Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset

7.8.2020 - 01:07 #45700

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Lopettanen salituloksilla oman ketjun spämmäämisen taas muutamaksi viikoksi. Mutta käytän tätä harjoituspäiväkirjana, jota en muuten pidä.

Tänään oli nimittäin yllättävän hyvä päivä. Huolimatta vain miinuskalorien tuomista neljän + yhden tunnin unista kaikki uusia (niukkoja) sarjaennätyksiä:

Ylätalja: 11 x 80kg

Alatalja: 11 x 85kg

Hauiskääntö Scott-penkissä (googlasin termin): 9 x 37,5kg

Hauiskääntö käsipainoilla: 11 x 17,5kg

Yritän tehdä mahdollisimman puhtaasti pienentääkseni loukkaantumisriskiä ja koska ei ole mitään tulosskabaa kenenkään kanssa. Tänään kyllä olisi tullut punainen lippu luultavasti jokaisen liikkeen viimeisestä suorituksesta. Mutta hyvin sain irti, koska oli kivat hapot päässä kaikkien neljän jälkeen.

Sivulankkua olen tehnyt aina silloin tällöin, koska näin Bellagion kuntosalilla Juha Helpin tekevän sitä. Kokeilin, enkä pysynyt yhtä kauan kuin Juha. Ajattelin benzyskowiczinä, että tähän täytyy tulla muutos, mutta aika harvoin olen muistanut tehdä. Minkä vanhana oppii, sen helposti unohtaa.

Juha teki vapaa käsi kyljessä, eikä näin:

Niin miekin olen tehnyt, mutta taidan vaihtaa tekniikkaa. Googlasin Scott-penkin lisäksi tämänkin, kun aloin pohtimaan teenköhän oikein.

Vanhalla tekniikalla pysyin tänään 30 sekuntia per kylki. Mistä voinee päätellä, että vinot vatsalihakseni ovat nykyisin luokattomassa kunnossa. Reilut 30 vuotta sitten eivät muuten olleet, Alan Wellsin vatsojakin tehtiin Lauritsalassa kaksi kertaa viikossa liki itkuun asti noin syyskuusta maaliskuuhun. Yritän jatkossa tehdä tätäkin kerran viikossa. Jos 53-vuotiaana alkaa ahnehtimaan useammin, ei seuraa kuin itkua ja hammastenkiristystä. Olen hyvin tyytyväinen, että seitsemän päivää vaikuttaisi nykyisin riittävän lihasten palautumiseen treenikuntoon.

Olen selkeästi päässyt flowhun, eli salitulosten kehityksestä saa enemmän kicksejä kuin vaikkapa pikkunäppärästä osaketreidistä.

Pitääkin hakea limiittiä lisää, jotta osakepelikin säilyy mielenkiintoisena😎. Pelkällä omalla rahalla sijoittaminen kun nyt on vakuusten vajaakäyttöä.

Tosin nykylimiitissäkin on tilaa, mutta kuten Andy McCoy sanoi: "Jos mä löydän jotain mistä mä diggaan mä ostan sen". Ja jos on limiitti pohjassa joutuu ensin myymään jotain, mikä taas ei ole niin kivaa.

Parista viime kappaleesta saattoi joku nokkela alleviivaamattakin hoksata, että salitarjoittelu nostaa yleistä adrenaliinitasoa.

 

 

0
0
12.8.2020 - 16:38 #46000

WillChandler

Liittynyt:
15.7.2020
Viestejä:
1

Hyvä salimeininki kunteilla! Täytyy liittyä taas seuraan ja vähentää päivä- ja yöjuoksuja, kun säät viilenee.

Parikymppisenä panostin tietenkin hauiksiin, rintakehään ja V-selkään.  Nyt kun vuosirenkaat alkaa jo vitosella, olen pitänyt voimannostoliikkeitä ylivoimaisesti parhaina valintoina niiden monipuolisuuden takia. Hiukan arastelin MaVe:a eri muodoissaan aluksi, mutta sepä on kehittynyt kaikista parhaiten. Sitähän ei tarvitse aluksi runnoa maksimeilla, vaan tehdä kuntouttavana kevyillä painoilla. Kun tuntumaa tulee lisää, niin muokkaa sen mukaan, mikä hyvältä tuntuu. Välilevyvaivainen(!) kaverikin on todennut sen parantavan oloaan. Ja jalkakyykky yhdessä vatsalihasten kanssa takaa, että tarpeilleen pääsee itse vielä 30 vuoden päästä...

Voimannoston lisäksi hiukan yläselkää leuanvetona ja alataljana, reiden koukistajat ja tukiliikkeinä akilleksen olkapääni ja juoksua varten pohkeet. Nuoruuden maksimeja en taida lähteä hätyyttelemään vaikka trendi on oikean suuntainen. Äijäfiilis riittää laugh 

0
0
18.8.2020 - 13:00 #46447

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Etsiskelin jo aiemin, mutta en löytänyt Kauppalehden toimittajalle antamaani "haastattelua". Miulle sinänsä sopii hyvin metodi, jossa toimittaja pyytää kirjoittamaan haastattelun puolestaan. Jää vähemmän korjattavaa ja pienentää stressiä. Sitten tajusin, että sehän voi hyvin olla Arvopaperin puolella.

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/kannattaako-ostaa-ja-unohtaa-onko-ajoittaminen-mahdotonta-ja-ovatko-markkinat-aina-oikeassa-viisi-sijoittamisen-gurua-murtaa-alan-15-myyttia/30c69874-0557-4d2f-ae71-4faeb7dfc9e7

Kopioin oman osuuteni:

Vuoden sijoittaja 2018, Aki Pyysing:

 Markkinoiden ajoittaminen on mahdotonta

Väärin. Vaikea ei tarkoita mahdotonta. Osakemarkkinat ovat välillä selkeästi yliarvostettuja, kuten teknokuplassa. Välillä osakkeet ovat taas selkeästi aliarvostettuja, kuten finanssikriisin jälkeen. Nämä ovat toki valitettavasti sykli ja tilanne kerrallaan aina mietittävä erikseen. Toimivaa manuaalia tulevaisuuden osakemarkkinoiden ajoittamiseen onkin mielestäni mahdotonta kirjoittaa.

