2.11.2018 - 16:08

Skagge

+23
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
141
Aki Pyysing kirjoitti:

Mie veivaan näitä osakkeita tosiaan lähinnä kutitustuntumalla, jos silläkään. Yritin sisukkaasti puoli tuntia myydä Aspirea, jossa luulin olevan jonkun päivähuutarin, koska kurssi ei päivity, ja laidat oli jumissa @40,90.

Sitten tajusin, että hiuspussipääthän pitää kaikenlaisia lomia, mistä meillä luovuttiin jo ennen talvisotaa. Ja kyllä, laittoivat omaa aikaansa yhdeltä kioskin kiinni, eli tunti sitten, koska pyhänpäivä on kohta tulossa.

 

Ite yritin kans myydä tänään ja ihmettelin kun mitään ei tapahdu. Nyt on vielä kaikki Apiret salkussa, toivottavasti jatkaa nousuaan

0
0
9.11.2018 - 11:13

Aki Pyysing

OP
+12161
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6672

Eilen illalla päätin väsyneenä ottaa taksin kilometrin matkalle. Olen länkyttänyt taksiuudistuspakokauhuisille, että hinnan voi katsoa taksin ikkunasta, siinä on lappu.

Menin oikein päin olevan taksijonon ensimmäiselle autolle, ja yritin tihrustaa hintaa lapusta. Koska oli pimeää, teksti oli pienellä ja mie laitammmyötäsisessä oleva keski-ikäinen, lukeminen oli vähän haasteellista. Totesin fak it, kerta elää ja mersu ajaa ja hyppäsin kyytiin.

Sitten näpräsin kännykkää ja heti kohta oltiinkin perillä. Sitten katsoin taksamittaria ja järkytyin. Ei jumalauta.

Normaalisti reilun kympin kyyti maksoi 6,50.

Taksiuudistuksen äänekkäimmät vastustajat eivät havaintojeni mukaan juuri taksilla aja.

  

0
0
12.11.2018 - 13:36

Aki Pyysing

OP
+12161
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6672

Hyvä oikolukija on enemmän kuin painonsa arvoinen kobolttia. Olen nimittäin käyttänyt paljon paskojakin oikolukijoita. Kerran riuhtaisin pienessä nousussa, mutta silti pahantuulisena, jonkun tilityksen. Tavanomainen oikolukijattareni ei ollut tullut vielä kotiin, joten tyrkkäsin raapustuksen kaverille, joka omasta mielestään on Oikeakielisyyden Ylijumala varustettuna ÄO 160:lla. Suhtaudun nimittäin epäluuloisesti vaikutuksen alaisena kirjoittamiseen. Aamun valjettua eivät kaikki illan ideat kestä lähempää tarkastelua. Kolumnini sai nopean tuomion "Hyvä on, voi julkaista." Olin edelleen epäluuloinen, enkä julkaissut.

Kantaoikolukijani saavuttuaan veti puolet kolumnista keltaiselle. Se oli täynnä peruskirjoitusvirheitä, tautologiaa ja löytyipä joku epäloogisuuskin. Oikeakielisyyden Ylijumala ei enää ikinä oikolue miulle yhtään mitään. Onneksi olin analysoinyt kaverin jo valmiiksi jalat tukevasti pari metriä ilmassa olevaksi. 

Toissapäivänä meille tuli oikolukijan kanssa pienimuotoinen konflikti, kun se ilmoitti, että tämän sunnuntain epistola on niin alentuva ja ylimielinen, että hän ei jaksa lukea loppuun. "Vaikka puhuttekin kavereittesi kanssa noin, ei se tarkoita, että sellaista kannattaa julkaista. Jos haluat karkoittaa kaikki aloittelevat sijoittajat ja naiset lukijoista, niin siitä vaan sitten".

Mie mököttelin ja korjailin, leikkailin ja liimailin moneen kertaan. Otin pois paljon toksista maskuliinisuutta, taisi sitä vielä pieni ripaus jäädäkin. Olen melko varma, että pelastuin pienimuotoiselta katastrofilta. Vaikka olisikin ylimielinen mulkku, ei se tarkoita, että haluaa vaikuttaa sellaiseltacool.

Tämä blogi on muuten erinomainen paikka antaa negatiivistakin palautetta kirjoituksistani. Yritän kehittää itseäni kirjoittajana ja nykyisin teenkin vähemmän yhdyssanavirheitä kuin kymmenen vuotta sitten. Toki mie otan mielelläni vastaan selkääntaputteluakin, mutta perusteltu kritiikki on se mikä suurimmalla todennäköisyydellä johtaa kehitykseen. Erityisesti arviostan pilkkujen nussimista oikeiksi, koska ne eivät yleensä ole mielipidekysymyksiä. Jos kaikki vain kehuskelevat, lähtee Pappa-Tunturi helposti keulimaan.

P.S. Rikon Iso Kirjain - ja joitakin muitakin kirjoitussääntöjä tahallani. Syvemmän Ymmärryksen Faroksen Majakka vain näyttää miusta hienolta.

