikäraja nousi 30 -> 39.

Näytä koko viesti
Yrityksen johdon arviointi - 13.3.2015 03.15

Samaa mieltä tuosta, että track recordia arvioida vaikea arvioida tuon tuuriefektin takia, eli onko urakehitys ollut surffailua noususuhdanteesta toiseen jolloin saman tai paremman tuloksen olisi tehnyt positiivarin lautasia yhteen takova apina. Numerot näyttävät hyvältä -> hyvästä pestistä parempaan jne. Kun boomi ja juhlat ohi niin päitä putoilee mutta todella monessa tapauksessa pitkällä viiveellä, sillä nousukauden CV:t ovat näennäisesti kunnossa.

Mielenkiintoinen aihe ja vastauksia odotellaan tietävämmiltä, täälläkin.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kirjakerho - 3.3.2015 04.38

Kirjatilaus taas edessä. Onko jollain kokemusta tältä suhteellisen tuoreelta listalta?

http://ideas.ted.com/books-worth-reading-this-holiday-recommended-by-bill-gates-susan-cain-and-more/

Kolme noista vasta luettuna, alla olevat kiinnostaisi ainakin;

The Signal and the Noise: Why So Many Predictions Fail — but Some Don’t
Brainwashing
Facts Are Sacred
The Future of Ideas
Hackers and Painters

Muita tärppejä?

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 23.2.2015 03.17
Jeans kirjoitti:

Kunhan ei vahingossa delaa onnettomuudessa tai koko ihmisrotu kuole sukupuuttoon esim jonkun sodan/viruksen takia, tulee tällä pienellä todennäköisyydellä siis olemaan mahdollista nähdä millaiselta maailma näyttää 1000, tai miksei miljoonan vuoden kuluttua. Jos nyt siis ikuisesti haluaa elää. #mindblown

Mielenkiintoinen nosto. Hauska myös leikkiä ajatuksella, että nuoruuden hölmöilyillä voi olla ajateltua suurempi laskennallinen hinta. Pieni todennäköisyys että jos noudattaa The Unofficial Goldman Sachs Guide To Being A Manin ohjetta (linkki) kohtaa neljä...

  • It’s ok to trade the possibility of your 80s and 90s for more guaranteed fun in your 20s and 30s

...voi lause muuttua rajustikin. Lisäksi samalla pienellä promillella terveellisen elämäntyylin, ajotyylin, turvallisten harrastusten valinnan ym. EV nousee. Jos siis haluaa elää ikuisesti.

Ajatusleikkejä toki. Tuosta Mooren laista juteltiin juuri kaverin kanssa eli tietokoneiden/prosessoreiden laskentatehon ekspotentiaalinen kasvu (tuplaantuu kahden vuoden välein) on historiallisesti ok mutta ei kai päde enää nykypäivänä. Tosin on pätenyt tähän asti ja nopealla wikipediatuksella vielä suht pätevä, jos ottaa huomioon mahdolliset uudet innovaatiot ja sen, että skeptikot eivät osaa ajatella laatikon ulkopuolelta.

Ihan mielenkiintoista elää aikakaudella, jossa on edes teoreettisesti mahdollista että joutuisit jossain skenaariossa pelaamaan niin monta vuotta liveturnauksia, että otoskoko riittäisi luotettavan ROI%:n selvittämiseen.

 

Näytä koko viesti
TTIP - 9.2.2015 05.32

Katainen ja Aki samassa kelkassa: http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1423028319115

Aihe jakaa kuitenkin jengin kahteen leiriin ja alla on Kataisen vieraskynä leikkauspöydän alla:

https://www.facebook.com/FinlandInc/posts/773610829391624?fref=nf

Omaan korvaan särähtää se, että uhkia ja suuria periaatteellisia ongelmia lakaistaan maton alle ja intressiryhmien edustajat ovat (luonnollisesti) mukana päätöksenteossa. Esim: http://areena.yle.fi/tv/2205433

Lisää aiheeseen liittyviä linkkejä ja keskustelua:

http://yle.fi/uutiset/professori_koskenniemi_jyrahtaa_umlle_kauppaneuvotteluista__tama_on_ehdottomasti_intressiristiriita/7599249
http://www.city.fi/yhteiskunta/ttipn+uhkakuvat+kadoksissa+ministerilta/8425
http://www.alexstubb.com/?cat=141
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1305906559967?jako=e2038b840185923eda38b452c358a79f&ref=og-url
http://yle.fi/uutiset/suuria_pelkoja_ja_odotuksia__tasta_on_kyse_salaperaisessa_kauppasopimuksessa/7478060
http://yle.fi/uutiset/professori_vapaakauppasopimus_voi_siirtaa_vallan_eduskunnalta_yrityksille_tai_juristeille/7481436
http://trade.ec.europa.eu/doclib/docs/2014/april/tradoc_152426.pdf

Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että vapaakauppasopimusneuvottelut tullaan viemään loppuun ajan kanssa ja mahdollisimman avoimin ovin. Ovien avoimuudesta voidaan nytkin olla montaa mieltä ja ne, jotka ovat ovien sisäpuolelle päässeet, kertovat tästä oman ensikäden näkemyksensä: http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/feb/04/secrets-ttip-corporations-not-citizens-transatlantic-trade-deal

Mielestäni mielenkiintoinen aihe ja julkinen keskustelu (myös Sijoitustiedossa) on erittäin tervettä. 1,4 miljoonaa ihmistä on jo allekirjoittanut TTIP:n vastaisen addessin: https://stop-ttip.org/

Näytä koko viesti
Super Bowl -lippujen shorttaajat ottivat siipeensä - 2.2.2015 01.59

Mielenkiintoinen juttu ja samaa mieltä karhujen kohtalosta. Olisi mukava tietää niiden asiakkaiden määrä, jotka jäivät ulkopuolelle kun lappuja laitettiin luukulle.

Näytä koko viesti
Ei mitään järkee hei! - 31.12.2014 06.40

Erittäin mielenkiintoinen avaus.

Pelialan yhtiöt ja niiden arvottaminen kiinnostaa, laitetaan tiukkaan seurantaan. Eiköhän palstan advanced-jyrien avustuksella saada hyvää toimiala- ja yrityskohtaista keskustelua aikaiseksi.

Tervetuloa!

Näytä koko viesti