Olen kuitenkin yrittänyt painottaa syklien mukana eri omaisuuslajien painoja vuodesta 1986. Painot ovat olleet välillä pahastikin väärin, kuten vuonna 1990 aivan liikaa osakkeita ja 1998 taas aivan liian vähän, mutta toivottavasti olen siitä kehittynyt. Jatkanen ajoittamisen yrittämistä saattohoitoon asti.

Täytynee korostaa, että sellainen strategia ajoittamiseen, jossa näkemyksen mukaan välillä myydään kaikki tai ollaan sisällä maksimivivulla, johtaa pitkällä aikavälillä lähes kaikille joko markkinatuotolle pahasti häviämiseen tai pakkorealisointeihin.

Kaupankäynnistä osakkeilla seuraa vain kuluja

Väärin. Jos uskoo osakemarkkinoiden olevan tehokkaat, tämä pitäisi paikkansa.

Mutta 34 vuoden osakekaupankäynnin perusteella markkinoiden tehokkuutta liioittelevat rajusti varsinkin sellaiset, jotka eivät osakemarkkinaa edes seuraa, saati käy siellä kauppaa. Tästä voi ottaa esimerkin Finnairin annista, jossa valtava määrä sijoittajia jätti ottamatta riskitöntä tuottoa jättämällä vaihtamatta vanhat osakkeensa uusiin halvempiin, joista oli kuitenkin tulossa tasan niitä samoja osakkeita.

Lisäksi on huomattavaa, että osakekaupankäynnin kulut ovat nykyisin suuruusluokkaa kahdeskymmenesosa, mitä ne 80-luvulla olivat.

Lisäksi hilpeyttä herätti täysin yllättäen Erkki Sinkko, jota oli varmaan oikeasti haastateltu:

"Sijoitatko arvo-osakkeisiin vai kasvuosakkeisiin?

Typerä kysymys. Olen sijoittanut osakkeisiin puolen vuosisataa enkä vieläkään tiedä, mitä nämä sanat tarkoittavat. Pörssiyhtiö muuttuu jollakin tavalla joka päivä. Sitä muuttavat omat toimenpiteet ja ympäröivän talouden suhdanteet.

Osta ja unohda

Väärin. Sanonta on olevinaan hauska mutta todellisuudessa sekä mahdoton että vaarallinen. Jo Raamattu torjuu moisen leiviskänhoidon. Osakesäästäjän käsikirja kertoo, että 50 vuotta sitten pörssissä noteerattiin 71 osaketta. Niistä on listoilla jäljellä enää kymmenen.

Toki sijoitusta pitää valvoa. Se on perin helppoa nykyään. Sekä sähköistä että printattua tietoa on tarjolla runsaasti."

Teoreettisesti on mahdollista, että olen joskus viitannut Sinkkoon varjoisten kujien miehenä. Mutta vielä virtaa veri 82-vuotiaassakin🥳.

Jako arvo- ja kasvuosakkeisiin onkin enimmäkseen teoreettikojen löpinää. On vain yhtiöitä ja näillä toimialoja, jotka vielä usein vuosien saatossa vaihtuvat.

Tärkeistä asioista mainittakoon, että olen Savo-Karjalan lomaretken ansiosta 1,7 kiloa jäljessä painonpudotustaulukostani (104,9kg vs 103,2kg). Autolla ajaminen ja vaa'an kotiin jättäminen lihottaa. Tämä tarkoittaa, että elän absolutismissa. Tosin olen menossa Tallinnaan. Joten täsmennän ohjesääntöäni: Puoli kiloa pitää olla tippunut edellisestä viikosta tai ei tippaakaan viinaa kotimaassa.

Sain kuitenkin salilla eilen penkiltä jalat ilmassa 9x80kg, joten en mököttele joustavaa selkärankaani. Tämä on enemmän kuin olen koskaan tällä metodilla nostanut. Olen siis teoriassa kepeästi satasen kunnossa, mutta en kokeile. Vielä. Ehkä. Tosin olen jo miettinyt sosiaalisen median postausta satasen nostoon liittyen. Kyllä voi muuten olla 53-vuotias äijä lapsellinen.

Vähemmän tärkeistä asioista todettakoon, että Aspiren nousun ansiosta ainakin pörssisijoitukset ovat tänään ath:ssa.

0
0
24.8.2020 - 11:15 #47117

von Fyrckendahl

+806
Liittynyt:
2.11.2018
Viestejä:
1142

ulkona oleminen käteiset taskussa on selkeästi vaarallisempaa kuin rahat turvallisesti osakkeissa.

Olisi kiva, jos perusteltaisiin tällaiset heitot, jotka eivät pyri lähinnä otsikoihin vaan ohjaamaan muita ihmisiä järjellisiin sijoituspäätöksiin.

5 vuoden inflaatio on ollut jotain 0,6 %/v. Taso on edelleen sama. https://findikaattori.fi/fi/1

Paremmat tilikorot ovat nykyisin luokkaa 0,5 - 1 %/v. Muutama vuosi sitten taso oli 1,5 - 2 %.

Käteinen ei ole ihan hirveän vaarallista. Suurin vaara on ollut vaihtoehtoistuoton saamatta jääminen.

0
0
24.8.2020 - 11:33 #47121

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535
von Fyrckendahl kirjoitti:

ulkona oleminen käteiset taskussa on selkeästi vaarallisempaa kuin rahat turvallisesti osakkeissa.

Olisi kiva, jos perusteltaisiin tällaiset heitot, jotka eivät pyri lähinnä otsikoihin vaan ohjaamaan muita ihmisiä järjellisiin sijoituspäätöksiin.