 

0
0
12.11.2018 - 20:01

eke

-841
Liittynyt:
30.11.2014
Viestejä:
504
Aki Pyysing kirjoitti:

Toki mie otan mielelläni vastaan selkääntaputteluakin, mutta perusteltu kritiikki on se mikä suurimmalla todennäköisyydellä johtaa kehitykseen.

Aijaa... kiva kuulla.

0
0
19.11.2018 - 14:32

Aki Pyysing

OP
+12161
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6672

Antti Rinteelle täytyy antaa kredittiä paljon parantuneesta esiintymisestään. Nykyisin se heittää populistisia heittojaan niin sujuvasti, että yleisö rummuttaa rollaattoreitaan villisti. Naama-analyysin perusteella näyttäisi siltä, että pääministeriys kiinnostaa niin paljon, että viinasta on leikattu radikaalisti. Voi villu, betsaisin sen puolesta, että voittaa vaalit.

Miksi mie jaksan jatkuvasti märehtiä kaikenlaista, enkä ottaa iloa irti hirveästä tsägästäni sijoitusmarkkinoilla? Olin Arvopaperin Sijoitusraadissa, ja olin ainoa, joka vastasi, että tämä vuosi oli erittäin hyvä sijoitusvuosi. Technopoliksen lunastus, Aspiren huippuosari ja vielä Ilkan Almojen myynti olivat aikamoisia jouluja kaikki. En nähnyt niistä mitään tulevaksi juuri nyt kun tulivat, mutta mie en olekaan momentum-sijoittaja. Olen arvosijoittaja, joka uskoo arvojen joskus asettuvan pörssissä kohdalleen. En juuri murehdi, mistä triggeristä se voisi tapahtua. Sen jätän anaaleille, joilla sitä paitsi on yleensä 30 päivän kaupankäyntikielto. Mie otan ne triggerit vastaan mitä tulee ja reagoin sitten niihin.

Triggereiden murehtiminen on saanut monet kaverit menettämään uskonsa arvosijoittamiseen. "Tajuaako markkinat sen?" on lause, joka fundapohdintojen sekaan heitettynä tarkoittaa sitä, että ei enää pohdita osakefundamentteja. Mie oon aina murehtinut sisäpiirikauppoja ja aina uskonut fundamenttisijoittamiseen. Olen toki uskonut vääriä fundamentteja monta kertaa, mutta se on eri asia. Kun sitten hyvällä munkilla samana vuonna realisoituvat useamman lapun fundamentit oikeansuuntaisesti, pitäisi heittää vaatteet pois ja tanssia pöydällä. Mutta ei. On ilmastonmuutos ja tyhmät poliitikot ja vielä tyhmemmät äänestäjät ja lisäksi ylipainoacrying.

0
0
20.11.2018 - 11:08

Aki Pyysing

OP
+12161
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6672

Aamun pilasi perjantain uutinen, jonka olin missannut: Tilintarkastusrajojen  nostosta luovutaan. Hyvää onnea tilintarkastajat ja Suomen Kuvalehden hyödylliset idiootit, jotka eivät ymmärtäneet kenen (rikkaiden tilintarkastajien vs köyhien pienyrittäjien) asiaa ajoivat.

Asialla ei henkilökohtaista vaikutusta, mutta tässä oli taas opetus siitä, että vaalikauden loppuun ei kannata jättää mitään no-brainer uudistustakaan, mihin oppositio voi tarttua.

Näinköhän Sipilän rimpalla riittää munaa viedä sijoitussäästötiliäkään läpi? Vaalit ovat hirveän pian.

0
0
29.11.2018 - 14:33

Aki Pyysing

OP
+12161
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6672

Läppäri laukesi, kun sen päälle kaadettiin puoli kukkamaljakollista vettä. Ei ne kestä nykyisin mitään. Sijoitustietoonkaan en ole ehtinyt kirjoittaa, varsinkin kun en muistanut salasanaa, koska olin pysynyt sisällekirjautuneena pitkään.

https://www.pokeritieto.com/kolumnit/varmuuskopio-pelastaa/

Diginatiiveilla ei ole mitään käsitystä, minkälaiseen helvettiin joutuu paljon koneen ääressä aikaa viettävä JOMO, kun sen läppäri lopettaa yhteistyön. Nyt jännään, mitä tietokonetoimittaja ilmoittaa tietojen siirtymisestä uudelle koneelle. Humoristista on, että olen stressannut asiaa niin paljon, että sain pitkästä aikaa unihäiriöitä. Jotkut kymmenen pinnan markkinadropit tai pokeribiitit ei tunnu missään, mutta teknologian pettämisestä saan vesikauhua. Jännä pää.

Markkinoillakaan en ole tehnyt juuri mitään, vähän Nordeaa kevensin ja missasin Ovaropilkin.

Haa! kesken kirjoittamisen sain soiton, että "kaikki" on siirretty. Tietenkään kaikki mihinkään siirry, mutta saanpahan nyt sähköpostihistoriani ja sähköpostini takaisin. Sähköposti on viritetty siten, että se hakee viestit palvelimelta, joten postilkaatikko ei mene tukkoon, ja sitten ne viestitkin on siellä. En ole siirtänyt päämailiani kännykkään, koska muuten vastailisin maileihin pokeripöydässäkin. Haluan siellä nimittäin rauhassa lukea Economistia ja Bloombergia.

Ehkä saan pienet päikkärit nukuttua ennen Uriah Heepiä neljän tunnin yöunien jäljiltä, kun vähän pakkasessa ensin kävelee. Viimeistään sitten konsertissa.

P.S. Kirjoitelkaa sivustolle, plz. Pelottavasti hiljeni etusivu, kun olin muutaman päivän pois pelistä. 

0
0
29.11.2018 - 14:40

Farseer

+2061
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1608
Aki Pyysing kirjoitti:

P.S. Kirjoitelkaa sivustolle, plz. Pelottavasti hiljeni etusivu, kun olin muutaman päivän pois pelistä. 

 

Koitetaan, ei ole itse viitsinyt ajatuksia ladata koko ajan tänne ettei tule fiilistä yksinpuhelusta ja siirryin jopa hieman lukemaan Kauppalehden kohinapalstaa (en kyllä pitkäksi aikaa).

Koita sinä kirjoittaa jokin kolumni Saga Fursista ja siitä milloin turkiksella vuorattuun putoavaan puukkoon uskaltaa ehkä kajota. Putoavista puukoista riittäisi varmaan nyt muutenkin kirjoitettavaa, kun HK Scan ja ikivihreä Stockmann on tapetilla.

0
0
29.11.2018 - 16:56

Traveller

+11
Liittynyt:
29.11.2018
Viestejä:
20

Samaa mieltä Farseerin kanssa, olisi mielenkiintoista kuulla ajatuksia Saga Fursista ja alasta yleisesti.

Vuoden viimeinen huutokauppa läheneeyes

 

0
0
4.12.2018 - 23:01

Aki Pyysing

OP
+12161
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6672

Mie luin twitteristä Hillary Clintonin sanoneen jotakin, mikä oli kovasti ahdistanut tavanomaisia mielensäpahoittajia, jotka edellisen kerran närkästyivät näin pahasti USA:n presidentinvaalista. Tänään kaivoin jutun esiin.

https://www.nytimes.com/2018/11/22/world/europe/hillary-clinton-migrati…

Mie ajattelin otsikoista, että asia on ehkä näin, mutta luettuani jutun totesin Hillaryn tulleen miun linjoille. EU:n rajalla on pakko olla tarkkana, tai oikeistopopulistit nousevat valtaan sekä siellä että täällä. Tämä on ollut näkemykseni ainakin vuodesta 2003. Miten tähän päädyin: Tarkkailin Tony Halmetta ja kannattajiaan, eli kävin itähelsinkiläisissä kapakoissa. Asuin tuolloin Vuosaaressa syystä, jota haluan muistella tyytyväisenä kuin Saga Furs -sijoituksiani.

Joku oli tehnyt kulttuuriteon ja kaivanut Tony Halmeen R-Studiossa Youtubeen:

https://www.youtube.com/watch?v=tblzfuwNAZQ

Joulupukkiralliin en uskonut, joten kevensin alle 10 pinnaa Nordeoistani maanantaina.  Niinpä olin ihan hymy naamalla kun tänään alkoi ryskämään. Ihmisen tai ainakin miun mieli on kummallinen paikka. Nordeasta on tullutkin uusi pikkutradinglappuni, kun Technopolikset menivät. 

Uusi tietokone vituttaa muuten vain käyttäessä. Siinä ei ole historioita eikä kirjanmerkkejä ja sinne pitäisi ladata sitä sun tätä. Lisäksi mikrotukihenkilöideni kehoituksesta siirryin englangiin joka paikassa missä pystyn. Joten ennestään vähäiset ATK-kykyni kapenivat entisestään. 

 

0
0
5.12.2018 - 11:18

Lehtopöllö

+296
Liittynyt:
17.9.2014
Viestejä:
383
Aki Pyysing kirjoitti:

Mie luin twitteristä Hillary Clintonin sanoneen jotakin, mikä oli kovasti ahdistanut tavanomaisia mielensäpahoittajia, jotka edellisen kerran närkästyivät näin pahasti USA:n presidentinvaalista. Tänään kaivoin jutun esiin.

https://www.nytimes.com/2018/11/22/world/europe/hillary-clinton-migratio...

Mie ajattelin otsikoista, että asia on ehkä näin, mutta luettuani jutun totesin Hillaryn tulleen miun linjoille. EU:n rajalla on pakko olla tarkkana, tai oikeistopopulistit nousevat valtaan sekä siellä että täällä. Tämä on ollut näkemykseni ainakin vuodesta 2003. Miten tähän päädyin: Tarkkailin Tony Halmetta ja kannattajiaan, eli kävin itähelsinkiläisissä kapakoissa. Asuin tuolloin Vuosaaressa syystä, jota haluan muistella tyytyväisenä kuin Saga Furs -sijoituksiani.