5 vuoden inflaatio on ollut jotain 0,6 %/v. Taso on edelleen sama. https://findikaattori.fi/fi/1

Paremmat tilikorot ovat nykyisin luokkaa 0,5 - 1 %/v. Muutama vuosi sitten taso oli 1,5 - 2 %.

Käteinen ei ole ihan hirveän vaarallista. Suurin vaara on ollut vaihtoehtoistuoton saamatta jääminen.

Jos nyt jostain syyystä haluat katsoa viimeistä viittä vuotta, on orahat olleet paremmin osakkeissa kuin käteisessä. Eli siis tavallaan turvallisemmin.

Käteinen ei ehkä ole hirveän vaarallista. Mutta silti se on vaarallisempaa kuin osakkeet. 

En oikein saa kiinni, mitä pitäisi perustella tai jopa pyydellä anteeksi. Osakkeiden suosittelemista käteisen sijaan??? Ei ole tulossa.

 

0
0
24.8.2020 - 12:49 #47134

Teknokraatti

+1195
Liittynyt:
29.1.2020
Viestejä:
558

Riskien tarkastelu ja etenkin niiden yleistäminen tehdyn valinnan toteutuman kautta jälkeenpäin on altis melkoisille epävarmuustekijöille sekä valitun sijoituskohteen että ajanjakson osalta. Samallakin ajanjaksolla osakepoimija on nähnyt kovin erilaisen toteutuman omien valintojensa perusteella riippuen siitä ostiko sub-primekriisin jälkeen Talvivaaraa vai Reveniota. Toteutuman tarkastelu jälkeenpäin kertoo toki valinnan onnistumisesta ja se kertoo jotain myös tarkastelujaksolla realisoituneista riskeistä. Mutta se ei kuvaa tarkastelujakson alkuhetken tiedon pohjalla tehtyyn valintaan sisältyneitä riskejä. 

Käteinenkään ei ole kohteen ja aikakauden valinnan riskeistä vapaa, vaan osakeindeksien tavoin monen vaihtoehtoisen tuotteen joukosta poimittava kohde, jonka arvostus vaihtelee. Myös ajankohtana, jolloin käteinen voisi periaatteessa ollakin turvasatama, väärän maan käteinen voi olla silti tuhoisa. Käteiseen sijoittava betsaa uhkapelipanoksellaan sekä valitsemaansa ajoitusta että valuuttaa. 

Suomessa on perinteisesti pidetty asuntoa turvasatamana. Me kaikki olemme käyneet keskusteluja, joissa olemme päätyneet puolustuskannalle asiaan perehtymättömälle riskialttiilta uhkapeliltä näyttävän harrastuksemme vuoksi. Osakkeita on nopeiden arvon muutosten vuoksi pidetty vain paperina ja taloa vakaana kiinteänä omaisuutena jonka arvo ei koskaan laske. Nyt alkaa vähitellen valjeta yhä useammalle, että osakkeiden tapaan yksittäisen kiinteistön arvo riippuu sen kiinteistön kunnosta. Ja kiinteistön tapauksessa jopa vielä voimakkaammin sijainnista, jota ei edes voi järkevästi muuttaa ellei satu olemaan keskustapoliitikko Keminmaasta. 

Jos tästä tietoisena kansalainen silti valitsee jonain ajan hetkenä jonkin maan valuutan tai jossain taajamassa tai sen ulkopuolella olevan rakennuksen sijoituskohteekseen, se on ihan hyvä, kunhan ymmärtää mitä on tekemässä. Mutta koska tätä tietoa ei jostain syystä haluta jakaa kouluissa kaikille lapsille kansalaistaitona, on hyvä olla apostoleita jotka saarnaavat maailman kahdeksannen ihmeen sisäänrakennetusta inflaatiosuojasta edes niille, jotka oppivat koulussa lukemaan ja ottamaan itse asioista selvää. 

0
0
24.8.2020 - 12:51 #47136

hauturi

+3078
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2260
Aki Pyysing kirjoitti:

Jos nyt jostain syyystä haluat katsoa viimeistä viittä vuotta, on orahat olleet paremmin osakkeissa kuin käteisessä. Eli siis tavallaan turvallisemmin.

Et kai Aki nyt sentään koita väittää, että pörssisijoitus on turvallinen, koska jälkikäteen tarkasteltuna riskit eivät realisoituneet? Kai se riski kuitenkin oli olemassa, vaikka tällä kertaa kävi hyvin. Vai onko turvallisuudelle joku muu määritelmä kuin riski(ttömyys)?

0
0
24.8.2020 - 13:01 #47137

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535
hauturi kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

Jos nyt jostain syyystä haluat katsoa viimeistä viittä vuotta, on orahat olleet paremmin osakkeissa kuin käteisessä. Eli siis tavallaan turvallisemmin.

Et kai Aki nyt sentään koita väittää, että pörssisijoitus on turvallinen, koska jälkikäteen tarkasteltuna riskit eivät realisoituneet? Kai se riski kuitenkin oli olemassa, vaikka tällä kertaa kävi hyvin. Vai onko turvallisuudelle joku muu määritelmä kuin riski(ttömyys)?

En tietenkään. Toteuma ei tietenkään kerro riskisyydestä juuri mitään.

0
0
24.8.2020 - 13:03 #47138

von Fyrckendahl

+806
Liittynyt:
2.11.2018
Viestejä:
1142

En oikein saa kiinni, mitä pitäisi perustella 

Peruste, miksi käteinen on vaarallisempaa. Fiat-raha menettää arvonsa, osakkeet tulevat nousemaan syksyllä, osakkeet tuottivat historiassa enemmän tms. Perusteiden kautta pääsee nopeammin järjellisiin sijoituspäätöksiin.

0
0
24.8.2020 - 13:07 #47140

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535
von Fyrckendahl kirjoitti:

En oikein saa kiinni, mitä pitäisi perustella 

Peruste, miksi käteinen on vaarallisempaa. Fiat-raha menettää arvonsa, osakkeet tulevat nousemaan syksyllä, osakkeet tuottivat historiassa enemmän tms. Perusteiden kautta pääsee nopeammin järjellisiin sijoituspäätöksiin.