 

https://www.theguardian.com/world/2018/nov/22/hillary-clinton-europe-must-curb-immigration-stop-populists-trump-brexit

Itse luin aiemmin guardianin jutun, jossa olettaisin olevan saman asiasisällön. Amerikassa ja briteissäkin aletaan hiljalleen ymmärtää, mistä kenkä puristaa. Miljoonien maahanmuuttajien ottaminen Eurooppaan ei ratkaise Afrikan väestöräjähdystä, ilmastonmuutosta, teollisuusmaiden heikkenevää huoltosuhdetta, eikä mitään muutakaan ongelmaa, mutta aiheuttaa paljon ongelmia ja tuhoaa sosiaalisen koheesion Euroopan sisällä ja kansallisvaltioissa. 

Samaan aikaan EU:ssa kieltäydytään ymmärtämästä miksi joku äänesti Trumpia ja keskitytään Trumpin haukkumiseen ja kauhistelemiseen ja todetaan että Trumpia äänestivät vain tyhmät ja helposti johdateltavat, joilla ei ollut mitään rationaalisia syitä äänestää Trumpia. 

Samaan aikaan EU:ssa kieltäydytään ymmärtämästä miksi britit äänestivät brexitin puolesta ja keskitytään tekemään brexitistä varoittava esimerkki ja todetaan että brexitin puolesta äänestivät vain tyhmät ja helposti johdateltavat, joilla ei ollut mitään rationaalista syitä äänestää brexitin puolesta. 

Edelleen EU:ssa kauhistellaan Italian hallituksen epäinhimillistä maahanmuuttopolitiikkaa ja kuitenkin EU jättää Italian täysin yksin siirtolaisuuden kanssa. 

EU ei ole pystynyt turvaamaan ulkorajojaan millään tavalla itse. Kaakon suuntaan rajavalvonta on ulkoistettu Erdoganille, jolle EU maksaa miljardeja korvauksia ja EU tyytyy lievästi kritisioimaan ihmisoikeustilannetta Turkissa. Idän suuntaan EU:n (Suomen) rajavalvonta on täysin riippuvainen Putinin diktatuurin hyväntahtoisuudesta. Etelän suuntaan EU on pakottanut Italian ottamaan aloitteen omiin käsiinsä ja EU keskittyy paheksumaan Italian kylmää linjaa ja Libyassa esiin tulevia ihmisoikeusrikkomuksia. 

Uskoisin ensi vuoden eurovaaleissa eu-kriittisten ja nationalistien nostavan kannatustaan reippaasti, mutta sillä tuskin on mitään vaikutusta harjoitettuun politiikkaan. 

0
0
5.12.2018 - 11:52

Aki Pyysing

OP
+12161
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6672

Klikkiotsikosta huolimatta tämän pari kuukautta vanhan kirjallisen haastiksen uskaltaa jakaa laskupäivänäkin. Törmäsin tähän viime yönä, kun etsin vanhaa kirjoitustani taustamateriaaliksi pokerikolumniin. Yhden kirjoitusvirheen huomasin (kanssa po. kansaa) ja senkin olin itse lähettänyt.

https://www.hameensanomat.fi/teema/haluatko-vaurastua-vuoden-sijoittaja…

Muuten olen linjoilla, että ei tässä mithään häthää ole, ja keräilen rahoja 28. päivän vuodenvaihdeostoihin. Tänä vuonna on kyllä tosi riskinen tammirallibetsi. 28.12 ja 2.1. välissä on viisi pitkää yötä Trumpin twiittailla ja maan järistä. Ehkä en ammukaan ihan kaikkea likvidiä, kun kerran tulin tutkineeksi kalenteria?

0
0
11.12.2018 - 03:02

Juhlapaikanhakija

-20
Liittynyt:
13.8.2017
Viestejä:
47

Markkinapsykologian konkarina joka ollut kryptoista oikeassa kerta toisen jälkeen ni pystytkö antamaan tilanneraporttia kryptoista? Minkälaiset todennäköisyydet antaisit et ihmiset nyt vihdoin tajunneet ettei kryptoilla ole paljoo fundamentaalista arvoa ja mennään lähelle nollaa tai et laiva kääntyy kohta 900$-3200$ välillä kohti uutta hypeä joka vie meidät uusiin huippuhintoihin kuten joka kerta aikasemmin?