Hmm. Tätä aihettahan kolumnini käsittelevät järjestään. Enpä taida jaksaa aloittaa alusta "Raha tykkää olla osakkeissa" -keskustelua. Taidan siirtyä Puttoseksi ja siirtyä perustelujen sijaan vain toteamaan, että omat rahani ovat enimmäkseen osakkeissa.

0
0
24.8.2020 - 13:10 #47142

von Fyrckendahl

+806
Liittynyt:
2.11.2018
Viestejä:
1142
Teknokraatti kirjoitti:

Käteinenkään ei ole kohteen ja aikakauden valinnan riskeistä vapaa

...

Suomessa on perinteisesti pidetty asuntoa turvasatamana.

Erinomainen kirjoitus Teknokraatilta.

Jotkut ovat ratkaisseet vaarallisuusongelman suosittelemalla hajauttamista eri omaisuuslajeihin (kiinteistöt, osakkeet, korot, kulta, ...). Nykyaikana hajautus on jäänyt taka-alalle, kun korot ovat mitä ovat, ja suositellaan jopa kaiken keskittämistä osakkeisiin. Onko osakkeisiin syntymässä keskittämiskupla?

0
0
24.8.2020 - 13:23 #47146

von Fyrckendahl

+806
Liittynyt:
2.11.2018
Viestejä:
1142
Aki Pyysing kirjoitti:

Hmm. Tätä aihettahan kolumnini käsittelevät järjestään. 

Minulle ei selvinnyt, tarkoititko lyhyttä vai pitkää aikaväliä. Osakespekulantit toimivat lyhyellä aikavälillä, joten luontevin oletus on, että arvioit osakekurssien nousevan kohta.

Kirjoituksessasi ivattiin toisia sijoittajia ja heidän näkemyksiään. Sitten annettiin oma vastaava näkemys yhtä vankoilla perusteilla. Lähestymme Kauppalehden tasoa.

0
0
24.8.2020 - 13:47 #47149

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535
von Fyrckendahl kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

Hmm. Tätä aihettahan kolumnini käsittelevät järjestään. 

 

Minulle ei selvinnyt, tarkoititko lyhyttä vai pitkää aikaväliä. Osakespekulantit toimivat lyhyellä aikavälillä, joten luontevin oletus on, että arvioit osakekurssien nousevan kohta.

Kirjoituksessasi ivattiin toisia sijoittajia ja heidän näkemyksiään. Sitten annettiin oma vastaava näkemys yhtä vankoilla perusteilla. Lähestymme Kauppalehden tasoa.

Vilut osakespekulantit toimi vain lyhyellä aikavälillä. Tämä on oma määritelmäsi. Mie spekuloin loppuelämä ja vähän siitä eteenpäinkin mielessä. Jos mie arvioin osakkeiden nousevan kohta, sanon sen kyllä. Mutta aika harvoin sanon, kun kristallipalloista on kovasti pulaa. Sen sijaan kymmenien vuosien periodilla arvioin osakekurssien nousevan.

Oletko mahdollisesti Liike Nyt -aktiivi ja pahoillasi Hjalliksen ja Mikaelin puolesta😎? Mie otan nimittäin pahimman luokan käärmeöljykauppana varman kurssilaskun ennustamisen, koska siitä tulee ihan yhtä pahoja vahinkoja kuin ohuista longisuosituksistakin. Tätä ei turhan usein tajuta. Kaikenlaiset Korkeasaaren johtajat pitävät osakesijoittamista vastuuttomana ja osakesijoittamisen riskeistä varoittelun vastuullisena. Miun puolesta tarhanjohtajan taas voisi majoittaa kissahäkkiiin. 

Ymmärrän, että kolumni oli nähdäksesi huono. Ok, otetaan palaute vastaan. Puolustuksekseni kerron, että kirjoitin laivalla aika pahassa kankkusessa. Ja vaikuttaa siltä, että tuli kuitenkin keskimääräistä suositumpi.

0
0
24.8.2020 - 14:14 #47157

Farseer

+1989
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1565

Blogeja pitkään kirjoitelleena olen todennut että suosituimmat blogit ovat lyhyitä, sisältävät räväkän otsikon ja ovat ajankohtaisia. Itselläni yleensä hetkessä sutaistuja ja älyllisesti kauheata pashaa. Tämä oli otsikon puolesta osuva, ajankohtainen ja suhteellisen lyhyt.

Ei se sitä tarkoita, että ne olisivat hyviä. Tässä blogissa oli vähän omaani vähän pulla(sorsa)isa maku mutta ei joka viikko voi kaikkia miellyttää.

Ja nykyisen pääministerin meille hoitivat yhtälailla ne pösilöt jotka Orpon valitsivat Kokoomuksen puheenjohtajaksi.

0
0
24.8.2020 - 14:29 #47160

von Fyrckendahl

+806
Liittynyt:
2.11.2018
Viestejä:
1142
Aki Pyysing kirjoitti:

kymmenien vuosien periodilla arvioin osakekurssien nousevan.

Tämä perustelu on jo huomattavasti selvempi.

 

Aki Pyysing kirjoitti:

Oletko mahdollisesti Liike Nyt -aktiivi ja pahoillasi Hjalliksen ja Mikaelin puolesta😎?

Sitäkin todennäköisemmin olen vihreiden ja perussuomalaisten varavaltuutettu yhtä aikaa.

 

Aki Pyysing kirjoitti:

kirjoitin laivalla aika pahassa kankkusessa. 

Menetelmä saattaa toimia runoudessa ja muussa kaunokirjallisuudessa.

heart

0
0
24.8.2020 - 21:40 #47209

Harri Holderi

+216
Liittynyt:
7.1.2018
Viestejä:
141

Tulee väkisin vähän erilaisen nuoren fiilis kun mielestäni tämä oli sitä Parempaa Pyysingiä. Kirjoitus ei karannut tavanomaisella varmuudella tarpeettoman pitkiin nokkeliin kielikuviin ja anekdootteihin (joskin vielä voisi ehkä leikata hieman), indeksirahastojen suosittelu oli oikein mukavaa ja yleinen varovaisuuden ehdottaminen on oikein hieno viesti. 

En oikein ymmärrä kuinka joku "ollaan varovaisia, mutta laitetaan rahnulia markkinoille säännöllisesti" on hurja viesti kun taas kaikki "kuinka vivuttaa rahastosijoitukset tappiin" ja "rahat patjan alle, koska kipeä selkä tuottaa paremmin kuin maailmaa pyörittävät yritykset" ovat vaihtoehtoisia neuvoja sille 95% ihmisille jotka voivat ottaa vastaan vain raskaasti yksinkertaistetun sijoitusterveisen. Ehkä sen verran tuohon olisi voinut lisätä että pieniin menolisäyksiin ja tulonmenetyksiin kannattaa varautua 3kk - 6kk kassalla, mutta se olisi jo aika vaikeeta. 

En muista vastaavaa kritiikkivyöryä niistä "oma sijoitusaste on 140%" -kommenteista joita olemme joskus nähneet/kuulleet :|

Kirjoitus oli kiva, helppolukuinen ja kuvakin oli komea. Puku ja hymy sopii joillekin paljon paremmin kuin t-paita ja pokerinaama.

0
0
25.8.2020 - 11:53 #47250

Teknokraatti

+1195
Liittynyt:
29.1.2020
Viestejä:
558
von Fyrckendahl kirjoitti:

Minulle ei selvinnyt, tarkoititko lyhyttä vai pitkää aikaväliä. Osakespekulantit toimivat lyhyellä aikavälillä, joten luontevin oletus on, että arvioit osakekurssien nousevan kohta.

Kirjoituksessasi ivattiin toisia sijoittajia ja heidän näkemyksiään. Sitten annettiin oma vastaava näkemys yhtä vankoilla perusteilla. Lähestymme Kauppalehden tasoa.

Meniköhän tässä keskustelussa stereotypiat aivan äärilaitoihin vailla niiden välistä reaalimaailmaa? Eiköhän perintöosakkeita ao-tililä tai peräti piirongin laatikossa hautova ole jo harvinainen poikkeustapaus? Strategiasta riippumatta jokainen aktiivisesti sijoittava käy jonkin verran kauppaa ihan väkisinkin. Nordnetin Titaanien Taistossa Jukka Lepikkö vetää komeasti strategialla, josta en ymmärrä mitään ja jota en uskaltaisi suositella kenellekään, mutta jota on äärimmäisen jännittävää kuunnella. Siinä vasta spekulantti- wau! Lepiköllä on hommasta sen verran kovat näytöt, että uskon hänen olevan yksi niistä, jotka voittavat markkinat kestävällä tavalla hyvin vapaalla hedge-strategiallaan. Minä en vaan tuota osaa, joten jatkan sitä, missä olen vuosien varrella nähnyt onnistuvani. Sen hintana kannan ylpeänä Ostajaunohda viittaani, vaikka vuosia sitten salkkuuni kurkistanut ammattilainen arvioi sen niin varmaksi, että voisin käyttää sitä ehkäisyvälinemainoksena. Minulle se oli juuri se palaute, mitä olin tavoittelemassakin, vaikka pidinkin rinnastusta rohkeana Lars Levi positiivisella Pohjanmaalla.

Strategiasta riippumatta pidempään markkinoilla oleva päätyy sijoittajaksi, joka katsoo eteenpäin.  Vaikka seisonkin Ostajaunohda mannekiinina, pidätän itsellenikin oikeuden muistaa unohtamani uudelleen seuraavalla viikolla ja myydä pois tajuttuani ostaneeni Wärtsilää ihan väärässä maailmassa ja ihan väärän aikaan. Virhearvioita vaan tulee välillä, yrittipä spekuloida tai holdata. Ja aina sellaisen havaittuaan tuntee itsensä ihan yhtä tontuksi kuin ennenkin. Virheen korjauksen lisäksi pidätän oikeuden keventää vuosia sitten hyvin onnistuneita ostoksiani, joiden kasvun mahdollisuuksien näkemiseen ei oma mielikuvitus enää riitä. Vaikka aikajänne onkin eri, toimareita lähtee sekä onnistumisen että epäonnistumisen seurauksena aivan kuten spekulantillakin, joten olenkohan minä sittenkin yksi maailman hitaimmista spekulanteista? cheeky 

0
0
25.8.2020 - 13:02 #47259

von Fyrckendahl

+806
Liittynyt:
2.11.2018
Viestejä:
1142
Teknokraatti kirjoitti:

Eiköhän perintöosakkeita ao-tililä tai peräti piirongin laatikossa hautova ole jo harvinainen poikkeustapaus?

Kun seurasi Sammon paperiosakkeiden mitätöintiä jokin vuosi sitten, piirongin laatikossa hautominen ja osakekirjan kadottaminen näytti olevan kovinkin yleistä. Osakkeet oli jaettu vuonna 1987 vakuutuksenottajille vähän kuin "perinnöksi". 

Yhtiön osakkeista oli marraskuussa 2016 1,23 % eli 6,91 miljoonaa "isännätöntä" osaketta vielä kirjaamatta arvo-osuusjärjestelmään. Ne vastasivat yhteiseltä pörssiarvoltaan 293 miljoonaa euroa. Eri omistajia oli ainakin 75.000. ... Marraskuussa Sampo-kuolettamishakemuksia saapui käräjäoikeuteen noin 2500. https://www.porssitieto.fi/arvotonosake/index.html

Osta ja unohda on ollut yleinen vaikkakaan ei välttämättä tietoinen sijoitusstrategia. smiley

0
0
26.8.2020 - 20:00 #47479

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Annan itselleni arvosanaksi Tallinnan Summer Showdownista keskiviikosta sunnuntaihin kokonaisarvosanaksi 8-. Tässä on aika paljon sitä, että kävin Tallinnassa kaksi (2) kertaa lenkillä. Koska selkärankani on tunnetusti joustava, tein viikon kolme kovaa salitreeniä ennen lähtöä matike normaalin makepe sijaan. En täysin luottanut Tallinnan salillakäymiskykyihini. Ehkä joku vuosi käyn vielä Hiltonin Spassakin.