0
0
11.12.2018 - 10:22

Aki Pyysing

OP
+12161
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6672
Juhlapaikanhakija kirjoitti:

Markkinapsykologian konkarina joka ollut kryptoista oikeassa kerta toisen jälkeen ni pystytkö antamaan tilanneraporttia kryptoista? Minkälaiset todennäköisyydet antaisit et ihmiset nyt vihdoin tajunneet ettei kryptoilla ole paljoo fundamentaalista arvoa ja mennään lähelle nollaa tai et laiva kääntyy kohta 900$-3200$ välillä kohti uutta hypeä joka vie meidät uusiin huippuhintoihin kuten joka kerta aikasemmin?

Uusia huippuhintoja pidän hyvin epätodennäköisinä. Käyrän lisäksi kuplaan viittasi, kun puolet Suomen pokeriscenestä ja vielä enemmän Euroopasta oli painanut rahaa kryptoihin. Käyrät näyttävät nyt puhjenneelta kuplalta, joka on suorasyöksyssä. Tällaisessa  tilanteessa on markkinoiden ulkopuolisen melko turha arvailla, onko jotain kestävää pohjaa tai isoa pomppua odotettavissa. Kryptojen fundamenteista en edelleenkään ymmärrä juuri mitään.

Sen verran arvailen, että Prahan EPT:ssä on tällä hetkellä selvästi nihkeämmät pelit kuin viime vuonna.

Olen tintannut markkinoille enemmän rahaa kuin suunnittelin. Nyt toivon ennen vuodenvaihdetta likviditeettisuihketta, jotta olisi kunnolla ammuksia, millä arpoa tammirallin tuloa. Tarkistin vielä, kun miuta pidemmällä sijoitushistorialla varustettu kollega eilen sanoi, että hänen muistaakseen pörssi on joskus ollut uudenvuodenaattona auki. Ei ole ainakaan tänä vuonna, 28. päivä on viimeinen aukiolopäivä. Kovin monta pitkää yötä, joten en ole mitenkään varma, ammunko kaikilla likvideillä, vaikka niitä lisää saisin järjestettyä.

0
0
11.12.2018 - 11:46

Casteliero

+5523
Liittynyt:
4.3.2016
Viestejä:
1988
Aki Pyysing kirjoitti:
Juhlapaikanhakija kirjoitti:

Markkinapsykologian konkarina joka ollut kryptoista oikeassa kerta toisen jälkeen ni pystytkö antamaan tilanneraporttia kryptoista? Minkälaiset todennäköisyydet antaisit et ihmiset nyt vihdoin tajunneet ettei kryptoilla ole paljoo fundamentaalista arvoa ja mennään lähelle nollaa tai et laiva kääntyy kohta 900$-3200$ välillä kohti uutta hypeä joka vie meidät uusiin huippuhintoihin kuten joka kerta aikasemmin?

Uusia huippuhintoja pidän hyvin epätodennäköisinä. Käyrän lisäksi kuplaan viittasi, kun puolet Suomen pokeriscenestä ja vielä enemmän Euroopasta oli painanut rahaa kryptoihin. Käyrät näyttävät nyt puhjenneelta kuplalta, joka on suorasyöksyssä. Tällaisessa  tilanteessa on markkinoiden ulkopuolisen melko turha arvailla, onko jotain kestävää pohjaa tai isoa pomppua odotettavissa. Kryptojen fundamenteista en edelleenkään ymmärrä juuri mitään.

Toistaiseksi ollaan nähty vasta kaksi viraaliksi levinnyttä käyttötarkoituista kryptoilla. Ensimmäinen oli darknetin huumekauppa Bitcoinilla ja tämä viimeisin ICO-buumi. Molemmilla kerroilla kuplauduttiin. Sitä seuraavaa viraalia käyttötarkoitusta odottaessa...

0
0
12.12.2018 - 14:13

Aki Pyysing

OP
+12161
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6672

Jos kaikki kasinolle kannetut veronpalautukset sijoitettaisiin osakkeisiin, olisi odotettu tuotto himppasen parempi...

https://www.pokeritieto.com/kolumnit/r-i-p-thor-hansen-ja-veronpalautus…

0
0
19.12.2018 - 10:36

Aki Pyysing

OP
+12161
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6672

Mie oon sellänen pälli, että ruoskia pitäisi. Olen tiennyt vuosia, että Nordnetissä kannattaisi avata valuuttatili ulkomaisia ostoja ja myyntejä varten. En ole avannut, koska yksi kollega sanoi, että ovat vähän hankalia käyttää. Nyt viime yönä lueskelin, ja ei vaikuta kovin vaikealta, mutta sen sijaan olen ottanut aika paljon pataan, kun en ole avannut. En tosin aio laskeskella, kuinka paljon.

 

0
0
19.12.2018 - 23:19

Truewinner

+90
Liittynyt:
23.5.2016
Viestejä:
84

Olen tiennyt vuosia, että Nordnetissä kannattaisi avata valuuttatili ulkomaisia ostoja ja myyntejä varten. En ole avannut, koska yksi kollega sanoi, että ovat vähän hankalia käyttää. Nyt viime yönä lueskelin, ja ei vaikuta kovin vaikealta, mutta sen sijaan olen ottanut aika paljon pataan, kun en ole avannut. En tosin aio laskeskella, kuinka paljon.