Pelisuoritukseni arvosana olisi matalampi. Mutta jos on liki puoli vuotta pelaamatta eikä opiskele käytännön yhtään, saa helposti mitä tilaa.

Tajusin tänään, että viisisatasen 7.400 euron pronssi oli sadas Hendon Mob -lippuni. Tällä olen suomalaistilastoissa viidentenä. Mutta aion ohittaa 102:lla neljäntenä olevan Jukka Juvosen vaikka väkisin. Muut edellä olevat Juha Helppi 199, Kimmo Kurko 156 ja Joni Jouhkimainen 105 taitavat olla liian nuoria ja aktiivisia tavoitettavaksi. Jonin nyt voisi ehkä väliaikaisesti pystyä ohittamaan?  

https://www.pokeritieto.com/kolumnit/pieni-vodka-piristaa/

Sijoitusrintamalla en ole juuri kevennellyt, vaikka yleensä tällaisella nousulla vähän irroittelen. Mutta voi tässä tulla toinenkin aalto, olen pohdiskellut. Eli tylsätkin osakkeet palaisivat koronaa edeltäneisiin hintoihin. Tuloksentekokykyyn toki teki korona lovea, mutta voi olla enimmäkseen väliaikaista. En usko korkojen nousevan yhtään mihinkään. Sen sijaa lueskelin jotain korkosuojausketjua, ja tuntuvat ihmiset korkoputkia vaan ottavan. Eivätkä saa mäkismäisiä hintoja. Joten tietoisuus nousemattomista koroista ei ole vielä koko maailmaan levinnyt. Joten arvostuksissa on vielä hyvin varaa ylöspäin. Alunperin olin myymässä esimerkiksi Sampoja 33:een, mutta mikä se sellainen 15 P/E on vakuutusyhtiölle nollakorko-olosuhteissa?

Joten olen istunut käsien päällä. Nyt sellainen kymmenen pinnan niiaus ja vihaan taas itseäni tekemättömyydestä ja strategiasta poikkeamisesta. ATH:ssa kuuluisi sen mukaan kevennellä aina jotain. Ja sitten yrittää ostaa niitä halvemmalla takaisin. 

0
0
31.8.2020 - 17:22 #48065

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Kaikki eivät tiedä, mutta olen kuumenemaan taipuvainen. En kilahda usein, mutta kun kilahdan, menetän kontrollin ja esimerkiksi saatan heittää jonkun esineen seinään ja huutaa suoraa huutoa.

Yleensä kilahtamiseni ovat tärkeitä asioita, kuten hermostuminen keskustelupalstalla muille pelkästään pahaa tarkoittaviin ihmisiin. 15 vuotta keskustelupalstaa on kuitenkin opettanut, että tämän tapahtuessa on parempi tosiaan heittää se terotin seinään kuin kirjoittaa mitään. Sitäkin olen joskus koittanut.

Tänään aloin huutamaan suoraa huutoa, kun en Betfairin chatissa löytänyt omalta tietokoneeltani enää passia. Betfairin softa ei ilmeisesti tunnistanut dokkarimuotoa. Avokki siirsi miut päättäväisesti koneelta pois ja otti puikot käsiin. Mie jatkoin kirkumista, että "tuossa se juuri oli ja nyt se on hävinnyt", mutta se sivuutti miun meuhuamisen ja kaivoi passin koneelta esiin, otti siitä snipin ja sai välitettyä sen chattiin.

Englantilaiset vedonlyöntitoimistot utility bill -shownsa kanssa menettää paljon meidän metsäläisten actionia, kun rumba on joka kerta yhtä ahdistavaa. Niissä kioskeissa nimittäin heitetään noppaa mikä kelpaa milloinkin. En tällä kertaa osannut enää tulostaa Nordean nettipankista osoitteellista tiliotetta, niin kokeilin autoverolapulla (ei käynyt) ja vakuutusmaksulapulla (yllättäen upposi).

Sain tunnin säätämisellä sitten nostettua "exposureni" 10K -> 30K, vaikka pyysin 1. Poistamaan kokonaan 2. Laittamaan 200K.

Ei mikään ihnme, että britit menettivät siirtomaansa ja suurvalta-asemansa.

Se täytyy sanoa, että olin kyllä oikeasti vähän yllättynyt, kun pääsin chatissa oikean ihmisen puheille välittömästi. Jotain ne sitten tekevät oikeinkin.

Olen löytänyt uuden harrastuksen, jossa vehtaan Nordeaa ja yhtä toista lappua edestakaisin. En viitsi kertoa mitä, koska jatkan kunnes on sylissä vain toista eli hintaero repeää toiseen suuntaan.

Tätä harrastusta tein pitkään kiinteistösijoitusyhtiöillä, mutta nyt niitä ei enää Suomen listalla ole oikein tarkoitukseen sopivia, kun Ovarokin osaltani syväjäädytyksessä.

Idea on siis, että molempien yhtiöiden on oltava fundamentaalisesti edullisia, koska lopulta syliin jää tosiaankin vain sitä. Sitten täytyy toki myös hintojen liikkua ja hintasuhteiden muuttua. Eli yhtiöt mielellään korreloivat samoihin tapahtumiin maailmassa samalla tavalla. Mutta odotellessa hintasuhteet pukumiesten jorinoista ja Kauppalehden uutisista pomppivat miten sattuu. Näillä pompuilla ja kuopilla voi sitten tehdä jotain pientä nököä. Toki Sanna Marinille 20 prosentin siivun maksaminen on vähän vastuutonta, mutta kaikestahan on maksettava, eikös juu.

Nykypäivänä algoritmit ovat sikäli riesana, että ihan tällaista Sponda/Technopolis/Citycon pyhää kolminaisuutta tuskin enää yhtä hyvillä korrelaatioilla ja säännöllisesti muuttuvilla hintasuhteilla enää löytää🤔.

0
0
31.8.2020 - 19:22 #48070

Late

+402
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
437
Aki Pyysing kirjoitti:

Sain tunnin säätämisellä sitten nostettua "exposureni" 10K -> 30K, vaikka pyysin 1. Poistamaan kokonaan 2. Laittamaan 200K.

Haha 😁👍

0
0
31.8.2020 - 22:33 #48078

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

https://www.pokerisivut.com/suomeen-kuudes-wsop-ranneke/

Mie olen sisukkaasti kannattanut penkkiurheilijana suomalaisia monissa lajeissa, myös pokerissa.

Tällä kertaa taisi käsittääkseni tulla Suomeen ensimmäinen amatööriranneke. Tai en oikeasti tiedä Adnanin statusta, mutta amatööri oli käsittääkseni ainakin siihen aikaan, kun molemmat pelasimme Mikonkadulla. Lisäksi mukava kaveri. En kirjoittaisi mitään luonnehdintaa, jos olisin muuta mieltä😎.

Moneskohan tämä Helpin WSOP-hopea oli? Ainakin neljäs muistinvaraisesti laskettuna. Pataan tuli Helmutin Pililtä 2013, Lontoossa siltä melko huonolta omahan pelaajalta ja 2018 seurasin limiittifinaalia viestittelemällä Juhan kanssa. 

0
0
1.9.2020 - 14:20 #48127

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

En niinkään julkaise näitä laihtumistiedotteita leveily- vaan kapenemistarkoituksessa. Lisäksi tarina on tosi, juin tuon jutun tuoreeltaan ja totesin, että tavanomaista trumpvastaista iltapulupashaa, mutta BMI oli tasaisen vauhdin taulukolla alittumassa elokuun puolivälissä. Tarkkaavainen lukija voi huomata, että nyt ei muuten ole elokuun puoliväli. Lipsuin elokuussa puolen kilon viikkotavoitteestani vähän, ja nytkin olen tämän viikon tavoitteesta 1,3kg perässä eli juuri sen kaksi viikkoa.

Olen siis ajatellulla yhdeksänkympin matkalla 117->103,5->90 jo reilusti voiton puolella. Tosin neljänsadan metrin aidoissa takakaarre oli pahin. Loppusuora nyt menee rutiinilla silmät sumussa ja rata keinuen, mutta takakaarteessa pitää rypistää.

Nyt salituloksissa on odotetusti vähän tullut vähän kovempi seinä vastaan, kun ollaan ennen koskemattomassa luonnossa. Tosin maanantaina menin keskikankkusessa vähän kokeilemaan (joo, ei huolta, en ole kasvamassa aikuiseksi). Penkin 7x80kg jalat ilmassa oli karvas pettymys, ojentajissa sain kuitenkin yhden ennätystoiston lisää 7x105kg ja suutuspäissäni runttasin 10x120kg vs 4 viikon takainen 10x113kg.

Takakaarteessa lisään aerobista ja yritän olla tyytyväinen, jos salitulokset pysyvät paikallaan. Joskin vaihdan olkaprässin vinopenkkiin, koska jotain muutosta pitää pienissä vaikeuksissa tehdä. Ja saada tällä viikolla olkaprässiennätys, joka sitten saa jäädä sellaiseksi tammikuulle.

Tosin matkalla maaliin pääsy edellyttää terveenä pysymistä. Olen aina vahvistunut ja vähän laihtunutkin ellen ole ollut sairas tai loukkaantunut. Olen melko varma, että korona-ajan kuusi kuukautta täysin terveenä on pisin periodi koko elämässäni. Voi olla, etten loppuelämänäni enää kättele ihmisiä. Tulihan sitä jo aika paljon tehtyä. Sitä paitsi nyrkkitervehdys on siisti. Pokeriammattilaisten toinen aalto (Antonius, Sahamies, Helppi yms.) harrastivat sitä jo ennen vuosituhannen vaihdetta.

Pörssistä viis, lähdenkin lenkille.

0
0
2.9.2020 - 16:10 #48327

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Saatana. 

All my friends are gone

Why they gotta die so young

And the scum lives on

Donald Trump's gonna live forever

Sheldon Adelson already lived forever

All the politician's gonna live forever

Nixon taught them all how to live forever

I'd hate to think it's conspiracy

No one's left who makes sense to me

The immoral majority adding insult to my injury

Sanat: Demolition 23 Scum Lives On

https://www.youtube.com/watch?v=0YvyZZoJ2OE

 

0
0
3.9.2020 - 02:53 #48414

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535

Sain Nordnetissä laitettua limiitinkorotuspyynnön sisään ja siirrettyä 15-v pojan salkun oman salkun alle. Näistä tulee aina sellainen voittajaolo, koska byrokratian kanssa painiminen ja siihen nykyisin liittyvä oikean napin netistä ovat miulle ylistressaavaa puuhaa. Sitten kun vielä limiitinnosto menisi läpi, voisi ottaa vaikka greippi-jaffaa. Olen alkoholittomilla kausillani siirtynyt jossain määrin keltaisesta harmaaseen, koska maistuu aika paljon lonkerolta. Voi ikään kuin visioida juovansa lempijuomaansa alkoholia.

Tosin lonkeroa en ole kalorisyistä juonut juuri tällä vuosituhannella. Paitsi jossain välissä ollutta light-lonkeroa. Tästä lämpenin googlaamaan, ja totta kai sitä on edelleen olemassa. 5,5% ja 33 kcal per desi. Eli puolen litran tölkin polttaa vartissa crosstrainerilla, jos kovasti sohii. Taidankin ostaa pari tölkkiä johonkin juhlahetkeen. Esimerkiksi perjantaihin. 