Itsellä kävi pari vuotta sitten identtisesti, itse oli pakko laskea vitutukseen paljon sinne meni (vajaa 6000€). sad

Akille annettava kyllä propsit vuodesta 2018, Bitcoin ennustuksen lisäksi taisit olla niitä harvoja ketkä sanoi keväällä että USA-Kiina tullisota on pidempi prosessi eikä täysin lyhytaikainen neuvottelu taktiikka mikä on vuoden loppuun mennessä ohi.yes 

0
0
20.12.2018 - 10:57

Aki Pyysing

OP
+12161
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6672

Mie jatkan sisukkaasti avg downeja. Tosin käteistä joutuu kasaileman kaikenlaisista turvakätköistä. Ihmisen mieli on sikäli ihmeellinen asia, että huolimatta hyvin osumaa ottaneesta salkusta olen varsin hyvällä tuulella. Ajoin tähän rotkoon paljon tavanomaista pienemmällä osakepainolla, ja lisäksi olen pienillä Nordeatreideillä ottanut sellaisia vajaan promillen plussia salkkuun. Nämä rahathan saa pitää ikuisesti. Tosin Nordeaa on siviilivahinkona salkussa aamun jälkeen taas yhtä paljon kuin on koskaan ollut.

Näen edelleen osakkeet ylivoimaisena sijoituskohteena. Tosin jos kurssilasku ei vahvistaisi tätä näkemystä, olisi pitänyt kääntää takki ikein kunnolla. Tosin Amerikkaan en vieläkään rahojani tyrkkäisi.

Näen hyvänä uutisena, että FED ilmoitti perustavansa päätöksensä johonkin muuhun kuin poliittiseen painostukseen tai pörssikursseihin. Tämä (tai muut osiot Jerome Powellin lausunnossa) toki tuuppasi osakemarkkinat iloiseen syöksyyn. Keskuspankkien itsenäisyys on aika paljon pörssikursseja arvokkaampi asia. Ja lisäksi vähänkään pitemmällä aikavälillä tukee myös osakkeiden hintoja. Ympäristössä, joss vävypojat laitetaan keskuspankkiin (Turkki) on hyvin haastavaa tehdä mitään järjellisiä sijoituksia. 

0
0
20.12.2018 - 15:52

petteri

+1492
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
1368

Sama täällä. Osakepaino on kyllä päässyt vähän nousemaan. Viime aikojen ostokset ovat pitäneet hyvin kutinsa ja pientä plussaa on tullut treidaamalla. Vanhoilla positioilla  on kyllä tullut siipeen, mutta niin varmaan kaikilla. 

Katsotaan nyt tuleeko tammiralli. Tai enhän minä yleistä tammirallia tarvitse, riittää että mun laput nousee. 

On tässä toki vielä ihan hyvin rahoitusreserviä, mutta vähän arveluttaa kuinka paljon tässä uskaltaa ottaa  vipua.

0
0
20.12.2018 - 17:30

sebi

-7
Liittynyt:
12.5.2018
Viestejä:
13
Aki Pyysing kirjoitti:

Mie oon sellänen pälli, että ruoskia pitäisi. Olen tiennyt vuosia, että Nordnetissä kannattaisi avata valuuttatili ulkomaisia ostoja ja myyntejä varten. En ole avannut, koska yksi kollega sanoi, että ovat vähän hankalia käyttää. Nyt viime yönä lueskelin, ja ei vaikuta kovin vaikealta, mutta sen sijaan olen ottanut aika paljon pataan, kun en ole avannut. En tosin aio laskeskella, kuinka paljon.

 

Tulee ihan mieleen oma Lynx tili, sitä kuvittelee osaavansa käyttää treidaus ohjelmistoa kunnes aspa palauttaa maanpinnalle toteamalla "juu valuuttakauppa näkyy mut oikeasti sitä ei ole tapahtunut, ja nää osakkeet, ne sinä olet ostanut velkavivulla josta meillä on vähän saamisia. Kuvittelin siis ostaneeni Kanadan taaloja ja hankkineeni niillä osakkeita. Alle satasella selvisin, mutta jos olisin ollut pidempään käymättä tilillä olisi edessä ollut kouluajoilta tuttu piiitkä miinus.

0
0
21.12.2018 - 12:25

Aki Pyysing

OP
+12161
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6672

"Tänään on kuin eilenkin, mä aamulla kännissä heräsin.

Ovaraa ja Nordeaa, kohmeloissani lisää keräsin."

Hmm, nyt on ammuttu jo sellaisia laukauksia, mitkä oli periaatteessa varattu vuodenvaihdeostoksiin.

Jää viimeisen päivän treidit vähän niukoiksi, elleivät odottamani rahalaivat ehdi pian satamaan.  

 

0
0
22.12.2018 - 06:55

FinnishDGI

+264
Liittynyt:
6.4.2017
Viestejä:
322
Aki Pyysing kirjoitti:

Jää viimeisen päivän treidit vähän niukoiksi, elleivät odottamani rahalaivat ehdi pian satamaan.  