Kysyivät perään, mitä aion isommalla limiitillä tehdä. Näihin tekisi aina mieli vastata "Ostaa heroiinia", mutta ikinä en ole vastannut. Pankkisiirtoihin olen joskus kirjoittanut "lapsipornovideoiden myyntitilitykset" tai "kokaiinikaupan provisiot", mutta kun pankinjohtajani eläköityi, tämänkin huvin olen enimmäkseen lopettanut. Ensimmäinen exäni taitaa vieläkin mökötellä, kun kuukausittaisessa pankkisiirrossaan taisi lukea "Ruokot" tms. Mistä tuli mieleeni, että ruokothan kohta loppuvat, kuten viimeinen asuntolainakin. Kun on kolmet ruokot ja kaksi asuntolainaa lusinut ilman käteen jäänyttä yhtään asuntoa, voi katsoa jo aika pitkälle kansalaisvelvollisuuksiaan suorittaneensa.

Lisäksi suoritin tänään salilla ennätyksiä. Kirjanpito tuli tarpeeseen, koska salilla katsoin kännykästä tästä päiväkirjasta, mitä meni kuukausi sitten.

Tein pelkkiä ennätyksiä, tosin niukkoja ja osin vähän kyseenalaisilla tekniikoilla viimeisissä toistoissa.

Ylätalja 12x80 Alatalja 12x85 Hauiskääntö Scott-penkissä 10x37,5 ja Hauiskääntö käsipainoilla 12x17,5 paranivat kaikki yhdellä toistolla.

Sitten koitin vielä lankkuennätystä . Noin 1'30'' kohdassa alkoi coressa polttaa, mutta totesin, että mie oon juossut neljänsadan aitoja, pelannut jenkkifudista ja ollut kahdesti naimisissa, No Pain No Gain. 3'00'' sinnittelin, mitä vähän hirvittää yrittää parantaa. Tämä on kyllä joskus ollut parempikin (en kyllä muista paljonko), muita en saanut pöhköpalloaikoinakaan ihan näin "paljon". Tosin eri sali ja eri laitteet. Pitäisi käydä Töölö Gymillä vertailemassa. Saattavat laittaa Fressillä kevyempiä painoja, että ihmiset tuntisivat itsensä vahvoiksi.

Kaiken kaikkiaan varsin hyvä päivä, kun löysin nukkumaan vetäytyessä vielä Hartwall Original Long Drink Lightin😎.

 

0
0
3.9.2020 - 09:40 #48430

Velho

+1412
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
544

Nuo sun limiittisopimukset Nordnetissa taitaa olla jotain omilla ehdoilla neuvoteltuja, eli eivät noudata tavallisen superluoton ehtoja? Koska sulla on isot positiot muutamassa firmassa, niin hajautuksen puutteen vuoksi et varmaan muuten pääsisi järkeville korkotasoille, otaksun? Edit: ellet sitten pidä palvelussa useampaa salkkua, joista luotto kohdistuu vaan "hajautettuun" salkkuun/salkkuihin.

0
0
3.9.2020 - 09:39 #48434

B4D455

+72
Liittynyt:
9.6.2017
Viestejä:
86

Hartwallin kevyt inkivääri-lonkero, suosittelen kokeilemaan. Tuntui sopivan erityisen hyvin kesän raikkaaksi juomaksi mutta miksei syssynkin. Edellyttää kuitenkin luultavasti että pitää inkivääristä.. ja lonkerosta laugh

0
0
3.9.2020 - 10:56 #48450

Aki Pyysing

OP
+11679
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6535
Velho kirjoitti:

Nuo sun limiittisopimukset Nordnetissa taitaa olla jotain omilla ehdoilla neuvoteltuja, eli eivät noudata tavallisen superluoton ehtoja? Koska sulla on isot positiot muutamassa firmassa, niin hajautuksen puutteen vuoksi et varmaan muuten pääsisi järkeville korkotasoille, otaksun? Edit: ellet sitten pidä palvelussa useampaa salkkua, joista luotto kohdistuu vaan "hajautettuun" salkkuun/salkkuihin.

Private Bankingin normaali lainakorkotaso. josta en edes muista, paljonko se on. Mutta ei se ole kuitenkaan 4,85%, mikä näyttää olevan lähtökohtainen korkotaso. Muistinvaraisesti noin 2%.

Mie mitään superluoton ehtoja pystyisi täyttämään. Satunnaisesti ehkä. 

"Käytössäsi on enintään 20 % salkun lainoitusarvosta.

Yksittäinen osake tai ETF edustaa enintään 20 % salkun koko markkina-arvosta."

Humoristisia vaatimuksia😎. 

0
0
3.9.2020 - 12:59 #48480

Peltinen

+78
Liittynyt:
26.5.2016
Viestejä:
113
Aki Pyysing kirjoitti:

Jos nyt jostain syyystä haluat katsoa viimeistä viittä vuotta, on orahat olleet paremmin osakkeissa kuin käteisessä. Eli siis tavallaan turvallisemmin.

Käteinen ei ehkä ole hirveän vaarallista. Mutta silti se on vaarallisempaa kuin osakkeet. 

En oikein saa kiinni, mitä pitäisi perustella tai jopa pyydellä anteeksi. Osakkeiden suosittelemista käteisen sijaan??? Ei ole tulossa.

Haluutko tulla kurkkaamaan meikäläisen tuulipukusalkkua. Nordeat turskalla, Nokiat kanssa mutta ihan vähän vaan ja Oriolasta lähtenyt 35% ostohinnasta. Eli meikäläisen rahat olisivat olleet paremmin tallessa 0-korkoisella pankkitilillä. Harrastukset toki saa maksaa, ei siinä mitään.

 

0
0