Rahalaivat <3

Minulle roposet tulee pääosin reikäisessä pärekorissa, mutta ehkä jonain päivänä vielä. :)

0
0
28.12.2018 - 15:20

Aki Pyysing

OP
+12161
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6672

Päivän merkittävin havainto toistaiseksi on Aktietorgetin nimenvaihdos Spotlight Stock Marketiksi. Tämä tosin tapahtui jo toukokuussa. Jos olisin silloin huomannut, olisin myynyt kaikki ja paennut vuorille. Aktietorget oli erinomainen napakka nimi, joka kuvasi hyvin mistä oli kysymys. Spotlight Stock Market taas kuulostaa Tasavallan presidentin vienninedistämispalkinnolta. Kun sellaisen saa, ei konkurssi yleensä ole kaukana.

Merkitsin nimittäin vähän Halsmlättan Fastighets AB:ta, jonka pitäisi tammikuussa nousta parrasvaloihinsurprise.

0
0
28.12.2018 - 18:43

Aki Pyysing

OP
+12161
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6672

Miulla oli sitten kaiken julkisuudessa uhoamisen jälkeen varsin vähän käteisvaroja lyötäväksi pörssiin. Kaikki likvidit kuitenkin suunnitellusti laitoin, Nordeaa ja UPM Kymmentä tuli otettua.

Minun puolestani tosin voisi jäädä vaikka tammiralli väliin, koska käteistä on positiiviseksi sijoitusongelmaksi asti. Tämä "käteinen" on tosin vasta matkalla, mutta luotan sen saapumiseen kyllä. Että voi käydä sunnuntaina syntyneelle ikuinen joulu, koska jos nämä rahat olisi tulleet aikaisemmin, olisin noin 100% varmuudella ottanut vähän sitä sun tätä kalliimmalla kuin mitä tänään maksoi.

Tämä vuosi oli aivan lopulta aivan järkyttävän hyvä, vaikka pörssissä tuli joulukuussa pataan ihan huolella. Toki olisi pitänyt myydä kaikki joo ja nyt ehkä ostella takaisin. Mutta en kyllä jaksa yhtään mökötellä jäätymistä, vaan totean tämän vuoden spekulaatiot päättyneiksi ja Bollinger Rosen korkatuksi.

0
0
31.12.2018 - 12:11

Aki Pyysing

OP
+12161
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6672

Mie olen miettinyt kovasti, mikä valo palaa Harkimolla ja Jungnerilla Liike Nytissään. Äkkinäinen kun luulisi, että Antti Rinne on luvannut Mikaelille demareiden puoluesihteerin paikan takaisin ja Harkimo yrittää kiristää pääkaupunkiseudun Kokoomukselta itselleen edullisempaa kaavoitusta. Luin twitteristä Mikaelin perusteluita siitä, miten he tuovat uurnille nukkuvia, joten heidän kannatuksensa ei ole keneltäkään pois. Tämän otin ihan tavanomaisena poliittisena paskapuheena, jonka Jungner itsekin tiesi hölynpölyksi. Näitä lausuntoja löytyy ihan kaikilta puolueilta, olivat ne sitten kuolemaan tuomittuja jo keskosina tai vuosikymmeniä vallan kahvassa väkisin roikkuneita.

Saatoin olla väärässä.

Mikael Jungner twitterissä:

Kyseessä saattoi olla vain umpipaska tilanneanalyysi.

Voi olla, että pörssikurssit ottavat ensi vuonna pahasti osumaa. Mutta ei sitä ainakaan Jungner tiedä. Lisäksi muistan parin(?) vuoden takaa, kun Mikael otti kantaa Ivo Puopolon facessa, että osakkeita ei kannata juuri nyt ostaa, vaan odottaa vuosi. Taivastelin tätä silloinkin, kommentoimatta tosin mitään. Näitä omassa kaikkitietävyydessään kylpeviä profeettoja riittää. Joka tapauksessa olen nyt lukenut kaksi Mikaelin ennustusta, joista ensimmäinen meni väärin ja toinen on lähtiessään väärin. Alkuvuodesta 2018 oli varmasti huonompi hetki kuin juuri nyt.

Huomattavaa on, että tällaiset karhumarkkinaennustukset pohjaavat tekniseen analyysiin, vaikka lausunnonantajat eivät sitä myönnä, koska ovat lukeneet sen olevan pseudotiedettä.

Toki jos haluaa beesata Mikaelia, niin omilla rahoillaan saa tehdä mitä haluaa. Osakkeita kannattaa ostaa sitten 2020. Tämä keskusteluketjusta löytynyt pointti oli lopullinen vahvistus siitä, että nyt on vedetty muutakin kuin rekeä. 1.) Nyt varmasti laskee, mutta 2.) 2020 kannattaa ostaa. Tämä pitää sisällään oletuksen 2020 kurssitasosta ja sen jälkeisestä kehityksestä. Wau!

P.S. Yritin upottaa twiitin kolme kertaa ja joka kerta "sivustolla tapahtui odottamaton virhe". Luovutin ja copypastesin. -twiitti lisätty

 

0
0
2.1.2019 - 11:23

Aki Pyysing

OP
+12161
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6672

Mikael Jungner oli oikeassa ja mie väärässä. Ei tullut tammirallia. Se, että toinen on oikeassa, saa kitkeränvihaisen Pyysingin huitomaan joka suuntaan. Näin ainakin yksi ajatusten Imatrankoski twitterissä kirjoitti. Note to self: Älä vastaa uskovaisille somessa mihinkään mitään. Ihan sama ovatko alt-right-, Jeesus- tai ylituottoa ei voi tehdä kuin tuurilla -uskovaisia.

Tämä synkkaa ajallisesti hyvin "Odottaisin vuoden" kehotuksen kanssa.

Sitten tämä vanha, mitä kauhistelin silloin tuoreeltaan, mutta vain itselleni, kun oli vielä osakeintressejä uutisen julkaisseessa talossablush.

https://www.pokerisivut.com/news/ylen-tj-mikael-junger-voitin-nettipoke…

Mie en uskonut silloin, enkä usko nytkään. Ja tästä tuleekin Pokeritiedon kolumniini hyvä sivujuonne, jota alan nyt kirjoittaa.

 

Miuta muuten oikeasti vituttaa, että tammiralli taas jäi tulematta. Tai ei se, vaan että tuli kerrottua aika monessa mediassa siitä mitä aikoo tehdä ja miksi. Jos sulkeutuisi kammioonsa lukemaan Juicen elämäkertaa ja laittaisi rahat indekseihin? Näistä toteutan osion "Lue Juicen omaelämäkerta."

Miulla on superhyperhyvin menneen viime vuoden jälkeen selkeä vuositavoite pitkästä aikaa tälle vuodelle: Kunhan ei kovin paljon pataan tulisi.

Jos on katsellut kolme kautta Poldarkia (kylllä, olen katsonut) ja toivonut turhaan, että joku naisnäyttelijöistä ottaisi paidan pois, kannattaa mennä rivakasti katsomaan ohjelmistosta poistumassa oleva Colette. Demelza Poldark avauttaa nappinsa vihdoin. Muutenkin tykkäsin leffasta aika paljon IMDB 6,7:ää enemmän. Aika solidi neljä tähteä, tosin olen varsin höveli tähtien suhteen. Jos en vilkaise kelloa kertaakaan, annan ainakin kolme. Tosin jos rainassa on takaa-ajokohtaus, jossa törmätään yli kolmeen autoon ja jatketaan matkaa, annan korkeintaan kaksi.

0
0
4.1.2019 - 12:26

Aki Pyysing

OP
+12161
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6672

Pilkin vuodenvaihteessa poikkeuksellisen huonosti. Yleensä olen tosi hyvä pilkkijä, kysykää vaikka pokerikavereilta, jos ette miuta usko. 

Pienyhtiöiden veromyynnit ovat kohde, josta voi saada hirveitä prosentteja, mutta ei toki yleensä isoa volyymejä. Yhtään ei tullut sisään, vaikka muutama oli sisässä. Sen sijaan pari ihan semifokusyhtiötä jäi kokonaan pilkkimättä, kuten Dovre ja Suominen. Nämä molemmat ovat yli +10%, Dovre tosin positiivisen uutisen myötä.

Suoritin vähän laiskasti, koska oli poikkeuksellisen paljon muuta säätöä, joten ehkä pitäisi antaa itselleen anteeksi. En kuitenkaan anna, sillä itse asiassa kyseessä oli tarkalleen ottaen jännääminen eikä säätö. Hilpeänä anekdoottina viesti, jossa ilmoitettiin kaiken menneen vituiksi isossa ja pitkässä säädössä, ja olin puoli tuntia pää alhaalla. Loppupäivän olin sitten hypessä, kun taivas ei pudonnutkaan niskaan, mikä on fokusoitumisen kannalta paljon pahempaa. Ilman feikkiviestiä olisin enimmäkseen kohautellut olkiani ja todennut, että tämähän meni ihan ok, vaikka olin epäluuloinen kalkkiviivoille asti.

Ison likvidin tilinpäätösostoksen valintakaan ei osunut ihan nappiin, kun UPM Kymmene on flätti, vaikka markkina on kuitenkin +2%. Vuodenvaihteesta haen juuri tuollaisia kaksipinnaisia. Nordeaostoksellakaan ei voi kehua, koska lappua sai 2.1. selvästi halvemmalla kuin 28.12. Otinkin sitä sitten vielä lisää.

Tammiralliprojektini tuomitsen epäonnistuneeksi, mutta tänä vuonna on vajaan 12 kuukauden päästä mahdollisuus yrittää suorittaa paremmin.

0
0